No video

1599. Hyundai Ioniq 🚗⚡ a gyakorlatban októberben. Fizetős töltés, hatótáv, fogyasztás ⛽ + szívások.

  Рет қаралды 11,026

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Күн бұрын

Ebben a videóban egy 640 km-es utamat mutatom be, hogy hogyan sikerült egy igazi töltő sivatagban a déli országrészben megtennem ezt a távot.

Пікірлер: 48
@robertnagy2456
@robertnagy2456 2 жыл бұрын
Picit szenvedős még ez a technika, én nem szeretnék egész úton azon agyalni, hogy hol és mikor kelljen töltenem, hogy ne szívjam meg.
@legjobbakona8533
@legjobbakona8533 2 жыл бұрын
Csak nincs kiépítve még megfelelő infrastruktúra. Ahhoz, hogy minimálisan legyen csak zökkenős a sűrűbb töltés a kis akkuhoz. De mint a videóban elhangzott, ha nem több száz km a napi alap táv ezek a zökkenők fel sem merültek volna.
@robertnagy2456
@robertnagy2456 2 жыл бұрын
@@legjobbakona8533 Úgy vélem ezek az elektromos autók elsősorban a nagyvárosokba valók, de belegondolva ott is a legnagyobb probléma a szállópor koncentráció.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Városon kívülre lettek tervezve a teslák és 64 kWh akkuval szerelt egyéb modellek, vagy az ennél is is nagyobb akkuk.
@medve33
@medve33 2 жыл бұрын
az emberek 90%a 50-60kmt tesz meg naponta.3 naponta kellene tölteni..hosszabb útra meg 1 öreg dízel
@MrTboy62
@MrTboy62 2 жыл бұрын
@@medve33 akkor 2 auto kell, hànyszor megyünk hosszù ùtra ? 200km nem hosszù , 110et szoktam biciklizni
@demolatorcorp
@demolatorcorp 2 жыл бұрын
Nagyon tanulságos videó volt, látni hogy összeségében mennyi idő megy el azzal hogy keresgéled a töltési lehetőségeket, külön oda bemész, beparkolsz, ott kb 20 perceket malmozol míg tölt, majd kikecmeregsz megint a pályára próbálsz lassan menni hogy tovább érj esetleg kikapcsolod a magnót fűtést hogy több áram maradjon stb...stb... Meg amennyi stresszt pluszban ez generál egy átlag usernél , hogy hol mikor hogy , szerintem nagyon nem éri ez meg. Olcsobb a nafta értem én de nem ezzel fogja senki megmenteni a természetet az biztos és a napjaidból simán kb 3 órát megspórolnál persze csak tippelek ha azt a régebbi s60 volvot használnád vagy bármilyen regi dizelt ami mellesleg nem kerül közel 7 millióba a különbségből meg sokat lehet tankolni...
@gabber01
@gabber01 6 ай бұрын
Nem nem tökéletesek az eautók, majd lesz jobb, de akkor senki ne tegyen semmit? Ezaaaz, locsoljuk az olajat mindenbe amibe csak lehet, amíg el nem fogy, vagy bele nem fulladunk... Igazán előre mutató gondolkodás...
@7Toki777
@7Toki777 2 жыл бұрын
Nekem az a vèlemènyem, ha az elektromos autót, mint "civilizánciónk megmentőjekènt" tekintjük, akkor úgy is kène tervezni, tehát nem mint autót, hanem mint maximális cèleszközt. Pl alárendelek mindent a lègellenállásnak, illetve a hatótávnak stb, bármit a hatèkonyság oltárán. Amíg autót csinálunk, addig ez csak üzlet, semmi más.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Igazad van. ha én tervezném az autókat, akkor az Ioniq egy tökéletes forma, verhetetlen hajtáslánccal. Ám tennék bele egy 64 kWh-ás akkut, nem egy böhöm futurisztikus színház autót terveztem volna utódnak és nagyon hiányzik egy 22 kWh-ás fedélzeti töltő és ma már minimum lehessen legalább 3 kw-ot kivenni az autó akkujából, hogy elmenjen róla egy kisebb háztartás áramszünet esetén és lehessen használni akkupaknak otthon a napelemhez. Na ez lenne az ideális autó nekem. :-)
@GORtubei
@GORtubei 2 жыл бұрын
Az autók életciklusára vetített károsanyag kibocsájtás nem egyszerű képlet (plusz lokális légszennyezés stb) ezért van hogy az segít a legtöbbet a környezeten ha nem is veszünk új autót, az érem másik oldala sajnos az hogy ez mind apró csepp a tengerben az igazán nagy szennyezőket kizárólag a profit hajtja... A videó szuper! Informatív és hiánypótló, keep up! UI: nem igazságot szretnék tenni de fontos hogy mind, belássuk hogy, ez egy sok összetevős egyenlet.
@fundhoodini8776
@fundhoodini8776 2 жыл бұрын
Nagyon jó a tapasztalataidat nézni, mindenképpen csinálj minél több ilyen videót. En egy 2013 as Leaf-et használok egy kis ideje, hétköznap városban, de hétvégén nagyobbacska tavokra. Eddig a legnagyobb 190 km volt ami 24kwh 67% os akkuval kezdőnek kihívás.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Vannak még szép számmal korábbi videók is és lesznek is még.
@zollerattila3316
@zollerattila3316 9 ай бұрын
Nem kötekedésként, de nem lett volna egyszerűbb/célszerűbb Jászapátin, Szolnokon és Szentesen keresztül menni Vásárhelyre? Töltés nélkül meglett volna 3 óra alatt, ha 100%-ról indulsz 🙂
@ferenckurcz2263
@ferenckurcz2263 2 жыл бұрын
Maximális egyetértésem, 3 éve vezetem lassan.
@larcdpghu
@larcdpghu Жыл бұрын
Tegnap a ugyanilyen ERR volt, mint a Mustang esetében, nekem is egy másik töltőnél, ami a diszpécser szerint konstans töltő hiba volt. Nem is engedte el a csatlakozót az autó, amit a vészleállítóval (töltőoszlopon középen alul) tudtam kioldani.
@CsabaUrmezei-fk6no
@CsabaUrmezei-fk6no 8 ай бұрын
38kwh-t vásárolnék, hol tudom megnézni, hogy van-e benne hőszivattyú? Plusz a garanciára van km megkötés?
@istvanszakacs7228
@istvanszakacs7228 10 ай бұрын
Szerintem ez még így nyüglődés! Az autó árához képest biztosan, Ez nem életszerű. Sok alkut kell szerintem vállalni. Az lenne az igazi ha egy töltéssel legalább 800km lehetne megtenni valóságban! Átlagban 120km tempónál. A teljes töltés meg nem tartana tovább 10percnél. Nulláról százalékra, megközelítőleg. Na akkor nem kellene matematikázni. De addig?
@OszvaldJuhasz
@OszvaldJuhasz 2 жыл бұрын
Köszi a videót!
@kusz77
@kusz77 2 жыл бұрын
szepen beallt a toltohoz.
@csakoska
@csakoska Жыл бұрын
A CAT mobilon milyen alkalmazás ami az analitikát mutatja? OBD II csatlakozón keresztül jön az info? Köszi!
@akoskatona2046
@akoskatona2046 2 жыл бұрын
Nagyobb akksis ioniq lassabban tölt, utvonaltervezovel kivancsisagbol megneztem,hogy mondjuk Umagba ,Horvatorszagba melyikkel mennyi idö lejutni,es bizony 11 perc elönye volt a 28kwh-s akksival szerelt a 39-hez kepest.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Igen. Ezért nem is váltok én sem. Ha váltanék, akkor a 64-est választanám, de az meg nincs Ioniqban sajnos. Kíváncsi leszek az Ioniq 6-ra. Ha eszük van abba a 64 akksi kerül és hasonló más adatokkal bír majd, mint a régi Ioniq. Nem is értem miért kell a jót alább adni a design miatt.
@akoskatona2046
@akoskatona2046 2 жыл бұрын
@@nepazarolj én sem... de akár a 39es is elég lenne a 28as képességeivel villámtöltés terén, mert azért a 64es ehhez a kasztnihoz már nem tudna ilyen jól fogyasztani a jelentős súly miatt a 28ashoz képest. akkor meg már egy jó, 39es 70kwos toltessel bőven elég 10m körül, és máris több lenne ezekből.
@tamasbakos7268
@tamasbakos7268 2 жыл бұрын
Szia Uram. Mikor vetted a járművet?28kWh-ás az akksija ?
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
28-as igen és valamikor a nyáron vettem.
@tamasbakos7268
@tamasbakos7268 2 жыл бұрын
@@nepazarolj Kicsit megugrott az autó ára. Figyelem az hogyan alakul és egy IONIQ taxit árultak 5,2misiért hetekig fent volt. Viszont amikor felemelték az árát 6, 5 millióra 1 héten belül elkelt. Nagyon veszik a többi gyártó használt e-autóit is. Ez minek köszönhető ön szerint?
@KerperFerenc
@KerperFerenc Ай бұрын
Hegyvidéken, hogy lehet kalkulálni? A hatótáv nagyon visszaesik?
@nepazarolj
@nepazarolj Ай бұрын
Nem esik vissza. Elektromos autóknál szinte mindegy, hegyen sem fogyasztanak többet. Majd lesz egy ilyen videóm, ahol felfelé 93 kWh volt a fogyasztás, mire leértem 11 kWh lett. :-)
@KerperFerenc
@KerperFerenc Ай бұрын
@@nepazarolj értem. Lefelé visszatölt .
@bergeronx367
@bergeronx367 2 жыл бұрын
Első töltésnél. Ha perc alapú, akkor miért 36másodpercnél lett leállítva? Miért nem 55-nél? Mostanában volt hogy egyes mobil szolgáltatóknál gond volt, és nem volt internet a hálózaton és nem tíz percre. Tehát mi van olyankor ha nincs internet a telefonon hogy lehet applikáció nélkül tölteni? ................... Kis troll on Elmondod többször hogy be lehet menni a üzletbe, illemhelyre(4:22, 11:05) , aztán meg hogy ugyan legyen már ott a töltőnél(22:23). 😁 ...................... Környezet aha, Szerbiában most akarják feltúrni a tájat hogy legyen miből akkut gyártani, mert az elektromos járművek miatt szükség van rá. .......... Kell ennek még pár év sok sok sok töltőre van még szükség, akár fizetősre. Inkább fizet az ember a töltésért minthogy kockáztatni keljen a megérkezést.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Perc alapú, de részidőt számláz, azaz másodperc alapon. Nos ismét információ hiány van. :-) Igen azt mondom, be lehet menni az üzletbe, mert látom ,hogy közben tölt az autó és hol jár, mindezt az applikációban. Aki érkezik, az pedig látja, hogy hány perce töltök és hány %-os az akksim ezt az oszlopon látja. Tehát következtethet meddig leszek még ott. Ám mindez nem elég, mert a Mobiliti adott egy is kártyát, amin be tudom állítani egy tárcsával, meddig fogok még tölteni és ott van rajta a telefonszámom is. Tehát úgy látok minden adatot, mint ha ott lennék és el tudnak érni mint ha ott lennék. Az gond, ha valaki nincs ott ám nem tölt az autója csak foglalja a helyet. Ez az akku egy kiragadott példa, mert az etanol miatt több területet fognak be, mint az akkuk miatt légy nyugodt. :-) A EU baromsága miatt. legalább most Covid idején ne tennék kötelezővé a 10% etanol tartalmat. Idióta egy banda basszus, lerontani a benzin hatásfokát ez milyen környezettudatos már, meg hogy belerohad a benzin a tankba. Gratulálok. :-) Igen ez viszont igaz, hogy már most is sokkal több DC töltő kellene. Lehetne példát venni a Tesláról, töltő telepítés sebességben. :-)
@bergeronx367
@bergeronx367 2 жыл бұрын
@@nepazarolj Vagyis akkor nem perc alapú hanem idő alapú. Vagy másodperc alapú. Oké hogy lehet látni hogy mi van. De bármikkor jöhet egy pillanatnyi hiba és errort dob a töltés, és hiába jelzi a telefon hogy a töltés leállt egy megkezdett vásárlást nem várhatja el senki hogy megszakítsa. Tele van pakolva a bevásárlókocsi és hagyjon ott csapot papot mert leállt a töltést és hátha valaki tölteni akar. És az se elvárható hogy percre pontosan érjen vissza az ember, csúszás benne van mindenbe, mondjuk a bankba kifogta és fél órát csak várakozott hogy sorra kerüljön töltés meg már rég véget ért. Parkolásra foglalni töltő helyet meg csak olyan helyen csinálják szerintem ahol sok a kocsi kevés a parkoló, egy bevásárlóközpont nem ilyen szokott lenni ott általában rengeteg szabad parkolóhely van. De ha lenne csomó töltő akkor ez se lenne gond pár kilométer és ott lenne a másik töltő. Nem EU sajátosság etanol, van olyan Dél Amerikai ország ahol sokkal több százalék az etanol, Brazília E18-E27.5, Paraguay E18/24 Csak ugye a helyi sajátosságokat kellene figyelembe venni. Mit mennyire drága előállítani és mennyi a környezetszennyező. Romlás csak azoknak gond akik nem használják fel egy két hónapon belül az azért meg elég ritka, és azoknak meg nem is nagy felár 100-as benzint tankolni.
@denkezotya5560
@denkezotya5560 2 жыл бұрын
Uhh.....inkább marad a dci, meg a hdi, mint a DC.....😁😁😉 Csak vicceltem...
@leventeimre
@leventeimre 2 жыл бұрын
Mi ebből a tanulság? A csomagtartóban mindig kell lenni egy nagy kanna elektronnak és akkor nem okoz problémát a töltő hiánya. Régi trükk,, benzines dízeles autóknál is használatos hasonló megoldás. 🤣😂
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Ráhibáztál levente, mert ott figyel a csomagtartómban egy 22 kW-os mobil DC inverter. :-)
@TLT84
@TLT84 2 жыл бұрын
Sajnos meg magyarorszagon nincs olyan toltohalozat mint pl hollandiaban. Nekem lassan 2 honapja van ilyen autom. Autopalya mellett 50-80kmen vannak hipertoltok (350kw). remelem par ev es elterjednek magyarba is.
@fodor801
@fodor801 2 жыл бұрын
@@nepazarolj Mennyibe fájt a 22 es mobiltöltő ?
@robertnagy2456
@robertnagy2456 2 жыл бұрын
Az Ioniq 5 nagyon szépen beparkolt...
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Igen. :-) A pénzhez tehetség már nem jutott.
@jeanmichel8806
@jeanmichel8806 2 жыл бұрын
nem mintha a kolozs megyei ford mustangos jobban parkolt volna
@mihalykasza9126
@mihalykasza9126 2 жыл бұрын
Ha erre jársz Maglód fele csak tudd,ha foglalt a töltő a Decathlonnál is van töltő!!
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Igen tudom. :-) Most sajnos lebombázták az Auchan előtti töltőt. Valószínű neki ment valaki és kidöntötte, mert csak a vezeték van meg. :-(
@MrBalintka01
@MrBalintka01 2 жыл бұрын
Elektromos autosoknak ve kel szereznj wegy agregatort
@peterbiro141
@peterbiro141 Жыл бұрын
Te melyik nyelvet beszéled? 😅😅😅
@gyorgykiraly5854
@gyorgykiraly5854 2 жыл бұрын
Agyrém az egész.
@peterbiro141
@peterbiro141 Жыл бұрын
Agyatlanoknak max
1718. A hosszú élettartam titkai villanyautónál! ⚡ Ioniq 715 km a gyakorlatban. ⛽
47:03
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 9 М.
Hyundai Ioniq teszt - 2 év tapasztalata 30 percben
36:05
B-EVmobil - Elektromos Autó Akadémia
Рет қаралды 46 М.
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 209 МЛН
هذه الحلوى قد تقتلني 😱🍬
00:22
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 31 МЛН
English or Spanish 🤣
00:16
GL Show
Рет қаралды 5 МЛН
1573. Hyundai Ioniq ⚡130 km/h GPS autópálya tempó télen ❄. Érdemes gyorsan menni? ⛽
23:38
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 8 М.
Hyundai Ioniq 38 kWh Geilo test
23:39
Bjørn Nyland
Рет қаралды 85 М.
Hyundai Ioniq Plug-In hibrid 🚘⚡ részletes fogyasztás teszt ⛽, minden körülmények között.
46:53
1714. Elmegy 300 km-t? ⚡⛽ Hyundai Ioniq 28 kWh hatótáv teszt.🏁
17:44
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 10 М.
1920. Hyundai Kona ⚡ 64 kWh 500 km hatótáv teszt nagy meglepetésekkel.📈
24:18
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 10 М.
10+1 dolog, amit IMÁDOK a Hyundai IONIQ-ban
11:17
Villanyautósok
Рет қаралды 23 М.
Megbízásból kerestem elektromos⚡ autót🚘 + magamnak egy vonóhorgost. Lássuk mit találtam. 😉
21:39
Hyundai Ioniq 38 kWh - Autobahn Power Drive
27:47
Battery Life
Рет қаралды 22 М.
Hyundai IONIQ nagyobb aksival - Vezettem
16:01
Andras Horvath
Рет қаралды 148 М.
Nyűg elektromos autóval járni, ha nem tudod otthon tölteni?
15:36
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 209 МЛН