Cok tesekkurler hocam. Kendi açımdan çok işe yarar bi video oldugunu soyleyebilirim
@gezelimgorelim22542 жыл бұрын
Hiç bir açiklama bilgi vermedi doktorum doktoeun gördvi mi?
@bedevi7781 Жыл бұрын
Merhaba çene de derin kapanma olan yani deep bite ve diş sıkan hastada ön tarafta emax uygunmudur , teşekkürler.
@dr.dilekguvenc Жыл бұрын
Emax en uygunu sizin için de, ve bruxism için lütfen gece plagı ile beraber botulinum toksin uygulaması almanızı öneririm.
@bedevi7781 Жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc Çok teşekkürler
@saz88net723 жыл бұрын
Hocam ben Almanyadan yazıyorum ve ilk ōnce detaylı hitap şeklinizi kutluyorum. Benim üst bölgeye en az 12 diș,primär olarak frontal dişlerimi önemsiyorum, Hangisini önerirsiniz efendim, emax mi zirkonyum mu? Hangisi daha gerçeğe daha yakın sizce? Almanyadan saygilar 🙏✨
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Kesinlikle IPS e.max çok daha doğal ve estetik bir sonuç verecektir.
@asmoren32763 жыл бұрын
Zirkonyum köprü yapılan dişin altındaki diş çürürmü benim ön dişimin biri yok zirkonyum köprü yapacaklar
@burcu97852 жыл бұрын
İmplant olan dişte emax kullanılabilir mi acaba?
@hamdullahaknc42453 жыл бұрын
Hocam doğal dişe benzeyen estetik açıdan en iyisi hangisidir?
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
Empress ile ben inanılmaz sonuçlara ulaştım, e.max ise zamanla çok gelişti ve estetik başarısı Empress ile aynı noktalara geldi diyebiliriz. Ancak önemli bir avantajı daha güçlü bir materyal olması.
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
Empress ya da empress arasında, Empress ile çok çarpıcı sonuçlar aldım ben ancak e.max da estetik olarak Empressi yakalamış durumda gözüküyor. Direncinin daha fazla olmasını da artısı gibi düşünebilirsiniz.
@hamdullahaknc42453 жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc yeriniz nerde acaba?
@gamzerzgr73834 жыл бұрын
Hocam merhaba üst dişlerime 8 tane emax lamine yapıldı. Alt dişlerime beyazlatılma işlemi yapıldı. 1 ay oldu kullanıyorum fakat emax laminede sararma oluştu Alt dişlerim şuan üst dişlerimden daha beyaz. Boyutunda ve renginde değişiklik istiyorum yapılabilir mi ve renkte özellikle değişiklik yapılabilir mi teşekkürler
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
Merhabalar, e.max veneer için renk stabildir. Uygulanan materyalin e.max olduğuna emin miyiz? Kompozit ( bonding olarak adlandırılan ) olmadığından emin miyiz?
@barisbingol21263 жыл бұрын
İki tane lateral diş eksikliği olan kişide emax empress kaplama kullanılabilirmi Hocam sorumun sebebi köprü gerektiren dişlerde kulllanılmıyor diye birşey varmı?
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
Benim tedavi planım köprü retorasyondan farklı olurdu ön bölgede, planlamayı yapan hekiminiz ile görüşmenizi öneririm.
@barisbingol21263 жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc Cevabınız için teşekkür ederim asıl kaygım ön bölge olduğu için emax impress kaplamaların doğala normal zirkon kaplamalara göre daha yakın olduğu için danışmak istedim.
@dr.dilekguvenc3 жыл бұрын
@@barisbingol2126 Evet doğru, ancak materyal seçiminden önce köprü uygulamalarından öncelikle kaçınmak lazım ön bölgede,
@barisbingol21263 жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc İlk fırsatta iletişime geçeceğim sizinle Dilek Hanım ortodonti tedavisi ile maalesef köpek dişlerim doğal yerlerine çekildi fakat diş kökleri implanta müsade edecek genişlikte değil size ulaşacağım çok sağolun.
@hamdullahaknc42453 жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc neredesiniz
@Enverpasa19893 жыл бұрын
Sizin dişleriniz zirponyum kaplama mi harika dişleriniz var
@alfaslayer95754 жыл бұрын
Doktora ve uzmanligin farkinida soyler misiniz
@dr.dilekguvenc4 жыл бұрын
Herhangi bir alanda yapılabilecek en yüksek eğitime doktora, alınabilecek en yüksek bilimsel unvan da “Doktor” (PhD) olarak kabul edilir. Dis Hekimligi alaninda ise ülkemizde 5 yıllık lisans eğitimi sonrası, akademik not ortalaması ve yabancıl dil düzeyleri üzerinden, akademik kurul mülakatı ile seçilmiş Diş Hekimleri, seçtikleri disiplinde yoğun olarak çalışırlar. 5-6 yil süren klinik ve kuramsal egitim sonrasi basarili olan bir tez ve tez savunmasi ile PhD ( doktora ) ünvanı alinir. Doktorasını yapmış olan herkes o alanda eşit yeterliliktedir; Doçent, Profesör unvanlari daha cok universite kadrolari ve SCI de kabul edilmiş yayın sayıları ile ilgilidir. Doktora eğitiminin amaçları arasında, ilgili konunun “felsefesini” yapmanın yanı sıra bilimsel metadoloji ve bilimsel etiği öğretmek ve yapılan tez ile de bizzat bilimsel üretim yapmak, bilime katkida bulunmak da yer alır. Aslinda yapılmak istenen bilim insanı yetiştirmektir. Tip/Dis Hekimliginde Uzmanlık eğitimi ise klinik dallarında yapılan ve bir konuda uzmanlaşma ile sonuçlanan 3 veya 4 yıllık bir süreçtir. Bu eğitimi tamamlayanlar uzman/operatör unvanını alırlar. Uzmanlık eğitiminin ana hedefleri arasında bilim insanı yetiştirmek bulunmamaktır. Esas hedef, ülkenin sağlık sorunlarının çözümü için alanında uzmanlaşmış, üst düzey sağlık hizmeti verecek insanlar yetiştirmektir ki, her mezun dis hekiminin, ilgilendigi alanda en asgaride hedeflemesi gereken noktadir. Bu eğitimi üniversitelerin yanı sıra, hiçbir şekilde bilgi üretimi işlevi olmayan eğitim hastaneleri de vermektedir. Yanlış anlaşılmasın, bunları söylerken uzmanlık eğitimini küçümsemiyorum; anlatmaya çalıştığım her iki eğitimin farklı amaçlara yönelik olduğu.
@alfaslayer95754 жыл бұрын
@@dr.dilekguvenc Teşekkür ederim Dilek Hanım :)
@aysundemir30604 жыл бұрын
HOCAM LÜTFEN CVP VERİRMİSİNİZ DOKTOR BEY ON DIŞTE EMAX ZIRKONYUM ÖNERDİ BU İKİ İSİM AYNIMI YOKSA KİSİDE AYNI DIŞTE KULANILIYORUM
@dr.dilekguvenc4 жыл бұрын
çekirdek kısmı farklı olarak da planlanabilir e.max, öyle bir planlama yapılmış olabilir Aysun Hanım