Hemşirelik 1. Sınıf öğrencisiyim ve birçok video izledim kateter açma ile ilgili. Sizinki en mükemmeli olmuş bence hocam hem yaşlı biriyle hem çocukla da göstermeniz ayrı bir güzel olmuş. Bu güzel video için çok teşekkür ederim 🌸
@@ferhatciftci9646 evet kullanmak gerekir, pacemaker kullanım esnasında hasta huzursuz olucaktır..Yaşayan olgularda ilaç kullanımı konsültan hekim onayı gerektirir..Ülkemizde maalesef paramedikler için onamsız ilaç kullanmak için uluslararası geçerli sertifikasyon eğitimi mevcut değil..İnşallah ilerleyen süreçlerde olur..:))
@tugbatgb4688Ай бұрын
En net en detaylı sizinki olmuş emeğinize sağlık
@ahmetbogday6445Ай бұрын
Eğitimler çok kaliteli. İkinci uygulamada çapraz tutuş esnasında bir yanlışlık olmuş :) ikinci arkadaşın eli önde kaldı. saygılar
@yakupturk9888Ай бұрын
Çok net,detaylı ve güzel anlatmışsın Şener abi 👌
@magikarimli45342 ай бұрын
super
@sadmoeoov753 ай бұрын
Enjektorda kuçuk hava kabarcıkları çıkmırsa hastaya zarar verə bilirmi?
@emergencymedicalcare22503 ай бұрын
@@sadmoeoov75 öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim. Soruna gelince genellikle küçük hava kabarcıklar dolaşım içerisinde emildiği için sıkıntı yaratmamaktadır. Tabi çok az da olsa riskler vardır. Yaklaşık 400 ml ve üstü hava kabarcıkları kalbin sol ventrikülü ile sistemik dolaşıma girip damarları tıkayabilir. Koroner arterlerde kalbin beslenmesini veya beyinde TIA vb. Problemlere neden olabilir. Dikkatli olmakta fayda var..iyi çalışmalar..
Videolar çok güzel hocam devamı gelecek mi yoksa bu son mu 😢
@emergencymedicalcare22503 ай бұрын
@@mustafacagriguler6552 teşekkür ederim
@canerovskii3 ай бұрын
Endotrekal tüp kullanılmıyor mu trakestomide? gösterdiniz ama neden kullanmadınız
@emergencymedicalcare22503 ай бұрын
@@canerovskii uygun maket olmadığı için gösterim yapamadım..özür 🙏
3 ай бұрын
Hani ett nasıl bağlanır onu gostermediniz
@emergencymedicalcare22503 ай бұрын
Bunun için küçük bir video çekerim..))
@ErenKöse-z2w4 ай бұрын
ADHggGggGGGGGGgGagxgVsgzgzgADlYAMN❤❤❤❤ 2:21 2:22
@mertefe57534 ай бұрын
Kalp atım hızı ve kalp pili çıkışı arasında bir hesaplama vardı neydi acaba
@emergencymedicalcare22504 ай бұрын
@@mertefe5753 mert soruyu biraz daha açabilirmisin..
@Prm_Mr.Engineer014 ай бұрын
Test aparatı olmadan yapılabilir mi?
@emergencymedicalcare22504 ай бұрын
@@Prm_Mr.Engineer01 Selam öncelikle, test aparatı olmadan safe pad ile enerji dağılım testi dışında rutin kontrol , defibrilatörün kaşıkları vb testleri yapabilirsiniz..iyi çalışmalar..
@gulbayrak56914 ай бұрын
Monitor fonksiyonu başarısız diyor onun sebebi ne olabilir
@emergencymedicalcare22504 ай бұрын
Birden fazla nedeni olabilir örneğin monitör derivasyonunda, non invazif blood pressure yada pulseoksimetre vb fonksiyonlarında problem olabilir. Biyomedikal birimine gitmen gerekiyor..Sıkıntı olabilir..kolay gelsin..❤
@metx10984 ай бұрын
agzına sağlık sener hocam
@swann38144 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@yunusemre77805 ай бұрын
Cok guzel anlatim hocam 112de doktor olarak 2 yildir calisiyorum filtre kapnograf hepsi toplatildi .bide krikotomiyi olay yerinde kac kez uygulama şansinz oldu ben hic gormedim cunku .
@emergencymedicalcare22505 ай бұрын
@@yunusemre7780 Selam hocam, öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.. kolorimetrik kapnograf cihazımız renklendirme yöntemi ile ölçüm yapar iken sayısal olarak portable kapnograf ( ana akım ölçer ) ve monitör cihazı ile ( yan akım ölçer ) ölçüm yapmaktadır..Elimizde hangisi varsa artık..:)) Krikotirotomi ye gelince dediğiniz gibi çok sık karşılaşılan bir durum değil..29 yıllık meslek hayatımda 2 kez needle Krikotirotomi ( Quick track ) ve bir kezde bistüri ile insizyon yaparak endotrakeal tüp uyguladım. Üstelik başımızda basın ajansı vardı. Sonrasında bilgilendirme notu yazmıştık. Saygılarımla..
@erencakir_276 ай бұрын
Emeginize sağlık hocam
@emergencymedicalcare22506 ай бұрын
@@erencakir_27teşekkür ederim
@bunyamintarakci5346 ай бұрын
Hocam teşekkürler bizdeki cihaz 220 takılı iken sorun yok fakat batarya ile kullanıma geçtikten sonra batarya lambası direkt değil yanıp sönüyor 220 takılı iken belirli bir süre sonra yanıp hemen sönüyor acaba problem olduğuna mı işaret
@riko97656 ай бұрын
hocam elinize ağzınıza sağlık dört dörtlük eğitim videosu olmuş
@asli.16 ай бұрын
Arkadaşlar trakeotomi, trakeostomi, krikotiroidotomi bunların farkı nedir
@batuhanylmaz893917 күн бұрын
Trakeostomi işlemin genel adıdır(soluk borusuna açıklık oluşturmak demektir.) Trakeatomi ise trakeaya kesi yapmak demektir. Trakeostomi işleminin bir parçasıdır. İğne krikotirotomi ise 45 dk max süresi olan havayolu desteğidir.
@asli.19 күн бұрын
@batuhanylmaz8939 öğrenmiştim bunları unutmuşum yazdığımı teşekkür ederim
@batkankalkan10217 ай бұрын
Çok güzel anlatım hocam.teşekkürler
@emergencymedicalcare22507 ай бұрын
Teşekkür ederim..
@cagrbelli30497 ай бұрын
Hocam selamlar, yukarıdaki içinde sıvı bulunan oksijen verme aperatıyla ventin farkı nedir tam olarak. Yani ordaki 10lt ventte neye denk gelir arasındaki tercih hangi durumlarda nasıl yapılmalıdır. Çok teşekkür ederim şimdiden. Kimse bilmiyor kabala çalışıyorlar bulunduğum kurumda.
@emergencymedicalcare22507 ай бұрын
Bununla ilgili güzel bir video çekimi yaparsam daha iyi olur.. Şuan anlattığım konu invazif yada non-invaziv pozitif basınçlı ventilasyon da Mekanik ventilatör ile ventilasyon..içi su dolu flometre ve su haznesi olan oksijen verme cihazını Mekanik ventilatör de kullanamayız. Oksijen maskesi yada balon walf maske ile kullanılır ve dakikada vermen gereken oksijeni dakikada litre olarak vermeye yarar..detaylı bilgi için ilerleyen zamanlarda video ile anlatmaya çalışacağım..Saygılarımla selamlıyorum..iyi çalışmalar..
@cagrbelli30497 ай бұрын
@@emergencymedicalcare2250 Anladım hocam teşekkür ederim. Bu arada minute volume ayarını geçen hasta götürürken dediğiniz gibi ayarladım satürasyonu çok güzel 94lere çıkarıp çiçek gibi gittik :)
@captivaclubturkey7 ай бұрын
Önce ventilatör ara gaz bağlantısı sonra merkezi sistem Jack ı takılması daha güvenli olacaktır.
@emergencymedicalcare22507 ай бұрын
Önerin için sonsuz teşekkürler..
@senyorsan35647 ай бұрын
Yenidoğanlarda entübe vaklarda kullanımı uygun mudur? Uygunsa uygulama için 3000gram bir bebekte nasıl bir ayarlama yapılabilir?
@sirzatataman66247 ай бұрын
Eğitim önemli teşkkürler
@emergencymedicalcare22506 ай бұрын
@@sirzatataman6624 teşekkür ederim..
@mahmutcelik43358 ай бұрын
Hocam oksijeni büyük tupten açtığımız zaman flower i acmamiza gerek var mı yani kac litre olan kısmı .kapalı olursa sıkıntı olur mi
@melekciftci72759 ай бұрын
Sonradan zararları varmı acaba
@simgeozerbay48099 ай бұрын
Gecirdiğim rahatsızlıktan dolayı cene eklemım zarar gördü. Agız acıklıgım kısıtlı. Videodaki gbi 3 parmak girecek sekilde acılmıyor. 2 parmak zor da olsa giriyor. Bu sekilde imkansız mı genel anestezi? 2 gun sonra ameliyata giricem ama doktor emın olamadı. Denicez dedi olmazsa ayıltırız dedi. Merak ettiğim imkansız birşey mi yoksa doktorun becerisi yle mi alakalı
@emergencymedicalcare22509 ай бұрын
Selamlar, öncelikle videoyu izlediğin için teşekkür ederim..Durumun için üzüldüm, geçmiş olsun..Entübasyon işlemin imkansız değil biraz zor çünkü başarılı entübasyon için görüş açısı çok önemli. Laringoskop bleydi ağıza girmesi gerekiyor. Laringoskop bleydi ağız boşluğuna yerleşmesi durumunda Entübasyon başarısı tamamen hekimin becerisine kalıyor. Birde tıp artık gelişti, video laringoskop yada ameliyatın süresine ve amacına uygun ise alternatif ileri havayolu tekniklerine kullanılabilir. Kendinize iyi bakın ve hekiminize güvenin. Saygılarımla
@simgeozerbay48099 ай бұрын
@@emergencymedicalcare2250 tesekkür ederim cevabınız için. Kendisi de görüntülü aletten kullanıcakmıs zaten. Rinoplati ameliyatı olacak. Tesekkür ederim cevap için biraz içim rahatladı umarım olur 🙏
Öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim. Saplama yöntemi ile ilaç infüzyonu pek sağlık olmayacaktır..dosiflow kullanmanızı tavsiye ederim..Şimdi aynı angiocut tan iki ilaç kullanıyorsak iki ilaç için uygun hızda gitmesi için angiocutın çapı uygun olmalıdır ve kullanılan ilaçlar birbirleri ile uyumlu olmalıdır..Örneğin parol yada başka ilaçlar sodyum bikarbonat ile aynı damar yada angiocut ile verilmemelidir. Saygılarımla..
Öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim. IV Kanül uygulama tekniği esnasında dıştaki angio plastik kanülün kılavuzu olan metal iğnenin tam olarak oturmadığı yani biraz geride kaldığı zaman invaziv girişim esnasında IV Kanülün uç kısmı bükülüp kırılabiliyor. Çok sık olmamak ile birlikte böyle bir riskte olabilmektedir. Selamlar..
@Tarihsevda74ajsj11 ай бұрын
@@emergencymedicalcare2250 peki böyle bir durum olduğunu nasıl anlarız
@hdrrengel3953 Жыл бұрын
hocam ağzınıza sağlık, sade ve basit anlatışınız çok güzel..emeklerinize sağlık.
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Teşekkür ederim..
@sangamkumar6189 Жыл бұрын
Hindi me btai
@GökhanGökhan-n8s Жыл бұрын
Hocam ventilatörü çok iyi öğrenmek için çabalıyorum.Sizde çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler.Benim bi sorum var.Pressure limit 30a ayarladık diyelim.Masıl olurda tıkanlık olduğunda cmh2o 80lara geliyor.Pressure limitin üstüne nasıl çıkabiliyor.10 saniye 20saniye cmh2o 80de olursa hastaya zararı olmaz mı ?
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
İlginden dolayı teşekkür ederim..Basınç kontrollü zorunlu mekanik ventilasyon modunda Ayarladığın maksimum üst pressure limitini cihaz geçmez ama hacım kontrollü zorunlu mekanik ventilasyon modunda ventilatör cihazı ayarlamış olduğun hacmi hastaya vermek için tüm gücünü kullanır..Havayoluunda herhangi bir nedene bağlı tıkanıklık olduğunda Havayolu basıncının 80 cmH20 gelmesi bundan dolayıdır. Pressure limiti 30 cmH20 ayarladığınızda, 30 cmH20 üstüne çıktığında alarm verir. Tekrardan teşekkür ederim. Umarım faydalı olmuştur..
@GökhanGökhan-n8s Жыл бұрын
@@emergencymedicalcare2250 Asıl bizler size teşekkür ederiz hocam.Güçlü hitabetiniz ve bilginizle aydınlattığın için. Hocam şimdi bizim ambulanslarla kullandıklarımızın hepsi basınç kontrollü değil mi ? Test balonu ile deneme yapmak istedim.test balonunu taktım hava çıkışını elimle kapattım.Gösterge 80 cmh2o'ya geldi.Balon şişerek sürekli büyüdü.Balon ayarlandığımız pressure limit üstünde nasıl büyüdü hocam.Yani demek istediğim hava çıkış yerinde bir tıkanlık olsa kapansa.gösterge 80 cmh2o olsa 20 saniye böyle kalsa hastaya bir zararı olmaz mı ? Mesela Pnömotoraks gelişmez mi bu 20 saniyede veya başka bir sıkıntı ? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederiz hocam.
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
@@GökhanGökhan-n8s tekrardan selamlar..🙋. Ambulanslarla kullandığımız ventilatör cihazları yenidoğan ambulanslar dışında hacım kontrollü dür. Hacım kontrollü cihazlarda zorunlu mekanik ventilasyon modunda ( Auto/ Asist ) hacım kontrollü SIMV gibi çalışır. Bu da şu anlama gelir, ayarladınız MV ü ayarladığınız frekansta zorunlu olarak hastaya positiv basınçla verecektir yada hastanın spontane solunumunu yani hastanın inspiryumu esnasında oluşturduğu negatif hava basıncı ( trigger ) algılıyınca ayaladığın hava hacmini positv basınçla verecektir. Bu hacmi verdiğinde ayarlamış olduğun hava hacmi ( TV ) istediğimiz havayolu basınında olması için Pressure Limiti kullanırız. Pressure Limiti örnek olarak 30 cmH20 ayarladınızda bazı cihazlar güvenlik açısından ( Pnömothoraks? ) 30 cmH20 üzerinde basınç vermezken bazılarıda 30 CmH20 üzeri basınç değerliğinde uyarı alarmı verir. Sanırım senin kullanmış olduğun cihaz uyarı alarmı veriyordur. Videoda yapman gerekeni anlatmıştım ama kısaca anlatmak isterim. 1. Hastanın uyanıp uyanmadığını ve ET ısırıp ısınmadığı kontrol et. 2. ET kıvrılmış ya da sekresyonla tıkanmış olabilir, ET'ü düzelt yada aspiratör aç. Tekrardan sana çok teşekkür ederim. Konuya açıklık getirmeme imkan verdiğin için..Kolay gelsin.
@GökhanGökhan-n8s Жыл бұрын
@@emergencymedicalcare2250 Hocam çok teşekkür ederim çok güzel açıkladınız sağolun.Tek bir nokta kaldı kafama takılan.tıkanıklık sebebiyle Ayarladığım pressure limiti geçerek Ekrandaki değer 80cmh2o'yu gördü alarm başladı.O sırada başka müdahalede vs de yapabiliriz.Artı siren sesi uyarı seseide duyulmayabilir.Bu yüzden diyelim ki 15-20 saniye 80cmh2o'dan gitti.(test balonu büyüyordu)Bu sürede hastaya zarar verebilir mi ?Verirse nasıl bir zararı olur bu 20 saniyede ? Çok sağolun bu arada çevremdekilere de sizin kanalınızı tavsiye edecem.Alakanız için sağolun.
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
@@GökhanGökhan-n8s tekrardan selamlar..🙋.Endotrakeal Tüpü hasta uyanıp ısırdığında, tüpte kıvrılma veya sekresyona bağlı basınç artışlarında hastaya oksijen az ya da hiç gitmediği için uzun süren durumlarda hipoksi gelişir ama 20 sn süre içinde bir problem olmaz. Fakat Tidal volümü yanlış hesalayıp yüksekten oksijen hacmi verdiğimizde hava yolarındaki yüksek basınçtan dolayı göğüs boşluğunda barotravmaya neden olabiliriz. Buda hastanın dolaşımda hipoperfüzyon sonuca tansiyon düşüklüğüne ( 20 sn için sıkıntı yok ) ve de pnömothoroks'a neden olabilir. ( 20 sn'de problem olabilir..:)) Videoda anlattığım hesaplamalar eşliğinde hastaya bağlamadan önce test balonu ile kontrol ettikten sonra hastaya bağlamak çok önemli..Ventilatör ayarlanırken hastanın Balon Valf Mask ile positiv basınçlı ventilasyon uygulanması önemlidir.!. Bu arada TEKRARDAN YAKINDA VİDEOLAR YÜKLEME BAŞLAYACAĞIM.. İstediğin bir konu var ise yazabilirsin..Saygılarımla..
@sagliklakalin Жыл бұрын
Merhaba. Yalın anlatımınız için öncelikle teşekkür ederim. “PEEP modunun astım hastalarında kullanılması sakıncalıdır” diye bir bilgi vermişsiniz. Araştırmalarım sonucu bununla ilgili sizden başka kimseden öyle bir bilgiye rastlamadım. Bunu söylerken hangi kaynak-makale- çalışmaya göre bilgi verdiniz acaba? Teşekkürler şimdiden.
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim..ghs.asyod.org Astımda Mekanik ventilasyon Stratejileri dergisi bu konuda yardımcı olacaktır.. Kısaca burdan anlatmak isterim. Astımlı hastalarda hastayı hava hapsinden korumak gerekir. Burda PIP ve Pplato en aza indirmekten önemlidir. Yani astım hastalarında yüksek Raw ve kullanılan yüksek akım nedeniyle PIP artabilir. Alveoler basınç yüksek PIP'e rağmen düşük tutulmalıdır. Pplato < 30 cmH20, PEEP:0 veya <5 cmH20 uygun olacağından bahsediyor. Astımda hastada ventilasyon esnasında barotravmadan korumamız gerekiyor. Aynı zamanda Kardiovasküler komplikasyonlar ( venöz dönüşün engellenmesiyle pulmoner vasküler direnç artar. PEEP in eklenmesiyle sağ ventrikül boşalması engellenerek intraventriküler septum hareketi sınırlanır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kendine iyi bak . Teşekkür ederim.
@aynurseydaliyeva3979 Жыл бұрын
Salaam
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
A.s
@drdoomx Жыл бұрын
güzel video yalnız hyoid kartilaj değil kemiktir
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Katkınız için teşekkür ederim..çoğu yerde kıkırdak ( cartilage ), bazı yerlerde de kemer- kemik ( arch ) diye geçmekte. Söylediğiniz gibi arch demek daha uygun olucak. Tekrardan teşekkür ederim..
@elifnurcukur7459 Жыл бұрын
Hoca ben demand ve fixed modunu anlayamadim farkini
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim..öncelikle fixed modundan bahsedeyim, şimdi pace maker frekansını dakikada 60 atıma ayarladığımızı düşünelim. Bu şu anlama geliyor saniyede 1 atım. Fixed modu hastanın endi atım sayısına bakmaz. Saniyede bir kez ayarladığın mA de enerji verir. Demand modu ise ihtiyaç halinde devreye girer. Yani 1 saniyede hastanın kendi atımını görmezse ayarladığın mA de enerjiyi hastaya verir. Anstabil bradikardik bir hastada pacemaker endikasyonu olan bir hastada video çekimi yapıp burdan yayınlarım..
@elifnurcukur7459 Жыл бұрын
Merakla bekliyorum hocam videonuzu şimdi daha iyi anladım
@gulgulsum5656 Жыл бұрын
Teşekkürler cok iyi💯
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Teşekkürler🌸
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Yine mükemmel anlatım teşekkürler🌸
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık 🌸
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Teşekkürler🌸
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık mükemmel 🌸
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@suheylacabuk1291 Жыл бұрын
Harika anlatmışsınız hakkınız ödenmez çok teşekkürler🌸
@emergencymedicalcare2250 Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@VeunexFX Жыл бұрын
Çok değerli videolarınız var umarım gerek prm öğrencileri gerek aktif çalışanlar videolarınızla tanışırlar. Anlatımınız için teşekkürler.