No video

2020. 01. 11. Látogatás a Miniversumban

  Рет қаралды 20,076

Péter Buda

Péter Buda

Күн бұрын

Ez a videó, egyszerre érdekes és tragikus is: most jártam életemben először a budapesti Miniversumban, viszont már nem nagyon lesz többször alkalmam, mivel Január 31-én bizonytalan ideig, bezárja kapuit. Aki teheti mielőbb menjen el, mert felejthetetlen élmény.
A Miniversum 3 ország hatalmas terepasztal rendszerét tartalmazza: Magyarország (legnagyobb), Ausztria és Németország. A magyar részen több városrészletet, tájat megszemlélhetünk. Rögtön a bejáratnál Zugló megállóhely fogad minket, beljebb pedig a Hősök terét és Vajdahunyad várát tekinthetjük meg. A legnagyobb attrakció pedig a Nyugati pályaudvar, melyen több vonat is rendszeresen tartózkodik, emellett az utcai élet is tökéletesen ki van dolgozva. Trolit toló emberek, tüntetők, építő munkások díszítik az utca életét. A modern és régi járművek tökéletes egyensúlyban találhatók meg a pályaudvar környékén. A sok Ikarus busz mellett, már a jól ismert új típusok is mozognak itt-ott. Továbbhaladva a Gyermekvasutat tekinthetjük meg (igaz csak távlatból), és Tata állomás tárul elénk ahol az 1-es vonalat is megszégyenítően nagy a forgalom. Egymást érik a különböző személy-, és tehervonatok. A hegyen pedig végig kísérhetjük a pannonhalmi szárnyvonalat, de itt már drót van fölötte, ezért is jár a Csörgős inga mellett Ventus és Vectron is. Tata állomás után a következő nagy érdekesség Győr ahol egy szintén érdekes állomási látképet kapunk, illetve egy gyönyörűen kidolgozott városképet. A forgalomra itt sem lehet panasz, illetve a körfűtőház minden élményt kielégít. Innen több irányba ágaznak a vasútvonalak: vehetjük az irányt egyből Sopron felé, de tehetünk egy kitérőt Nagycenk felé ahol a Széchenyi kastély és a kisvasút fogad minket. Sopronba érve megtekinthetünk egy újabb pompás városképet és vasútállomást, itt már kisebb a forgalom, de szinte minden percben érkezik egy szerelvény.
Ausztriába átmenve először Burgenland tájait tekinthetjük meg, de már itt a legkülönbözőbb osztrák vonatok fogadnak meg. A különböző ingavonatokon át a szlovák kocsis EC-ig minden van. A fő káprázatosság azonban a Bécsi főpályaudvar, melyen sohasem áll meg az élet egy pillanatra sem. A régebbi típusok mellett bőven találhatunk jelenkori vonatokat is, így egy igazán bő összképet ad az osztrákok vasútjáról.
A terem másik oldalán egy kis német jellegű vasutat tekinthetünk meg. Itt már főként a modernebb/ma használt szerelvények futnak, de előfordul egy-két régebbi vonat is, illetve sikerült elkapni egy svájci nemzetközi vonatot is. Személy szerint nekem az emeletes, inga IC volt a kedvencem, melyet én láthattam élőben is, és videót is találhattok róla a csatornán (lásd: Vonatok Drezdában).
Összességében én csak ajánlani tudom, aki még tud látogasson el, mert felejthetetlen élményben lesz része, de türelemmel mivel hatalmas a túlzsúfoltság, a rövid határidő miatt.
Jó szórakozást!! :)
Hasonló tartalom:
- Deák Gábor: / @deakgabor7659
- Balázs és a vasút: / @balazsesavasut7039
Ui.: Az indexkép egy ott kapható képeslappal készült, mivel én nem tudtam jobb képeket készíteni, és ez kép szerintem igazán szép, és jóra sikerült.

Пікірлер: 27
@zohorvat
@zohorvat 3 жыл бұрын
Igen, nagy kár érte. Én is nemsokkal a bezárás előtt voltam szintén először és utoljára. Várom, hogy ehhez hasonló újra nyílhasson! Nagyon jó lett a videód! Az enyém sajnos a tiédhez igencsak amatőr lett. Nem is fáradtam volna vele, ha láttam volna korábban. De mostanában kerülnek elő a miniversumos videók is. Köszönöm a feltöltést! A zene Pete Gabi videóit juttatta eszembe. Volt ott egy kamerás mozdony is, lehetett követni, merre halad, és néha mi is felvételre kerültünk! Köszi még egyszer a feltöltést, jó közeli videók, és gazi nosztalgikus volt így utólag!
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
örülök, hogy ilyen jó és kellemes élményt nyújt ez a videó akkor :) én is remélem, hogy valami hasonló lesz majd még, mivel szívesen mennék én is bármikor, mert felejthetetlen élményt adott nekem is
@antalsandor3204
@antalsandor3204 3 жыл бұрын
Mindez ma már történelem. Béke poraira... :-(
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
@@antalsandor3204 sajna igen :(
@savidiego4246
@savidiego4246 4 жыл бұрын
Gratulálok nagyon ott van főleg ezzel a zenével
@peterbuda
@peterbuda 4 жыл бұрын
köszi :)
@balazsgyorgynyerges5009
@balazsgyorgynyerges5009 4 жыл бұрын
Szép munka! Ment a like :)
@peterbuda
@peterbuda 4 жыл бұрын
köszi :)
@tristanmilo8594
@tristanmilo8594 3 жыл бұрын
You probably dont care at all but does anyone know a trick to log back into an Instagram account..? I stupidly lost the password. I love any tips you can offer me!
@gusterrence694
@gusterrence694 3 жыл бұрын
@Tristan Milo instablaster ;)
@tristanmilo8594
@tristanmilo8594 3 жыл бұрын
@Gus Terrence i really appreciate your reply. I found the site thru google and im in the hacking process now. Seems to take quite some time so I will reply here later with my results.
@tristanmilo8594
@tristanmilo8594 3 жыл бұрын
@Gus Terrence It did the trick and I now got access to my account again. I am so happy! Thank you so much, you saved my ass !
@karikaon
@karikaon 4 жыл бұрын
Március 31.-re halasztották a végleges bezárást... :)
@peterbuda
@peterbuda 4 жыл бұрын
Olvastam, szerencsére tolták 2 hónap is több a semminél :)
@adamkrisztiancseri9322
@adamkrisztiancseri9322 3 жыл бұрын
Hú, mikor voltam én ott?? Pontosabban ma 4 éve :)
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
na :D volt akkor valami ami máshogy volt, ha kérdezhetem?? :)
@adamkrisztiancseri9322
@adamkrisztiancseri9322 3 жыл бұрын
@@peterbuda Jó kérdés :) de megpróbálom felidézni :) Azt tudom hogy megvolt akkor építve a terepasztalra a Nyugati Pályaudvar majdnem az egész Magyarország illetve Tata Győr Ausztria Wien Hbf :) Meg voltak kúlömböző funkciók meg gombok amiket meglehetett nyomni meg minden érdekes volt látni is jó volt :)
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
@@adamkrisztiancseri9322 biztos nagyon jó lehetett :)
@adamkrisztiancseri9322
@adamkrisztiancseri9322 3 жыл бұрын
@@peterbuda Nekem a Tatai állomás külöm nagyon tetszett :) mivel az az egyik kedvenc állomásom illetve kisvárosom :) Ott ameddig Szalóczy Pál van addig nagyon sokat tervezek videózni menni :) De javaslom hogy majd ha tudsz te is használd ki a lehetőséget :)
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
@@adamkrisztiancseri9322 igen, listán volt, csak hát a vírus közbeszólt és vissza lettem zavarva Tarjánba
@danielkovacs98
@danielkovacs98 4 жыл бұрын
Szerintem véglegesen bezárt... Eladták őket.
@peterbuda
@peterbuda 3 жыл бұрын
az nagy kár, mert nagyon szépen kivitelezett volt, és egy jó szórakozási lehetőséget nyújtott
@danielkovacs98
@danielkovacs98 3 жыл бұрын
Hát igen!
@alextondora2764
@alextondora2764 2 жыл бұрын
.."Amit éppen nem tudunk levenni azt elbontjuk és kidobjuk. A többit meg eladjuk".. Szóval sajnos szemétbe is került nem is egy dolog..
Történelmi modellvasút-kiállítás, Keszthely (2. rész)
19:30
Blue Train - vasút kicsiben és nagyban
Рет қаралды 12 М.
Vonatok hazánkban
29:05
Trains of Hungary
Рет қаралды 4,2 М.
This Dumbbell Is Impossible To Lift!
01:00
Stokes Twins
Рет қаралды 36 МЛН
拉了好大一坨#斗罗大陆#唐三小舞#小丑
00:11
超凡蜘蛛
Рет қаралды 14 МЛН
Мы сделали гигантские сухарики!  #большаяеда
00:44
КТО ЛЮБИТ ГРИБЫ?? #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 3,7 МЛН
Man Builds Hyperrealistic RC Plane at Scale | Airbus A350 Replica by @RamyRC
23:50
Modellbahn in Wiehe
13:00
Gordon Buchmann
Рет қаралды 1 М.
Viharsarki Vasútmodell Kiállítás | Békéscsaba - 2023. május 12-14.
19:07
BoBo Vasútmodellező Club
Рет қаралды 8 М.
Miniversum Revisited! (Budapest in Miniature)
18:14
David Frankal
Рет қаралды 1 М.
Itt még Magyarország is szebb
6:50
HVG Videó
Рет қаралды 212 М.
M41 Csörgő a terepasztalon
8:50
Blue Train - vasút kicsiben és nagyban
Рет қаралды 3,6 М.
Vasútmodell kiállítás Szombathelyen (2022.)
17:01
Blue Train - vasút kicsiben és nagyban
Рет қаралды 18 М.
This Dumbbell Is Impossible To Lift!
01:00
Stokes Twins
Рет қаралды 36 МЛН