Su gibi akıp giden hem çok keyifli hem de dolu dolu bir video olmuş, çok beğendim.
@feyss71319 ай бұрын
Kültürlü bir konuda bilgisi olan konuşunca izlemesi de çok güzel başarılar diliyorum 👏👏👏
@jagexja9 ай бұрын
Eline emeğine sağlık. Seni dinlemek hem estetik hem entelektüel bir keyif. Konuşman şiir gibi, sözlerin kitap gibi.
@turgaykurtbeyoglu9 ай бұрын
Zeki Müren, arabesk okudu üstelik. Yorumlayan arkadaşa katılıyorum. Bu yayın için kendisini tebrik ederim. Kendisine teşekkür ederim. Bu kanal büyür.
@ylmazkaya78399 күн бұрын
Zeki Müren, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Hafif Müziği (aranjman) okuduğu gibi arabeskte okumuştur. Arabesk okumak ne zamandan beri kötü olmuştur.
@Feamert9 ай бұрын
bilgileniyoruz efendim
@gurkanavsar8 ай бұрын
Yıllardır insanlara anlatmaya çalıştığımız ve musıkimiz için çok önemli bir konunun, sosyal medyada gayet açık ve anlaşılır şekilde anlatılmış olmasından dolayı sizleri tebrik ediyorum. Zeki Müren sanat güneşi ise, Bekir Sıdkı Sezgin kimdir?
@lexhistoriae8 ай бұрын
Teşekkürler efendim 😊
@ylmazkaya78399 күн бұрын
Bekir Sıdkı Sezgin, Türk Sanat Müziği sanatçısıdır. Başka hangi sanat dalı ile alakadar olmuştur ya da kendi sanatında ne farklılık oluşturmuştur da Sanat Güneşi olabilecektir?
@KaraCarsafliGelin5 ай бұрын
Her konuda cok dolu bir insansiniz ve anlatiminiz adeta ani yasiyor-yasatiyor tadinda ❤🎉
@gurcanatilgan52692 ай бұрын
ağzınıza yüreğinize sağlık ne güzel öz ve güzel anlattınız
@korkutcevahir89509 ай бұрын
Bence Zeki Müreni Zeki Müren yapan yaratıcılığı. Şimdi Uzaklardasın şarkısını biz bu modern zamanda dinlerken uzaklara dalarken şarkının çıktığı dönemde yaptığı etki daha büyükmüştür.
@selcukbulut9 ай бұрын
Türkiye'de 'megastar' kavramını Zeki Müren getirmiş gibi.
@intercharge79 ай бұрын
Kardeşim çok güzel değinmişsin Türk musıki tarihine. Sende ne cevherler varmış. Allah ilminizi, irfanızı arttırsın. Bence Türk musîki tarihinden arada videolar yap böyle. Çok faydalı oldu. Türkçende çok güzel, ses tonun özellikle, anlatım tarzın, eski kelimeler kullanman çok hoş. Tam bir Osmanlı Beyefendisi hissi veriyorsun, zaman da yolculuk yapmış gibi geliyor. Çok teşekkürler, ağzına sağlık... (Ha bu arada geçenlerde twiterda mevzusu geçmişti, hangi konularda video yapayım diye sormuştun, popüler mi, yoksa daha özel konular hakkında mı filan diye bahsetmiştik. Valla şöyle güzel konuları hiçbir tarih kanalında ve bu kalitede dinlemeyiz, sen kafana göre takıl bence. Böyle gayet güzel olmuş. Başkalarının anlattığı ve bilinen konulardansa böyle derin, kültürel ve pek bilinmeyen içerikler de çok güzel oluyor. Hem bizlerde ikisinden de faydalanmış oluruz. Birinin bunları anlatması lazım. Oda sen ol. Ötekiler bir şekilde bulunur, ama senin anlattıkkarını dinleyemeyiz her yerde ! Aynı şekilde devam et, bu işten anlıyorsun, çok tesekkürler, vesselam...)
@tekininan24318 ай бұрын
Ne kadar izlenesi bir video olmuş, teşekkürler. Ayrıca iyi bayramlar dilerim.
@Mustafa-fk4uz9 ай бұрын
Rahmetli Zeki Müren çok büyük bir sanatkârdı ve bir o kadar da adı gibi zeki bir insandı ,Zeki Müren ABD ye gidiyor ve Libarace'yi izliyor ve yurda dönünce onu taklit etmeye başlıyor ve yine kurnaz bir insan olan Zeki Müren Karanlıklar Güneşi ve Güneşin Oğlu isimli albümler çıkartıyor ve yine güneş temalı kostümler giyerek insanların bilinçaltını işliyor ve zamanla kendisine Sanat Güneşi dedirtiyor.
@ccoollppaann16 күн бұрын
Çok doğru. Zaten Zeki Müren gibi alanında en başarılı insanlar tek yönlü olmuyor. On parmağında on marifet denilen insanlardan çıkıyor starlar. Pazarlama yetenekleri yükse oluyor.
@ylmazkaya78399 күн бұрын
Zeki Müren'in konuşma üslubunu, halka hitabını taklit eden de diva dedirtiyor kendisine.
@cagatai19 ай бұрын
Mustafa hocam, bir de Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarına değindiğiniz bir video da gelir mi?
@lexhistoriae9 ай бұрын
Güzel konu :)
@user-od6eu3by4v9 ай бұрын
Zeki Müren sevenleri sanat güneşimiz paşa gibi unvanlar verilmiştir bende Müren musikimizin filozofu diyorum.
@melisy598522 күн бұрын
aşırı iyi kanal tüm videoları tekte bitirmiyim diye günlere böldüm 👍🏻👍🏻
@lexhistoriae22 күн бұрын
Aramıza hoşgeldiniz Melis Hanım :)
@sayginozan36499 ай бұрын
Emeginize saglik.
@gayekntАй бұрын
Selamlar. Seyfi Dursunoğlu üzerine de bir video hazırlarsanız çok mutlu oluruz. Esenle kalın efendim =)
@lexhistoriaeАй бұрын
O konuda bir video hazırlarsam ben de çok mutlu olurum doğrusu , fikir için teşekkürler :)
@yekparelafazan97179 ай бұрын
Çok keyifli bir video olmuş. Bu arada ses çok patlıyor kulaklıkta.
@Wahsetcan7 ай бұрын
Twitter da denk geldim. Dinlemek istedim. Verdiğiniz bilgiler, zevkli üslubunuz üzerine bir de başarılı bir Zeki Müren taklidi patlatınca tavladınız beni:) Teşekkürler.
@lexhistoriae7 ай бұрын
Teşekkürler, aramıza hoşgeldiniz 😊
@KocaAyaklar9 ай бұрын
Barış Manço videosu yapsanız keşke
@Feamert9 ай бұрын
Bu güzel yayını övmediğim aklıma gelince hemen gelip biraz övmek istedim, cidden güzel yayın :)
@CanerDeniz19 ай бұрын
🧿
@muraterkartal21269 ай бұрын
Müzeyyen Senar ile Safiye Ayla da eleştiriden masun değildir zannımca. Tanpınar Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde Hayri İrdal'ın baldızı karakterini adı geçen hanımefendileri düşünerek yazmış gibidir sanki.
@berrinbicekozturk28 күн бұрын
Bülent Ersoy Zeki Müren'in eline su dökemez. Bir kere Zeki Müren'in ses rengi ülkede kimsede yok.
@veysisitilci76979 ай бұрын
Teşekkürler Mustafa bey…
@subzero.o79 ай бұрын
Yemek için harika bir video...
@subzero.o79 ай бұрын
Elinize emeğinize sağlık
@nihatro9 ай бұрын
Üstadım.Çok keyifliydi. 70'lerden sonra sadece şarkı seçimi değildi sıkıntı. Hayat tarzını bir ses sanatçısı gibi yaşamayaşından kaynaklı olarak sesi aşırı pesleştiğinden bol rrrrrrrrrrrrrrlı, abartılı ve tiyatral bir okuma stili geliştirerek ayakta kalmaya çalıştı. Bu aşırı rahatsız okuyuş da bir çok insanı kendinden soğuttu. Halbuki Mustafa Sağyaşar hatta ses tonu Zeki Müren'e de benzeyen Zekai Tunca 80'lerine kadar takır takır tertemiz şarkı okuyorlar.
@lexhistoriae9 ай бұрын
Çok yerinde ve doğru bir yorum, teşekkürler efendim.
@feyss71319 ай бұрын
Çok kötü inileyerek söylüyor pırıl pırıl düzgün okumuyordu
@ylmazkaya78399 күн бұрын
Mustafa Sağyaşar (Allah sağlık sıhhat versin) ve Zekai Tunca, Zeki Bey kadar sahne yapmışlar mıdır?
@d.begumbeycan26359 ай бұрын
Yani kendi dönemindeki sanatçılar bile çok hırslı ve kaprisli olduğunu , yerini korumak için başkalarını ezmekten çekinmediğini belirtiyorsa susarım. Sesi , sahneye kattıkları , büyük bir bağışçı olması gibi şeylerle yaşattığı şeyleri karıştıranlar var.
@ozanakcivi5453 ай бұрын
Öncellikle güzel ve akıcı sunumlarınız için teşekkür ederim. Sizi izlerken gerçekten çok keyif alıyorum en başta. Ama bu çalışmanıza bazı noktalardan itirazlarım var. Zeki Müren konusuna ve onu değişimine bakarken 70 öncesi şöyleydi, 70 sonrası böyleydi sizce de biraz basit kalmıyor mu? Yani değişen Türkiye sosyolojisini ne yapacağız mesela? Çok değil aynı on yılda pek çok iyi sinema oyuncusu, sinema bizde değiştiğinden dolayı amiyane bir tabirle "park" etmek zorunda kalmadılar mı? Yani biz Zeki Müren'i değişen sosyolojide ya da Türkiye'de değişmeyi başardığı için mi eleştiriyoruz ya da değişime direnmediği için mi eleştiriyoruz? Zarar verdiler derken mesela Gencebay'dan ve sonrakilerinden gelen ve Türkiye'nin sosyolojisi içinde ciddi karşılık bulan arabesk akımı nereye koyacağız? Neden bir sanatçıyı icra ettiği sanatı iyi yapıp yapmadığı ile değerlendirmiyoruz sadece. Mesela evet Zeki Müren yeri geldi arabeskte icra etti. İyi yorumladı mı yorumlamadı mı? Neden arabesk yorumladığı için eleştiriyoruz? Bu ülke de pek severim ama Ajda Pekkan'da arabesk okudu...
@nuronder80479 ай бұрын
Zeki Müren 80 ve 90larda soyediği popüler arabesk denilen şarkıları da severek isteyerek söyledi bence .
@tahsincetinkaya79709 ай бұрын
Teşekkürler
@erkansaat17233 ай бұрын
Merhaba,bahsi geçen Mahmut Anlar’la günümüzde mimar olan Mahmut Anlar arasında bir bağlantı var mı ?
@nonamenoname27676 ай бұрын
04:39 androjEn değil Androjİn , bu kelimeyi birkaç videonuzda daha dikkatimi çekti yanlış kullanıyorsunuz. Androgyn - Yunanca erkek andras ve gineka kadın kelimelerin birleşimi ile İngilizceye geçmiş. Kelimedeki Gyn nin Y si Yunanca İ harfine karşılık geldiği için androjin olarak okunur. Androjen derseniz androgenik yani erkek ile ilgili erkek olmayı sağlayan gibi anlamalara gelir
@cengizcubukcu91259 ай бұрын
❤❤❤❤
@ahmetctroglu86449 ай бұрын
Öncelikle bir arkadaşım vasıtasıyla haberdar olduğum kanalınızı ilginç bulduğumu söylemeliyim. Genelde bilgi edinmek üzerine inşa edilmiş kanallar çok fark edilir olamıyor; siz bu engeli aşmayı başarmışsınız. Toplum olarak araştırmaya, öğrenmeye pek meraklı olduğumuz söylenemez. Okuma yetimizi kullanmaktansa dinlemeyi tercih ederiz. Kimi dinleyeceğinizi iyi seçtiğiniz sürece bu durum pek sıkıntı yaratmayabilir. Üstelik bu sayede KZbin ülkede epey önemli sayıda kullanıcı edindi; hem dinleyici, hem anlatıcı açısından. Söyleşinizle ilgili birkaç yorumumu paylaşmak istediğim için yazıyorum. İlk olarak Radi Dikici’nin Müzeyyen Senar kitabı çok çok başarılıdır; çünkü araştırmaların ötesinde Senar’la birlikte epeyce bir zaman geçirilerek yazılmıştır. Hatta Senar, anlattığı bazı şeyleri ölümünden sonra yayımlamasını istediği için ilk kitaba koymayıp, ikinci bir kitap daha yazmıştır. Ancak maalesef Zeki Müren kitabı için aynı şeyi söylemek güçtür. Muhteviyattaki bazı çelişki ve hataları imza gününde Radi beye de iletmiştim; telefonumu alıp, daha sonra arayacağını belirtmişti. Müren’in Bursa günleri pek fazla bilinmez. Hayri beyin arkadaşı olan Bursalı gazeteci İsmet Bozdağ’ın yazdığı kitap çok daha ayrıntılı bilgi vermektedir. (Radi beyin kitabında söz konusu kitaptan kısa bir alıntı da vardır.) Ancak bu kitap dışında herhangi bir aktarım olmadığından, o günler hakkında anlatılanlar biraz faraziye olmaktadır. Müren’in çeşitli kaynaklarda kendi naklettikleri ise her sanatçının kişisel tarihini istediği gibi yaratmak arzusu göz önüne alınarak değerlendirilmelidir kanımca. Müren ilk bestesini daha radyoya girmeden, Bursa’da yaşadığı dönemde yapmış ve şarkı radyo repertuarına girmiş; hatta Suzan Güven tarafından söylenmiştir. Radyo sınavına girdiği zaman ise, kazanan iki kişiden biri olmuştur. Hayri beyin destekleriyle, gerek Bursa’da, gerekse Boğaziçi’nde okurken İstanbul’da çeşitli bestecilerden aldığı dersler sayesinde, jüri üyelerinin takdirlerini kazandığı bir sınavla stajyer olarak radyoya girmiştir. Radyoya girdiği zaman hem ilk bestesi hem de sınav başarısı yüzünden müzik çevrelerinde belli bir bilinirliğe sahipti. Radyodaki ilk konserin arka planında Hayri beyin Demokrat Parti ilişkisinin büyük etkisi olduğu, yukarıda söz ettiğim kitaplarda bahsedilmektedir. Ancak benim bildiğim o konser zamanı Zeki Müren İstanbul’dadır ve sınav jürisinde bulunmuş olan Refik Fersan telefon ederek “Bir makam dosyanı al ve gel” diyerek, radyoevine çağırmıştır. Müren’in o sırada radyoevine yakın olan Talimhane’de oturduğu düşünülürse, akşamki konsere gelemeyeceğini bildiren bir solistin yerine yenisini bulmaya çalışırken akla yakın bir çözüm gibi görülebilir. O yıllarda THY uçakları bile sınırlı sayıdayken, Bursa’dan özel uçakla gelmesi biraz zorlama geliyor kulağa. Böyle olsaydı, hiç kuşkusuz dönemin önemli müzik magazin dergisi Hey’de birkaç hafta yayınlanan çizgi romanında bu durum özellikle belirtilirdi. Müren’in tüm hayatını kariyerini inşa etmek üzerine kurguladığı ve bu yolda yanındakileri gerektiği yere kadar yanında taşıdığı bilinen bir gerçek. Hatta Hayri beyin istediği borcu, “olan paramı kullandım, dün söyleseydiniz hallederdik” diye vermediği ve sonra yavaş yavaş hayatından çıkarttığını, çok sevdiği Müzeyyen Senar’ı bile zaman zaman küstürecek kadar bencil davrandığını, radyoevine farklı elden çıkmış gibi görünmesi amacıyla kimini sağ, kimini sol elle yazdığı “Zeki Müren’i dinlemek istiyoruz” mektuplarını çeşitli illerdeki asker arkadaşlarına radyoevine postalasınlar diye gönderdiğini ya da Muzaffer Akgün’ün alkış meselesini hep biliriz. Akgün’ün gazete ilanı sonrasında Senar’ın kadrosuna geçtiği, sonra da ona kazık atıp, tekrar Müren’in kadrosuna döndüğü de Müzeyyen Senar kitabında nakledilir. Her büyük sanatçı gibi Müren de kariyerini düşünerek yaşamış ve bunun için de elinden geleni yapmış. Yeteneği, müzik bilgisi ve aklı olmasaydı bu çabalar onu bir yere getirmeye yetmezdi tabii ki. Kendisinden önce de var olmasına karşın gazino ve assolist kültürü esasında onunla oluşmuş. Sizin de söylediğiniz gibi, özellikle ilk yıllarında sesi ve yorumu eşsizdir. Plâklarında zamanla günün sevilen eserlerini seslendirmeye daha çok yer vermiş olsa da 1975 yılı albümü “Pırlanta 1”, 1976 yılı albümü “Güneşin Oğlu”, 1977 yılı albümü “Mücevher 1”, 1978 yılı albümü “Nazar Boncuğu” hâlâ neo-klâsikleri okuduğu çok özel albümlerdir. Zamanla sadece müzikte değil, yaşamın her alanında ve insan ilişkilerinde yerleşmeye başlayan hoyratlık, şarkı söylemenin terennüm etmekten haykırmaya doğru değişmesine yol açtı. Daha çok Bülent Ersoy ve taklitçilerinin sevdiği bu üslup gün geldi, Müren’in “Benim için assolist Abacı’dır” diyecek kadar sevdiği Muazzez Abacı’ya bile sirayet etti. Türkçeyi düzgün konuşması ise, kanımca, TRT spikerlik sınavını geçtiği için söylene gelmektedir. Radyoda yaptığı reklâm programlarından cd’ye aktarılan kayıtlarda telaffuzunu görmek mümkün. Tüm bunların yanı sıra, iki yüzlü bir topluma kendisini kabul ettirmekten öte, gerçekten sevdirmeyi ve saydırmayı başarmış bir insandır. Siz söyleşinizin sonunda “Müzeyyen Senar’ı ayrı bir yere koymak gerekir” diyorsunuz ve kesinlikle haklısınız. Ancak Zeki Müren’in de Senar’ın yanında yer alması gerektiğine inanıyorum.
@lexhistoriae9 ай бұрын
Kıymetli ve detaylı yorumunuz için teşekkür ederim efendim, kanalımıza hoşgeldiniz :)
@feyss71319 ай бұрын
Bir şeyi atlamışsın Elton john un birebir tarzını kopyalıyor adamın kıyafetleri gözlükleri fakat kalitesinin yanına yaklaşamaz
@rmk-hz8ey8 ай бұрын
mustafa abı selamlar, nasilsin? erlıgın yayınında konusmustuk, tarikatlar arasi savasi anlatacaktin. musait oldugun bir vakitte yorumuma cevap verir misin?
@personagrata77659 ай бұрын
Belki Zeki Müren sevenleri kızacak ama Liberace olarak tanınmış ( fakat bizim pek de tanımadığımız) amerikalı piyanist şarkıcı ile imaj olarak bu kadar benzeşmesi sahne özgünlüğünü sorgulatıyor. Sosyal medya yaygınlaşınca gördük biz de🧐
@feyss71319 ай бұрын
Elton john u kıyafetleriyle birebir taklit ediyor fakat Elton John un kariyeri ses yorumcu besteci kimliği olağanüstü
@user-od6eu3by4v9 ай бұрын
Müzeyyen Senar diva Zeki Müren Bursa dan hemşehri dinler .
@elhanensis9 ай бұрын
👏👏👏
@egemensentin9 ай бұрын
Gömlek nehirden denize doğru selektör yapıyor 🍉
@josephbiggus67579 ай бұрын
yooooooooooooook
@MESA20209 ай бұрын
Hocam biraz şova kaçmışsın bu sefer. Doruktaki Nağmeler, gözlerin doğuyor gecelerime, ah bu şarkıların gözü kör olsun vs vs hepsi 70lerden sonra çıkarttığı şarkılar bir sürü daha güzel örneği var. Bir de sanki o dönemi dönüştüren Zeki Müren gibi bir fikriniz var da zamanın ruhu diye bir durum var.
@lexhistoriae9 ай бұрын
Saydığınız şarkılar da "fantezi" döneminin ürünleri. Besteler üzerine de tartışabiliriz, de 70'lerle özellikle ikinci yarısıyla değişen Müren'in icra üslubudur. Belki sesinin artık yorulmuş olması ile ilgilidir. Abartılı bir icra tarzı benimsedi. Sonra daha çok harc-ı âlem eserler okumaya başladı. Elbette zamanın ruhu diye bir şey var, ancak Alaeddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin gibi isimler de aynı çağda yaşadılar. Onların icraları bambaşkadır, ancak popülerleşemediler. Sebepleri izaha muhtaç değil.
@MESA20209 ай бұрын
@@lexhistoriae ben zamanlarının gerisinde kaldıkları için popülerleşemediler diye düşünürüm, farklı bir izahı varsa dinlemeye arz-u darım
@tugrulozel7169 ай бұрын
Şarkılar güzel de Zeki müren in okuyuşu değişmiş, bozulmuştur. Aslında zamana uymuştur. İstese eskisi gibi okurdu. Seyirci böyle istiyor mantığı her devirdeki gibi. Modaya uyulmuştur. Sizin dediğiniz şarkılar güzel ama fantezi şarkılardır
@elsamar71999 ай бұрын
Hayri terzioğlula aralarında bir ilişki varmıydı?
@lexhistoriae9 ай бұрын
Bilemiyorum, zannetmiyorum.
@ekizilaslan3 ай бұрын
Duygularrrrıma terrcümaan oldunuz efendim. Hiç sevmezdim kendilerini haddizatında
@nazimunal24 күн бұрын
Populer(?) müzik icra edenler, ya da klasik(?) Türk(?) muzigi ya da cok sesli(?) Bati(?) muzigi, hepsi kendi ekolojisi icinde sanatci ve yaptiklari da sanattir, ve bu ekolojiler birbiriyle alisveris de edebilirler, ancak bunlari kendi ekolojileri icinde yargilamakta fayda vardir. KTM müzigi hic bir zaman populer bir müzik formu olmamis, en populer oldugu yerlerde de her zaman kiclesmistir. ( TKM korolarini iyi buldugunuza inanamiyorum) cünki ekolojisi dolayisiyla kriterleri bellidir ve basarisi kendi kriterleri üzerinden degerlendirilmelidir. aslinda yaptiginiz Zeki Müren degerlendirmesi yüksek ve alt kültür fenomenleriyle ilgili ancak Zeki Müren örnegi üzerinden yaptiginiz müzik degerlendirmesi cok popilist ve politik olarak farkli algilara cok acik. bu arada ben de 70ler öncesini severim ama kisisel begenilerimizi ne kadar genelleyebiliriz ki! hirsli ve hirsi oraninda cirkeflesmis birisiydi ancak hic bir zaman türkce ogretmeligi yapmadi. Her sanatci gibi o da döneminin Zeitgeist´ini yansitmakla kalmadi ayni zamanda cok özgün bir kimlik ortaya koyabildi. dönem batida androjen imgenin populerlestigi ( Bowie, Iggy Pop vb), sanatci ve sanat eserinin birbiriyle birlestigi (hayat ve sanatin birbiriyle örtüsmesi gerektigi modern avatgard bir fenomendir) bir dönemdi.. neyse bu uzar.. son olarak sunu ifade etmeliyim. KTM yi sizin tabirinizle abartili ve duygusal bir sekilde, kisaca dramatik olarak söyleme tarzi o kadar cok heteroseksüel kadin ve erkek müzisyen tarafindan icra eden varken, sizin sadece escinsel bireyleri örnek/hedef göstermenizi pek anlamadim. hadi diyelim, hikayede Zeki Müren ve Bülent Ersoy`un organik bir bagi var, Müzikteki bu yozlasmaya(!?) ücüncü ve son bir örnek olarak Devran Caglar´i ornek veriyorsunuz ve bunu yaparken de bu uslupla söyleyen kadin solistleri sürekli belirsiz bir sekilde temize cekiyor gibisiniz. Bende uyandirdigi homofobik algiyi size yakistiramadim... sevgiler..
@agnusdei84429 ай бұрын
👍
@Alagca.p18 күн бұрын
Müslüman kadın Ziynet yerlerini örter ( Zeki Müren yürüyen ego geçmişi çok karanlık kirli)
@ugurragpkaras30769 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/Zpvbq2abjrydrKssi=MYYGUT8z36ngSDG3 Adnan Pekak kimdir videosunda ilginç şeyler var
@emrecig9 ай бұрын
Bir de Adnan Şenses'i kaçırtma dedikodusu vardı 😂. İkonlaştırılan, hatta tabulaştırılan isimlerin çoğunun egoist olması, toplumun kusuru gibi geliyor bana.
@@tugrulozel716adnan pekak diye bir adam var ona da eziyet etmiş
@ylmazkaya78399 күн бұрын
@@lexhistoriaeAdnan Şenses olayına dair Ateşböceği Ercan'ın kendisine haber verdiği söylenir. Ateşböceği Ercan hayattadır, Allah uzun ömür versin. Bu zamana kadar neden sorulmadı kendisine bu olay? Ayrıca Adnan Şenses'in Zeki Bey'in inziva döneminde ziyaret ettiği anlatılır. Hatta Zeki Bey'in defni sırasında Adnan Şenses'in üzüntüden tansiyonu dahi düşmüş ve tansiyonu ölçülürken "TRT İzmir stüdyosunda olmayan sağlık ekibi, mezarlıkta vardır" denilmiştir. İddia edilen olayı yaşayan bir insan, bunun müsebbibine karşı affedici olamaz. Dolayısıyla olay %100 gerçekmiş gibi anlatılması ve hatta "kaçırmış olsa iyi :D" demek kötü niyetliliktir. Videonun da hangi düşünce ile çekildiğini göstermektedir.
@serdarunal60439 ай бұрын
çok kibirli biriydi.
@ResulHayal9 ай бұрын
Klasik sanat muzigini diva bulent ersoy kadar basarili icra edemiyor muren
Üstad çok güzel anlatmışsınız ama Türk musikisi denen şey ne kadar Türk musikisi? Anadolu’da, İstanbul dışında insanların özellikle radyo ve televizyon çağından önce bihaber olduğu bir müziğe Türk musikisi denir mi? Mesela bu müziğin kökenine inersek yolumuz saraya mı yoksa Anadolu’nun bir köyüne mi düşer? Bir de anladığım kadarıyla bu dönemin insanları için çok rezil karakterlermiş. Saygı duyulmaya layık insanlar olmadığını düşünüyorum. Çünkü sahnede icra üzerine olan birisinin fişini çekecek kadar müziğe saygısı olmayan bir adamın ben müzik sevgisi olan bir müzisyenden ziyade yetenekli olduğu bir konunun makyavelisti olduğunu düşünürüm.
@lexhistoriae9 ай бұрын
Özbeöz Türk Musikîsi'dir. Kanalımızdaki Müzikle alakalı videolara göz atın. Özellikle Musiki Devrimi'nin ilk videosu ve Müzik hakkında canlı yayınımıza. Bayburtlu Zihnî'nin şiiri Anadolu'da da bestesiyle okunur, İstanbul'da da . Harput'ta Urfa'da makamların adı değişse de aynı makamlar kullanılır. Dönemin insanları hakkında genel bir yorum doğru olmaz buradan hareketle.
@alperentikir9 ай бұрын
@@lexhistoriae eyvallah hocam teşekkür ederim. Bakacağım mutlaka
@ResulHayal9 ай бұрын
Ne gunesi murenin dunyasi karanlik zifiri karanlik atesi bol olsun
@esocraton24949 ай бұрын
Dayım ne bu nefret sakin ol slfkskdms
@ResulHayal9 ай бұрын
@@esocraton2494 divamz bulentin dusmani muren
@feyss71319 ай бұрын
Çoook haklısın hayatı taklit yorumculuğu taklit giyim kuşam birebir Elton john çakması adamın TARZINI ÇALMIŞ