200423 Природня вентиляція коттеджу. Приточні клапана. 2 частина

  Рет қаралды 6,873

Олександр Терехов Проект Будівництво

Олександр Терехов Проект Будівництво

Күн бұрын

Природня вентиляція залишається головною системою не великих будинків. Її не рекламують, бо гроші не заробиш. Її не проектують, бо вона частина будинку котрий проектує Архітектор, а не інженер по вентиляції. Вам не розкажуть про неї нічого гарного, бо будинків де вона правильно зроблена, май же немає! Вона капризна. Вона витрачає дарма енергію в логіці «сучасного будівництва». Так навіщо про неї розмовляти? Тому що вона енергонезалежна! Вона економічно вигідніша в маленьких будинках! Вона услугоНЕзалежна! Не потрібує коштовного обладнання з супер спеціалістами для обслуговування! У неї відсутнє моральне старіння. Вона чудова вписується в логіці бюджетного будівництва приватного будинку. І якщо у вас в будинку є газова плита чи котел, камін чи піч - без неї ніяк!
Належна вентиляція в будинку має вирішальне значення для безпеки, комфорту та енергоефективності, і її можна досягти за допомогою поєднання систем природної та примусової вентиляції.
00:00 🏡 Олександр Терехов розповідає про важливість природної вентиляції, зокрема облаштування вентиляції на кухні та використання витяжки з фільтром, а також наголошує на необхідності абсорбуючого елементу для видалення запаху та вологи в будинку.
06:26 🏡 Примусова вентиляція створює зони високого і низького тиску, що дозволяє посилити рух повітря і природну вентиляцію в будинку, а для вентиляції гаража і підвалу необхідні утеплювачі і дефлектори.
12:37 💨 Правильна вентиляція в котеджі передбачає використання різних установок вікон для контролю потоку повітря залежно від зовнішньої температури, з регулярним обслуговуванням вікон і клапанів для запобігання замерзанню та забезпечення ефективної ізоляції.
18:59 🏡 Природна вентиляція в будинках може бути досягнута за допомогою очищення, герметизації та технологій, з варіантами, які обговорюються на зустрічі з архітекторами, інженерами та клієнтами, щоб визначити найкращу систему для будинку.
25:24 🏡 Установка мікроклапана на мансардному вікні покращує вентиляцію і підтримку плюсової температури, а природна вентиляція в добре утепленому будинку може позбавити від кондиціонування повітря на першому поверсі.
35:10 💨 Правильна вентиляція в старих будинках має вирішальне значення для безпеки та комфорту, адже сучасні стандарти вимагають заливки вентиляційних каналів та примусової вентиляції офісних приміщень, а енергозберігаючі технології часто не враховують витрати енергії на вентиляцію.
43:08 🏡 Зосередьтеся на економії грошей і спрямуйте їх на інші розробки, організувавши вентиляційні канали, щоб уникнути втрат тепла, і покладаючись на природні системи вентиляції.
48:57 🏡 Доповідач розповідає про важливість примусової вентиляції в будинку та про необхідність відповідного проектування системи.
1 частина
kzbin.info0BjjKNgK_EI
Підтримка Канала www.wayhome.tv/stranica-podde...
Стторінка Курса "Как построить Комфортный Дом" (рус): www.wayhome.tv/kursKPKD/
Книга "Естественная вентиляция и Микроклимат в Доме" (рус) www.wayhome.tv/biblioteka/este...
Самостійне навяання www.wayhome.tv
Приватні Консультации www.wayhome.tv/konsultaciya-po...
Будівельні послуги www.teleos.kiev.ua/uslugi/bui...
Проектування Коттеджей www.teleos.kiev.ua/uslugi/pro...
Правила Канала и Блога www.wayhome.tv/pravila-bloga/
INSTAGRAM / wayhome.tv
#природнявентиляція #приточниклапана #вентіляція #поТерехову #TerekhovO

Пікірлер: 60
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
Належна вентиляція в будинку має вирішальне значення для безпеки, комфорту та енергоефективності, і її можна досягти за допомогою поєднання систем природної та примусової вентиляції. 1. 00:00 🏡 Олександр Терехов розповідає про важливість природної вентиляції, зокрема облаштування вентиляції на кухні та використання витяжки з фільтром, а також наголошує на необхідності абсорбуючого елементу для видалення запаху та вологи в будинку. 1.1 Олександр Терехов розповідає про важливість природної вентиляції та закликає глядачів залишитися та послухати його унікальні ідеї. 1.2 Доповідач розповідає про те, як організувати природну і примусову вентиляцію на кухні з одним вентиляційним каналом, включно з варіантом використання витяжки з фільтром, яка не потребує воздуховода. 1.3 Доповідач розповідає про комфортність природної вентиляції та необхідність абсорбуючого елемента для видалення запаху та вологи в будинку. 1.4 Створення розряду знижує тиск, що призводить до додаткового надходження повітря, а піднявши трубу над витяжкою, можна мінімізувати гідравлічний опір для покращення вентиляції.
@user-wo9kh9em6k
@user-wo9kh9em6k 4 ай бұрын
Щиро дякую за зрозумілу і надзвичайно розлогу відповідь. Здоров'я Вам і Перемоги!!!
@nickkarpenko5353
@nickkarpenko5353 2 ай бұрын
Дуже давно не дивився Ваші відео, і ось натрапив на одне, відразу підписався, тому що так приємно коли ви перейшли на нашу рідну мову, дякуємо!!! Слава Україні!
@user-wh5si5vp6g
@user-wh5si5vp6g Ай бұрын
Дякую за дууже корисну ініормацію щей українською)
@alexalex4509
@alexalex4509 29 күн бұрын
Олександру респект , як завжди!
@user-ij7yi6eq9y
@user-ij7yi6eq9y Жыл бұрын
Чудові професійні відповіді ! Дякуємо за Вашу працю !!!
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@user-ls2yv4yy1m
@user-ls2yv4yy1m Жыл бұрын
Якраз сьогодні монтував витяжку і вентиляційну решітку. Теж один канал. І весь день про те думав, що якщо витяжка сильно повітря виштовхує то точно частина відбиватиметься від стіни і повертатиметься назад. Дуже доречне перше питання і ваша відповідь. 👍
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@user-fl2uq3bz2t
@user-fl2uq3bz2t Жыл бұрын
Найлепшы канал пра будаўніцтва. Дзякуй Вам! 👋
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
:) дякую за підтримку!
@olasuprun
@olasuprun Жыл бұрын
Дякую! Всі поради дуже корисні, для мене, як архітекторки!
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка, Олю! :)
@user-lw6ts3te9n
@user-lw6ts3te9n Жыл бұрын
Супер! Дякую за відповіді!
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@user-mt1dl8jr3q
@user-mt1dl8jr3q 6 ай бұрын
Дякую, що витратили час для цього відео і каналу взагалі
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
НЕ витратив, а вклав в якісне будівництво для Українців! :)
@user-mt1dl8jr3q
@user-mt1dl8jr3q 6 ай бұрын
@@TerekhovO похвально
@SvitlanaViktorivna
@SvitlanaViktorivna 5 ай бұрын
@@TerekhovO гарно дякуємо, будуємось, у вас дуже корисний контент
@AlexRAO81
@AlexRAO81 10 ай бұрын
Дякую, цікаві питання і як завжди професійні відповіді.
@b_time3401
@b_time3401 Жыл бұрын
Дякую!
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@PavloLashkevych2009
@PavloLashkevych2009 3 ай бұрын
Истинное знание - жизненная сила - легко на Душе и понятно
@user-nt6ex8jj6k
@user-nt6ex8jj6k 10 ай бұрын
Дай Бог благополуччя Вам!
@Kolomi9
@Kolomi9 3 ай бұрын
Дякую вам за таку чудову інформацію
@viktorbruzh6304
@viktorbruzh6304 6 ай бұрын
Якраз доробляю ремонт, дуже корисні вебінари для мене, поки ще є час і можливисть поправити вентиляцію. Дякую
@iuriishapenko670
@iuriishapenko670 Жыл бұрын
Цікаво, аргументовано, корисно! Дякую!
@user-fu1ks1rt7i
@user-fu1ks1rt7i Жыл бұрын
Дякую. Якраз думав які мікроклапани обрати. А бовдурам підписка не поможе бо вони і так все знають😊.
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@user-ew9mq4rl1n
@user-ew9mq4rl1n Жыл бұрын
Добрий день Олександр. Мені сподобались ваші вебінари про природню вентиляцію котеджу, а також дуже сподобалась ваша книга -“Естественная вентиляция”. Дякую, хай Вам щастить.
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка та Дякую! :)
@Sergii_Bondaruk
@Sergii_Bondaruk Жыл бұрын
Чодово, дякую.
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Будь ласка! :)
@mykolaparaniko4280
@mykolaparaniko4280 5 ай бұрын
Супер корисно👍👍👍
@user-ld2ch1tf9h
@user-ld2ch1tf9h 9 ай бұрын
Дякую
@vbulakh
@vbulakh Ай бұрын
Дякую за корисну інформацію. Нарешті почув/побачив, як організувати вентиляцію з витяжкою на кухні. Але виникло питання, чи потрібно в багатоквартирному будинку утеплювати вентшахти і чим? Яка має бути мінімальна товщина?
@DimaPradedovych
@DimaPradedovych Жыл бұрын
Дві вподобайки )!
@user-ug5qz1jn7l
@user-ug5qz1jn7l 6 ай бұрын
Чудовий контент,дякую! Давно уже ваші відео давлюсь! Я так розумію ,що фішку з зонами високого_ниського тиску можна використати при об'єднанні витяжних каналів 1_2 поверхів щоб зберегти і висоту каналів для правильної роботи ,і забезпечити тягу! Так сказати на підхоплннні! Питання : чи достатньо буде січення каналу 140*140 ,якщо в нього приходить 2 таких об'єднаних?
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
5. 25:24 🏡 Установка мікроклапана на мансардному вікні покращує вентиляцію і підтримку плюсової температури, а природна вентиляція в добре утепленому будинку може позбавити від кондиціонування повітря на першому поверсі. 5.1 Створіть рух повітря уздовж шляху мікроклапана, щоб максимально охопити кімнату, і покладайтеся на принцип, що вентилятор працюватиме відповідно до найменшого опору. 5.2 Спікер встановив мікроклапан на горищному вікні, щоб покращити вентиляцію та підтримувати плюсову температуру та хороший протяг у верхній частині їхнього будинку. 5.3 Природна вентиляція на горищі працює стабільно, але в якості резерву бажано також встановити вентилятор з датчиком вологості. 5.4 Для твердопаливного котла з діаметром димоходу 160 мм клапана в 100 мл буде недостатньо, а діаметр припливного каналу не повинен бути менше діаметра димоходу. 5.5 Правильна теплоізоляція, сонцезахисні елементи і багатофункціональні склопакети можуть допомогти двоповерховому будинку уникнути необхідності кондиціонування влітку, але на горищі через високу температуру він все одно може знадобитися. 5.6 Доповідач обговорює ефективність природної вентиляції в їхньому добре ізольованому будинку та відсутність потреби в кондиціонуванні повітря на першому поверсі, а також рекомендації щодо варіантів вентиляції горища.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
6. 35:10 💨 Правильна вентиляція в старих будинках має вирішальне значення для безпеки та комфорту, адже сучасні стандарти вимагають заливки вентиляційних каналів та примусової вентиляції офісних приміщень, а енергозберігаючі технології часто не враховують витрати енергії на вентиляцію. 6.1 Доповідач розповідає про систему вентиляції в старих будинках і про те, як на неї вплинули піч і діряві вікна, наголошуючи на важливості правильної вентиляції для безпеки та комфорту. 6.2 Вентиляційні канали слід укладати із затиранням швів замість штукатурки, оскільки сучасні стандарти вимагають затирання швів і видалення штукатурки. 6.3 Для офісних приміщень з великою концентрацією людей необхідна примусова вентиляція для ефективного регулювання якості повітря та температури. 6.4 Доповідач розповідає про важливість організації вентиляції для запобігання втрат тепла в котеджі. 6.5 Енергозберігаючі технології вимагають тепла для живлення вентиляції, але енергія, що витрачається на вентилятор і нагрівання підшипників, часто не враховується.
@VitMolot
@VitMolot 10 ай бұрын
😉🤝👍
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
2. 06:26 🏡 Примусова вентиляція створює зони високого і низького тиску, що дозволяє посилити рух повітря і природну вентиляцію в будинку, а для вентиляції гаража і підвалу необхідні утеплювачі і дефлектори. 2.1 Примусова вентиляція створює зони високого і низького тиску, що дозволяє збільшити рух повітря і природну вентиляцію в будинку. 2.2 Вентиляція в гаражі необхідна для надходження чистого повітря і виходу вологи, а досягти її можна шляхом створення припливу повітря через двері і гараж за допомогою дефлекторів і утеплювача. 2.3 Ізоляція на фасаді і за трубою необхідна для запобігання утворенню конденсату, а основна ізоляція повинна бути не менше 100 мм, щоб запобігти промерзанню стіни, а також допускати регулювання решітки для формування потоку повітря. 2.4 Для природної вентиляції підвалу можна використовувати різні типи дефлекторів, з рекомендацією тримати повітрозабір вище, щоб зменшити надходження бруду, а також можливість придбати або виготовити дефлекторний елемент.
@stepanyufan78
@stepanyufan78 2 ай бұрын
По першій частині є питання. Витяжка працює добре, а притік повітря як правильно організувати? В мене на кухні ще пічка на дрова, то з неї починає дим в приміщення вертатися. Приходиться відкривати двері.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
3. 12:37 💨 Правильна вентиляція в котеджі передбачає використання різних установок вікон для контролю потоку повітря залежно від зовнішньої температури, з регулярним обслуговуванням вікон і клапанів для запобігання замерзанню та забезпечення ефективної ізоляції. 3.1 Утеплити футерований димохід твердопаливного котла необхідно для запобігання промерзання і забезпечення ефективної теплоізоляції. 3.2 Правильна вентиляція в котеджі передбачає використання різних параметрів вікон для регулювання потоку повітря в залежності від зовнішньої температури. 3.3 Закривайте вентиль, коли дуже холодно, але все одно провітрюйте спальню чи офіс двічі на день для комфорту. 3.4 Важливо розуміти, як працює природна вентиляція, оскільки регулярне технічне обслуговування вікон і клапанів може запобігти замерзанню та забезпечити належний потік повітря.
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
7. 43:08 🏡 Зосередьтеся на економії грошей і спрямуйте їх на інші розробки, організувавши вентиляційні канали, щоб уникнути втрат тепла, і покладаючись на природні системи вентиляції. 7.1 Доповідач стверджує, що ідея економії енергії за допомогою дорогого обладнання є непрактичною, натомість пропонує зосередитись на економії коштів і спрямувати їх на інші розробки. 7.2 Організуйте вентиляційні канали, щоб уникнути втрат тепла і покладайтеся на природні системи вентиляції. 7.3 Розуміння формування системи будинку та вибір технологій і матеріалів для створення цілісної системи природної або примусової вентиляції. 7.4 Доповідач обговорює необхідність створення нової системи вентиляції для задоволення споживачів. 8. 48:57 🏡 Доповідач розповідає про важливість примусової вентиляції в будинку та про необхідність відповідного проектування системи.
@sh6706
@sh6706 2 ай бұрын
Доброго дня, Олександр Васильович. Як можна придбати Вашу книгу про вентиляцію?
@TerekhovO
@TerekhovO 2 ай бұрын
Поки ніяк... ликпей заблокував, а я не став рлзбиратися бо вони на мові московітів...
@user-lv7jp9et6f
@user-lv7jp9et6f 5 ай бұрын
В кухонному вент каналі спрацьовує принцип інжекції
@user-wo9kh9em6k
@user-wo9kh9em6k 4 ай бұрын
Що таке "... друге світло..." ?
@TerekhovO
@TerekhovO 4 ай бұрын
Відсутність перекриття в великій залі. Висота стелі два поверхі.
@user-ik7fu2pn4l
@user-ik7fu2pn4l Жыл бұрын
Добрий день,Олександре! Чи робили б Ви на кухні окремий отвір в стіні на вулицю саме для витяжки, щоб не чіпати вентканал природньої вентиляції? Чи в такому ви падку може бути перевертання тяги? Чи з таке питання краще на вебінар? Дякую!
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Такого краще не робити. Може бруд по фасаду текти і у випадку вітру погано працювати.
@user-ik7fu2pn4l
@user-ik7fu2pn4l Жыл бұрын
@@TerekhovO Дякую! Тоді будемо робити по технології Терехова👍😉
@user-pg5ig9qz4k
@user-pg5ig9qz4k 10 ай бұрын
Чи розглядали Ви систему вентиляції по системі "канадський колодязь"?
@TerekhovO
@TerekhovO 10 ай бұрын
Ні. Дивиться відео про грунтові теплообмінники.
@Alexcsgsp
@Alexcsgsp Жыл бұрын
Доброго дня, Підкажіть, будь-ласка, ЦСП - це інерційний матеріал, чи ні?
@TerekhovO
@TerekhovO Жыл бұрын
Так. Але його замало...
@TerekhovO
@TerekhovO 6 ай бұрын
4. 18:59 🏡 Природна вентиляція в будинках може бути досягнута за допомогою очищення, герметизації та технологій, з варіантами, які обговорюються на зустрічі з архітекторами, інженерами та клієнтами, щоб визначити найкращу систему для будинку. 4.1 Канал дозволяє природну вентиляцію в будинку, але його потрібно добре прочистити, щоб сажа не залітала в будинок, а також є технологія, яка називається uranflex. 4.2 У вентиляційний канал вставляється пластик для його герметизації від температури, а технологією реконструкції димоходу можна закрити токсини або опустити вентиляційну трубу і заповнити її розчином для природної вентиляції. 4.3 Різноманітність систем опалення будинку може бути надзвичайною для клієнтів, які можуть не розуміти, що вони потрібні. 4.4 Буде організована зустріч з головним архітектором, головним інженером та замовником для обговорення формування технічного завдання на проект, в тому числі впровадження автоматизованих систем регулювання мікроклімату «розумний будинок». 4.5 Обговорюються різні варіанти систем природної вентиляції в будинках з урахуванням планування, архітектури та системи опалення, а остаточний вибір залежить від уподобань і бюджету замовника.
@andriizlatnik398
@andriizlatnik398 5 ай бұрын
Дякую!
@user-ui4br1te4h
@user-ui4br1te4h 4 ай бұрын
Дякую!
270423 Природня вентиляція в приватному будинку. 1 частина.
1:12:33
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 42 М.
Чи потрібно обробляти фундамент бітумною ґрунтовкою перед утепленням ЕППС?
8:03
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 10 М.
когда достали одноклассники!
00:49
БРУНО
Рет қаралды 4 МЛН
Do you have a friend like this? 🤣#shorts
00:12
dednahype
Рет қаралды 55 МЛН
Китайка и Пчелка 4 серия😂😆
00:19
KITAYKA
Рет қаралды 2,2 МЛН
060723 СЕПТИК, ВИГРІБНА ЯМА, БІОСТАНЦІЯ - особливості кожного
49:26
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 10 М.
310823 Підлога по ґрунту 1 частина Теорія
1:00:40
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 10 М.
250523 Утеплення будинку від А до Я... 1 частина
1:14:05
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 14 М.
Газоблок обов'язково армувати?
5:01
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 1,1 М.
091123 Тепловий насос в опалюванні будинку. Теорія та досвід. 1 частина.
1:02:26
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 47 М.
300524  Горище. Вентиляция. Утеплення. Дощатий настіл. 2 частина
51:31
Олександр Терехов Проект Будівництво
Рет қаралды 1,8 М.
когда достали одноклассники!
00:49
БРУНО
Рет қаралды 4 МЛН