Interesant. Mulțumim. Picajul este general. Dispar banii creați prin operațiuni financiare. Rămân banii care valorizează produsul, materia prima, energia umană. Cine le are va răzbi.
@drumetu715 ай бұрын
Ce bine ar fi, dar nu cred! Aici nu sunt implicați doar producătorii, cei mai mulți bani ii fac speculantii bursieti, iar ei nu pot scapa asa ceva din mana
@andreimj5 ай бұрын
Nu sunt de acord cu tot ce zici, dar si cand le zici se face liniste. Superb video, bine scris si usor de inteles. Felicitari!
@parintelebaiazid805 ай бұрын
"It's never the Processor....until it is!" - era o lege nescrisa a diagnozei de PC cu care am crescut. Intel: "Hold my beer".
@assassin199620095 ай бұрын
Thumbs up pentru ca ati făcut publica soluția găsită de voi!
@sorin57135 ай бұрын
saluatare , salutare tuturor . ca intotdeauna nenea DAN , STIMA SI RESPECT 🙏🙏🙏
@IuLianStn15 ай бұрын
Respect nea Dan vă urmăresc de mic copil de pe vremea Zona It /TvR 2 ❤
@andreitrandafir71625 ай бұрын
Foarte bun video, intr-adevar un delight sa urmaresti video-urile tale :D
@EPC5 ай бұрын
14900KF here... el are TDP 253W dar cu setarile "stock" in bios, avea TDP setat la 4050W si imi primeam blue screen nonstop si nu intelegeam de la ce e... Chiar daca producatorii de placi de baza au incercat sa remedieze problema prin bios update ce sa seteze cum trebuie TDP, voltajul si etc, problema e hardware, nu software... multumim Intel pentru produsele in stil China.
@elenageana62314 ай бұрын
Mii de mulțumiri pentru alegere !!!❤
@danielbalasa5 ай бұрын
extrem de buna prezentarea ... felicitari !!! ... cu toate astea am decis sa cumpar intel shares in range-ul 15-20 ca si investitie pe termen mediu si lung ... nu ma astept la profit inainte de 18-24 luni
@MacelauLevin5 ай бұрын
13 :19 "ce preferati?" - pai dacă tu sesizezi aia 5% diferența dintre performanta și fiabilitate .....ești tare.....Frumos explicat. Serios vorbind!
@dsirius15005 ай бұрын
Intel pretinde ca 3% spor de performanta fata de gen 13 este chiar mult si asa a justificat lansarea "noii" gen 14. Ce consideri tu "frumos explicat" este mai degraba prosteala pe fata. Cel putin pentru cei atenti si inteligenti.
@cretucristian79355 ай бұрын
Intel e cam "too big to fail", cumva vor continua. Si da, ai dreptate, e nevoie totusi de ei pe o piata care cam are tendinte monopoliste
@nls30815 ай бұрын
Nici nu se pune problema sa pice, nu stiu cum de va permiteti sa va pierdeti timpul cu astfel de presupuneri. Vor fi putin scuturati, atata tot. Aceasta faza e un fel de Galaxy Note 7.
@sebymesteru5 ай бұрын
Si Nokia a fost mare si s-a ales praful....
@se7ense7ense7ense7ense7en5 ай бұрын
laptopurile se muta pe arm serverele se muta incet incet pe alte arhitecturi ramane doar piata de pasionati daca e sa ne uitam in trecut, cand apple a renuntat la powerpc si s-a mutat pe intel, powerpc s-a dus in cap
@nls30815 ай бұрын
@@sebymesteru ce s-a intamplat la Nokia a fost o situatie mai complexa (si repetata). In termeni cat mai simpli, o conducere foarte incapatanata, ce nu a vrut sa inteleaga ca inovatia (ecranele full tactile si sistemul de operare foarte flexibil Android) ii va ingropa, desi ei avusesera nenumarate telefoane si PDA-uri superbe in jurul anilor 2007-2009. Daca nu au vrut sa treaca pe Android cand a fost momentul, cum au facut TOTI - Apple, au pierdut startul, si asa a inceput declinul. Windows Phone a fost din punctul meu de vedere o hidosenie, ce ducea pe deasupra lipsa acuta de aplicatii variate si de calitate. Asta in vreme ce marketul Android avea deja destule aplicatii prin 2012-2013. Exact la fel s-a intamplat cu Blackberry. Si ei au tinut la sistemul lor de operare si la tastatura fizica, si acum sunt istorie.
@alexz11895 ай бұрын
@@nls3081Stai cuminte, Intel va cădea,și eu voi fii acolo să văd și să râd până îmi pleznește o venă. N-am avut niciodată Intel,am refuzat categoric să cumpăr procesoare de la ei, mi-am luat AMD chiar dacă seria fx a fost o mizerie fenomenală. De mult am spus că Intel va ajunge în nămol,mulți nu m-au crezut,dar iată că s-a adeverit și nu pot să exprim în suficiente cuvinte cât mă bucur. Long live AMD,keep shitting on Intel.🫡 Ps: Mă doare-n cot dacă zici că sunt AMD Fanboy,am avut AMD de când am învățat să merg și AMD voi avea până închid ochii,sau până nu mai există 😂.
@afctin5 ай бұрын
Super interesante informatiile oferite. Multumesc pentru filmulet si informatii Cu stima Antonio ❤
@Silent-19835 ай бұрын
Felicitari! ❤ Curajos!
@BrainWavesVillain5 ай бұрын
foarte complet si bine documentat
@catalinedward5 ай бұрын
Cred că problema încrederii este cea mai mare. Văd diferite canale de tech care pun videouri cu la revedere Intel, trec pe AMD. Comentariile de la acele videouri urmează trendul. O chestiune omisă de tine este că pe la inceputul anului, Intel a dat vina pe Nvidia la problemele din jocuri... Deși ei știau unde e problema... Im8 aduc aminte de un tip, inginer de servere din america, care a fost nevoit să cumpere un server AMD pe Epyc de 64 nuclee, din cauza vulnerabilităților de pe cel cu Intel, care după mitigarea acestora, pierduse 70% din performanță. El spunea că la întrunirile lor de ingineri, Intel vorbește despre logo-uri noi, AMD vorbește despre securitate. Asta se întâmpla acum 2 ani. Oare este Intel too big to fail? Depinde de ce vor aduce aceștia in viitor. Ideal ar fi să întârzie seria 15, măcar câteva luni, să o testeze mai riguros. Tare mi-e teama că vom avea același bălării de procesare ultra overclocked, doar pentru a ține pasul cu AMD. Canale de leak-uri spun că intel deja anulează viitoare generații. Se pare că și seria Arc este aproape de sfârșit. Vedem cu ce mai mint oeste 3 luni. Simt că acel 12.8 mld va fi cam 10 dacă nu mai jos. Pe emag la cele mai populare, din primele 10, 7 sunt AMD, pe PC garage(emag 2) 8 sunt AMD, după acest video și mai mare va fi diferența. Știu că americanii sunt proști, dar încet încet vor avea probleme și vor merge pe AMD. Lovitura cea mai mare va veni însă pe piața laptop-urilor. Unde noile strix point sunt niste bestii de procesoare. Și vedem pe zi ce trece mai multe portabile cu AMD. Nu știu dacă acolo Intel are probleme, dar orice e posibil 😅
@razvanradu46905 ай бұрын
👏Dane,mult succes👌
@TheJademan855 ай бұрын
Danu', să povestești și despre norocu' AMD! Mulțumez frumos! 😁
@georgealex194 ай бұрын
Mersi frumos pentru setarile care minimizeaza/evita problema :)
@TempleKa5 ай бұрын
Exista a treia varianta. Vinzi si iei AMD. Pana la proba contrarie, Intel nu mai merita vreun ban din partea noastra. Am avut Intel i7 din generatia 3-a, 4-a și 8-a. Totul pana la seria 5000 de la AMD. Nu o sa devin fan AMD si n-am fost intel in trecut. Am fost fan ce-mi ofera mie performanta de care am nevoie la un pret rezonabil și fara probleme. Sper insa sa nu dea intel faliment pentru ca ar fi rau pentru noi consumatorii. Nu e greu pentru AMD sa devina noul „rau” sau noul intel. Interesul companiilor este pentru actionari si profit, consumatorii fiind abia pe locul 2-3 sau mai jos.
@adipratia68615 ай бұрын
Corect. Si daca ei vor profit, foarte bine, daca oamenii cumpara calitate si performate. E simplu.
@gabriel.ivan57955 ай бұрын
Intrebarea este cine iti mai cumpara Intel acum, si la ce pret, pentru ca si asta e relevant.
@deprintrafic4 ай бұрын
@@gabriel.ivan5795cine mai cumpără? Cam 75% din piață 😅
@bse4poli5 ай бұрын
Toată lumea: de ce sa cumperi de la ei un PC că e mai scump decât dacă îți iei componentele și le montezi singur Eu: *insert Zona IT video* d-aia!
@dragosmoldovan9905 ай бұрын
Sigur nu a fost ușor să faceți video asta. Respect pentru sinceritate, mai ales pentru faptul că va poate afecta direct. Cat despre Intel, din alte surse îmi lasă impresia că problema inca nu e chiar clara, cate procesoare sunt afectate și în ce combinații de model și placa de baza. Gamers Nexus au ajuns să spună că deocamdată nu pot recomanda Intel deloc. Level1 techs au un video foarte bun pe tema asta
@lazamita82855 ай бұрын
La ce vad din apropiere nu pot să îți zic decât că ai mare dreptate. Au planuri de investiții și în Europa cu un centru de testare in nordul Europei și o fabrică deja în construcție în centru.
@misterc38355 ай бұрын
Apreciez că ai dus asamblarea de PC la ultimul nivel! Și mă bucur că încă e o piață pentru asta în condițiile în care multi cumpăra PCul de la supermarket. M-aș bucura să fie și profitabila, însă sunt aproape convins că nu.
@DanCadar5 ай бұрын
Nu murim de foame, dar nici nu ne imbogatim :)
@shtefan73855 ай бұрын
mai sunt cei de la cel.ro decenti pe pc uri. gasesti dealuri super bune la ei, am un pc diaxxa din 2019 cu ryzen 5 1600 si abia anul asta am schimbat doar procesorul cu un 5600 fara niciun cost aditional. vorbim de un pc care pe piese era cu 400 de lei mai scump si mi a venit gata ansamblat cu wire management si update de bios.
@andrey007568455855 ай бұрын
Felicitări pentru sinceritate! Sā vā țină "cine o fi" sa puteți sa mai ziceti din astea. Ca prea ai pus punctul pe I (mare)
@latataie5 ай бұрын
Super ca de obicei pe standardul ”CaDar”. Dacă un sungur CEO de la @Intel ar urmări clipul acesta, ar remedia multe din problemele ”colosului”. Mulțumim pentru tutorialele la plăcile de bază Gigabyte. Stimă maximă Mister!
@bluerray2k85 ай бұрын
Buna analiza!
@jifituniculcea5 ай бұрын
Daca toti realizatorii de pe youtube ar fi la fel de onesti , ar fi ceva ....👍👍👍👍👍
@deny7905 ай бұрын
Mulțumesc că ai făcut acest video! Aceasta arată chiar că vă pasă de client. Și sincer nu înțelegeam de ce nu ofereați sisteme cu AMD pentru profesioniști 😅.
@tudordan87855 ай бұрын
Procesoarele intel sunt mai rapide. Asta, spoiler alert, pana apare 9950X.
@deny7905 ай бұрын
@@tudordan8785 De 9950X știam deja , iar cu PBO activ știu că boostul de performanță va fi chiar mai mare decât ce a prezentat AMD. Totuși seria 7000 nu a fost chiar așa înceată și cred că se puteau introduce și sisteme profi cu AMD. Pe AM4 nu avea sens așa de mult un Ryzen 9 , deși pe mine mă bate gândul să fac upgrade de la 2700x la 3900/3900x sau un 5900 pentru că ce folosesc eu are nevoie de umf pe cpu.
@dimitriasimov21405 ай бұрын
Se ofera, dar pe variantele custom. Daca ai bani si le ceri, ei iti ofera ce configuratie vrei tu. Pana si de server (fie pe AMD sau Intel).
@Gabriel-Anderson5 ай бұрын
Intel..firma care a spus ca 4 core (nuclee) sunt indeajuns, pana cand AMD a scos Ryzen, de exemplu Ryzen 5 1600 are 6 core cu 12 fire de executie, si pe vremea aia Intel avea cel mai tare cpu ,care costa 700$ sau mai mult tot cu 6 core cu 12 fire de executie, trebuie sa ii multumim lui AMD , pentru cost- performanta+ nuclee.
@tudordan87855 ай бұрын
S-a dormit cu burta la soare si acum vine nota de plata.
@Ryzen9800-c2y5 ай бұрын
Pentru ca 4 nuclee au fost indeajuns pentru aplicațiile de la acea vreme, mai ales când multe aplicații țin de single core performance. Țin minte prin 2012, Seria FX de la AMD cu numărul de nuclee de la 6 in sus nu ajunseseră incă la performanțele Intelului cu quad core. i7 le mânca pe paine orice AMD pe atunci. Am un 3770k care duce lejer orice din ziua de azi pe când posesorii de AMD au schimbat 3 procesoare de atunci. Cu alte cuvinte, de ce ar fi trecut Intel la 20 de cores acum 8 ani pe un i7 daca nu aveau concurență? AMD a evoluat incredibil de atunci si e foarte bine ca s-a intamplat asta motiv si pentru care noul meu PC are Ryzen. Din pacate asta reflecta si in preț, costând la fel sau chiar mai mult decat un Intel cu aceleasi performanțe. Din pacate performance wise, nu sunt deasupra celor de la Intel nici acum.
@Alexandru-T.5 ай бұрын
Inainte de Ryzen a fost Phenom X6.
@unicbertprofi28514 ай бұрын
lui AMD trebuie sa ii multumesti pentru arhitectura 64 BIT si cam atat ,in rest rebuturi de cand ii stiu adica cam 26 de ani in domeniu ,si cine e in zona de BUILD ii aduce amine de tooooaaatteeeee problemele legate de AMD ,no ofence ,si nu uita intel au venit cu procesoare bune si stabile din 3 in 3 generatii nu una dupa alta .hai stima .
@dragoss165 ай бұрын
acum 1 an cand mi-am facut pc-ul cu 13600k din prima zi am verificat voltajele si la frecvente stock se ducea spre 1.5, avand o carcasa minitx cu un sistem de racire pe apa destul de slabut sarea la 100 de grade 2 secunde i-am facut undervolt si m-am lovit de alte probleme cum ar fi ca pe placile de baza asus b760 CEP e activat indiferent de setari in final am reusit sa-l stabilizez pe la 1.23 cu temperaturi safe si asa l-am lasat
@stop_motion_movie5 ай бұрын
Salutare ! La întrebarea: Ce preferi ? O scădere de 5% a performanței sau ....etc Răspunsul meu este extraordinar de simplu: CPU AMD ! Mult succes în continuare.
@DuZori5 ай бұрын
Pai valorile europene, democratia, principiile de politica corecta ne spun foarte clar: transparenta, informeaza client, nu ascunde inselaciunea care o produc acele companii. Etc etc etc. Sa vedem ce se intampla. Baiatul ala de la Boeing care a dat pe fata ca avioanele boeing - care au cazut si produs sute morti si americani si ne americani - erau din fabrica cu defecte a fost felicitat si aparat. Pacat ca fost gasit putin cam mort in camera lui de hotel acu cateva saptamini inainte de verdictul curtii americane. Si procesul a fost foarte corect si a hotarat sa ... nu se mai faca 😥 trist dar adevarat. Cu alte cuvinte bagati-va mintile in cap.
@anduboboc96725 ай бұрын
Afaceri lucruri❤
@larisk995 ай бұрын
No na treabă, anul ăsta am achiziționat un i7 13700k, când l-am pus pe placa de baza, surpriza, aveam de la psu doar un cablu pt cpu și nu doua. Am folosit doar unul și din fericire a mers. Dar după ce am făcut niște teste am văzut ca procesorul stă la 90 și ceva de grade în full load, fapt care m-a neliniștit ținând cont de faptul că e împerecheat cu un Aio arctic 240 și ar trebui să facă față. Am sfârșit prin a face undervoltage testand la fiecare pas stabilitatea, acum sta în temperaturi okay, 80 °C în full load. Sunt mulțumit de el, dar sunt neliniștit de ce ne-a spus domnul Dan 😂 În urma testelor rezultatele din benchmarkuri sunt peste cele de bază 🎉
@floriannicolau11445 ай бұрын
O aritudine corecta si onorabila! Bravo voua!🎉
@ValenNoxFallenscythe5 ай бұрын
Încă un motiv să rămân pe Ryzen. Poate că nu e apogeul procesoarelor, da' sa moară mă-sa daca am avut probleme cu el..
@nls30815 ай бұрын
ieri mi-a dat 5900X primul ecran albastru, dupa fix 2 ani. Sper ca nu se molipseste de l-alde intel, un 6700 ce zace pe tusa in camera de langa. Frate-meu a trecut de la 2700X la 5800X3D, si nici el nu are/n-a avut probleme mari (dar si-a inundat placa de baza cand a schimbat lichidul, asa ca a primit cateva ecrane albastre, mai ales cu primul)
@Ryzen9800-c2y5 ай бұрын
N-am avut pb cu Intel 20 ani si am avut cu un Phenom. Your point being? Toate companiile mai dau failuri. AMD au fost șefi la instabilitate mulți ani. Problema e că Intel nu facea d'astea.
@Stryker4Real4 ай бұрын
@@Ryzen9800-c2y Problema nu e instabilitatea, problema e ca nu si-au asumat si acu s-a ajuns din ce in ce mai rau. De abia acu au anuntat o schimbare la BIOS-uri, dar nu stiu ce relevanta mai are ca cica microcode-ul ala nu e ceva exceptional. S-au dus in cap pentru ca au incercat sa isi pastreze imaginea in loc sa ajute utilizatorii si sa ofere raspunsuri. Nu tin partea nimanui, am avut R7 2700X, am trecut pe i9 10900KF si acu astept pana la sfarsitul anului sa vad ce specificatii imi va avea urmatorul PC, insa daca continua tot asa, se pare ca ma mut inapoi pe Ryzen.
@Zumpster5 ай бұрын
Bine că nu ați ajuns la PL500. Chapeau Tudor. Eu am Ryzen de saraki.
@MsZael5 ай бұрын
😅😅
@DerDop5 ай бұрын
Ryzen uber alles.
@Ryzen9800-c2y5 ай бұрын
@@DerDop Aproape niciodata :))
@Ryzen9800-c2y5 ай бұрын
Ryzen sunt la acelasi preț cu Intel, unde e saracia?
@Zumpster5 ай бұрын
@@Ryzen9800-c2y sărăcia e la mine 😂
@alexandruirimescu81435 ай бұрын
Super materialul!!!🎉🎉🎉🎉
@itubogdan5 ай бұрын
Numa bine a venit stirea asta ca vroiam sa imi iau un Intel nou , momentan am un 12400F care sincer merge extraordinar si sunt super multumit de el dar vroiam sa il dau cuiva si sa imi iau un i5 sau i7 din generatia noua, inclinam spre i7. Dupa stirile de zilele astea zic un pas maxim :)) , AMD it is ! Eram la cateva zile sa dau comanda cand a picat stirea, literalmente deci clar ma voi orienta spre AMD. Apropo, cand acest video a fost postat a venit si stirea cu NVIDIA cu BSOD si au spus ca nu vor face nimic, wtf. Astia isi bat joc de noi pe bune si pe fata, la ce preturi au PC-urile mai nou sa fie atat de jenanti , mi se pare absolut mirobolant ce money whores sunt actionarii. Nu se poate frate sa iti bati asa joc de consumer , sper sa piarda cat mai mult ca doar au de unde. PS: GG Tudor ;)
@iuliuli43525 ай бұрын
Poti ramane cu BSOD-le vechi ..nvcleaner
@ROBERTshrinkage5 ай бұрын
Este vorba de PC-urile echipate cu procesoare Intel Core 2 Duo. Lansată în anul 2006( pentru bsod )
@itubogdan5 ай бұрын
@@ROBERTshrinkage Ideea e nonsalanta cu care au raspuns :)
@shtefan73855 ай бұрын
@@itubogdan nu sunt informat despre subiect dar daca e vorba de procesoare din 2006.. mai da o si drq de treaba:))) nu zic nu, abia astept sa mi iau o placa amd si sa las nvidia in urma dar chiar nu merita sa faca update de drivere pentru conservatorii de nu se incumeta sa schimbe procesoare vai viata lor de acm 20 de ani.
@nls30815 ай бұрын
ia-ti un 5800X3D daca ai buget, cu o Gigabyte B550M K AM4. Montat corect si cu atentie, cu o pasta buna (Arctic MX-6), si vei obtine un monstru devorator de jocuri. (daca stai bine cu verzisorii, poti opta si pentru o placa de baza mai teapana, eventual de la MSI, dar nu e nevoie neaparat)
@QuantizStudioRecords5 ай бұрын
Eu am un 14900K pe un Gigabyte Aorus Pro X, dar nu am nici o problema de stabilitate, funcționează perfect 🙄 Nu sunt gamer...îl folosesc intr un studio de producție muzicală și video DaVinci, CapCut.... Mai am un sistem cu 7950X pe un TUF Gaming X670E WiFi....Deocamdată ambele merg la fel de bine. Sunt curios de 14900K acum....
@domnulinvesteste85465 ай бұрын
Cand faci o analiza pe tehnologiile care folosesc fotoni in loc de electroni?
@VasiYT974 ай бұрын
Problema poate fi si pe i5 14500? A mers perfect 5-6 luni iar de o perioadă nu mai am fluența deloc in jocuri deși am schimbat windows, placă video, ram, test temperaturi etc si tot nu reusesc sa scap de freez-uri și fluenta scăzută.
@lefter7005 ай бұрын
Sincer, avand in vedere ca am mai platit inca o data 13600K-ul meu, ducand PC-ul la "reparat" doar ca sa mi se spuna ca dupa teste si investigatii nu au gasit nimic in neregula si eu cand il pun la treaba, ma trezesc ba cu BSD, ba ca mi se stinge fara niciun fel de avertisment, chiar sunt tentat sa renunt la cele cateva procente de performanta si fac un downgrade la generatia a 12-a, daca asta stiu ca asta imi rezolva problema de stabilitate. Oricum ar fi, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va mearga bine in continuare, ca urmatorul upgrade o sa-l fac cu siguranta de la voi. Multam de video!
@Angelo_Paduraru5 ай бұрын
Am 12900k de cand s-a lansat și merge perfect. Nu am pic de probleme cu el, atât în jocuri cat și în editări video și foto foarte serioase.
@andreiromascanu2535 ай бұрын
Salut. Au probleme si procesoarele non K? Eu sunt veteran.... am un 4790k 4g cu 4.4 in bost pe care lam limitat la 4ghz din bios mie suficient.😊
@Anotherdayanotherdollar4735 ай бұрын
Si ce se întâmplă cu procesoarele de pe laptopuri? Eu de exemplu am un i9-13980 hx pe laptop si de când îl am rulează pe la 95 de grade in jocuri si 45-55 de grade in idle si din ce am citit pe forumuri se zice că e normal fiind un procesor puternic..N am avut probleme de BSoD, dar de unde știu dacă procesorul meu e afectat sau nu?
@laurentiuciuca59225 ай бұрын
RESPECTC👏👏
@ionutpaul135 ай бұрын
Dan Cadar președinte ! :) Urmăresc acest canal de peste 7 ani și e prima oară când las un comentariu . Nu pentru că până acum nu ar fi fost postate N videoclipuri senzaționale , ci pentru că acesta trebuie să reprezinte un model . Nu a apărut niciun mare scandal public despre calculatoarele montate de voi , nu v-a cerut nimeni un astfel de video , l-ați făcut din propria inițiativă și din foarte mult bun simț . De asemenea , tot voi ați găsit soluția , una real destul de tehnică , care nu vine niciodată la prima căutare . Ca trader semi-profesionist ce urmăresc , analizez și tranzacționez bursa americană de 4 ani , țin să cred că s-a dorit cotația aceasta a acțiunilor Intel . Dacă se schimbă managementul Intel-ului și vin alți bani din partea guvernului , e inevitabilă o urcare puternică , deci această corecție aduce mai mult a manipulare cu puțin sabotaj intern . Ce ține fix de prețul acțiunilor e cam irelevant ce păreri avem noi , persoanele fizice , despre Intel , tot JP Morgan , Goldman Sachs și Blackrock decid :) Dar foarte probabil că o schimbare inspirată de management să schimbe și direcția celor de la Intel .
@SoCa-rq7ch5 ай бұрын
Foarte limpede, corect si bine punctat : 's-a dorit cotația aceasta a acțiunilor Intel' ...... cei care au inteles stiu si ce au de facut, fie ei profesionisti , semi.... sau nu.
@laucris87175 ай бұрын
Ce trece timpul si cum se schimba lumea, imi aduc aminte cand eram in liceu (acum 20 de ani) toti colegii mei cautau PC-uri cu procesoare Intel Pentium, toata lumea stramba din nas cand auzea de AMD Sempron, ca de, voiam sa ascultam si muzica atunci cand jucam Heroes 3, CS 1.6 sau Warcraft 3 ori Dota
@wulff86154 ай бұрын
Am patit-o si eu cu un 13700kf,mai avea garantie pana in noiembrie😂Blue screen din senin in timp ce ma jucam si dus a fost,nu a mai bootat pc-ul.Mi-a fost inlocuit la garantie cu altul nou acum o saptamana.
@tibi.t4 ай бұрын
Clipul asta trebuia sa apara de mult mai mult timp aici. Problemele cu curetul prea mare in procesoare sunt de ceva timp. Ma bucur ca li s-a dat peste bot astora de la Intel, aveau si preturi mari si performante jalnice cel putin pe gaming si power draw dezastru. Acum nu o sa mai cumpere nimeni Intel "pentru ca sunt mai stabile" cum se zicea odata. Am facut switch-ul in primavara de la 11th gen la 7800x3d si de la rtx 3070 la 7900xt si cred ca o sa tin mult si bine configuratia asta. Btw, r5 9600x si r7 9700x astea noi de la AMD sunt praf, nu inteleg de ce le lauzi atat in celalalt video. Esti singurul de pe youtube. Compara-le cu 7600 si 7700 fara x si o sa fie varza la raport cost/performanta/w consumed.
@tudordan87854 ай бұрын
Nu sunt varza, sunt superioare. Doar ca nu satisfac asteptarile consumatorilor.
@cpynft5 ай бұрын
Eu chiar am prajit un procesor i9 14900k....am fost cu pc la ei ...schimbat pe garantie proc si cu setarile de bios facute de ei deja am 3 luni si nu am nici o problema. Super profi si rapid !!
@tudordan87855 ай бұрын
Salutari, Ciprian, ma bucur ca e totul ok :)
@MandaClaudiuMCM5 ай бұрын
Ups and downs. Ani de zile de stagnare unde prioritatea era nu inovația ci acțiunile, timp in care mentalitatea companiei și persoanele in punct cheie sunt incapabile de decizii corecte din punct de vedere ingineresc se fac resimțite.A fost și AMD aproape de faliment de multe ori. Rămâne de văzut dacă Intel reușește se aibe parte de același miracol. Cei drept problema este strict managementul ci nu lipsa de capacitate intelectuală din punct de vedere al inginerilor. Similar cu situatia Boeing
@mihaizop5 ай бұрын
Vaiii ce așteptam clipul asta! Brb, watching.
@dany4saken5 ай бұрын
Ma bucur ca am hotarat sa cumparam varianta AMD de la voi (bine, doar asta era disponibila atunci =) )
@Attackx_5 ай бұрын
Simplu reglam Vcc din bios, chiar poti minimiza si overclock cpu-lui
@coyoteurat5 ай бұрын
Dacă nu ai un silicon câștigător, dacă scazi vcc scazi mult și performanța.
@iuliuli43525 ай бұрын
@@coyoteurat La puterea eliberata nu se simnte
@gicaio85645 ай бұрын
Cand am montat 14700K in sistem, evident, l-am forjat in cateva teste. Adica doar unul, in prima faza, pentru ca CPU Package Power raporta un incredibil 320 W (cu setarile Default din BIOS) in testul Cine R23 Multi Core. Nici in jocuri nu am fost satisfacut pentru ca un consum care oscila intre 90 si 145 W in Cyberpunk langa un RTX 3070 Ti nu avea cum sa te incante. Cum imi place sa bingalesc (caci asta e marea placere la astfel de procesoare) am ajuns la trei configuratii in XTU, fiecare putand fi activata in timp real: 1. Jocuri - setare care nu a alterat performantele placii video, insa consumul a scazut drastic la 40-60W in toate jocurile CPU intensive. 2. General - setare in care am doua nuclee la 6GHz si PL2 la 200W, boost frumusel in aplicatii light si single core si pierderi minore in aplicatiile cpu intensive. 3. PL1/2 253W - setare pe care nu am folosit-o niciodata. Ideea a fost ca sa fie acolo in caz ca am nevoie vreodata de toata puterea procesorului. Mai pe scurt, am ajuns sa il indragesc si nu am apelat la retur. La polul opus al consumului este al doilea sistem, un i5-13500 cu 32GB DDR4 3600MHz CL16 si Gear 1, integratul grafic UHD770 ca placa video si o placa de baza foarte ieftina (doar 512 lei la momentul achizitiei) B660M DS3H. Avantajul acestui sistem este pretul mic si recuperarea memoriilor pe care le aveam deja. Sistemul este folosit pentru navigarea pe net, lucruri marunte si cateva jocuri. Ulterior am descoperit de nu am nevoie de 14700K si RTX la reencodari pentru ca micutul asta genereaza, prin qsv, ~300 cadre pe secunda la materiale video 1080p. E o bestie in materie de codecuri video. Cum stam cu consumul INTREGULUI SISTEM: Idle - 21 W Citit presa - 21-25W, cu salturi la 35-45W cand scrolezi si schimbi pagina KZbin 1080p - se stabilizeaza la ~35W dupa ce se umple bufferul. KZbin 4K - se stabilizeaza la 45W dupa ce se umple bufferul. WoT (1080p, low) - maxim 70W HandBrake - 60-85W in functie de materialul video reencodat. Repet, consumul intregului sistem, monitorizat cu un wattmetru wireless, adica acces instant la el cand sunt curios de consum. Mai pe scurt, o bijuterie care nu consuma mai mult de 5KW/luna la o medie de utilizare zilnica de 5-6 ore. Nu stiu ce iad vad fanii AMD la procesoarele Intel, insa sunt sigur ca au plecat (intentionat sau nu) pe fenta recenziilor, acolo testele facandu-se cu procesoarele la blana, departe de cerintele impuse de o utilizare daily use ale unui utilizator casnic.
@dimitriasimov21405 ай бұрын
Pentru export, in general, puterea procesorului conteaza mai mult. La 1080p e suficient acel i5. Daca vorbim de 2K, 4K sau 8K, s-ar putea sa nu mai fie suficient. In special la 4K si 8K. O fi marketing la AMD, dar macar n-au dat-o in bara pana acum. Si diferentele de consum se simt. Nu-ti convine sa ai un procesor constant in 95-100°C, nu-mi pasa cat se dau Intel si AMD cu fundul de pamant ca e perfect in regula, nu e. Si la treaba cu AMD, atunci cand ajungi sa scazi si 5% din puterea acelui procesor Intel si diferentele dintre AMD si Intel nu mai exista, prefer AMD. La un consum mai mic, stabil in permanenta.
@gicaio85645 ай бұрын
@@dimitriasimov2140 , 13500 scoate 21000 in Cine R23 si 8600 in CPU-Z. Depaseste clar 7700X si o face la un consum si pret mai mic. Are suficienta putere in multicore si e mare pacat ca recenzorii le evita in teste.
@andrei-cosmin72855 ай бұрын
Am un i5 14600kf, dupa mult chin cu temperaturile am rezolvat problema achizitionand un contact frame si facand un undervolt. Mai am nevoie de starile la placa de baza, (temperaturile stau sub 90C) ?
@wapkereinhart35805 ай бұрын
Nu fac nici un comentariu.Mi-ar face o deosebită plăcere să te cunosc,fata- n față.Esti un tip extraordinar.Nu ,să nu te gândești ca sunt gay,dar ești nemaipomenit .Imi place cum pui problemele,felul in care le prezinți.Cu stimă și respect.
@antonandrei56735 ай бұрын
Va multumesc mult de tot pentru gamebox 1.3 red ! Sunt foarte multumit de el !!!😇😇 Ps: interesant aceste episod cu Intel . Sper sa isi revina la normal ! 😂
@florinzaharia98165 ай бұрын
Ce bine ca am vizionat acest clip, inainte de a face upgrade-ul de la cele 2 I5 6600 pe care le am in acest moment la intel I5 14500. Cred ca voi trece pentru prima data la finalul acestui an pe Amd
@tudordan87855 ай бұрын
14500 nu e afectat, deci cel mult daca vrei sa ii penalizezi simbolic. Altfel poti sta linistit cu 14500.
@catalinike5 ай бұрын
Bravo zona Multumim de informare
@VIDSInsight5 ай бұрын
Nici nu as avea curaj sa comand un pc de la alt magazin online. Tocmai pentru ca Dan le testează. Chiar dacă sunteți modești și nu vreți să recunoașteți, aveți un impact masiv asupra industriei IT din România, prin sistemele construite de voi. ❤
@jidanum15 ай бұрын
respect dane si cinste tie
@CesarPetrescu5 ай бұрын
Am 4 I9 13900KS uri si inainte de update 2/4 *mureau* random, acum doar 1, dar nu din alea 2/4 care aveau probleme, si cel mai stabil a inceput sa *pice* cam la jumatate de ora in idle. (Dupa BIOS update ul din iulie)
@ValPRbk5 ай бұрын
Dane, zi-ne cate ceva si ce se intampla cu DELL! Am lucrat in domeniul IT vreo douzacei de ani, de cativa ani am schimbat un pic macazul, e in acesti ani multi, am fost megafan DELL, dar anul asta am primit la job niste (multe) pc-uri, ultimele generatii de la DELL pline de bube si crash-uri.
@davidyume5 ай бұрын
Stii ca la clipul precedent cu comedia de moravuri (unde in deschiderea lor aminteai concedierea masiva din Intel) am avut un comentariu de genul " suna-ma cand faci video despre..." nu m-ai sunat dar ma bucur ca ai fscut video 😅 mersi info 🎉 in opinia mea niste informatii valoroase , spor si sanatate !
@gtxalex41144 ай бұрын
Eu am i9 14900KF pe placa de bază Z790 AORUS ELITE AX. Mai e necesar să fac acele setări?
@B3tterEv3ryDay4 ай бұрын
Problema la intel nu e pe baza de software sau din cauza biosul placi de baza, care nu limita procesoare, ci pe baza de hardware , adica de la procesor in sine, care folosesc voltaje absurde direct din fabrica si afecteaza toate procesoarele din seria 13 si 14.
@DARKYxd104 ай бұрын
Am văzut ca au băgat un update de bios la z790 Microcodul 0x129, dacă îi fac update la bios mai trebuie să fac setările pe care le-ați recomandat dumneavoastră ???
@tudordan87854 ай бұрын
Momentan mergi pe setarile noastre. Inca nu am testat cu atentie BIOS-urile noi.
@silk26795 ай бұрын
Facute special sa se strice bravo 2024
@florianradulescu82545 ай бұрын
Cum le spui tu, Bibicule...mai rar...respect!...Poate Intel fac o nefacuta si se transforma in raposatul frate, Zilog...ar fi faza...😁
@andreihabalau5 ай бұрын
Interesant video, doar o mica problema legata de informatiile despre procesul de fabricatie Intel vs competitori. 10nm, 7nm, 4nm nu mai inseamna absolut nimic din punct de vedere al fizicii, e doar un nume de marketing. Din ce tin minte, Samsung 10nm era undeva intre Intel 14nm si 10nm ca densitate de transistori. Ce spuneai tu ca e rebrand la Intel 7 a fost doar sa se alinieze cu marketingul celorlalti producatori, pentru ca Intel 10nm era echivalent cu Global Foundries 7nm. Stiu ca numar mai mic pare mai bun, dar in momentul in care pe aceeasi suprafata densitatea de transistori este aproximativ aceeasi, dar un proces spune ca e pe 7nano si unu spune ca e pe 10 nano ... nu prea vad de ce ar fi mai bun cel pe 7 nano. Nu sunt fan Intel, nici AMD, desi calculatorul principal e un laptop full AMD. Numai bine si success in continuare la tot ce faceti!
@user_231655 ай бұрын
La procese de fabricatie diferite nr de tranzistori nu e acelasi la aceeasi dimensiune a chip-ului.O explicatie grosso modo a diferentei intre un proces de fabricatie care produce un chip pe 10 nm cu unul de 3 nm, acest nr indica distanta intre tranzistori , cati tranzistori poti inghesui pe aceasi suprafata daca distanta intre ei e de 10 nm sau de 3 nm. Imagineaza-ti chip-ul ca pe un teren de fotbal unde trebuie sa plantezi porumb, unul vine si planteaza rasadurile la 1 m distanta in timp ce altul vine si le planteaza la 30 cm distanta, inghesuind astfel de 3 ori mai mult. Dat fiind faptul ca waferele produse au o dimensiune limitata, procesul de fabricatie conteaza enorm.
@andreihabalau5 ай бұрын
@@user_23165 Nu spuneam ca nu e diferenta intre 4nm si 10nm, spuneam doar ca 10 nano de la Intel e exact ca si 7 nano de la restul, doar ca Intel l-a denumit 10 nm in loc de 7 nm ca restul industriei. Din ce am gasit pe internet, Intel 10 nm are densitate de 106 milioane de transistori pe metru patrat, iar TSMC 7 nm are 97 milioane de transistori pe metru patrat, dar 7 nano e mai bun decat 10 nano, ca 7 e mai mic decat 10, ce conteaza ca 106 e mai mare decat 97 din punct de vedere al densitatii transistorilor.
@nls30815 ай бұрын
@@user_23165 explicatia ta am inteles-o , si e logica. DAR nu am inteles analogia ei cu explicatiile celor ce sustin ca 7nm la AMD = 10 nm la intel. Pai daca eu plantez porumbul la 30cm, si tu la 1m, cum mama naibii sa fie distante egale ?
@bogdanstamate48275 ай бұрын
@@nls3081 la 10 nm maresti die-ul cipului cu 1mm la stanga și 1mm la dreapta și ai rezolvat ce "oferă"cei 7nm
@kekeandrei67735 ай бұрын
Nu stiu cat de rigurosi dar PC Specialist aici in Anglia dupa ce iti faci calculatorul il testeaza vreo cateva zile dupa aceea il trimit la client, totul in pret.Si pc si laptopuri.
@eugenconstantin7785 ай бұрын
Te felicit Dane pt acest video nota 10 ,singurul care a venit cu un video pe acest subiect . Imi pun intrebari ce sa fac , am un pc configurat recent cu un i7 14700 kf, momentan nu am avut probleme asa ca nu am luat masuri , dar ma gandesc in caz de apar ce fac ma adresez intel suport sau magazinului de unde am cumparat procesorul ? din fericire sunt la inceput de garantie . Nu prea sunt cu testele. Pc-ul a fost asamblat pe piese la salutit si intrebarea mea ,care ar fi semnele care ar trebui sa ma faca sa iau masuri . Din cate inteleg nu prea e rost de a scapa de aceasta problema doar daca vine intel mai repede cu un update de bios si nu apuca sa prajeasca toste procesoarele . Sper sa revii cu un video cand apare o solutie de la intel si sa ne indrumi ce e de facut si daca solutia chiar functioneaza . Inca o data felicitari pt video .
@practicaltheory66044 ай бұрын
Eu chiar sper in viitor sa avem atat producatori de GPU & CPU pe langa AMD (fiind singura companie care produce) , si INTEL sa se instaleze pe piata de GPU , Nvidia pe piata de procesoare (iar ei au resurse din plin) , si qualcomm cu procesoarele ARM ba chiar si placi video why not . Din partea mea sa fie minim 3 competitori producatori atat de GPU si CPU, the more the better for us all = concurenta .
@AeiKei5 ай бұрын
Problema e prezenta in general la toti producatorii de placi de baza. Inclusiv pe chipset-urile Zen3 majoritatea placilor de baza fac overvoltage. Eu intotdeauna fac undervolt stabil la pc-urile pe care le construiesc. De altfel am un sistem cu 13700kf care merge fara probleme dar cu Vcore la 1.16 care ajuta si la consum si la temperatura (87-88 de grade maxim cu un AIO de 240) overclockat o leaca pe deasupra fara limite de putere setate (vcore-ul de 1.16 e destul)
@wisemanpaul5 ай бұрын
La toți producătorii de placi de bază... sau la procesoarele Intel?
@AeiKei5 ай бұрын
@@wisemanpaul nu are treaba numai cu Intel, se intampla si la AMD doar ca pana acum nu au cedat asa de multe. A existat insa pe seria 3000 o problema similara. Majoritatea placilor de baza imping Vcore-ul la 1.48 ceea ce e mult in conditiile in care un 5800x overclockat la 4.75ghz all-core duce stabil un vcore de 1.28-1.29
@MPapainog5 ай бұрын
moamaaaaaa te-ai luat de dumnezeul procesoarelor! esti un hater dane :)))) desigur glumesc, felicitari pentru material. si pentru curaj :D
@popavaler12215 ай бұрын
Respect!🤘👍
@Cosmin2712855 ай бұрын
Nu vreau sa fie un VS acest comentariu, dar in timp ce AMD au ajuns la 3,4 nm tehnologie de fabricatie, Intel a tras de 9, 10 nm pana au cedat procesoarele. Cred ca aici e main problem pt Intel
@istefy12785 ай бұрын
Amd nu face procesoare(tsmc le face),ei doar le proiecteaza(cred ca nu mai face din vremea arhitecturi buldozer,arhitectura cu foarte multe probleme).In acest moment este tsmc si restul ca numar de procesoare. In cazul placilor video amd poti vedea ca nici ei nu sunt mai buni(nvidia fiind mult peste cu toate ca au aceeasi fabricant...).Intel a ajuns in pozitia in care a fost amd(buldozer)Diferenta fiind ca este totusi intel(singura companie ce produce procesoare pe teritoriul Americi...),vom vedea cum preturile vor creste iar performanta... nu prea...Pana cand Snapdragon le va ucide pe amandoua(daca nu pateste si el ceva similar si castiga mediatek) sau vor coabita...
@sak29185 ай бұрын
@@istefy1278Mediatek nu are cum câștiga.
@aime79925 ай бұрын
@@istefy1278diferenta intre amd si nVidia e doar de 2x 7900 xtx e 6000 lei si nvidia 12000. Eu n-as lua nVidia niciodata pt aia 10% mai buna si sa dau dublu 😂
@istefy12785 ай бұрын
@@aime7992 Pe langa performanta ar fi si stabilitatea driverelor(cu amd intodeauna au fost probleme si vor fi probleme).In cazul nvidia rar am avut probleme,in schimb la amd nu am rezistat mai mult de doua luni...Problema lor fiind stabilitatea driverelor(prea multe erori si incompatibilitati...)si "rezolvarea"lor foarte greu(câteva luni ,daca mai ai suport...).Daca amd ar considera si software important probabil ca ar fi macar competitie...,asa pare mai mult monopol...(asta in gaming la work situatia e chiar mai rea...)
@aime79925 ай бұрын
@@istefy1278 Da, nu stiu eu 1 singura ptoblema am avut cu amd la 1 singur joc. Pentru mine nu renteaza. In rest n-am avut nici o ptoblema.
@jao59425 ай бұрын
Multumesc!
@nope89585 ай бұрын
Se poate folosi si Intel extreme utily pt a scadea puterea, frecventa si voltaju
@Alex_Greu_de_gasit5 ай бұрын
Ca fan Intel (wow, cum suna asta in 2024), sper sa nu fie capat de linie pentru ei. Din pacate, se zvoneste ca upgrade-ul de performanta adus de generatia 15 e minim (vreo 5%), Pare ca ARM e viitorul, dar problema sunt softurile, nu alea mari, precum Adobe Creative Cloud, ci cele scrise de "baieti", programelele utile de zi cu zi (torrent, renamer, subtitle editor, mkv tools, handbrake). Deci va fi o perioada de tranzitie foarte lunga de la x86 la ARM si avem nevoie de Intel ca partener de drum.
@FlaviuMariusPanaite5 ай бұрын
Generația a 15-a va fi regândită, dar, îmbunătățirile nu vor fi spectaculoase (cum va fi și de așteptat): seriile 290, 280 și 270 se vor numi (deci, adio 15xxx). Chiar, sunt curios pe câți nm vor fi și dacă se va rezolva ceva la voltajele galopante, consumul în wați și, bineînțeles, la amperaj… 😎
@diferitnow5 ай бұрын
Apropo de MediaTek sunt sigur că se vor băga pe partea asta a procesoarelor de laptop, poate unii mai trăiți cu preconcepție despre ei formate acum 10-15 ani când făceau niște procesoare ... dar azi fac niște procesoare chiar foarte bune! Deci având tehnologia și experiența necesare, este cam clar că se vor baga!
@robertionut99875 ай бұрын
din fericire al meu i9 13980HX nu e in descriere ...oare conteaza cu ceva ca am laptop ?
@vasilachem205 ай бұрын
Salutare, pe plăci de bază MSI se poate face acest "downgrade" ?.
@tvdestept57805 ай бұрын
00:22:44 am râs de am crăpat.. Între timp, Intel Corporation angajează pe rupte personal înalt calificat la Galați. De fapt, ar angaja, dar n-au pe cine
@catalinmarcu21695 ай бұрын
Să trăiești cu respect,dar nu mai lungi așa video, încearcă să fi mai la subiect, prea multa vorba,no hate!!!
@MadalinGhirvu5 ай бұрын
O chestie de tipul "Out of memory" am patit de mai multe ori pe Boosteroid la RDR2, jocul dadea crush si se inchidea. Pachetul este Ultra cu GPU RX 7900 XT si EPYC Zen 4 CPU, totul de la AMD. Posibil sa aiba si cei de la AMD probleme asemanatoare
@LstereoR5 ай бұрын
Cea mai simpla solutie faci undervolt si nu pierzi deloc performanta. Eu am facut din prima zi cand am vazut ca temp urcau aproape de 100 grade in cinebench. Cu contact frame si undervolt nu mai trece de 50-55 grade peste temp din camera
@notircm5 ай бұрын
eu sunt pasionat de aviatie comerciala, in acelasi timp de tehnologie, it si altele....vad un "patern" in tot ce inseamna US... vreti cel mai bun exemplu? Boeing! vad aceeasi politica de a ascunde defectele lor, din pacate, politica Boeing a costat multe sute de vieti
@dsirius15005 ай бұрын
Acest tip de politica se numeste corporate capitalism, si pe langa asta, corporate capitalism are ca idee centrala profiturile din ce in ce mai mari (infinite daca se poate) dintr-o lume cu resurse finite. Asta ca sa fie clar cu cine avem de-a face.
@notircm5 ай бұрын
@@dsirius1500 de mi-ar permite KZbin să-ți trimit un link să vezi cum CEO-ul de la Boeing e luat la întrebări mărunte in Senat, și este deja certetat penal, și-a și dat demisia..... Când e vorba sa storci orice cent dintr-o afacere, pe de o parte înțeleg dar.cand e vorba de VIETI umane, aici au depășit masura
@@notircm Multumesc, l-am vazut deja. Multi CEO ca el au ajuns sa se minta in asa hal pe ei insisi incat nu mai sunt in stare sa faca fata realitatii. Acesti CEO ca el se iluzioneaza ca nu vor pati mare lucru, si isi permit asta deoarece pentru pedepsele pe care le primesc cand comit infractiuni si crime, nu primesc ani de puscarie. Corporatiile platessc doar niste amenzi si despagubiri pentru ei, desi in aceasta situatie si in multe altele ei au facut crime cu premeditare.
@BEXITER5 ай бұрын
Efectul "imediat" nu s-a manifestat în trecerea Apple de la Intel la procesoarele M? Și in combinație cu Qualcomm nu așa le-a dat-o la temele?
@gika60855 ай бұрын
La laptopuri se pune problema? Procesorul fiind direct pe placa de baza?
@funerarecorona86355 ай бұрын
Din păcate da 😢 caută pe topic-ul de la Tom's Hardware
@gabrielnegrila56315 ай бұрын
Buna ziua. Acest processor Intel® Core™ i3-1315U are problemele semnalate in acest video?
@tudordan87855 ай бұрын
Salut, nu. In general procesoarele de laptop sunt ferite de problema asta.
@catalinpetre38455 ай бұрын
Multumim pentru explicatii! Nota 10!
@MikeTDF4 ай бұрын
Sunt fan AMD de la primul PC (adica undeva in 2002). Nu am inteles niciodata de unde atata dragoste pt Intel - o mizerie la suprapret. Intotdeauna au fost extrem de scumpe fara sa aduca nimic in plus fata de AMD. Stiu ca or sa sara snobii Intel pe mine, dar nu am cum sa uit ca undeva in perioada cand AMD au lansat Ryzen, aveau si Intel un six-core care costa undeva la 15.000 de lei. Un Ryzen cu performante similare costa undeva la maxim 1.500 de lei. Mi-e deja lehamite de oameni care inca afirma cu nasul pe sus ca "e mai bun pt ca e de 10 ori mai scump!". In alta ordine de idei, am tot respectul si aprecierea pt ZonaIT, pt ca au facut acest video!
@alexandrubalan62215 ай бұрын
Izbitoare similaritati cu povestea lui Boeing, un alt mare colos american, care se clatina acum. Eu sper totusi ca acestea sa ramana niste cazuri izolate si nu unul dintre fundamentele care au stat la baza cresterii economiei americane ca Fat Frumos in ultimele 2 decenii.
@vasilespirea83755 ай бұрын
Fabricantul isi ia toate suturile . D'aia si frica de comunicare. Pentru ca nu cred ca inlocuirea procesoarelor era o problema ci fitele utilizatorilor gen cererea de despagubiri ..etc. Si cred ca o mica vina o au si productorii de placi de baza care trebuiau sa prevada protectii la supratemperarea procesoarelor.
@TheJademan855 ай бұрын
Doing the right thing is the right thing to do! 😁
@costachegeorge86195 ай бұрын
Am un laptop MSI KATANA 15 cu procesor INTEL Core I7 13620H, iar în sarcină anumite cores de la CPU au peak de 97 chiar 100 grade celsius. Aș dorii să întreb dacă acest procesor este afectat de acest designe flaw și dacă știți cumva un forum sau un fix care să mă ajute să îl protejez de supraîncălzire?
@tudordan87855 ай бұрын
Salut, temperaturile sunt normale si nu afecteaza procesorul.