Je moet een rolstoel aanschaffen net zo als mijn buurman en kan je de UWV de zorg en iedereen in de maling nemen hij is zwart aan het werken in zijn woonkamer vrijselijk ,maar als de politie komt zit hij in de rolstoel . Als hij dronken is dan vergeet hij de rolstoel en het mank lopen buiten de deur, hij is niet mank maar acteert en dat doet hij heel goed
@harmhoeks599657 минут бұрын
"Ik heb me best gedaan om er bij te horen" > Neuspiercing en zeurend spreken
@sleintjeСағат бұрын
Je kan gvd altijd iets doen! Als je thuis kan zitten en niet in het ziekenhuis ligt kan je altijd wat. Zet je gedachten op wat anders en onder de mensen dan voel je je klachten minder. Kom op heey jonge meid. En ja ik kan het weten!
@mset8232Сағат бұрын
Fibromyalgie is bullshit.
@marinhopaais426Сағат бұрын
Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en Centraal- en Oost Europa is een recept voor ellende
@esmeekoole29902 сағат бұрын
Ik heb zelf ook CVS/ ME gehad Gelukkig dit kunnen laten behandelen met Bioresonatie met een Bicom. Heb hiervoor ook veel geprobeerd wat niet hielp, slaapkliniek, verplicht naar de psycholoog (maar na 5 keer daar geweest te zijn, kreeg ik te horen dat het niet in mijn hoofd zat) acupunctuur hielp iets maar eigelijk ook niet, fysio therapie gehad, trainen met steeds verder proberen te lopen/ opbouw therapie. Dit alles hielp niet. Bij de slaapkliniek wilde ze maar aan een lichte antidepressiva zetten, dat heb ik gelukkig niet gedaan. Ik was niet depressief en daarom moe, maar ik was altijd moe en daarom niet blij. En ja die rotzooi (antidepressiva) wil je niet in je lijf. Ik ben zo blij dat ik mijn leven nu terug heb. En ik weet precies hoe ze zich nu voelt, douchen, wandelen, of maar iets doen was al te veel. Ook al had ik 16 uur geslapen. Na het eten viel ik weer inslaap. Het was een hel! Het UWV begreep mij ook niet helemaal, maar het probleem lag vooral bij het feit dat het bedrijf waar ik voor werkte eigenrisicodrager was. En dat bedrijf die mijn ziektewet regelde had bijna geen begrip. Ik moest maar in een fabriek gaan werken. Ook al zij mijn psycholoog dat ik daar juist depressief van zou raken en dat ik dat echt niet moest doen. Omdat ik dit weigerde werd ik gekort op mijn ziektewet, dit alles heeft veel spaargeld gekost.
@DieLangeMan2 сағат бұрын
ben ook autistisch en ADHD. ik heb ook moeite met veel maar tevergeefs UWV wilt en zal mij aan het werk krijgen
@carsyoungtimerfreak11492 сағат бұрын
Wij moeten NIETS! Dit gezwets van eco fascisten en gutmenschen moet direct de kop ingedrukt worden. Gewoon zelf een keer gaan werken in die arme landen! Of gewoon arm blijven en niet zeuren!
@uli90842 сағат бұрын
Ik een man van 55 met autisme, kreeg destijds de oude wajong niet (met arbeidsvermogen) omdat ik ooit iets meer dan 75% van het minimumloon had verdiend. Daarna omdat het de verkeerde plek was een burn out. Steeds greep het UWV weer terug naar deze afwijzing. Mijn hele biografie laat zien dat deze uitkering zeer passend was geweest. Je zit dan klem in de bijstand, werken wil ik echt wel. Er is zelfs nog tegen me geschreeuwd: Je krijgt die wajong niet!'' 20 jaar tussen wal en schip. Ze kijken alleen juridisch of ze het kunnen winnen. Totaal geen menselijkheid bij. En ook veel te weinig kennis bij die keuringsartsen. Het UWV roept nog steeds een beeld op van andere tijden.
@Max-bh1pl2 сағат бұрын
Dit laat maar weer eens zien wat er allemaal mis kan gaan bij de beoordeling van mensen met een arbeidsbeperking. Jouw ervaring illustreert hoe een rigide systeem, waarin vooral juridische regels leidend zijn, voorbij kan gaan aan de unieke situatie en de daadwerkelijke behoeften van een individu. Het is schrijnend om te lezen dat je 20 jaar lang tussen wal en schip hebt gezeten, terwijl je duidelijk hebt laten zien dat je wil werken en een passende ondersteuning verdiende. De frustratie en pijn die dit met zich meebrengt, zijn helaas voor veel mensen met vergelijkbare uitdagingen herkenbaar. Ik ben van mening dat het tijd is voor een fundamentele herziening van ons sociale vangnet. Een systeem waarbij mensen zoals jij op een eenvoudige manier de mogelijkheid krijgen om (deels) te werken, zonder dat elke verdiende euro direct van de uitkering wordt gekort of dat het recht op die uitkering in gevaar komt. Een oplossing zou kunnen zijn om een regeling te introduceren waarbij mensen met een uitkering alles wat zij extra verdienen bovenop hun uitkering mogen behouden, maar daarover een verhoogd belastingtarief betalen. Zo blijft het bestaansminimum gegarandeerd, terwijl elke extra inspanning wordt beloond. Op die manier kan er zowel financiële zekerheid zijn als ruimte om bij te dragen aan de samenleving, zonder dat er angst bestaat voor verlies van rechten of inkomsten. Dit zou niet alleen de autonomie en het welzijn van mensen zoals jij vergroten, maar ook de werkdruk op instanties zoals het UWV verminderen. Jouw verhaal benadrukt hoe dringend het nodig is dat we een menselijker en flexibeler systeem ontwikkelen dat niet alleen kijkt naar de regels, maar vooral naar wat iemand echt nodig heeft om een waardevol leven op te bouwen. Dank je wel dat je dit deelt, want dit soort ervaringen verdienen meer aandacht en actie. Ik hoop dat jouw situatie een wake-up call is voor beleidsmakers om dit soort obstakels voorgoed uit de weg te ruimen.
@uli9084Сағат бұрын
@@Max-bh1pl fijn om je goede inhoudelijke reactie te lezen, doet me goed. Het leven was een stuk gemakkelijker geweest als destijds meer gekeken was naar mijn biografie en dan de zaak nog eens te bekijken. Ik had een goede diagnose liggen. En juist ik wilde niets liever dan gewoon meedraaien. Let wel de regeling banenafspraak was er ook nog niet. Met de oude wajong had ik in ieder geval een redelijk loon bij elkaar kunnen schrapen. Want je zit met die uren beperking. Ik heb het 3 keer uit nood aangevraagd maar ze gaan weer terug naar dat eerste moment. (ik was toen nog vol vertrouwen in instanties en dacht niet aan een advocaat)Je leert er wel beter mee omgaan maar je hebt toch iets chronisch.
@Colonies_Dev3 сағат бұрын
ja ik ben ook gwn dood
@chriskappert13653 сағат бұрын
Hoe kan het dat wij daar dan niet in de EERSTE plaats last van hebben ???????? Je praat stierenstront.......muts !
@Algarve19553 сағат бұрын
In Nederland moet er eens een bezem door op aller gebied.
@Max-bh1pl2 сағат бұрын
We moeten voorzichtig zijn en beseffen dat wat in decennia is opgebouwd, niet zomaar kan worden afgebroken. Hoewel er ruimte is voor verbetering, functioneren veel zaken goed. Het idee om "de bezem er eens flink door te halen" klinkt aantrekkelijk en daadkrachtig, maar leidt in de praktijk vaak tot het afbreken van waardevolle structuren die later, vaak met hoge kosten, opnieuw moeten worden opgebouwd. Een treffend voorbeeld hiervan is de bezuiniging op Defensie in 2011. Nederland besloot toen zijn tankbataljons op te heffen en de Leopard 2-gevechtstanks te verkopen om financiële redenen. Dit besluit resulteerde in een verlies van militaire capaciteit en expertise. Inmiddels heeft Nederland besloten opnieuw 46 Leopard 2A8-tanks aan te schaffen om deze capaciteit te herstellen. Deze herinvestering is niet alleen kostbaar, maar onderstreept hoe het afbreken van bestaande structuren zonder inzicht in lange-termijngevolgen kan leiden tot problemen die later duur moeten worden opgelost. Dit patroon is herkenbaar in andere sectoren. Zo leidde de afschaffing van sociale werkplaatsen in Nederland ertoe dat veel mensen met een arbeidsbeperking zonder passend werk kwamen te zitten. De sluiting van verzorgingshuizen creëerde een tekort aan zorg voor kwetsbare ouderen. In het Verenigd Koninkrijk veroorzaakte de privatisering van sociale huurwoningen een woningcrisis, terwijl in Nederland de centralisatie van ziekenhuizen de toegang tot zorg in plattelandsgebieden ernstig heeft beperkt. Deze voorbeelden laten zien dat rigoureuze hervormingen zonder grondige planning en een goed begrip van de lange-termijngevolgen vaak meer schade aanrichten dan vooruitgang boeken. Het opnieuw opbouwen van wat is afgebroken, blijkt niet alleen financieel kostbaar, maar ook maatschappelijk schadelijk. Verandering vraagt daarom om een zorgvuldige en doordachte aanpak: verbeteren waar het nodig is, maar behouden wat werkt. Alleen zo voorkomen we dat waardevolle structuren worden vernietigd die later opnieuw opgebouwd moeten worden.
@Algarve19553 сағат бұрын
Vreselijk wij hebben de verkeerde kleur in eigen land zwart gaat voor kutland.
@den020depijp43 сағат бұрын
Ik ben een veteraan met een wajong uitkering. Deze zin zou stof mogen laten opwaaien bij de overheid!
@maktiki2 сағат бұрын
Dat dat kan vreemd, want je mag dan geen arbeidsvermogen hebben gehad, dus uitval op uitzending denk ik aan?
@Postman-wx9rr4 сағат бұрын
( Ik man 61 al 35 jaar een Wajong uitkering 100% ) Heel veel herkenning in deze video met Robin van Soest inclusief vermoeidheidsziekte ME-CVS en heel moeilijk mee kunnen draaien in deze wereld ondanks een normale intelligentie en geen contact stoornis of andere rare tics !
@tanura58303 сағат бұрын
Ik heb ook vermoeidheidziekte maar krijg geen uitkering.
@xirisx19884 минут бұрын
@@Postman-wx9rr Tics zijn niet raar. Die horen bij een ticstoornis zoals tourette syndroom.
@justbecauseican14104 сағат бұрын
Herken het helaas ook. Cvs sinds 2018 met een klein kind. Meerdere keren geprobeerd om te werken al was het vrijwilligerswerk. Afgelopen jaar ben ik 8x zeker ziek worden naast de dagelijkse chronische klachten. Hsd niets liever gewild dan te kunnen werken.
@SammieKuifje4 сағат бұрын
Maar van zo’n video maken word je niet moe van en gestresst 😂 echt overdreven hoor oma van 90 jaar kan nog meer dan jij
@MultiGirl19885 сағат бұрын
Ik ben van de wajong voor 2010. Ik ben naar speciale school geweest , en diploma gehaald mbo 2. Ptts , hectingproblemtiek , rugklachten. Verstandelijk beperking en Tos sysdroom(spraak). Nu werk ik part time met wajong, ik wordt wel ingekort, ik ben jaren geleden gekeurd met arbeidsvermogen, maar beperkt. Voor wajongers 2010 waren andere regels. Om te kunnen werken , heb ik moeten opbouwen , dan met mate. Ik kan overprikkeld zijn, ik kan sociaal terug trekken, in groep werken is lastig. Ik woon ook begeleid. De reden dat de wajong nu streng is, mensen die het niet nodig hadden, gingen het misbruiken. De regels zijn gewoon streng. Ik werk partime in loondienst. Als zij ging begeleid wonen,en ze tonen alles naar via hulpverleners, dan had ze wel een goedkeuring gehad. En een keer afgewezen kan gebeuren, mensen in mijn omgeving kregen alles snel, ik moest geduld wachten en bewijzen, dus het komt wel goed, want in dit land zonder inkomen kan je je niet redden. Ps: zuurstof tekort gehad
@rimboeglitch5905 сағат бұрын
@Marinos8419 jij moet bij de taal politie gaan werken of bij tweede kamer neer legen misschien mag jij dan beginnen taal Piet voor de kinderen Nee beter fbi taal afdeling nog beter generaal taal admiraal Ga snel school afmaken en werken dan pas mee proberen praten wel mij commentaar laten staan Maar ze heeft wel kracht om deze mensen om af te sturen en mij tweede commentaar weg drukken Uwv deze mens liegt als de pest aan haar duim kan je dat zien in de filmpje en nog mensen sturen in comments voor jouw te praten daar doe je wel moeite voor
@roastingdodos115 сағат бұрын
Arbo arts is verboden door de hoogste rechter belang ligt niet bij de patiënt in de wet staat dat je alleen naar de specialist hoeft te luisteren die werken in het ziekenhuis. Er worden te veel spelletjes gespeeld bij de overheid en gemeente . Het verschilt per gemeente.
@joni35035 сағат бұрын
Waarom is dat kwetsend als die arts zegt, waar hij naar moet kijken, dat is juist eerlijk. En de suggestie van een partner is toch ook niet zo gek. Zeker voor een vrouw die nog in de vruchtbare fase van haar leven zit. Daar is toch niks kwetsend aan. In een relatie ben je gelukkiger dan alleen, en dat kan je alleen maar helpen.
@connectedonline10605 сағат бұрын
Kansparel immigranten krijgen het wel. UWV is anti nederlands
@theresekoelman48295 сағат бұрын
Er zijn ook mensen die zgn. euthanasie/zelfmoord zouden willen plegen, die een andere identiteit hebben gekregen en zelfs als jongen door het leven gaan! Dat denk ik bij Pleun ook! Woont bij mij in de straat en gaat als jongen door het leven!
@rosameijering51615 сағат бұрын
Als je lichamelijk ziek bent hebben we toch uitekeringen in NL? Daar is de belasting toch voor? Niet die regenboogwegen die duizenden euro's kosten
@Ooko.6 сағат бұрын
Wat een ongelofelijk wereldvreemde zak is me dit joh.
@RV-gy2jo6 сағат бұрын
Nederland moet zich schamen. Als vriend van Israël.
@estellavisser76316 сағат бұрын
Kijken wat je wel kan ,ipv wat je niet kan
@JBZ.466 сағат бұрын
Ik ga mezelf niet eens meer verdedigen.Als ze vragen wat er aan mij scheelt. En uitleg van wia. Want je voelt gewoon aan die gene die denkt O deze werkt niet.dan draag je nix bij aan de (illusie) maatschappij. Dus tel je toch niet mee. Fuck de massa die een uitzichtloze bestaan hebben
@martijnhendriks66597 сағат бұрын
Je kunt je blijkbaar wel opdoffen en prima verslag geven in een interview voor de camera. En ondertussen meld je je permanent ziek en beweer je niet te kunnen werken. En de overheid gaat er doodleuk in mee. Ondertussen betaal ik 56,5% belasting over het grootste deel van mijn inkomen om dit soort bloedzuigers te onderhouden. Schandalig.
@Max-bh1pl6 сағат бұрын
Ik begrijp dat dit soort situaties frustrerend kan overkomen, vooral als je hard werkt en het gevoel hebt dat anderen hiervan profiteren. Tegelijkertijd is het belangrijk om te beseffen dat een situatie er voor de buitenwereld anders uit kan zien dan hoe iemand het daadwerkelijk ervaart. Dat iemand zich voor een interview kan opdoffen en even sterk overkomt, betekent niet automatisch dat hij of zij structureel kan werken. Veel mensen met (chronische) beperkingen hebben onzichtbare aandoeningen die hun functioneren ernstig kunnen belemmeren, ook al lijkt het aan de buitenkant niet zo. Het is goed dat de overheid probeert mensen met gezondheidsproblemen te ondersteunen, al kan het beleid altijd beter worden afgestemd om zowel rechtvaardigheid als efficiëntie te waarborgen. Misschien kunnen we in plaats van oordelen over individuele situaties het gesprek aangaan over hoe we het systeem kunnen verbeteren voor iedereen.
@martijnhendriks66596 сағат бұрын
@@Max-bh1pl Dat is een politiek correct statement waar vrijwel iedereen het mee eens kan zijn. Maar de praktijk is anders. De marginale belastingdruk in Nederland is veel te hoog. De directe oorzaak is natuurlijk de omvang van onze verzorgingsstaat. En de Wajong is een treffend voorbeeld. Het systeem laat namelijk ruimte voor situaties waarin iemand simpelweg kan aangeven zich niet goed te voelen of geen perspectief meer te zien. Als een arts dat niet kan weerleggen, wordt die persoon afgekeurd. Ik vermoed dat er duizenden, zo niet tienduizenden, van dit soort gevallen zijn. En dan hebben we het alleen nog over de Wajong. Dit is dan ook een typisch voorbeeld waarbij de dame in kwestie beweert allerlei dingen te voelen, enig fysiek bewijs ontbreekt. Het enige wat wij kunnen constateren is dat ze, als het moet, prima voor de dag kan komen. Ondertussen word ik als arbeider volledig uitgeknepen. Dit soort gevallen, in combinatie met de alsmaar groeiende vergrijzing, toont aan dat de verzorgingsstaat onhoudbaar is. Ik weet niet wanneer het gaat klappen, maar er komt een moment dat arbeidersklasse het simpelweg niet meer kan dragen. Het is onvermijdelijk.
@merlev91665 сағат бұрын
@@martijnhendriks6659 Het feit dat het iemand mogelijk met de nodige inspanningen lukt om voor 1 uurtje goed voor de dag kan komen, wil absoluut niet zeggen dat iemand dit consequent dag in dag uit vol kan houden. Hetgeen bij een reguliere baan wel verwacht wordt. Het is niet zeldzaam dat mensen met dit soort problematiek na een dergelijke prestatie (zoals 1 hooguit 2 uur filmen) een aantal dagen -zo niet een week- nodig hebben om te recupereren.
@Max-bh1pl4 сағат бұрын
@@martijnhendriks6659 Ik begrijp de frustratie die je beschrijft, zeker als je ziet hoeveel belasting werkenden betalen en hoe groot de druk van de verzorgingsstaat kan voelen. Het lijkt soms alsof het systeem meer ruimte biedt aan misbruik dan aan eerlijkheid, en dat kan frustrerend zijn. Je zorgen over de houdbaarheid van het systeem zijn legitiem en verdienen een serieuze discussie. Regelingen zoals de Wajong zijn inderdaad een goed voorbeeld van hoe ingewikkeld dit vraagstuk is. Ze zijn ontworpen om mensen met beperkingen een bestaansminimum te bieden en hen, waar mogelijk, te ondersteunen bij re-integratie. Maar ik begrijp dat het moeilijk is om begrip op te brengen wanneer je situaties ziet waarin het systeem, op het oog, onterecht lijkt te werken. Medische beoordelingen schieten soms tekort, vooral bij aandoeningen die minder zichtbaar zijn. Dat kan leiden tot wantrouwen, en het gevoel dat de kosten op jouw schouders terechtkomen versterken. Maar we moeten voorzichtig zijn om individuele gevallen, zoals die van Robin van Soest, niet als symbool te gebruiken voor bredere problemen. Het beoordelen van iemands werkcapaciteit is complex, zeker bij mentale of onzichtbare beperkingen. Wat aan de buitenkant lijkt op "geen zin" of "geen klachten" kan in werkelijkheid een serieuze belemmering zijn. Dat maakt het systeem niet perfect, maar het alternatief - deze mensen zonder steun laten - zou op lange termijn voor iedereen schadelijker zijn. De belastingdruk is enorm, de vergrijzing zet het systeem onder druk, en het huidige beleid werkt soms niet zoals bedoeld. Dit vraagt om een herziening, waarbij technologie en innovatie een sleutelrol kunnen spelen om arbeidsparticipatie voor mensen met beperkingen toegankelijker te maken. Dure, bureaucratische re-integratietrajecten en loonkostensubsidies werken vaak maar beperkt. In plaats daarvan zouden we moeten inzetten op meer keuzevrijheid en maatwerk, zodat mensen met beperkingen hun arbeid kunnen aanpassen aan wat voor hen haalbaar is. Zo benutten we hun talenten beter en maken we het systeem eerlijker, zowel voor hen als voor werkenden. Stel je voor dat iemand met een uitkering op een eenvoudige manier de mogelijkheid krijgt om (deels) te werken, zonder dat elke verdiende euro wordt gekort op de uitkering of dat het recht op een uitkering direct in gevaar komt. In plaats daarvan zouden zij over het geld dat zij bovenop hun uitkering verdienen een extra hoog belastingtarief kunnen betalen. Op die manier behouden zij altijd een bestaansminimum, terwijl ze tegelijkertijd een aanzienlijke bijdrage leveren aan hun eigen zekerheid én de verzorgingsstaat. Een constructieve benadering zou zijn om gezamenlijk te zoeken naar oplossingen die niet alleen de solidariteit versterken, maar ook de efficiëntie en eerlijkheid binnen het systeem verbeteren. Dit is geen eenvoudig debat, maar het vraagt om een bredere en meer analytische aanpak die verder reikt dan het gebruik van individuele voorbeelden.
@Trump2024presi7 сағат бұрын
Ik heb een Wajong en wil er van af en gaat niet…. Ik werk fulltime. Geef mijne aan haar ! ❤
@rosameijering51616 сағат бұрын
Ja door gekke regels
@arthurdevrome89254 сағат бұрын
Je bent er zó vanaf! Gewoon één telefoontje naar het uwv dat je ervan afziet!
@Mjj3457 сағат бұрын
Abortus is een mensen recht
@tityhuisman14787 сағат бұрын
Wat ontmoedigend dat men dat telkens te hoen krijgt terwijl bewezen is dat men niet kan en dat heb je ook bij ME de vermoeidheidsziekte en dan zeggen ze dat ze inzetbaar zijn terwijl zij de hele dag uitgeput en moe op bed liggen. Ook bij long covid deed men onbeschofte opmerkingen die arbeidsdeskundigen. Net alsof ze mensen op de kast willen jagen. Zij interesseren er zich niet voor
@crimminvt65218 сағат бұрын
Ze heeft geen recht op bijstand omdat haar partner waarschijnlijk teveel verdient, met Wajong zou ze een eigen inkomen hebben én behouden ook als ze samenwoont
@LittleDarkVamp8 сағат бұрын
Het zou op zn minst fair zijn als haar aanvraag door een andere verzekeringsarts zou worden beoordeeld en niet door dezelfde die het de eerste x al afwees.
@GTfour018 сағат бұрын
Nee. Stop met het propageren van de klimaatleugen!
@john23-q9c8 сағат бұрын
Hier ook al jaren geen uitkering hebben me zelfs 36,000 euro opgelegd dat zou ik verdienen met mijn wajong hahah nou nee na 6 jaar ben ik nog bezig steeds alles insturen en maar steeds kleine bedragen terug krijgen alleen de rente ze hebben nu door dat ze fouten hebben gemaakt en betalen alleen maar kleine delen terug terwijl ze gewoon moeten betalen nog steeds na een maand of 2 zijn ze aan het uitzoeken en moet ik nog steeds alles insturen zijn steeds dingen kwijt etc heel erg dit
@cultofvapingcat1818 сағат бұрын
@@john23-q9c ik krijg een beroerte door jouw comment proberen te lezen…
@ricardoblikman26768 сағат бұрын
Geld lost het niet eens op ga maar eens 1000 mensen vinden die geschikt zijn voor defensie en die ook het werk zouden kunnen doen en dan moeten ze het ook nog leren.
@AA-xm7rt8 сағат бұрын
T lijkt erop dat ze geen stress kan hebben. Ze komt mij over als een normale meid. Er zijn vgm heel veel vrouwen met dezelfde klachten.
@Max-bh1pl8 сағат бұрын
Het vermogen van mensen om te werken kan niet worden beoordeeld op basis van hoe zij zichzelf verbaal uitdrukken in een televisiereportage. Verbale communicatie is slechts één aspect van iemands vaardigheden en biedt onvoldoende inzicht in hun andere mogelijkheden en beperkingen.
@AA-xm7rt7 сағат бұрын
@@Max-bh1pl is dit van chat gpt? Ik zeg toch niks verkeerds? Ffe een stuk tekst eruit klappen omdat ik iets reageer?
@Max-bh1pl7 сағат бұрын
@@AA-xm7rt Nee dat is niet van chat gpt. Het is nogal generaliserend en kort door de bocht om te stellen dat ze "geen stress kan hebben." Deze uitspraak suggereert dat ze klachtenvrij zou zijn als ze werk zou doen met een lage werkdruk of weinig stress. Stress is echter een zeer breed begrip dat verschillende dimensies omvat, zoals sociale, fysieke, emotionele of mentale belasting. Wat voor de ene persoon stressvol is, kan voor een ander juist motiverend werken. Daarom is het belangrijk om terughoudend te zijn met het trekken van dit soort conclusies en voorzichtig met het doen van dergelijke uitspraken, hoe goedbedoeld ze ook zijn.
@AA-xm7rt7 сағат бұрын
@Max-bh1pl Ik heb zwaar spijt te hebben gereageerd.
@Max-bh1pl6 сағат бұрын
@@AA-xm7rt Nergens voor nodig, al doende leert men. Zolang we een beetje respectvol blijven, kunnen we op deze manier ook van elkaar leren.
@daanessers1398 сағат бұрын
Nee niet wij, rijke mensen in ons land maar t word zoals gewoonlijk weer bij de middenklasse gehaald. Stik er maar in met je klimaat t zal mijn tijd wel duren.
@Mariemarie-uw7id8 сағат бұрын
Snap het meis hier ook CVS en fibromyalgie die combi is vreselijk elke dag ernstig vermoeid en altijd koud. Elke dag ook koorts hier😅 ik werk in de zorg ik heb ook tijdje bijstand gehad maar ik kreeg ook geen wajong ondanks diagnose vanaf 17e. Ik ben terug gaan werken en probeer zo lang mogelijk vol te houden omdat ze anders ook nog mijn man het land uitzetten. Nederland is gewoon schrijnend 😢
@ricardoblikman26768 сағат бұрын
En als je er een hebt mag je hem niet eens terugsturen :D
@Rosie-u3e9 сағат бұрын
Wat zo klote is aan niet kunnen beloven altijd 100% inzetbaar te zijn is dat het echt heel erg moeilijk is om uberhaubt werk te vinden, al helemaal zonder diploma. Als je door een aandoening niet kan beloven dat je elke afgesproken dag altijd aanwezig bent dan gaan veel werkgevers niet met je in zee. Het is jammer want ik ken veel mensen in de wajong die graag werken maar veel werk niet kunnen vasthouden om precies de bovenstaande redenen.
@AA-xm7rt8 сағат бұрын
Die kunnen t best kijken of ze ergens voor 0 uren kunnen werken want dan zit je nergens aan vast en als het dan klikt dan kun je vaak meer werken en zomiet kan de werkgever je vrij weinig verplichten.
@Max-bh1pl8 сағат бұрын
@@AA-xm7rt Een nulurencontract werkt vaak maar in één richting. De werkgever verwacht dat je beschikbaar bent wanneer hij je oproept. Als je echter vaak niet beschikbaar bent, loop je het risico dat je minder vaak wordt opgeroepen. Bovendien kan het extra inkomen dat je verdient met een nulurencontract problemen opleveren met je bijstandsuitkering of UWV-uitkering. Hoewel het inkomen theoretisch verrekend zou moeten worden met je uitkering, gaat dit in de praktijk niet altijd goed. Dit kan ertoe leiden dat je uitkering wordt stopgezet als je te veel werkt, wat onacceptabel is wanneer je slechts een nulurencontract hebt.
@AA-xm7rt8 сағат бұрын
@Max-bh1pl dan zou je idd eerst goed moeten bespreken met de werkgever hoeveel uren je daadwerkelijk word verwacht en wat voor jou mogelijk zou zijn met de uitkering idd.
@cactusman07pim8 сағат бұрын
En als je een partner hebt die je helpt dan gaat de overheid het niet doen. Na een relatiebreuk, dakloosheid en klinischeopname is het UWV wellicht overtuigd.
@user-vl8oo5lh4r9 сағат бұрын
Met autisme wordt je bij het UWV uitgelachen. maarja als je volledig faalt als arts kun je altijd nog een baantje krijgen bij het UWV
@ronaldbijl79149 сағат бұрын
zoals ik haar nu ziet heb ik het gevoel dat ze het erger maakt dat het is en ze wil wel erg graag de uitkering in en als je zelfs in staat ben om op deze manier in de media je verhaal te kunnen doen heb ik het gevoel dat het uwv gelijk heb ze valt een beetje door de mand.
@Max-bh1pl8 сағат бұрын
Het vermogen van mensen om te werken kan niet worden beoordeeld op basis van hoe zij zichzelf verbaal uitdrukken in een televisiereportage. Verbale communicatie is slechts één aspect van iemands vaardigheden en biedt onvoldoende inzicht in hun andere mogelijkheden en beperkingen.
@Mariemarie-uw7id8 сағат бұрын
Je kan dat niet zien vanaf de buitenkant CVS en fibro is heel ernstig heb deze combinatie ook😅 ik werk in de zorg en loop gewoon op mijn tanden elke dag je moet iets 😅
@rimboeglitch59010 сағат бұрын
Gewoon werken mijn dochter heeft meer problemen als jouw en werk gewoon en me dochter is ook autistisch maar zij wil niet op tv komen
@Marinos84199 сағат бұрын
Het is DAN JOU, WERKT en MIJN dochter. Jij kan beter nog een les Nederlandse taal nemen.
@Max-bh1pl8 сағат бұрын
Wat fijn om te horen dat je dochter haar weg heeft gevonden in werk, ondanks de uitdagingen waar ze mee te maken heeft. Het is belangrijk om te erkennen dat stoornissen binnen het autismespectrum ontzettend divers zijn. Geen twee mensen met autisme zijn hetzelfde; wat voor de één werkt, kan voor een ander juist een enorme uitdaging zijn. Sommige mensen hebben meer moeite met bepaalde situaties, zoals media-aandacht, terwijl anderen juist moeite hebben met werk of sociale interacties.
@swordsnorchids19978 сағат бұрын
Ja maar ookal wil iemand wel dan moet het ook maar net mogelijk zijn soms is dat er wel en soms niet helaas..
@ellenotten96638 сағат бұрын
Wat weet jij wat Robin presies heeft. En hoeveel last ze daar van heeft. dat weet zij eigenlijk alleen maar. Je bent aan het discrimineren/ validistisch bezig. Dat jij denkt even een ander gehandicapt iemand de grond in te boren... Wie denk je wel wie je bent? Je weet waarschijnlijk niet eens wat je dochter heeft. Durft ze dat wel te zeggen tegen je? want ik zou dat niet durven. wan van jou moet je gewoon werken. En oh ja dwing je dochter ook even op de voor grond te komen.......
@rimboeglitch5906 сағат бұрын
@@Marinos8419 jij moet bij de taal politie gaan werken of bij tweede kamer neer legen misschien mag jij dan beginnen taal Piet voor de kinderen Nee beter fbi taal afdeling nog beter generaal taal admiraal oepsie🤭 Ga snel je school afmaken en werken dan pas mee proberen praten wel mij commentaar laten staan dat jij mij begrijp verbaasd me 🦧
@Don198110 сағат бұрын
ze zien alleen de buitenkant
@Paperbird7610 сағат бұрын
De meeste dierenartsen werken niet met vogels aangezien dit niet in de opleiding zit. Gespecialiseerde vogelartsen zijn schaars en hebben hoge prijzen en wachtlijsten. Veel van de regels zijn niet toegespitst op wat nodig/mogelijk/realistisch is in een opvang voor wilde vogels waar soms 50 dieren per dag binnen komen..
@muratoncul150811 сағат бұрын
Wel uitkering geven aan alle kanslozen,45% van rotterdam zit lekker thuis te genieten van sociale dienst uwv toeslagen belasting. Maar mensen die het echt nodig hebben NEE
@ellenotten96638 сағат бұрын
Die krijgen dan ook bijstand als de rest niet verdiend zeg maar....en waar bazeer jij de 45% op.
@ella-jx9hb5 сағат бұрын
@@ellenotten9663 💪💪
@Desperado0704 сағат бұрын
@@ellenotten9663 Den haag is hetzelfde, waar heb jij het over? Tokkies zitten om 12 uur in het portiek bier te drinken, steken politie autos in de fik met oud en nieuw. Stelen wat los en vast zit maar hebben nog steeds hun wajong uitkering. Maar de mensen die het echt nodig hebben krijgen een bijstand uitkering...
@Mitchel.W12 сағат бұрын
Overheid zijn de grootste criminelen
@paulvanamersfoort12 сағат бұрын
De stabiele lijn van de Nederlandse Overheid is, dat er niets goed gaat. Een failliete boedel
@Max-bh1pl7 сағат бұрын
Oké, laten we eerlijk zijn: de uitspraak dat "er niets goed gaat" en dat de Nederlandse overheid een "failliete boedel" zou zijn, is echt wel een beetje overdreven. Ja, er zijn problemen. Denk aan de woningcrisis, de toeslagenaffaire en druk op de zorg. Dat zijn terechte zorgen, en kritiek is nodig om dingen te verbeteren. Maar om te zeggen dat echt alles misgaat? Dat is gewoon niet waar. Kijk bijvoorbeeld naar onze infrastructuur: de wegen zijn goed, waterbeheer is top (ja, dat is wereldwijd beroemd), en het openbaar vervoer rijdt meestal redelijk volgens schema. Of neem de gezondheidszorg: ook al staat het systeem onder druk, je kunt in Nederland nog steeds rekenen op zorg van hoge kwaliteit. En qua economie staan we er helemaal niet slecht voor, zeker vergeleken met andere landen. Het probleem met zulke uitspraken is dat ze alle nuance weghalen. Het klinkt dramatisch, maar het maakt een zinvolle discussie bijna onmogelijk. Ja, er moet veel beter, en daar moeten we het over hebben. Maar laten we niet vergeten dat er ook dingen zijn die wel goed gaan. Kortom: het helpt meer om de echte problemen te benoemen en erover te praten dan om alles als verloren te bestempelen. Dat doet niemand recht, en het lost ook niets op.