No video

2024'TE WOW BAŞLANIR MI? WORLD OF WARCRAFT HALA OYNAMAYA DEĞER Mİ? | MMORPG SOHBETİ

  Рет қаралды 41,256

Totik Channel

Totik Channel

Күн бұрын

Пікірлер: 218
@VAPROZ
@VAPROZ 7 ай бұрын
İnsanlar neden aynı video felan diye ağlamış anlamadım arkadaşlar başlıkta 2024 de WoW oynanirmi yazıyor oyunu oynadiysaniz biliyorsanız size hitab eden bir video değil zaten ben yeni başlamış biri olarak bu videoyu gayet beğendim bana oyun hakkında bilgi kattı oyunu okumuş bitirmiş adamların gelip bu videoyu izlemesi ve neden böyle bir video çekiyorsun diye yükselmesi çok saçma başlik okumayı öğrenin hocam.
@volkanozdemir9075
@volkanozdemir9075 7 ай бұрын
Mmorpg böyle tanıtılmaz yeni başlamak isteyen insanlara. Mmorpg tutkunu insanlar için en önemli şey hikayesidir ki wowun yanlış hatırlamıyorsam 12 tane kitabı var. Wowu dünyada birinci yapan şey bu grafikleri vs değildir.
@VAPROZ
@VAPROZ 7 ай бұрын
@@volkanozdemir9075 emin ol oynayan insanların yüzde 90 in( Türklerin en azından) questleri felan okumadan hikaye umrunda olmadan oynuyor bu nedenle bu şekilde oyunun evrenine değilde oyunun kendisine odaklanmış bir video daha mantıklı.
@pureevvil
@pureevvil 4 ай бұрын
@@volkanozdemir9075 10 yılı aşkındır mmo oynuyorum bir kere bile "bu mmo'nun hikayesi kötüymüş bırakayım" demedim. Sen nasıl mmo ile hikayeyi bu kadar birleştirdin anlamadım. RPG dersen tamam onda hikaye olmadan olmaz ama mmo dediğin şeyde gelişme hissi ve mekanik kalitesi olsun yeterli. Grafik de işin tuzu biberi.
@berkgocmen7066
@berkgocmen7066 7 ай бұрын
Bir pvp oyuncusu olarak asla oynanmaz demek mecburiyetindeyim. 5 ay önce gençliğimi verdiğim oyunu tamamen bıraktım. Yıllarımı verdiğim arena da hep bir şeyler sonraki patchle düzelecek diye bekleyerek kaç expansion geçti bilmiyorum. Sonra düşününce spec başı ortalama 30 skillin, 13 class ve 38 specin olduğu bir oyunun balanceını asla matematiksel olarak dengelenemeyeceğini farketmem oldu. Kesinlikle pvp için başlamanızı önermiyorum.
@ariftasar9142
@ariftasar9142 7 ай бұрын
Böyle bi oyuna pvp için para vermeyin ztn bende clasicten buyana oynuyorum pvp için bu oyunu oynamayın..
@canerkorkmaz4403
@canerkorkmaz4403 7 ай бұрын
​@@ariftasar9142classic world pvp iyi bende private classic oynuyorum
@Emreyemekte
@Emreyemekte 7 ай бұрын
Pvp si güzel bol skilli bir oyun oynamak istiyorsan aion online bakabilirsin. Ben zamanında baya oynadım gerçekten muhteşem. Şuanda nasıldır bilmiyorum ama bence bir dene
@abdullahferhat1862
@abdullahferhat1862 6 ай бұрын
Hocam az bile demişsin orusbu çocuğu bllizard bu oyunu dengelemeden uzak, taciz etsin milleti
@mehmetates8449
@mehmetates8449 5 ай бұрын
Ne pvp si var ki kanka oyunda zaten , minicik bir haritada 3v3 yapmaya pek pvp denmez bence
@Teathra
@Teathra 7 ай бұрын
senelik mistik wow oynanır mı videosu da geldiğine göre 2024 resmi olarak başladı
@denizardan394
@denizardan394 7 ай бұрын
oyunların, özellikle mmo dünyasında başı çeken oyunların güncelleme videolarını yayınlamanı muhteşem buluyorum. sağol, varol.
@XNoXMercy
@XNoXMercy 7 ай бұрын
kesinlikle mmo kültürüne sahip çıkan, tek bir oyunun fanı olmayıp objektif bakış açısından vazgeçmeyen tek kanal çok başarılı.
@kajmer-n-ender-xl671
@kajmer-n-ender-xl671 7 ай бұрын
emeğin için teşekkürler. 2024 guild wars 2 başlanır mı videosu da bekliyoruz. yorumların kıymetli benim için
@graufox
@graufox 5 ай бұрын
Blizzard çok açgözlü bir firma. Yurtdışında 50 dolara, bizim ülkemizde anlık kur itibariyle 41,59 dolar civarına satılıyor War Within ek pakedi. Oyun tamamen son ek paket üzerinden ilerliyor. Mesela Dragonflight almadıysanız, 60 levela kadara oynayabiliyorsunuz.(Aylık ücret veriyorsunuz tabiki bu süreçte). Max level 70 ama 60 ile 70 olan birisi arasında, dağlar kadar fark var. Yani seve seve alacaksınız o ek paketi. Öte yandan çıkacak olan Elden Ring dlcsi ülkemizde 26 dolar, Cyberpunk dlcsi ise 22,5 dolar. Diyeceklerim bu kadar.
@ustunel1624
@ustunel1624 7 ай бұрын
Ben rakip olmadığını düşünmüyorum aslında sırf daha uygun diye sanırım wow tercih edicem ama ilk tercihim final fantasy 14 olurdu
@onurkewell5519
@onurkewell5519 7 ай бұрын
Kral aslında Wow’dan ziyade 2024 yılında şu oyunu bekliyorum, ekip olarak girelim tarzı bir video çeksen biz de seninle beraber başlarız ve büyürüz. Video için teşekkürler, eline sağlık bu arada
@atakan5909
@atakan5909 7 ай бұрын
34 yaşındayım, zamanında 2 aylık ücret verip WOW'a girmiştim. Beni nedense hiç açmadı. Üstüne "Sürem tükeniyor" diye panik yapmıştım. 6 ay gömmediğin sürece oyunun derinliğini anlamak imkansız zaten... Kardeşim yapsana şunu bir kere ödeyelim, istediğimiz zaman gidip eğlenip çıkalım.
@sailsituelle4231
@sailsituelle4231 7 ай бұрын
akıcı bir anlatımın var çok hoşuma gitti ve açıklayıcı da aynı zamanda. başarılar dilerim.
@musicalsecretary1859
@musicalsecretary1859 7 ай бұрын
20k 25k canı görünce tank moduna geçerdik , şimdi 1 milyon can görünce üzüldüm açıkcası asian mmorpler gibi her yerden bir hasar kalkıyor kimin ne vurduğu belirsiz olmuş. Combo takibi de kalktı sanırım.
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Buna bende katılıyorum, ilvl ile oyun milyon canlara ulaştıkça geri düşürüyorlar. Bence asla oraya gelmemesi lazım.
@aslbk6909
@aslbk6909 7 ай бұрын
Her yıl yazdığım yorumu bu yıl da yazıyorum: "umarım 2030'da da sizden 2030'da WoW oynamaya değer mi videosu izleriz". Emeğiniz için teşekkürler. Şahsi fikrim herkes mutlaka WoW'u denemeli.
@aizen2510
@aizen2510 7 ай бұрын
2024 de wow oynanmaz ama wow classic oynanabilir artık her yıl expansion çıkacak ve bizde pahalı oldu expansionlar retail oynamak için bu kadar para vermeye ben değer görmüyorum hele ki her expansionda oyun daha da kötü oluyor fakat gametime hala ucuz classic için gametime yeterli sadece gametime parası vermek daha makul hatta en ucuz mmorpg sayılır şu anda
@jannnnnn31
@jannnnnn31 7 ай бұрын
hergün girdiğin oyun için yıllık 1000-2000tl hiçbişey. Türkiye'deki mmorpg kitlesi kat kat daha fazlasını metin2 ye knıght ı ayda yatırıyor bu paraları
@aizen2510
@aizen2510 7 ай бұрын
@@jannnnnn31 wowa 1 yıl boyunca her gün girmek çok olası değil genelde patchin ilk ayında insanlar oyuna ara veriyor yapacak bir şey kalmadığı için sonra da geri dönmeyebiliyorlar 1 yılda toplasan max 3 4 ay aktif oynuyorsun 1 yıl boyunca her gün giren kişi sayısı oldukça az bence değmez kişiye göre değişir de onun yerine sadece oynadığım ay 200 vermek çok daha makul
@jugramhaschwalth9059
@jugramhaschwalth9059 Ай бұрын
Öncelikle demin hunterin metada olmasına çok sevindim. Son gelen patch pahalı olduğundan maalesef oyuna ara vermek zorunda kaldım. Şimdi tekrar başlayacağım ve ilk günkü gibi heyecanlıyım. Özellikle karakter kasma aşaması bana göre gerçekten çok zevkli. Video için teşekkür ederim emeğine sağlık. Eğer gelirse oyun için nasıl güçlenip daha yüksek dungeonlarda iş yapabileceğimiz hakkında bir video gelmesi çok iyi olacaktır.
@dedejavu
@dedejavu 7 ай бұрын
2024 tam olarak wow retaile başlama zamanı olacak bence.. özellikle wowa yeni expansion geldiğinde ki alınan keyifi şahsen hiçbir oyunda almadım. fiyat konusunda hiçbir şey ile kıyaslamadan bakarsak evet pahalı ama steamin bile dolar kuruna geçtiği şu dönemde TL üzerinden wow sahibi olabilen olmalı 2 ay sonra ne olur belli olmaz
@Psikotrexex
@Psikotrexex 7 ай бұрын
SOD süper akıyor!
@diegojota819
@diegojota819 4 ай бұрын
Bahadur bu video'u güncelleyip bizlere sunduğun için çok teşekkür ederim. Ben başlamayı düşünüyorum ama hangi paketleri alacağım konusunda halen kuşkularım var bu konuda güncel bir video çekersen çok sevinirim.
@dogukanozkan1185
@dogukanozkan1185 7 ай бұрын
oyunda sezon mantığı var dendi, sezon bitince bütün çarlarımız sıfırlanıyor mu? O kadar emek. Yoksa onun bir karşılığı oluyor mu? Mesela goldlarımız hesapta kalıcı olarak kalıyor mu? Yeni başlamayı düşünüyorum hiç bilgim yok.
@AliSerinn
@AliSerinn 7 ай бұрын
Bişey sıfırlanmıyor oyunda Bende başlangıç seviyesinde biliyorum.Ara ara bir kaç ay oynamıştım. Söylemek istediği mesela sen rogue oynuyorsun diyelim full kastın Sezonda meta da rogue yoksa parti bulmakta zorlanıyorsun. Meta olan bir karakterin varsa parti bulman kolaylaşıyor.Baska bişey değil Oyunda ki gold silinmiyor Ben oyun içi kastigim para ile token aldım aylık oynama süresi aktif etmedim. 5 ay sonra baktığımda da duruyordu hala duruyor olması lazım.
@user-mz7qz2mb2z
@user-mz7qz2mb2z 6 ай бұрын
oyundaki gold ile abonelik alınabiliyor mu ? @@AliSerinn
@AliSerinn
@AliSerinn 6 ай бұрын
@@user-mz7qz2mb2z Evet alınıyor.Oyun kendi satıyor hemde yani oyuncudan alırım güvenilir mi diye kafa yormaya gerek yok..
@sinsin2510
@sinsin2510 6 ай бұрын
@@user-mz7qz2mb2z evet alınabiliyor
@Rindomina
@Rindomina 7 ай бұрын
Başlık yıl 2024 olmuş wow neden halen görsel açıdan kendini geliştiremedi olmalı bence . Bir de reis her yıl bu video başlığını yenileyip yenileyip içerik yapacakmısın merak içindeyim çünkü aynı başlığın 2023 olanını da yaptın diye hatırlıyorum emeğine sağlık kolay gelsin :D
@GaribanAykut
@GaribanAykut 7 ай бұрын
Wow gorsel anlamda gelismedimi kardesim sen sakamisin pastel grafik olarak mukemmel detaylara gorunume sahip
@berkanberk5785
@berkanberk5785 7 ай бұрын
ben 1 aydır oynuyorum görüntü şuanki yeni çıkan mmolara on basar texture yapmaktan aciz çoğu 20 yıllık oyunla yarışamayacak durumda çoğu
@ysfari
@ysfari 7 ай бұрын
Video için teşekkürler Totik. Arkadaşlar wow güzeldir oynayın😊
@ForHumanLife
@ForHumanLife 4 ай бұрын
Kardeşim Metin2 bağımlısıyız. Bırakamıyoruz ama artık çok sıktı. Yeni oyun arıyoruz. Videonu çok beğendik arkadaşlar ile. Önerir misin?
@alibadur846
@alibadur846 7 ай бұрын
Peki aklımda kalan soru şu bu dedigimiz paketi aldigimizda eski paketleri tekrar satin almamiza gerek var mi yoksa icinde hepsi var mi?
@sinsin2510
@sinsin2510 6 ай бұрын
içinde hepsi var
@ziyaakgumus07
@ziyaakgumus07 4 ай бұрын
Yıllar önce en büyük tr serverında gm lik yapmıştım. Daha sonra arkadaş grubuyla karazhan eu ve twisting nether a geçmiştik. İşin özeti cataclysm de oyunu bıraktım. Şuan tekrardan başlamaya değer mi ve hangi paket mevcut.?
@dermaliemrah
@dermaliemrah 3 ай бұрын
2008 - 2012 arası 4 yıl aralıksız oynadım bu oyunu. Uyuşturucu gibi bişey bu hala dönüp acaba diye bakıyorum 🤤🤤🤤
@yunusemrekalan7122
@yunusemrekalan7122 5 ай бұрын
Ben bu oyunu 5 yıl önce legionda bırakmıştım 1 ay önce geri başladım ve herşey cidden aşırı derece çok değişmiş
@laedrix
@laedrix 6 ай бұрын
PVP konusunda fikirlerinize katılmasam da güzel anlatım olmuş. PVP konusundaki tek sorun class balance konusu, onun dışında pvp yapma alternatifi gerçektan çok fazla. PVE konusunda +20 den sonra mythic dungeon ekstra ödül vermediği için bence boş iş :D +20 ye kadar meta sıkıntısı olmaması gerekir.
@jinquinnisly3334
@jinquinnisly3334 7 ай бұрын
Oynanır , geçen gün bfa dan kalan hesabıma devam etmek için aylık oyun parasına korkarak baktım ve fiyatı cok uygun geldi şaşırdım. Expansion dediğiniz gibi aaa oyun parasına satılıyor o yüksek geldi banada. Biz 2 kişi oyuna 0 dan başlayıp hiç birşey bilmeden bfa da 3-4 ay sonra mythic raidde 6. Bosa kadar geldik ve çok zevkliydi • 4 adet alt kastım hepsinde heroic raid bitirdim boost falan satın almadan. Herkesin bu zevki en az bir kere tatmasını isterim
@Wolfborne55
@Wolfborne55 7 ай бұрын
Oyun motoru optimizasyonu tırtlığı konusunda zirveyi 8.2 eternal palace ilk bossta yaşamıştım. Dönemine göre iyi bir setupım olmasına rağmen dediğine katılıyorum. Oyun motoru değişecektir 10.0 ile wow 2.0 dedikleri sanırım o olacak.
@defolugenc3875
@defolugenc3875 6 ай бұрын
Çok samimi bir inceleme olmuş emeğine sağlık :)
@caglarergun1621
@caglarergun1621 7 ай бұрын
Oyunu senelerdir oynayıp takip edip oynayan biri olarak söylüyorum oyuna bu kadar yeni pech bölüm yanlış licking den sonra clasların özelliklerini geliştirselerdi harita gelemeden arena ve pwe ıtemlerine karakter özelliklerine odaklansalardı süper olurdu. Bence şuan wow wow classic hepsinden iyi Pamdari dana kalma çarlarım var onları hesabımda göremiyorum önceden siteden karakterleri görüyorduk
@rottenfact
@rottenfact 7 ай бұрын
arkadaşlar bu oyunun devasa ve rakipsiz bir hikayesi olduğunu ve oyundaki hemen hemen tüm tasarımların hikayeye göre şekillendiğini, oyunun hikayesi değil, hikayenin bir oyunu olduğu gerçeğini es geçmemek gerek.. peki bu neyi değiştirir? aslında dolaylı olarak wow ile ilgili her şeyi değiştirecek bir duruma sahip.. pve açısından rakibi olmamasının sebeplerinden biri de zaten hikayenin içerik olarak çok iyi bir şekilde oyuna yerleştirilmesinden kaynaklanıyor. wow sadece mythic gireyim item levelim hemen yükselsin event yapayım gelişeyim oyunundan ibaret değil. karakterinizle güncel paket dışındaki paketlerde dahi birçok şey yapabilirsiniz ve bu aylarınızı alabilir. tabiki herkese hitap edemez fakat şöyle düşünün mmorpg oyunları oynayıp da wow hiç oynamamış kaç kişi gördünüz ya da kaç kişi olabilir? bu türe ilgisi olan insanlar mutlaka bir kere bile olsa wow'a uğramıştır ve çoğu da wowdan devam etmiştir. bu durum bile oyunun yıllardır belli bir seviyenin altına düşmemesinden kaynaklıdır. yani özetle wow ne kadar kötü bir oyun olabilir? bir de bu açıdan bakıp oynamayı düşünebilirsiniz..
@g1class493
@g1class493 7 ай бұрын
Ellerine sağlık kardeşim,2024 de çıkacak oyunlardan umutluyum..
@cemylmaz3038
@cemylmaz3038 7 ай бұрын
Oyunu biliyorum ne anlatıyo bu arkadaş diye açıp baktım ve HAK verdim 😂 seviliyosun totik ❤ Arkadaşlar wow'a başlamak için hiç bi zaman geç değildir sezon oyunu olduğu için çok çabuk yetişirsiniz insanlara yeni sezon geldiğinde size kalan tek şey tecrübesi olur oyunun
@bekiraksoy3161
@bekiraksoy3161 3 ай бұрын
sezonlarda level sıfırlanıyor mu? ya da sezon oynayabilmek için sıfırdan karakter mi açmak gerekiyor?
@jugramhaschwalth9059
@jugramhaschwalth9059 Ай бұрын
@@bekiraksoy3161karekterler sıfırlanmaz sadece metada değilse partilerde yer bulmakta zorluk yaşarsın
@acheron66
@acheron66 7 ай бұрын
4070 TI var bende ve lag oluyor oyuncuların çok olduğu bölgelerde grafikleri high ve medium yapmama rağmen berbat.
@canerkorkmaz4403
@canerkorkmaz4403 7 ай бұрын
Onun ekran kartı ile alakası yok 😂
@acheron66
@acheron66 7 ай бұрын
Ne ile alakalı?@@canerkorkmaz4403
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
4080 var bendede aynı, motor eski optimizasyon kötü. Buna yapacak pek bir şey yok.
@cankurtcan8591
@cankurtcan8591 7 ай бұрын
Bu wowla ilgili bir sorum olucak hiç bir yerde bulamıyorım cogu oyuncuların isimlerinin yanında (*) işareti var ne anlama geliyor
@mex0nn
@mex0nn 5 ай бұрын
NPC'den ziyade Player olduğu anlamına geliyo
@lycidas6076
@lycidas6076 7 ай бұрын
Cataclysm den beri oynuyorum, oynamaya değer mi bilmiyorum ama hayatımın bir çok dönemine değdiğini söyleyebilirim.
@doganaykaratas4948
@doganaykaratas4948 6 ай бұрын
Hocam hayatımda ilk kez wow oynayacağım catalysm classic paketinde kullanabileceğim en iyi ırk-klass seçimi ne olabilir (dota ve heartstone evreninden karakterlere aşinayım ve çok mmorpg geçmişim var) 3 arkadaş başlıyoruz birimiz paladin tank oynayacak birimiz wizard oynayacak ben kararsız kaldım ne açmalıyım sizce?
@efecur3584
@efecur3584 6 ай бұрын
druid healer tavsiyemdir
@ryomannn
@ryomannn 7 ай бұрын
Ben 2023 aralıkta başladım, 1 ay oynadım. Herşeyi yeni keşfediyor olmak zevkliydi. Çok karışıktı hala çözemedim ama sevdim. Yılbaşı eventi rezaletti. Pet war zevkliydi. 60dan ileri gidemeyince biraz sıkıldım. Bıraktım. Çünkü: 1500 saat elder scrolls onlinedan sonra böyle bir topluluk görünce bıraktım. 1 kişiye quest için crude scope craftlatamadım. Chat bomboş herkes birşeyler spamlıyor satış falan. Dungeonlar full rush içersinde daha ne olduğunu anlayamadan bitti. Rastgele girip sövüp çıkan insanlar vs. Tek başıma da biraz sıkıldım, galiba solo oyuncuyu tutacak nir içeriği de yok. En üzücü yanı, questing seven biri olarak görevlerin hiçbir ödülü olmayışı motivasyonumu düşürdü (max levele gelince). Paralı olmasa arada girer oynar mmorpg açlığımı giderim derdim. Pve oyuncusu olarak totikin yorumuna katılmıyorum, sadece dungeon boss kesme mekanikleri pvede üstüne tanımam dedirtemez. Bu eski kültür mmorpg, esonun pve mekaniklerinin yanından geçemez.
@Deathstasy
@Deathstasy 7 ай бұрын
esonun pve mekanikleri wow a göre rezalet. Diğer dediklerine katılıyorum ama buna asla.
@ryomannn
@ryomannn 7 ай бұрын
@@Deathstasy mekanik karşılaştırması yapabilecek kadar oynamadın wowu. Esoda olan group arena, solo arena, infinite dungeon, questing dungeons, zone specific dungeons bunda yok. Ana hikaye haricinde yan görevleri çöp, etraftaki yaratıkların kes geç tarzı. Esoda her ana hikayede tonla yan hikaye var, benzer görevler tabi var ama burdaki kadar tekrarcı hissettirmiyor. Koleksiyonculuk kısmı esoyla karşılaştırılamaz. Sadece set ve kostümden ziyade herşeyi koleksiyonu var. Esoda leveling çok farklı, uzun süre oynasan bile bir ilerleme katedebiliyorsun, her aklin silahın kendi alt levelleri var. Yan skill ağaçları açıp ilerledikçe kendi hikayesini açabiliyorsun. Burda 70 oldu bitti. Her bölgenin kendi tamamlanılabilir aktiviteleri ve başarıları var. Wowda daha büyük bölgeler üzerinden başarım ilerliyor, küçük bölgeler level aralıklarıyla sunırlamış. Tamamlanabilecek aktif öğe yok. Bu da haritayı bomboş yapıyor. Crafting, kazı yapma gibi aktiviteler tıkla olsun idle oyunlar gibiyken esoda daha interaktif ve kişiselleştirilebilen Crafting sistemi ve keşifler, mini oyunlar var. Pve olarak, final fantasy online dan sonra esodan daha iyisini görmedim. Genshin impact gibi oyunları saymazsak
@fheodel
@fheodel 7 ай бұрын
@@ryomannn Fanboyluk yerine düzgün kıyaslama yapabilen insanları görünce resmen seviniyorum. 10 numara yorum olmuş. ESO'yu ben de çok uzun süre oynadım. ESO ile ilgili kısma gelince başta dedim herhalde fanboyluk olacak ama objektif bir şekilde söylemişsin. PvE ve hikaye konusunda şu an en iyisi FF14'tür. Bazı oyunlar var mekanikleri falan iyi yapan ama oyuncu sayısı olarak ya da başka açılardan büyük mmoları asla geçemeyecek olan mesela Blade and Soul'da mekanik anlamında gayet sağlam bir oyundu. Lost Ark'da öyle. İçerik anlamında da şu ana dek çıkan en iyi mmorpg ArcheAge idi. Lore'unu en sevdiğim ve dünya olarak beni en çok içine çeken ESO olsa dahi gidip en iyisi o demem fakat kesinlikle WoW fanlarının dediği gibi yok en iyi pve onda, daha iyisi yok gibi bir şey söz konusu değil. WoW günümüzde, hiçbir anlamda bir Mmorpg'nin sunabileceği hiçbir alanda en iyisi değil.
@ryomannn
@ryomannn 7 ай бұрын
@@fheodel Esoya çok zaman ayırınca haliyle bir tık taraflı olmuş olabilirim :) Sadece wow mu eso mu sorusunun cevabı bariz, onu baskılamak istedim (arkadaşın yorumuna cevap olsun diye o da, yoksa böyle bir derdim yok) Blade and souls dedin, off anılar canlandı gözümde. Skil mekanikleri çok yenilikçi hissettiriyordu o zamana göre çok iyiydi ya. Ben yine de eski stil aion oynuyordum ama. Tabi o zamanlar eski stil denmezdi ona. Şimdi yıl olmuş 2024, artık wow tarzı mmorogler old school klasına girer. Bu devirde artık daha interaktif, role play, kişiselleştirme öğeleriyle ait hissedeceğin oyunlar arıyor insan (ya da ben). Ne yalan söyleyeyim, new worldu daha fazla oynadım wowla kıyaslarsam. Buffları bas skilleri bas matematiğini yap, dps yarışına gir tarzı oyunlar (benim eski diye nitelendirdiğim) artık sarmıyor.
@fheodel
@fheodel 7 ай бұрын
@@ryomannn O kadar haklısın ki dostum. Ah Aion ah ilk çıktığında WoW killer olacak diyorduk kendi kendini söndürdü... Blade & Soul'daki summonerdan nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmemişimdir herhalde. 😅 New World'de batırdı maalesef. Amazon o kadar attı tuttu dünyadaki en büyük serverlara sahibiz diye, 2000 kullanıcı ile sınırlı mmorpg serverı mı olur şaka gibi. Bug ve exploitlere hiç girmiyorum zaten. Benim favori mmom Archeagedi, p2w olmasa ve daha geniş bir kitleye ulaşsaydı içerik anlamında en zengini oydu. Günümüzde şu an en iyi mmo hangisi dersek, sadece pve ya da pvp değil de genel olarak baktığımızda buna sadece GW2 veya ESO diyebilirim. ESO biraz daha önde. Sadece pve dersek tabii ki FF14 olur.
@omegabravo
@omegabravo 6 ай бұрын
Benim oynadığım zamanla çok değişkenlik olmuş. özellikle alliance horde birleşimi cok şaşırttı beni. Acaba diyordum ama hem cross olayi hem gold satin alma olayi p2w olayina iyice bulaşmış olması beni iyice soğuttu. Private blizzzlike serverdan wotlk a devam.
@sisouth
@sisouth 7 ай бұрын
Aynı tarz bi video da classic için yapabilir misin?
@SeriouslyFunnyShorts
@SeriouslyFunnyShorts 6 ай бұрын
Meta hakkında söylemek istediğim birşey var bu oyun senin bir class seçip ömür boyu onunla oynayacağın bir oyun değil. 20 yıldır bu oyunu oynayan birisi olarak söylüyorum bütün classlara hakimim ve oynuyorum metaya göre her classtan karakterim var. Eski oyuncular için meta kavramı çokta önemli bir kavram değil biz metaya göre zaten kasmış olduğumuz classları oynayabiliyoruz ancak yeni başlayan oyuncular için evet zor bir durum özellikle ilk karakterinizi end game e ulaştırdığınızda onunla bir süre oynamak istiyorsunuz bu durumda da açtığınız sevdiğiniz karakter meta dışıysa bu can sıkıcı oluyor. PVP konusunda World of Warcraft çıktığından ilk 4 - 5 expansion katar world pvp olan ve dünyanın en iyi pvp sine sahip oyunlardandı. Ancak yanlış hatırlamıyorsam catacylsm yada pandariadan itibaren bunu kaldırmaya başladılar ve zamanla tamamen bitirdiler. Aslında şuanda dahi eğer pvp modu açarsanız haritada sizin gibi pvp modu aktif oyuncularla savaşabilirsiniz. Kim ne derse desin World of Warcraft gerçekten rakibi olmayan bir MMORPG. Bunu bizim söylememize gerek yok istatistikler ortada 2004 yılında Silkroad, Knight v.b birçok MMORPG oyunla birlikte piyasaya çıkan World of Warcraft diğer oyunların parasız kendisinin aylık ücretli artı paket satın almak zorunda olduğumuz bir oyun olmasına rağmen dünyada en fazla oynanan MMORPG olmayı başarmıştır. Günümüzde WOW ile birlikte çıkan birçok MMORPG bedava olmalarına rağmen ölmüşken WOW hala dünya üzerinde 30 milyon aktif oyuncuya sahip.
@SeriouslyFunnyShorts
@SeriouslyFunnyShorts 6 ай бұрын
Oyunun kendi shopun da gold satılmıyor bunu nereden uydurdun bilmiyorum. Dışarıda gold kasan insanların goldlarını sattığı siteler var bu siteler goldları oyunculardan ucuza toplayıp alıcılara satıyor ancak buna blizzard kendi gold satıyor demek büyük bir iftiradır!
@doranaishorts
@doranaishorts 7 ай бұрын
Paketlerin fiyatları canınızı sıkmasın direkt sezon 2.nin sonunda oyuna başladım , oyunda türklerle tanışa tanışa farklı guildlere gire gire m+ dönen ekiple beraber bişi yaptıktan sonra herşeyi öğrendim ve sezon 3 çıktı 2 ayda herşeyi kavramış biri oldum , heroic raid ile fyrakkı kestim artık millet mytic dönüyor son seviye raid , item leveli şuan son 489 ama çeşitli legandryler ile 493 lere kadar çıkıyor bunun çok çok faydası yok size , ben 485 ilvl ile oyuna ara verdim.Benim için sezon bitti sıkıldık herkes farklı oyunlara geçti ama şunu söyleyeyim sadece 3 günde war within 2300TL lik ve üstüne 6 ay gametime alacak kadar gold kastım. Mytic Raidlerde son seviye pazarda satılabilen eşya düşüyor.Bunun için komitiler var sadece canavar kesip raidi sıfırlayıp tekrar canavar kesiyor ordan 5-6 parça düşürüp tanesini 1m den satıp yaklaşık 5-6m gold oldu bunu blizzard balance ile 200TL ye çevirerek olması gerekeni yaptım fakat ülkemizde fiyat indirimi olduğu için başka ülkelerde 200TL değil 15-18 Euro arası ediyor. 15-18 Euroda yaklaşık 300k Gold demek. 3-4 saattte 1 düşen bir eşya yaklaşık günde 60-70 Euro kadar değerli.Fakat ben ban riski falan istemediğim için token alıp bunu battle net balance çevirdim.
@FrostEKR
@FrostEKR 7 ай бұрын
hocam bu mythic raidden esya dusuren communityleri nereden bulabiliriz bende oynnuyorum 482 ilvlim su an iletisime gecebilecegim bir yer var mi
@FckXcs
@FckXcs 5 ай бұрын
Wowla hiç alakam yok. Ama videonun tamamını izledim. Objektifliğiniz için çok teşekkür ederim
@SercihanEsadUsta
@SercihanEsadUsta 7 ай бұрын
Ben rehavete çok önceleri kapıldığına inanıyorum şuan da ise rüyadan uyandılar ama artık çok geçti çünkü ff14 darladığında hemen hata yapmaya başladılar ve büyük ihtimalle hata yapmaya devam edecekler.
@udeadmask2058
@udeadmask2058 7 ай бұрын
Star Wars The Old Republic(SWOTR) başlamak istiyorum totik sen bir inceleme tadında video atar mısın hem içerikde çıkar
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/fGi9kJp3iqmVbpY&t :)
@user-seyfullahkilinc
@user-seyfullahkilinc 4 ай бұрын
New world cok meta şu sıralar. turk oyuncu da hic az degil. ranked pvp si de harika. wowdan sıkılanlara tavsiyem new world veya guild wars 2 dir.
@cahitcanarslan2520
@cahitcanarslan2520 26 күн бұрын
Kanka video nu gördüm ağzına sağlık yıllarca knight silkroad vb oyunlar oynadım bi kaç yıldır da cs oynuyorum ama hileden pislik lik yapanlardan bıktım bırakacam video da çoğu şey kafama oturdu aradan 4 ay geçmiş 4 ay da çok şey değişe bilir ben bu oyunu şuan başlasam daha önce hiç bilgim yok zevk verir mi akşam işten geldiğim de çayımı demleyip 4 5 saat takılsam almama değer mi ?
@Xubos
@Xubos 7 ай бұрын
season of discovery videosu gelir mi, video halinde düşüncelerini merak ediyorum
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Video da yaparız ama insanlar başlasa hala arkadaşlarıyla oynayamıyor, çoğu server locked. Önce oyunu çözmeleri lazım.
@onurustun6770
@onurustun6770 Ай бұрын
@@TotikChannel kardeşim uzun süre oynayanlar her sene abonelik almak gerekir mi?
@karahanli1514
@karahanli1514 4 ай бұрын
Hocam selamlar, senden gördüm wow indirip bir denedim 20 lvl oldum. güzel oyun sevdim. Fakat 2 sorum var. 1 oyunda insanlar nerede toplanıyor. Ben orc açtım eğer orgrimmar ise burada çok az adam var yeni sw bir de :) 2. Fury warrior açtım 2 el silahlı warior ama eline staff da giyebiliyor dagger da two hand silah da one hand silah da xD 2. ele aldığım silahı çıkarınca da aynı vuruyor. Takınca da xD nedir mantığı?
@TotikChannel
@TotikChannel 4 ай бұрын
Sorularına kısaca bakalım. New player olarak geçen sunucular yeni oyunculara önerdiği sunucular ve boş oluyor genelde, bir çok rehberde altını çizerek oralarda oynanmaz demiştim. Kısaca yeni serverda değil boş serverda oynuyorsunuz. :) ikinci olarak ana şehirler toplanma alanı değil her contentte yeni bir başkent oluyor mesela şu an df patchinde herkes valdrakken de mesela. Ana şehirler low level bölgeleri ve artık boş oluyor. Silah konusunda da bir çok sınıf bir çok silahı takabiliyor ama bis silahları genelde çeşitli dungeonlarda ve raidlerde late game de bulabiliyorsunuz.
@atakandura3111
@atakandura3111 7 ай бұрын
Totik build Rehperi ver lütfen. Pvp Ret pala vs gibi.
@Nocturnalcan
@Nocturnalcan 7 ай бұрын
Ultima online Outlands sunucusunuda bir degerlendirmeni tavsiye ederim. Yasayan efsane’nin son kalesi
@Guylove-agnostik
@Guylove-agnostik 4 ай бұрын
O ne
@Nocturnalcan
@Nocturnalcan 4 ай бұрын
@@Guylove-agnostik Eski bir MMO
@YASINADIN
@YASINADIN 7 ай бұрын
2024 de season of discovery oynanır 2024 de retail oynanmaz
@alperencrk2
@alperencrk2 7 ай бұрын
Ücretsiz wow deneyimlemek isteyenler warmane wotlk başlayabilir, hem clasic wowun rn güzel expansionu nu oynuyorsunuz hemde ücretsiz ve server hep dolu.
@user-jj2bd2pk7b
@user-jj2bd2pk7b 7 ай бұрын
Quinfall'ı bekliyoruz. Açık Betaya girdiğinde bizim içinde birkaç ok atarsın umarım. Wow'a gelirsek rakibi olmayan bir oyun, rakibi olmayacak. "Henry Cavill was too busy playing Warcraft to answer a call to play Superman." tagıda insanlar için yeterli olmalı kanımca.
@SirShi3ld
@SirShi3ld 7 ай бұрын
Videoyu izlemeden direk söylüyorum oynanmaz.
@Freezyss
@Freezyss 7 ай бұрын
Başlayacaksanız Classic iyidir abi hatta Season of Discovery aşırı sarıyor şu an
@bayramatay8777
@bayramatay8777 7 ай бұрын
Ben şeyi çözemedim oyunu oynamak için paket mi almak zorundayım ? o 1000 tl nin üzerindeki paketi ? Yoksa aylık 200 tl lik ödeme oyunu oynamaya yeter mi ?
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Yetmez, hem oyunu alacak hem de aylık ücret ödeyeceksin
@bayramatay8777
@bayramatay8777 7 ай бұрын
@@TotikChannel Hmm bu olmadı. Güzel bi MMO çıkana kadar idare etmelik alıyım takılıyım demiştim ama o fiyat pek takılmalık olmadı şimdi 😂
@AntspororgMedia
@AntspororgMedia Ай бұрын
Sizce wow hikayesi için oynanır mi
@mehmetates8449
@mehmetates8449 25 күн бұрын
Evet
@suleymanbayraktar3457
@suleymanbayraktar3457 11 күн бұрын
Bu oyunun tek rakibi knight onlinedir
@m.gsahin2545
@m.gsahin2545 24 күн бұрын
Usta şimdi steam oyunları gibi tek seferlik satın alınmıyor mu ?
@kazakus1371
@kazakus1371 18 күн бұрын
her ay belli bir miktar ödeme yapman gerekiyor. Ve expentionlar da var satın alman gereken. Oyuna girip alıştığın taktirde daha fazlasını isteyeceksin ve bil bakalım ne olucak? Daha çok harcama yapıcaksın. MMO oyunların temel mantığıdır bu. Halbuki buna vereceğin paralara steam indirim günlerinde onlarca aaa oyun alabilrsin.
@hiperfilm3044
@hiperfilm3044 7 ай бұрын
Modern olacakmi peki bu oyun oyun motoru degisecekmi yoksa boyle devammi edecek cevaplarsaniz sevinirim
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Böyle devam edecek, aksi yönde bir açıklama yok ayrıca çok masraflı.
@sinansasmaz004
@sinansasmaz004 3 ай бұрын
Ben oyuna dün başladım lakin bir sure ancak aylik 200 tl vererek oynayabilirim belki 7-8 ay sonra ancak dragonflight satin alabilirim bu eklenti olmadan ve oyuna para yatirmadan oynanir mi cevaplarsaniz cok sevinirim😊
@TotikChannel
@TotikChannel 3 ай бұрын
7-8 ay o şekilde oynanmaz. En fazla bir kaç güne bilemedin 1 haftaya 60 olursunuz oyunda yapacak bir şey kalmaz.
@sinansasmaz004
@sinansasmaz004 3 ай бұрын
@@TotikChannel peki dragonflight satın aldığımda oyuna ne tür şeyler ekleniyorda böylesi büyütülen bir oyun (oyunu daha önce deneyimlemedigim için diyorum bunu) ortaya çıkiyor acaba sadece yorumunuz dan yola çıkarak diyorum bunu 1 haftada bitiyorsa yapacaklar bu eklenti nasıl bir hale getiriyor oyunu acaba cevap için çok teşekkürler
@furkan2oz
@furkan2oz 7 ай бұрын
Kanka şöyle df içinde gold farmı tavsiyen var mı çok baş ağrıtmayan, pre paid parasını cepten ödemek istemiyorum artık 😂😂
@batuhankran3288
@batuhankran3288 4 ай бұрын
80 lvl fun serverda takılın lich kingi kesmenin verdiği hazzı hiç bişey vermez
@burakzop9275
@burakzop9275 7 ай бұрын
Levellere göre ne yapmamız gerek diye bir video çeksen çok iyi olur hiç böyle bir video yok youtubede ❤
@seroo9119
@seroo9119 7 ай бұрын
Öyle bir şey yok çünkü. Ben sana özetleyeyim: 1-69 arası: 70 ol Bitti.
@burakzop9275
@burakzop9275 7 ай бұрын
@@seroo9119 Sağolasın kral
@jugramhaschwalth9059
@jugramhaschwalth9059 Ай бұрын
70 olduktan sonra yavaş yavaş Raid ve dungeon dönüyorsun hepsi bu
@anilgerger98
@anilgerger98 7 ай бұрын
FF14 için de yapabilirmisin abi rica etsem bilginden faydalanmak isterim ff14 e başlamak istiyorum da.
@aytacdiyaroglu1diyaroglu119
@aytacdiyaroglu1diyaroglu119 7 ай бұрын
Hocam ben korede yasiyorum oyuna tekrar basliyacagim uzun sure sonra peki ben eu serverda oynamak istesem ping olurmu ne yapmaliyim ?
@abdullahyldrm9920
@abdullahyldrm9920 5 ай бұрын
olur
@cumburxx
@cumburxx 7 ай бұрын
wow almayi dusunurken bu videoya denk gelmek iyi oldu
@SerhatCanpolatt
@SerhatCanpolatt 7 ай бұрын
Her zaman kalabalık oynanır tabi yeni başlayacaklar için, uzun süredir oynayan oyuncular illa ki başka mmo peşine düşer
@Hybersia
@Hybersia 3 ай бұрын
"2025'te wow oynanır mı" videosunu heyecanla bekliyoruz
@canalaaf
@canalaaf 7 ай бұрын
ben yeni oyuncu olarak wow sod baslamak cok daha mantıklı geldi
@x0162x
@x0162x 7 ай бұрын
Bizim turcolara pahali geldigi icin oynanmaz derler simdi, ama WoW herzaman oynanir
@AhmetA00
@AhmetA00 4 ай бұрын
Faydalı 🎉
@hasanikikardesler3272
@hasanikikardesler3272 7 ай бұрын
Senin oynadığın karakter ne çok hoşuma gitti
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Warlock
@L0TH0M0SS
@L0TH0M0SS Ай бұрын
her şey iyi güzel de gerek yok bu kadar para vermeye. free serverlar var ben 16 sene orjinal oynadım artık para yetiremeyince free servera döndüm bire bir aynı herşeyi çalışıyor bir kaç görev hariç. oyuncularıda var serverın ilk başlıcakların yada benim gibi para vermek istemeyenlerin bakmalarını tavsiye ederim.
@iqosh2606
@iqosh2606 7 ай бұрын
Videoyu izlemeden söylüyorum 2024 senesinde çıkması beklenen bir çok mmorpg varken 0 dan wow başlamak önünüze sıcak yemek konulduğunda sigara yakmak gibi birşey ne içtiğin sigaradan bişi anlarsın sonra da yemeği sıcak sıcak yeseydim diye ağlarsın
@yusufcicek4596
@yusufcicek4596 7 ай бұрын
Tr de genel kitle açısından oynanmaz. Fiyat politikası çok saçma. Fiyatlar ekonomi yüzünden çok pahalı tamam ama aylık ücret istemesi hala bence çok saçma. Onun yerine aylık ödeme ile eso plus gibi bir sistem getirip sadece oyunu satın almak için girişte bir ücret alsalar günümüz için çok daha mantıklı olur. Wow oynayan oyuncular durumdan şikayetçi olmadığı için değişiklik yapmaya yanaşmıyorlar ama bence wow oynamak isteyen oyuncuları kötü etkileyen bir durum. FF14 ün yeni oyuncuları çekmek için 500 saat içerik sunan ücretsiz versiyonu var mesela. Eso dlc ve sadece tek seferlik para alıyor. Eso da istersen aylık ücret ödüyorsun. Bdo falan p2w ama onun bile ödeme anlayışı wow unkinden yenilikçi. New world de çok iyi değil ama fiyat anlamında mantıklı. Ben bu saydığım mmo ları oynadım ama bir türlü wow oynamaya gözüm kesmedi. Hep övülüyor ama kendim o parayı vermeyi bırak, arkadaşlarımı o parayı vermesinide ikna edemem. MMO dedeğinde çok kişi oynayınca güzel. Bu oyuna bu paraları verenlerde pek şikayetçi olmadığından ben wow oynamadan bir ömür geçiririm.
@pozisus7712
@pozisus7712 7 ай бұрын
aylık 6 haneli gelir ? 100.000 tl ? turkıyede? wow oyuncusu evet vardır totalde heralde 3-4 tane:)
@DutchvanderLinde06
@DutchvanderLinde06 6 ай бұрын
Birkaç ay önce dragonflight almıştım ben aldıktan kısa bir süre sonra war within duyuruldu. Önceki paketlere sahip olan kişilerin daha az vermesi lazım yeni pakete. Saçma sapan benden de 1300 lira istiyor war within için dalga geçer gibi
@TotikChannel
@TotikChannel 6 ай бұрын
Bence de o şekilde olmalı ama parayı seviyorlar :)
@alperhelmann7071
@alperhelmann7071 7 ай бұрын
Ustam, insanlar P2W oyunları neden bu kadar eleştiriyorlar anlamadım, WOW bir başyapıt bu yadsınamaz bir gerçek ancak 6 ay oynamanın bedeli 2k tl ve bu para maddi olarak kişiye geri dönmüyor, bu sürede WOW'da dönemez de. P2W oyunlarda en basitinden Metin'2 de gidin forumlara girin, adam 10 ktl kredi çekiyor ve belli bir süre sonra oyundan elde ettiği parayla(won) bu krediyi kapatıp üstüne çarları satıp düzgün bir miktar artı parayla bu maceradan ayrılabiliyor. Evet kazanmak için başta parayı verdi, ama isterse bun parayı geri alabilir... İnsanlar neden P2W oyun oynayanları aşağı varlık görüyorlar gerçekten ayıkamıyorum, evet aralarında gerçekten bu aşağı varlıklar var ama bu kalbur altı insanlar her toplulukta bulunur, temel olarak gerçek hayatta bir baltaya sap olamadığı için kendini geliştirmeye olan açlığını bir oyuna para yatırarak gidermeye çalıştığımıza dair bir algı var, ancak bu görüş çoğunluk için geçerli değil, benim bu oyunları birlikte oynadığım çevrede kariyer bakımında en dipta olan arkadaşım hukuk bitirdi ve daha ilk yılları olduğu için; hukuk birosunda kapıyı aç kapat görevini yapıyor(biraz kast sistemi var), hatta bu arkadaşa aramızda "Takoz Avukat" diye lakap taktık. Yani anlayacağınız bizim bir kendini geliştirememişlik durumumuz ya da başarısız bir gerçek hayatımız geçmişimiz yok, bu türden keyif-zevk alıyoruz, aynı slotları saatlerce dönmemizin sebebi; sürekli "değişken" olan hayatımızda gençliğimizden kalma "sabit" bir aktiviteyle, bir nevi meditasyon gibi iç huzurumuzu bulmamıza yardımcı olması . O slotları 2 saat dönünce "yaşasın gelişim!" gibi bir mentalitemiz olmuyor. Büyük ihtimalle halkın P2W diye tabir ettiği o tür, bana gerçekten hem zaman hem de maddi zarar veren bir tür olsaydı, bana verdiği keyfe rağmen kendimi zorlayarak başka bir hobi bulmaya çalışırdım. Zamanın para olduğunu bu devirde herkes biliyor. Bu konuyla alakalı millet neden yargıç kesiliyor gerçekten çok merak ediyorum.
@mehmetates8449
@mehmetates8449 7 ай бұрын
3090Ti var optimizasyon o kadar kötü ki valdrakkende 47 48 fps e kadar düşüyorum
@tanergumusay7233
@tanergumusay7233 4 ай бұрын
Hiç kopmadikki hep oynuyoruz 🤣
@cahitcanarslan2520
@cahitcanarslan2520 26 күн бұрын
Kanka ben hiç oynamadım başlamayı düşünüyorum akşam gidip bakacam oyuna paketlerine hangisini alayım cs oynuyordum artık bunaldım yüzünü görmek istemiyorum knight ve silkroad geçmişim var akşamları eve gelince 4 5 saat kafa dağıtmak istiyorum amacım bu
@mehmetates8449
@mehmetates8449 25 күн бұрын
@@cahitcanarslan2520the war within al bro standart paket
@Death0fAngel
@Death0fAngel 7 ай бұрын
O zaman For The Horde yok yani :)
@Enyares
@Enyares 7 ай бұрын
İnan oyunu denemek istiyorum hem türkçe falan olmuş, pvp si konusunda herkes kötü konuşuyor arena pvp si bize gelmiyor ne yazik ki,open world pvp ile büyüdük.20 yıl boyunca open worldsüz nasıl 1 numaralı mmorpg kaldı bu oyun hala şaşırıyorum pve konusunda şüpesiz 1 numara izlediğim kadarı ile ama pve ile ne yapabilirsin ki yani oyunda ki amaçın ne olucak en zor pve olayını yaptıkdan sonra ki amaç ne oluyor yeni patch beklemek mi ya da en zor pve olayı hiç yapılamayacak kadar zor mu ? bi mmorpg sadece pvp ile ayakta kalır gibi geliyor ama wow pve ile zirve de yıllarca kalmış
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
En zor pve olayını yapıyorum demek o kadar kolay değil, hadi yaptın diyelim M+ devreye giriyor, dünya rekoru kırmaya çalışıyorlar. Ayrıca 1 numara wow değil çok uzun zamandır, ff14 :)
@fheodel
@fheodel 7 ай бұрын
WoW denemek istiyorsan ve ilk deneyimin olacaksa Classic denemeni öneririm, paket almana da gerek yok sadece aylık ücretini vereceksin. 1 ay dener devamına bakarsın. Aradığın pve ve hikaye ise FF14 oyna derim WoW yerine fakat onda da neredeyse hiç pvp yok. Totik'in dediği doğru uzun zamandır WoW eski şanına göre oldukça ölü sayılır. Artık FF14 zirvede. İçerik anlamında zengin ve pvp odaklı bir mmo istiyorsan ArcheAge Classic private serverı var. Oyuncu sayısı şu an ne kadar bilmiyorum ve söylemem gerek ArcheAge gerçekten zordur. Bir ekiple oynamazsan kendi başına bir şeyler başarman zor olur ve oldukça uzun vakit alır fakat mmo seviyorsan net söyleyebilirim ArcheAge verdiği zevk anlamından bu uğraşa değer. İdare eder oyuncu sayıları, hem pve hem de pvp istiyorum ve hikayesi de beni sürükleyen bir şey olsun istiyorum diyorsan Guild Wars 2 veya Elder Scrolls Online öneririm.
@ismailylmaz-eg5jy
@ismailylmaz-eg5jy 5 ай бұрын
Knıght oyuncusu olarak dedıklerınde zerre bi halt anlamadım salla bize gelmez /Bu arada sen yenı serverler acıldıgında knıgta basladıydın noldu bırakdınmı
@furkanozsakarya849
@furkanozsakarya849 7 ай бұрын
2 ayda bir ayni videoyu atiyosun hep de izliyorum
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
O kadar da değil canım :D
@buggy1691
@buggy1691 7 ай бұрын
Riot games MMORPG çıkartabilirse rakip olacaktır bence. Ve bu rekabet biz oyunculara iyi yansıyacaktır.
@ahmtcnmrt
@ahmtcnmrt 7 ай бұрын
Rakip olamaz çünkü çesitlilik sunacagını düşünmüyorum
@emirhan7813
@emirhan7813 4 ай бұрын
bu pay to win değil pay to skip
@altaykhan_
@altaykhan_ 5 ай бұрын
Oyunun eski nostaljik klasik halini mahvettiler. Boostu gold satışını kaldırsalar oyuncu azalır demişsiniz ama WoW'u diğer türevi oyunlardan ayıran zaten buydu. Biz senelerce emek verip oyuna oyun gözüyle baktık. Şimdi ise millet oyuna oyun gözüyle değil para gözüyle bakıyor. Horde-Alliance karışımı rezalet bir karar, oyunun ana mekaniğini patlattılar. Blizzard'ın bu kadar özgün bi oyunu böyle sıradan kimin eli kimin cebinde belli değil hale getirip sadece para amaçlı hale getirmesi büyük bir rezalet. Biz eskiden Stranglethorn'da level kasarken Horde'lar bizi pusuya düşürürdü, bundan aldığımız zevkin haddi hesabı yoktu. Kaldıracaklar goldu parayı boostu oyun fabrika ayarlarına geri dönecek ama nerde...
@revolution5169
@revolution5169 7 ай бұрын
şuan mesela 20 leri rahatça girebiliyorum 2800 io şuan puanım nasıl booster olabilirim en azından biraz kendime yetecek gold kasmak istiyorum :D
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Başvur communitylere girersin 17 18leri boostlamaya yetiyor 2800
@berkaykarakas1457
@berkaykarakas1457 7 ай бұрын
2800rioyla giriceğin 17 boostuyla günlük sigara paranı çıkaramazsın xd
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
@@berkaykarakas1457 Kendine yetecek goldu karşılar işte pot flask vs. :) Key boosttan büyük karlar beklememek gerek tüm gün yapılmadığı sürece.
@revolution5169
@revolution5169 7 ай бұрын
ya gold gelsin diye dedim günlük sigara parası değil :D hesap goldsuzluktan ölüyor nasıl başvuruyoruz communitylere
@berkaykarakas1457
@berkaykarakas1457 7 ай бұрын
18 dönüceksin 15k para gelicek haberin olsun @@revolution5169
@calebcalebkan8136
@calebcalebkan8136 Ай бұрын
katılmıyorum...pve ve pvp de oyun çok çok zevkli..pve ye laf yok zaten..pvp de ayrı bir hikaye pvp servers secersenız balık tutarken bile saldırıya ugrayabılırsınız..bununla beraber ustalık oynama şekli akıl zeka herşey lazım pvp de...tamamen oyuncunun yeteneğine bağlı bu birçok oyunda yok..başlamayı düşünen kararsız olan varsa kesinlikle üstüne tanımam
@TotikChannel
@TotikChannel Ай бұрын
Retail videosu dostum, retailda pvp server falan yok.
@pozisus7712
@pozisus7712 7 ай бұрын
blizzard 2005 li yıllardan ıtıbaren cok uzun sure aylık sadece sub uyelıgı ıle ayda en az 300 milyon euro kazanıyordu.! 300! ve bu uzun sure devam etti. yıl 2024 unreal engine 5 etc.... adamlar halen aynı karton grafıklerle 20 yıldır aynı setup ıle devam edıyor.... what a shame
@hafizcelal
@hafizcelal 7 ай бұрын
P2S diyebilir miyiz
@ozgurmetin641
@ozgurmetin641 5 ай бұрын
Dünyada yapışmış 1 numaralı oyun. 2 tane sıkıntısı var türkiye için. O da 1. TR dil desteği 2 çok karışılık biraz daha basitleştirmeleri gerekli onun dışında oynanacak tek oyun
@lahza9555
@lahza9555 7 ай бұрын
Bu oyun Metin2'nin yanından bile geçemez
@umutksa8519
@umutksa8519 7 ай бұрын
😂😂😂😂
@duzzle207
@duzzle207 7 ай бұрын
Kardeşim rise online resmi çıkış yapıyor ve yeni 2 Server açıcaklar başlanır mı bi video yap istersen 🙂
@asedefehejekele6354
@asedefehejekele6354 7 ай бұрын
Yok
@Oyuncu_gastronomisi
@Oyuncu_gastronomisi 2 ай бұрын
final fantazi oynarım daha iyi 60 70 lvl kadar free 1 karakterle 1 ton clas da kasabiliyoz xD
@TotikChannel
@TotikChannel 2 ай бұрын
Zevk meselesi o kısmı artık. :)
@lanetligunluk
@lanetligunluk 7 ай бұрын
Kral ne yaptın ya 300 tllik token 409 tl olmuş blizzard izliyor galiba :D
@TotikChannel
@TotikChannel 7 ай бұрын
Şaşkınlık içindeyim, 2 aylık 3 aylıktan ucuza geldiğini fark edip zamladılar heralde.
@cicadahexion4494
@cicadahexion4494 7 ай бұрын
Başlanmaz knk dünya kadar boş haritası ölmüş bir pvp sistemi varsa yoksa dungeon raid gir sürekli aynı yerlere koştur oyun bu kadar geri kalan sürelerde ben şimdi napıcam diye kalıyosun...
managed to catch #tiktok
00:16
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 38 МЛН
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 7 МЛН
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 21 МЛН
女孩妒忌小丑女? #小丑#shorts
00:34
好人小丑
Рет қаралды 48 МЛН
"Bi oyun fikrim var" - Sonraki Adımlar | Oyun Yapmaya Giriş
18:04
Dora Stratera Özsoy
Рет қаралды 57 М.
Should you play World of Warcraft in 2024?
11:05
Crowking
Рет қаралды 42 М.
Detaylı Anlatım - Yeni Başlayan için - Part 1 #diablo4
31:25
Olaris Rhea
Рет қаралды 26 М.
ELRAENN VE NAMIK EKİN BÜYÜK BULUŞMA (SAT KOMANDOSU)
3:45:08
Elraenn
Рет қаралды 12 МЛН
managed to catch #tiktok
00:16
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 38 МЛН