Cum afectează încălzirea globală Europa și ce este Pactul Verde European

  Рет қаралды 141,410

Zaiafet

Zaiafet

Жыл бұрын

00:00:00:00 Introducere
00:05:39:03 CUM S-A AJUNS AICI
00:15:49:09 PLANURI PENTRU A COMBATE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ
00:35:28:11 ACȚIUNEA COLECTIVĂ ȘI O PROBLEMĂ SUPER COMPLICATĂ
00:49:24:04 CE FACE UE- PACTUL VERDE EUROPEAN
01:00:13:08 RĂZBOIUL DIN UCRAINA ȘI TRANZIȚIA VERDE
Textul a fost scris de genialul Mihai „Ochi dulci“ Geamănu
Susține conținutul: / zaiafet
ZaiaShop: www.zaiashop.ro
Instagram: / zaiafet
Facebook: / zaiafet
Mail: horia.sarghi@gmail.com
Aparatură Folosită:
Cameră: bit.ly/2CRMfNB
Obiectiv 1: bit.ly/2XroIwM
Obiectiv 2: bit.ly/2KvvJqM

Пікірлер: 466
@anamariagrigore1715
@anamariagrigore1715 Жыл бұрын
Multumesc pentru calitatea informatiilor pe care le impachetati atat de bine incat sa fie clare pentru oricine, sper sa ajungeti la cat mai multi urmaritori!
@TheMike20cm
@TheMike20cm Жыл бұрын
Ești prea în vârstă ca să fii afectata de încălzirea globală....
@DamageBug
@DamageBug Жыл бұрын
@@TheMike20cm Asa i-ai spus si mamei tale?
@Calu114
@Calu114 Жыл бұрын
@@TheMike20cm zice ala care are contu mai vechi 💀
@TheMike20cm
@TheMike20cm Жыл бұрын
@@DamageBug știe,în general toți peste 35 ani nu vor fii afectați însă toți vom plătii în mod egal pentru 100 companii ce produc 71% din gazele de sera
@DamageBug
@DamageBug Жыл бұрын
@@TheMike20cm Daca nu facem nimic, incalzirea globala o sa inceapa cu adevarat in 50-250 de ani, greu de crezut ca o sa mai fie cineva de acum pe pamant si atunci, ideea e sa facem bine pentru generatiile viitoare, la fel cum si mama ta te-a crescut si te-a facut cine esti, asa trebuie sa avem si noi grija de copii nostrii, generatiile ce vin dupa noi.
@tsevaoth
@tsevaoth Жыл бұрын
In primul rând green dealul trebuie prin taxe sa umple buzunarele guvernelor și a multinaționalelor în primul rând, după aia mai vedem!
@zombificatu
@zombificatu 9 ай бұрын
Exact!
@cr4yv3n
@cr4yv3n 5 ай бұрын
Dp aia "multumim pt bani" si gata, nici o solutie. Cam asta "grin niu dil"
@dimmidimmy530
@dimmidimmy530 9 ай бұрын
Caută in urmă cu 97 de ani si tot la fel a fost.te respect cu videouri tale
@zombificatu
@zombificatu 9 ай бұрын
100% agree!
@ovlauric
@ovlauric Жыл бұрын
Niste chestii: 1. Face omu orice numai sa nu planteze copaci 2. Conform principiului vaselor comunicante nivelul apelor ar trebui să crească peste tot. Posibil ca cei din insulele alea sa fi fost afectați, însă mai sunt locuri unde s-a înregistrat aceeași creștere? 3. E posibil ca volumul total al ghețarilor sa nu producă creșterea aia de 50 de cm.
@adriancozma6102
@adriancozma6102 Жыл бұрын
1. Greșești. Multe dintre țările dezvoltate au programe ample de replantare a zonelor defrișate în anii anteriori și fac o treabă foarte bună. Dacă urmăreai cu atenție clipul, ai fi văzut că majoritatea zonelor verzi de pe Pământ sunt în țări în curs de dezvoltare sau subdezvoltate, care nu sunt activ interesate de încălzirea globală. 2. Principiul vaselor comunicante funcționează în anumite condiții. Normal că sunt multe zone care au înregistrat creșteri similare, dar să spui că înregistrează aceleași valori ar însemna ca toate malurile să îndeplinească aceleași condiții (climă, sol, altitudine, întindere) 3. Așa e, e posibil să producă o creștere mai mare.
@LunaMakeOvers
@LunaMakeOvers Жыл бұрын
Multumim pentru informatii
@cristiandamian6272
@cristiandamian6272 Жыл бұрын
Canepa este cea mai eficienta planta in reducerea dioxidului de carbon, respectiv producerea de oxigen. Mult peste orice copaci. Plus ca poate avea alte intrebuintari.
@zordorian55
@zordorian55 Жыл бұрын
Indiana sau...? :)
@nagyzoli
@nagyzoli Жыл бұрын
Canepa doar creste mult mai repede decat padurea. Insa nu se compara cu productia ditai junglelor ecuatoriale. Jungle amazoniana si cea din africa centrala produce 80% din oxigenul planetei
@zordorian55
@zordorian55 Жыл бұрын
@@nagyzoli Foarte bine, am zis eu ca nu?🙂
@nagyzoli
@nagyzoli Жыл бұрын
@@zordorian55 Deci nu prea poti inlocui ditai copacul cu canepa.
@marius3115
@marius3115 Жыл бұрын
@@nagyzoli ditai copacul ajuns la maturitate nu mai consuma CO2. Plantele aflate in crestere se "hranesc" cu CO2 si "caca" O2...din cauza asta canepa e mai eficienta decit orice copac. Principalele furnizoare de O2 sint niste alge din Pacific.
@luciana-ionelamurarasu272
@luciana-ionelamurarasu272 Жыл бұрын
Excelent!
@Mister2Bad
@Mister2Bad Жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru timpul tău!
@gabrielnicolae9583
@gabrielnicolae9583 Жыл бұрын
Apreciez mult modul tău de a prezenta materialul și felul în care întorci problema pe mai multe părți, relevante pentru noi, ăștia de rând. Apreciez mult și faptul explici pe înțeles anumite noțiuni care au o taxonomie dificilă. Recomand să fii atent să nu îți scape nicio idei dificilă care să rămână neexplicată. În clipul ăsta, de exemplu, au fost câteva idei la care aș fi avut nevoie de explicații suplimentare. Dar înțeleg că e greu să explici anumite lucruri, fără a intra în prea multe detalii obositoare. Oricum, cred că faci o treabă foarte bună! Succes în continuare și mulțumesc pentru contentul de calitate!
@mitrumunteanu5397
@mitrumunteanu5397 9 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/lWTai3t-lL6JsJY
@fl0theos
@fl0theos Жыл бұрын
Thanks!
@omarmyia
@omarmyia Жыл бұрын
Bravo
@UNICORNSF3ProgameplayProRACER
@UNICORNSF3ProgameplayProRACER Жыл бұрын
Super interesant!
@malinbarbuceanu7677
@malinbarbuceanu7677 Жыл бұрын
Thanks
@iulianhodorog9979
@iulianhodorog9979 Жыл бұрын
Oamenii sunt foarte slabi la "prevenție”, dar sunt buni la adaptare. Vom vedea cum ne vom adapta la o climă nebună
@nagyzoli
@nagyzoli Жыл бұрын
Destul de simplu: Migrare spre zone montane. Si vor fi razboaie nu pe ulei ci pe apa potabila
@e1123581321345589144
@e1123581321345589144 Жыл бұрын
ne mutăm toți în Rusia, unde o să fie rece și bine
@vladimirbucur6265
@vladimirbucur6265 Жыл бұрын
multumesc pt acest video
@wavehouseprod.8379
@wavehouseprod.8379 Жыл бұрын
Ar fii extrem de interesant un clip despre de ce arătăm degetul mijlociu că și insulta . O istorie extrem de interesanta :)
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
videoul asta este un exemplu clar si concret
@mitrumunteanu5397
@mitrumunteanu5397 9 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/lWTai3t-lL6JsJY
@razvanbufnila5190
@razvanbufnila5190 Жыл бұрын
Multumim
@octaviansebi3036
@octaviansebi3036 Жыл бұрын
Dincolo de toate aceste aspecte mentionate de tine, am invatat la istorie si geologie ca e complet firesc din punct de vedere geologic sa se intample acest fenomen. Sigur, influentam mult asta, dar cum pamantul a trecut prin ice age, asa trece si prin perioade de incalzire globala. Desigur, asta nu inseamna sa nu incercam sa avem un impact cat mai mic la acest fenomen sau un impact cat mai mare in combaterea lui, insa dintr-un anumit punct de vedere natura isi urmeaza cursul. Sa speram totusi ca vom putea atinge un consens relativ bun pe termen lung ca specie.
@alin_ilies
@alin_ilies Жыл бұрын
când ai zis țările fără apă caldă, te-ai referit la București?
@danarm
@danarm Жыл бұрын
Va multumesc ca abordati acest subiect foarte important!
@nicinambani5638
@nicinambani5638 Жыл бұрын
Mulțumim!
@SannaJankarin
@SannaJankarin Жыл бұрын
Genial videoclipul! ❤️
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
du-te la usa ca a venit mos craciun !!! sclava esti si sclava vei ramane daca nu deschizi ochii
@ioanmartinca9870
@ioanmartinca9870 Жыл бұрын
Subiect de actualitate, felicitări.
@Yayo1923
@Yayo1923 Жыл бұрын
YUES ZAIAFAT LESGOOO
@valentysoft
@valentysoft Жыл бұрын
Felicitări pentru aceste informații! Jos pălăria !
@AnaMaria-rp1xb
@AnaMaria-rp1xb Жыл бұрын
Eu as privi dintr-o alta pespectiva aceasta contributie istorica: tocmai pt ca UE si US s-au industrializat puternic si s-au dezvoltat in ultimii 150 de ani face ca ei sa isi permita acum sa trateze problema intern (au banii aia din progresul economic). Motivul pentru care India si China nu isi permit sa adere (si as include si Romania aici la o scara mai mica) este ca astfel de masuri "simpliste" ii imbogatesc pe cei bogati si ii saracesc pe cei saraci - cei saraci ajungand in pragul foametei. Aceasta provoaca instabilitate sociala, emigrare masiva etc.. Nu vor mai emigra 200 mio oameni din cauza climei vor emicra 1.2 bio oameni din cauza foametei. Un om care de-abia isi cumpara o masina ieftina la mana a doua nu o sa-si permita niciodata o masina cu emisii putine. Iar discutia aia cu iti dau cei bogati bani e o utopie. De obicei guvernele tarilor cu paturi semnificative de oameni saraci sunt corupte. Banii vor ajunge la stat dar nu vor ajunge niciodata la cei care au cu adevarat nevoie de ei. Am citit niste carti scrise de bjorn lomborg si matt ridley care abordeaza solutionarea acestei probleme mult mai realist si foarte bine documentat - vi le recomand. Mi se pare buna si intentia din care pleaca masurile globale la nivel inalt dar totusi par ca vin din directia gresita cu solutia, cel putin partial. Nu intotdeauna este, realistic vorbind, posibil sa reversezi cauza problemei pentru a rezolva problema. Si nu imediat - solutiile imediate, implementate in sisteme complexe, istoric vorbind, s-au dovedit catastrofale - de cele mai multe ori produc efecte neanticipabile. Mai mult, masurile coercitive, care vin de sus in jos, istoric vorbind, au produs fie multa suferinta si tragedii fie multa opozitie, instabilitate sociala care ulterior duce la efecte distrugatoare (pasi in spate in evolutie) si de cele mai multe ori contraproductive rezolvarii problemei pe care incercau sa o trateze. Atentie la solutii simple pentru probleme complexe! De exemplu, daca decidem sa nu mai folosim petrol credeti ca emiratele arabe, iranul, israelul etc... vor sta linistiti si vor muri de foame in tara lor? Sau daca decidem brusc (dupa ce am devenit aproape dependenti de gazul rusesc) sa nu mai folosim gaz (pe linga faptul ca asta e o utopie distrugatoare pt cei mai saraci oameni din tarile decidente, patura de jos pe care o are si UE din belsug, inca), credeti ca Putin va sta linistit in tara lui? Cel mai mare pericol in secolul asta mi se pare gandirea utopica care da nastere unor ideologii din ce in ce mai periculoase... a nu se intelege de aici ca consider gresite toate masurile pe care incearca sa le ia tarile bogate - de fapt mi-au placut majoritatea celor care vizeaza adaptarea progresiva. Ce mi se pare periculoasa este partea cu impunerea cu forta a taierilor/ reducerilor de emisii. Asta o sa provoace niste efecte adverse extrem de periculoase - daca uitam oamenii cei mai saraci din ecuatie exact oamenii aia vor veni in curtea noastra (vedeti un pic ce se intampla in sri lanka care, pe linga mai multe greseli economice pe care le-a facut, coruptie etc.. a incercat brusc sa treaca la agricultura ecologica (cuvantul cheie este brusc!) si a aruncat tara in foamete, revolutie si criza umanitara. Acum se incearca asta in olanda - care este al doilea exportator de produse agricole al lumii! In plus, demonizarea omului si a psihologiei umane mi se pare contraproductiva: sa acceptam ca suntem exact asa cum suntem, sa lucram cu asta si sa ne educam. Educatia este o urmare fireasca a satisfacerii nevoilor de baza si vine treptat. Educatia asta cu inducerea unui sentiment de vinovatie (omul, specia distrugatoare a planetei!) si inducerea fricii va avea un singur rezultat: mai multa disensiune intre oameni, mai multa violenta, mai multa amanare a rezolvarii problemei de fapt
@MMerlyn91
@MMerlyn91 Жыл бұрын
Din 330 de comentarii asta e unul dintre cele mai sanatoase, felicitari! Bineinteles ca avea doar 1 like, spalatii pe creier si socatii de aici nu apreciaza mesajele de bun-simt, doar propaganda.
@adrianiordache3552
@adrianiordache3552 Жыл бұрын
Cautam mesajul tău. E aici. Nici nu am văzut video-ul, dar deja bănuiesc ca e o propagandă ecologistă bășită. Nu se duce nimeni la bezos si la muskă sa le zică sa mai taie din ele, da-le dreacu, ci se duc toți la ultimul sărman din comuna Măciuca sa-i zică sa-si vândă mașina disel cu care face naveta la muncă.
@snkalex9312
@snkalex9312 Жыл бұрын
Schimbarea vine in oameni si guvern competent care macar pe plan ecologic sa faca ceva. Daca nu macar in oameni exemplu Japanoia si poti numi tu alte tari bogate sau mai bogate. In romania si multe state EU, sau USA nu ar traii cum traiesc ei iarna in frig si nici nu sar deranja sa recileze cum fac ei
@adriancozma6102
@adriancozma6102 Жыл бұрын
Din păcate, Matt Ridley este cam necredibil, mai ales că el însuși este în continuare implicat în industria comerțului cu cărbune, este unul dintre inițiatorii Brexitului, a făcut tot ce a putut pentru a denigra eforturile Uniunii Europene și a ridiculizat public Acordul de la Paris. Oficial recunoaște că există un impact al omului asupra încălzirii globale, însă nu crede că e ceva de care să ne temem realmente. Mi-e greu să-i iau cărțile în serios, când e clar că omul e fiert să facă profit în detrimentul binelui comun.
@octavianepure8004
@octavianepure8004 Жыл бұрын
Problema este ca tot progresul technologic, economic si tot confortul nostrum vine cu niste efecte secundare deloc mici. Fie ca ne place sau nu, aceste efecte se aduna. Problema nu este ca un om are o masina, sau un om ia avionul spre o insula superba sau o firma a construit o fabrica unde muncesc sute de oameni. Se aduna emisiile de la toate fabricile si toate avioanele, vapoarele, masinile din toata lumea. Modul nostru de viata in general a dus la schimbarile astea. Putem sa ne pastram toate avantajele sistemului dar lumea se va schimba din ce in ce mai repede in rau. Din pacate doar traiul ca la 1700 impiedica schimbarea climei. Modernitatea bazata pe arderea de carbune, petrol si gaze ne va distruge incet dar sigur. Asta e adevarata problema.
@skarly1705
@skarly1705 Жыл бұрын
Fain că încă mai ai energie să faci astfel de clipuri in care să explici pe îndelete aceste lucruri,eu unul cred că doar ne îndreptăm spre dispariție ( și dinozaurii au făcut-o ) din păcate... Chiar de încerc să reciclez , să îl învăț și pe fiumiu' același lucru 🤦🏿‍♂️😑😔🧘🏿‍♂️
@thomasthalberg92
@thomasthalberg92 Жыл бұрын
E un proces ciclic... simplul motiv pentru care nu am mai intampinat pana acum un viitor sumbru pentru ca la ultimul astfel de cataclism, nu existam efectiv ca specie. Singurul eveniment oarecum comparabil ar fi ultimul Ice Age ce a inceput acum 2mil de ani si s-a terminat de-abia undeva intre acum 15.000 si 11.000 de ani. Adevarul este ca noi, ca specie inteligenta inca nu am trecut printr-un "filtru". Asa zisele cataclisme planetare sau cosmice ce pot determina continuitatea unei specii. Ramane de vazut daca vom trece peste acest prag sau daca vom gasi sfarsitul pe acest pamant, cum probabil multe alte specii din univers au sfarsit la randul lor sau urmeaza sa sfarseasca.
@skarly1705
@skarly1705 Жыл бұрын
@@thomasthalberg92 adevărat
@transcoradifitsped3877
@transcoradifitsped3877 Жыл бұрын
@@thomasthalberg92 zici că e un proces ciclic ... și eu de ce mi-am luat mașina electricăaaa!!!...Glumeam 😁.
@bucurvictor
@bucurvictor Жыл бұрын
@@thomasthalberg92, as mai adauga ca, geologic vorbind, intreaga noastra evolutie ca specie s-a desfasurat intr-o perioada de tranzitie, nicidecum intr-o stare geologica stabila a planetei cum ar fi glaciatiunile sau, din contra, perioade deosebit de calde precum explozia cambriana. Vorbim de perioade de timp aproape incomprehensibile, exponential mai lungi decat intreaga istorie cunoscuta a speciei noastre si care ne vor schimba radical ca societate si ca civilizatie globala, daca vom sti sa ne adaptam. Ce cred eu este ca suntem in masura inca sa impiedicam cursul geologic, chiar daca solutia doar ce a fost descoperita si inca mai invatam cum sa o folosim: CRISPR.
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
pe timpul romanilor media a fost cu 2 grade mai mare si nu aveau nici o poluare !
@zombificatu
@zombificatu 9 ай бұрын
Interesant este că specialiștii de la televiziuni nu leagă încălzirea globală direct de extinderea orașelor și defrișarea pădurilor. Este logic: 1) se extinde orașul (adică e implicat mai mult beton și asfalt), atunci acel oraș se va încalzi mai mult pe timp de vară. 2) continuă tăierea pădurilor la nivel global, atunci clima și temperaturile specifice verii nu vor mai fi stabilizare de păduri. 3) tai copacii din orașe, nu ai păduri dense lângă orașe și desființezi parcurile verzi din orașe (pentru a construi noi proiecte imobiliare)... atunci e logic că orașele se vor încinge și mai tare pe timp de vară...
@cristigrecu2129
@cristigrecu2129 Жыл бұрын
Nemaipomenit ! Horica, ne-ai reamintit de ce detii pozitia de lider in domeniu. Felicitari !!!
@piu576
@piu576 Жыл бұрын
ai cautat special o harta cu toate regiunile separatiste din UE sa iti pui lumea in cap ?
@lauralungu263
@lauralungu263 Жыл бұрын
Horica, imi placea foarte mult ca postai si sursele de informatie, cartile citite pentru fiecare material. Eu chiar am inceput sa citesc cartile de pana acum si mi-au placut foarte mult. Poti sa mai postezi si cartile in descriere? mi-ar aduce inspiratie pentru citit.
@mitrumunteanu5397
@mitrumunteanu5397 9 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/lWTai3t-lL6JsJY
@paulgheorghiu2423
@paulgheorghiu2423 Жыл бұрын
Din câte știu eu, dioxidul de carbon este mai greu decât aerul și in principiu ar trebui să nu fie in stratul superior al atmosferei. Cred ca problema esențială, care strica echilibrul termic al planetei, este faptul, ca s-au defrișat atât de mult terenurile cu plante, care nu mai pot face față prin fotosinteza, la transformarea CO2, in oxigen, cât și al circuitului apei in natură, care transformată în abur ajuta la reținerea căldurii, nu mai vorbesc si de microparticulele, ce stau in suspensie aeriană, produse de industrializarea nemăsurata.
@cosminionescu6790
@cosminionescu6790 Жыл бұрын
Omu le da dupa ureche si e convins ca incalzirea e din cauza noastra,ca tot ce ni se vinde. L-ai auzit pana acum spunand ceva de cat de ineficiente sunt parcurile eoliene(si periculoase/daunatoare)??sau cat de poluante si deloc verzi masinile electrice??!...nici nu cred ca ai sa il auzi pt ca omu vede doar intr-un sens.asa sunt asta “doxa” Asta sigur lua vitamine de “desteptaciune” cand era mic,iar acu crede ca si-au facut efectul.
@valirusanescu3820
@valirusanescu3820 Жыл бұрын
Mi-am dat seama ca ascultam acest podcast in masina, stand pe loc, cu motorul pornit 🤣. Mi-am dat singur doua palme, e ok 😁🙄
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
poluarea nu are legatura cu ridicare a temperaturii ! bine ai venit in n0ua 0rdine m0ndiala /wef
@DannyH80
@DannyH80 Жыл бұрын
ati putea sa imi spuneti sursele de informare pentru realizarea acestui material? Ma interesează acest subiect pentru un proiect. Multumesc !
@robertinoEVIL
@robertinoEVIL Жыл бұрын
scumpirea combustibilului e cea mai ieftina si rapida solutie. traim prea bine
@mihailvs90
@mihailvs90 Жыл бұрын
Păi apuca-te de trăit mai greu. În primul rând renunță la telefon. În al doilea, treci la săpat câmpul.
@Kskdoru
@Kskdoru Жыл бұрын
Cum as putea profesional sa fiu implicat in acest mers al lucrurilor? Pe ce drum sa o iau?
@ungureanumonica3131
@ungureanumonica3131 Жыл бұрын
Ar trebui să reducem poluarea planetei, sa nu mai defrisam pădurile și sa plantam mai mulți copaci care filtrează C02 din atmosfera împreună cu lumina în procesul de fotosinteza emana oxigen în atmosfera diminuând poluarea aerului 🍀☘🌱🌲🌲🌳🌳🌲🌲🌳🌳🌲🌲🌳🌳
@Justfun-xx6xe
@Justfun-xx6xe Жыл бұрын
Sunt copaci destui ...in Austria
@transcoradifitsped3877
@transcoradifitsped3877 Жыл бұрын
@@Justfun-xx6xe tăiați din Romania , culmea de aceași ipocriți care o dau întruna cu încălzirea globală. 😁
@MrGeorge707
@MrGeorge707 Жыл бұрын
Ce par sa nu intealaga tarile astea in curs de dezvoltare este ca s-ar putea sa nu mai ajunga dezvoltate deloc daca ard gazu asa... Da-i ok, vremurile grele ne intaresc.
@emanuelsadu263
@emanuelsadu263 Жыл бұрын
Eu m-am plictisit de incalzirea globala.
@DreamweaverTV684
@DreamweaverTV684 Жыл бұрын
Vrei să spui că nu crezi în aşa cevam ?
@emanuelsadu263
@emanuelsadu263 Жыл бұрын
@@DreamweaverTV684 Cum sa nu cred... Incalzirea globala ii un fenomen climatic cunoscut si frecvent in istoria pamantului. Eu zic ca m-am plictisit de incalzirea asta de acuma.
@transcoradifitsped3877
@transcoradifitsped3877 Жыл бұрын
Mai bine înghițeai in sec , cu atâția progresiști pe aici... 😁👍
@razvanwhatever1813
@razvanwhatever1813 Жыл бұрын
Din pnrr-ul ala cat sa investit in transport sau in piste de biciclisti sau in energie ???. Va zic eu ca pe litoral inca exista transport in comun carora le cad scaunele , fara ventilatie si tapitarii rupte. localitati fara treceri de pietoni sau alte facilitati, cum se vrea ca oamenii sa renunte la turismele proprii cand transportul este din anii 80, in Constanta desteptul de Mazare a scos tranvaiele, unde in tarile occidentale mai vezi asa ceva , pana si Braila a modernizat tranvaiele . Tranzitia asta nu se face cu oameni inculti si ticalosi. Ardeti de vii !!!.
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
aveti o viziune ingusta ! sigur va face fara probleme ca la alba neagra pnrr - vezi ce inseamna unul din r este metoda de a prinde in "cacapna " (citat marlanu ) si a nu mai lasa guvernelor posibilitatea de a se retrage /actiona in alta directie decat cea a wef si planul de a vinde pe 2 bani orice resursa (inclusiv oile umane ) voi va meritati lanturile
@razvanwhatever1813
@razvanwhatever1813 Жыл бұрын
@@TheMakyato se rupe de la jumate
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
@@razvanwhatever1813 rezilienta , adica elita care ne spune noua " taci si inghite sclav " banii nu sunt europeni ci sunt din fonduri la care contribuiesc membri ue , unii iau mai mult decat suma cu care au contribuit dar renunta la mai multe si vor platii de 5 ori "ajutorul" primit pnrr ajunge tot la mafie si foloseste doar circuitul bancar imi pare bine ca ti se rupe doar la jumate , putea fi mai rau sa se rupain 3
@marialaura9927
@marialaura9927 Жыл бұрын
👍👍👍
@feliciadascalu6541
@feliciadascalu6541 Жыл бұрын
Respect apreciere și considerație întregii echipe!👍🏻👏🏻🔝
@iulianamilano7271
@iulianamilano7271 Жыл бұрын
Mulțumesc frumos pentru video, o sinteza buna, se poate ceva surse va rog . Mulțumesc
@ancavoineseanu6496
@ancavoineseanu6496 Жыл бұрын
De când așteptăm să vorbești despre asta
@vladavram9209
@vladavram9209 Жыл бұрын
E buna comparatia de la final cu game of thrones, pacat ca au măcelărit-o in serial. Poate george rr Martin o va portretiza mai bine in ultimele doua carti. Oricum ideea de baza sta in picioare, toate luptele oamenilor intre ei pălesc impotriva naturii. Mie imi e foarte greu sa sper intr-o schimbare pozitiva avand in vedere ca salvarea e in mainile oamenilor. E foarte usor sa spui ca oamenii sunt in esenta rai si nu le pasa decat de ei insisi. Cu oleaca de filosofie citita in facultate am incercat sa ma distantez de dicotomia asta simplista de bine si rau, dar cred totuși in continuare ca oamenii sunt la baza egoisti. Si nici macar asta intr-un sens 100% negativ. Din egoism vrem sa traim confortabil iar asta ne poate ajuta sa ne concentram pe munca ce poate ajuta alti oameni. Iar egoismul asta se extinde la unii oameni si catre persoanele apropiate, vrand sa traiasca si ei confortabil. Dar s-ar putea ca in urmatoarele decenii sa fim fortati sa renuntam la confortul insusi. Mai putin mers cu masina, de exemplu, si ce bun e ca inlocuim masinile pe combustibil fosil cu alea electrice,cand pana si fabricarea lor e poluanta. Sigur, macar nu mai polueaza o data ce sunt produse, dar e ca si cum ai zice ca iti pasa de animale asa ca nu o sa mai mananci o anumita carne, in loc sa renunți la orice tip de carne. E un pas in directia cea buna, dar prea mic. Eu vad situatia asa: sau trebuie luate masuri prea mari si nimeni nu va fi de acord, sau se iau masuri prea mici, iar confortul este redus dar imbunatatirea e practic invizibila. Eu unul as vrea sa vad orice procent cat de mic din planurile astea de emisii zero realizat, dar ca civilizatie, cand beneficiile nu sunt vizibile imediat, nu prea suntem buni la altruism. Unde mai pui ca (no pun intended) climatul politic si social se schimba mereu... nu poti paria ca ce merge azi va merge maine. Sunt imbucuratoare datele despre ue din acest clip, poate singurele pozitive, dar si cu uninuea europeana, indiciul e in titlu: e un conglomerat din multe parti autonome cu propriile lor probleme si fiecare tara isi are populistii ei. Daca ar trece sute de ani intre generatii si schimbari de conduceri, poate am avea un consens pe lunga durata. Dar viata unui om se masoara in zeci de ani, iar organele de conducere se schimba o data la cativa ani. Trump iese din acordul de la paris, biden intra la loc, si sunt sigur ca nici conducerea biden nu e ce trebuie (nu urmăresc stirile, mai ales din afara tarii) pentru ca niciodată o conducere democratica, poate cu unele exceptii, nu e ce trebuie, ci doar raul cel mai mic. Si sa nu mai zic de actorii principali. Poate sunt prea negativ, dar cetatenii de rand sunt furnici. au puterea de a curata poate un centimetru dintr-un stadion murdar. Restul stadionului poate fi curatat de companii si guverne, care rareori dau doi bani pe pulime, aka aproape toată populatia planetei.din nou, guvernele ue par sa fie o exceptie, mai ales vestul, dar sa vedem pentru cat timp. Pertotal, singurul mod in care vad posibilitatea sa iesim cu bine din situație e o singularitate, o accelerare tot mai rapida pana la un boom absolut in materie de energie sustenabila. Pentru ca daca asteptam sa se întâmple treptat s-ar putea sa nu evitam dezastrul ci doar sa ii scurtam durata. Poate in 2100 va fi irespirabil pe pamant, iar prin 2150 se va putea respira iar, daca o ducem tot asa, iar daca inrautatim situatia, va fi respirabil abia in 2500 (numere foarte random). Dar inzecirea apocalipsei nu suna tocmai a victorie, nu? Adica ea tot vine, dar pe o perioada mai scurta. Victorie? Nu prea. De asta cred că da, lucrurile clar se pot îmbunătăți, mai ales cu tendințele actuale, dar poate ca mult, mult prea lent.
@costiflorescu2390
@costiflorescu2390 Жыл бұрын
🙏🙏🙏
@martinhorvath6553
@martinhorvath6553 Жыл бұрын
👍🥂😉
@constantinserban3702
@constantinserban3702 Жыл бұрын
draga Zaiafet, 18:20- in 982 Eric cel Rosu a trebuit sa fuga din Islanda, ajungand pe o insula pe care a denumit-o Groenlanda. Adica Tara Verde. Oare de ce? Ca era acoperita de gheata alba? Nu pot fi, deci, milenii. Cel mult mileniu... Iar pe atunci , nici vorba de revolutie industriala! E clar ca trebuie sa economisim energie, insa a afirma ca numai oamenii sunt de vina de incalzirea globala mi se pare un pic exagerat. Eu merg cu bicicleta cu atas la cumparaturi, si cu trenul la socri. Politica a esuat, fireste, asa ca hai sa facem noi ceva. Insa: 90 la suta din istoria Terrei este lipsita de gheata. Clima face ce vrea ea, nu face de fapt nimic sa ne faca noua o viata frumoasa...
@marius3115
@marius3115 Жыл бұрын
Topirea gheturilor a scos la iveala asezari vikinge in Groenlanda, rute comerciale in Norvegia. Care va sa zica acu cca 1000 de ani era cam ca acum...si apoi a venit Little Ice age. (secXIV-XIX). Care este "normalul" la care ne raportam? 500, 1000, 100.000 de ani? Btw acu 100k de ani era mai cald cu 4 gr decit acum cf unui articol Nature.
@albundy9918
@albundy9918 Жыл бұрын
N-ai cui sa-i spui... naratiunea e alta.
@zombificatu
@zombificatu 9 ай бұрын
100% agree!
@iovisks6210
@iovisks6210 Жыл бұрын
❤️
@Razvan_Biter
@Razvan_Biter Жыл бұрын
Hai ca ne vom adapta si la încalzirea asta.
@cristij8436
@cristij8436 Жыл бұрын
Cat la suta dintr o mașină se poate recicla eco? Ce o sa se întâmple cu toate mașinile când or sa fie înlocuite de cele electrice?
@transcoradifitsped3877
@transcoradifitsped3877 Жыл бұрын
Dar cu cele electrice , care nu se prea pot recicla , ce o sa se întâmple ? Nu mai pun la socoteala că , la producerea unei mașini electrice se poluează cât poluează câteva mașini normale.
@nongrata3820
@nongrata3820 Жыл бұрын
Suntem deja cu un pas grabit in groapa si cred ca ireversibil ne ducem toti bye-bye. Horica N° 1 .mai bine explicat nici ca se poate . Da nu ai cu-i sa explici ...☹️
@danielpotlog6508
@danielpotlog6508 Жыл бұрын
Companiile ar trebui responsabilizate Eu licrez in logistica. Zilnic arunc tone de plastic pe care sunt sigur ca nu il recicleaza nimeni
@coldgam77
@coldgam77 Жыл бұрын
Exact..toți ne spun să salvam planeta...problema e la companiile mari..nu la noi cei de rand
@mrsun9775
@mrsun9775 Жыл бұрын
Don't look up !
@MTAbanknote
@MTAbanknote Жыл бұрын
🤔👍
@x0780
@x0780 Жыл бұрын
vezi cu sunetul ca e cam slab mersi
@almasrazvan2884
@almasrazvan2884 Жыл бұрын
OMUL singurul intrus pe aceasta planeta 😔
@monstadani
@monstadani Жыл бұрын
De ce te-ai tuns ? Chiar sunt curios
@alexandrumxm1692
@alexandrumxm1692 Жыл бұрын
1:02:30 Uitați-vă la harta în mijlocul României WTF
@MMerlyn91
@MMerlyn91 Жыл бұрын
Horica e cu Europa, l-ai auzit videoclipul asta vorbind vreodata de "noi, romanii"? Nu. A vorbit doar de "noi, europenii". E, cand gandesti asa, federalist, mai conteaza daca Tinutul Secuiesc e parte din Romania sau nu?
@David.Guia_EUROPOL.TheHague
@David.Guia_EUROPOL.TheHague Жыл бұрын
Deci inundatia e ca nu s-a reparar digul(! Ca la noi la Manaia strandul acum 2 ani), nu ca "nivelul apelor tot creste"😉. Cum se face ca in restul lumii nu creste nivelul apelor??
@serbanpopa171
@serbanpopa171 Жыл бұрын
😎🥶
@sobolanul82
@sobolanul82 Жыл бұрын
32:20 Metanul din atmosfera nu dispare ci se transforma in CO2.
@iulianalexandru1750
@iulianalexandru1750 Жыл бұрын
Soluție simpla pentru încălzirea globală ; castrarea indienilor si altor popoare care trăiesc intr-o sărăcie crunta dar au câte 10 copii , poluare nu înseamnă numai plastic, mașini etc
@raulmiculas3170
@raulmiculas3170 Жыл бұрын
Încă nu m-am uitat la videoclip , dar putem zice că avem un pact verde atunci când, UE, pompează bani la greu pentru achiziții de utilaje (atât agricole în perioada 2022 cât și cele pentru construcții 2017...)iar proiectele de decolmatarea a râurilor lasă de dorit ....
@eututueu9823
@eututueu9823 Жыл бұрын
Rau este ca la acest nivel sunt toti mai multi cei ce vor sa va arate cum sa traiti si ce sa facet
@cesiusvoina5738
@cesiusvoina5738 Жыл бұрын
Ce bine arata acum că ai mai slăbit!
@danieltodea8424
@danieltodea8424 Жыл бұрын
Să intrăm un pic în lumea minunată a chimiei organice. CO2+H2O ---> C6H12O6 + O2 (*) C6H12O6=glucoza Aceasta este ecuația fotosintezei. De ce este importantă? Pentru că avem imbecili, și nu puțini, care consideră CO2 poluant. Le atrag atenția că dacă CO2 este zero, O2-oxigenul devine zero, glucoza (esențială pentru plante) nu mai apare, plantele vor dispărea, animalele de asemenea. Nivelul de CO2, minimum minimorum, este de 150 ppm. (părți per milion). Mai jos de atât viața dispare. Nivelul de CO2 actual este 400ppm Nivelul optim ar fi de 1000-1600 ppm (1000 ppm se folosește în sere pentru creșterea recoltei). Dacă faci respirație artificială cuiva, sărutul vieții, 40000 (patruzeci de mii) ppm. Toxicitatea apare pe la 60 000. Unii, tot imbecili, ar putea spune: vezi că CO2 poate fi toxic și de aia... Pe aceia îi rog să imi dea exemplu de ceva care nu omoară dacă este prea mult și înainte de a răspunde să caute doza letală a substanței respective. Indicație: oxigenul dacă are presiune parțială prea mare atunci devine toxic deci ar trebui declarat poluant?
@sergiuosoianu7130
@sergiuosoianu7130 Жыл бұрын
cum se folosesc banii alocati pentru recuperarea planetei? cati copaci au fost saditi pe locurile defrisate sau cele nefolosite? e o problema serioasa pe care speculeaza niste mizerii la functii-cheie... Oamenii simpli sunt taxati la greu prin diferite constrangeri. cine atentioneaza marile companii care sunt principalii factori de distrugere a mediului? nu am vazut pe net nici o oferta de munca in sfera ecologica - asta in conditiile in care se tot percep mereu bani pentru asta...
@ionion9036
@ionion9036 Жыл бұрын
Boss, glaciațiunile de pe timpul dinozaurilor tot de oameni au fost cauzate?
@AGC2021
@AGC2021 Жыл бұрын
"Boss", dinozaurii n-au disparut din cauza glaciatiunilor, iar cand traiau dinozaurii nu existau decat niste mamifere mici si primitive, nicidecum oamenii. Glaciatiunile si incalzirile globale au existat dintotdeauna, dar niciodata incalzirea globala n-a fost asa de accelerata, iar cresterile astea de temperaturi medii anuale se intamplau pe parcursul a milioane de ani, nu in 150-200. E clar ca incalzirea globala actuala a fost declansata de om, in acelasi timp cu revolutia industriala din ultimele doua secole...
@ozcmo
@ozcmo Жыл бұрын
Păcat ca cei ce au drept de decizie nu au luat măsuri preventive și continua sa ignore acest lucru chiar și acum in ceasul al 12 lea când ne apropiem de momentul in care schimbările vor deveni ireversibile iar specia umana care ușor dar sigur se îndreaptă spre extincție.
@Dragosflash
@Dragosflash Жыл бұрын
Sunt deja ireversibile ,iar acordurile globale pentru reducerea amprentei de carbon sunt absolut ineficiente deairece sunt foarte greu de realizat.
@evergreen1326
@evergreen1326 Жыл бұрын
Cei care aveau putere de decizie erau și oamneii de rând, care nu au protestat și au rămas în comoditatea lor
@alexandrucostea890
@alexandrucostea890 Жыл бұрын
Meritam sa dispărem , din păcate asta e adevarul .
@theghostofbabanovac7069
@theghostofbabanovac7069 Жыл бұрын
@@evergreen1326 :)) altul care crede ca masele au putere si ratiune sau vointa de sine statatoare, prea multe filme de Hollywood. Iti dau un ex. daca maine ultra-corporatii precum Pepsi sau Coca-Cola ar hotari : "gata renuntam la pet si etichetele din plastic si revenim la sticla gravata" o astfel de decizie ar valora cat suta de ani de constiinciozitate ecologica a jumatate din globul pamantesc sau poate chiar mai mult. Daca maine transportul aerian, cel de pasageri, comercial cat si cel privat (cum are fi chartere) s-ar reduce la jumatate ar avea un impact pozitiv asupra mediului cu mult mai mult fata de cat ti-ar "salva" , ti-ar "stavili" procesul de incalzire globala o masa de oameni. Dar bineinteles ca nu cu asta se incepe ptr. ca BANU' dicteaza...e mai usor sa pui biciul pe plebee decat pe cei care au putere, pai cum sa reducem industria transportului aerian comercial, cum vom mai avea forta de munca migratoare, dar industria turismului (muh travels) va avea de suferit, traim intr-o societate globala unde astazi sunt la Londra maine sunt in Tokyo in interese de business etc. orice decizie are si consecinte negative bineinteles dar vorba aia daca vrei schimbarea asta urgenta mai intai fii tu schimbarea si atunci am sa te urmez si eu, de sus in jos se produce schimbarea, elitele, oamenii care detin putere si influenta au schimbat lumea de-a lungul istoriei (religiile, revolutia industriala, renasterea, iluminismul, sec. nationalismului, razboaie etc.) si nu de jos in sus, f. f. rar s-a intamplat acest lucru cel putin in ultimii 2000 de ani.
@evergreen1326
@evergreen1326 Жыл бұрын
@@theghostofbabanovac7069 nici nu stau să citesc ce ai scris Dacă tu nu știi că orice lege adoptată poate fi contestată prin protest treaba ta. Eu n-am zis " fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume" și că nu merg cu mașina ca să poluez mai puțin și îmi fac viața grea pentru că nu sunt reglementări naționale și că ascult propaganda care spune că "fiecare dintre noi trebuie să polueze mai puțin" Comoditatea poporului este cea care omoară statul Dacă nu înțelegi nu mai continui discuția O să ți se pară tot ce zic absurd și nu are sens să continui
@cristianionut2767
@cristianionut2767 Жыл бұрын
Foarte informativ. În special planurile uniunii europene. Ține-o tot așa. 👍
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
stii tu care sunt planurile europene !!! si a wef !!! de fapt intai wef si dupa ue
@rubinionelbeleiu8394
@rubinionelbeleiu8394 Жыл бұрын
Cu RESPECT abureli
@User-404
@User-404 Жыл бұрын
E acel green deal care da voie tarilor sa polueze o norma maxima si sa imprumute green points atunci cand un stat nu a atins maximul de poluare? Am sa vad videoclipul integral mai tarziu
@TheMike20cm
@TheMike20cm Жыл бұрын
Se vehiculează ideea ca pentru fiecare persoana, de-a lungul vieții, se calculează o anumita cantitate de gaze emise.... dacă se depășește întra în vigoare repercursiuni
@bucuresti-Pitesti
@bucuresti-Pitesti Жыл бұрын
M am întors în 2016
@robertinoEVIL
@robertinoEVIL Жыл бұрын
cica incalzire globala.. ce fac marile companii de vehicule.. arunca si mai mult dioxid de carbon in atmosfera construind vehicule electrice. da bine ma.. ce logica e asta?
@bassillex242
@bassillex242 Жыл бұрын
Păi să se amplasezecpe orbită milioane și milioane de panouri solare care: 1- mai blochează lumina soarelui și face umbră pământului și 2- energie wireless 😊😏
@raduchioreanu8573
@raduchioreanu8573 Жыл бұрын
Asteptam un clip la fel de bine realizat cu masuri care pot fi aplicate de fiecare individ.
@adriancozma6102
@adriancozma6102 Жыл бұрын
Valorile cele mai mari înregistrate atât la consumul de resurse, cât și la producția de CO2 sunt la companii, nu la indivizi. Măsura cea mai bună pe care o putem aplica individual este să cerem standarde de producție mult mai mari și să refuzăm să cumpărăm produse nesustenabile. Efectiv să ne lipsim de orice este prost făcut, cu materiale ieftine și care are o rată mică de recilabilitate. Altfel, așteptăm mult și bine după companii și state să ia măsurile necesare. Dacă îi va durea la buzunar, atunci vor fi obligați să facă schimbările necesare.
@stelic9515
@stelic9515 Жыл бұрын
Nu se va face nimic, pentru că nu se va ajunge la o înțelegere, când se va ajunge dacă se va ajunge la înțelegere va fi prea târziu
@gheorgheion3266
@gheorgheion3266 Жыл бұрын
Europa. E uro pa. Sa scumpit berea. Sau bere gratis. Asta a ajuns Europa cu clima. Sa vedem ce va fi.🤔👁️‍🗨️👽💫 DUar suntem cu toții curați nu-i așa????...... Ha Ha Ha.
@justgamingforfun8588
@justgamingforfun8588 Жыл бұрын
Vorbe grase, impachetate frumos. Asa-i ca ati pus toti botul la incalzirea globala? Asa-i ca va simtiti vinovati (desi nu ar trebui) pentru ca altii taie si distrug mii de hectare de paduri? Asa-i c-ati pus botul la vrajeala cu băşinile vacilor, ca sunt o sursa importanta de dioxid de carbon, si ca trebuie redus numarul acestora. Sinteti prea creduli, cand va veti trezi, va fi prea tarziu, sau nu va veti mai trezi...veti muri de foame, cu gongile in gura, insecte de la noile ferme ce vor rasari in Europa. Somn usor, dragilor.
@anonimous__ho
@anonimous__ho Жыл бұрын
privește partea buna, dacă încălzim bine planeta, nu o sa mai fie nevoie sa încălzim casele iarna, partea proasta e ca n-o sa mai ai cu ce respira, dar mna, aia e partea mai puțin importantă 🫠
@eututueu9823
@eututueu9823 Жыл бұрын
Hai cu
@37-GARLIC
@37-GARLIC Жыл бұрын
49:48 de unde ai scos harta asta cumetre? de ce apare tinutul secuiesc separat de romania? si catalunia, pais vasco si galicia la fel...
@22maxell
@22maxell Жыл бұрын
....ce o tot lalaiti atata. ...nu mai aprindeti nici un foc.
@dariusalexe8070
@dariusalexe8070 Жыл бұрын
Getting in shape again don't you?
@ioanmartinca9870
@ioanmartinca9870 Жыл бұрын
Planeta asta, pământ, n mai suportă oamenii.
@StefunSoare
@StefunSoare Жыл бұрын
Mai vrem pe subiectul asta! Este foarte spinos...
@LeonardMihalcea
@LeonardMihalcea Жыл бұрын
Gata, Șosoacă are motiv sa faca live despre razboiul din Ucraina. Motivul este încălzirea globală și modul în care controlează Rușii sau Chinezii vremea 🤣🤣🤦‍♂️.
@bmradux
@bmradux Жыл бұрын
GG! Noua abordare cu mai multa animatie si imagini adesea schimbatoare distrage de la subiect. Apreciam filmuletele voastre mai spartane. Poate si voi, ca aveati mai putin de lucru. Why not leave it at that?
@mitrumunteanu5397
@mitrumunteanu5397 9 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/lWTai3t-lL6JsJY
@thirteen7349
@thirteen7349 Жыл бұрын
Horia te rog eu frumos, cumpăra un microfon mai bun pt ca se aud foarte incet. Apreciez munca pt care o depui pt fiecare clip dar uneori ma scoate din sărite ca nu înțeleg ce zici. Iau telefonul în bucătărie și spăl și eu vasele și nu se aude ce zici, muzica merge foarte bine dar ce spui tu nu.
@cristij8436
@cristij8436 Жыл бұрын
Pai de ce nu se plantează copaci peste tot în lume? Și cine taie sa facă pușcărie fără alte obiectii pentru a diminua
@transcoradifitsped3877
@transcoradifitsped3877 Жыл бұрын
Cine să facă pușcărie , austriecii de laSweitzhofer cu fabrici de valorificare a masei lemnoase lin Sebeș , Covasna , Suceava . Aaaaaa , am înțeles... nenorocitul acela care nu are cu ce se încălzi și își duce o căruță cu vreascuri sa bage in sobă. Pai zi așa!
@FlorinMazilu
@FlorinMazilu Жыл бұрын
Mulțumesc pentru documentarea și prezentarea datelor
@TheMakyato
@TheMakyato Жыл бұрын
8:20 puteai sa nu mentionezi basina vacii !!! perfect aliniat cu noua politica mondialista (o fi doar o coincidenta ) nu vei avea nimic si vei fi fericit !!!! mi-ar placea sa ne gasim la o discutie fata-n fata este ciudat cum noi oamenii comuni sunte de vina cu toate ca bogatia este in mana altora iar cu noile pedepse tot aia putini care au sfutat resursele se vor imbogatii si vor avea ma multa putere !!!! dar este normal DUMNEZEU estejudecatorul meu si nu niste zaiafeti !!!
@andreicatana100
@andreicatana100 Жыл бұрын
10:33. S-a ras de mi-au sarit cerealele din gura, nu alta. M-am linistit.
@andreichiriluta4201
@andreichiriluta4201 Жыл бұрын
Iar s-a apucat Horică de înotat😂
@Lazar1Cristian
@Lazar1Cristian Жыл бұрын
☯️♻️♾️
@ioanmartinca9870
@ioanmartinca9870 Жыл бұрын
După 26 de conferințe nici o schimbare in bine,teoria e teorie dar practica omoară teoria.
@81lucica
@81lucica Жыл бұрын
Razboaiele nu polueaza aerul?
@bogdanudrea2313
@bogdanudrea2313 Жыл бұрын
Ești the Best.
@cristi2952
@cristi2952 Жыл бұрын
01:02:30 - Ce-i cu judetele Harghita si Covasna delimitate de restul Romaniei?? Intreb pt un prieten...
@DamageBug
@DamageBug Жыл бұрын
Probleme domne…
@IaSaVedem
@IaSaVedem Жыл бұрын
Probabil are legatura cu faptul ca vorbesti romana si ti se răspunde in alta limba de multe ori.
@victoriagherca5006
@victoriagherca5006 Жыл бұрын
E stat în stat.
Istoria timpului măsurat
34:08
Zaiafet
Рет қаралды 152 М.
Aristotel & Enigma Țiparului
30:06
Zaiafet
Рет қаралды 202 М.
ПЕЙ МОЛОКО КАК ФОКУСНИК
00:37
Masomka
Рет қаралды 10 МЛН
Разбудила маму🙀@KOTVITSKY TG:👉🏼great_hustle
00:11
МишАня
Рет қаралды 3,9 МЛН
Did you find it?! 🤔✨✍️ #funnyart
00:11
Artistomg
Рет қаралды 118 МЛН
Încălzirea globală pentru TO-n-ȚI 🤷 Ep.3     Cu cât încălzește pământul dioxidul de carbon?
27:19
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 32 М.
Puterea ascunsă a informației din presă
41:25
Zaiafet
Рет қаралды 122 М.
Încălzirea globală pentru TO-n-ȚI 🤷 Ep. 2 Efectul de seră este înțeles greșit!
22:07
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 78 М.
Cum s-a îmbogățit Coreea de Sud
1:08:51
Zaiafet
Рет қаралды 254 М.
SUA vs. China - Capcana lui Tucidide
1:35:54
Zaiafet
Рет қаралды 741 М.
6 Lucruri Esențiale Despre Faraoni
10:20
Zaiafet
Рет қаралды 421 М.
Dopamina: molecula dorinței
1:10:32
Zaiafet
Рет қаралды 225 М.
Două planuri care au salvat Europa
51:11
Zaiafet
Рет қаралды 306 М.
Crimeea & soarta Ucrainei
1:03:13
Zaiafet
Рет қаралды 589 М.
Sorin Ovidiu Vântu și dezastrul FNI
1:18:15
Zaiafet
Рет қаралды 99 М.