Το mathesis προσφέρει ποιοτικά μαθήματα από εξαιρετικούς καθηγητές!!!
@nisang23710 ай бұрын
🍀🍀🍀
@argyrokoukoula26896 ай бұрын
Ολόκληρος Αριστοτέλης και δεν τουκοψε να πάρει 2 διαφορετικού βάρους πέτρες και να τις ρίξει ταυτοχρόνως από το ίδιο ύψος? ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ και Για μένα αυτό είναι το επείγον ερώτημα .
@xoi19726 ай бұрын
Εσείς τι πιστεύετε ότι δεν του έκοψε…; Απλά για κάποιους δικούς του λόγους εγωισμού ή για πολιτικό κοινωνικό οικονομικούς λόγους έγραψε τη θεωρία του μέχρ ι αυτό το ησει. Και επειδή ήταν ο Αριστοτέλης δε θα μπορούσε κανείς να τον αμφισβητήσει ! Όπως συχνότατα κάνουμε στη ζωή μας με όποιον θεωρούμε αυθεντία !
@argyrokoukoula26896 ай бұрын
@@xoi1972 ᾽᾽...Για κάποιους δικούς του λόγους ἐγωϊσμοῦ (!) ἤ γιά ᾽᾽πολιτικο-κοινωνικο-οἰκονομικούς λόγους(!!) ....κ.λ.π..᾽᾽ !!! Μᾶλλον ἀγνοεῖτε ὅτι ὀ ᾽Αριστοτέλης ΔΕΝ ἐθεωρεῖτο α ὐ θ ε ν τ ί α ἐπί ἐποχῆς του (γι´αύτό και δέν τοῦ ἀνετέθη ἡ ᾽Ακαδήμια μετά τόν θάνατο τοῦ Πλάτωνα καί ἔφυγε ἀπό τήν ᾽Αθῆνα γιά τήν ῎Ασσο). ᾽Επίσης ΔΕΝ λαμβάνετε ὑπ´ὄψιν σας τήν ὁδύσσεια τῶν ἔργων του τά ὁποῖα πρωτοεκδόθηκαν 2 αἰῶνες μετά τόν θάνατό του . Νά ὑπένθυμήσω ὅτι με το ἔ ργο του ᾽Αριστοτέλη ἀσχολήθηκαν πολυάριθμοι σχολιαστές κατά τὴν ἀρχαιότητα & τον Μεσαίωνα, ὁρισμένοι ἀπό τοὺς ὁποίους διαστρέβλωνοντας τὴν σκέψη του ... προσἐθεσαν δικά τους σχόλια! Τέλος και ἐξ ἴσου σημαντικό : Σ´ὀλόκληρη τήν ᾽Ακαδήμια ἤ τό Λύκειο ἀργότερα δέν βρέθηκε οὔτε ἕνας ´´περίεργος ᾽᾽νά κάνῃ τό πείραμα ρήψεως 2 πετρῶν και νά τό θέσῃ σέ διάλογο;
@giorgosvasiliou77734 ай бұрын
Πέρα από το ότι μετά το Σωκράτη οι φιλόσοφοι είχαν μία τάση να δίνουν έμφαση στις έννοιες και τις Ιδέες και όχι στην απλή παρατήρηση και εμπειρία είναι και η δυσκολία στο να μετρήσει το χρόνο πτώσης τους με τα τότε μέσα(γενικά είχαν ένα θέμα με το χρόνο οι αρχαίοι Έλληνες γενικά) . Ο Γαλιλαίος εφάρμοσε τεχνικές μέτρησεις του χρόνου που του επέτρεψαν
Αν το ύψος είναι δύο χιλιόμετρα η επιτάχυνση της ελεύθερης καθοδικής κίνησης των διαφορετικών βάρους αντικειμένων θα είναι η ίδια; Φυσικά δεν είναι απαραίτητο ακριβώς να ισχυει το αντιστρόφως ανάλογο, δηλαδή πενταπλάσιο βάρος θα έχει πενταπλάσια ταχύτητα.