No video

Bira Fermentasyon Tankları

  Рет қаралды 22,321

Bira Burada

Bira Burada

Күн бұрын

Evde Bira yapımı için Fermantasyon en önemli aşamalardan biri, hatta en önemlisi denilebilir. Bu yüzden fermantasyon için kullanılacak kabın önemi oldukça fazla. Bir çok çeşitte fermantasyon tankı var, hepsinin kendine göre avantajı ve dezavantajları var. Bu videoda evde bira yapımı için kullanabileceğiniz fermantasyon tankları hakkında bilgi veriyoruz.

Пікірлер: 118
@TheDrRichardKimble
@TheDrRichardKimble 6 жыл бұрын
Bira için KZbin ansiklopedisi oluşturuyorsunuz resmen. Teşekkürler
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Ufuk Sezgin Bucuk tesekkur ederiz
@serhanbaygon5126
@serhanbaygon5126 6 жыл бұрын
Helal olsun size! kimse kimsenin ,afedersiniz, yaralı parmağına işemezken bu devirde, siz en önemli şeyi, bilgiyi, bilginizi, paylaşıyorsunuz hiç bir ücret talep etmeden. Sizi canı gönülden tebrik ederim.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 6 жыл бұрын
serhan baygon tesekkur ederiz. Begenmenize sevindik. Bilgi paylastikca cogalir diye dusunuyoruz.
@alpagutsencer
@alpagutsencer 6 жыл бұрын
Kampüsten geldim yorgun argın açayım dedim KZbin'u. Sizi yine görünce bir tebessüm oluştu yüzümde. Teşekkürler böyle eğitici ve eğlendirici içerikler için. :)
@onderunal3037
@onderunal3037 6 жыл бұрын
Ev biracılığına büyük katkıda bulunuyorsunuz. Emeğinize sağlık.En sevdiğim kısmı da videonun sonundaki "bira zamanı"
@v.nurulke5753
@v.nurulke5753 6 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, yine çok faydalı bir video hazılamışsınız teşekkürler.. Ama arayı fazla uzatmayın özlüyoruz...
@yorukalidemirtas8554
@yorukalidemirtas8554 6 жыл бұрын
Aşkla anlatıyor ve aşkla içiyorsunuz birayı. Yarasın ustam.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Cok tesekkurler.
@TheDrRichardKimble
@TheDrRichardKimble 6 жыл бұрын
Baştan sona tüm videolarınızı hayranlıkla ve gıpta ile izleyip de bu kadar organize ve neredeyse fabrika üretimi aşamasında olduğunuzu görüp daha sonra kendi halinde ev yapımı bira için hazır kit kullanıcısı olarak ( hazır kitler için genel olarak bir 23 lt hacme tamamlayınız reçetesi mevcut olduğundan) biraz araştırma sonunda 25 litrelik herhangi paslanmaz çelik bir yemek taşıma kabı bulamadım maalesef ve fiyatlar da yüksek (30 lt için 500 tl gibi) . bunun yerine biraz firma reklamı yapmak gibi olacak ama kurtsan firmasının KP02088 kod numaralı paslanmaz çelik kilitli süt taşıma güğümü aklıma geldi. 25 litre kapasitesi mevcut. anladığım kadarı ile boyun kısmına kadar olan kısmı 25 litre ki bu sayede üstte belli bir miktar boş alan kalıyor. klipsli kapağı mevcut ve kilitlenebiliyor. Kauçuk kapak ve paslanmaz çelik kapak da satılıyor .yedek kapak alabilme imkanı da var. bir başka güzellik olarak distilasyon tipi alkollü içecek üretebilmek için yedek alınan kapağın üst kısmına imbik de monte edilebilir hale geliyorki piyasadaki pek çok imbik üreticisi (nispeten ileri amatör düzeyde) kazan sistemi olarak temelde kullandıkları süt güğümlerini tercih ediyor. internet fiyatı da 292 tl / yedek kapak da 65 tl gibi bir fiyat. biraz işçilik ile dip kısma yakın musluk eklenebilir hatta istenen seviyeden delinerek eklenecek bir thermowell de sıcaklık takibi için kullanılabilir hale getirilebilir. konu ile alakalı önerileri ya da deneyimleri olan arkadaşlar olursa açıkçası çok sevinirim.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 6 жыл бұрын
Ufuk Sezgin Bucuk merhaba, oncelilkle 30 litrelik bira ficilarini dusunmenizi oneririm. Gugumlere gelince, paslanmaz celik kapaklari sanki kelepce gibi iyi tutuyor biliyorum. Fakat altlarindaki kaucuk cember/conta bence gidaya pek uygun degil. Tabii ki kullanabilirsiniz ama bira ficisi gercekten cok daha kullanisli.
@TheDrRichardKimble
@TheDrRichardKimble 6 жыл бұрын
Evet contalar gıdaya uyumlu değil hatta evde rakı yapan ve bu güğümleri kullananlar bu contalari iskartaya çıkartıp gıdaya uyumlu sıcaklığa dayanıklı silikon conta ile değiştirdiler. Açıkçası hep 50 litrelik fıçılar gördüm ancak yabancı menşeli bir firmanın yaklaşık 1100 kusur TL'ye 30 litrelik fıçısı mevcut. Maliyet ve boyutu düşünmekle beraber evde saklamak( evde bira olayını henüz yeni yeni kabullenmiş bir eşin varolması da var tabi) + bir de ilerleyen dönemde kazanı distilasyon için de kullanmayı planladigimdan böyle bir soru oluştu kafamda. İlginiz ve cevapladıginiz için çok teşekkür ederim.
@coskunsusoy3426
@coskunsusoy3426 5 жыл бұрын
@@TheDrRichardKimble bulunduğun yerde mutlaka metal sanayi mevcuttur istediğin litredeki paslanmaz kazanı kendin yapabilirsin önce lazer kesimi yapan bir firma bul orada Autocad çizimi yapan arkadaş sana kazanı çizer keser taban ve gövde üst kapağı da yada hazır satılıyor netten paslanmaz 316 kalite bombe yazarsan görürsün Ankara'da olsan ben sana her türlü yardımcı olurdum kaynağında yapardık neresine istersen musluk için mason da kaynatirdik ama distilasyon kazanı için us kısmının kesinlikle kubbe gibi olması şart ve sakin olalım sistemde bakır malzemeye yer verme uzun sürelerde insanı hasta eder ama paslanmaz sac da o sorun yok
@denizdaymen2456
@denizdaymen2456 3 жыл бұрын
bakırın sağlığa zararlı olduğunu söylüyorsunuz konuyla ilgili bir kaynak var mı? gördüm en teknolojik ve çağdaş sistemlerde bile bakır kullanılıyor.
@omerfratgurbuz9677
@omerfratgurbuz9677 5 жыл бұрын
Süpersiniz sizden daha sık paylaşım bekliyoruz.
@hobibahcesielaletleri8771
@hobibahcesielaletleri8771 5 жыл бұрын
Kolaygelsin. Tüm videolarınızı hayranlıkla izliyorum. Bir önerim olacak kusura bakmazsanız düdüklü tencere kapağını direk kullansanız hava tahliye derdi ve kacırma dedi de olmaz böylelikle ama dairesel kestiğiniz deligi ovalleştırmeniz gerekecek. Belkide denediniz olmadı bilmiyorum. öneri olarak tutamadım kendimi söyledim😂
@ogz2339
@ogz2339 5 жыл бұрын
Abi on numarasın . Kurs açarsan çok seviniriz . Düşünmüyorsan yanına çırak lazım mı :)
6 жыл бұрын
Yine muhteşem bir video, emeğinize sağlık
@3KafadarBira
@3KafadarBira 6 жыл бұрын
Mustafa Kınacı tesekkur ederiz. Begenmenize sevindik.
@cuneytg75
@cuneytg75 4 жыл бұрын
Öncelikle uzun bir süredir kendi içkisini yapan biri olarak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dikkatle takip ediyorum sizi. Ayrıca videonun içinde konik fermenterle ilgili bir cümleniz dikkatimi çekti. Türkiye’de yapan arkadaşlar var dediniz. Uzun bir süredir arayış içinde olduğum bu konik paslanmaz fermenteri Türkiye’de nereden bulabileceğimi benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. Size tekrar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
@eyupalakus3259
@eyupalakus3259 6 жыл бұрын
Çok sağolun
@pharmacist8112
@pharmacist8112 6 жыл бұрын
Hocam nerelerdesiniz, özledik sizi.
@ahmetakansu7544
@ahmetakansu7544 6 жыл бұрын
Tesekkürler.
@bahriakturk9564
@bahriakturk9564 4 жыл бұрын
Konikal fermenterin olayim hocam. Afiyet olsun :)
@mellonnim
@mellonnim 6 жыл бұрын
cam fermenterlerin dezavantajı temizlik. ağzı çok dar olduğu için fermantasyondan kalan kalıntılara fırça ile ulaşmak zor oluyor. dibinde ve kanarında kalan tortuları tam anlamıyla temizlemek o dar ağızdan çok zor.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Dediginiz sorunu biz de yasadik. Yurtdisinda agzi genis olan cam fermenterler de var, ama burada yok. Biz de bulamadik. Fakat gene de sicak su ile temizlemesi daha kolay geliyor bize. Bir de dalgic pompa ile temizleme duzenegi kurmustuk. Onun da videosunu cekeriz sanirim.
@MrEmiralt
@MrEmiralt 5 жыл бұрын
Merhaba, size birkaç sorum var, ilginize, yardımınıza şimdiden teşekkürler:) yıllandırılmış biradan kastınız nedir? Bira nasıl yıllandırılır? Her bira yıllandırılır mı? Işığın bira üstünde ne gibi etkisi vardır? Her ışığın etkisi var mıdır yoksa sadece güneş ışığı mı etkiler?
@ibrahimyesil984
@ibrahimyesil984 4 жыл бұрын
Abi amma şanslısın işini severek yapıyorsun üstelik mis gibi biralar yapabilip içebiliyorsun keşke bizde böyle olabilsek :(
@vondark9911
@vondark9911 2 жыл бұрын
bunlari hazir olarak satsaniz muhtesem olur
@mehmetmuratbozkir
@mehmetmuratbozkir Жыл бұрын
Filmzilla gibi fermenterler hakkında ne düşünüyorsunuz? Plastik kovadaki sorun bunlar içinde geçerli mi?
@itstatanka
@itstatanka 5 жыл бұрын
Favori biranizi gerçekten çok merak ediyorum.:))
@cihanyldrm5093
@cihanyldrm5093 4 жыл бұрын
Hakan bey merhaba. Paslanmaz fermenterlerde birayı boşaltmak için vana göremedim. Sifon ile mi bosaltiyorsunuz? Vana olmamasının özel bir sebebi var mı? Süt güğümü ne paslanmaz vana takmayı düşünüyorum da. Videoya tekrar bakarken farkettim. İyi çalışmalar.
@yunuskockara963
@yunuskockara963 6 жыл бұрын
huni çeliklere bakmıştım 200 litreliği 1.200 lira filandı. ama neden 50 litreden fazlasını önermiyorsunuz? Bir de ben neden sizin videolarınızı izlerken bu kadar mutlu oluyorum? Teşekkürler. :)
@hakanozkan9574
@hakanozkan9574 5 жыл бұрын
merhaba, cevap yazmayı atlmamışız. Ozellikle 50 litre önerdiğimiz bir durum yok. Kolay bulunuyor ve ucuz diye 50 lt önermiştik. Tabii ki konikal varsa tercih sebebidir.
@RzaSAHIN
@RzaSAHIN 6 жыл бұрын
Ve beklenen an birayı doldurur ve tadına bakar ama herşeyden önemlisi gene nasıl yaptım ulan bira budur işte diyen o kısa bakış :D
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Rıza ŞAHİN tesekkurler. Gercekten cok seviyorum hem bira icmeyi, hem bira yapmayi. (Guzel olunca da , mutlu oluyor insan 😊)
@emircan433
@emircan433 6 жыл бұрын
Keşke thumbnail da koysugunuz buyuk paslanmaz celik fermanteri anlstsaydiniz kucuk resmi gorunce onun icin gelmiştim
@LRosee1
@LRosee1 5 жыл бұрын
Abi ya şu son en sevdiğiniz fermenterden uygun bir şekilde üretseniz biz de bütçemiz yeterse alsak nolur ya, çok çekiyoruz yemin ederim ısı olaylarından. yapma şansım da yok benim böyle bir şey cidden önemli bir detay. tam anlamıyla bira yapmak istiyorum ama hep bir malzeme çıkıyor ve bütçem yeterli değil öğrenci adamım ben, kitle sürünüyoruz
@matkap.
@matkap. 2 жыл бұрын
hocam sitenizden baktım bulamadım bu gösterdiğiniz pompa yada bunun daha uygununu nasıl temin edebilirim malum fiyatlar çok arttı ısı dayanımı 60-70 derece olan plastik akvaryum pompaları benzeri şeyler iş yapar mı 20-25 litrede kullanıcam mayşeleme ve kaynatma için 25 litrelik çaycı aldım ufak modifikasyonlar yapmak istiyorum
@srcnyldz1
@srcnyldz1 6 жыл бұрын
Merhaba bir sorum olacaktı. Daha önceki bir videonuzda mayşeleme suyunun ph derecesini 5.2 olarak ayarlamaya çalışıyordunuz. Ben basit kitlerle biramı kurarken koyacağım suyun ph değerini 8 üzeri olmasına dikkat ediyorum. Bir fark yaratır mı? Basit kitler için İdeal ölçü nedir? Teşekkür ederim.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 6 жыл бұрын
Sergio merhaba, bir fark olmasi aslinda normal. Cunku kit bira, mayse kismi bitmis bir bira. Biz tam tahilda mayseleme kismini verimli yapabilmek icin ph i ayarliyoruz. Bu arada kit biranin kac ph da verimli olacagi kismini bilmiyoruz.
@vLkaN
@vLkaN 5 жыл бұрын
KRALSIN
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
volkan savaş yok canim. Estagfurullah. Tesekkur ederiz
@mehmetunalgoymen7299
@mehmetunalgoymen7299 Жыл бұрын
Selamlar Bira fermente olduktan sonra gazsız ne kadar süre dayanır
@onyildiz2011
@onyildiz2011 4 жыл бұрын
Hakan bey merhaba, 50 lt fıçı fermenter kaynak şerit vs. gibi işlemler için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba? Mümkünse sizin yaptırdığınız yer. Bir de sadece soğutma şeridi manşonlar ve kaynak ücreti ne kadar tutar acaba? Çok teşekkürler.
@ssscorpionnn35
@ssscorpionnn35 2 жыл бұрын
Hocam fermenterden bahsetmişken, mayşede homojen sıcaklık kontrolünü nasl sağladığınıza ilişkin de video çeker misiniz? mesela ben mini buzdolabında 33lt çelik kazanda fermente ediyorum ama sıcaklığı kazana termovel takıp kontrol etmek mi mantıklı yoksa buzdolabının iç sıcaklığını sabit tutmak mı mantıklı çözemedim. ilk etapta termovel mantıklı gelse de, termovelin temas ettiği yerdeki (termovel kazanın tam ortasında olsun) mayşenin sıcaklığı 20 derece olduğunda, mayşenin en üst kısmının sıcaklığı 23 derecelerde olabiliyor. yani sanki kazan içinde homojen bir sıcaklık elde edemiyoruz gibi düşünüyorum. bu durumda da termovel yerine mayşe kazanın bulunduğu yerin yani ortamın (oda olabilir, buzdolabı olabilir vb) sıcaklığını sabit tutmak sanki mayşe için daha stabil bi sıcaklık oluşturacaktır diye düşünüyorum. bunu test ederek de anlayabiliriz belki ama sizlerin önerisi nedir? fabrikasyon üretimde bu sıcaklık nasıl tum mayşede homojen şekilde sabit tutuluyor. yardımcı olursanız bu bilgi bir çok kişinin işine yarayacaktır diye düşünüyorum. saygılar.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 2 жыл бұрын
Thermowell ile fermenterin içinden ölçmek daha doğrusu. Çünkü mayanın ürettiği ciddi bir ısı var, dışarıdan bunu ölçemeyiz bu yüzden sıcaklık salınımı çok olur. Maya fermenterin orta kolonundan yukarı yükselir ve soğuk çeperlerden tekrar aşağı iner. Fermenterin içinde ciddi bir hareket var aslında, homojenize etmeye gerek yok. Fermantasyon bitince stabil bir sıcaklığa ulaşır.
@alisimsek1907
@alisimsek1907 4 жыл бұрын
Iyi günler bira mayasi bulmakta zorlaniyorum nerelerde bulabilirim veya eşdeğer hangi maya kullanabilirim.
@tanerbaba9932
@tanerbaba9932 4 жыл бұрын
Selam abicim şimdi ki donemde biliyorsun uz gunduz 12 gece ise 0 derecede İzmir aklıma bişey geldi acaba olurumu dıe sızın derın bilginizden faydalayım dedim fermenteri içine akvaryum ısıtıcısı soksak mayşe derecesini ıstedıgımız derecede tutsak olurumu acaba
@AlperDALKIRAN
@AlperDALKIRAN 5 жыл бұрын
Merhabalar, mayşe hazırlama sırasında malt için Alfa ve Beta Amilaz kullanılması gerekir mi? Bunların etkileri nasıl olur? Bu konuda da bilgilendirme yapabilir misiniz?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Alper DALKIRAN bildigim kadari ile soyle. Eger bira icin mayse yapiyorsaniz, ve arpa malti kullaniyorsaniz Alpha Emilaz gerekmiyor. Cunku arpa kabugunda bu enzim var. Misir veya baska bir tahil ya da patates kullananlar icin bu gerekiyor. amac da uzun seker zincirlerini mayanin yiyebilecegi ve Alkole donusturebilecegi basit seker zincirlerine donusturmek. Bunun icin ya mayseye arpa malti ekleniyor ya da disardan enzim konuluyor. Ama bira icin bunlar gerekmiyor.
@mahirozturk7542
@mahirozturk7542 5 жыл бұрын
abi keşke fotoğrafların tamamını blurlayıp atsaydınız, malum bazı insanlar rahatsız olabilir görsellerden.
@velialpyavuz3411
@velialpyavuz3411 4 жыл бұрын
Mahir Öztürk zorla mı izletiyorlar bazı insanlara ?
@kalzls9404
@kalzls9404 5 жыл бұрын
bu video sondan basa izlenmeli:)
@gultekingok7956
@gultekingok7956 5 жыл бұрын
Merhaba. Fermantasyon ve kazan olarak kullanmak için ticari bira fıçısı temin ettim. Fakat kullandığınız tri clamp kelepçelerden Türkiye'de temin edemedim. Yurtdışından zaman kaybetmeden Türkiye'den temin edebileceğim bir yer var mı?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
gültekin gök merhaba, sesinoks firmasindan temin edebilirsiniz.
@sinankaracam6375
@sinankaracam6375 5 жыл бұрын
Alüminyum Süt güğümlerinden fermanter olur mu ? Çok Hafif ve ucuz , plastik karıştırıcı gibi basit malzemeler ile çizilmesi zor .
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Olur. Paslanmazdan önce bir dönem 1920 lerde kullanılıyordu. Dezavantajı caustic soda dediğimiz temizleyici kimyasallar alüminyum pasına sebep oluyor. Alüminyumla reaksiyona girmeyen kimyasallar kullanmaya dikkat ederseniz iyi bir fermenter olur.
@halilbulentorhon9474
@halilbulentorhon9474 5 жыл бұрын
Merhaba, Mavi renkteki gıda varilleri için ne düşünüyorsunuz? En ekonomik ve kullanışlı olanlar onlar gibi duruyor. Sizin görüşünüz çok önemli benim için bu konuda. İyi çalışmalar.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Merhaba, gidaya uygun olanlari fermenter olarak kullanabilirsiniz😊
@ibrahimmuratulke9648
@ibrahimmuratulke9648 5 жыл бұрын
Merhaba. Videolarınızı keyifle izliyorum. Bir tane ürün gördüm jet30 adında acaba sizin sisteminize yakın verim verir mi görüşlerinizi merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Farklı biraları merakla bekliyoruz 😁
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
İbrahim Murat ÜLKE buraya da yazayim😊. Biz kullanmadik, tam olarak verimi hakkinda bir yorum yapamam. Ama kullanan ve memnun olan arkadaslar var. Aslinda onemli olan pratikligi sanirim. Yani kullandiginiz sisteme gore karsilastirip l, kolayligi vs., ona gore karar vermenizi oneririm.
@ibrahimmuratulke9648
@ibrahimmuratulke9648 5 жыл бұрын
3 Kafadar Cevabınız için teşekkür ederim. Elde en basit sistemle yapmaya göre verdiğimiz paraya değer mi yoksa sizin sisteme yakın bi şey yapmak mı daha mantıklı. Tecrübelerinizden faydalanmak istedim 😀
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
İbrahim Murat ÜLKE ne kadar siklikta yaptiginiza ve bu ise ne kadar onem vermek istediginize bagli. Bizim kullandigimiz Herms sistemi cok hassas calismaya ve her yaptiginiz partide ayni sonucu alabilmenize olanak sagliyor, ayrica kullanmasi pratik bir sistem. Bizim onem verdigimiz bir konu. Yani ayni formulu 10 kere yapsak, biralar arasinda hicbir fark olmamasina calisiyoruz biz. Fakat bunun yaninda , sifirdan herms sistem biraz pahaliya cikar sanirim bu kurlarla. Biz kademe kademe yaptigimiz ve pompalar disinda neredeyse herseyi kendimiz yaptigimiz icin maliyeti pek hissetmedik . Bu bilgiler isiginda karar vermenizi onerebilirim. Bir de ek olarak bir RIMS sistem hazirladik, herms e gore biraz daha az detayli, onun videosunu da seyrederek karar verebilirsiniz. ( o videonun yayinlanmasina biraz zaman var ama)
@ielden
@ielden 4 жыл бұрын
Merhabalar , Öncelikle çekmiş olduğunuz videolar için sizlere teşekkür ederim . Tam Tahıl 'a geçiş esnasında oldukca faydalı Eğitim videolarınızdan faydalandım ve faydalanmaya da devam ediyorum . Cornelius Fıçıdan sonra 50 litrelik paslanmaz çelik Fıçı ya geçiş yapacağım . Fıçıyı tedarik ettim ve Fıçının ağız kısmının kesimi aşamasına geldim . Sizden öğrenmek istediğim Bu daire kesiminin çapı ne kadar olmalı .? şimdilik ilk etapta paslanmaz servis tabağı ve Pleksiglas ile başlangıç yapacağım .Düdüklü tencere lastiği 20 -22 cm temin ettim . sanırım ideal olan çap 13 -15 cm arası ? Destekleriniz için tüm Ekibe şimdiden teşekkür ederim .
@3KafadarBira
@3KafadarBira 4 жыл бұрын
Merhaba, bence büyük delik yerine ufak delik açıp büyük gıda konnektörü ferrule kaynatın. Çünkü kullanışlı olması için dip tube vana vs de gerekiyor. O da aradan çıkmış olur. 4 inch ferrule için 101mm çapında delmelisiniz. Daha büyük ferruleler de var ama bulması biraz daha zor oluyor.
@TheDrRichardKimble
@TheDrRichardKimble 6 жыл бұрын
Ferrule ve triclamp temini o kadar pahalı olduki yurtdışından getirtmek, sizin onereceginiz yerli tedarikçi var mıdır? Hazir kit kullanıcıları için paslanmaz çelik 23-25 litre hazır çözüm var mı acaba? Bir de kullandığınız ısı kontrolörü enda 4420ye hangi tipte ısı probu kullanıyor musunuz?
@vahitguzel7585
@vahitguzel7585 6 жыл бұрын
hocam bende butik biradaki priz termostata benzer bir ürün var kendim yapıyorum üzerinde 16A lı röle var isterseniz teminini yapabilirim size
@TheDrRichardKimble
@TheDrRichardKimble 6 жыл бұрын
Vahit bey muhtemelen kullandığınız kontrolör o termostatlarda akımı keser ya da açar düzenli bir akım saglamaz. Stc1000 de var elimde o termostatlar ile kullanılacak cinsten. Bu dediğim modelde SID akim sağlanarak daha sağlıklı ısı kontrolü sağlanabiliyor. Eğer kullandığınız kontrolör SID tipte akıma izin verebiliyor ise bilgi paylasirsaniz çok sevinirim
@ozgurcakr6015
@ozgurcakr6015 6 жыл бұрын
Merhaba Sorduğun soruları daha önce bende sordum 3 kafadara yanıtını ben vermek isterim. Ferrule bağlantı parçalarını türkiyede sesinoks adlı firma yapıyor internet sitesinden irtibata geçersen sana yardımcı olurlar.Gelelim enda 4420 pid controlde kullanacağın prob tipi ben pt100 kullanıyorum genel olarak pt100 kullanılıyor ama 4420 nin bir özelliğide bir çok prob türü kullanılabiliyor 4420nin parametrelerinden prob türünü ayarlıyabiliyorsun türkiyede prob biraz pahallı galiba aliexpresten temin edebilirsin
@ozgurcakr6015
@ozgurcakr6015 6 жыл бұрын
25 litrelik paslanmaz fermanter olarak yemek taşıma kabları var paslanmaz biraz pahallı ama kullanabilirsin
@vahitguzel7585
@vahitguzel7585 6 жыл бұрын
sizinde dediğiniz gibi benim sistemimde röle mevcut ve sıcaklığın belli bir değere düşüp rölenin açılması mantığı ile çalışıyor
@fatihardic
@fatihardic 5 жыл бұрын
2 tane 50 litreli fıçı temin ettim vidyonun sonundaki gibi ferrule bağlantılı kapak bağlantısı yaptırıcam "biraz büyükçe" ısı kontrolü için elimde camlı meşrubat soğutucu dolap 1 adet termostadlı priz çok soğuklarda priz+sürüngen ısıtıcı kullanıyorum yine dolabın içinde . fıçının dışına hazırladığınız sitem ısı kontrolü dahamı iyi oluyor? maliyeti nedir hazır bi sistem varmı ? dolaba göre enerji tüketim durumu nedir.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Buzdolabına koyup çıkarması oldukça zor. En. Büyük dezavantajı bu. Diğer türlü ısı ceketi vanalar pompa sistemi gerekiyor. Daha maliyetli ve kompleks bir sistem. Ceketi hazırlamak için de metal işi yapan bir atölye bulmanız gerekecek. Her iki durumda da dip tübü olması çok iyi olacaktır.
@Cyberfako
@Cyberfako 6 жыл бұрын
😊
@gokselkafes
@gokselkafes 4 жыл бұрын
Plastikte ki mikro çiziklere karşı "starsan" fayda etmez mi 😬
@volkankoc6
@volkankoc6 3 жыл бұрын
Hocam ne kadar sürede değiştirmemiz gerekir kovayı? Ayda 1 bira yapıyoruz.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 3 жыл бұрын
2 sene gider çizmeden kullanırsanız.
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
Merhabalar 50.litrelik paslanmaz celik fıçıyı sizin tarifinize göre modifiye ettim fakat icerisinde nokta nokta küf var bu durum bira mi etkiler mi?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Ufuk Sezgin merhaba, kuf her durumda birayi etkiler. Ama temizleyebilirsiniz. Temizlemekte sorun mu cikiyor?
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
@@3KafadarBira ne sekilde temizleyebilirim fıçının icini küften hangi yontemle
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
Wd 40 la temizlesem arindirabilir miyim sonra?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Ufuk Sezgin wd 40 Bir yag... kostik ya da deterjan deneyin
@rdvanaltun7668
@rdvanaltun7668 5 жыл бұрын
Merhabalar, normal bir bira fıçısını cornelius fıçıya çevirmek mümkün mü?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
rıdvan altun bildigimiz kadari ile degil, ama olasi yontemler de tehlikeli sonuclar dogurabilir
@ulasaytac7889
@ulasaytac7889 4 жыл бұрын
bu fıçılardan şehirdeki bira dağıtıcısından alabiliyor muyuz acaba ?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 4 жыл бұрын
Maalesef hayır.
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
Merhaba 50 litrelik paslanmaz celik bira fıçısına 23+23=46 litre olmaz üzere iki bira kiti birden kurabilir miyim
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Evet
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
Fermantasyon kovasinin Üçte biri boş kalmali gibi bisey okumuştum bir yerde öyle bir şey yok yani
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Biraz boşluğun sebebi maya fermantasyon sırasında mayseyi kopurterek dışarı taşmasına neden olması, az boşluk kalırsa bu mümkün. Ama 1/3 boşluk gereksiz, 1/5 gibi yeterli. Az boşluk varsa hortumlu hava kikidi yapıp taşan kısmı bir kaba alabilirsiniz
@ufuksezgin451
@ufuksezgin451 5 жыл бұрын
Cok teşekkür ederim
@yavuzayhan7507
@yavuzayhan7507 6 жыл бұрын
Hocam günaydın , fermantasyonda sirkeleşme sebepleri ve çözümleri neler lütfen yardımcı olun
@KilicaslanOzgur
@KilicaslanOzgur 6 жыл бұрын
Mayalama öncesi havalandırmayı ne şekilde ve ne kadar süre yapıyorsunuz?
@yavuzayhan7507
@yavuzayhan7507 6 жыл бұрын
@@KilicaslanOzgur çok kısa süre yapıyorum, önce mayayı uyandırıyorum sonra ilave ediyorum
@KilicaslanOzgur
@KilicaslanOzgur 6 жыл бұрын
@@yavuzayhan7507 sirkeleşmeye neden havalandırma aşamasında fazla oksijen yüklenmesi ya da fermenterin hava alma ihtimali gibi geliyor bana.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
merhaba, temizlik kismina dikkat ediyor musunuz? maya lar kapali paket mi?
@yavuzayhan7507
@yavuzayhan7507 5 жыл бұрын
Hocam plastik fermanter kullanıyorum , çamaşır suyu ile yıkayıp kaynar suyla duruluyorum maya olarak dr oetker kullanıyorum hava kilidini balonla yapıyorum 1 2 delik açarak
@selimakyollular1328
@selimakyollular1328 5 жыл бұрын
Acaba paslanmaz çelik süt güğümü kullansak olur mu ?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Evet olur. O da iyi bir fermenter.
@yyaavvuuzz
@yyaavvuuzz 5 жыл бұрын
Delireceğim, sadece delireceğim.
@dolap7402
@dolap7402 6 жыл бұрын
Elinizde olmayan tek tür olan konik fermenteri niye videonun fotoğrafı olarak koydunuz
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Fermenterle ilgili video olduğunu bir bakışta anlatabilmek için, kova ya da fıçı resmi olsa farklı şekilde yorumlanabilir. Ayrıca konik fermenter videosu da yapacağız yakında
@yigitklcaslan7039
@yigitklcaslan7039 6 жыл бұрын
Kornelyus fıçıları nerden temin edebiliriz.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
Timur Mert timurmert@hotmail.com Bu arkadas size yardimci olabilir.
@serdaraltunel4651
@serdaraltunel4651 4 жыл бұрын
Çok özel bi sorum olucak Bira mayşesi damıtılır mı ?
@serdaraltunel4651
@serdaraltunel4651 4 жыл бұрын
Viski bu yollamı oluyor acaba
@3KafadarBira
@3KafadarBira 4 жыл бұрын
Hayır viski bu yolla yapılmıyor. Evet bira damıtılır, genellikle bozuk biralar, büyük üreticilerin kötü üretimleri vs distilaayon yapan firmalara verilir
@serdaraltunel4651
@serdaraltunel4651 4 жыл бұрын
Birayı damıtarak da bi etil alkol elde edebiliriz o zaman
@serdaraltunel4651
@serdaraltunel4651 4 жыл бұрын
Viskinin tahıl ve bugdaydan yapıldıgını biliyoruz birada tahıl ve buğday bu durumda bira mayşesini damıtırsak viski hamı olur gibi bişey
@serdaraltunel4651
@serdaraltunel4651 4 жыл бұрын
Bunu yapmamım bir sakıncası var mı onu öğrenmek istiyorum
@AhmetZorluVEVO
@AhmetZorluVEVO 2 жыл бұрын
Size nasıl ulaşabiliriz ?
@3KafadarBira
@3KafadarBira 2 жыл бұрын
biraburada com da iletişim bilgileri var
@berkology
@berkology 5 жыл бұрын
Türk Walter White.
@3KafadarBira
@3KafadarBira 5 жыл бұрын
BERK yok canim😊😊 (say no to drugs)
Fıçı Biraya Giriş
17:44
Bira Burada
Рет қаралды 63 М.
Bulldog Tam Tahıl Bira Makinesi
15:24
Bira Burada
Рет қаралды 110 М.
王子原来是假正经#艾莎
00:39
在逃的公主
Рет қаралды 17 МЛН
Kids' Guide to Fire Safety: Essential Lessons #shorts
00:34
Fabiosa Animated
Рет қаралды 17 МЛН
The Giant sleep in the town 👹🛏️🏡
00:24
Construction Site
Рет қаралды 21 МЛН
7 Days Stranded In A Cave
17:59
MrBeast
Рет қаралды 96 МЛН
Bira Nasıl Fıçılanır ve İçilir?
16:46
Bira Burada
Рет қаралды 41 М.
Bira Mayasi Geri Kazanımı
10:29
Bira Burada
Рет қаралды 53 М.
Evde şarap yapımı
18:59
Frankofon
Рет қаралды 17 М.
Traditional Italian Wine Making - One Ingredient (4K)
5:38
Greg Mardero Film
Рет қаралды 537 М.
How to Use a Hydrometer?
13:01
Fatih Böke
Рет қаралды 21 М.
Termosla Bira Yapımı
21:18
Bira Burada
Рет қаралды 57 М.
BEER EXPERT TRYING CHEAP and EXPENSIVE BEERS!
22:09
Literat
Рет қаралды 1,6 МЛН
How to Make Wine in Qvevri | Red Wine Making Process
6:20
MES Video
Рет қаралды 88 М.
Fıçı Bira Sistemi Nasıl Kurulur ?
28:27
HAZKAT PROFESYONEL
Рет қаралды 11 М.
Bira Yapımı Tam Tahıl
27:17
Bira Burada
Рет қаралды 112 М.
王子原来是假正经#艾莎
00:39
在逃的公主
Рет қаралды 17 МЛН