itü makine hakkında ne düşünüyorsunuz hem kız erkek oranı hem de şu malum yeni hocalar sorunu?
@mustafa-gok2 жыл бұрын
@@Eren-Bozdemir @Baran B. makine hakkinda pek bir bilgim yok, sadece itu makinenin zor oldugunu biliyorum, bir de bu var: kzbin.info/www/bejne/ZqLVn6F4jLJ-jrM itu makine mezunu olan bir arkadasim data scientist olarak calisiyordu
@mustafa-gok2 жыл бұрын
@@enessahan endüstri mühendisliğinden yazılımcı olabilirsin, teknik olarak lise mezunu olarak da yazılımcı olabilirsin :) eger yazılım konusunda kararliysan bilgisayar/yazilim okumak bana daha mantikli geliyor, ama endüstri mühendisliği ile baglantili bir alanda ya da data scientist gibi bir rolde calismak istiyorsan endüstri okuyup yazılımı da okul dışında halletmek güzel bir plan.
@muhammederdemkocak34932 жыл бұрын
aşırı gerçekçi odtü tanitimi favorim 😂
@umutertan2632 жыл бұрын
inanılmaz video hala açıp izleriö
@dogukanacar88592 жыл бұрын
Elektronikçi arkadaş napiyor acaba şuan 🤣
@calltovictory2 жыл бұрын
Aynen çok komik bir kişi vardı
@onurgudemez42672 жыл бұрын
ve ordaki adam müthiş hem gerçekçi hem komik hem özgüvenli
@aysegunes42042 жыл бұрын
öncelikle ellerinize sağlık, tercih dönemlerinde hazırladığınız kısa süreli ama içi dolu içerikler sayesinde öğrencilerin sorularına cevap niteliğinde videolar atıyorsunuz. *alkış emojisi* :)
@zehnpferd2 жыл бұрын
bu da umarım boğaziçi, odtü videoları gibi patlar da insanlar sizi daha çok tanır
@huseyingultekin54812 жыл бұрын
sabah odtü ve boğaziçi tanıtım videolarını izlemiştim tam zamanında geldi
@esrbzdg2 жыл бұрын
İşte beklediğim video
@kuzeykarayel34022 жыл бұрын
ağzınıza sağlık ağalar güzel video olmuş bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler 🙂
@enderonder88212 жыл бұрын
Video harikaydı fakat vakıf üniversitelerinden koç sabancı ya da özyeğin gibi okullar gelirse de mükemmel olur
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
Kulüpler ve proje takımları açısından İTÜ çok büyük bir avantaj. Onun dışında biraz da İstanbul'un etkisi ile çok kaliteli bir çevre edinebilme imkanınız da var. Kendi bölümüm adına konuşursam akademisyenler kaliteli genel olarak ve Türkiye'deki en büyük akademik kadroya sahip. İTÜ'nün sıkıntısı da var tabiki. Hazırlık kalitesi ve sistemlerin aptallığı var. Videoda belirtildiği gibi ders seçimi sıkıntılı. Onun dışında BÜT sistemi yok. Onun yerine yaz okulu var. Ama sakın yaz okulu var zaten diye sevinmeyin çok fazla ders açılmıyor. Açılsa da kontenjan sıkıntısı var. Onun dışında neredeyse her bölümde ABET olması nedeniyle de bir avantajı var. Bu sayede yurtdışı iş imkanınız biraz daha artıyor. Ama bu ABET'İn de sıkıntıları var. Bölümler bu standartlara uymak için bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Mesela şuan ATA dersleri kredisiz. Zaten İTÜ'nün kredi-ders saati bağlantısı mantıksız. 20 kredi aldığım bir dönemde 30 saat derse giriyordum. Videodaki abiye katılmadığım bi konu da var. Bence bölüm seçiminden çok daha önemlisi okul seçimi. O yüzden Ege'de bilgisayar okuyacağınıza İTÜ'de Kimya Mühendisliği okuyun. İş hayatında size prestij ve avantaj sağlıyor.
@Arda-wu9mi2 жыл бұрын
Kimya müh diyorsunuz kafasında yazılımcı olmak olan biri neden kimya küh okusun itü olsa bile değer mi işine yaramayacak fazladan kimya dersleri?
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
@@Arda-wu9mi illa kafasında tek bi bölüm varsa onu tutan tabiki olamaz. Ama hani sadece abi pc mühendisliği yea falan diyosa benim dediğim daha mantıklı
@Arda-wu9mi2 жыл бұрын
@@oguzhansonmez5985 siz kimya müh mi okuyorsunuz ve hangi sektörde çalışmayı düşünüyorsunuz
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
@@Arda-wu9mi ben Jeoloji Mühendisliği okuyorum. A planı olarak Petrol jeologluğu var kafamda. Henüz 2. sınıfa yeni geçtiğim için Maden Jeologluğu ile arasında kaldım petrolün. Maden üzerine gidersem Yeni Mezun Mühendis vizesi avantajıyla Avustralya'ya gitmek istiyorum.
@Elaea342 жыл бұрын
@@oguzhansonmez5985 merhaba ben itü jeoloji yazmayı düşünüyorum.Bana biraz bölüm hakkında bilgi verirmisiniz?Ayrıca geomatik mühendisliği hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok çok harika olur.
@azrail3x14910 ай бұрын
Faydalı bir röpartaj olmuş çok saolun
@utkuberkaydn58342 жыл бұрын
Gelmişken haber verseydiniz buluşma ayarlardık :(
@whtfgnsht2 жыл бұрын
İbrahim aramadı değil bu gözler...
@theamigos462717 күн бұрын
Muhtemelen 10 seneye kadar sonra dunyanin en iyi 20 üniversitesi arasina girecek İTÜ. İmkanlari vs labaratuvarlari ve İstanbul'un merkezinde olmasi ve ust duzey hoclarinin olmasi buna büyük bir etken oluyor. İtu dunya super Ligine dogru yürüyor.
@paix49662 жыл бұрын
Im a simple sözelci man. I choose bogazici as tek tercih
@ka-fa15002 жыл бұрын
lynyrd skynyrd - sözelci man 2022 remastered
@busraa_2 жыл бұрын
Emeği geçen herkese teşekkürler
@ahmetgoldag62002 жыл бұрын
Boğaziçi 'ndekiler İTÜ diyor. İTÜ' dekiler Boğaziçi diyor. Bu ne Bee. 😂
@ubeydg2 жыл бұрын
Kampüste sigara içilmemesi medeni bir ilerleme. Bunu siyasi ortama bağlayarak kötülemek doğru değil.
@liwwoodgate36502 жыл бұрын
Açık havada millet otururken sigara içmesini yasaklamak saçmalıktır içmiyorsun diye böyle fikir belirtirsen faşist zihniyete sahipsin
@ubeydg2 жыл бұрын
@@liwwoodgate3650 :D dünyadan bihabersiniz belli ki. Sigara dumanı tüten, 100m ötedeki kişiyi dahi rahatsız edebilen, sağlını tehlikeye atan saçma sapan bir tüketim ürünü. Özgürlük filan değil. Dünya çapında farklı ülke ve şehirlerde genel uygulamalara, özelde kampüslerdeki uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederim. "Etrafımdakilerin rahatsız olması umurumda değil, sağlığı da umrumda değil, içmeliyim" diyorsan faşist ve sadistsin.
@liwwoodgate36502 жыл бұрын
@@ubeydg ne abarttın adam üfledikten sonra 20 snde gökyüzüne çıkıp gidiyor boş laflar ubeydulahh!!
@selman8653 Жыл бұрын
bağladım kardeşim, başka soru ?
@emadhezbor11 ай бұрын
sıralamam yetmeyince kendimi avutma şeklim 😁😁
@zeliha22782 жыл бұрын
aşırı gerçekçi hacettepe videosu gelir mi
@cbrthegreat2 жыл бұрын
1 yıl hazırlık 4.5 yıl lisans okudum 2021 şubatta mezun oldum inşaat mühendisiyim. okuldakilere sorarsanız asla gelme iğrenç diyeceklerdir. benim tavsiyelerim: 1- inşaat mühendisliği okumayın hiçbir okulda 2- asla gelme iy bok gibi iğrenç diyenler birazcık haklı ama daha az iğrenç olan alternatif gidebileceğiniz pek fazla okul yok türkiye'de :D. kötünün iyisi gibi düşünün. itü öğrencisi odtü öğrencisinden farklı olarak kendi okulunu aşağılamayı kötülemeyi sever ama abarttıkları kadar bişey yok ortada merak etmeyin. inşaatta çok değerli ve bilgili hocalar var faydalanmasını bilirseniz çok şey katabilirsiniz kendinize inşaat mühendisliği bölümünde. ama inşaat müh asla yazmayın inşaat işinde olan tanıdığınız(referans:D) yoksa.
@furkankeskiner18452 жыл бұрын
Hangi uni hocam
@cbrthegreat2 жыл бұрын
@@furkankeskiner1845 sence
@furkankeskiner18452 жыл бұрын
@@cbrthegreat eyvallah
@barancelik51772 жыл бұрын
Benim yakınım var İTÜ inşaat mezunu şu an Amerika'da keyfi yerinde yaşıyor, sizce yurtdışına gidip mühendis olmak mı yoksa tr de doktor olmak mı
@TheIncredibleTurk2 жыл бұрын
@@barancelik5177 Yurtdışında kaldırım taşı olmak daha iyi.
@uvuveveosas55722 жыл бұрын
Yıldız teknik gelsin
@user-vj9nm2pz8q2 жыл бұрын
bir itülü olarak baslığı neden itü yazmamalısınız diye okumam ASDFGHJKLŞLKJHGFDSXCVBNMÖÇÖMNBVC
@suhede52832 жыл бұрын
Teşekkürler video için
@Burkeberkay2 жыл бұрын
OHA DİREKT SORUNUN CEVABINI VERMİŞ VALLA HELAL OLSUN 11:00
@edgeindff82572 жыл бұрын
Umarım ölmezsem. 2 sene sonra dgs ile itu bilgisayara gelecem . Umarım kontenjanı açar. Saten çok fazla dgs kontenjanı yok .bizide aranıza alırsınız degilmi.
@mustafa-gok2 жыл бұрын
dgs ile gelen arkadaslarim vardi, bence iyi plan
@edgeindff82572 жыл бұрын
@@mustafa-gok lise obp notum çok düşük olduğu için dgs den deneyecem bu sene on lisans tercih edip dgs ile geçiş yapmayı düşünüyorum. Evet plan iyi ama itu,odtu,bogazici kontenjanlari düşürülmüş.ayriyettwn her sene dgs den kontenjan acamayabiliyorlar.bu dezavantaj
@kucukhusamettinmodunagiren5737 Жыл бұрын
Hangi ön lisans okuyordun reis
@kucukhusamettinmodunagiren5737 Жыл бұрын
Ben de dgs ile itü uçak istiyorum
@edgeindff8257 Жыл бұрын
@@kucukhusamettinmodunagiren5737 önceden muhasebe okudum mezun oldum şimdi bilgisayar programciiligi okuyorum aof ten
@o.s.80686 ай бұрын
bu teknik okul kıyaslamaları ben 2008'de sınava girerken de vardı hala aynı. Mühendislik yapmak isteyen arkadaşlara üni okumasını önermiyorum. Direk iş hayatına atılın. Ben Odtü'de okudum ama girişimcilik için iş hayatına çok erken başlamak gerekiyor ve bizim kültürümüz buna çok ters maalesef.
@furkan29976 ай бұрын
girişimcilik açısından biraz eksik cidden, bu noktada boğaziçi gibi daha kulüplerin vs. de çalıştığı ve girişimciliğe yatkınlık açısından da fena bir ortam sunmayan üniye gitmeyi düşünüyorum. bilgisayarda tüm devlet okulları geliyor ama bü sanki biraz daha bu açıdan iyi gibi
@emrea45972 жыл бұрын
Celal şengörün konuşmasını kesmişssiniz devamını da yayınlayın😂
@Aaa-vx8xs6 ай бұрын
Arkadaşlar itü, boğaziçinde en iyi bölüme gideceğinize odtünün çöpçüsü olun. Her listede çok daha yüksek ve kalite farkı çok fazla. Mutlaka tanıtım günlerine katılın.
@KontrolBen106 ай бұрын
Aynen kanka itu ye sıralaman yetmiyor herhalde :(
@KontrolBen106 ай бұрын
Kontrole de dar çalışma alanı falan yazmış kötü haber kom çok yükselecek kanka giremeyeceksin :)
@Aaa-vx8xs6 ай бұрын
@@KontrolBen10 İtü'ye yetmiyor ama boğaziçine yetiyor sanırım :d
@KontrolBen106 ай бұрын
@@Aaa-vx8xs bos yapma o zaman neden kotuluyorsun kanka dogru olsa neyse de soyledigin seyler yanlış
@Aaa-vx8xs6 ай бұрын
@@KontrolBen10 ee makine vs temel mühendislikler komdan geniş zaten nesi yanlış. Odtü istatistiklerin%90 ında itü ve boğaziçin önünde zaten bunda da bir yanlış yok: www.hotcourses-turkey.com/study-abroad-info/applying-to-university/times-higher-education-ranking-2024/ www.hotcourses-turkey.com/study-abroad-info/applying-to-university/qs-2024-dunyanin-en-iyi-universiteleri/ newtr.urapcenter.org/cdn/storage/PDFs/kpaxGGBPNuwyZfYpQ/original/kpaxGGBPNuwyZfYpQ.pdf
@aslapesetmeckmt16042 жыл бұрын
itü ya seninim ya kara toprağın canım bu kadar net
@Haydarbtm72 жыл бұрын
İtü inşaatdan kıbrısta Tıp a geçtim. Harika bir ortamı olan eski kovanımın arılarına burdan selam olsun😊👍👍
@barancelik51772 жыл бұрын
Hayırlı olsun niye geçtiniz gelecek yok mu sizce
@Haydarbtm72 жыл бұрын
@@barancelik5177 Orta vadede yok 👍
@ravenxrs2 жыл бұрын
Abi inşaattan tıpa nasıl bir dönüşüm o 😂
@barancelik51772 жыл бұрын
@@ravenxrs ona bende şaşırdım paralı falan mı acaba
@barancelik51772 жыл бұрын
@@ernstosia Antalya
@tonguc7452 жыл бұрын
İTÜ Uzay 4. sınıf birisi olarak soru varsa alabilirim
@tarikm81722 жыл бұрын
Uzay mühendisliğini diğer bölümlere göre (makine, elektronik vs) zorluğu açısından değerlendirebilir misiniz? Sanırım ders yükü biraz daha fazla?
@tonguc7452 жыл бұрын
@@tarikm8172 elektrik elektronik fakültesindeki tüm bölümlerden ve makinadan daha kolay bir bölüm. Ders sayısı daha az. Bunu da ders programlarını karşılaştırarak görebilirsin en kolay.
@josephhenryblackburne17042 жыл бұрын
@@tonguc745 İTÜ uzay mezunu işsiz bir tanıdığım vardı sizin bölümde mezunların % kaçı düzgün işler bulabiliyor sizce?
@tonguc7452 жыл бұрын
İş bulma konusu biraz kişisine bağlı. Ben kendi işimi kurdum. Yuzdeligi bilmiyorum
@miastone3472 жыл бұрын
@@tonguc745 isler nasil diye sormamak icin kendimi zor tutuyorum
@cagrigungor13402 жыл бұрын
Değerli Gençler, AGÜ Bilgisayar Müh.’ni incelemeden kesinlikle karar vermeyin. %100 İngilizce eğitim, yurt dışı stajlar, mezunların başarısı, sanayi ile ortak projeler.
@lothbrojk11 ай бұрын
itü kontrol ve otomasyon muhendisligi okuyan kisi veya kisilerle iletisime nasıl gecebilirim
@Eness42132 жыл бұрын
Remote ya da homeofis çalışmaya nasıl bakıyor acaba kendisi de düşünüyor mu Verdiğiniz emekler için çok teşekkür ederiz umarım kanalınız daha da büyür
@mustafa-gok2 жыл бұрын
ben remote calisiyorum su anda, geçtiğimiz 2 ayda 4 farklı şehirde bulundum ve çalıştım, bu kadar esnek olması guzel. korona döneminde evden çalışmak sıkıcı gelmişti bir süre sonra, ama bu durumun korona ve eve kapanmadan kaynaklandığını düşünüyorum. bence ideal olan hybrit ve esnek bir model, haftada 1-2 gün ofis, bazen (mesela yaz döneminde) 2 ay boyunca tamamen remote. çünkü, hiç yüzyüze görüşmediğiniz iş arkadaşlarınızla samimi olamıyorsunuz, o yüzden ara sıra ofise de gitmek daha iyi olur bence. Vize aldım, 1 haftalığına Londra'ya gideceğim ofisten çalışmaya :)
@Eness42132 жыл бұрын
@@mustafa-gok Çok teşekkür ederim
@sakindenizlerdeyüzen7 ай бұрын
@@mustafa-gokhangi bölüm ve okulda okudunuz acaba
@njnjnjknjnkj2 жыл бұрын
İTÜ de malzeme mühendisliği ile kimya mühendisliği arasında kaldım yardımcı olur musunuz
@kadirgok002 жыл бұрын
Merhaba, İTÜ Metalurji ve Malzeme Müh. mezunuyum. Açıkçası Kimya Müh. için pek fazla bilgim yok ancak bildiğim kadarıyla iş olanakları malzemeden daha az. Ha ama şunu da söyleyeyim malzemede iş olanaklarının %80-90’nı satış ve satın alma mühendisliği pozisyonları ve bu pozisyonlarda malzeme bilimine dair öğrendiklerinin %10 unu bile kullanmıyorsun. Malum ülkede ar-ge için ayrılan bütçe de çok düşük olunca bu beklenmeyen bir durum değil. Bu durum can sıkıcı. Ben mezun olduktan sonra kısa bir süreliğine satışta çalışım sonrasında akademik kariyere yönlendim. İş bulma olayına gelecek olursak Covid döneminde mezun olduk, işe alımlar da askıya alınmıştı o dönemde. Mezun olan diğer arkadaşlarımdan 1 yıl sonra işe girenler vardı, ben 4 ayda girmiştim işe ama küçük bir firmaydı. Kimya müh. ise yapılan iş çoğunlukla proses mühendisliği diye biliyorum. Kimya bilgisiyle laboratuvarlarda veya çok daha büyük kimyasal işlemlerin yapıldığı işletmelerde prosesleri dizayn etmek, geliştirmek, kontrol altında tutmak gibi görevler aldıklarını duymuştum. Mesleki olarak öğrendiklerini daha net kullanabilmeleri daha iyi. Ama iş bulma oranları nasıldır, hangi pozisyonlarda ne oranda aranıyorlar bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam kariyer sitelerinden iş ilanlarına bakar hem ne kadar ilan var hem de orada aranan personelin görev ve sorumlulukları nedir diye göz gezdirirdim. Ben bu işi yapmak istiyor muyum diye sorardım kendime
@kuheylan20972 жыл бұрын
@@kadirgok00 itü metalurji gelmiyor ama ytü yazıcam mesleğin geleceği hakkında ne düşünüyosunuz? Pek bilgim yok iş bulma konusundan biraz korkuyorum siz 4 ayda bulmuşsunuz ama tabiki kişiden kişiye göre değişiyor verdiğiniz örneğe göre.
@kadirgok002 жыл бұрын
@@kuheylan2097 mesleğin geleceği kesinlikle var. Günümüzde yeni üretime geçen teknolojik aletleri düşününce hepsinin malzeme teknolojisiyle ilgisi var. Li-ion piller, 3D printer teknolojisi, additive manufacturing gibi sürekli gündemde olan malzeme teknolojileri var. Bunlar üzerine çalışmalar yapanlar metalurji ve malzeme müh. ve bilim adamları. Ama ülkemiz özelinde düşünecek olursak fırsatlar daha kısıtlı oluyor. Ülkede ar-ge ye ve yüksek teknolojiye verilen önem az. Ytü den mezun olup işsiz kalmazsınız ama iş arama süreci biraz uzun sürebilir. En geç 1 senede iş bulmuştu benim arkadaşlarım ama dediğim gibi bu korona dönemiydi. Normal bir zamanda 6 ay gibi düşünülebilir. Özellikle büyük firmaların işe alım dönemleri bu süreyi belirliyor diyebilirim
@kuheylan20972 жыл бұрын
@@kadirgok00 ilgilendiğiniz için teşekkürler iyi günler dilerim
@kuheylan20972 жыл бұрын
@@kadirgok00 bir sorum daha olucak ytü türkçe mi marmara ingilizce mi ?
@gokayertugrul11222 жыл бұрын
İtü Yapay zeka ve veri mi yoksa elektronik haberleşme mi daha iyi birtercih olur sizce 1.sıraya İtü pc yazıcam ama bu sene ileri atarsa tutmaz yardımlarınızı ve fikirlernizi bekliyorum
@saygod37552 жыл бұрын
iki bölüm birbirinden çok çok farklı. ehb de çok ağır haberleşme ve elektronik dersleri var. yazılıma yönelmek oldukça zor. eğer elektroniğe merakın yoksa ve yazılım istiyorsan sakın ehb yazma. gerçekten çok ağır bi bölüm. yazılıma yönelmesi çok kolay değil. veri yapıları ve c dışında yazılımla alakalı hiçbir ders yok son sınıfa kadar. son sınıfta da kısıtlı. yapay zeka yazmanı öneririm.
@gokayertugrul11222 жыл бұрын
Yapay zekanın yapıp da bilgisayar mühendisinin yapamadadığı ne var yani temel farkları ne sizce yeditepe pc mi itü yapyzeka mı
@saygod37552 жыл бұрын
@@gokayertugrul1122 bilgisayar ve yapay zeka ile ilgili çok bir fikrim yok ben ehb öğrencisiyim. ama ben olsam itü yapay zeka yazardım. yeditepe ile aralarında dağlar var. network bilinirlik öğrenci kalibresi açısından
@Yks25son140gun2 жыл бұрын
@@gokayertugrul1122 bilgisayar mühendisliği geldi mi?
@gokayertugrul11222 жыл бұрын
@@Yks25son140gun yok gelmedi
@nurlanpashayev85482 жыл бұрын
İTÜ de yüksek lisans Türkçe dilde okuma varmı yoksa yalnız ingilizce mi tehsil?
@adnanunal7753 Жыл бұрын
İTÜ inşaat mühendisliği yazdım büyük ihtimalle gelecek bu konu hakkında fikriniz nedir acaba hangi alanda geçiş çap yapılır
@bluepill5713 Жыл бұрын
çap önermem
@ardasonmezay81547 ай бұрын
bende bu yıl İTÜ inşaat yazmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz
İTÜ’de okunur mu? İTÜ’de 4 yıl geçirdikten sonra kendime sormaktan vazgeçemediğim soru
@Eglenceuknow2 жыл бұрын
Ne okudunuz ki?
@Ruzgar8222 жыл бұрын
Helal Halileser abi
@muratlebo2 жыл бұрын
bir de kampüs turu olsa mükemmel olur:)
@Aeztrest2 жыл бұрын
İTÜ'de ayrıca açılmış Yazılım bölümü yok sanırsam. Bilgisayar okumakla Yazılım okumak arasında çok fark var mı
@terelelli018 ай бұрын
yok
@justdoit8532 Жыл бұрын
Arkadaki beyaz atletli abimize saygılar
@blabladiyebiri Жыл бұрын
2019 yılına kadar liseli öğrenciler için yaz okulu yapılmış ama artık neden yok 🤔🤷
@xijinping5862 жыл бұрын
GSÜ İletişim ve BOÜN Tarih arasında kaldım yorumlarınızı bekliyorum
@hippieros56632 жыл бұрын
Tebrik ederim siralamani
@mkrsd_2 жыл бұрын
Tebrik ederim. Aşırı taraflı konuşacağım beni referans almayın. Tarihi seviyorsanız başka hiçbir bölüm/üniversite düşünmenize gerek yok boğaziçi tarih yazılır.
@hford Жыл бұрын
@@mkrsd_ sonrasında akademisyen mi olunur
@emrea45972 жыл бұрын
Açık konuşayım yıldız itü odtü gelirse basın gitsin
@ahmet84972 жыл бұрын
Peki hocam itü maden veya itü geomatik geliyorsa napalım
@crazysteve60182 жыл бұрын
İTÜde yapay zeka.ile bilgisayarın çok farkı varmı ve hangisinde iş imkanı daha fazla?
@emircanerol2 жыл бұрын
Yapay zekada okuyorum, tabii ki bilgisayarın kapsamı daha geniş olduğu için iş imkanı daha fazla olabilir ama bir alanda uzmanlaşıp sizin çaba harcamanız gerekiyor, yzv'de uygulamasını derste yapabiliyoruz, bölüm çok daha az öğrenci alıyor bunun getirdiği avantajlar çok fazla. Kısaca yapay zeka bilen biri zaten çok aranıyor, iyi öğrenirsen bölümü güzel bitirirsen önün çok açık olur
@ravenxrs2 жыл бұрын
@@emircanerol üniversite sınavına hazırlanma sürecin nasıldı temeli olmayan birisi 1 senede itü bilgisayarı tutturabilir mi hangi kaynaklardan ne şekilde çalıştın ve itü de okumanın avantaj ve dezavantajları neler ?
@belkzguler86972 жыл бұрын
@@emircanerol ben de yapay zeka yazmayı düşünüyorum rica etsem biraz bilgilendirebilir misin
@trotsky49552 жыл бұрын
sıralamam eşit ağırlıkta 3600 , itü ekonomi ya da odtü iktisat tutuyor fakat ben mezuna bırakıp boğaziçi ekonomiye hazırlanmayı düşünüyorum.Sizce ne yapmalıyım
@mustafaykscalsyor86452 жыл бұрын
ODTÜ İTÜ tutmasına rağmen Boğaziçi isteme sebebin nedir
@burakcangur34072 жыл бұрын
Bir sene daha sınava hazırlanıp riske girmene değeceğini zannetmiyorum.Ayrıca maalesef boğaziçi eskisi kadar iyi değil günümüz şartları malum.
@emrea45972 жыл бұрын
Bekleme bas gitsin
@rahimesarac33592 жыл бұрын
Boğaziçi diye tutturduysan Boğaziçinde okumak istediğin bölümü ODTÜ ya da İTÜ için yaz. 1 sene boyunca ders ortalamanı yüksek tutarsın sonra 2.sene Boğaziçine geçersin dikey geçiş deniliyor galiba. Yks de 10+ saat çalışıp bunu başardıysan eminim not ortalamanı yüksek tutup Boğaziçinde de okuyabilirsin.
@rahimesarac33592 жыл бұрын
Yatay geçişmiş neyse sen programlara bakarsın
@siyahyaka45542 жыл бұрын
Boğaziçi üniyi çok istiyordum olmadı bu sene, mezuna kalmak da istemiyorum herhangi bi bölüme girip yoluma bakıcam ancak üniversiteyi seçemedim. İtü ve Ytü arasındayım hangisi sizce?
@ErenCanErol2 жыл бұрын
İtü
@emrea45972 жыл бұрын
Ytü de iyidir
@harrypotter1692 жыл бұрын
İtü tabiki de İtü gelmezse ytü
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
YTÜ güzel bir okul ama bir İTÜ değil
@Yusuf-no4tn2 жыл бұрын
Ne tercih edeceğine bağlı yanı YTÜ bilgisayar geliyorsa gidip de İTU elektronik yazma mesela
@blackspanths2 жыл бұрын
Sizce ytü de temel bilim okumak mı yoksa hemşirelik mi?
@fatihwtfwasthatogullari82002 жыл бұрын
ytude okumamak
@yogurtsaga Жыл бұрын
arkadakiler ne güzel oynuyo
@alinizamettinyldrm2 жыл бұрын
Beyefendi, Ömer'in kardeşi mi acaba? Konuşma tarzları çok benziyor.
@kaspariseridi99342 жыл бұрын
İTÜde sadece %100ing yok mu bilgisaysr için
@1uahs1 Жыл бұрын
@@editlooperiingilizce derken hazırlık mi var yoksa her şey mi ingilizce
@1uahs1 Жыл бұрын
@@editlooper benim ing temelim fazla yok itu yüzde 50 burslu yazmayı dusunuyorum hazırlıkta öğrenme garantisi var mi
@bagrankus85892 жыл бұрын
keşke neye göre yurt çıktığını açıkta kalıp kalmama olaylarını da sorsaydınız
@mustafa-gok2 жыл бұрын
ikametin istanbuldaysa cikmiyormus diye duydum, bunun icin ikametini degistirenler vardi. bir de yurtlara ilk sene girmek sonradan girmeye gore daha kolaymis, bunlar kesin bilgi degil, sadece duyduklarim
@hbs32042 жыл бұрын
İtü elektronik ve Haberleşme bölümünde okuyorum 2021 girişliyim. Antalyadan geldim ve yurt kriterleri hakkında net bir bilgi olmadığı için kafamda soru işaretleri vardı benim de. Geçen sene pandemi sonrası aynı anda hem 20 hem de 21 girişlileri aldıkları için istisnai bir yıldı ama genel durumu anlatabilirim. İki ana kriter var bunlardan birisi şehir dışından olup olmaman diğeri ise başarı sıralaman. Ama başarı sıralaması yks sıralaman değil maalesef :) Okuduğun bölümdeki sırana göre karar veriyorlar. Örnek vermek gerekirse kendi bölümüme 26. sırada girdim ki bu yksde ilk 3000 civarına denk geliyor ve bana yurt çıkmadı. Buna karşılık çok daha düşük puanlı bölümlere giren arkadaşlarım kendi bölümlerine yukarı sıralardan girdikleri için yurda yerleşebildiler
@hbs32042 жыл бұрын
Yurt konusunda bu sene mağduriyetler yaşandı ve çözümü konusunda rektörlük tatmin edici adımlar atmadı maalesef. Yine de okul yurdu çıkmazsa bile konaklama şansın varsa sırf bu yurt olayları veya benzeri mağduriyetler yüzünden İtü gibi okullardan vazgeçme. Seneye ülkedeki çoğu şey gibi eminim İtü de önemli adımlar atacaktır
@bagrankus85892 жыл бұрын
@@hbs3204 yaaa çok teşekkür ederim ederim öncelikle güzel güzel yazmışsın. Umarım bir sıkıntı olmaz evet ben de sana katılıyorum 250 senelik okul sonuçta sırf bu yüzden yıldız teknik yazmam, yıldızcılar çullansın üstüme :dd Peki sen bu bir yılda gitmeden önce bilemediğin ama gidince aaa böyle şeyler de varmış dediğin neler var çok rica etsem yazar mısın? :)) Tüma anketi yayınlandı ve onu incelediğimde Abdullah Gül üniversitesinin bu kadar yukarıda olmasından sonra en şaşırdığım itünün kurumun yönetim ve işleyişinde memnuniyet sıralamasında FF alarak 96. Sırada olmasıydı. Bu konu hakkındaki fikirlerin neler? Yinelemek istedim, zamanını ayırıp yazdığın için de müteşekkirim :)
@bagrankus85892 жыл бұрын
yani gerçekten şaşırıyorum nasıl kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyette 96. sırada olabilir 4 daha aşağı inince RECEP TAYYİP ERDOĞAN üniversitesi var evet yönetimden memnun değiliz , ve tam 4 aşağıda olması bir tesadüf mü ?
@yks5712 жыл бұрын
Fizik mühendisliği bölümü nasıl sizce
@suslupuslu55562 жыл бұрын
Pişmanlık
@yks5712 жыл бұрын
@@suslupuslu5556 neden öyle dedin
@suslupuslu55562 жыл бұрын
@@yks571 arkadasım 2 senede ılk sınıfın derslerını zor verdı bolum asırı zor tıp gbı kasıyolar lab derslerı cok fazla bu kadar zorluga ragmen ıs bulması ve saygınlıgı az olan bölum yanı degmez arkadasm 3. Sınıfta brakıp kımya muh e gectı tabı karar senın
@betul7915 Жыл бұрын
@@suslupuslu5556 kimya mühendisliğinden memnun mu acaba ve itü kimyaya mı geçti
@egemenozdemir7242 жыл бұрын
daha yırtık bir itülü getirin.
@mustafa-gok2 жыл бұрын
bence de, ama ellerinde bu vardi
@melis-qj7bs2 жыл бұрын
Uzay mühendisliğinden işsiz kalınır mı?
@kutluhanblbl3 ай бұрын
Naptın çok merak ediyorum
@excaliaios95265 ай бұрын
Ya şu sakallı abiyi biraz açılsa daha iyi olurdu. Voleybol oynayanları göremiyorum
@Eness42132 жыл бұрын
Maaşını merak etmedim değil😁
@beza80892 жыл бұрын
hangi yurdun avantajlari neler
@ErenCanErol2 жыл бұрын
İzmir yüksek teknoloji bilgisayar mı yoksa itü işletme mi
@sefaafsar80122 жыл бұрын
İtü isletme
@sefaafsar80122 жыл бұрын
Iyte nin daha bi 5 6 yılı var
@madleftie71662 жыл бұрын
itü de temel bilimler okunur mu fizik matematik gibi ?
@mustafa-gok2 жыл бұрын
benim cevremde genelde yazilimcilar oldugundan dolayi, temel bilimler okuyup yazilim alaninda calisan arkadaslarim var, digerleri ne yapiyor bilmiyorum
@egemenfb2 жыл бұрын
Yurtların çıkması çok zor diyorlar doğru mu ?
@furkankucuktatl15282 жыл бұрын
Çukurova üni. Tanıtım gelsin
@ahmetalparslankilic98472 жыл бұрын
okunmaz hocam, gelmeyin
@ahmet84972 жыл бұрын
Hocam erciyes bilgisayar mı itü maden mi.
@ahmetalparslankilic98472 жыл бұрын
@@ahmet8497 net itü maden
@xDearLy2 жыл бұрын
Neden
@semi5502 Жыл бұрын
İTÜ için mezuna bırakmaya değer mi yoksa bu sene gitmek mi
@taneraksu161011 ай бұрын
Değer itü için her şey değer….
@Gendrys1732 жыл бұрын
dinlerken voleybol oynayanları izleyen bi ben miyim
@siyahyaka45542 жыл бұрын
Boğaziçinde bötü bölümününe girsem herhangi bir mühendislik bölümüne yatay geçiş yapabilir miyim? Yani şöyle sorayım yks puanım kötü geldi sadece ortalamam ile yatay geçiş yapabilir miyim?
@lyralir69372 жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla sadece ortalama ile geçiş yapabileceğin tek üniversite İstanbul Teknik. Yömetmelikleri YKS'yi gram iplemiyor :D Bunun dışındaki okullar YKS puanına çok önem veriyor. Yani İTÜ dışında herhangi bir mühendislik BÖTE'nin sıralamasını da hesaba kadarsak imkansız gibi :/
@haktanozturk39752 жыл бұрын
o bölüme ben de bakıyorum okuyan çoğu kişi okulun seçmeli dersleri ve bölümün dersleriyle kendini geliştirebilirsin diyor ama bilemedim çok kararsız kaldım
@siyahyaka45542 жыл бұрын
@@haktanozturk3975 knk ben bölümden ziyade iyi üni istiyorum. Ancak böte ye de girmek çok mantıksız öğretmen oluyorsun sonuçta. Şuan itü çevre müh. Girip kurum içi yatay denenemeyi düşğnüyorum ama baya baya riskli
@haktanozturk39752 жыл бұрын
@@siyahyaka4554 ben bugün bounde bu bölümü okuyan bir kişi ile konuştum ve okuyanların %30u sadece öğretmenlik yapıyor dedi ondan yazmayı düşünmüyor değişlim hem iyi üni aynı zamanda ama bilmiyorum itü ytü falanda yazabilirim en başa çok arada kaldım
@siyahyaka45542 жыл бұрын
@@haktanozturk3975 öğretmenlik olsa da bölümün tam olarak ne olduğunu anlamadım açıkçası
@kadirgok002 жыл бұрын
3:19 daki o tepkiye koptum
@pixomnish35712 жыл бұрын
ODTÜ mimarlik gelebilir mi
@emirhanergun64392 жыл бұрын
İtü ehb(elektronik ve haberleşme) için soruları alabilirim.
@josephhenryblackburne17042 жыл бұрын
Türkçe okunur mu? İlla %100 ingilizce mi okumak lazım sizce
@emirhanergun64392 жыл бұрын
@@josephhenryblackburne1704 aralarında pek bir fark yok. Türkçe okumuyorsun zaten %30 İngilizce okuyorsun yani alacağın derslerin en az %30u ing. Olmalı, bu da sana daha çok hoca seçme imkanı veriyor. Ayrıca Genel gözlemlediğim kadarıyla Türkçe eğitim İngilizce eğitime göre daha faydalı oluyor. (%100 İngilizce okuyorum.)
@sansarsalvo94192 жыл бұрын
@@emirhanergun6439 elektrik mühendisliği mi
@cagatycaglr2 жыл бұрын
@@emirhanergun6439 iş bulma ve meslek olanakları neler yeni mezunlar ne yapıyor kolay iş bulabiliyor mu ve bildiğiniz yeni mezun maaşları ne kadar. Maaş ve konum olarak yükselmek ne kadar zaman alıyor. Ve son olarak mezun olunca kolay ve kaliteli iş bulmak için bölümü okurken ne yapmamızı tavsiye edersiniz
@emirhanergun64392 жыл бұрын
@@cagatycaglr iş bulma konusu son düşüneceğin şeylerden biri olsun. Genel olarak Türkiye şartlarında ortalama üstü kazanacak kadar maaş alabiliyorsun. Çalışma alanları son derece geniş, elektronik alanında ilerleyip gömülü sistemler üzerine bir kariyer yapabilirsin, haberleşmeden girip devops software engineer olabilirsin, doğrudan yazılıma yönelip oradan da yürüyebilirsin. Bölümü okurken tavsiye açısından şimdi ne desem havada kalır, şu an çok bir geçerliliği olmaz. Ancak İyi bir Ingilizce’ye sahip olmak birçok güzel şeyin başlangıcı. İngilizce’ni geliştirmeni tavsiye ederim.
@irem11372 жыл бұрын
Petrol ve dogalgaz müh okuyan var mı?
@ismailtasci_2 жыл бұрын
Ben
@irem11372 жыл бұрын
@@ismailtasci_ mezun olunca nerelerde çalışıyorsunuz,google'da detaylı sonuç bulamadım. İş bulma sıkıntısı var mıdır? İngilizce olması zorluyor mu? ve de başka bölüm secmediginiz için pişman oldunuz mu?
@kuheylan20972 жыл бұрын
@@ismailtasci_ ben de bunları merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim
@ismailtasci_2 жыл бұрын
@@irem1137 Geç gördüm kusura bakmayın. Mezun olduktan sonra sondaj gemilerinde ve Batman'daki gibi petrol sahalarında çalışabiliyorsunuz. İş bulma konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü bölüm üniversitelerde yaygın olan bir bölüm değil. Tamamen İngilizce olması çok zorlamıyor aksine avantajlı olduğunu düşünüyorum İngilizce bilmek günümüzde olmazsa olmaz bir boyutta. Benim İngilizce seviyem de iyi değil ama bir problemle karşılaşmadım şu ana kadar. Son olarak farklı bir bölüm yazmadığım için pişman olmadım zaten ilk 2 tercihimden biriydi elbette pişman olan da vardır. Yüzeysel bu kadar bahsedebilirim yorumları geç gördüm tekrar kusura bakmayın.
@irem11372 жыл бұрын
@@ismailtasci_ estağfurullah çok teşekkür ederimm
@krawlorelore99922 жыл бұрын
İTÜ ekonomi hakkında bilginiz var mı? Özel sektör düşünen birisi için işletme yerine tercih edilebilecek bir bölüm mü?
@krawlorelore99922 жыл бұрын
@@nazli_10 2600dü geçen sene yatay geçiş yapacağım sıralamamla
@edgeindff82572 жыл бұрын
@@krawlorelore9992 bir tanıdığım orada düşük ortalama ile mezun oldu şuan yurt dışında yazılımcı
@FK-wq5po2 жыл бұрын
@@krawlorelore9992 Merhaba ben de itü ecoya geçmeyi düşünüyorum hangi ünidesin?
@aldriksolaris41012 жыл бұрын
Bir sorum var!!! Sorabileceğim kişiler tıp deyip geçiyor... yardım edebilir misiniz lütfen ? Ailem tıp yazmamı ve işsiz kalmamamı söylese de ben müh ve bilgisayar alanına daha yatkınım. Ve işsiz kalmak gözümü korkutuyor. Ve işte sorularım:)) İtü matematik mühendisliği okumayı düşünüyorum. Eğer bilgisayara yatay geçiş ya da çap yapma imkanım olmaz ve bu bölümde ilerlersem işsiz kalma imkanım var mı? ( tabii ki yan gelip yatmak bahis konusu bile değil :)) Öte yandan 2. Tercihe Boğaziçi inşaat yazıp (endüstri çap yapmaya çalışırım) ve yine kendimi geliştirsem bilgisayara dair, belgem olmadığı için sorun yaşar mıyım? Boğaziçi müh. Fakültesi avantajı olur mu? *not: boğaziçine aşığım o yüzden bu çaba xD Tabii ki girdiğim bölümlerde seve seve çalışacağım :D
@user-vj9nm2pz8q2 жыл бұрын
AİLENİN ZORUYLA YAZARSAN BÖLÜMÜ BIRAKIRSIN BASKICI AİLEN VARSA KONUŞMAN DİLE GETİRMEN ZORLA ANLATMAN SENİN AÇINDAN ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR AYNI ZAMANDA İTÜ MATEMATİK OKUYUP PC İLE DEDĞİN GİBİ ÇAP YAPAN DUYDUM ZATEN ORTAK DERSLERİ VAR O İKİ BÖLÜMÜN VE MAT MÜHENDİSLİĞİ OKUYANLAR GENELDE YAZILIMA KAYIYOR VE KENDİNİ GELİŞTİRİYOR LINKEDİNDEN MAT MUHENDİSLİĞİ OKUYANLARA BÖLÜMDEKİLERE VE MEZUN OLNLARA BAKMANI ÖNERİRİM OKULUN ADI OLMASI MÜHENDİSLİK ADINA SENİ ÖNE ÇIKARACAĞI Bİ GERÇEK LAKİN BURADA HERKES İTÜLÜ OLDUĞU İÇİN KENDİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDASIN DOKTORLUĞU SEÇTİĞİN ZAMAN İLERİDE İÇİNDE UKTE KALACAK KEŞKE KENDİ İSTEDĞİMİ YAPSAYDIM DİYE BUNU UNUTMA SAKIN
@aldriksolaris41012 жыл бұрын
@@user-vj9nm2pz8qi çok haklısın ne de olsa çalışacak benim ve iş sahibi olunca bir yerden sonra muhakkak anlayacaklardır. İşte onların gözünden de işsiz doktor yok işsiz mühendis çok. Linkedne bakacağım 👍👍 ben 16 bindeyim ve mat. Müh. Bölümü her yıl 3 bin öne atmış bu yıl 18 binde. Gelmeme ihtimalinde 2. Tercih olarak boğaziçi(22bin) yazmak mantıklı olur mu?
@aldriksolaris41012 жыл бұрын
@Ali Balta 16.800 küsürdür efenim
@mustafa-gok2 жыл бұрын
oncelikle yazacagin bolumu sen sec, onerileri degerlendir ama son karari sen ver. cunku bu senin hayatin, ve yaptigin tercihlerin tum sonuclari seni etkileyecek. bilgisayar veya matematik okursan issiz kalmazsin, ben cevremde issiz kalan gormedim. insaat okursan kalabilirsin, onu gordum. dusundugun sektorleri ve is olanaklarini biraz daha arastirabilirsin, is ilanlarina bakabilirsin, yeni mezunlarin goruslerini farkli yerlerden bulmaya calisabilirsin (youtube, sosyal medya, forumlar, eksisozluk, ...). calismak istedigin alan ile ilgili bir bolum okumani tavsiye ederim. diploma soranlar azinlikta, belki cok onemli degil ama bile bile farkli bolum okumak da vakit kaybi.
@user-vj9nm2pz8q2 жыл бұрын
@@aldriksolaris4101 mantıklı itülü değil bogaziçili olursun ki boğaziçi adını duyunca millet 4 gözle bakyor her türlü avantajlısın yani kb yeni gördüm yorumunuu
@kesterak1682 жыл бұрын
İtü bilgisayar sıralaması kaç olur bu sene?
@egebuyukkardesler36502 жыл бұрын
1400 civarı diye tahmin etmekteyim
@cobanaldatan2 жыл бұрын
Ytü yapar mısınız
@JohnDoe-pf7nh2 жыл бұрын
%30 ingilizce bilgisayar artık yok. Abimiz avantajı yoktu %100'ün demiş ama ben katılmıyorum. Özellikle Bilgisayar alanında tüm içerikler ingilizce iken Türkçe içerik bulamıyorsunuz. Tüm dersi İngilizce dinlemek de çok daha tutarlı oluyor. Daha mantıklı
@mustafa-gok2 жыл бұрын
katılıyorum, ingilizce egitim kesinlikle daha faydali, hatta cevremde yazilim ogrenen herkese hicbir seyi turkce arastirmamalarini soyluyorum, ingilizce arastirma aliskanligi olmasi icin. orada demek istedigim suydu: %30 ingilizcede derslerin en az %30unu, muhtemelen %60ini ingilizce aliyorsunuz, isterseniz bunu %90 hatta %100 de yapabilirsiniz. ben 2012ye donup tekrar tercih yapacak olsam %30 bolume girip %90 ingilizce okurdum. asil problem ders secimi, kontenjani dolan derslerin turkcesini alirdim. birkac dersi turkce almamin ingilizceme bir zarari olmazdi ama psikolojime cok faydasi olurdu. benim tepkim moderatöreydi :) itude turkcesi (%30 ingilizceye turkce diyorlar/diyoruz genelde) kapatilan bolumler oldugu gibi %100 ingilizcesi kapatilan bolumler de oldu, fikir birligi yok derken bunu kastetmistim, bence tum okulu ingilizce yapabilirler, hic itiraz etmem, zaten %30un kapatilmasiyla bizim ders secimi problemi de kismen ortadan kalkmis oldu. cunku turkceciler gelip bizim ingilizce dersiminizi aliyorlardi, biz turkce ders alamiyorduk, boylece kontenjan sorunu buyuyordu. bunun yani sira, %100 ingilizce okumanin resmi olarak nerdeyse hicbir ise yaramamasi biraz sinir bozucu, itude yuksek lisans yapacaginiz zaman itu yine sizden ingilizce yeterlilik belgesi istiyor (son yillarda degismediyse), lisans okumadan once girdiginiz sinava tekrar girmenizi istiyor, diger okullar yds falan istiyor. birlesik krallik vize ve göç ofisi (UKVI) turkiyede, itude ingilizce okumami yeterli bulurken buradaki kurumlarin hatta itunun kendisinin bu sekilde davranmasi bana garip geliyor.
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
İş vereneler için bi farkı yok ikisinin. Onun dıiında İngilizcesi berbat olan hocalardan ders almak yerine Türkçe alternatife geçmek de biraz da olsa iyi oluyor. Fizik 1 alan arkadaşlar bunu anlayacaktır.
@terelelli012 жыл бұрын
itü makina hakkında bilgisi olan?
@keremdeniz97872 жыл бұрын
İTÜ Makina 4.sınıf öğrencisiyim, yardımcı olabilirim.
@dilarau47072 жыл бұрын
@@keremdeniz9787 size ulaşabileceğim bir yer var mı?
@valerikasit81662 жыл бұрын
@@keremdeniz9787 okunur mu?
@terelelli018 ай бұрын
@@keremdeniz9787 bu bölüm okumaya değer mi? zor bir bölüm mü? çalışma alanları ve maaşları nasıl?
@Burkeberkay2 жыл бұрын
Arkadaşlar sizce İTÜ gemi inşaatı ve bilmem ne mühendisliği mi Ege bilgisayar mı çok kararsızım
@kvothe73602 жыл бұрын
Ege Bilgisayar net. Geminin çalışma koşulları vs çok zor. Ege Bilgisayarın eğitimi de iyi. 4-5 sene İTÜ'de okumak için ömrünün geri kalanını tersanelerde geçirme derim.
@Burkeberkay2 жыл бұрын
@@kvothe7360 teşekkür ederim sağ ol
@mustafa-gok2 жыл бұрын
bence Ege bilgisayar. kişiden kişiye değişebilir, eğer İTÜ gemi inşaatı hayalindeki bölüm ve meslek ise, hayalinin peşinden koş derim, ama "puanıma uyanlar bunlar, hangisini seçsem" diyorsan Ege bilgisayar derim.
@sansarsalvo94192 жыл бұрын
@@mustafa-gok üniversite ismi olsun diye itü makine mi şu an revaçta diye ege bilgisayar mı daha mantıklı olur itü makinenin geleceği nasıl
@kvothe73602 жыл бұрын
@@sansarsalvo9419 Makine her zaman varolmaya devam edecek. Tavsiyem, iki bölümünde ders planlarına bak. O dersleri incele, hangisi daha çok ilgini çekiyorsa ona yönel.Çünkü makineye ilgin yoksa İTÜ makineyi okumak, bitirmek işkenceye dönüşür. Para kazanma amaçlı bakıyorsan da bu sana göre değişir. Bilgisayar ilgini çekmez, kendini az geliştirirsin, kendini geliştirmiş bir makineciden az kazanırsın. Ama ortalama olarak bir bilgisayarcı bir makineciye göre bu dönemde daha rahat çalışıp daha iyi paralar kazanabilir. Dediğim gibi kilit nokta, iki bölümünde derslerini incele. Ders videolarına bak, sınavlarına vs bak. Kendini hangisine yakın hissediyorsan ona yönel derim.
@suhede52832 жыл бұрын
ömer in üstüne gitmeyiin jzbqjxhskd
@huseyinhamamcoglu55522 жыл бұрын
LÜTFEN İTÜ UÇAK GELSİN
@ipekduyar82302 жыл бұрын
İtü kimya mühendisliği okuyan var mı?
@batuhanakar72182 жыл бұрын
okunmaz, next q. ? -- itü son sınıf gıda müh.
@fionariannon132 жыл бұрын
itü yazmayın agalar
@mrsho20452 жыл бұрын
Neden
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
@@mrsho2045 İTÜ öğrenciyi yıldıran bir okul ama arkadaş abartmış okunur. Bu kadar hırpalaması sayesinde büyük adamlar çıkarıyor zaten.
@halilkarahan90142 жыл бұрын
Bilgi Üni. gelsinnn...
@muratavci65252 жыл бұрын
YTÜ okuyorum burdan da mezun olan biriyle de yapmanızı isterim
@a.7682 жыл бұрын
memnun musun acaba endüstri istiyorum ds bilgi verebilir misin
@muratavci65252 жыл бұрын
@@a.768 1.sınıfım ve iktisat okuyorum , kampüsün içi (davutpaşa )gercekten güzel ve her yer ağac . Biraz dışarıda kalıyor ama ulaşım imkanları cok fazla metrobüse ve yıldız kampüsüne ringler var ,kampüsün bir metrosu var ,kampüs içi de 19.00 a kadar ring var . arkadaşlarımdan duyduğuma göre de dersleri gercekten zor( bazı okulların yüksek lisansta verdiği eğitimi bizimkiler 3. sınıfta falan görmüş oluyır ) ve öğretici ,okul içi ders havuzu var kullanmadığım için adını hatırlayamıyorum ama şöyle işliyor dersler kayıt oluyır ve sen okul kimliğinle sisteme girip istediğin bir bölümün dersini dinleyebiliyorsun. kütüphane biraz küçük yeni yapılan kütüphaneyle bu sprun cözülecek gibi . okulda festival ya da külüplerin yaptığı etkinliklerle güzel eğlenebiliyoruz . külüpler gercekten aktif . sececek olduğun bölümle külüplrde rol alabilirsin bu beceri kazanma ve iş hayatında cok büyük yardımları oluyor. coğu kişi ile arkadaş olabilir ve muhabet olabilirsin arkadaş ortamları kapalı değil dışardan kişiler kabul ediyorlar
@muratavci65252 жыл бұрын
@@a.768 sormak istediğn başka bir şey varsa cevaplayabilirim
@muratavci65252 жыл бұрын
@@a.768 sorunu cevaplamayı unuttum :) . cok memnunum
@a.7682 жыл бұрын
@@muratavci6525 peki yurtlar falan nasıl bilgin var mı bide mezunlar kolay iş bulabiliyor mu acaba
dersler, müfredat ve hocalar hakkında ne düşünüyorsun? (hoca profili nasıl) memnun musun bölüm ve okuldan?
@besiktas123112 жыл бұрын
@@serracengiz1055 dersler çok ağır değil (2-3 ders hariç), genelde sözel içeriği yüksek konuyu sevdiysen çok keyif alacağın sevmediysen de sıkıntıdan bayılacağın şekilde derslerin içeriği. Hocaların çoğu eğer gerçekten peşinde kovalarsan çok şey öğrenebileceğin ama ekstra istek göstermezsen dersi ortalama anlatan hocalar. Genelde çok kasıntı değildir hocalarımız diğer bölümlerdeki gibi. 1-2 tane inanılmaz kaliteli hocamız (bi tanesi önemli bölüm derslerinin çoğunu veren Kutay Tinç ve hayatımda gördüğüm en iyi ve en zeki hoca) ve birkaç tane de gerçekten kötü hocamız var. Müfredat konusunda ben şu ana kadar bir problem yaşamadım. Bir tek 4. Yarıyıl müfredatının ağır olması erasmus yapılabilecek en güzel dönemi biraz bozuyor o kadar. Dönemlerimizin büyük bir kısmı proje, sunum vs. yapmakla geçiyor. Genel olarak bu şekilde özetleyebilirim.
@serracengiz10552 жыл бұрын
@@besiktas12311 Anladım, çook teşekkür ederim :)
@isimsoyisim21792 жыл бұрын
@@besiktas12311 İtü ve ODTÜ endüstri arasındayım Zorluk Fırsatlar Artılar eksiler olarak karşılaştırabilir misin
@oylebiri22682 жыл бұрын
Bu yıl siralamam 65 bin civarı gelen endüstri mühendisliği var ama ben mezuna kalıp İTÜ endüstri hedefliyorum sizce mantıklı olurmu .ha birde kadın olmam bu alanlarda iş bulma imkanımı nasıl etkiler .
@baykahve9582 жыл бұрын
İTÜ'nün Kontrol-Otomasyon Müh. hakkında bilgi sahibi olan var mı? Okunur mu?
@egemensermet89012 жыл бұрын
Okunur
@baykahve9582 жыл бұрын
@@egemensermet8901 9028 ile gelir mi sence
@mkaann2 жыл бұрын
@@baykahve958 gidilir
@vincentdemirbuker44102 жыл бұрын
@@baykahve958 türkçesi gelebilir ben de yazdım orayı
@keepcalmandstudy90992 жыл бұрын
@@vincentdemirbuker4410 sen kaç yaptın
@Nuh_Dukme2 жыл бұрын
kaç puan itü bilgisayar mohendisliği baktım 410 civareı da inandırııcı gelmedi
@oguzhansonmez59852 жыл бұрын
Puan önemli bir şey değil sıralamalara bak
@Nuh_Dukme2 жыл бұрын
@@oguzhansonmez5985 tmmdır bende yeni anladım araştıra araştıra sıralamanın önemli olduğunu
@sefaafsar80122 жыл бұрын
Baştaki müzik
@birgarip20182 жыл бұрын
İTÜ de dindar ve tesettürlülere garip bakıyorlar mı? Son olaylardan sonra ister istemez merak ediyoruz.
@huseyinhusnuozbey75302 жыл бұрын
hayır tabiki hiç kimsenin hiçbir ortamda ayrımcılığa maruz kaldığını görmedim duymadım
@aliz58602 жыл бұрын
bende merak ediyorum doğrusu
@birgarip20182 жыл бұрын
@@aliz5860 tesettürlü bir öğrenciden duydum.Sinav için oraya gittim ve ben yürürken arkamdan 'bunun ne işi var burda dediler.' dedi.Halbuki videolara baktığımda tesettürlü öğrenciler var.Tesetturlu öğretim üyeleri de var.Hala böyle saçma sapan konuları konuşuyorlar sığ düşünceler.
@aliz58602 жыл бұрын
@@birgarip2018 Dar düşünceler, dar görüşler...
@birgarip20182 жыл бұрын
@@aliz5860 hakikaten öyle...İzmir'de doğup büyüdüm.İzmir gavur memleket derler ama 11 yaşından beri tesettürlü olamama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım elhamdülillah.Bugun Ege universitesini yazacak olsam asla böyle bir tereddüdüm olmaz.Üniye giderken çarşaf giyip peçe takma niyetindeyim.Fitne çok büyük.Seytana mahal vermeyelim.Egede çok fazla feraceli çarşaflı kardeşimiz var.Sıkıntı yaşamıyorlar çok şükür.30 bin kişilik İTÜ için olanlar trajik seviyede.Neyse başınızı ağrıttım kusura bakmayın..
@Solomer5569 Жыл бұрын
kurgu muu
@TRfrkancn2 жыл бұрын
universte %60,bolum %40
@blackspanths2 жыл бұрын
Sizce ytüde kimya bölümü mü yoksa koü vs yerlerde hemşirelik mi?
@TRfrkancn2 жыл бұрын
@@blackspanths ytu kimya olabilir
@Sorceriomlbb2 жыл бұрын
Okunmaz .
@irishkhan95532 жыл бұрын
İtü makine hakkında bilgi sahibi olan var mı?
@terelelli012 жыл бұрын
+1
@crazysteve60182 жыл бұрын
İTÜDE YAPAY ZEKADA DONANİM DERSLERİ YOK BU BUYUK Bİ EKSİKMİ
@mustafa-gok2 жыл бұрын
bence onemli bir eksik degil, donanim dersleri yine neyse de elektrik ve elektronik dersleri yoksa tam aksine kesinlikle buyuk bir arti. bunlar yazilim alaninda calisirken kullanmadigimiz bilgiler. 2ser defa kaldigim EDT ve sinyal-sistem dersleri ile ilgili hicbir sey hatirlamiyorum.