Η φιλοσοφία του Καντ
2:10:41
Ξανθόπουλος ΑΠΘ 4/11/1987
1:30:38
Пікірлер
@eliott87
@eliott87 16 күн бұрын
Θέλουμε και άλλα τέτοια μαθήματα
@tasos1112
@tasos1112 19 күн бұрын
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα της δημιουργικής μάθησης. Κάποιοι από εμάς ονειρευόμαστε πραγματικά ένα άλλο σχολείο, αλλά τα εκπαιδευτικά συστήματα είναι, όπως λέει και ο κ. Τραχανάς, από τη φύση τους αδρανή. Άσε που είναι δύσκολο να ορίσεις το τι ακριβώς σημαίνει «δημιουργική μάθηση», πόσο μάλλον να πας από έναν γενικώς αποδεκτό ορισμό σε διδακτέα ύλη. Για 'μένα τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου προφανές. Θα συμφωνήσω επίσης πως με μικρά πειράματα όπως η απονομή βραβείων σαν το «Εύρηκα, Εύρηκα» μπορεί κανείς να «μολύνει» κάπως το status quo με νέες, εναλλακτικές ιδέες και προσεγγίσεις στο ζήτημα της εκπαίδευσης. Τέτοια μικρά βήματα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για ν' αλλάξουμε το κατεστημένο: μικρές επεμβάσεις οι οποίες να ενσωματωθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα αν κι εφόσον φανεί σε βάθος χρόνου πως οδηγούν σε κάποιου είδους «βελτίωση». Καταπιανόμενος τώρα από τα όσα λεχθηκαν από τους ομιλητές σχετικά με το πώς λειτουργεί η επιστήμη και η επιστημονική έρευνα, ταπεινή μου άποψη είναι πως καλό είναι ν' αποφεύγουμε τις εξιδανικεύσεις. Ναι, η επιστήμη έχει έναν αυτο-διορθωτικό χαρακτήρα, ναι, η επιστημονική μέθοδος βασίζεται κατ' εξοχήν στη διαψευσιμότητα και την αμφιβολία, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: οι επιστήμονες είναι άνθρωποι και έχουν τις αδυναμίες τους (εγωισμός, δεισιδαιμονίες, μεροληψίες κτλ.). Η έρευνα επίσης, ως επί το πλείστον, δεν γίνεται για να καταρρίψει επικρατούσες θεωρίες, αλλά για να ελέγξει προβλέψεις οι οποίες θεωρούνται (αρκετά) πιθανές. Ας αναφέρω ένα παράδειγμα: το πείραμα LIGO δεν νομίζω πως έγινε επειδή άνθρωποι σαν τον Kip Thorne ήθελαν ντε και καλά να καταρρίψουν τη Γενική Σχετικότητα. Αντιθέτως, είχαν ήδη έμμεσες ενδείξεις για την ύπαρξη βαρυτικών κυμάτων και ήθελαν να τ' ανιχνεύσουν άμεσα. Η προσπάθεια ήταν δηλαδή να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βρουν και όχι να δείξουν πως δεν υπάρχουν. Παρόμοια κατάσταση θα έλεγα πως είναι και το πείραμα ανίχνευσης του σωματιδίου Higgs στο CERN. Υπάρχει λοιπόν στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας ένας κίνδυνος πλάνης, διότι μεμονωμένοι επιστήμονες μπορεί να θέλουν να επιβεβαιώσουν τις ιδέες τους. Ο Kip Thorne, ας πούμε, βάζω στοίχημα πως, έστω και «κρυφά», ήθελε ν' ανιχνευτούν τα βαρυτικά κύματα, όπως και ο Higgs να βρεθεί το ομώνυμο σωματίδιο. Η επιστημονική μέθοδος έχει όμως εν τέλει την καταπληκτική και απαράμιλλη (κατ' εμέ τουλάχιστον) ικανότητα να μειώνει κατά μέσο όρο τις ανθρώπινες προκαταλήψεις και να οδηγεί σε αναθεώρηση επικρατουσών ιδεών εάν τελικά φανεί πως δεν περιγράφουν την πραγματικότητα με επαρκή ακρίβεια. Εν ολίγοις, πιστεύω πως θα βοηθούσε αν γινόταν περισσότερη προσπάθεια ν' αναδειχθεί η ανθρώπινη πλευρά της επιστήμης, με τα κακά όσο και τα καλά της στοιχεία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που υπάρχει τόσο διαδεδομένη αμφισβήτηση των αυθεντιών και των θεσμών που, όπως και να το κάνουμε, έχουν συχνά μια τάση να εκπέμπουν έναν αέρα ανωτερότητας και να παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη εικόνα του εαυτού τους προς τα έξω.
@manosstam9573
@manosstam9573 25 күн бұрын
wow, thats nice, πολύ ενδιαφέρον !
@charalambidoukiriaki2168
@charalambidoukiriaki2168 Ай бұрын
Έχω παρακολουθήσει όλα τα διαδικτυακά μαθήματα που διδάξατε στο Mathesis. Πραγματικά κατανόησα καλύτερα την ελληνιστική εποχή που στο σχολείο (αλλά και στο πανεπιστήμιο) την περνούσαμε τροχάδην. Ευχαριστώ πολύ.
@annac100
@annac100 Ай бұрын
ευχαριστούμε Δάσκαλε.
@kostasdoulgerakis6934
@kostasdoulgerakis6934 Ай бұрын
Θέλετε να πείτε δηλαδή ότι μία αυτοκρατορία 1.000(!!) χρόνων δεν έκανε πρόοδο σύμφωνα με τα δυτικά κριτήρια. Ok! ερώτηση: ποιος τα καθορίζει τα κριτήρια; επίσης, αποσκοπούν κάπου; στηρίζουν αφηγήματα; είναι εγωϊστικά; είναι αντικειμενικά; τι είναι;
@StergiosMavrikis
@StergiosMavrikis Ай бұрын
πολύ βαρετός ο professor!
@-Noriw5cq9f
@-Noriw5cq9f Ай бұрын
Που ειναι η Αρβανητεσ
@yorgosntovas
@yorgosntovas Ай бұрын
Με όλο το σεβασμό, θα τονίσω ότι όλα όσα αναφέρατε, απλά δεν ευσταθούν! Ο όρος τεχνητή Νοημοσύνη,, όπως χρησιμοποιείται σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με κανενός είδους νοημοσύνης! Είναι απλά μαθηματικά μοντέλλα, τα οποία χρησιμοποιούν κοινές γλώσσες προγραμματιμού! Ο όρος καθιερώθηκε από διάφορους κύκλους, γιατί είναι "πιασιάρικος" όπως έχει συμβεί αυτό και σε πολλές άλλες περιπτώσεις! Τεχνητή νοημοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς την αντίστοιχη υποδομή! Δηλαδή, υπολογιστές και επεξεργαστές, ποι οποίοι και θα εκτελούν τις αντίσοιχες πράξεις! Και αυτό σήμερα, δεν είναι κάν εφικτό! Αυτού του είδους, οι επεξεργαστές, όπως και τα νευρωνικά δίκτυα, είναι ακόμη σε πειραματικό επίπεδο και θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμη, μέχρι να δούμε κάποια πρακτική εφαρμογή τους! Μέχρι τότε δεν μπορούμε να μιλάμε καν, για κανενός είδους "Τεχνητή Νοημοσύνη"!
@Valina_Tsikala
@Valina_Tsikala Ай бұрын
Η τεχνολογία δεν μπορεί να είναι απειλή - το αντίθετο μάλιστα - εφόσον συνδυάζεται με κριτική σκέψη. Αχ πόσο θα ήθελα ένα διαδικτυακό μάθημα Mathesis σχετικό με τέχνη ή ιστορία τέχνης! Ευχαριστούμε πολύ για το βίντεο και τις παραπομπές!
@woman-of-complete-justice
@woman-of-complete-justice Ай бұрын
Δεν έχω ξαναδεί ομιλητή με λιγότερη ζωντάνια . Λυπάμαι για την αυστηρή κριτική αλλά όση ζωντάνια έχουν τα συναισθήματα , τόση δεν έχει αυτός . Και ήθελα να επιλέξω το μάθημα ...
@vassilikithemeli4258
@vassilikithemeli4258 Ай бұрын
Από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα του μαθήματος αυτού! Σας ευχαριστούμε!
@OFFICCCE
@OFFICCCE 2 ай бұрын
Ευχαριστουμε ολους για το απολυτως χρησιμο και αναγκαιο εργο σας!
@ALEXANDROSDAFERERAS
@ALEXANDROSDAFERERAS 2 ай бұрын
Το έργο σας για την καταπολέμηση της παραπληροφορησης που εχουμε υποστεί απο το ελληνικό σχολείο ειναι ανεκτίμητο! Πολλά πολλά συγχαρητήρια κ Ευθυμίου
@hellenicculture8169
@hellenicculture8169 2 ай бұрын
επανασταση? οκ! ποτε θα τελειωση αυτη για να εχουμε την επετειο της ανεξαρτησιας? με την επανασταση θα μεινουμε? το ερωτημα δεν ειναι καθολου ρητορικο
@boriscrane5556
@boriscrane5556 2 ай бұрын
briliant
@boriscrane5556
@boriscrane5556 2 ай бұрын
Α briiant discussion
@Valina_Tsikala
@Valina_Tsikala 2 ай бұрын
πολύ ενδιαφέρον! ευχαριστούμε πολύ!
@tinanantsou
@tinanantsou 2 ай бұрын
Ευχαριστούμε πολύ!
@basiliasTG
@basiliasTG 2 ай бұрын
Ο Έλληνας Feynman
@user-vu5ur8dm7d
@user-vu5ur8dm7d 2 ай бұрын
Συγχαρητήρια!!!κ.Τασση και κ. Παυλίδου!!!Σας ήξερα από τον γιο μου,που ήταν φοιτητής σας και σας εκτιμά απεριόριστα, πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να σας ακούσω. . .ενθουσιασμένη...γνώσεις απλές,διανθισμένες με χιούμορ,τι πιο όμορφο για μάθημα... Μπράβο, έχουμε έλλειψη από πραγματικούς δασκάλους!!!
@chrisfoskinis
@chrisfoskinis 2 ай бұрын
Ωραίο. Θα δω και τ' άλλα σας. Όμως όχι και Αναγέννηση τον 17ο αιώνα... Από τα μέσα του 16ου που δημοσιεύτηκε του Κοπέρνικου το orbis κάτι (posthumously, δεν ήταν κανένα κορόιδο να τον τρέχουν όπως τον Γαλιλέο αργότερα), ξεκίνησε η επιστημονική επανάσταση και έχουμε την πρώιμη νεωτερικότητα.
@lefterisspanoudakis3152
@lefterisspanoudakis3152 2 ай бұрын
Ποια είναι τα βιβλία πάνω στο τραπέζι;
@MathesisOfficial
@MathesisOfficial 2 ай бұрын
Το λεύκωμα "Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το σύμπαν" των Μάκη Παλαιολόγου και Γιάννη Παπαμαστοράκη και το "Περί αστέρων και συμπάντων" του Βασίλη Ξανθόπουλου, των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και τα δύο.
@vassilikithemeli4258
@vassilikithemeli4258 2 ай бұрын
Αφού δεν έπαιρνε τα ... πρόβατα!!! χαχαχα!!! Πολύ καλό το offcourse!
@hrrsrls
@hrrsrls 3 ай бұрын
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν όταν η δημοσιογράφος βρίσκεται σε συνάφεια με την περιοχή συζήτησης, πράγμα σπάνιο..
@user-dj1yv4tq7k
@user-dj1yv4tq7k 3 ай бұрын
Πλακα εχει το πειραμα. Απο μισο μετρο τα σωματα δεν προλαβαινουν να επιταχυνουν., Σκοτωσε κι εσυ αυτον που σκοτωνει τον Αριστοτλεη. Μπορεις.
@hrrsrls
@hrrsrls 3 ай бұрын
Στην πραγματικότητα έχει υπάρξει προ πολλού αυτός που 'σκότωσε' το Γαλιλαίο στο περί ελεύθερης πτώσης και δεν ήταν άλλος από τον κ. Νεύτωνα.
@user-hg1hn3ht1q
@user-hg1hn3ht1q 3 ай бұрын
Εκτός των τόσων άλλων, αξιοθαύμαστη η ευγένεια αυτής της γυναίκας !
@nisang237
@nisang237 3 ай бұрын
🍀🍀🍀
@elis-Platon.
@elis-Platon. 3 ай бұрын
….. Σωκρατης εδω’ Σωκρατης εκει’ , μα που ειναι , ποιος ειναι ο Σωκρατης…? Ο Σωκρατης του Πλατων .. του αριστοτελη… ποιου ειναι τελικα ( ρε παιδια ) αυτος ο Τυπος , ο Θεικος! Υπεροχος αυτος Τύπος , που ο φιλος του Πλατων , εκανε το ``λαθος`` να γραψει ,τους διαλογους ( … του Φιλου μου Σωκρατη οταν ηταν καλος ακομη , και Νεος ) οπως ο ιδιος το εξομολογειται σε μια απο τις Επιστολες Του. Και ετσι να παιδευει εμας τους νεωτερους ελληνες ( ? ) ωστε να πελαγοδρομουμε αναμεσα σε νεφελώματα , σε αμπελοφιλοσοφιες περι αυτου .. του αλλου .. ερωτηματος ..και αν ειναι ετσι , η αλλιως , ενω το μονο που ηθελε ο Θεικος Πλατων ( ετσι τον αναφερει ο Προκλος , καθε φορα που τον ανακαλει στα Υπομνηματα του ) , για τον Φιλο Του Σωκρατη, ειναι να μας δειξει , πολυ καθαρα • απλα• ( ετσι οπως ειναι η πραγματικη Φιλοσοφια, η Πλατωνικη δηλ. ) τι ειναι η Αληθεια, και το κανει αυτο στην Απολογια. Ολα , τα Παντα , τα λεει εκει , με τετοιο τροπο , τετοιες λεξεις , απλες, που οποιοσδηποτε, ακομα και εντελως αγραμματος, η το αντιθετο, παρα- μορφωμενος, να μην μπορει ξεκαθαρα , απλα , να καταλαβει τι θελει να μας πει. ( αλλωστε κανει ειδικη αναφορα σε ολη την διανοηση της εποχης του, πολιτικους, ποιητες, καλλιτεχνες, και ολων των ειδων των φρουτων ). Οποιος θελει λοιπον , μπορει να δει , ποιος , και τι ειναι ο Σωκρατης. Εκει στην Απολογια! Στο Συμποσιο, οταν ο αλκιβιαδης πλεκει το εγκωμιο , ( οχι στον Ερωτα ) αλλα στον Σωκρατη, που οπως πολυ σωστα λετε , οτι προκειται για δυο ταυτοσημες εννοιες - Ερως Σωκρατης , εκει που για πρωτη και τελευταια φορα ο αλκιβιαδης λεει την Αληθεια , και ισως ειναι απο τους λιγους ανθρωπους στην ιστορια που ειδε πραγματικα ενα Θεικο πλασμα διπλα του , κοντα του, το τι ειναι δηλαδη αυτο που ψαχνουμε ολοι .. η Αληθεια .. η ..Ευτυχια, δηλαδη η πραγματικη Φιλοσοφια.
@D1mitr3s
@D1mitr3s 3 ай бұрын
Πολύ καλός
@spirosg2023
@spirosg2023 3 ай бұрын
Τραχανάς: αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψης.
@nd-82
@nd-82 3 ай бұрын
Παλι την εθνομηδενιστρια καλεσατε;;
@johnchatz
@johnchatz 3 ай бұрын
Θα ηθελα να κανω το συνηγορο του διαβολου.Λεει ο κος Τραχανας οτι πανω απόλα ειναι η επειρία και δε θα πρεπει να εμπιστευομαστε τους σοφους. Καποια πραγματα ευκολα δοκιμαζονται. Καποια αλλα ομως οχι. για παραδειγμα η αποδοτικοτητα ενος εμβολίου. Σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να εμπιστευτουμε εναν ειδικο χωρις να εχουμε προσωπικη εμπειρια. Αυτο το χασμα πως γεφυρώνεται;Δλδ πως διαφέρει η εμπιστοσυνη στον ειδικο/επιστημονα απο την εμπιστοσυνη στον Αριστοτέλη οταν δε μπορουμε να εχουμε προσωπικη εμεπιρια για το καθε τι και να κανουμε πειραματα ολη μερα; Κατι το οποιο ειναι η βασικη θέση του συγκεκριμενου βίντεο (η δυνατοτητα του εμπειρικου ελεγχου)
@user-ji1dn8hv5o
@user-ji1dn8hv5o 3 ай бұрын
Αν το ύψος είναι δύο χιλιόμετρα η επιτάχυνση της ελεύθερης καθοδικής κίνησης των διαφορετικών βάρους αντικειμένων θα είναι η ίδια; Φυσικά δεν είναι απαραίτητο ακριβώς να ισχυει το αντιστρόφως ανάλογο, δηλαδή πενταπλάσιο βάρος θα έχει πενταπλάσια ταχύτητα.
@elizabethliani5391
@elizabethliani5391 3 ай бұрын
Το mathesis προσφέρει ποιοτικά μαθήματα από εξαιρετικούς καθηγητές!!!
@user-im6de5gd6z
@user-im6de5gd6z 3 ай бұрын
Ωραίος ο οικοδεσπότης ,άτυχης η επισκέπτρια
@user-im6de5gd6z
@user-im6de5gd6z 3 ай бұрын
Η Ευθυμίου έλεγε ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί ,οι Βλάχοι Ρουμάνοι και άλλα ωραία ...φιλελληνικα
@nisang237
@nisang237 3 ай бұрын
🍀🍀🍀
@vatoslokos548
@vatoslokos548 3 ай бұрын
Κρυφό σχολείο δεν υπήρχε..αλλα κληρικοι μαθαίνανε γραμματα στους Έλληνες υποικους....στις εκκλησίες μέσω των ευαγγέλιον και τα βιβλία τις εκκλησίες..
@user-bn8ry7by6h
@user-bn8ry7by6h 3 ай бұрын
Ευχαριστούμε για όλες τις αλήθειες είσθε αψογη
@user-bn8ry7by6h
@user-bn8ry7by6h 3 ай бұрын
Η αγαπημένη μου!!!!
@thanosvoyatzis2230
@thanosvoyatzis2230 3 ай бұрын
Ναι! Συμφωνώ και επαυξάνω! Δεν υπήρξε κτήριο με αναρτημένη πινακίδα «Κρυφό Σχολειό». Μήπως επειδή ήταν κρυφό; Φυσικά, αυτό που ονομάζουμε κρυφό σχολειό, ούτε θεσμός ήταν, ούτε (διατηρητέο) κτήριο. Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα μετά τον 18ο αιώνα, οπότε είχε χαλαρώσει η πολεμική ορμή των Τούρκων, οι Έλληνες μπόρεσαν και ίδρυσαν σχολεία εκμεταλλευόμενοι την δίψα των οθωμανών αξιωματούχων για μπαξίς. Αλλά είναι απλοϊκό και ανιστόρητο να γενικεύεις και να υποστηρίζεις ούτε λίγο , ούτε πολύ, ότι η οι Έλληνες είχαν ελευθερία στην εκπαίδευση καθ’ όλη την περίοδο και σε όλο το τεράστιο γεωγραφικό εύρος της οθωμανικής αυτοκτατορίας. Όταν μάλιστα ούτε οργανωμένη (με την σύγχρονη έννοια) κρατική διοίκηση υπήρχε, ούτε χρονική συνέχεια νόμων και κανόνων και όπου οι ελευθερίες των υποδούλων εξαρτιόνταν από την μεγαλύτερη ή μικρότερη σκληρότητα και τις διαθέσεις των οθωμανών πασάδων και μπέηδων. Σε κάποιες περιοχές / περιόδους, όπου έχανες την ζωή σου ή σου κόβανε την γλώσσα αν μιλούσες ελληνικά, πιστεύετε ότι είχαν και σχολεία; Μήπως να αρχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι υπήρχε και ανεξιθρησκεία; Στο κάτω-κάτω και Πατριαρχείο είχαμε και Χριστιανοί μείναμε (όσοι δεν τουρκέψαμε…). (Μάλιστα οι Οθωμανοί, επειδή εξαρτιόνταν από την εργασία των υπόδουλων, από μία περίοδο και μετά, αποθάρρυναν τους εξισλαμισμούς). Μήπως χρωστάμε στους Τούρκους ένα μεγάλο ευχαριστώ;…
@user-im6de5gd6z
@user-im6de5gd6z 3 ай бұрын
Εγώ αν δεν βρεθεί ταμπελα να γράφει Κρυφό Σχολειό ΔΕΝ πιστεύω ότι υπήρξε 🤣
@user-my6oo9jm8s
@user-my6oo9jm8s 3 ай бұрын
*Μπαμ και κάτω, τέζα το κομμούνι η πέρδικα μόλις της είπε η Κα. Ευθυμίου ότι ο αγώνας ήταν εθνικοαπελευθερωτικός! Πήγε τσάμπα τόσα χρόνια η προπαγάνδα στον Περισσό!!! 😂😂*
@user-wj7hz9jh8z
@user-wj7hz9jh8z 3 ай бұрын
Αυτή η πατσαβούρα λέει ότι η ομηρική γλώσσα είναι η αλβανική και ιτι οι πελασγοι είναι Αλβανοί..
@Filaretiioannis
@Filaretiioannis 4 ай бұрын
αυτή εκθειάζει τον μαυροκορδάτο........ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΩΡΗ ΓΚΙΩΣΣΑ
@omoios_gr
@omoios_gr 4 ай бұрын
Στην πρώτη ερώτηση που έγινε, κατά πόσο η Θεωρία των Ιδεών έχει ξεπεραστεί σήμερα, απαντώ με ένα παράδειγμα: Η Ιδέα της Δημοκρατίας, θεωρείται από όλους ως το Ιδανικό Πολίτευμα σε μια κοινωνία. Η εφαρμοσμένη Δημοκρατία στις ανθρώπινες κοινωνίες, δεν προσφέρει τα αγαθά και τις αξίες της Ιδεατής Δημοκρατίας. Στις εφαρμοσμένες δημοκρατίες, συνεχίζει να υπάρχει η ανισότητα, η αδικία, η ανισονομία, οι λίγοι κρατούν την δύναμη, οι πολλοί νιώθουν υπόδουλοι, γενικά μπορούμε να πούμε πως οι εφαρμοσμένες δημοκρατίες, στερούνται πολλά από την Ιδεατή Δημοκρατία. Γιατί όμως οι περισσότεροι, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις εφαρμοσμένες δημοκρατίες; Διότι, έχοντας ως υπόδειγμα την Ιδεατή Δημοκρατία, την οποία αποδεχόμαστε ως το πληρέστερο πολίτευμα για μια κοινωνία ανθρώπων, στοχεύουμε να την πλησιάσουμε, να εξελίξουμε δηλαδή την εφαρμοσμένη δημοκρατία στην οποία ζούμε προς την Ιδεατή. Αν δεν υπήρχε ως έννοια της Ιδεατής Δημοκρατίας, η δημοκρατία ως πολίτευμα που γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο, θα είχε απορριφθεί από τους περισσότερους πολίτες, ως πολίτευμα που δεν φέρει την ισονομία, που δεν δεν φέρει την ισότητα - είναι απλώς ένα ακόμη πολίτευμα που έξυπνα και κεκαλυμμένα ενισχύει τους λίγους έναντι των πολλών. Υπάρχει όμως η Ιδεατή Δημοκρατία, και μας δίνει το έναυσμα να ανεχθούμε την εφαρμοσμένη δημοκρατία, ώστε να μην την απορρίψουμε και να προσπαθήσουμε να την εξελίξουμε στα πρότυπα της Ιδεατής. Εγώ προσωπικά, έτσι καταλαβαίνω το πόσο συμβατή με την σημερινή εποχή, είναι η Θεωρία των Ιδεών του Πλάτωνα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση, μπορεί να γίνει και με άλλες αρχές και αξίες του σήμερα.
@user-sd9vm7sp2e
@user-sd9vm7sp2e 4 ай бұрын
Ήταν όλοι τους υπεροχοι😊
@user-jr8xt4ew2f
@user-jr8xt4ew2f 4 ай бұрын
Άξιος.
@user-onceuponthetime
@user-onceuponthetime 4 ай бұрын
για φαντάσου όλες αυτές οι σφαίρες να ναι γυάλινες των μάγων εξωγήϊνων!!!
@hrrsrls
@hrrsrls 4 ай бұрын
Ωραίες, συγκινητικές στιγμές..
@user-fb88-anna
@user-fb88-anna 4 ай бұрын
Πώς είδαν οι Ξένοι την Ελλάδα του '21, Κυριάκος Σιμόπουλος