ATAM ATATÜRK NE BILGILI ADAM MIS MEKANIN CENNET OLSUN TÜRK DOSTU ATAM
@BalikesirCicek5 жыл бұрын
Her şey için teşekkürler. Mükemmelsiniz.👏👏👏
@hakan10872 жыл бұрын
o padisah resimlerinin oldugu kaplunbaga kabugundan yapma olan tesbih.nasil yaptiniz yahu.kabugu nasil isil isil sekil verip yonttunuz.neyle resmi nasil cizdiniz.neyle cilaladiniz.
@habibeersoy25935 жыл бұрын
Aslinda tesbikleri bir kirmizi veya mavi kadifenin üstüne koyssydiniz daha güzel görürdük
@serapesen19934 жыл бұрын
Renli tesbihlerin anlami nedir
@rafetkocakose78462 жыл бұрын
Bilgi amaçlı söylüyorum. Osmanlı sıkması dediğimiz malzeme bakalit 1910 ve 1927 yılında üretilmiş yapay bir reçinedir. Hızlı renk değiştirmesi sonucu 1927 yılında üretimi durmuştur. Sonrasında bu bakaliti geliştirerek katalin adında aynı firmaya ait yapay reçine tek fark daha geç renk alan malzeme üretmişlerdir. Buda 1940 yılların sonunda üretimi durmuştur. Bu iki malzeme sadece ev eşyaları,süs eşyaları,otomotiv ve silah sanayide kullanılmıştır. Bunun nedeni ise ısıya danayıklı ve iletken olmasıdır. Bu malzemeler öncelik avrupa,ortadoğu ve son olarak türk topraklarına gelmiştir. Bu da 1930 yılından sonradır. Ama o yıllar kesinlikle tesbih olarak gelmemiştir. 1939 yılı Araştırmalar sonucu sıkmaya rastlanmamıştır. Ayrıca Topkabı Sarayında müzesinde bile sıkmaya yer verilmemiştir. Osmanlı zamanında genellikle ağaç,hayvansal ve doğal taşlardan tesbihler yapılırdı. Hatta o zamanın bilinen tesbih ustalarından Galip Başsaka ustamızın yapmış olduğu sıkma tesbih sınırlı sayıda çok azdır. 10 tane yoktur. Tam olarak katalin tesbih yapmamıştır. O dönemde kurulan tesbih atölyelerinde çalışan ustalardan karma olarak katalin habbeleri alıp geri kalanını kendi tamamlayıp satmıştır. Çünkü kemane ile yapılan tesbihlerin yapımı aylarca sürdüğü biliniyor. 1965 yılından itibaren elektrikli tornanın bulunmasıyla tesbih yapımı hız kazanmıştır. Halen bulunan eski bakalit ve katalin malzemelerden tesbih yapılmaktadır. Tabi eski olduğu muamma! Çünkü bize gelen bu eski malzemelerin %80'ni arap menşeilidir. Tabi gelen malzemelerin eski olduğu tartışılır. Yani demem şu Osmanlı zamanında yapılmış kesinlikle sıkma tesbih yoktur. Sıkma dediğiniz tesbihler en fazla 85 yıllık tesbihlerdir.
@luxuryviplifestyle94944 жыл бұрын
Trillions like and best comment for you because you are best on Earth and follower respect you,we need videos in Real 120fps or 240fps 4K,8K and Sound in FullHD 3D
@gazibabamkocgiri81584 жыл бұрын
Bütun stresimi aldi şu tesbihler.sahipleri cok sansli
@مملكةالخيروالسلام3 жыл бұрын
🇸🇦👍
@MeursaultSamsa3 жыл бұрын
Tespih adabını çok güzel anlatmış bu beyefendi: kzbin.info/www/bejne/fpy0oHiYptBjptE