2024.10.17. Szolnok járműjavító és fűtőház parajos. Járművek szomorú, kilátástalan helyzetben.

  Рет қаралды 10,078

Becsky András

Becsky András

Күн бұрын

RePont támogatási QR-kód linkje:
/ c28hahgtf1xgha2b
Kommentált, Full HD videó!
Szolnok vasúti járműjavító, az érdekességek korlátlan tárháza, szülő és újjászületőhelye rengeteg vasúti járműnek, és sajnos soknak az utolsó előtti állomása is. Bár anno rengeteget fényképeztem odabent, az nyilván nem publikus (még), így most gondoltam egyet és megnéztem, mit lehet kívülről megörökíteni. Egy jó zoomos kamerával meglepően sokat, bár igaz, rengeteg dolog kívülről azért természetesen rejtve marad. Azonban így is maximálisan elégedett voltam, jó egy órát forgattam a kerítésen kívülről, és ha már ott jártam átsétáltam a szolnoki fűtőházhoz is megnézni mik állnak hátul a parajosban. Meglepően sok jármű, legfőképpen selejtezett Szilik árválkodnak a gazban, de akad BoBo és klasszik Dácsia is, melyeknek feltehetően már csak egyetlenegy útja lesz, Sátoraljaújhelyre a bontóba. Figyelembe véve a magyar vasút általános járműhelyzetét elgondolkoztató délután volt, és meglehetősen lehengoló is egyben, de ilyen amikor már szinte semmire sincsen pénz. BecsVision 2024
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ezen videót már a javaslataitok alapján 1080p-be felinterpolálva tettem fel.
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com...
Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek.
Köszönettel:
Becs

Пікірлер: 77
@marcellkovacs5452
@marcellkovacs5452 Күн бұрын
16:58 szegény csávóról is lesz majd egy 2 perces TV2 szpot, szakértővel meg mindennel
@jackieindaia1501
@jackieindaia1501 9 сағат бұрын
Jó videó lett nagyon. Amúgy nem is tudtam hogy maradt még piros halbi. Azt gondoltam már 1 darab piros színű sem maradt. Elég szomorú az hogy ilyen sok kocsi van félre állitva mert nincs alkatrész pénz stb. És az a baj hogy jövőre jön a vasút számára a fekete leves mert ha jól tudom 25db hévnek kénne fővizsga. Meg az is elszomorít hogy 100db ic kocsi mükődésképtelen. Felkénne pörgetni a karbantartásokat nagyon nagy mértékben továbbá az északi járműjavítot újranyitni és teljesmértékben felújitani és nagy mértékben bővíteni. Akkor továbbá létre kénne hozni 1 vasúti alkatrész gyárat magyarországon úgy hogy az itthon futó összes vasúti járműhöz tudjanak alkatrészeket gyártani.
@spontanvideok246
@spontanvideok246 22 сағат бұрын
15:47-nél MONDTAD ki a BŰVÖS mondatot. Igazad van teljesen átépíteni a 3 Samu HAJTÁS RENDSZERÉT, és vezérlését Stadleresre, kezdbe a 002-es SAMUVAL. Majd 20-25 évig még futhatnának INTERCITY motorvonatként a Dél Balatoni vonalon.
@BZoli7
@BZoli7 Күн бұрын
Szomorú ezt látni! És azt is, hogy hazánkban soha semminek nincs felelőse...😢
Күн бұрын
Lázár ember nélkül, pénz nélkül, alkatrész nélkül akar feltámasztani mindent. :D Nem tudom mikor fog rájönni, hogy kirugdoshat mindenkit, akkor sem lesz jobb, sőt rosszabb mert a melósok meg fogják unni a több melót ugyanannyi pénzért... Tudok telephelyet ahol csak ebben a hónapban 3 ember ment el és egy 4. is megy máshova...
@laszlobalogh3717
@laszlobalogh3717 Күн бұрын
12-ev-Istvantelek-Kampec-147-ev-utan,-+-folyt-....😬😬😬
@norbertkleh7690
@norbertkleh7690 Күн бұрын
Köszi a videót :) azért jó volt látni ijen légi kocsikat, igaz szomorú az állapotuk
@furamuki
@furamuki Күн бұрын
Nagyon látványos videó! Ordít belőle a súlyos munkaerőhiány, az egykor színvonalas magyar vasas szakma presztízse ide jutott. Tehetséges fiúgyerek ma már alig megy kétkezi munkásnak, pláne egy ilyen nagy állami munkahelyre. Úgy tudom, az IC+ program is többek közt ezért áll. Kíváncsi vagyok, hogy mit takar az, hogy alkatrészhiány miatt áll egy jármű? Nincs aki kiszerelje ezekből a rozsdás selejtekből? Vagy vannak olyan alkatrészek, amelyek már egyik selejtgépben sincsenek benne? Akkor mi a megoldás? A donorok meg csak gyűlnek, gyűlnek.....
@Chukyka
@Chukyka Күн бұрын
Minden alul van finanszírozva. Nem is tudom vannak e még mávos szakközép, szakmunkás iskolák. Már nem divat a mávnál dolgozni. De amúgy egyettértek veled.
@cartando
@cartando Күн бұрын
nagyon komoly ez a roncsderbi...
@tibigraz
@tibigraz Күн бұрын
Jó kis betekintő, amikor gyerek voltam kint az utcán is sok vagont rohasztottak ahol sétáltál, rokonok laktak az egyik merőleges utcában.
@janostoth8069
@janostoth8069 Күн бұрын
Egyet értek. Valóban szomorú látvány. MÁV rozsda temető.
@spontanvideok246
@spontanvideok246 22 сағат бұрын
10:01 Ha már a LEGÚJJABB motorvonatunk a 015-ös KISS bent áll az elejével szét szedve, akkor NE IS NAGYON Álmodjunk a Bmx, vagy a Samu felújítására.😮😮😮
@adambende9170
@adambende9170 Күн бұрын
De a Szolnoki vasútállomás állapota is megérne egy misét....
@marcellkovacs5452
@marcellkovacs5452 Күн бұрын
Az a hernyó egész kulturáltan néz ki az új festéssel, kíváncsi vagyok, hogy mechanikailag is sikerült-e rajta javítani
@jenohathazi920
@jenohathazi920 Күн бұрын
Köszi Andris, ez tényleg szomorú... Nekem nem jármű javítónak tűnt, inkább temetőnek... Ennyi vasat rozsdának meghagyni...
@peterszabo4649
@peterszabo4649 Күн бұрын
Szégyen ami a máv nál folyik.
@szansajnverigud
@szansajnverigud Күн бұрын
Említetted az Ó-Szolnoki vasútállomást: vasútőr koromban de sokat jártunk ki oda szolgálatba: őrizni kellett, nehogy összefújkálják. Maga az épület be volt zárva, körbe kellett volna járni többször is. Ritka szutyok szolgálati helyünk volt, amit télen felfűteni sem lehetett, irodaként üzemelhetett régen. Nem tudom, hogy mi van most azzal a régi állomásépülettel, őrzik-e még, vagy már átadták az enyészetnek? Egyszer oda is kimehetnél forgatni, ha lenne rá kapacitásod.
@danielmarkovics7121
@danielmarkovics7121 Күн бұрын
Felújították, repülőmúzeum üzemel a volt állomás területén.
@janosvago5096
@janosvago5096 23 сағат бұрын
Úgy hívják most, hogy RepTár. Az őrbódé a temető mellett elvileg már nem üzemel. Nem látni már ott senkit sem rég.
@Mollah03
@Mollah03 Күн бұрын
tovább igazolja a felvetésem miszerint a MÁV nál lehetne a meglévőből is alkotni valami különbet csak se az ambíció se a megfelelő vezetés nincs meg hozzá
@peterszabo4649
@peterszabo4649 Күн бұрын
Klassz videó 😊
@h_tamas95
@h_tamas95 18 сағат бұрын
Nem hiszem el, hogy ez mind gazdasági totálkárnak számítanának a MÁV-nak Hihetetlen az egész, szürreális és ez csak egy hely a sok közül, múltkor egy nyíregyházi telephelyről láttam egy videót.
@alexsierra2282
@alexsierra2282 Күн бұрын
Ezért van hiány a vasúton...
@atidas80
@atidas80 23 сағат бұрын
A Halbikból a pirosak alkatrésznek lettek véve. Azért is vannak ott. Erről a maga idejében volt már szó.
@olahmarkjozsef2712
@olahmarkjozsef2712 Күн бұрын
12:11 pedig ezek jó kocsik....
@bencecsaban2259
@bencecsaban2259 22 сағат бұрын
A 002-es samu vezérlőt bevitték istvántelekre a nyár elején és lemosták róla a grafitit de azóta nem láttam mert bevitték a főműhelybe javítani
@adamtoth9508
@adamtoth9508 20 сағат бұрын
Lenne hozza üzemképes motorkocsi meg betetkocsik, hogy még egy szerelvényt ki lehessen állítani?
@tamassomogyi3244
@tamassomogyi3244 18 сағат бұрын
Nagyon fájó látvány pár éves emeletes motorvonatot ilyen állapotban leállìtva látni. Nem vagyok vasútszakértő de 2006 telén még fűtetlen termes személyvagonnal közlekedett a Tisza express igencsak rossz körülmények között. Súlyos nemtörődömség.
@Gellert74
@Gellert74 Күн бұрын
Érdekes videó lett, de egyben marhára lehangoló is. Sajnálom azt sok jobb sorsra érdemes járművet.
@spontanvideok246
@spontanvideok246 22 сағат бұрын
9:00 Bmxfee??😮😮😮 ÉN Bmxt-re emlékszem a gyerekkoromból sőt még a felnőtt koromban is amikor már javában dolgoztunk ezeken a kocsikon. De lehet én vagyok a hülye. 😮De valahogy nekem Bmxfee nem igen illik a képbe.😮😮 A BDV-ék velem egyidősek. Remélem felújítják azokat a kocsikat is amik ott állnak.❤❤Bár erre sem rántanék kardot.
@peterszeghy4437
@peterszeghy4437 Күн бұрын
Remélem, a MÁV sajtó is látja a szösszenetedet. Volt, mikor követték a különböző csatornák információit.
@balazsimreh1525
@balazsimreh1525 Күн бұрын
Db kocsikat alkatrésznek vették.
@banatibor2183
@banatibor2183 Күн бұрын
Nocsak...mi lett a 015-ös KISS-el? Két éve az alsógödi balesetben a 017 és a 014 volt áldozat, a 017 brutálisabban sérülhetett meg, mert kb másfél évig nem láttam a Szobi oldalban.
Күн бұрын
Én azt mondanám donor... ki van szedve a kijelző is meg mintha a műszerfal se lenne a helyén rendesen... Ilyen az amikor egyiket a másikból mert nincs már semmi... Nálunk ugyanez megy.
@zsombormannheim4666
@zsombormannheim4666 Күн бұрын
Elméletileg Istvántelken "puszilkodott" a 014-essel.
@h3ctorUwU
@h3ctorUwU Күн бұрын
Egy kiss sem donor
@thebarnabusz6250
@thebarnabusz6250 Күн бұрын
2 éve áll ott. Sokáig a 004 is ott állt de azt nemrégen üzemképessé tették és jelenleg is megy. Egyébként egyszerűen nincs szakember a KISS-ek javításához itt Magyarországon. Azok, akik meg már jóideje javítják és karbantartják a különböző vasúti járműveket, azok vagy nem értenek hozzá vagy inkább az egyszerűbb dolgot intézik el. Egy vasutas ismerőst idézve: "A Csörgőre rácsap az öreg szaki kettőt és megy. A KISS-nek meg mindenféle hülye elektronikája van, aztán senki nem ért hozzá. Ezért inkább a gyorsan javítható Csörgőt teszik rendbe, hamarabb mint a KISS-t."
Күн бұрын
@@thebarnabusz6250 az megvan, hogy Magyarországon van a Stadlernek javítóüzeme? 😂 Ez egy kifogás, hogy nincs pénz semmi több... Gondolom milyen nehéz lehet ezeket javítani, odamész a laptoppal és megmondja mi a baj ezt cseréld ki... csak az öreg szaki a laptopot se tudja bekapcsolni...
@harangozoaronkoppany8765
@harangozoaronkoppany8765 Күн бұрын
1030-as Szili nem lehet mert azt szétvágták már egy ideje.
@totharpad8439
@totharpad8439 Күн бұрын
nem is tudtam hogy a daru magától is tud mozogni azt hittem hogy csak vontatni lehet
@spontanvideok246
@spontanvideok246 20 сағат бұрын
Akárki BARMIT MONDD, DE CSAK a PUSZTULÁST LEHET látni ORSZÁG SZERTE A VASÚTON.😮😮😮
@spontanvideok246
@spontanvideok246 22 сағат бұрын
12:58 azt lehet épp ALBÁNIÁBÓL szállították ide "pár HETE" Mert az állapota meg ahogy kinéz annak felel meg. A KIS SAMU KOCSKAT meg ott rohasszák. 😮😮😮 Komolyan ez a VIDEO egy SZÉGYENLETESSÉGET mutat. De legalább valaki rávilágított arra ahogy kinéz a MAGYAR ÁLOM VASUTAK.😮😮
@2405krisz
@2405krisz Күн бұрын
A Samu hogy van most összeállítva? A 3 vezérlő közül mindegyik működőképes?
@schniemand
@schniemand Күн бұрын
Mindegyik részegységből max 2 üzemképes. (Motor, vezérlő, 2.o. betét, 1.o. betét)
@h3ctorUwU
@h3ctorUwU Күн бұрын
1db samu, 2-3 betét és 1db samu vezérlő azt hiszem a 001 est használják most, 003 istvántelken van nonstop, de üzemképes, illetve a nagy hernyó is istvántelken van, alkatrészhiány miatt.
@banatibor2183
@banatibor2183 Күн бұрын
@@h3ctorUwU a Samu négykocsis egységként néhanapján a veresi oldalba szokott beforogni mint S71...nem értem, ha a veresire kiengedik, miért nem megy pl az esztergomi vagy a szobi oldalba is? Nem bírná?
@h3ctorUwU
@h3ctorUwU Күн бұрын
@@banatibor2183 Nem is tudtam hogy már 4 betét is működik. Az oka hogy mért nem engedik, azért mert nem megbízható, nem akarják hogy egy fontosabb vonalon maradjon fekve, a veresit nem gondolják nagy kunsztnak.
@banatibor2183
@banatibor2183 Күн бұрын
@@h3ctorUwU félreérthetően írtam. A négykocsis egységre a BVmot+Bmxz+Amxz+Bmxtz összeállítást értettem, én voltam most a hunyó ebben, elnézést...
@TamasKiss-bv9hz
@TamasKiss-bv9hz Күн бұрын
❤🤍💚🙏🙏🙏 BEST OF HUNGARY
@ami9675
@ami9675 Күн бұрын
Szia András! Köszönöm a tudósítást. Ledöbbentem, hogy meglátogattál egy kísértet üzemet. a 4 emberen kívül akik a daruval mozogzatók és a IFA darun ácsingáló emberen kívül nem látni ép egészséges dolgozó embert. Hova lettek? Brigádgyűlés van? Léteznek-e dolgozók a Szolnoki Üzemben? Semmi zaj, egy lakatos üzemnek van hangja, de itt mintha temetőben lennénk. Azt nem hiszem, hogy a kommentelő szerint: "Lázár azt ígérte, a vasútnál állagmegőrzésre törekednek. Sok jó nem várható." Mi köze hozzá? Mi köze ehhez az államadóságnak és a többi politikai hablatynak! Csak a vagdalkozás mindenütt! És hogy kerül a szolnoki Járműjavítóban álló leromlott, javíthatatlan mozdonyokonak a jogállamisági eljáráshoz, mégha ezt az (Index) hozta fel. Persze az Index ért a Jogállamisághoz és a mozdonyjavításhoz??? De azért kíváncsi lennék, hogy a KISS miért áll Szolnokon?
@viktorcsanyi726
@viktorcsanyi726 Күн бұрын
Az a fehér fejű BDV minden, csak nem fiatalos így 2024-ben. Még a Flirtnek csak-csak elmegy (bár messze nem egy progresszív dizájn a modern fényezések terén), de ha valami, akkor a BDV és pláne a BV Samu az modern színterv volt. 1988-ban és 1994-ben persze.
@bandypakozdi5363
@bandypakozdi5363 Күн бұрын
Elég irónikus ezt a roncstelepet javítónak nevezni 😃
Миллионер | 1 - серия
34:31
Million Show
Рет қаралды 3 МЛН
SISTER EXPOSED MY MAGIC @Whoispelagheya
00:45
MasomkaMagic
Рет қаралды 10 МЛН
Kluster Duo #настольныеигры #boardgames #игры #games #настолки #настольные_игры
00:47
Un coup venu de l’espace 😂😂😂
00:19
Nicocapone
Рет қаралды 11 МЛН
Létraszállító  - Elektromos Opel Astra kombi TESZT
18:05
Andras Horvath
Рет қаралды 21 М.
424-es a móri bornapokra
25:48
Vigyázz VONAT
Рет қаралды 572
Játékok FELNŐTTEKNEK.Imádnivaló, de ÉRTELMETLEN gyűjtemény
21:26
JoeT & az autók
Рет қаралды 11 М.
Kilencfős cigány család lakik a másfél szobás bérlakásban
17:42
Миллионер | 1 - серия
34:31
Million Show
Рет қаралды 3 МЛН