Пікірлер
@Leonardo-nk6gs
@Leonardo-nk6gs 2 күн бұрын
Salut!Crezi ca la o casa parter pot folosi un adeziv de calitate(la pieptene) renunțând astfel la dibluri?La o grosime de 25-30 cm e ok?Mulțumesc anticipat!
@nataliaplamadeala9199
@nataliaplamadeala9199 2 күн бұрын
buna ziua.cum putem sa va gasim?ne dorim mult asa beci
@valentin4419
@valentin4419 2 күн бұрын
Salut, hidroizolatie se pune sau nu se pune la construirea unui zid?
@user-jr6vi7en2q
@user-jr6vi7en2q 2 күн бұрын
Salut Am grosime podului de 15 cm beton Ce grosime de extrudat sa pun la interior? Praraizolatie? Și dupa aea podul din ghiscrarton?
@DanielTrandafir-ny9uc
@DanielTrandafir-ny9uc 2 күн бұрын
Bună ziua. Foarte bună prezentarea! Felicitări! Avantaje și dezavanaje sunt în ambele situații. ȘI sub casă și lângă casă. Referitor la gurile de aerisire, recomand ca la turnarea planșeului de beton so fie puși doi cilindrii din lemn, izolați cu folie sau hărtie de sac impregnată cu vaselină, ceva mai înalâi decât grosimea planșeului dispuși în diagonală. PE orficiile astfel rămase se introduc țevi de plastic. Una din ele va coborâ până la cel mult 15 cm față de cota finală a planșeului din partea inferioară a beciului, iar cealaltă țeavă să coboare cel mult 15 cm sub cota finală a părâii de interior a planșeului superior al beciului. Se asigură o ventilație naturală foarte bună. Continuaâi cu astfel de prezentări. Vă mulțumim pentru efortul depus! u stimă ți deosebit respect, Daniel Trandafir.
@VASILEFELICIANArmas
@VASILEFELICIANArmas 3 күн бұрын
permite-mi te rog sa completez lista dezavantajelor: 1 zonele in care nu putem folosi parchet ne obliga sa folosim alte materilale mai rezistente la uzura si umiditate deci nu se poate avea o continuitate cu acelasi material in toata locuinta,unde exista living open space deja ai 2 materiale diferite. 2 sotia mea se plange ca trebuie sa foloseasca 2 tipuri de detergent pt curatenie ,unul neutru pentru parchet(care nu elimina microbii) si unul mai agresiv pentru gresie (sanificant) 3 rezistenta la patare (vinul rosu,cafeaua,vopsea pentru par etc ) NU ARE REZISTENTA oricate tratamente vei face si apropo de tratamente trebuie refacute periodic deci nu stiu daca iti convine economic +deranjul cu mutarea mobilei . 4 producatorul sa ne arate de exemplu cum arata parchetul montat cu 6/7 ani in urma intr-o locuinta unde sunt familie+copii 5 pretul : daca alegi un produs de o calitate buna cu noduri putine deja treci de 80/100 euro pe mp. 6 cine are casa la tara (,caini,pisici,gradina, ) parchetul nu este solutia cea mai practica pentru pardoseala. deci totul depinde de nivelul de exploatare Ai putea sa publici si tabelul cu gradele de uzura sau rezistenta materialelor pentru pardoseala . in rest...estetic vorbind este varianta cea mai frumoasa pentru pardoseala ,dar eu personal sunt satul de lemn din cauza mentenatei ....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 күн бұрын
Multumim de completare si informatii. As dori sa continui discutia daca imi permiti: 1. Asa e, insa acum avem si gresie sau alte materiale ce pot imita lemnul, deci vizual putem crea vreo "continuitate vizuala" )) 2. Asta e )) 3. Nu am incercat, nu comentez )) Totusi am copii mici si am si oaspeti uneori (ca tot omul) si pe parchetul actual am varsat ce vrei, daca il cureti rapid, se ia, daca il lasi pana dimineata, cred ca ramane o pata in orice tip de parchet. 4. Buna ideea. 5. Ca in orice alt domeniu, vrei calitate, nu te uita la cele mai mici preturi. 6. Mdaa... stiu pe cineva care are caini, pai dumnealui in toata casa pune doar gresie ))) Pe viitor merci de sugestia cu gradele de uzura si rezistenta, mi-am notat.
@guenoleadamantu8939
@guenoleadamantu8939 4 күн бұрын
Nu ai spus care este nivelul de izolare termică și dacă este compatibil cu încălzirea prin pardoseală. Se poate transmite căldura prin lemn într-un mod ideal?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 күн бұрын
In a doua parte a video-ului am mentionat ca parchetul dublu stratificat de la fabrica nani este compatibil cu incalzirea in pardoseala. Nivelul de izolare termica este uzual pentru parchet.
@57skies
@57skies 4 күн бұрын
o sa mai scriu comentarii de genul asta... noi in 2024 incepem constructia casei cu Valentin. noi am stat O LUNA cu un arhitect si tot neam gindit la proiect, cum sal facem. Am venit cu o schita la Valentin si in 5 minute ni sa lamurit ca ceea ce avem e pur si simplu (in cuvinte democratice si frumoase ))) ) "complete bullshit". Cum am putut noi sa lucram (si platim) un arhitect fara sa avem certificatul de urbanism... sfaturi epice in acest video!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 күн бұрын
Multumim de comentariu, nici o problema sa mai veniti cu comentarii. Stiu cine sunteti ))) Dnul E. ))) Asteptam certificatul de urbanism )))
@apviorel6278
@apviorel6278 5 күн бұрын
Salutare. Am o problema cu placa de la cota 0 care este fisurata, par a fi fisuri superficiale sau microfisuri dar sunt lungi si sunt pe toata placa. Care ar fi riscurile pe viitor si cum as putea sa solutionez problema? Multumesc!
@costin808
@costin808 5 күн бұрын
Ca la carte. Sub folia neagra este extrudat? Sau e pusa direct peste pamantul de umplutura?
@monicasim7862
@monicasim7862 5 күн бұрын
Bună ziua. Cum va putem contacta pentru o discuție telefonica? Și o adresa de e-mail ne ar folosi pentru a va trimite un email. Se poate? Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 күн бұрын
Buna ziua, toate datele de contact sunt in descrierea de sub fiecare video.
@57skies
@57skies 5 күн бұрын
Eu vreau casa, anume pentru punctul 3. Pentru ca mam facut mult prea lenes! Este contra argument in cazul nostru :)
@costin808
@costin808 6 күн бұрын
cum poti face ruperea puntii termice intre placa si caramida? citisem pe siteuri din vest ca e bun perinsul. Si practic extrudatul din casa se conecteaza cu vata bazaltica din exterior prin acest perinsul si asigura izolatie continua. Insa perinsulul este extraordinar de scump. Cu ce poate fi inlocuit?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 күн бұрын
Cel mai simplu si uzual pentru noi, e BCA-ul! Ridici cota 0.000 cu 250-300 mm peste placa de beton in care sa vii cu 150-200 mm de XPS + sapa + finisaje, iar peretii incep cu BCA, si poftim )))
@costin808
@costin808 7 күн бұрын
un video foarte util. Ce distanta se lasa pana in tavanul fals? 20 de cm este de ajuns?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 күн бұрын
Minim 15 cm, ideal 20 cm.
@costin808
@costin808 6 күн бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc mult
@andu896
@andu896 7 күн бұрын
Ati mentionat de un video cu ventilatie corecta VS ventilatie gresita, dar nu apare link catre el. Puteti sa sherati link-ul aici in comentarii / descriere video?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 күн бұрын
Poftim kzbin.info/www/bejne/n5q7fqN4g52Wh8k
@ionitadumitru
@ionitadumitru 7 күн бұрын
Schimbare climatica 🤮🤮🤮🤮🤮
@Niculaeav
@Niculaeav 7 күн бұрын
Ai dreptate plus și firele de curent diferă
@1948FCD
@1948FCD 7 күн бұрын
Valentin, salut. Ce parere ai despre sapele de la statiile de beton? o alternativa la cele 2 solutii propuse de tine
@catalinneagu-jx9jo
@catalinneagu-jx9jo 8 күн бұрын
Sunteți buni! Felicitări!
@razvanmarginean8325
@razvanmarginean8325 8 күн бұрын
Curiozitatea mea cea mai mare vizionând o parte din video-urile postate de tine este dacă ți-ai revizuit comentariile uitandu-te in urma ? Adică din comentariile vechi reiese că nu erai fan BCA și acoperișuri tip terasa doar că surpriza : ai platit pentru o casa din BCA cu acoperiș tip terasa . Eu acuma nu mai știu ce să cred că e bine: ce face popa sau ce zice popa?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 7 күн бұрын
Va gresiti, si va explic: "Nu eram fan BCA" - in nici un video, nicaieri, nu am zis ca nu sunt/eram fan BCA. Poate dvs ati vazut doar video cu "Dezavantajele BCA-ului", insa daca poate nu ati vazut si alte video-uri, aflati ca exista video si cu "AVantajele BCA-ului", la fel procedand si cu caramida, blocuri ceramice, fortan - boltari din beton, cotiletul - piatra de calcar, BCU... toate aceste materiale de zidarie au fost analizate atat prin prisma avantajelor, cat si dezavantajelor, pentru a fi cat mai corecti. "Nu eram fan acoperise tip terasa" - acest video cat si cele 4 care au fost publicate in perioada respectiva sunt despre acoperisele plate cu membrane bituminoase. Am si specificat-o in comentarii, am si specificat-o in alte video-uri. Dealtfel, pe canal dupa aceste video-uri sunt si video-uri despre acoperisele plate cu membrane moderne gen PVC, TPO, EPDM despre care la fel am facut analize prin prisma avantajelor si dezavantajelor - iata despre aceste membrane noi si moderne eu am o parere muuuult mai buna si consider produse mai calitative, fapt pentru care si casa pasiva a fost hidroizolata cu un tip de membrana moderna - TPO. Nu e nici o problema sa va faceti concluzii gresite, inteleg ca poate nu ati vizionat mai multe video-uri sa vedeti imaginea intreaga, sper ca v-am luminat.
@gabrieloancea5963
@gabrieloancea5963 8 күн бұрын
Salut,ce compania recomanzi?
@m.m.734
@m.m.734 8 күн бұрын
De ce nu as putea uni drenajul francez de adancime , fundatie, cu apa pluviala? multumesc anticipat.
@vasvasile2900
@vasvasile2900 8 күн бұрын
Salut,ce diametru la interior are doza pentru priză?
@cristian-dorinciucu4340
@cristian-dorinciucu4340 9 күн бұрын
Salut Valentin! O curiozitate am, la casa ta pasiva, incepand de la ce adancime ai placat cu polistiren extrudat? Concret, cati cm ai in pamant si cat deasupra?
@macoveialex6823
@macoveialex6823 9 күн бұрын
La acoperisul de lemn nu trebuie sa ai neaparat planseu de beton si izolatie XPS, deci si aici mai poti economisi. Un acoperis de lemn cu soclu iti creaza zone de umbrire pasive.
@petrumacovei5645
@petrumacovei5645 9 күн бұрын
Buna ziua! Se pot folosi blocuri ceramice cu gol interior că stilpi pentru gard. Ms
@mendozaccc
@mendozaccc 9 күн бұрын
Respect! Ne-ati oferit de-a lungul timpului atatea si atatea detalii si informatii valoroase la care sa fim atent, ca si acest video! Ma inclin!
@iliepoliec7089
@iliepoliec7089 10 күн бұрын
mortarul este prea uscat ,asezarea mortarului trebuie facuta din miscari sigure cu cantitatea exacta pe mistrie la o singura miscare ,ciucanul nu i si are rostul ,sunt timpi pierduti in procesul tehnologic
@57skies
@57skies 10 күн бұрын
eu nu am rabdare sotia sa finiseze gindurile privitor cum ar vrea sa fie casa, si sa va sun sa pornim un proiect impreuna. oamenii nu inteleg ce inseamna sa te expui public in lucru pe care in faci (eu fac la fel dar in complet alt domeniu). doar oamenii care isi cunosc cu adevarat lucru, nu le este frica sa greseasca si stiu cum sa invete CONSTANT pot face asta; mai ales in tara noastra unde fiecare al doilea e "profesionist" in domeniul pe care nu il cunoaste. Miai adus aminte de un tricou care il purtai : "No pain, no Glory"
@eugeniatomag7232
@eugeniatomag7232 10 күн бұрын
Va rog info. Intre fondatia casei si claditul cu BCA ESTE NEVOIE DE IDROIZOLATIE SAU CIMENT CU NICIP 1/1?
@ciupaciup5402
@ciupaciup5402 10 күн бұрын
Bună ziua, mi as dori să mă ajutați cu un răspuns. Îmi doresc un beci cu demisol (4 m adâncime) sub casa. Cum recomandați dvs beciul, sub casa sau in exteriorul casei? ( Sub foișor etc.) Mulțumesc
@dionescuu2010
@dionescuu2010 10 күн бұрын
buna ziua . am acultat sugestiile dvs. si as dorii un sfat la cazul meu particular : izolatie intre capriori cu spuma de la panourile sanvis ( sandwich )si au ramas spatii mici intre capriori si panouri ( 2-3 mm ) sa le umplu cu spuma de la tub sau sa le las asa ( gandindu-ma la aerisire). pot pune si o poza care face cat 1000 de cuvinte ,dar sa nu deranjez . multumesc
@macoveialex6823
@macoveialex6823 10 күн бұрын
Ce parere ai despre fundatiile tip placa radier general groase cu izolatie sub ele? Nu sunt mai bune decat izolarea la interior? Placa de beton in acest caz ar fi total decuplata de pamant si ar fi ca o masa termica. Vezi pe youtube Proiectul Casa Magica, PASSIVE HOUSE Ep.3
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 10 күн бұрын
In zona noastra seismica (Romania, Moldova), o placa radier este prea scumpa in comparatie cu orice alta solutie de fundatie, implica mii de euro in plus pentru nimic in plus. Structural ea trebuie sa fie groasa de la 30-40 cm in sus (in dependenta de datele geologice si ingineresti a fiecarui proiect), si se alege doar in cazuri exceptionale! Plus, in zona noastra seismica foarte greu gasesti ingineri care sa semneze un proiect cu orice fel de XPS sub fundatie. La fel, trebuie sa o faci minim sub adancimea de inghet, deci bani la propriu ingropati in pamant pentru nimic (daca nu e cazul). In rest, poti rupe orice punte termice a peretilor mult mai simplu si mai ieftin, caci in rest poti termoizola peste placa de beton. Legat de video recomandat: a fost o discutie aprinsa pe un grup privat al specialistilor de case pasive la care am participat si eu si multi ingineri. In concluzie: casele date se fac dupa tehnologie, rupi puntea termica la fundatie, insa pentru Romania NU ASA SE FACE O FUNDATIE! Ei cica au gasit inginer care permite, insa au sarit altii 10 in comentarii cu tot felul de intrebari si indignari. Talpa fundatiei trebuie sa stea MINIM sub adancimea de inghet, minim 10-20 cm in sol portant, fundatia trebuie sa stea INCASTRATA in pamant, nu deasupra lui, iar orice punte termica se diminueaza foarte usor cu alte solutii mult mai ieftine. Iar cand calculezi o casa pasiva si faci raportul in "ce castigi cu asa fundatie" vs "costuri" vs "pierderi de caldura eliminate", vezi ca nu iesi deloc rentabil, deloc! Parerea mea: e o idee de business bine promovata, insa cam neadecvata si cu multe manipulari a clientilor. Apropo despre casele cu asa sistem o sa iasa 2 video-uri anul acesta, acel despre dezavantaje o sa fie o lovitura sub centura pentru aceasta tehnologie, o sa vin cu tot felul de dovezi si argumente care o sa taie pofta oricui de asa case.
@macoveialex6823
@macoveialex6823 9 күн бұрын
@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc mult ca te-ai uitat si astept video despre aceste fundatii si sisteme constructive. Nu sunt inginer doar viitor beneficiar si mi sa vandut ideea lor, ma gandeam ca xpsul rezistent la compresiune ar rezista mai bine sub un radier unde fortele de apasare ale cladirii sunt distribuite pe o suprafata mai mare catre sol iar problema cu adancimea de inghet nu eram sigur daca se mai aplica sau nu in acest caz cand fundatie e decuplata termic de sol. (Am vazut un sistem similar cu radier cu tuburi pentru aer cald într-o tara rece, pe munte, unde solul era inghetat tot timpul anului la o adancime mare). Totuși decuplarea casei de sol cu doar izolatie si pietris dedesupt in zonele seismice probabil nu e o idee buna. Sunt foarte curior daca primesc certificare de casa pasiva. O alta intrebare pentru tine referitor la sistemul lor, într-un alt video au izolat mansarda cu 20 de cm de polistiren grafitat in loc de astereala si cu spuma poliuretanica intre capriori, din cele zise de ei vor veni si cu bariera de vapori la interior si la exterior sapca si contrasipca prinsa prin izolatie in capriori si tabla peste. Ce parere ai de aceste straturi?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 9 күн бұрын
Nu am o parere buna atunci cand o mansarda pe structura din lemn e termoizolata cu materiale care ard sau intretin arderea. E adevarat ca exista spuma cu aditivi, eps-ul grafitat nu arde daca flacara este luata, insa oricum sunt materiale ce fac parte din euroclasa E ca reactie la foc, deci nu au ce cauta acolo. Sistemul e omologat ca tehnologie "cu care poti avea o casa pasiva", insa ca sa o certifici ca o casa pasiva, cam nu conteaza sistemul, caci oricum ai de realizat toti pasii si calculele ca si la orice casa de la bun inceput si pana la testele finale de certificare.
@danutbalu3825
@danutbalu3825 10 күн бұрын
Bordajule făcute la goluri sunt exagerate în special la golul acela micuț, cât despre golul de la scara porțiune aceea de doua ochiuri de armatura, adică 40cm este ca și cum ar fi o terasă de 40 de cm și lunga de 3,5m are suficienta armatura.La carte spune ca orice gol în planșeu trebuie bordaj executat. În privința grinzilor sunt doua tipuri de grinzi la structura în cadre respectiv grinzi principale situate pe latura scurta a clădirii având o înălțime mai mare și armatura mai groasa și grinzi secundare care au o înălțime mai mica. Este o lucrare reușită! Felicitări!
@pavlosgabriel8244
@pavlosgabriel8244 10 күн бұрын
Bravo,de acord cu tine
@adrianionescu9180
@adrianionescu9180 11 күн бұрын
Multumesc, dar de ce nu ai spus si tu la sfarsitul clipului ce preferi sa folosesti?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 10 күн бұрын
Cu drag! Deoarece nu doresc sa influentez oamenii cu alegerile personale, consider mai corect sa informez, decat sa dictez.
@adineagoe5638
@adineagoe5638 11 күн бұрын
Nu ai zis nimic despre scurgerea apei și nu am văzut nimic prevazut sahturi conducte de preluare a apei pluviale .
@luk5827
@luk5827 11 күн бұрын
“ placing the insulation over the RC slab on the ground leads to details with smaller thermal bridges. “ Termoizolatia montata peste placa fundatiei va avea o punte termica mai mica , decat montata sub placa fundatiei . Ti-am trimis dovada pe mail , cu studiul care atesta lucru asta . Restu’ e cancan .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 11 күн бұрын
Stim lucrul dat deja de cativa ani dupa un studiu român prezentat la o Conferinta internationala de case pasive. De atunci proiectam preponderent doar cu termoizolatie peste placa de beton. Doar in anumite cazuri (sunt si exceptii), venim cu 5 cm de exmplu si sub placa, insa cel mai gros tot e peste beton. Merci de info!
@luk5827
@luk5827 11 күн бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Doar la noi ( Romania si Republica Moldova ) se pune termoizolatia sub placa fundatiei . Nu inteleg de ce se insista pe metoda asta , mai ales ca necesarul termic ii mai mare asa . 4kwh/m2an fata de 15kwh/m2an reprezinta 26% , ceea ce ii enorm de mult la o Casa Pasiva , doar din cauza ca nu se monteaza corect termoizolatia . Fiecare face ce vrea , dar daca tot urmarim eficienta energetica , sa facem ceva cu cap , nu doar asa sa ne aflam in treaba .
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi 11 күн бұрын
​@@luk5827 depinde ce folosești pentru încălzirea spațiului respectiv! Daca ai calorifere sau încălzire in pardoseala. Aici vine diferenta. Daca încălzești placa de beton care mai târziu iti va radia inapoi caldura, ori nu o încălzești si vei avea frig cand sunt oprite caloriferele. In cazul in care folosesti calorifere, nu mai ai o termomasă încălzită care sa iti radieze caldura din pamânt, respectiv placa de beton...care a fost încălzită de către încălzirea in pardoseala. Cand vei folosi corect încălzirea in pardoseala, atunci vei avea confort chiar si cand instalația de caldura este oprita. Dar romanul isi pune polistiren sub placa, ca mai apoi sa puna calorifere si sa dardaie, indiferent ca da sau nu drumul la incalzire. Eficienta slabă. Pui sub/deasupra, trebuie sa ai in calcul inerția termica ori lipsa ei. In lipsa, vei folosi mai mult timp (mai multe luni caloriferele) incalzirea chiar daca pe minim...si vei consuma mai mult. Romanul este chitros, ori nu stie sa construiască. Asadar...fiecare isi alege cum vrea sa izoleze ... Ideal este peste placă, si apoi sapa cu incalzire in pardoseala... Ori încălzești placa din sol. Solul tot inapoi iti va radia in timp căldura. Dar daca pui calorifere, nu se va încălzi solul si nici nu va radia caldura. Solul are o inertie termica, pe care trebuie sa o folosim. De exterior trebuie sa ne izolam bine. De ex. Perimetral la fundatia ce da in exterior. Solul nu se va raci asa repede sub casa si nici vara nu se va încălzi. In rest, te folosesti de sol, ca de o termomasa. Cine stie sa se foloseasca de ea bine, cine nu, dardaie 🤣
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi 11 күн бұрын
​@@luk5827romanul pune polistirenul sub placa ca vezi doamne asa nu va avea umiditate in casa* pe principiul asta merge Împreună cu toate miturile... Ca vezi doamne polistirenul pus pe mamaligi are o camera de aer in plus care "izoleaza" chetie aberanta chiar... Nea Dorel loveste dinou! Construit dupa ureche. Sub placa trebuie folie de plastic, respectiv impermeabilizat betonul. Si la revedere. Apoi polistiren...si incalzirea in pardoseala ideal.
@luk5827
@luk5827 11 күн бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Si daca stii ca izolatia nu se pune sub placa fundatiei , de ce mai promovezi asta ? De ce nu le atragi atentia la oameni ca termoizolatia se pune peste placa fundatiei ? La casa ta ai pus izolatia de 25cm XPS peste placa fundatiei . Ar trebui sa le explici la oameni ca asa ii corect cum ai facut tu . Si nu cum ii invata arhitectii pe oameni , ca termoizolatia se pune sub placa fundatiei . Fiindca asa ii gresit !
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 11 күн бұрын
Salut Valentine! Dă-mi te rog frumos un sfat! Când am construit casa nu am hidro-termoizolat casa la fundație. Știi prea bine cum se făcea înainte (dar de fapt mulți practică și acum), am pus piatră și turnat beton printre ea (“buto-beton”) în șanțurile fundației. Acum aș vrea să execut acele lucrări de hidro-termoizolație dar aș întâmpina o problemă din cauza formei neregulate a fundației, deoarece ea la turnare a luat forma șanțului. Ți-aș fi ff recunoscător dacă mi-ai da un răspuns sau poate faci un video pe tema asta.?!? Cred că pe mulți i-ai ajuta cu răspunsul! Îți mulțumesc anticipat! 🤝
@napoleono16
@napoleono16 11 күн бұрын
La ce adancime e fundatia? Ai probleme cu apa care se ridica prin capilaritate?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 11 күн бұрын
Salut, in mod corect, se sapa imprejurul fundatiei, se spala bine fundatia cu un aparat cu jet de apa sub presiune, apoi se indreapta fundatia cu o tencuiala pe baza de ciment cu plasa VR (in RO i se zice plasa de buzau) 4x4 mm ochiuri de 10 cm. In tencuiala se pot include aditivi de impermeabilizare. Ulterior se vine cu hidroizolatia, termoizolatia, membrana cu crampoane si se pune pamantul inapoi. Hidroizolatia trebuie sa inceapa in punctul cel mai de jos a fundatiei / talpei, termoizolatia minim ar fi de dorit sa inceapa sub adancimea de inghet, de circa 1 m adancime.
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 11 күн бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor, mulțumesc frumos pentru răspuns! 😉Mult succes în tot ceea ce faci, că faci bine! 👌
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 11 күн бұрын
@@napoleono16 variază între 80-120cm. Da, apar un fel de săruri prin pereți, acolo unde e mai în față fundația si unde e mai multă umezeală în sol.
@VASILEFELICIANArmas
@VASILEFELICIANArmas 10 күн бұрын
​​@@victorturcanu8516sarea de care vorbesti probabil nici nu are legatura cu fundatia sunt eflorescente care rezulta dupa uscarea peretelui acolo unde a fost o umezeala excesiva (probabil a plouat mult peste ziduri in timp ce ati construit)
@Ana-db4st
@Ana-db4st 11 күн бұрын
Mersi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 11 күн бұрын
Cu drag!
@Mihai-yd8sn
@Mihai-yd8sn 11 күн бұрын
❤❤❤❤❤❤
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 11 күн бұрын
Danke!
@emanuelvlaicu4205
@emanuelvlaicu4205 11 күн бұрын
Salut, știu că grosimea contează intotdeauna, iar cat mai muult cu atat mai bine DAR, eate mare diferența Termica intre 30cm vs 40 cm?
@dalv086
@dalv086 11 күн бұрын
oare nu se poate baga pompa de caldura in beci, unde iarna e cald, asa scoti COP-uri mai bune...? Ce zici? Altfel la -10,15 grade stai cu pompa inchisa ca nu iti permiti sa o folosesti...
@sqadadrian7473
@sqadadrian7473 12 күн бұрын
Dl inginer doar o remarcă bazata pe fizica de clasa a 7- a sau de experienta batranilor dea a face porti, acele diagonale oare nu sunt puse greșit sau vb aia multi vad putini pricep😅
@florinsoare8448
@florinsoare8448 13 күн бұрын
Inițial am gândit casa cu colectoare termice și stocare în puffere dar cred că mult mai ok este ca deocamdată pe timpul zilei să stochez căldura chiar în șapa pardoselii, sigur că până la o temperatură potrivită. Masa unei șape este suficient de mare să te țină până a doua zi. Asta desigur cu o izolare foarte bună și recuperarea căldurii din ventilație. Dacă este insuficient sau variațiile de temp sunt prea mari merge și un puffer, prețul este accesibil.
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 14 күн бұрын
Bateriile cu nisip se găsesc și la noi: sobele de teracota 😅😂
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 14 күн бұрын
@ 3:10 decât toată prostia din cadru la care îți trebuie o grămada de mentenanța și nu ai siguranța stabilității ei in timp mai bine îți pui de aceeași bani izolație de 40-50 cm pe casa și te încălzești cu 2 lumânări ….
@m.m.734
@m.m.734 14 күн бұрын
buna ziua. locuiesc intr-o casa de lemn veche care are in vecinatatea ei un versant. de vreo 7 ani am apropiat cladirea pana in versant si am izolat la exterior. dar nu am sapat inainte in jos, pt ca era deja un trotuar de beton de vreo 2 metri si la capatul lui incepea un perete de beton de 1,4 metri care tinea versantul. acum au inceput probleme mari, pt ca in 2 camere s-a pus si parchet laminat peste o podea de lemn veche, si a putrezit podeaua, se lasa parchetul mult..... sunt cele 2 camere de langa fostul trotuar de care am vorbit. deci pt faptul ca nu am posibilitate sa sap un dren la baza casei in exteriorul cladirii noi,(pamantul are 1.5 metri, cred ca stancos, si nu intra nici un escavator acolo .....) vreau sa va intreb daca pot taia in interiorul constructiei noi placa de beton si sa sap un sant pt un dren, care sa evite intrarea umezelii in casa veche de lemn careia prin turnare i s-au astupat si aerisireile care le avea prin intermediul unor caramide cu gauri sub grinda de lemn. Va rog da-ti-mi un sfat.....problema pare grava, poate fi chiar o ciuperca acolo, inca nu am desfacut parchetul laminat sa vad. Concluzia : Ajunge drenul acesta asa cum ati sfatuit sa se faca drenul ascuns prin taierea placii pe o latime de 30cm, (acum in interiorul casei, inainte in exteriorul casei de lemn?)
@Holubiac
@Holubiac 14 күн бұрын
A pus 3 rânduri de BCA sus, după care a continuat cu acoperișul? Se poate face mansarda sus sau este prea mica inaltimea (doar 3 rânduri de BCA)?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 9 күн бұрын
Acela e parapetul acoperisului plat.
@vladsavescu7871
@vladsavescu7871 14 күн бұрын
As vrea sa va întreb daca sub membrana bituminoasa aplicata peste placa de beton nu se formează condens? În UBAKUS pe o simulare de acest tip de acoperiș apar unele picături de condens pt a căror uscare ar fi necesare peste 30 zile. Credeți ca ar fi indicată o membrană de difuzie sau cum se pot elimina aceste picături de condens? Mulțumesc!