Promotiefilm 'Word ingenieur'
0:31
Promotiefilm "Word Ingenieur"
0:31
Пікірлер
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale 7 күн бұрын
54:18 - Genius! :)
@burgertblom2733
@burgertblom2733 7 ай бұрын
I love it !
@fluxrobotics2948
@fluxrobotics2948 8 ай бұрын
Great to see our tech featured on KIVI's video! Thanks for sharing 🖤
@christoffheunis
@christoffheunis 8 ай бұрын
Thanks for sharing, KIVI! I didn't do it alone. I worked with many researchers who were as enthusiastic about robots, magnets, and innovation as I was. Today my goal is to inspire more engineers and to tell others about our experiences so far. And to give something back. My long-term vision is to make such technologies such as 𝑭𝒍𝒖𝒙 𝑶𝒏𝒆 𝑷𝒓𝒐 accessible to hospitals. Not only in Europe but globally. Then you allow others to improve their skills and help patients in faster and safer ways. 🙏
@unainverso2668
@unainverso2668 10 ай бұрын
😠 "Promo sm"
@characeae
@characeae Жыл бұрын
Het is de st ad groninge denk ik
@BasGresnigt
@BasGresnigt Жыл бұрын
Kloosterman "vergeet" dat Thorium niet direct verandert in Uranium maar eerst in Protactinium. Dat kan met nog een neutron botsing dan worden omgezet in U233 dat gespleten kan worden = veel vrijkomende energie. Je hebt dus 3 neutronen nodig om tot een kernsplijting te komen terwijl er bij de kernsplijting gemiddeld minder dan 3 neutronen vrijkomen. Dat neutronen tekort veroorzaakt dat thorium reactors alsmaar niet van de grond komen. De Chinezen hebben nu een kleine proef reactor met 80% uranium en 20% thorium. Ze willen het percentage thorium geleidelijk verhogen tot 80% (~2030) voor zover dat mogelijk is want dan moet je heel efficiënt met de vrijgekomen neutronen omgaan (anders sterft de kernsplitsing uit). Hou er rekening mee dat je vooral bij kleine kernreactoren ook neutronen verliest aan het staal van de reactorketel en neutronen die door dat staal naar buiten vliegen.
@nibiruresearch
@nibiruresearch Жыл бұрын
Dit is alweer 6 jaar geleden. Er zijn filmpjes van technici/wetenschappers die dit 10 jaar geleden al vertelden. Prof Kloosterman moet zich wel een roepende in de woestijn gevoeld hebben de afgelopen jaren. Gelukkig zijn er nu zoveel ontwikkelingen op dit gebied in zoveel verschillende landen en continenten dat ik van harte hoop dat er binnen 5 jaar een werkend model zal zijn. China heeft er al een. Ik gok dat de zeer grote bedrijven zoals Samsung en Hitachi door kunnen zetten met de ontwikkeling van in de fabriek geconstrueerde thorium reactors die voor een vast budget geproduceerd kunnen gaan worden.
@BasGresnigt
@BasGresnigt Жыл бұрын
Waar haal je vandaan dat Samsung en Hitachi een thorium reactor zouden construeren? Dat kan helemaal niet. We moeten eerste de resultaten van de Chinese proef in de Gobi afwachten.
@nibiruresearch
@nibiruresearch Жыл бұрын
@@BasGresnigt Google Hitachi GE en Samsung nuclear. Hoe moeilijk kan dat zijn.
@BasGresnigt
@BasGresnigt Жыл бұрын
@@nibiruresearch Heel moeilijk. Heb je een link die laat zien dat die twee bedrijven daadwerkelijk werken aan de ontwikkeling van thorium centrales?? Ooit hebben ze dat wellicht gedaan, maar zij zijn naar mijn schatting ook tot de conclusie gekomen dat die ontwikkeling niet zinvol is. Ik heb nog geen oplossing gezien voor het gegeven dat een thorium reactor te weinig neutronen produceert om de reactie in stand te houden!! Als je die oplossing hebt dan moet je die direct patenteren want dan kun je rijk worden.
@nibiruresearch
@nibiruresearch Жыл бұрын
@@BasGresnigt Ik heb je de zoekwoorden gegeven. Hoe moeilijk kan dat zijn. Weet niet zeker of het om thorium gaat.
@BasGresnigt
@BasGresnigt Жыл бұрын
@@nibiruresearch Je hebt het dus niet kunnen vinden! Waarom geef je dat niet ruiterlijk toe? Ik vermoed dat je de SMR ontwikkeling in Japan verkeerd hebt gelezen (komt daar ook moeizaam van de grond omdat die de kostprijs van de geproduceerde stroom vooralsnog niet verlaagd). Realiseer je dat we alsmaar grotere kernreactoren hebben gekregen omdat dat leidt tot een lagere kostprijs van de geproduceerde stroom!
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale Жыл бұрын
Goudmijn aan informatie. Dank!
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale 2 жыл бұрын
geen geluid?
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
Anders dan aangegeven wordt is de rol van kernenergie in de wereld al sinds 1996 geleidelijk aan het afnemen. Nu wordt nog maar 10% van de elektriciteit middels kernenergie opgewekt. Dat was in 1996 18%!
@pieterypeij1298
@pieterypeij1298 2 жыл бұрын
Dat onderzoekscentrum in EU on ik niet goed verstaan waar dat is.
@Er.Sunil.Pedgaonkar
@Er.Sunil.Pedgaonkar 2 жыл бұрын
It is needed in case you wish to practice on own as Consulting Engineer-Cum-Valuer in related discipline.
@cooskoster2446
@cooskoster2446 2 жыл бұрын
Leuk initiatief van KIVI afdeling Elektrotechniek
@kevinsetz6556
@kevinsetz6556 3 жыл бұрын
Het probleem is naar mijns inzien niet de energiedrager (gas, waterstof, zout) maar de hoeveelheid die we er van gebruiken, en gebruik het nou niet om de economie aan te dagen door het elke 20 jaar weer anders te doen want dat kost veel grondstoffen. Indampen van melk en dan verschepen naar China om daar aan een moeder te geven die het met water warm maakt in de magnetron is totale waanzin.
@MichaelSmith-wl9hp
@MichaelSmith-wl9hp 4 жыл бұрын
0:10 sweety-girls24.online
@1959Berre
@1959Berre 5 жыл бұрын
Hij heeft het niet gehad over het feit dat een LFTR niet onder hoge druk staat en dus niet kan ontploffen zoals in Chernobyl en Fukushima. Verder is het mogelijk om het radio-actief afval van een klassieke kernreactor erin grotendeels op te gebruiken.
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
Bij het ORNL experiment was de temperatuur van het zoutmengsel 700grC. Stijgt dat naar 850grC dan krijg je vorming van waterstofgas uit waterdamp in de lucht. => risico op ontploffing. Merk op de de Fukushima ontploffingen vooral waterstofgas ontploffingen waren (waarbij veel radioactief materiaal de lucht inging).
@hansappels5400
@hansappels5400 2 жыл бұрын
Precies.......
@dhmsimons
@dhmsimons 5 жыл бұрын
Jammer dat de voordelen van een MSR tegenover een ouderwetse kerncentrale worden benadrukt. Zeker betreffende de veel hogere veiligheid!
@hansappels5400
@hansappels5400 5 жыл бұрын
Ik ben een groot voorstander van de ontwikkeling in Thorium. Toch is nog een heel stuk te gaan. Daarom politici en iedereen snel en goed inlichten en aan de gang. Geld in stoppen. Want het gaat nog heel wat jaartjes kosten voor het commercieel in gebruik kan worden genomen. Ik heb er het volst vertrouwen in.
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
"voorstander ... Thorium. ... Daarom politici en iedereen snel en goed inlichten en aan de gang. Geld in stoppen." Het is praktisch weggegooid geld zoals ook de Chinezen hebben ontdekt na >10 jaar ontwikkelen met 600 wetenschappers....
@hansappels5400
@hansappels5400 2 жыл бұрын
@@BasGresnigt absoluut zonder twijfel mee eens!!!!!! Maak er een klein beetje studie van en je zal snel begrijpen waarom dit zo geweldig is.
@hansappels5400
@hansappels5400 2 жыл бұрын
Ja Uranium zou ook kunnen hoewel giftiger maar eerder te realiseren. Maar gesmolten zout als koeling is perfect als we het residu goed weten uit te filteren. Jammer dat als we het in de grond stoppen het afval na miljoenen jaren het toch boven komt drijven continenten blijven bewegen. daarom is Elon geweldig we schieten de hele zooi naar de zon.
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
@@hansappels5400 Ik ken de deels verzonnen voordelen. Bijv: Geen langdurig stralende actiniden. Alleen betwijfel ik dat sterk omdat thorium eerst wordt veranderd in uraniu233 voordat het tot splijting kan komen. En ik zie niet dat U233 bij splijting veel minder langdurig stralende actiniden gaat produceren dan U235 (=in een gewone KC).
@hansappels5400
@hansappels5400 2 жыл бұрын
@@BasGresnigt zover ik weet als leek zeg ik eerlijk.... moet thorium toch aangejaagd worden met uranium om te gaan branden. eenmaal brandende is de half waarde tijd 300 jaar. Dat maakt Thorium eigenlijk het meest interessant. En is onuitputtelijk ter delven. ieder fikkie wat je stookt is nooit zonder risico.
@ruudkraan7072
@ruudkraan7072 5 жыл бұрын
Thorium kan in elk land gevonden worden. Een schep zand kan miljoenen mensen energie leveren.
@ruudkraan7072
@ruudkraan7072 5 жыл бұрын
Deze vrijgekomen atoomafval is slechts 300 jaar afbreekbaar. En maar een tiende van de andere uranium reactors.
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
Dat is een dubieuze bewering die m.i. nog niet is gestaafd met feiten!
@ruudkraan7072
@ruudkraan7072 5 жыл бұрын
Men wacht veel te lang om deze kerncentrale te bouwen. De verkeerde kerncentrale kon atoombommen maken, daarom de verkeerde keuze destijds!!
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
Men wacht al ~60jaar met de bouw omdat het zeer duur is.
@dwgroenewoud
@dwgroenewoud 5 жыл бұрын
Interessante materie leuk uitgelegd. Kan de spreker de volgende keer niet zo nerveus met de afstandsbediening doen....
@DonHrvato
@DonHrvato 5 жыл бұрын
Thorium is de toekomst
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
Dat is uiterst dubieus als je naar de neutronen economie in de reactor kijkt. Wellicht is het max. percentage thorium 50% (met 50% U235) omdat de reactor anders niet goed kan werken.
@peepee7813
@peepee7813 5 жыл бұрын
Generieke poortsinstructies zolang iedereen voor een ander deze test kan gaan invullen, heeft deze test geen enkele meerwaarde, maar hebben we weer met schijnveiligheid te doen. ‘sesam open u’ welkom in nederland!!
@Loveyou-bb9bg
@Loveyou-bb9bg 5 жыл бұрын
Goh daar hoor je nu niemand meer over! 🤔Zou zoveel geld schelen voor een normaal gezin!
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
? Bedoel je zoveel duurder? Want de MSR gaat substantieel duurdere stroom opleveren.
@stephanHK
@stephanHK 5 жыл бұрын
7:05 - er leven nu meer mensen dan alle generaties bij elkaar...!!. hoe kan je dat in hemelsnaam weten...?
@1959Berre
@1959Berre 5 жыл бұрын
Een kwestie van tellen.
@pieterypeij1298
@pieterypeij1298 2 жыл бұрын
simpel het is een meetkundige rij backwards. Als je uitgaat dat iedere 2 personen 2,1 kind krijgt dan kun je uiteindelijk beginnend bij 7.000.000.000 terugrekenen naar 0. Daarmee kom je erachter dat de mens uit het niets is ontstaan.
@shubhamsingh2719
@shubhamsingh2719 5 жыл бұрын
Awesome
@ErwinMeulman
@ErwinMeulman 5 жыл бұрын
Als je als politie gaat focussen op vrachtwagen met een tachograaf dan krijg je net als in Duitsland busjes rondrijden tot 4ton die afgelopen jaar 2x zo veel ongelukken hebben veroorzaakt op de Europese wegen, gefilterde big-data is voor de mens inzichtelijk maar is vaak afgekaderd. Dus misschien is het menselijke brein bij controle van vrachtwagens wel superieur aan Amazon Cloud.
@ErwinMeulman
@ErwinMeulman 5 жыл бұрын
Bedankt voor het online delen, misschien volgende keer het geluid opnemen van de microfoon.
@harrickvharrick3957
@harrickvharrick3957 5 жыл бұрын
weet iemand wat "brik" landen (5:40) zijn?
@Edseltje
@Edseltje 5 жыл бұрын
BRIC (Brazilië, Rusland, India, China),. Deze landen zijn in opkomst qua economie en algehele invloed.
@firstnamelastname5707
@firstnamelastname5707 5 жыл бұрын
Cool
@TankdozerCavalry
@TankdozerCavalry 6 жыл бұрын
Ik ben het hier niet mee eens. Te vaak voeren overheden overmacht uit met als notie "veiligheid" te handhaven. Zo ging de Politie in 2016 langs de deuren van mensen die liever geen AZC in hun wijk/dorp/stad wouden en hierover op internet (zelfs redelijk tamme, en agressie-loze) berichten plaatsten: www.nrc.nl/nieuws/2016/01/20/u-twittert-wel-heel-veel-zei-de-politie-1578392-a269897 "U Twittert wel heel veel", zei de agent. Ongeacht enige meningen over AZCs, dit is een onderdrukking van (politieke)meningsuiting en een groot gevaar voor mensenrechten in Nederland. Dit laat zien dat zelfs in Nederland de overheid te ver gaat. "Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely." Nog nooit in de geschiedenis van de aarde zijn dit soort systemen gemaakt of toegepast. Welk effect heeft deze technologie op de vrijheid van beweging? (Of andere vrijheden?) Ik vind het wel veilig genoeg in Nederland, moeten we de politie nog meer middelen geven om onze rechten te schenden?
@johndenridder8735
@johndenridder8735 6 жыл бұрын
Goed verhaal. Ik heb mij aangemeld voor de workshops.
@smaxiii
@smaxiii 6 жыл бұрын
Ik heb een stuiterbal van jullie
@truliapro7112
@truliapro7112 6 жыл бұрын
Where to buy this ?
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale 7 жыл бұрын
Brilliant presentation! Thanks for uploading to KZbin :)
@lavacheaviantelava7211
@lavacheaviantelava7211 7 жыл бұрын
lekker Erikkkkk
@smokesalooot
@smokesalooot 7 жыл бұрын
De nederlanders kunnnen niet achterblijven natuurlijk :) In Denemarken zijn er ook een aantal initiatieven gestart. In belgië wordt er een reactor met een deeltjesversneller opgestart. ik denk dat ze daar ook een vorm van thorium in kunnen verbranden.
@jhonnynijhoff825
@jhonnynijhoff825 6 жыл бұрын
China heeft reeds een thorium centrale !
@pieterypeij1298
@pieterypeij1298 2 жыл бұрын
@@jhonnynijhoff825 in aanmaak
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
@@jhonnynijhoff825 Dat is een veel geventileerd misverstand. Het is een 2MWth MSR (4x kleiner dan de MSR van ORNL) waarin uranium brandstof staven worden gebruikt. Het is ze kennelijk niet gelukt om de actinides in voldoende mate c.q. op een bevredigende manier uit het zout te verwijderen zonder ook het Uranium & Thorium te verwijderen.
@hansappels5400
@hansappels5400 2 жыл бұрын
@@BasGresnigt dat klopt dus daar moet nog onderzoek en verbetering in worden aangebracht. als Elon Musk naar Mars kan kunnen we zeker Thorium centrales gaan bouwen in de toekomst. De roebel is nog nooit zoveel waard geweest. Moeten we dat toelaten dan? Afhankelijk blijven?
@BasGresnigt
@BasGresnigt 2 жыл бұрын
@@hansappels5400 Wind+zon+opslag zijnde groene H2 in zoutkoepel voor seizoensopslag zoals o.a. Gasunie met een proef aan het implementeren is (Dld is al verder) + batterijen voor korte termijn (<24uur) opslag. Daarmee zijn we een factor 2 - 5x goedkoper uit, terwijl dat bovendien factor >2 sneller te implementeren is dan kernenergie. Er wordt al 60jaar over thorium centrales gesproken. Er is nog niet een proefmodelletje gebouwd. Gewoon veel te duur.
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale 7 жыл бұрын
Sorry, was distracted by the music :/
@pietvannoort1325
@pietvannoort1325 7 жыл бұрын
Van Martin Baptist heb ik al het nodige gezien rond de Zandmotor. Maar werken met natuur hoeft volgens mij helemaal niet zo duur. Ik wacht ook nog steeds op een natuur en milieubalans van die wegspoelende Zandmotor die met zo'n 300.000 ton CO² de opwarming van de aarde aardig heeft gestimuleerd. Natuurproblemen op het wad schuif ik op het bordje van Rijkswaterstaat die ondeskundig zand suppleert. De voedingswaarde van het kustwater is daardoor dermate achteruit gegaan zodat het kustleven nog steeds achteruit gaat. Die natuurarme stroming is wel de voedselmotor voor het Wad hetgeen merkbaar is in de meetresultaten van de aantallen leefvormen. De natuur op het Wad verschraalt en verzand daar zo wat aan gedaan moeten worden voor een betere biodiversiteit.
@pietvannoort1325
@pietvannoort1325 7 жыл бұрын
De Gps-trekker spreekt mij bijzonder aan maar koppel daar gelijk het verwijt aan dat dit spel allang voor onderzoek naar onze getijdenstroming gebruikt had moeten worden. Nu is er alleen bij de Zandmotor een plaatselijk onderzoekje geweest i.p.v. langs de hele kust. Kusterosie kan zo bestreden worden zodat zandsuppleties kunnen verminderen. Wie de stroming beheerst, waarom doet Delft dit niet, heeft de kustveiligheid beter in de hand. Dan hoeft er geen strandval op te treden zoals 10 maart op Ameland.
@SuperFlons
@SuperFlons 7 жыл бұрын
Hulde voor het besteden van tijd, moeite en aandacht aan het bekendmaken van deze ongelofelijke energiebron!
@literatious308
@literatious308 7 жыл бұрын
mega lego ship
@KIVI_nl
@KIVI_nl 8 жыл бұрын
Beste Ger en Jasper, inderdaad erg jammer van de geluidskwaliteit. Gelukkig hebben we de video ondertiteld zodat men toch kan meekrijgen wat Edward Heerema verteld.
@GerGroeneveld
@GerGroeneveld 8 жыл бұрын
niet te verstaan
@JasperFlapper
@JasperFlapper 8 жыл бұрын
Jammer van de geluidskwaliteit
@timhoreman
@timhoreman 8 жыл бұрын
nog een leuk Filmpjr van een jaar eerder kun je zien op kzbin.info/www/bejne/i4KWeKqenK17i5Y
@timhoreman
@timhoreman 8 жыл бұрын
Great work KIVI, thank you for this.
@brooksanderson2599
@brooksanderson2599 9 жыл бұрын
Very clear and useful here in Mexico. Thank you.