Пікірлер
@MySmallWorld.
@MySmallWorld. 3 сағат бұрын
Turkiyenin ve Muslumanlarin kendilerine ait teknoloji ve websiteelri olmali. KZbin,Google, internet ,para alisveris siteleri.internet operating systemleri ,bankacilik. Bugun her sey onlarin elinde,herseyi onlar kontrol ediyorlar.Bu tekelcilik bitmeli,Biz bitmeden once.
@MuhammedaliToysun-mi9nw
@MuhammedaliToysun-mi9nw 3 сағат бұрын
Arçelik yahudilerin türkiyedeki koçbaşı olan koçlarındır dikat edilmesi gerek
@erdinccan-sz9wo
@erdinccan-sz9wo 4 сағат бұрын
Anlamadığım çip tasarim bildigim kadarıyla patentli. Yani bu ozgun 1 tasarim olmak yerine tali yapilanmalar olabilir. Yani bir bagimsiz midel değil
@OsmanErtugrul-sq7fy
@OsmanErtugrul-sq7fy 4 сағат бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@nurettincolak154
@nurettincolak154 4 сағат бұрын
Chp böyle büyük gelişmeleri duymasın hasetinden geberiyorlar. Kemalist chp kafası kibriti bile zor üretti
@abdulganikalay9830
@abdulganikalay9830 5 сағат бұрын
DEVAM.
@atillasoft
@atillasoft 5 сағат бұрын
Ne çipi ya Türkiye de elektronik kompenat olarak uretim yapan bir tane fabrika yok sadece yaptıkları kalemle cizip Tayvan veya cinde baski bildikleri bu başka birsey değil nerde zenginler nerde devlet bir önderlik yapan babayigit yok hersey hazır disardan aliniyo dolar euro cikti herseye zam tabiki böyle seyler dolar euro kur üzerinden hesaplanirsa olacagi bu bu sektörde birtane kompenat üretmeden kagit uzerinde bisi tasarlıyor sa bu ülkede hic kimse bu cihaz milli demesin ben millilik göremedim hadi yazilim Türkiye ye ait olsada onu calistiran elektronik elamanlar yurt disi menşei varmi anlamayan
@Samuel-rc6bc
@Samuel-rc6bc 5 сағат бұрын
Erbakan boşuna demiyordu... Sizi gidi MONTAJCILAR sizi... En az 50 yıldır üretim yapan arçelik bizi gavura mahkum etmiş. Teneke kıvırmaktan öte hiç bir TEKNOLOJİSİ olmayan Batı uşakları... Buzdolabı motor cip ve sac... Başka ne var? Üçü de dışarıdan geliyor sacı kıvır teknoloji devi ol... Bunlar bizi gavura pazar yaptılar.
@asebase8919
@asebase8919 5 сағат бұрын
Arçelik millimi ki çip milli olsun. Arçelik koç holdingin değil mi? Koç ailesi hangi milletten olduğunu bilmeyen kaldı mı türkiyede! Bir araştırsın… ömürleri boyunca meskenet tokadı yiyen o millet girdiği işletmeleri yükseltmek için değil, faaliyetlere sed olmak için iş yapar.
@muratyumusakkaya888
@muratyumusakkaya888 6 сағат бұрын
İnşallah doğrudur
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 3 сағат бұрын
Kesinlikle doğru
@rinatsadiyev2623
@rinatsadiyev2623 6 сағат бұрын
Türkiyede üretimi yapılması lazım , taywanda üretmekle bağımlı kalınacak.
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 6 сағат бұрын
Çip konusundaki en önemli eşiklerden biri yüksek adetli talep oluşturmaktı. Beyaz eşya sektörü ikna edilerek bu kritik adım atıldı. Yongatek’in gündeminde savunma sanayi dahil olmak üzere farklı sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler de var. Bu hacim yeni ürünlerin ticarileştirilmesinde cesaret verecek, altyapı, kabiliyet gelişecek. Yolun sonunda üretimin Türkiye’de gerçekleştirilmesi var. Sağlam ve kararlı adımlar, yerli üreticiye güven dahasını getirecek
@MuhammedaliToysun-mi9nw
@MuhammedaliToysun-mi9nw 3 сағат бұрын
Kardaş arçelik yahudilerin türkiyedeki koçbaşı olan koçlarındır dikat etmek gerek
@afitapgurpinar8416
@afitapgurpinar8416 7 сағат бұрын
Hayırlı uğurlu olsun ordumuza onu icat edenin aklına fikrine beynine sağlık sıhhat afiyet versin yüce RABBİM
@Fenerbahceoley
@Fenerbahceoley 7 сағат бұрын
Tayvanda ürettiğin anda işin milli kısmı lafta kalır.Bir savaş , ambargo veya kriz durumunda şemsiyeyi tutarsın.
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 7 сағат бұрын
Yazıklar olsun bu işi bu güne kadar geciktirme başarısını gösterenler. Sevinemiyorum bile. :( . O kadar geç kaldılar ki. Arduno ya çocuklarımızı mahkum ettiler. İngilizce program yapmaya zorladılar. benim için bu sevinilecek bir durum olmaktan çıktı.
@Sultan_Alparslan_HAN
@Sultan_Alparslan_HAN 7 сағат бұрын
Evet Dünya 1970 lerde bu işlere başlarken biz ancak 2010 larda yerli çip düşüncesine ulaştık. Her şeyde birileri kontağı kapatmış, hiç bir şey yapılmasın diye için uğraşmış gibi sanki.
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 6 сағат бұрын
@@Sultan_Alparslan_HAN bir çok Viloger evinde çip yaptı bizim sözüm ona proflarımız koca koca üniversitelerimiz bize .... neyse küfür etmeyeyim.
@Sultan_Alparslan_HAN
@Sultan_Alparslan_HAN 6 сағат бұрын
@@ramizyabac3256 Bizimkiler kendi dışkısını yiyordu o ara "bilim" adına.. Haklarını almayalım şimdi :))
@mmsh3800
@mmsh3800 5 сағат бұрын
30 yıllık bir yazılımcı olarak bütün kavramları birbirine karıştırmışsın. Öncelike yazılım c denen nerdeyse bilgisayarların ilk çıktığı zamandan beri olan bir dilde yapılıyor.Ruslar dahil kendi dilinde proglama dili yapan deli görmedik. arduino konusuna gelirsek o da bir italyan kart tasarım şirketi. Yaptıkları şey amerikan atmel işlemcisine bir anakart tasarlayıp gençlere sunmak oldu. Zaten o işlemci yıllardır vardı.teknoloji vakfı 2 yıl önce deneyap kart adında yerli ardiono paraleli hatta kablosuz özelliklerinin olduğu çok daha yetenekli bir kartı çıkardı. Teknofeste bu sene katılacak 2 milyon yarışmacı bu kartlara kolaylıkla ucuza eriebiliyor.Gelelim burda asıl konuştuğumuz çip olayına.Böyle en baştan bir çip tasarlanması ancak risc-v mimarisinin bir kaç yıl önce açık kaynakla yayınlanması üzerine başladı.Türkiye yayınlanır yayınlanmaz yongatek gibi firmalatıyla tasarımlarına başladı. Bir yandan aselsan askeri alanda kullanacağımız çakıl işkemcisi yapıldı.Şu an bu işlemcinin yapılması çok değerli çünkü çipler asıl şimdi gerekiyor.şimdiye kadar her insana bir cep telefonu işlemcisi gerekirken artık 5g ile beraber nesnelerin interneti başlıyor. Yani çok fazla işlemciye ihtiyaç duyacağız.Bu sırada en maliyet etkin şekilde biz de tsmc gibi büyük bir firamada üreteceğiz ama başkalarına lisans parası ödemeyeceğiz.istediğimiz gibi değiştireceğiz.Senin bu işi geliştirme amaçlı kullanıcı sayın kısıtlı teknofeste 2 milyon yarışmacı katılıyor.Oysa konu nesnelerin interneti olunca 80 milyon çarpı nesne sayısı demek.
@businessman9387
@businessman9387 8 сағат бұрын
dış ses değişmiş ..
@albatrosturk8697
@albatrosturk8697 8 сағат бұрын
Bu konuda çok geç kalındı..
@mmsh3800
@mmsh3800 6 сағат бұрын
Yoo tam zamanı.Çünkü 5g'nin hayatımıza girmesiyle beraber insanlarn değil nesnelerin interneti başlıyacak.Haliyle sadece sen telefonundan değil bürün cihazlar ayrı ayrı internete bağlanacak.Bu da çok fazla çip gereksinimi demek.Bu aşamada dünyadaki çiplerin büyük kısmı bizim de yapacağımız şekilde tsmc şirketinde üretilecek.Ama o çipi kimin tasarladığı çok önemli.Belki çip başına verdiğin 1 dolarlık fikir hakkı milyarlarca çipte ciddi masraf demek.Bunun yanında bir de askeri alan var.Orda hem tasarlıyoruz hem de türkiyede üretiyoruz.Ama tabi bu ucuz bir yöntem değil. burda ölçek ekonomisi konuşur.
@YasarsavasAkbulut
@YasarsavasAkbulut 8 сағат бұрын
Aselsan dan yerli bir cep telefonu bekliyoruz
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 7 сағат бұрын
bence gereksiz. aselsan sadece bildiği işi yapsın. yani savunma sanayine ürün geliştirisin.
@mmsh3800
@mmsh3800 6 сағат бұрын
@@ramizyabac3256 Aselsan haberleşma alanında çok iyi işler yapıyor.Bu teknolojiler son kullanıcı cep telefonlarında olmasa bile çok daha önemli ulak tarzı baz istasyonlarında kullanılıyor.Cep telefonu üretimine siemens philips bile girişimiyor.Hatta sony de bıraktı.Bunun için elinin altında kapalı büyük ölçekli bir pazar lazım.Yerli telefon var zaten.Qualcomdan alıyorsun çipi koyuyorsun boarda al sana telefon.Ama çipi tasarlayıp üreten şirket 2-3 tane. Sony telefonda kullanılan görüntü sensorünü yapıypor kazanıyor parasını.Türkiye bilmem kaç markaya yılda 9 milyar dolar civarı telefon ithalatına ödüyor.Baykar geçen gün suudilere iha sattı 3-4 milyar dolar. pakistana 4 gemi sattık 2 milyar dolar.Kaanın tanesi 100 milyon dolar olacak. üzerndeki kask 400 bin dolar.Aesa radarı milyonlarca dolar değerinde. kim uğaşacak 600 dolarlık telefonla.Bu ürünler satılıp dış ticaret açığı kapandıığında hem gelirimiz iyi olacak hem dış ticaret açığı yartıyor diye vergiler düşecek.O zman da kimse niye biz üretmiyoruz demeyecek.
@bakikurt4182
@bakikurt4182 8 сағат бұрын
Şimdi intel ve amd düşünsün.
@gulozy6576
@gulozy6576 8 сағат бұрын
Yüksek adetli seri üretim mi? Harika haber
@tanerersoy5107
@tanerersoy5107 9 сағат бұрын
E çakıl adlı bir çip daha yapıyorduk yalan mı odu yoksa? 🤔
@Sultan_Alparslan_HAN
@Sultan_Alparslan_HAN 7 сағат бұрын
Farklı platformlar kardeşim. Askeri üretim ile sivil üretim aynı şey değildir.
@mmsh3800
@mmsh3800 5 сағат бұрын
Çakıl görüntü işleme kabiliyetine sahip türkiyede üretilecek pahalı bir çip.Bu aslında 5g ile hayatımıza girecek nesnelerin internetine özel bir çip.Her insanın bir telefonu var ama bir sürü nesnesi var.Bu nesneler kendi başlarına internete girecek.Haliyle çok fazla çipe ihtiyacın olacak.Bu çip bütün dünya nerede üretitiryorsa orda üretilecek ama tasarım fikir hakları bizim olduğundan çip başına para ödemeyeceğiz.Ayrıca ihtiyaca göre istediğimiz gibi geliştireceğiz.
@halukkurtoglu126
@halukkurtoglu126 9 сағат бұрын
Muhteşem. Helal olsun. Yola devam. Her şey artık yerli olsun. Bilgisayar, tablet, cep telefonu çipleri de yaparsınız inşallah. Sonra tabi kendi yazılım sistemi de eklenir. Yapanlardan yaptıranlardan Allah razı olsun.
@ercanatak6197
@ercanatak6197 9 сағат бұрын
Nasıl ilk daha önce çakıl isimli çip yapmıştık 🤔
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 7 сағат бұрын
çakıl farklı. bu silikon tabanlı çakıl savunma sanayi için geliştirilen yine rish tabanlı ama savunma sanayine yönelik daha dayanıklı olan malzemelerden üretiliyor. aralarında fiyat yönünden uçurum fark var
@mmsh3800
@mmsh3800 6 сағат бұрын
çakır askeri ambargolara karşı türkiyede tasarlanıp üretliyor ama çok pahalıya mal oluyor.Bu tirkiyede tasarlandı tsmc tarafından üretilecek.Özellikle 5g ile beraber nesnelerin internetine geçtiğimizden dolayı. Her insanın da çok fazla nesnesi olduğuhndan bu çok fazla mikrokontrolcü ihtiyacı doğuruyor.Bu aşamada en ucuz orada üretiliyor ama fikir hakları bizde olduğundan her çip başına bir şirkete para verip milyarlarca dolar ödemekten kurtuluyoruz.
@a.dursun1283
@a.dursun1283 9 сағат бұрын
Arçelik bu haberler uçar
@user-kt7bg8fm3z
@user-kt7bg8fm3z 9 сағат бұрын
Tasarımın yerli ve milli olmasi iyi de, "yerli üretim" nihai ürüne dönüşmesi şart Aksi halde "yerli?" bir firma uluslararası ilişkileri sayesinde pazar payını ele geçirir ve biraz daha fazla para kazanır o kadar. Hatta bu sayede, yerli fiziki üretimin de önünü kesmiş olur. Evet, Yerli tasarim kapasitesine bir eğitim ve deneyim mecrasidir, olumludur ama eger nihai ürünü bizzat üretmeyecekse, bence bizim vergilerimizle tesvik verilmesi abes.
@mmsh3800
@mmsh3800 6 сағат бұрын
Üretim türkiyede olmayacak.yongatek firması açık kaynak kodlu risc-v mimarisini kullanarak türkiyede çipler tasarlıyor. Hatırladığım kadarıyla bu mikrodenetleyici dışında görüntü işleme için özelleşmiş başka çipleri de var.Şimdi arçelikle anlaşmışlar.Çip zaten dünyadaki bir kaç çip üretim firmasından biri olan tsmc tarafından üretilecek. Konu askeri teknolojiler olunca bu bir ambargo konusu olduğundan askeri tarafta katar sağolsun yaptıkları dev yatırımı türkiyeye taşıdılar.Çünkü bu çipler aşırı güvenli olması gerektiği gibi ambargo konusu da olmamalı.Ama işte yüksek hacimlerde üretecek altyapı ciddi paralar istiyor. Yaparsın da pahalı olur. Arçelik gibi son kullanıcı ürünleri için ideal değil. yarın mesela japonya playstatin parçalarını japonyada üretse amerika iphone'u amerikada üretse fiyatları çok yükselir satılamaz.Çok ciddi paralar harcamak gerekiyor.Elinde çin gibi kapalı bir pazar diktatörlüğe yakın bir yönetim varsa ancak olur.Bakın kaan'ı yapmak için 15-20 milyar dolar harcadık.Bir kaç yıl sonra satılacak da oradan uçak başı 100 milyon dolar para gelecek.Tabi emekli diyor sana o parayı bana ver bak imamoğlu ne güzel ona verdiğim vergiyi o yardım bu yardı bana geri eft yapıyor.Bu işler ancak senin halkında o vizyon varsa olabilir.Amerikada da aynı şey dönüyor.elon musk biden'ı istemiyor.Trump çünkü bu tip yatıırımlar yapmak istiyor biden o parayı sosyal yardımlara kullanmak istiyor.yoksa çoğu konuda al birini vur ötekine.
@husokara1664
@husokara1664 9 сағат бұрын
Keşke bu koc firmasi olan arcelik bulastirmasydiniz. Aha buraya yazıyorum sürüncemede kalır bu proje gecikir
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 7 сағат бұрын
aradığım cevağ =:) vestel i de fazla zorlamamak lazım. zaten araba işinede zorla girildi.
@mmsh3800
@mmsh3800 5 сағат бұрын
Arçelik burda sipariş veren. yongatek tasarlıyor tsmc üretiyor.koç konusunda katıluıyorum 30'lu yıllarda bu ülke hem devlet hem özel sektör uçak yaparken 40'larda dededi amerikanın ford otomobilini türkiyede üretme peşinde koşan aileden çok hayır beklenmez.Togg'a niye katılmadın diye sordular ford ile anlaşmamızdan dolayı yapamazdık dediler. Adamın futboldan anladığı altyapı tesisleri kurmak yerine ordan burdan futbolcu alıp hızlı başarılar peşinde koşmak.Aynı dedesinin kafasında.Ama burda siparişleri geri çekemez devlet sağlam canını yakar.şimdi devlet teşvik falan vermiştir de bulaşmıştır.
@AliEminoğlu-o9i
@AliEminoğlu-o9i 9 сағат бұрын
Başarılarınızın devamını dilerim kardeşim ❤
@Murat-bt9sp
@Murat-bt9sp 9 сағат бұрын
Masallah
@zairafen6819
@zairafen6819 9 сағат бұрын
Kaç mikron olacak ? Üretimi taiwan tsmc yapacaksa ne anlamı kaldı .
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 7 сағат бұрын
haklısın. ama bir yerden başlanmalı. zaten senin kullandığın bütün işlemcileri nerdeyse Tayvan yapıyor. Âmâ tasarım başka ülkelerin.
@zairafen6819
@zairafen6819 7 сағат бұрын
@@ramizyabac3256 dostum Âmâ yazmışın KÖR demek *ama* yazacaksın.
@Sultan_Alparslan_HAN
@Sultan_Alparslan_HAN 6 сағат бұрын
@@zairafen6819 Her konuda sabırsız ve şükürsüzsünüz arkadaş ya. Eğer 1970 lerde başlansaydı çip üretimine, bu gün çok farklı yerlerde olurduk. Şimdi yani bu günde başlanmasın mı siz onu mu istiyorsunuz. Bırakın iyi-kötü başlanmış destek oluk. isterse 40nm olsun, isterse Taiwan tasarımı olsun. Atak helikopteri gibi düşünün, ilki italyan tasarımıydı ama ikinci yerli tasarım oldu. Bu işler böyle başlar. Ak47 silahı da Alman tasarımıdır aslında.
@mmsh3800
@mmsh3800 5 сағат бұрын
Her ne kadar mobil cihazlarda düşük nano metreli çipler düşük güç tüketimiyle elverişli olsa da bu üretim süresini uzaten bir şey. Biz en son çip krizini düşük nanometreli çiplerde değil yükseklerde yaşadık. Şimdi bu adımı atmak çok önemli.Çünkü 5g ile beraber biz nesnelerin internetine başlıyoruz.Her cihaz akıllı olacak her cihaz kendi başına internete girecek. Bu cihazlar özellikle arçelik kanadını düşündüğümüzde zaten elektriğe bağlı cihazlar olduğundan ağırlık elektirk tüketiminden çok maliyeti arttıracak bir mimari yerine kolay ucuz üretilebilir bir mimari önemli.türkiyede çip üretilebiliyor ama askeri çipler ve pahalıya üretiliyor.İş son kullanıcı olduğunda çinde yüksek hacimlerde üretmek daha mantıklı.Burda olay bu kadar çip üretecekken her çipe lisans parası vermemen. altında kullandığın risc-v ücretsiz.Sen bir de kendi tasarımını yaparsan bu üreteceğin milyarlarca çipe tasarım parası vermezsin.Kendi ihtiyaçlarına göre istediğin gibi özelleştirirsin.istersen memory arttırırsın istersen azaltıp maliyeti düşürürsün. Bugün biz iha konusunda lider olduk ama tb2lerin motorları ukraynadan geliyordu.Asıl yazılımı onu bir savaş makinasına çeviren mimari biz yaptığımızdan başarılı olabildik.Şimdi 5g ile beraber yeni bir çağ başlıyor.Buna kendi mimarimizle girmemiz çok önemli.
@zairafen6819
@zairafen6819 5 сағат бұрын
@@Sultan_Alparslan_HAN covid sonrası tedarik sıkıntısı ,abd çin taiwan geriliminden haberin yok galiba yarın uzakdoğuda çıkabilecek bir krizde durum ne olur zannediyorsun olayı anlamsız bir sabır ve şükür düzleminde değil de biraz daha taktik stratejik düşünmeni tavsiye ederim.
@newtoworldtoopina9345
@newtoworldtoopina9345 10 сағат бұрын
🇹🇷
@armaganarslan3652
@armaganarslan3652 10 сағат бұрын
Üretimin de Türkiyede yapılması lazım, buda güzel adım fakat yetmez. Aslındaki Türkiyedeki tüm üreticileri bir araya getirip, arçelik vestel, profilo ,casper , atmaza, botech , yumatu , aselsan, netaş vb, ne kadar çip kullanan, ihtiyaçları olan çip ve görüntü panellerinin Türkiye de ortak üretimi için ortak bir firma devlet desteği ile kurulsa, çok iyi olur. Bunlara bağımlı kalırsa, cari açık bir türlü kapanmayacağı gibi , Allah göstermesin bir savaş durumunda çok zor durumda kalırız.
@mmsh3800
@mmsh3800 6 сағат бұрын
Büyük ölçeklerde çip üretebilmek için dev yatırımlar önden çok fazla para harcamak gerekiyor.Bu yüzden dünyada arkalarına dev firmaları almış bir kaç firma dışında bu yatırımı kimse yapamıyor.Harcadığın parayı çıkarması çok zor. Fakat konu savunma sanayi olunca kendi çipini ne kadar pahalı olursa olsun üretmen elzem.Bu yüzden sağolsun katar çok para harcayıp yaptığı çip üretim yatırımını türkiyeye taşıdı.Türkiyede üretebiliyoruz tabi bu yurt dışında ürettirmekten daha ucuza gelmiyor.Ama senin elinin altında böyle bir şey olması birileriin sana ambargo tekelcilik yapmasını engelliyor. Günün sonunda bu saydıkların ticari ürünler satılabilmeleri için maliyetlerinin düşük olması lazım.Yerli üretim demek ucuz demek değildir.Hele ki bizim ülkemizin japonya gibi 7 şiddetindeki depreme dayanması için en büyük maliyet kalemi ev işyeri konusunda etrafımızdaki ülkelerden pahalı olmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüzde türkiyede ürünlerin ucuz olma yolu yok.Haliyle biz de batı gibi kendimiz tasarlayıp yurt dışında ürettireceğiz.Yarın sen apple'a kendi elektronik parçaların amerikada üret de.Japonyaya o platstation içindeki parçaları japonyada üret de bak bakalım o yüksek fiyatlardan bir tane satabiliyor musun.Çip aslında bildiğin kumdan üretiliyor.Ama işte o kumun içinden saf silisyum bul yıka deli gibi su enerji harcanıyor.Bir ara ordaki kuraklığa bağlı dünyada çip krizi yaşandı.Yani ideali şimdi olduğu gibi temel düzeyde üretim yeteneğine sahip olup böyle çamaşır makinası falan gibi şeylerin çipini asıl fikir hakları bizde kalacak şekilde başka ülkede ürettirmek.Bu büyük yatırımlar için ya çin gibi diktatörlükle yönetileceksin ya da ülkenin halkı ileriye bakmayı bilen akıllı insanlar olacak.Erdoğan 15 milyar doları bize gelecekte tanesi 100 milyon dolara satacağımız kaan yerine oy karşılığı imamoğlu gibi o yardım bu yardım emekliye dağıtsa sandıkları patlatmıştı.Sen nasıl anlatacaksın bu kitleye bak ben şimdi yatırım yapıyorum 15-20 yıl sonra burdan bize çok para gelecek diye.
@user-fx4yh9wh5c
@user-fx4yh9wh5c 10 сағат бұрын
Tasarım değil üretim lazım.
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 10 сағат бұрын
Seri üretim başlıyor. 2025’te çipler beyaz eşyalarda yer alacak
@metehangokturk9696
@metehangokturk9696 9 сағат бұрын
.. tasarim olmadan nasil üreteceksin ?
@TitanyumDioksit
@TitanyumDioksit 9 сағат бұрын
Kendi ürettiğimiz çipler de var ama daha çok askeri alanda kullanılıyor mesala çakıl çipi gibi
@mmsh3800
@mmsh3800 5 сағат бұрын
Şu an telefonnda kullandığın işlemciler arm ismiden bir ingiliz şirketin tasarımı.Onun temel mimari tasarımı üzerine qulacomm apple gibi şirketler kendi işlemcisini tasarlıyor. En son da bu işlemcilerin hepsini tayvanda bizim işlemciliermizi de üretecek tsmc tarzı bir şirket üreriyor.Peki bu ülkelerin hangisinin vatandaşı refah içinde. bugün türkiye dünyada ihada lider haline geldi.o tb2'lerin motorunu aldığımız ukrayna mı bu işten para kazandı yoksa yazılımını yapan baykar mı?Bugün tsmc'nin piyasa değeri 1 trilyon dolar.Yani türkiyenin bir yıllık ekonomisi.Erdoğaan 15 milyar doları dünyaya 10 cent'e maydanoz satmayalım da 100 milyon dolara kaan satalım diye rüzgar tünellerine süper bilgisayarlara harcıyor ortalığı birbirine katıyorlar.Niye o parayı emekliye ddağıtmıyrsun diye. Adam gitmiş orda topladığı vergileri o yardım bu sübvanse dağıtıp yattığı yerden oy topluyor.Sen halkına öyle bir yatırımı açıklayabilir misin? O yatırımlar ancak elinin altında çin gibi bir nüfus olacak dikatörlükle dışarıya kapyacaksın öyle yapılır.Ama askeriye olunca tabi kendin üretiyorsun.Sağolsun katar kendi yatırımını türkiyeye taşıdı kendi çiplerimizi yapıyoruz.Ama işte maliyet etkin yüksek sayılarda yapamazsın.Çok büyük yatırımlar gerekli.
@user-ir2qs1cf1y
@user-ir2qs1cf1y 17 сағат бұрын
Almanlar işi üzərlərinə gptürənə qədər. KAAN bazari. Məhv edəcək. F35in bazari öləcək. Orta gövdə ortada qalacaq😂😂😢
@ilhanustundag6516
@ilhanustundag6516 Күн бұрын
Niye yaptik ki? Paralari Chp ve Hdp militanlarina verseydik yeseydiler, doysaydi aclar.
@user-os3uu2wd1s
@user-os3uu2wd1s Күн бұрын
Düşmana korku dosta güven 🥶😎💯👍
@user-db2fq8uz1s
@user-db2fq8uz1s 2 күн бұрын
bir ülkenin en değerli iki zirhi askeri ve askeri silahi ❤
@akinciturk5337
@akinciturk5337 2 күн бұрын
İşte bize siz gidin tarımla ilgilenin teknolojiye girmeyin silah sanayine yatırım yapmayın diyorlar ve bunu içeride destekleyen bir kısım destekçileri var....
@LeventTaneri-mg3gy
@LeventTaneri-mg3gy 2 күн бұрын
NIYE DOĞRU YU YINE SOYLEMIYORSUNUZ UÇMASINA MÜSADE EDILMEDİ.. NE DIR SEBEBİ BIR AÇIKLAMA VARMI .. YOOK
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 12 сағат бұрын
Uçabilen bir prototip var henüz. Uçakta herhangi bir problem yok. Ankara ve Samsun’da uçtu. Uçmaya devam ediyor. Hürjet’in satış, pazarlama ve tanıtımına yönelik yakın tarihli daha değerli bir uçuş yapacak yurt dışında.
@AliEminoğlu-o9i
@AliEminoğlu-o9i 3 күн бұрын
Başarılarınızın devamını dilerim kardeşim
@umitgokce7045
@umitgokce7045 3 күн бұрын
Kaanımız yörük ümüz dünyaya bedel ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@musa_8014
@musa_8014 3 күн бұрын
Neden bizim botlar silahlı değil başka ülkelerin bu görevleri yapan botlarında teknelerinde hep makineli ve top lar mevcut.
@mehmedceylan6113
@mehmedceylan6113 4 күн бұрын
Havada 3 Anka 3 var diyelim biri keşif gözetleme biri derin darbe biri de yakıt ikmal çok tehlikeli bir silah MAŞAALLAH LA GUVVETE İLLA BİLLAH ♥️
@kurt.1453
@kurt.1453 4 күн бұрын
Helal reis bize bugünleride gösterdin. ☝🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
4 күн бұрын
Ve buna inanan bir kitle var
@seyitbal9348
@seyitbal9348 4 күн бұрын
akıncı demiyorum artık ismini değiştirdim yeni ismi PERS BULUR
@nbzari
@nbzari 4 күн бұрын
Bu Asbot'lar mavi vatan'da border line devriye gorevi verilmeli
@huseyinsaglam5425
@huseyinsaglam5425 4 күн бұрын
👏👏👏
@ahmetyusufkenan7368
@ahmetyusufkenan7368 4 күн бұрын
MaşaAllah Elhamdülillah Allahu Ekber
@hkn4141
@hkn4141 5 күн бұрын
Gerek yok böyle şeylere saman lazım saman 😂😂😂
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 5 күн бұрын
Hepsi lazım. Tarım, hayvancılık, gıda, havacılık, savunma vs. yoklukta hepsi kritik. Hepsinde güçlü olmak, kendi kendine yetmek lazım
@hilmiyigit2714
@hilmiyigit2714 5 күн бұрын
TUSAŞ nesi oluyor!?
@TEKNOSAVUNMA
@TEKNOSAVUNMA 5 күн бұрын
O kadar SİHA'ya tek kalp yetmez, bir diğeri de TUSAŞ'ta atıyor :)