1716. Slavík obecný, Common Nightingale, Nachtigall, Nachtegaal, Słowik rdzawy, Rossignol philomèle

  Рет қаралды 253

Jarmila Kačírková

Jarmila Kačírková

Күн бұрын

Většina lidí zná Slavíka obecného (Luscinia megarhynchos) podle zpěvu, ale ne podle vzhledu. Proto je často velkým překvapením, jeho prostý hnědý šat. Obyčejně zpívá ukrytý v keři jak ve dne, tak v noci. Někteří slavíci jsou skutečně mistrnými pěvci, jiní zpívají o poznání hůře. Mladým samečkům není totiž zpěv vrozen, musí se mu naučit odposloucháním, tak kvalita jejich zpěvu záleží na dovednosti jejich učitelů. Je především ptákem křovin a okrajů listnatých lesů, hnízdí i v porostech u vodních toků a rybníků, v zarostlých parcích a zahradách i v zanedbaném prostředí průmyslových závodů a skladů, pokud jsou tam nějaké křoviny.
Hnízdo je dobře ukryto ve vrstvě spadaného listí, hromadě roští nebo mezi výhonky keřů. Buď přímo na zemi nebo jen nevysoko nad ní. Hnízdo staví jen samice ze suchých listů, trávy a kořínků, vystele je rostlinnými vlákny i srstí. Na 4-5 vejcích sedí jen samice, samec ji nekrmí. O mláďata pečují pak oba rodiče. Potrava je výhradně živočišná, skládá se z drobných bezobratlých živočichů sbíraných v tlejícím listí. Pouze na podzim ozobává bobule a jiné plody.
English
Most people know the Nightingale (Luscinia megarhynchos) by their singing, but not by their appearance. That's why it's often a big surprise, his plain brown dress. He usually sings hidden in the bush both day and night. Some nightingales are truly master singers, others sing worse about knowledge. Singing is not born to young males, they have to learn to listen to it, so the quality of their singing depends on the skills of their teachers. It is primarily a bird of shrubs and the edges of deciduous forests, it also nests in stands by watercourses and ponds, in overgrown parks and gardens and in the neglected environment of industrial plants and warehouses, if there are any shrubs.
The nest is well hidden in a layer of fallen leaves, a pile of grates or among the shoots of shrubs. Either directly on the ground or just not high above it. Only females build dry nests from grass, grass and roots, lining them with plant fibers and fur. Only females sit on 4-5 eggs, the male does not feed her. Both parents then take care of the young. The food is exclusively animal, consisting of small invertebrates collected in rotting leaves. Only in the autumn does it bake berries and other fruits.
Slavík obecný, Common Nightingale, Nachtigall, Nachtegaal, Słowik rdzawy, Rossignol philomèle

Пікірлер: 76
Pán prstenů: Zkrocení Matyldy (parodie) - Mistr dabingu
10:02
Mistr dabingu
Рет қаралды 49 М.
GTA 5 vs GTA San Andreas Doctors🥼🚑
00:57
Xzit Thamer
Рет қаралды 31 МЛН
小丑和白天使的比试。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:51
超人不会飞
Рет қаралды 45 МЛН
10 HABITS YOU SHOULD DO EVERY MORNING (Stoicism)
22:53
Zdravý Mindset
Рет қаралды 77 М.
CARRICERO COMUN CANTANDO   Common Reed Warbler Singing
3:58
Guillermo Crespo M.
Рет қаралды 877
OBJEVTE ZDE STOICKOU METODU, JAK PŘITÁHNOUT ÚSPĚCH A KLID BEZ NÁMAHY.
22:42
RORÝS
3:18
PŘÍBĚHY PŘÍRODY - NATURE STORIES
Рет қаралды 17 М.
Naladěno na jaro / Vlaštovka obecná
0:33
Moravské zemské muzeum
Рет қаралды 177
GTA 5 vs GTA San Andreas Doctors🥼🚑
00:57
Xzit Thamer
Рет қаралды 31 МЛН