#124

  Рет қаралды 14,331

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Пікірлер: 79
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Daca tot s-a inceput discutia, ce sigurante / diferentiale si altele recomandati pentru panoul electric (care inca nu l-am montat)? Sunt acceptate si alte sfaturi si idei. Merci!
@LiviuGelea
@LiviuGelea 2 жыл бұрын
protectie diferentiala, impământare la circuitele de lumini, dimensionați circuitele de parcă veti avea totul electric: pompa caldura, plita electrică, cuptor electric, deoarece acesta este viitorul si va fi mai greu apoi. Creati prize peste tot, nu va bazati pe prelungitoare deoarece majoritatea nu au protectie la amperaj mare ci doar la supratensiune. Considerati fisele tehnice ale cablurilor care arata numarul maxim de amperi in functie de cum sunt dispuse si izolate cablurile. Adica un cablu de 2.5mm2 in aer liber poate duce mai multi amperi decat fiecare dintre 3 cabluri indesate in același tub izolat de exterior lasat sa se incinga. Mesterii vor spune ca lucreaza greu cu cablu gros si for face presiuni sa foloseasca cablu cat mai subtire. Am vazut locuri in care au tras un singur cablu de 2.5mm2 pentru un cuptor electric de 3000 watti si plita cu inductie. Alti mesteri dimensioneaza retelele doar in functie de pierderea maxima acceptabiila de putere si nu tin cont de riscurile de incalzire Si cel mai important: Mulți mesteri au niste idei proaste in cap cum ca terminalele wago nu ar fi bune si recomanda cositorirea. Acest lucru duce la corodare electrolitica in fucntie de componenta cositorului folosit, deasemenea, acesta se poate incinge si pierde rezistenta mecanica chiar inainte de topire. De aceea recomand terminale wago originale care garanteaza 30 amperi, si niciodata, sub nicio forma nu indesati 2,3 conductori răsuciți in aceeasi priza pentru inlantuire. Doar eventual daca prizele au 6 intrari. Altfel e nevoie de imbinarea firelor cu wago si al treilea fir rezultat din fiecare wago abia intra in priza. Asta e totn ce stiu eu de instalatii si prin ce am trecut cu mesteri si electricieni
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
@@LiviuGelea Merci de sfaturi. Tot ce tine de instalatia electrica in prima faza e facut deja (amplasare, gaurire, montajul dozelor, trasarea cablurilor etc), urmeaza sa lucram la panoul electric, unde suntem deschisi la orice sfaturi.
@ionutpiglesan8348
@ionutpiglesan8348 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Va recomand tabloul sa contina : SPD , Releu minima/maxima tensiune si contactor si macar cate un RCCB la 6-8 circuite sau daca aveti buget RCBO pe fiecare circuit. Si bineinteles partea de smart,se poate implementa aici ,de la relee smart zigbee la knx. Tablou separat pentru media,catv si utp.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
@@ionutpiglesan8348 Am inteles, merci. Oricum ce tine de media vom face tablou separat. Legat de cele mentionate, aveti careva recomandari de producatori?
@ionutpiglesan8348
@ionutpiglesan8348 2 жыл бұрын
Va recomand protectii Hager,Siemens,Eaton,Schneider si tablouri Hager ,Schrack . RCCB tip A nu AC. Releu de min/max tensiune Finder si contactor Hager.
@nicaflorinel5056
@nicaflorinel5056 2 жыл бұрын
Bravo Valentin, esti documentat, ai o gandire tehnica si logica!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim frumos! E bine sa citesti fisele tehnice, e bine sa ai incredere in branduri, insa mereu trebuie sa controlezi calitatea si sa ceri si sfatul specialistilor!
@mirceap-tn2de
@mirceap-tn2de Жыл бұрын
Felicitari am tot respectul pentru prezentările în mod demn și profesional.
@glmlaurentiu
@glmlaurentiu 2 жыл бұрын
Un video excelent, informativ si pe intelesul tuturor, la fel ca de obicei. La mai multe!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim frumos!
@stromtrooper7118
@stromtrooper7118 2 жыл бұрын
Frumos! Dar cred ca e important sa nu picure cu picaturi arzande, ma gandesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Merci!
@ionutpiglesan8348
@ionutpiglesan8348 2 жыл бұрын
Va salut. Comparatia facuta de dvoastra nu este foarte exacta ,adica trebuia sa va referiti ca si doza Obo nu cea "germana" . O doza germana de referinta este cea Kaiser. Daca ati fi avut una in mana,cu siguranta nu ati fi ales cea moldoveneasca. Sau doza F-Tronic de la Schrack . Dar stric intre cele 2 ,inteleg de ce ati ales cea rosie.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim de mesaj. Stim ca daca luam la general, dozele germane ar fi mai superioare decat cele moldovenesti, insa... din ce este pe piata moldoveneasca in prezent (ceea ce nu e foarte variata), am selectat in final 2 tipuri de doze, ca in final sa le comparam si sa mergem pe cea moldoveneasca. Multumim de intelegere!
@ionutpiglesan8348
@ionutpiglesan8348 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Sarbatori fericite alaturi de familie !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim, deasemenea!
@eugen.reabilitolog
@eugen.reabilitolog 2 жыл бұрын
Asta și trebuia de vorbit. Nu de numit german ceva ce reprezintă un model de la un producător, și încă de prezentat în lumină negativă... Video a lăsat impresia a unei reclame prost plătite și murdărire a imaginii produselor germane. Așa calitate am văzut și la dozele din piata cele mai ieftine. Dar nu am comparat cu cele mai performante și scumpe de citeva ori. Deci era bine de comparat prețul ca să facem impresie corectă asupra calității și diferențelor acestor doze
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
@@eugen.reabilitolog La instalatia electrica nu facem nici o reclama! Paremi-se nu ne cunoasteti indeajuns de bine canalul, facem foarte putina reclama si doar produselor cu adevarat bune care le putem recomanda. In rest, ca nu v-a placut comparatia ca am numit o doza germana, ca fiind una "germana", e treaba dvs! Noi spunem lucrurilor pe nume de le place unora sau nu. Nu am pus toate dozele germane intr-o oala, ci am prezentat doza OBO care e de la o companie germana si care se vinde la noi ca una germana, deci s-a aratat publicului ce e pe piata in prezent, chiar daca am si spus-o prin comentarii ca nemtii fac mult mai multe lucruri calitative decat noi. Si problema nu e in video nostru, problema e in calitatea ce se aduce pe piata noastra... si cum am zis in video... cine stie daca e originala?! Ba chiar mai mult, am si filmat un video despre dozele OBO inainte sa le arat celor din santier, video plin de laude si recomandari oamenilor sa se axeze pe doze certificate, bune, germane... insa cand le-am adus pe santier si le-am comparat cu cateva doze rosii ce erau pe santier, toti au simtit imediat diferenta. Da pe piata sunt multe alte tipuri de doze, si mai bune si mai proaste, noi am comparat ce am avut si ce am dorit sa montam.
@gabrielgherman2562
@gabrielgherman2562 2 жыл бұрын
Apropo de flexibilitate. Cu ani în urmă am montat niște doze de legătură din plastic. Când a fost pus ipsosul ( nu de mine ), s-au deformat insesizabil. La sfârșit am vrut să pun și eu capacele. Nu au intrat. Trebuia să las capacele puse când a pus ipsosul.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Posibil, merci de comentariu!
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 2 жыл бұрын
6:48 zilele trecute am avut de cumparat doze pentru un prieten si am patit acelasi lucru cu dozele de la obo in magazin asa ca am cumparat Gewis care pareau mai potrivite scopului nostru - nu am o marca de doze preferate, doar le aleg pe cele mai potrivite pentru ce am nevoie din ce gasesc la vanzare cand am nevoie ( desi am un "soft spot" pentru Legrand la doze pentru rigips de exemplu) ... sun curios ce marci/marca si ce familie vei alege la aparataj + dezbaterea din chat la acel moment :))) La sigurantele din tabloul electric am vreo 4 producatori de la care imi plac produsele dar sper sa nu instalati nimic de la Noark sau Hager - care desi sunt facute in Franta sunt gunoaie .. iar unii englezi de pe youtube(probabil sponsorizati) se jura pe ele
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Merci de comentariu. La sigurante / automate / disjunctoare inca nu am ajuns, asa ca suntem deschisi catre orice sugestie, insa orientativ ne gandim la ABB sau Hager (si parerea e sustinuta si de alti electriani buni din Romania, chiar e unul pe KZbin destul de cunoscut). Totusi, de care dvs recomandati? Si de ce nu Hager?
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in toate tablourile comerciale echipate Hager diferențialele încep sa nu mai de decupleze la apăsarea butonului de testare după 6 luni de la instalare … in toate tablourile echipare Hager 50% din diferențiale nu mai răspund la apăsarea butonului de testare in primi 2 ani … Știu tablouri comerciale echipate Hager și tablouri casnice la fel peste tot… + am o colecție personală de siguranțe Hager diferențiale și bipolare cu defecte mecanice și electrice și toate relativ noi 1-2 ani Am avut și siguranțe ABB defecte … - abb e un nume mare dar nu in siguranțe … Personal cumpăr siguranțe de la eaton pentru ca sunt făcute la noi in romania la 20km de mine și deși nu ma jur ca alți electricieni ca sunt cele mai bune sau ca au timpi de răspuns mai buni ca altele pana in prezent am avut 0 siguranțe de la ei cu defecte electrice (la diferențiale) sau mecanice nici la marca eaton nici când purtau numele Moeller și tot ce găsesc in tablouri de la ei sunt încă funcționale - nu pot garanta ca și in parametri Un alt brand bun de siguranțe sunt Legrand pe care i-aș alege oricand in fata Hager sau abb … dar numai familia de siguranțe cu capacul de protecție al marcajului albăstrui … celelalte simple din gama mai inferioară cred ca sunt făcute prin Turcia la aparataj sunt preferații mei împreuna cu Biticino care sunt parte a aceleasi companii - motivul este foarte simplu - in general când vrei ceva care sa arate bine trebuie sa fie desenat de un italian sau francez Personal la diferențiale merg pe o înseriere de Legrand cu Eaton pe post de siguranța generală Diferentiala : nu vreau sa apăs la fiecare 6 luni pe butonul de testare și așa evit riscul dacă la un brand este un lot ratat sau prost proiectat .. Probabil ca și Hager au modele ok dar familia de siguranțe de la ei care se găsește la noi pe Piata e un gunoi!!! Nu am spus nimic de t&g; noark, hertz și alte mărci low end pentru ca nu are rost Mai sunt Siemens al cărui nume suna impresionant dar nu am avut pe multe tangente cu produse de la ei… mai mult in tablouri de utilaje preechipate din fabrica . Dacă vrei risc aproape 0 la incendii sa pui și o siguranța de tip AFDD: Dispozitiv de detectare a defectelor de arc electric dar sunt sigur sfaturi o sa mai primesti și de la alții mai pricepuți ca mine in domeniu Ideea e sa ai cât de multe păreri ca referință chiar dacă unele sunt proaste te pot ajuta sa te centrezi pe un produs/soluție tehnica optima nevoilor tale Ultimul sfat sa nu te lași luat de valul euforic al automatistilor pentru ca după ei ai nevoie de cel puțin un tablou de peste 1 metru pătrat in casa și un rack cât un frigider ca sa îți facă casa smart și sigura + dacă ajungi și la foto-voltaice + alte Jucării o sa ai peretele dedicat automatizării casei :p
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
@@mihaiachim5299 Interesante informatii, multumim mult!
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 2 жыл бұрын
@ 11:28 prefer sa arda mai repede dar sa nu creeze picaturi : picaturi = propagare incendiu - o mocheta aprinsa ... fara picaturi = incendiu localizat :) . dar doze cumparate la numar + o doza crapata seara cand magazinele sunt inchise poate insemna injuraturi + o vena sparta pe creier :P deci aleg doza cu picaturi :)) .... PS prefer dozele de culoare verde deschis sau galben + poate portocaliu aprins pentru ca sunt mai usor de vazut seara sau intrun santier mai aglomerat :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Merci de parere!
@dumyjobby
@dumyjobby 2 жыл бұрын
lucrând cu produse nemțești cumpărate în România, și produse nemțești cumpărate în Germania ( Italia, Franța etc) calitatea celor din Romania este deseori inferioară. Nu știu dacă producătorul are un standard calitativ diferit pentru est ori că ceea ce găsim în magazine este contrafăcut. Am pățit cu drujbe Stihl, scule de la Hilti și multe altele. La Hilti am cumpărat în țară un rotopercutor ce după două săptămâni își a dat duhul, am scule Hilti de scara cu care lucrez de ani și merg încă foarte bine. Am întrebat de ce s-a stricat așa repede că nu mi se pare normal așa ceva, la centrul de reparatii personalul a admis că calitatea sculelor vândute la noi este inferioară. La stihl am cumpărat o drujba de tăiat beton care sa folosesc in Anglia, acolo am mai avut nevoie de încă una și am luat aceaasi drujba de acolo. In afara de aspectul exterior modul de funcționare era complet diferit. Aia din Anglia mergea foarte bine, pornea ușor dimineața, nu se îneca motorul, mai pe scurt mergea foarte bine fara probleme, cea cumpărată din tara nu avea nici pe aproape aceeași putere, dimineața trebuia să te rogi la ea sa pornească, consuma mai mult, daca o puneam jos pe lateral murea motorul etc. Tare am impresia că produsele ce nu intra in standardele calitative la producător vin trimise în est
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Din pacate, mai exista standarde duble... chiar si in Europa. Din ce am inteles de la mai multi din domeniu, chiar aia din fabrica daca stiu ca e lot pentru o tara din est, nu iese in final aceeasi calitate care e pentru vest. Solutia - cumparam direct de la magazine din Vest )))
@maximbagrin9982
@maximbagrin9982 2 жыл бұрын
La nivel de finisaj, cand aranjezi 4 prize in acele doze rosiii e foarte greu, cele mai bune sunt de le Shneider electric!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Vom vedea.
@mariusdumitru790
@mariusdumitru790 2 жыл бұрын
te salut ,zi-mi si mie o concentratie de beton foarte tare pentru o fundatie de gard .precizez ca am sort si nisip ...multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, e suficient Clasa C16/20.
@ct04cea
@ct04cea 2 жыл бұрын
Buna ziua. Ce tip de automatizare ați ales pentru proiectul dv?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Buna ziua, despre automatizare va fi in viitor un video cand v-a veni timpul.
@veaceslavt5613
@veaceslavt5613 2 жыл бұрын
La neamt cred ca nu exista "cablu poate pe aici, poate pe dincolo, sau pe loc vedem", ei proiecteza si ezecuta exact ce e proiectat, si in final raspunde fiecare de lucrul sau in caz de ceva, da nu ca la noi, toti dau vina unul pe altul si nu mai gasesti vinovatul.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Corect!
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 2 жыл бұрын
8:08 Gresit :P instalatiile electrice ard foarte des ! si sunt principala cauza de incendii cred ca de peste tot ... cu cauza principala contacte imperfecte (nu neaparat suprasarcina) date de suruburi uitate de electricieni nestrase sau stranse insuficient din cauza utilizarii de surubelnite uzate sau nepotrivite (ex ph pe șurub pentru pz) + am avut multe tablouri aprinse de fire bagate in sigurante in spatele clemei de strangere si neverificate dupa strangere ... sau cum am avut recent un caz(fara incendiu) la o cuptorul de vopsire (modern si performat) de la un service auto - un fir a fost prins cu tot cu izolatie intro siguranta iar cand era foarte frig din cauza contractiei metalului firul nu mai facea contact si panoul de comanda dadea avarie la arzator si a mers vreo 2 ani asa pana m-au chemat sa vad problema..
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Interesant, merci de informatii!
@davidiftimia5634
@davidiftimia5634 2 жыл бұрын
Respect pt treaba făcută. De preț nu ai spus nimic. Deși știu ca nu e vorba de mulți bani, dar asa ca și comparație.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim. Dozele rosii au un cost de 0.20-0.25 euro bucata, acelea negre de 0.30-0.35 euro bucata.
@davidiftimia5634
@davidiftimia5634 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 2 жыл бұрын
11:00 eu cred ca cei de la obo au avut un lot ratat si s-au gandit sa isi trimita marfa in europa de est - obo face produse fiabile cu design relativ inteligent de obicei ... Dar nu poti ca toata familia ta de produse sa fie cea mai buna sau competitiva de pe piata ... Probabil partea cu dozele au fost o fabrica cumparata la ocazie pentru diversificare portofoliului profitand de numele reativ bun pe care obo il are in piata...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Asa stiam si noi - OBO Betterman e o companie cu renume, insa... ce a ajuns in mana noastra nu a fost deloc ceva okay. Deja cine stie cauza (lot ratat, contrafacere etc).
@Alex-kn3er
@Alex-kn3er 2 жыл бұрын
De ce nu folosesti doze metalice ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Deoarece in 99.99% nimeni nu le foloseste in domeniul casnic. Plus, nu suntem siguri, dar au nevoie de impamantare separata.
@danutc9043
@danutc9043 2 жыл бұрын
👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
😉
@coonnex
@coonnex 2 жыл бұрын
De ce nu ai mers pe model italian , doze dreptunghiulare modulare ? Ocupa mult mai putin spatiu pe perete , cu acelasi nr de aparate .
@turcaIoan1984
@turcaIoan1984 2 жыл бұрын
La noi se folosește standard German
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Nu am dorit.
@TheSchiopu
@TheSchiopu 2 жыл бұрын
Iti recomand ca la intrerupatoare sa folosesti 4X3 1.5 mm. Sa ai NUL si in intrerupator! Aici poti sa adaugi un sistem informatic!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Am tras demult instalatia electrica, urmeaza in curand si video-urile respective!
@Marian71284
@Marian71284 2 жыл бұрын
Legrand Sint foarte bune,eu lucrez cu ele de 20 de ani si sint foarte multumit
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Posibil sa folosim si noi unele chestii de la Legrand, insa doze Legrand la noi nu am gasit.
@ionutvaranciuc
@ionutvaranciuc 2 жыл бұрын
Dozele kaiser au 4 gauri de prindere cu șurub, nu 2! Alea sigur nu sunt originale
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim de info!
@markkis6326
@markkis6326 2 жыл бұрын
Cea care face picătură se prelinge pe lângă perete și se aprinde parchetul și toată casa
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Nu se aprinde parchetul asa usor, doar daca e vreo hartie uscata.
@turcaIoan1984
@turcaIoan1984 2 жыл бұрын
De ce mi se șterg comentariile?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Unicul dvs comentariu care este in moderare este un link catre un alt canal de KZbin, si cum noi nu facem reclama gratis nimanui - nu va fi publicat. Stim canalul respectiv, chiar il urmarim si multe avem de invatat de acolo, insa ca sa va raspund dvs despre dozele Kaiser - de genul prezentat in acel video nu am gasit in Moldova. Chestii pentru reglarea dozelor - la fel nu exista in Moldova. Si mai nimic din chestiile fain care am fi dorit sa fie si la noi, din pacate nu sunt. Merci!
@szaborobertboss
@szaborobertboss 2 жыл бұрын
Caută marca kaizer
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Merci.
@georgeVideograful
@georgeVideograful 2 жыл бұрын
Când eram tânăr și faceam liceul la "electro" erau numai doze din metal. Nu ardeau deloc ...... Așa că eu recomand doza de metal! Nu se aprinde, nu arde și nu crapă!!!! Acum totul e din plastic ceea ce e o mare tâmpenie!!!!!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
In prezent nici nu gasesti doze din metal )))
@georgeVideograful
@georgeVideograful 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor asa este. Azi totul e din materiale ieftine și se strică iute! Eu pun uneori conserve de la pateu!!!!? Dar trebuie găurite!
@cristianseverin3292
@cristianseverin3292 2 жыл бұрын
@@georgeVideograful Super fain!!!
@duduloi
@duduloi 2 жыл бұрын
Intre o doza certificata si una fara nici o certificare dl.Begu a ales la sfatul unor prieteni doze no-name. Fara comentarii 😩 Doza OBo din clip nu o originala
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Cu "doze no-name" in Republica Moldova sunt facute peste 80% din toate instalatiile electrice casnice si non-casnice... si... ce sa vezi... nu sunt probleme mai deloc! Conteaza mult mai mult sa isi faca electricul treaba bine, caci daca lucreaza un electric priceput, sansele de a ajunge la foc intr-o instalatie electrica este sub 0.001% in 50 ani! Conteaza mult mai mult sa alegem prizele corecte, automatele si diferentialele corect, sa setam consumatorii si sa nu supraincarcam/supraincalzim circuitele... in rest.. functia dozelor mai mereu e pe planul doi! Nu e sfatul unor prieteni, ci am zis in video clar: sunt persoane care le stiu, insa care au facut zeci (poate sute) de instalatii electrice, si au ceva experienta in spate! Am cautat doze "mai rezistente la foc" sau "certificate" - insa in Moldova nu prea exista mare alegere in doze de genul dat, in magazine maxim cateva tipuri vezi, doar cateva straine, si din acelea, ca in cazul nostru OBO (care e companie foarte buna), cel mai probabil nu e originala. Deci intre neoriginala si clar mai proasta cu OBO inscriprionata pe ea VS una moldoveneasca folosita si controlata in sute de mii de santiere din Moldova, am mers pe varianta safe, controlata, verificata si folosita pe larg. Sanatate!
@duduloi
@duduloi 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in conditiile date Dvs ati procedat corect. In Romania exista libertate mai mare de alegere inclusiv acces la doze calitative. Ori nu am fist atent, ati spus pretul la dozele din Moldova ? Spor sa aveti 👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Sa avut piata din Romania la noi... era sa fie mult mai bine! Pretul lor e circa 0.2 - 0.25 euro bucata. Sanatate!
Instalatie Electrica-Discutii despre doze
6:20
Proiectediversediy
Рет қаралды 19 М.
Сюрприз для Златы на день рождения
00:10
Victoria Portfolio
Рет қаралды 2,4 МЛН
Как не носить с собой вещи
00:31
Miracle
Рет қаралды 1,2 МЛН
Instalatia ELECTRICA. GRESELI de evitat.
17:11
PRO DECOR
Рет қаралды 136 М.
Cele mai bune legături electrice? Clemele WAGO Inline
3:53
ELBI Electric & Lighting
Рет қаралды 39 М.
Conexiuni  in  dozele  de  aparat.....
5:30
ELECTRIC LIFE
Рет қаралды 17 М.
#Electrician - Cum se monteaza corect o doza modulara de rigips...:-)
16:58
Сюрприз для Златы на день рождения
00:10
Victoria Portfolio
Рет қаралды 2,4 МЛН