2023 YILINDA ELEKTRİKLİ ARAÇLA UZUN YOL KEYİF Mİ İŞKENCE Mİ? İSTANBUL-ANTALYA YOLCULUGU...

  Рет қаралды 18,837

E-Drive TV

E-Drive TV

Жыл бұрын

Merhababa;
İstanbul'dan Antalya'ya yapmış olduğum yolculugun videosunu izleyebilirsiniz..
instagram: edrivetv

Пікірлер: 94
@hemdem3037
@hemdem3037 Жыл бұрын
Elektrikli araba için şehirler arası yollara, tüm benzin istasyonlarına şarj istasyonları kurulması gerekiyor, her istasyonda en az 2 istasyon(4 araçlık) şartı olmalı. Zaman anlamlı olur. Birde elektrikli aracın mantığı 80-90 km hızla gitmek ve uzun menzil kasmaksa benzinli araç ile de yapsan yine uçuza ve sorunsuz, stressiz yolculuk yaparsın. Elektrikli araç şimdilik bana göre değil.
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
Herkese Merhaba; bu sürüş ,trafik kanunlarında yazan şehir içi duble yollar, şehir dışı duble yollar hız sınırlarına uyularak yapılmıştır.. ayrıca video çekilirken özellikle hız düşürülmüştür.. amacımız hızlı gitmek değil güvenli gitmektir..lütfen siz de hız limitlerine uyarak sürüş yapınız.. yorumlarınız için teşekkür ederim..
@orhangok9645
@orhangok9645 6 ай бұрын
Tamam da oto yollarda hız limiti 153 km radar payı ile hadi onu geçtim 120-110 ile bile gitmediniz. Yani anlamıyorum bu elektrik li araçlar piyasaya çıkmadan önce oto yollarda 140-180 le giden millet şimdi hız limitine uyar oldu. Kabul edin resmî hız limiti n de bile gidemiyorsunuz. Paralı otoyollarda hız limiti 140 km radar payı ile 153 km ye kadar izin var. Yani onca para kağnı gibi git bakın şehir içi yoldan bahset miyorum
@halilu5215
@halilu5215 6 ай бұрын
​@@orhangok9645gittiği güzergahta paralı otoyol hatta normal otoyol dahi yok. Hızlı gidemez. Uzun yol için izmir ya da ankara otoyolunda 120 ve ustu ile denemesi lazım.
@edriveTV
@edriveTV 6 ай бұрын
@@orhangok9645 istanbul-Antalya arasında herhangi bir otoban yok.. hız limitleri maksimum 110 dur, sizin söylediğiniz otoban hız limitleri ben bu videoyu çektikten sınra arttırıldı zaten.. herkesin bir sürüs tarzı vardır. İsteyen hızlı gider isteyen yavas ve ekonomik,, nedendir bu sürekli hızlı gidin merakı,, trafik polisleri de bu videoyu izliyiorlar.
@barsylmaz3791
@barsylmaz3791 5 ай бұрын
@@orhangok9645 Sizin bahsettiğiniz gibi bir sürüşü elektrikli ile yaparsanız o yol bitmez. Şarj istasyonundan çıkamazsınız yani. Hiç bir elektrikli araç , örneğin İstanbul İzmir otoyolunu 0.9 CC cliodan daha çabuk gidemez.
@erkansalman
@erkansalman Жыл бұрын
12 li dc istasyon güzel olmuş ,Afyon kritik bir noktaydı şarj aşısından.
@yukselbilen5608
@yukselbilen5608 Жыл бұрын
güzel yolculuktu tesekkurler
@hgdk6766
@hgdk6766 Жыл бұрын
Eziyet olduğu belli oldu Original çıkışlı lpg&benzinli araç candır
@Srdr727
@Srdr727 9 ай бұрын
Bilgiler için teşekkürler Benim'de PHEV aracım var ister tam elektrikli olsun ister PHEV olsun bu araçlar şehir içi ekonomik ve verimli oluyor, örnek ben şehir içi 1.2 Lt/100 km benzin tüketirken uzun yolda 5.5 Lt / 100 tüketiyorum
@wolkisanane6974
@wolkisanane6974 Жыл бұрын
Güzel kardedim 74 km 80 km 90 km bu şekilde yol da bitmez yapmış olduğun ölçümde sağlıklı olmaz şehorlerarası hız limiti 110 biliyosun umarım bu yaptığın uzun yol ölçümü bence gerçekci değil 110 120 yerine göre 150 li km leri görüp herçekci sürüş deneyimi ile daha sağlıklı olur
@volkanozer1718
@volkanozer1718 Ай бұрын
Aracı seveyim sevmeyeyim, elektrikli ya da içten yanmalı motor olsun fark etmez bu tür videoları izlemeyi çok seviyorum. Videonuzu da bir solukta hiç sıkılmadan izledim. Zaten biliyordum ama elektrikli araçların henüz benim için doğru bir seçim olmadığı konusunda iyice emin oldum. Ben Üsküdar - Belek arasına hiç yakıt almadan gidip yolun hatırı sayılır bir bölümünü de hâlâ İstanbul'da aldığım yakıt ile dönmeye alışmışım. Kafamın sürekli bir sonraki şarjda olma fikri bile soğuk geliyor. Video için tekrar teşekkür ederim.
@serhatGurbetci
@serhatGurbetci Жыл бұрын
Kanka Eline saglik uzun yol tecrubelerini merak la bekliyorum,norvecten selam.
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
tesekkurler .. insallah imkan buldukca cekecegim
@wolkisanane6974
@wolkisanane6974 Жыл бұрын
8 saatlik yolu 11 saat üzeri bitirmiş ve bence fosil yakıttan daha fazla tuketim yapıyor daha fazla para ödeniyor menzilleri uzamadan mantıklı gelmiyor bu araçlar uzun yolda en az 700 km yapıcakki gerçekten akınası olsun tercih edilsin
@emreaybar649
@emreaybar649 Жыл бұрын
Skywell ET5 650 km
@ozanbayrak562
@ozanbayrak562 6 ай бұрын
İstanbul- Antalya arası molasız 9 saat sürer. 11 saat normal, benzinli araçlar da o saatte varıyor.
@arstechparts1683
@arstechparts1683 Жыл бұрын
Sabırlı insan işi 😂 Valla bu bence zülüm benzinlikde benzin alırken bile beklemeye tahamül edemezken bunu düşünemiyorum hele ki yoğun bölgelerde sıra beklediğim hayal edersem benzin döker yakarım arabayı 😂 Emeğiniz için teşekkürler
@leviathan3434
@leviathan3434 Жыл бұрын
Aynı yorumu yapacaktım 😄 ama ben trafoyu arabanın üstünde kırardım sanırım.
@huseyinagar182
@huseyinagar182 Жыл бұрын
Ağzına sağlık arkadaş
@alirzadurak2491
@alirzadurak2491 Жыл бұрын
Türkiye’de yaşanacak olan olay da bu 😂 rant için lisans çıkardılar halbuki isteyen herkes şarj istasyonu kurabilmeli bence o zaman çok fazla her yerde götürürüz … Akp bu işten de para kazanılsın rant elde edilsin derdinde olduğu için büyük bir zulüm olacak ve benzinle aynı fiyata denk gelmeye devam edecek.
@mustafayucel5845
@mustafayucel5845 4 ай бұрын
Togg kullaniciyim. Sarj sorunu yok, benzinin yarisi maliyeti kadar, aralarda 15 20dklik sarj molalariyla 300km rahat yol aliniyor 3 saate 15 dk zaten mola ihyiyacim oluyodu. Yani hic sorun yasamadim
@olgayaliylmaz9010
@olgayaliylmaz9010 6 ай бұрын
Yılda en az 10 defa bu yolu gidiyorum, 3 mola veriyorum 8 saat sürüyor ortalama. Acil gitmem gerektiği bir günde 6.40 dk da gitmiştim megane dizel ile. 11 saat nedir?
@gameofthronesdekiaryastark15
@gameofthronesdekiaryastark15 Жыл бұрын
Zulüm bu. Hız minimum 90-100 gidilmeli
@ufukcelik4942
@ufukcelik4942 11 ай бұрын
Antalya’ya 11 saatte gittin, zorunlu olarak 1 saat 40 dk sadece şarj için durdun ki zaruri durumlar hariç, 100 km geçmedin çoğunlukla 70-80 ‘le gittin ve artık eziyet değil diyorsun??! Kendinle çelişiyorsun!! Hala eziyet sevgili kardeşim!!
@brs8710
@brs8710 Жыл бұрын
Edilen masraf normal bir deponun yarısı kadar bu yol için, artı menzil süresi birbuçuk saat kadar daha geç, artı bir de bir saat kırk dakika kadar şarj bekleme süresi, artı şarj istasyonu denk getirme stresi eşittir şimdilik bu iş hikayedir belki birkaç yıl sonra daha mantıklı olacaktır.
@DonaldDraper4
@DonaldDraper4 Жыл бұрын
Ayni aracin 30d 6silindir olani sahibiyim. 15bin km ortalamam 7,4 lt. Kafama gore suruyorum basiyorum da dag rollarinda viraj rampa surusu de. 5,7 sn 0-100 kmh, bi depo 900+km rahat yapiyo , 90-100 gitsen 1100 yapar. 620nm 270bg. Ona gore bakin iste ne kadar mantikli.
@burakblue
@burakblue Жыл бұрын
Elektrikli araba işi bana göre değil. Sürekli gözüm kalan menzilde, aklım şarj istasyonunda olmaktansa benzinli aracımla kafam rahat seyahat etmeyi tercih ederim.
@keremacikgoz9317
@keremacikgoz9317 Жыл бұрын
Elektrikli araç bataryaları 1000kmyi geçmedikçe ş.dışı yolculuk işkence sanki. Sizin videonuzdan da bunu kesin anladım. Siz çok iyimser br kisiniz sanırım.video boyunca çok neseliydiniz. Yolustu sarj maliyeti benzinliyle ayniyken sarj icin bekleme sureniz cok uzun. Ayrica o yolu benzinli araçla mola surenizi hesaplamasak bile daha kisa surede gidebilirdiniz. Aklinizda hep sarj varken yolun keyfine nasil varabildiniz. Merak ettiğim ,Araç sarjdayken aracta beklemek gerekli mi? Sarji baslatip araci kitleyip gidebiliyor musunuz? Yoksa araçta beklemek mi daha güvenli sizce? Son olarak, Kanalınızı ve videolarınızı çok beğendim.aklımdaki hemen her sorunun cevabını bulabiliyorum. Teşekkürler...
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
Merhaba; ilgi ve yorumunuz için teşekkür ederim.. fosil yakıtlı araçtan elektrikli araca geçmeden önce yaklaşık 6 ay boyunca ülkemizde satılan tüm elektrikli araç modellerini inceledim.. gerçekçi olarak tüm yol ve hava koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda maksımmum menzilin 400-500 km arasında olabileceiğini gördüm.. 1000 km menziller şu an için teknik olarak mümkün olsa da batarya paketi maliyetleri ve pillerin konumlandırılma prensibi açısından yakın gelecekte zor gibi.. ben de bu menziilleri kabul ederek elektrikli araca geçiş yaptım.. fosil yakıtlı araçlara göre alışkanlıklarımızın değiştirilmesi gerektiği dogrudur.. aracın titresmsizliği bakım maliyeti olmaması ve sessiz olması benim için elektrkli araç kullanımında keyif veren hususlardır.. uzun yolda dc maliyetleri benzinli araca göre aynı olsa da evden şarj ettigimde 100 tl ye yaklaşık 400 km gidebiliyorum.. diger sorunuza gelince, aracı şarja taktıgınız zaman beklemenize gerek yok .. yani araç sarjdayken kapıları kitleyip siz yemek yiyebilir veya kahve icebilirsiniz.. şarj yuzdesini de uygulamadan görerek şarj bitmesine yakın aracın yanına dönebilirsiniz..
@volkans.7704
@volkans.7704 Жыл бұрын
Dus erek biyle bir paylaşım yaptığınız icin teşekkürler. Ufak bir rica, kamerayi kafaya takmayın. Açı çok kötü oluyor. Selamlar.
@ibrahimkuru450
@ibrahimkuru450 Жыл бұрын
İçten yanmalı LPG'Lİ aracımız uzun yolda kilometrede 75-80 kuruş yakıyor. Sürekli uzun yol giden biri için elektrikli tam bir eziyet. İçten yanmalı otoyolda, bölünmüş yolda basa bas hız limitlerinde 😉 gidebiliyorum ama elektrikli menzil kaybedeceği için çok süratli gidermiyor. Giderse zaten uzun yolda artan tüketim hepten artıyor. Elektrikli 500 km'de ortalama 1 saat mola vermek zorunda. İçten yanmalıda bu süre 5 dakika falandır. Elektriğin üretildiği kaynak fosil yakıt ise elektrikli çevreci bir yakıt da değil. LPG emisyon değerleri doğalgaz, kömür vb. Kaynaklardan üretilen elektriğe göre çok daha çevreci. Elektriklinin içten yanmalıya karşı şuan tek üstünlüğü evden şarj imkanı olanlar için şehir içi ya da kısa mesafe sürüşü. Hem tüketim çok az oluyor hem de sosyal politikalar dolayısıyla elektrik evlere çok ucuz veriliyor. Şahsen ufak bir modelini şehir arabası olarak elektrikli tercih edebilirim ama uzun yolda bu araç hiç çekilmez bence
@mrtt72
@mrtt72 Жыл бұрын
benim 2 aracim var biri hybrid biri full elektrik yazdıklarınızin çoğu dogru ama elektrikli araçla 500km de 1 saat şarj hayal cogu model otoban hızlarında 200km en fazla 300km yapar gittiğin sarj istasyonu doluysa 1 saat sarj artı senden oncekini beklersin şehiriçi şahane evden sarj edip bedavaya geziyosun sehirdisi eziyet
@ibrahimkuru450
@ibrahimkuru450 Жыл бұрын
@@mrtt72 Ben itiraz edilmesin diye bol keseden yazdım. Yoksa zaten şu an piyasada 400-500 km üzeri menzil vaadeden çoğu araç uzun yolda dediğiniz gibi 200-300 km'yi geçmez. Kısacası eklediklerinize aynen katılıyorum. Yalnız bir noktaya dikkat çekmem lazım. Şehir içinde de bedava gezilmiyor maalesef. Çünkü batarya maliyetini de hesap etmek lazım.
@ertansalman
@ertansalman Жыл бұрын
istasyon sayısı artsada elektrikliyle uzun yol riskli her zaman ya
@Hasannuretttin
@Hasannuretttin Жыл бұрын
elektriklimaraçlar güçlü yaa basmadan gitmek imkansızz😂
@MARSENDERYT1982
@MARSENDERYT1982 Жыл бұрын
80 km ile yol mu biter 110 120 yapılır benim bildiğim
@huseyinagar182
@huseyinagar182 Жыл бұрын
Uzun yol için elektrikli araç eziyettir. Herkes bi övme çabasında. 70'le 80'le gideceksin bosverin arkadaş. İçten yanmalı motorlu bir araç gibi kulla bakalım bir de öyle görelim
@sametblgc58
@sametblgc58 Жыл бұрын
Elektrikli araclar guzel ama sarj suresi ve menzil sorunlari var sarj suresi en fazla 10 dakika ve menzil 1000 kilometre olursa o zaman dusunulur
@alpdurmaz6112
@alpdurmaz6112 Жыл бұрын
Ankaradan merhaba. Telefona hangi uygulamaları yükleme yaptınız sizden bilgi almak istiyorum teşekkürler
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
merhaba, baslica sarj saglayicilari; zes esarj sharz.net trugo gio en yakit indirebilirsiniz, butun istasyonlar icin plugshare ugulamasini indirebilirsiniz
@muratylmaztv1272
@muratylmaztv1272 Жыл бұрын
Bence suan icin ideal degiller dizel aracla 70 80 le gitsem tek depo ile gider donerimde nerde kaldi elektirik farki bide BMW sag seritci yapan bize neler yapmaz 😁😁😁
@olgayaliylmaz9010
@olgayaliylmaz9010 6 ай бұрын
aynı yolu megane 1.5 dci ile 3 çeyrek depoya gidiyorsun 90-100 km ortalamayla, tek depo bile yakmıyor.
@denizates960
@denizates960 11 ай бұрын
ABI 3 DEFA SARJ ETTIN 3 SAAT KAYIP BIRDE YOGUN OLDUGUNDA SIRA BEKLE BENCE ARTIK EN IYISI HIBRIT COK BUYUK ZMAN KAYBI SADECE SEHIR ICI ICIN GUZEL OLAN BI ARABA
@mesutuluag2791
@mesutuluag2791 Жыл бұрын
aslında arabayı pek hızlı kullanmamışsınız, normal araç gibi 120 ile gitsek çok daha fazla yakar diye düşünüyorum. hız sınırı 80 olsa da sadece radar görünce yavaşlıyoruz.
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
110 u gecmemeye calistim , yol musaitken 120 civari gittigim oldu
@APOSTR
@APOSTR 10 ай бұрын
Kamyondan bile yavaş gitmişsiniz, pek mantıklı gelmedi
@ozanbayrak562
@ozanbayrak562 6 ай бұрын
Birincisi, yolu bilmiyorsunuz. Sakarya-Afyon arası öyle 110-120 km ortalama hızlarla gidemezsiniz; virajlı ve yer yer inişli çıkışlı bir bölge. İkincisi, ortalama olarak gayet de iyi hızla gitmiş. İstanbul-Antalya arasını bir çok kez gitmiş biri olarak duraklamalar ve molalar dahil 11 saat gayet normal, bunun 9 saat 20 dakikası sürüş süresi. Özetle; normal yani.
@murattopcuoglu5634
@murattopcuoglu5634 Жыл бұрын
Skywell yeni kasa hakkındaki düşüncelerinizi yazar mısınız lütfen almayı düşünüyorum 624 km menzil diyor...
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
Merhaba, verilen menzil degerleri gayet güzel fakat gercek koşullarda nasıl olur bunu test etmeden söylemek zor.. hava şartları yol şartları gibi farktörler menzili etkiliyor çünkü.. çok yakında diger elektrikli araçları da test edip tecrubelerimi aktarmayı planlıyorum. skywell de bu araçlardan biri.. kısa zaman içinde bu testi yapabilirsem size daha net bir cevap verebilirim.. ilginize teşşekur ederim
@murattopcuoglu5634
@murattopcuoglu5634 Жыл бұрын
@@edriveTV iyi olur benim zaten yürüme engelim var menencit geçirdim yeni yebi toparliyorum sevinirim çok sagolun
@mrtt72
@mrtt72 Жыл бұрын
Çin malı servisi yedek parçası soru işareti olan araca o para verilmez, ayrıca o menziller hikaye yazın şehiriçi belki 550km sehirdisi otoban suratlerinde 450 anca gider kışın bi 75km daha düş ikisinde de
@ahmetcan3190
@ahmetcan3190 Жыл бұрын
ABI ELEKTRIKLI ARABANIN MENZILI EN AZ 1000 K M OLMASI LAZIM
@Azul-li2zy
@Azul-li2zy Жыл бұрын
Abi 80-90 km hız ile yol çekilir mi sıkıcı olmuyor mu
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
hizli gitmeyi seven biri degilim, hiz sinirlarina uyuyorum, 80-90 limit olan yerde o sekilde gidiyorum
@gokcemuratozaydn799
@gokcemuratozaydn799 6 ай бұрын
Hocam lastik basıncı lastik soğukken yola çıkmadan ölçülür hiç duymadım lastik ısındı Yoldayken şimdi hava ayarını düzelteyim bu yanlış bir uygulama olmuş
@edriveTV
@edriveTV 6 ай бұрын
ben de aylardir bu hatami kim duzeltecek diye bekliyordum, kimse de duzeltmemisti bugune kadar, evet dediginiz dogru bu videolar cekildikten sonra duzellttm hatami
@musafatsa
@musafatsa Жыл бұрын
Elektrikli arabayı neden tercih ediyorum? Yakıt fiyatlarına gelen zamlardan. Uzun yolda fosil yakıtlı bir araçla aynı faturayı ödetiyorsa, mtvsi diğerinin 3 katı ise. Ben neden alayım bu aracı? Üstelik beygirine para ödüyorum ama sakın 80-90 ı geçme yoksa devamlı istasyon aranır deniyor. Üzgünüm ama tercih edilmez şu an.
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
söyledikleriniz dogru ama 2 yılda özellikle istasyon sayısı olarak çok hızlı geliştik. ben elektrikli aracımı ilk aldıgım tarihte tüm Türkiye'de toplam 100 tam DC istasyon varken şimdi bu sayısı 1000li rakamlara yaklaştı..DC fiyatları yüksek ama evden şarj edip uzun yola çkktıgınız zaman bu maliyetli de düşürmüş oluyorsunuz. tabi yine de elektrikli araç tercih meselesidir.
@musafatsa
@musafatsa Жыл бұрын
@@edriveTV sizin dediğiniz şehir içi kullanım. şarj istasyonları sayısı artsa da menzil çok düşük. Mesela benim küçük çocuğum var ve bu kadar çok sık durmam yolu bana zehir eder. sanırım bu teknolojiye geçiş hala erken. Tercih meselesi tabii.
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
@@musafatsa 500 km menzilli bir elektrikli araçta gercekçi olarak 400 km gidebilirsiniz. 700km lik ortalama uzun yolda evinizden 120 tl ye şarj ederek 400 km yi gidebilir, kalan 300 km için DC istasyondan şarj edebilirsiniz.. yani sadece şehir içi kullanımda değil uzun yolda da maliyeti düşürmüş olursunuz..
@musafatsa
@musafatsa Жыл бұрын
@@edriveTV anladım cevaplar için teşekkür ederim.
@salihergul6847
@salihergul6847 2 ай бұрын
Yorumlara bakıyorumda bizim insanımız hem sabırsız hem üşengeç halbuki tatil yada iş yola çıktığınız an başlar, aceleye gerek yok
@serhat8153
@serhat8153 Жыл бұрын
Tesla gelince ix3 satılacak mı?
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
tesla menzil olarak beklentimi karsilarsa satabilirim ix3’ü evet
@MuratBey.
@MuratBey. Жыл бұрын
Tesla Long Range mi High Performance mı sizce?
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
@@MuratBey. long range 500 beygir gucunde performans 544 beygir .. açıkçası bana 500 bile fazla daha çok uzun menzilli olmasını tercih ederim ama performasın 0-100 hızlanması da etkileyici
@MuratBey.
@MuratBey. Жыл бұрын
@@edriveTV anladım teşekkür ederim
@retroboyization
@retroboyization 7 ай бұрын
Benzin candir onu anladim
@travelbycar4328
@travelbycar4328 Жыл бұрын
Uygulama ile uğraşmadan kart ile ödesek .
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
Uygulama olmadan sarji baslatamiyorsunuz ne yazikki
@ramazandogan6217
@ramazandogan6217 Жыл бұрын
Menzili ne kadar sizin aracin
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
hava sicakligina gore 350-450 arasi degisiyor
@ramazandogan6217
@ramazandogan6217 Жыл бұрын
@@edriveTV hocam fabrika verisini merak ediyorum
@edriveTV
@edriveTV Жыл бұрын
@@ramazandogan6217 fabrika verisi 460km
@stekemen
@stekemen 9 ай бұрын
Elektrik için çok erken olduğunu düşünüyorum.
@edriveTV
@edriveTV 9 ай бұрын
biz ülke olarak gec bile kaldik.. yenilenebilir enerji kullanip sarj ederek ülkemizi buyuk bir dis borc batagindan kullanabiliriz,bugun itibariyle dizel 41 tl sinriina dayandi? toplu tasima fiyatlari ortada .. sizce hala erken mi?
@O_1_2_O
@O_1_2_O 11 ай бұрын
2 saati doldurmak zorunda olan Türk dizileri gibi, bu nedir yahu? 3 dk bilgi için 20 dk video......
@ziyaaziyaa5075
@ziyaaziyaa5075 3 ай бұрын
Elektrikli araçla şehir dışına çıkılmaz.Fiyati çok pahalı Tesla 30 bin dolar bu da onun gibi en fazla bir milyon olmalı devlet artık araba alandan elini çeksin yazık bu millete.Yerli arabanın bu kadar elektronik olmasına gerek yok asistan falan istemeyiz bize düğmeli tepe tepe kullanılacak araba yapın.
@edriveTV
@edriveTV 3 ай бұрын
ben sehir disina cikiyorum:)
@prathprath265
@prathprath265 10 ай бұрын
Tam bir rezillik. Klima, müzik vs açıkken 600km yapamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Yakında elektrik balonu sönüp, hidrojen başlayacak. Video için tesekkur.
@ozanbayrak562
@ozanbayrak562 6 ай бұрын
Sen araba kullanırken hiç durmadan 600 km yapıyor musun? Büyük ihtimalle yapmıyorsun, e o zaman 350-400 km menzil neden büyük sorun oluyor ki? Benim gözümde iki konu dışında elektrikli araçlar gayet de tercih edilir durumda. Birincisi; şarj istasyonları ileriki zamanlarda çakallık yapıp şarj fiyatlarını artırır mı? İkincisi de batarya değişim maliyetlerinden hala emin değilim.
@prathprath265
@prathprath265 6 ай бұрын
Ansızın ihtiyacım olduğunda kesintisiz gidebilmem önemli benim için.
@ozanbayrak562
@ozanbayrak562 6 ай бұрын
@@prathprath265 👍
@orhangok9645
@orhangok9645 6 ай бұрын
Bence zulüm 70-80 i geçmemiş sin yoksa klima açma yok lastik basıncı arkadaş niye kendinizi kandırıyorsunuz 700 km 5-6 saatlik yol 10 saat de gidilir mi bide bmw mercedese gibi lüx araçlar basar ve 4-5 saat de gider şehiriçi tamam ama şehir dışı kullanışlı değil
@edriveTV
@edriveTV 6 ай бұрын
Antalya’ya 5-6 saatte gidebilmek icin yasal hiz limitlerinin ustune cikilmasi gerekir, bu yolculuk yapildigi zamanlarda Turkiye’de toplam 250 civari Hizli sarj istyastonu vardi, ve maksimum 70-80 kw hizindaydi, suan 2000 taneye yakin kurulu hizli sarj istasyonu mevcut ve ortalama hiz 180kw lerde, hatta 300kw istasyonlardw mevcut, su an yapilda ayni guzergahtaki yolculuk cok daha kisa surecektir
@orhangok9645
@orhangok9645 6 ай бұрын
@@edriveTV Haklı olabilirsiniz ama inanın çok kafa karıştırıcı alışmış bir insanın geçmesi çok zor belki biz alışamıyoruz ama ben ki otoyollarda ( insan çıkması imkansız olan) hızlı gitmeyi aracın kabiliyeti doğrultusunda şimdi mercedese e200 160-180 ile gidemeyecekse ki 250 ile bile giden var Avrupa’da limitsiz birden 70-80 e düşmek alışkanlık ister ben İstanbul dan izmire 3.5 saat de gidiyorum. Hatta gidilsin diye yapıldı o köprü yanlış hatırlamıyorsam. Bu elektrik li araçlar bu ihtiyaçları karşılamıyor en azından şu an ki zaman diliminde.
@tolgabsyr4800
@tolgabsyr4800 11 ай бұрын
Tesla al uğraşma şu arabayla
TATİLE GİDİYORUZ 🌞ANTALYA/ALANYA YOL VLOG🧡
20:01
Kaptan Ailesi
Рет қаралды 4,1 М.
Tesla Model Y Standart Range ile 1400 KM
15:09
Çağlar Kılıç
Рет қаралды 6 М.
Tatilcilerin elektrikli araçla İzmir İstanbul dönüş çilesi
24:59
Togg ile Adana Ankara Yolculuğum
13:41
Fast Eddie 06
Рет қаралды 40 М.
Как превратить свой Zeekr в BMW? Китайцы:
0:15
Anton Gora - Gorazh Group Shanghai
Рет қаралды 893 М.
Ценовая война на рынке электрокаров
1:00
Кик Брейнс
Рет қаралды 848 М.
CAR HITS 5 BIKERS THEN RUNS 😳 | @MotoWodzu
1:01
R6Goon
Рет қаралды 16 МЛН