Makale Yazma Teknikleri - 5. Ders
13:33
Makale Yazma Teknikleri - 4. Ders
10:33
Makale Yazma Teknikleri - 3. Ders
11:00
Makale Yazma Teknikleri - 2. Ders
12:57
Makale Yazma Teknikleri - 1. Ders
10:07
Yüksek Lisans Yapmalı Mıyım?
15:40
Пікірлер
@gamze3645
@gamze3645 10 күн бұрын
Hocam videolarınız için çok teşekkür ederim. Hocam makalenin içeriği-akışı oturtmada sorun yaşıyorum. Literatür taramasını yapıyorum. Nerden nasıl başlama noktasında ve devam ettirme konusunda zorlanıyorum. Hocam bu konuda ne önerirsiniz?
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 10 күн бұрын
Selamlar, öncelikle teşekkür ederim. Faydalı olması beni mutlu ediyor. Giriş bölümünüz için öncelikle amacınızı detaylı bir şekilde anlatmanız önemli. Ancak amacınızı giriş bölümünün son paragrafına yerleştiriniz. Girişin en başında da konunuzla ilgili genel bilgiler vererek başlayın. Bunun için güzel bir giriş cümlesi düşünmeniz faydalı olacaktır. Daha sonra literatürde konunuzla ilgili çalışmaları, birer cümleyle ve makalenizin konusundan uzaklaşmayacak şekilde özetleyin. Giriş bölümünün son paragrafına doğru, literatürde konunuzla ilgili boşluklara, diğer araştırmaların sınırlılıklarına değinin ve daha sonra amacınızı belirtin. Metot bölümünde zaten alt başlıklarla katılımcılar, deney tasarımı, kullanılan yöntemler, istatistiksel analizler gibi alt başlıklar sunacağınız için bu bölümü yazmanız çok zor olmayacaktır. Bulgular bölümünde bulduğunuz tüm bulguları yorum eklemeden yazınız. Aslında bu bölüm için size referans olacak şey oluşturduğunuz bulgu tabloları ve varsa grafiklerdir. Öncelikle bulgu tablo ve grafiklerinizi sıralayın ve bulguları da bu sırayla anlatın. Tartışma bölümünde de pratik olması açısından her bulgunuzu tartışmak için birer paragraf ayarlayın. Bu paragrafların ilk cümlelerinde kendi bulgunuzu yazın ve daha sonra diğer makalelerin bulgularıyla karşılaştırın. Sonuç bölümünde ise makalenizin hangi konuyu aydınlatmaya çalıştığını anlatın. Açıklamada takıldığınız noktaları lütfen tekrar iletin ve detaylandıralım. İyi çalışmalar dilerim.
@tonlaminor
@tonlaminor 25 күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@tonlaminor
@tonlaminor 25 күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@tonlaminor
@tonlaminor 25 күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@tonlaminor
@tonlaminor 25 күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@tonlaminor
@tonlaminor 25 күн бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@Weareinnature.
@Weareinnature. 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@Weareinnature.
@Weareinnature. 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@Weareinnature.
@Weareinnature. 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@Weareinnature.
@Weareinnature. 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@Mahur.english
@Mahur.english 2 ай бұрын
Merhaba. Araştırma bölümünde neler sunulmalıdır? Sadece konu ve amaç mı? Her makalenin grafiğini ifade edebilir miyim? Bu bölümde kaç makale tanıtmalıyım?
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 2 ай бұрын
Selamlar. Öncelikle seminerinizin konusunu derinleştiren ve detaylandıran makaleler seçilmelidir. Seçtiğiniz makalelerin sunum konunuzu ilgilendiren sonuçlarını sunmalısınız. Örneğin, sunumunuzla ilişkili bir makale buldunuz. Bu makalede ne incelenmiş onu öncelikle belirtin. Daha sonra makaledeki tablolardan çalışmanızı ilgilendiren verileri sunumun içine bir tabloyla yerleştirin. Kısa veriler varsa onları kısa cümlelerle ve rakamsal sonuçlarla verin. Slaytın alt kısmına da kullandığınız kaynağı belirten atıfı ekleyin. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@aykutmelih-ry6yo
@aykutmelih-ry6yo 5 ай бұрын
Video seriniz için teşekkür ederim. Açıklamalarınız akademik çalışmalarda pek çok danışman tarafından söylenmeyen bilgiler içeriyor. Tebrik ederim.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 10 күн бұрын
Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim. Videolardan fayda sağlamanız beni son derece mutlu ediyor. Takıldığınız noktalarda danışabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@feronia4932
@feronia4932 6 ай бұрын
teşekkürler hocam emeğinize sağlık
@BeyzARTGhost-eq1kz
@BeyzARTGhost-eq1kz 6 ай бұрын
3 yıl önce lisans seminerimi hazırlarken izlemiştim videonuzu, şimdi yüksek lisans semineri için izliyorum. Darısı doktoraya🤩
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 6 ай бұрын
:) çok memnun oldum inşallah daha ilerilerine ulaşırsınız başarılar dilerim
@kerkugunbalasiyam
@kerkugunbalasiyam 8 ай бұрын
hocam slayt hazırlamayı en kısa zamanda nereden öğrenebiliriz? Teşekkürler video için bu arada
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 7 ай бұрын
Selamlar, slayt hazırlama ile ilgili en güzel eğitici videoları youtube üzerinde bulabilirsiniz. Çok sayıda anlatan var size en iyi geleni dinleyebilirsiniz. “Powerpoint sunum hazırlama” diye ararsanız çok sayıda video çıkacaktır. İngilizceniz iyiyse ingilizce videolardan da yararlanabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@naringul6482
@naringul6482 8 ай бұрын
Teşekkür ederiz
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 7 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@alimsatim6568
@alimsatim6568 8 ай бұрын
Hocam selamlar, son kısım olan Discussion bölümünü de atacak mısınız? Gerçekten 3 aydır sabırsızlıkla bekliyorum. Çok talepkar oluyorum diye yazmak istemedim fakat gerçekten ihtiyacım var bu seriyi tamamlamaya.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 8 ай бұрын
Selamlar, Talebiniz beni son derece mutlu etti. Çok yoğun bir süreçte olduğumdan buraya vakit ayıramadım ama çok yakın zamanda bu seriyi tamamlamayı hedefliyorum. İyi çalışmalar dilerim
@velikeskekoglu3446
@velikeskekoglu3446 8 ай бұрын
Hocam yüksek lisans seminerinizi bana gönderme şansınız var mı? Elimde örnek olursa çok daha rahat yazacağımı biliyorum, şimdiden teşekkür ederim
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 8 ай бұрын
Selamlar, [email protected] adresine bir mail gönderirseniz cevabına seminerimi ekleyerek gönderirim. İyi çalışmalar dilerim
@velikeskekoglu3446
@velikeskekoglu3446 8 ай бұрын
Attım hocam, çok teşekkür ederim
@abdullaherkan4024
@abdullaherkan4024 11 ай бұрын
teşekkürler 7.47 deki tavsiye ettiğiniz uygulamanın adı anlaşılmıyor, orada yazılı olsa iyi olurdu
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 11 ай бұрын
Selamlar, bahsettiğim uygulamanın adı “Duolingo”. Katkınız için teşekkür ederim.
@abdullaherkan4024
@abdullaherkan4024 11 ай бұрын
@@gulhanerdemsubak teşekkürler, programınız çok faydalı 5 bölümün tamamını izledim, selamlar
@sacidaksoy7897
@sacidaksoy7897 11 ай бұрын
Hocam emeklerinizden dolayı teşekkür ederim. Videolarınızın bazılarını izleme imkanım oldu. Cevabını bulduğum sorularım oldu. Fakat özellikle makale okuma ile ilgili cevabını hala bulamadığım tek bir husus var. Bunu nedense bir türlü anlayamıyorum. Anlayamadıkça da makale yazamıyorum. Şöyle ki; mesela bir konu ile ilgili Google Scholara arama çubuğuna anahtar kelimeyi yazdınız. Karşınıza makaleleri listeledi. Bu listeden güncel ve konunuzla ilgili olanları da seçtiniz. Diyelim ki, 20 tane kadar makaleye ulaştınız. Bu makalelerin hepsi de hem güncel hem konunuzla birebir ilgili. Eğer doğru anladıysam dediniz ki; bunları okumaya başladığınızda, özet ve sonuç kısımlarına bakın. Peki Hocam, öyle yapalım da, neticede kendi makalemizin metnini oluştururken bu makalelerden alıntı yapmamız gereken yerler olacaktır. Sadece giriş, özet ve sonuç kısımlarına bakarak, diğer kavramsal çerçeve veya literatür taraması başlıklarını yani ilk bölümleri atlayarak okursak nereden alıntı yapmamız gerektiğini nasıl bileceğiz ve kendi makalemizin metnini nasıl oluşturacağız Hocam? İşte burada tıkanıyorum. Bu sorunun cevabı için ayrı bir video çekmek isterseniz o da çok faydalı olur ama bir iki cümleyle de olsa buradan da cevap verebilirseniz mutlu olurum...
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak 11 ай бұрын
Selamlar, aslında benim bu videoda bahsettiğim olay tamamen makale okumaya alışkanlık kazanmakla ilgili. Yani örneğin hiç makale okuma alışkanlığı olmayan yeni bir araştırmacının bu söylediğim kısımları okuması literatürü hızlı taramasını sağlar. Ancak sizin gibi artık makale yazma noktasına gelmiş araştırmacıların bir makaleyi boydan boya okuması da gerekir. Makale yazma tekniklerinde anlattığım gibi makalelerin giriş bölümleri literatür özeti yazmanızda size yardımcı olacaktır. Genellikle zaten giriş (introduction) bölümlerinde kitabi bilgi bulunur. Bu bölümlerden elbette faydalanabilirsiniz. Okuduğunuz makalenin bulgusu işinize yarıyorsa o zaman da o bulguyu kullanırsınız ve okuduğunuz makaleye atıf yaparsınız. Umarım biraz netleşmiştir. Sorularınızı gene sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@sacidaksoy7897
@sacidaksoy7897 11 ай бұрын
Hocam cevap vermeye erinmediğiniz için teşekkür ederim. Rica etmesi kolay belki ama, bu konuyu daha iyi aydınlatması açısından, örneğin; ekranınızda açık olan makalelerinizi okuma sürecinizi adım adım gösteren bir video yayınlamayı düşünebilirsiniz. Çünkü çoğu zaman sorulması saçma bulunan, başkalarına detay gibi gelen, dolayısıyla artık kimseye sormak istemediğim bu gibi soruların cevaplarını bulmaya çok takılan ve bunu bir türlü engelleyemeyen ben, bu videoyu çok faydalı bulurum. Mesela videoda şunlar cevabını bulabilir; örneğin Google Scholar da listelediğiniz makalelerden hangilerinin tamamını okuyorsunuz? En az kaç tanesinin tamamını okumak gerekir? Özellikle yabancı makalelerde tamamını nasıl okuyorsunuz? Tamamını okumanız gerekmeyip, atlaya atlaya okuduğunuz yabancı veya yerli makalelerde kavramsal çerçeveyi oluşturan alıntıları nereden yapacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? Ve belki de benim için en önemlisi olarak, birden fazla sayıda makale okurken bir makaledeki eksikliği diğer makale tamamlamışsa bunu nasıl tespit ediyorsunuz? Onların eksik bıraktığı bir husus varsa, özgünlüğü yakalamak adına "Ben de şu açıdan bakayım" cümlesini nasıl kuruyorsunuz? Ben bunları bir türlü istediğim gibi yapamıyorum Hocam. Bu saatten sonra da benim için bunları yapmak mümkün olur mu bilmem. Fakat böyle bir video çekerseniz, bundan sonrası için bana çok yardımcı olacağına eminim Hocam... @@gulhanerdemsubak
@user-wu2gb4mp6u
@user-wu2gb4mp6u Жыл бұрын
TEŞEKKÜRLER ...
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@birgulsalman7044
@birgulsalman7044 Жыл бұрын
Hocam her resmin altına aldiginiz web sitesinin adresini mutlaka eklemelimiyiz? Sizinkinde sadece metinlerin kaynakçası var.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, semineriniz için google vs. dan alıp slaytınızda kullandığınız her görsel için kaynak web sitesi koymanıza gerek yoktur. Ancak basılı bir kitapta veya tezde yayınlayacağınız görsellerde kaynak websitesini göstermenizde fayda olabilir aksi takdirde telif hakları ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Görseli eğer bir makale veya kitaptan almışsanız o zaman kaynağını sunumunuzda da göstermeniz gerekir. İyi çalışmalar dilerim.
@birgulsalman7044
@birgulsalman7044 Жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum hocam 💐
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Rica ederim, sorularınızı her zaman iletebilirsiniz.
@meltemyildirim4089
@meltemyildirim4089 Жыл бұрын
Merhaba videolarınızdan çok yararlandım, teşekkürler. Ancak aynı sayfaya farklı resimleri nasıl animasyonla ekleyip çıkardığınızı anlayamadım.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, PowerPoint uygulamasında animasyon bölümünde bir görselin görünmesi ayarı ve aynı zamanda görseli çıkarma seçeneği de bulunuyor. Bununla ilgili powerpoint animasyonları üzerine KZbin içerisinde çok sayıda içerik bulunmaktadır. Dilerseniz KZbin arama bölümüne “powerpoint animasyon hazırlama” yazıp içerikleri izleyebilirsiniz.
@tugcecatal8112
@tugcecatal8112 Жыл бұрын
merhaba hocam sunum arka planı için önerebileceğiniz bir sayfa, şablon var mı acaba
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, akademik sunumlarda genellikle powerpointin kendi içinde dahili olarak bulunan klasik arkaplanlardan tercih ediliyor. Bazı üniversiteler kendi powerpoint şablonunu paylaşıyor. Üniversitenizin web sitesindeki formlar/dosyalar başlıklarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca klasik powerpoint arkaplanlarının bir köşesine üniversite ve/veya fakülte/enstitü logosu da sıklıkla konuluyor.
@deneyenyorumcu8875
@deneyenyorumcu8875 Жыл бұрын
Videolar çok güzel olmuş 🎉
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sorularınız olursa her zaman iletebilirsiniz.
@alimsatim6568
@alimsatim6568 Жыл бұрын
Hocam Merhaba, videoların devamı gelir mi acaba? İzlenme gerçekten az, belki de emeklerinize değmediğini düşünüyorsunuz. Fakat bir avuç öğrenci de olsa 50 kişi bu videoyu izlemiş 40'ı bile faydalanıp bir şeyler yapsa sizin sayenizde bu gerçekten büyük bir şey. İnanın kanalınızdan çok faydalandım. Yazdığım maillere bile cevap vermeyen, odasına gittiğimde hiçbir zaman bulamadığım hatta saatlerce odasının kapısında beklediğim bir tez danışmanım var. Yüksek lisansı bırakmayı çok defa düşündüm. Sizden o kadar çok şey öğrendim ki anlatamam. Allah razı olsun. Videolara eğer imkanınız varsa lütfen devam edin hocam. Saygılarımla Âlim
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, Bu kadar faydalanmanıza çok sevindim. Bu videoları hiçbir gelir veye popülerlik amacıyla yapmıyorum. Sizlere faydalı olabilirse bir katkım olabilirse diye yapıyorum. Videolara devam edeceğim. Sizin de bu videolar dışında video çekmemi istediğiniz konular olursa belirtiniz. İngilizce makale yazımı serisi de devam edecek. İyi çalışmalar dilerim.
@JKLPultimate7
@JKLPultimate7 Жыл бұрын
Allah razı olsun hocam, anlattığınız en ufak bir bilgi bile bizim için çok kıymetli. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, faydalı olması beni çok mutlu ediyor. Hep birlikte daha iyi yerlere gelmek ümidiyle. İyi çalışmalar dilerim.
@yunusarslan4276
@yunusarslan4276 Жыл бұрын
Hocam merhaba. Mesela ben okuma kavramının tanımını yapacağım. Ahmet e göre şudur, mehmete göre şudur hasan a göre şudur. Şimdi bunu görselde nasıl gösterebiliriz ki.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, sizin zaten mutlaka yazı kullanmanız gerekiyor. En büyük tavsiyem, yazılar bir slaytta çok fazla olmamalı ve de yazılar içeren slaytlara güzel bir tasarım (arka plan vs.) hazırlarsanız katılanlar keyif alacaktır sizi dinlemekten.
@abc-mc3dn
@abc-mc3dn Жыл бұрын
benimde bir sorum var bende y.lisans ögrencisiyim ve ilk sene seminer yazmm gerekli ancak hiçbiryerde seminer örneği görmedim,tezlere baktım evet ama seminer yok.sorum şu tezlerde gördüğüm genellikle yapılan araştırmaarı destekleyci anket örneklem vb kullanılmış.bunların seminerde de olması gereklimi yoksa konuyu atıfflarla açılamak yeterli olur mu
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, seminer bir çeşit derlemedir. Yani deney-sonuç raporu gibi değildir. Seminerde bir ana konu üzerinde yapılmış çalışmalar bir araya getirilerek bir çeşit literatür özeti sunulur.
@abc-mc3dn
@abc-mc3dn Жыл бұрын
@@gulhanerdemsubak tskler
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Yazım formatı olarak da tezinizin yazın formatını takip ederseniz tez yazım kılavuzuna da önceden hakim olmuş olursunuz. Ancak seminer metninde genel olarak bir şablon veya yazım formatı bulunmuyor. Tezinize benzer formatta yazmanız aşinalık kazanmanız açısından iyidir. Tez benzeri bir kapak yapın, bitirdiğiniz zaman içindekiler bölümü yapın, tez yazım klavuzundaki yazım fontlarını ve büyüklüklerini kullanın ve atıflar için tezde istenen formatı kullanın. Deneyim kazanacaksınız ve tezde daha rahat edeceksiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@yaseminkart9957
@yaseminkart9957 Жыл бұрын
böyle bir makale yazdım bebek de çiş iletişimi nerde yanliş var acaba ? Bebekler de bezsiz yaşam bebekler ilk 2 aydan itibaren lavaboya çişini ve kakasını yaptırmak mümkün, anne karında bebekler çişini tutmayı öğreniyorlar biz ise onlara altına yapmayı öğretiyoruz belli bir yaşa geldiğinde ise bezi bırakmasını ve tuvalete yapmasını istiyoruz anne için zor süreç başlıyor öğretme ve alıştırma süreceği aslında sadece bebeğini tanımaktan geçiyor herşey sadece 3 gün gözlemek gerekiyor çişini kakasını yaparken verdiği sinyallere dikkat etmek gerek sinyallere mesela yüzünü buruşturmak,ayaklarını karına çekmek huzursuz şekilde küçük ıkınmalar sesler gibi vb. Sadece 1 hafta bebeğinizi takip edin ve sinyalleri fark ettiğiniz anda lavaboya tutun bebeğinizin sırtını gögüsünüze yaslayın çiş diye sesler çıkarın su açın birazcık kakası için de bırt bırt diye sesler çıkartın her seferinde, unutmayın bebekler çabuk öğrenin bebeğiniz ile aranızda büyük kocaman bağ olduğunu unutmayın iletiş kurun onunla duygularınızla kendim bizzat denemiş biri olarak söylüyorum ne gaz ne bez masrafı ne de pişik sorunumuz oldu mutlu bebek ve mutlu anne..
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar. Konu çok ilgi çekici. Güzel de bir başlangıç olmuş. Biraz Türkçe dil düzeltmeleri gerekiyor cümlelerde sadece. Çalışmanız yayınlanırsa link paylaşın okumak isterim. İyi çalışmalar dilerim.
@enesyildiz4766
@enesyildiz4766 Жыл бұрын
Hocam lütfen devam edin, emeklerinizin karşılığını alamadığınızı düşünebilirsiniz ancak bir yüksek lisans öğrencisi olarak ben çok faydalandım videolarınızdan. Gerçekten gönülden teşekkür ediyorum. Kendi tez danışman hocam hiçbir şey yapmazken, mail attığımda en ufak bir şey sorduğumda geri dönmeye cevap vermeye tenezzül bile etmezken sizin bu yaptığınız gerçekten takdiri hak ediyor (Kıymetini bilene tabi). Saygılarımla, Enes.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Faydalı olmasına çok sevindim. Konulara devam edeceğim, başka çözemediğiniz konuları yazabilirsiniz. Başarılar dilerim.
@esrapnar6890
@esrapnar6890 Жыл бұрын
Hocam ben vordu bile kullanamıyorum yaa kafam karmakarışık:(:(
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
O zaman en iyisi işe word programını öğreten videoları izleyerek başlamanız olacaktır :)
@esrapnar6890
@esrapnar6890 Жыл бұрын
İlk defa makale yazacağım başlığı nasıl yazacağım literatür vs hocam hiç bir şey bilmiyorum insalah öğrenirim yüksek lisansa başladım çok tedirginm::(:(:( bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar. İsterseniz kanalımdaki makale yazma teknikleri adlı videolar bir izleyebilirsiniz. En anahtar noktaları o seride belirtmiştim. Ardından hala sorularınız olursa ulaşabilirsiniz ben yanıtlamaya çalışırım.
@esrapnar6890
@esrapnar6890 Жыл бұрын
@@gulhanerdemsubak teşekkür ederim hocamm Allah razı olsun
@avdan45
@avdan45 Жыл бұрын
Merhaba Hocam emeğinize sağlık ,ekranda görsel varken konuştuğunuz yazılar onlarda slaytta var mı yoksa siz önceden çalıştığınız için görsel geldiğinde konuşuyor musunuz?Teşekkürler
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar. Ben önceden aynı sunumu 5-6 kez evdeki herhangi birine sunuyorum. Böylelikle her slayt geldiğinde ne söyleyeceğimi planlama imkanım oluyor. Gerçek sunuma geldiğimde tamamen hakim olmuş oluyorum ve herhangi bir metin okumadan her slaytta ne söyleyeceğimi bildiğim için otomatik olarak söylüyorum. Bu da dinleyiciyi daha fazla etkiliyor.
@alimsatim6568
@alimsatim6568 Жыл бұрын
Hocam Merhabalar, lütfen devam edin içerik çok faydalı hiçbir akademisyen bu şekilde bir eğitim yapmıyor. Bunlara gerçekten öğrenciler olarak ihtiyacımız var. Sabırsızlıkla devamını bekliyorum. Saygılarımla
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar, faydalı olması mutlu edici. Metot bölümünü de ekledim (kzbin.info/www/bejne/gmmZgmCwm5lgY6c). Video ile anlatmamı istediğiniz konular varsa iletebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@esraurmamen3962
@esraurmamen3962 Жыл бұрын
Doktora seminerinizi bana gönderebilir misiniz
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Mail adresinizi paylaşırsanız gönderebilirim
@aytenertugrul7766
@aytenertugrul7766 Жыл бұрын
Yüksek lisans seminer konum amniyotik membranın rejeneratif tıpta kullanımı. Buna uygun olarak bir sunum taslağı bulamadım. Nerelerden bakabilirim?
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar. Konunuz çok spesifik bir konu olduğu için direkt konuyla alakalı bir taslak bulmanız zor. Onun yerine görseller kullanarak kendiniz sunum taslağı oluşturabilirsiniz. Powerpoint Tema hazırlanması için anlatım yapan youtuberler var kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca PowerPoint in güncel sürümünde tasarım yardımcısı var. Siz görseli slayta atıyorsunuz yazınızı yazıyorsunuz o size tasarım önerileri veriyor. Bunu ben kullanıyorum ve çok güzel sunumlar çıkıyor. Bir de ingilizce arayarak daha farklı görsellere de erişebilirsiniz. Türkçe arandığında daha sınırlı sayıda içerik çıkıyor. İyi çalışmalar dilerim.
@aydincavit
@aydincavit Жыл бұрын
Dedum daaa, adamumsin…
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
@cuneytdinc6465
@cuneytdinc6465 Жыл бұрын
emeğinize sağlık.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
@cuneytdinc6465
@cuneytdinc6465 Жыл бұрын
emeğinize sağlık
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Çok teşekkürler
@aydincavit
@aydincavit Жыл бұрын
Sen harika bir adamsın....Gevezelik yapmadan doğrudan ve pratik, bir o kadar da anlaşılır bir aktarım. Adamım ulusun..
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
@ohmyydiary574
@ohmyydiary574 Жыл бұрын
Yararlı bir çalışma olmuş, emeğiniz için teşekkürler!
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
@arzuocebe8092
@arzuocebe8092 Жыл бұрын
Hocam sunum kapağını size göndersem inceler misiniz gmail adresiniz nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Selamlar tabiki yardımcı olurum. [email protected]
@pnarduman8039
@pnarduman8039 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam 🙏
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
@birsenkorkmaz8471
@birsenkorkmaz8471 Жыл бұрын
Gülhan bey merhaba, videolarınızı baştan sona izledim. Emeğiniz için çok teşekkür ederim benim için çok yararlı oldu lütfen videolara devam edin💐🙏
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim daha ileri konularda yeni videolar yakında paylaşacağım. İyi çalışmalar dilerim.
@zeynepdemirci6087
@zeynepdemirci6087 Жыл бұрын
Bende 5 gün sonra sunum yapcam nasıl yapmalıyım vve çok heyecanlıyım. Karıştırmaktan korkuyorum
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Sunumunuzu hazırladıysanız tavsiyem şudur. Yakınınızda birisi varsa ona her gün sunumunuzu bir kere sunun. Böylelikle kendi sunumunuza hakimiyetiniz artar ve sunum gününde rahatça sunarsınız. İlk pratiğinizi seminerde yapmayın. Öncesinde bu şekilde yaparsanız eksiklikleri de görebilirsiniz. Son günler için tavsiyem budur. Sunumunuzda başarılar dilerim.
@bilgesucelik3636
@bilgesucelik3636 2 жыл бұрын
Merhaba ben ilk defa seminer hazırlayacağım dersler de başlamadı bu yüzden bu sorundan ötürü lütfen beni mazur görün. Ben tam olarak şunu anlayamadım makalelerde ki cümleleri mi ekleme yapacağız sunuma? Ve ayrıca kendi okuduğumuzu anlama şeklinde özet kısmına ekleme yapmayacak mıyız kendi cümlelerimizi ?🌿
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Kısacası sizin seminerinizde anlatacağınız ana konu ile ilgili bulguları özetleyeceksiniz. Bu bulguları makalelerde kitaplarda bildiri metinlerinde bulabilirsiniz. Bulduğunuz bilgilerin bir sentezini oluşturarak bir düzen içerisinde sunmanız gerekmektedir. Seminerin en kısa özeti bu şekildedir.
@veyselbaran1530
@veyselbaran1530 2 жыл бұрын
Kısa ve öz yazmak sadece ingilizcede mi iyidir? Türkçede de böyle değil mi? Kısa ve öz yazmak.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Tabiki Türkçe’de de kısa ve öz yazmak çok daha iyidir. Ancak Türkçe’ye ingilizceye göre daha hakim olduğumuz için uzun cümleleri anlam kaydırmadan kurabilmemiz daha mümkün. Ancak İngilizce uzun bir cümle kurduğumuzda tam anlatmak istediğimizi yansıtıp yansıtamadığımızdan emin olamayabiliriz. O nedenle ingilizce cümleleri kısa yazmak önerilmektedir.
@veyselbaran1530
@veyselbaran1530 2 жыл бұрын
Hocam çok teşekkür ederim
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@veyselbaran1530
@veyselbaran1530 2 жыл бұрын
Teşekkürler. Emeğinize sağlık.
@gulhanerdemsubak
@gulhanerdemsubak Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.