#601

  Рет қаралды 27,868

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Пікірлер: 125
@fredjansen9933
@fredjansen9933 3 жыл бұрын
Edin is een briljant econoom! Paul de beste journalist van het land. Het resultaat is een openbaring. Dank!
@yaki-moon
@yaki-moon 3 жыл бұрын
Wauw, zelfs ik begrijp het. Hartelijk dank voor dit geweldige interview met kippenvel momenten!!
@nilsblacksmith2147
@nilsblacksmith2147 3 жыл бұрын
Weer zo’n heldere spreker idd. Complexiteit van de samenleving ontrafelend. Mooi.
@robertling9872
@robertling9872 3 жыл бұрын
Edin en Paul, dank voor dit intressante gesprek. Laten er maar betere tijden aankomen voor iedereen.
@louisperez6784
@louisperez6784 2 жыл бұрын
PROCES is de basis van welvaartscreatie. Een van de beste dingen die ik heb geleerd bij beleggen, is de regel van twee jaar: om een ​​investering winstgevend te noemen, moet je bereid zijn om minimaal twee jaar op die investering te wachten. Maar mijn grootste schok was de laatste investering die ik deed met de hulp van mijn beleggingscoach. Ik heb mijn portfolio verdrievoudigd in minder dan 6 maanden en het is geweldig!
@todd5090
@todd5090 3 жыл бұрын
Als het mij vraagt is Edin een aanhanger van de Oostenrijkse School, prachtig interview. Hij heeft volledig gelijk.
@maheshbhashker3269
@maheshbhashker3269 3 жыл бұрын
Je kunt praten wat je wilt over de wederopbouw van de economie, maar uiteindelijk moeten de gewone mensen het doen. En als ik nu naar Nederlanders kijk ,zie ik een gebroken volk. De spirit is helemaal uit. De wil is er niet meer om een grootse prestatie neer te zetten.
@michelvandepol1485
@michelvandepol1485 3 жыл бұрын
gebroken vold, Heel interessante eopmerking, als internationaal ondernemer zie ik dat al heel lang,
@maheshbhashker3269
@maheshbhashker3269 3 жыл бұрын
@@michelvandepol1485 Jij ziet het omdat je internationaal ondernemer bent- omdat je vaak met het buitenland te maken hebt.
@leunisvandewege9651
@leunisvandewege9651 3 жыл бұрын
GEBROKEN volk is gelukkig overdreven. Voor mensen uit het buitenland komen Nederlanders gauw wat slapjes over. Nederlanders zijn altijd gematigd en houden hun ego onder controle. Dat vindt men in het buitenland al gauw slap. Maar het brengt mee dat Nederlanders goede teamspelers zijn. Het doet me denken aan dat onderzoek waaruit bleek dat Nederlanders productiever zijn dan Duitsers. Dat had niemand gedacht! " De wil om een grootse prestatie neer te zetten" is er nooit geweest, dat is nogal on-Nederlands. "Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg!". Toch is er in de loop van de tijd in Nederland aardig wat gepresteerd. Ik vrees dat U een beetje teveel vanuit een niet Nederlands cultureel perspectief kijkt. In de tijd van de "Wederopbouw" was de mentaliteit echt niet anders. (En ik was er al bij.)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
​@@leunisvandewege9651 Mooie reactie, wel herkenbaar, maar niet op alle essentiële terreinen meer van toepassing helaas vrees ik, onder invloed van de links politiek correcte stroming al een jaar of 50. Nu neo marxisme. Heilloos idealisme, botst met gezond verstand en zekere nuchterheid onder, schat ik in, minstens helft van autochtonen. Andere deel is grotendeels in de stroming van de dogmatische, ondemocratische, heilloze idealistische, dominante linkse kerk terecht gekomen. Via de hoofdstad en grootsteden. In de delen van Nederland aan zee, of bij grote rivieren was er wel coöperatie nodig om de voeten droog te houden. Alle gezonde mannen van hoog tot laag in een gemeenschap waren aan het sjouwen en scheppen bij storm om de dijken heel te houden, of te repareren. Er voorheen grote lokale/regionale zelfstandigheid was van Bestuur en een hoge participatie was van burgers. Plus de bekende ontstane vele coöperaties, dus samenwerkingsverbanden. Roeien met de riemen die voorhanden zijn en dat met zelfstandige verbanden, maakt mensen denk ik ook creatiever en onderlinge afhankelijkheid, maakt coöperatiever. Doe daar een dikke scheut calvinistische invloeden bij: zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen...Daar volgt nog een rijmpje op die ik maar laat zitten....In zijn alternatieve troonrede vertelde Professor Jonathan Holslag (ondertitel: waarin Nederland weer gidsland kan zijn) het in het Italiaans fraai klinkende: denkende handen. Verder het onder het Calvinisme individuele plichtsgevoel/verantwoordelijkheidsgevoel. Door de Godsdienstoorlogen denk ik een genetische ingesleten weerzin tegen dominantie van wie dan ook en wat dan ook. Dat boven het maaiveld willen uitsteken sociologisch hier niet goed past en dit dus ook zich t.o.v. de hoofddoek doet gelden, als een soort vlag van een nog maar recent aanwezige cultuur/religie en hoofdzakelijk enkel door vrouwen, t.o.v. al de rest, ook t.o.v. de leden van de cultuurbepalende religie, die dat zelfs niet doen. Dan krijgt die hang en drang naar exposure van eigen cultuur/religie iets dwingends en algemeen belang en sociale cohesie dus daarbij totaal niet primeert. Plus dat mannen en jongens vet westers helemaal gekleed gaan en dat botst met niet gelijke plichten onder de mensen, ongeacht gender, binnen een specifieke groep. Tot ruwweg 1900 had je verschillende traditionele kleding met kanten mutsen voor vrouwen als haar bedekkingen en qua stijl zeer regionaal bepaald. Zelfs sieraden. Een stijl meer of minder had in die tijd niet zo uitgemaakt, vermoed ik. Bovendien veel zwarte kleding ook nog. Hoofdbedekking gold als bescherming voor het lange haar, in tijden dat er geen douches waren en al het moderne spul om het kapsel goed te houden. Zelfs Koningin Juliana en dochters droegen die zijden gevallen met een knoop onder de kin op de fiets. Algemene dracht uit praktisch oogpunt dus.
@alanmrsic893
@alanmrsic893 3 жыл бұрын
Ben de laatste tijd toch wel steeds meer van gecharmeerd geraakt van het idee van een kleinere overheid, zie de auteur Doug Casey bijvoorbeeld. Maakte laatst nog een opmerking dat je de politie en het leger hieronder moet scharen, die vergat de brandweer bij wezen van spreken. Waarschijnlijk heb je nog een aantal ministeries voor bilaterale betrekkingen en het ophalen van belastingen nodig. De rest zou uit het volk gecreëerd worden, inclusieve samenleving, wellicht de moeite waard om hier eens over na te denken :-).
@jaapveerman3621
@jaapveerman3621 3 жыл бұрын
Zo goed dit. Zo prachtig. Wat een gesprek. Wat een openbaring 🙏
@unknownmonkeyplayground3268
@unknownmonkeyplayground3268 2 жыл бұрын
Bedankt, geweldige uiteenzetting!
@zoranana5810
@zoranana5810 3 жыл бұрын
Mooie metafoor over dat wij mensen niet in staat zijn langzame processen waar te nemen.
@jannesbosma9801
@jannesbosma9801 3 жыл бұрын
Wat niet persé waar is. De mensen die dat wel kunnen hebben het moeilijk omdat de maatschappij alleen waarde hecht aan nu scoren. De mensen die langzame processen waarnemen worden aan de kant gezet door de psychologie omdat ze een stoornis zouden hebben.
@mrvldts_jx
@mrvldts_jx 3 жыл бұрын
@@jannesbosma9801 ja idd..tegenwoordig heten die mensen wappies..
@jannesbosma9801
@jannesbosma9801 3 жыл бұрын
@@mrvldts_jx Nee wappies zijn psychotisch en geobsedeerd door een non issue. Ik dacht meer aan ASS zoals Greta Thunberg.
@Rob-uq6je
@Rob-uq6je 3 жыл бұрын
Top interview 👍🏻
@jacqkrol4494
@jacqkrol4494 3 жыл бұрын
Het gaat om reële groei sinds 1970. Deze is fors gestegen. De reden waarom de middenklasse minder welvaart ervaart is de toename van de collectieve lastendruk.
@robbadub007
@robbadub007 3 жыл бұрын
U bedoelt natuurlijk als gevolg van de collectieve belastingontduiking...
@Jornsturk1
@Jornsturk1 2 жыл бұрын
heerlijk, niet alleen maar een negatief perspectief
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
Het is weer goed om een chronologie te maken zoals Ad Verbrugge dat deed tegenover Marlies Dekkers over dat de bestuurscrisis dieper gaat dan we beseffen in het algemeen. Veel was wat in bovenstaande uitzending wordt verteld al wel bekend. Steeds is het van belang over welk onderwerp het ook gaat, die context in acht te nemen en oorzaak en gevolgen terug draaien in historie, maar dat vaak vergeten is door een soort collectief ontstane Attention Deficit Disorder (ADD, broertje is ADHD, met H-tje van Hyper erbij is beter bekend met daartussen zowel verschillen als overeenkomsten). Daarbij korte historisch geheugen bij de jongere generaties, ook niet erg wordt bijgevuld en of het nou onderwijs is of economie, of de Zorg etc, er blijft geëxperimenteerd worden. Veldwerkers en doelgroep nooit tevoren eraan te pas komen bij besluitvorming en als dat wel zo is, dat eigenlijk voor de bühne is. Toch zou ik zeggen, dat Fortuyn als socioloog econoom met een correcte analyse al bezig was en uitdroeg. Waar we op tal van vlakken in vastgereden zijn, of er heel dicht bij zitten, is niet in 2007 aan het licht gekomen. Zie de interviews met Fortuyn. Het is duidelijk dat de financiële markten losgezongen zijn geraakt van de reële economie en dat we via bepaalde kanalen, nog maar vrij recent erop zijn gewezen dat banken geld uit lucht kunnen creëren. Overheden alleen muntgeld en papiergeld en op die ontspoorde en mondiale kapitaalmarkten, blijkbaar niet veel vat hebben. De socialistische President Hollande was vast van plan het roer om te gooien en mislukte totaal met veel meer macht dan een premier Rutte hier met diens kabinet. Ik meen inmiddels 750 miljard of wat meer hebben de banken erbij gecreëerd en we zitten steeds met schaarste en idiote huizenprijzen. Als dan de Europese Centrale Bank dingen doet die in elk geval tegen de geest van het Euro verdrag (EU en Euro zwakke verdragen) ingingen en Duitsland dit niet kon verhinderen met een rechtszaak, zijn we vast gereden. Inflatie is een middel voor overheden om sneller van hun schulden af te komen heb ik begrepen. Daar rekenen de zwakke Euro landen op. Dat hun leningen over een jaar of 25 nog maar een fractie betekenen. What ever it takes, de Draghi doctrine, slaat primair terug op de onderbouw. Het aandelenhouders kapitalisme wringt inkomen uit arbeid uit en heeft tal van onzekerheden veroorzaakt t.a.v. behoud baan. De productie kosten (incl. uitstoot CO2, maar ook met grond vervuiling en afval) komen later weer op het bord van de belastingbetalers. Het afval exporteren we ook nog met grote CO2 uitstoot in die landen om dat te verwerken. We veroorzaken overconsumptie, moeten veel betalen voor CO2 beperking hier en elders mogen ze onze koopdrift producten goedkoop maken en naar hier verzenden en onze geretourneerde afval opruimen, via ook weer vervuiling daar en beroerde arbeidsomstandigheden, incl. kinderarbeid. Ook de gevolgen van open binnen grenzen binnen Europa, die voor de producenten zo prettig zijn, maar die open grenzen ook nadelige gevolgen hebben, zoals vrij verkeer door criminelen en illegalen. Het is hetzelfde als met de systeem banken. Te groot om te vallen. De aandeelhouders (te omvangrijk en heel rijk en internationaal) hebben ook hier bij producties de profits en alle kostbare negatieve gevolgen daarvan, gesocialiseerd. Alweer, falend beleid. De toeslagen affaire is klein bier hierbij vergeleken en vormde een topje van de ijsberg. Nu hoor je in de uitzending: het moet eerst nog slechter gaan, maar dan komt de omslag ten goede. Dat eerste is geen verrassing, het tweede moet ik nog zien. De tijden zijn zo extreem veranderd in 50 jaar en nog nooit zo mondiaal geweest als nu. Er spelen nu zovele majeure problemen tegelijkertijd, om het over voortgaande nefaste migratieprobleem maar niet te hebben. Ik zie nog niet het voortbestaan van EU voor mij en zelfs van Euro niet. Oost Europa wil wel de lusten maar niet de lasten. Zuid Europa claimt solidariteit en is daarin gebrainwasht en dat is een eenrichtingsverkeer van transfers van Noord naar Zuid. Net als binnen BE. Nederland heeft nog hogere particuliere schulden dan in 2008 en had een lagere staatsschuld, waar nu de factuur van zich steeds meer opdringt, met een publieke sector die op haar tandvlees loopt. Los nog van Corona. Italië, heeft een heel grote staatsschuld, maar weinig particuliere schulden. Toch die transfers. Hoe kan dat? Belastinginning niet goed op orde in zuidelijke landen. Toch altijd weer die wurgclaims om een slecht gefundeerde EU en Euro maar in stand te houden, met de grootste kosten voor de noordelijke landen. Dit neem ik mevrouw Merkel erg kwalijk. Italië en paar landen in Oost Europa hebben zich vergaand ingelaten met China. Geen wonder dat Wuhan Covid 19 opdook in Italië en dat geen verrassing is. De tol van die Chinese kooplust of afkoop als landen hun schulden niet kunnen betalen, gaat weer op Noordelijk EU/Euro liggen. China kon al havens in Griekenland kopen en is tuk op infrastructuur van tal van andere landen. Economische machtspolitiek in de wereld met kolonisatie via legale middelen door kortzichtige (of corrupte) overheden gefaciliteerd. Andersom gaat nooit lukken dat in China te doen. Tal van belangengroepen beginnen (of al begonnen) met rechtszaken en eisen compensaties en dat gaat lukken en het gaat om heel veel geld. Ik deel het optimisme niet van deze gast. Tijden terug was het ook: eerst het zuur en dan het zoet. Het is nooit zoet geworden, maar zuurder. Het lijkt erop dat het kicking the can down de road van mevrouw Merkel en belanghebbenden bij dat beleid, net zolang volgehouden wordt, tot ze stopt in september. Zachte heelmeester maken stinkende wonden. De kosten en baten analysed van de Euro en EU worden nooit gemaakt. Dat horen we pas na de destructie. Met inachtneming van alle kosten door open grenzen en vrij verkeer tussen personen en goederen. Hoeveel West- en Zuid-Europeanen zitten in Oost Europa? Of Noorderlingen in Zuid Europa? Het concentreert zich in Noord/West Europa. Al de arbeid en asiel naar hier vergt woningen en druk op de publieke sector en dus ook op grond, lucht en water. De open grenzen zijn ideaal voor illegaliteit en criminaliteit. Er is nog geen teken dat asiel hier niet meer kan worden aangevraagd en slechts via opvang in regio mensen geselecteerd worden. Die profits van systeem banken en producenten en al hun aandeelhouders, worden geprivatiseerd en de kosten om die profits mogelijk te maken gesocialiseerd, plus alle gevolgen van uitstoot en afval en al de rest m.b.t. wonen en druk op de publieke sector. Dus werd de publieke sector weer afgeknepen. Nog los van leger ZZP-ers die niet kunnen sparen voor pensioen of voor uitkering bij ziekte en al die laagbetaalde en onzekere tijdelijke contracten. De EU had een klaverblad moeten zijn vanaf het begin om te beginnen. Een Noordelijk deel, een Zuidelijk deel en Oostelijk deel en UK als Westelijk deel. Hadden we al dat gedonder van de Brexit niet gehad en nu de spanningen in vooral Ierland en Schotten. Geen Europees parlement, maar zaken in eigen parlementen per klaverblad. Vanuit die klaverbladen vertegenwoordigers in een EU koepel voor de grensoverschrijdende zaken en tussen de klaverbladen weer grenzen en grensbewaking. Een land in Oost Europa of Zuid Europa die beter bij het Noordelijk deel past zou kunnen aansluiten, maar dit goed regelen, zodat bij een wisselende regering, die buiten de afspraken treedt, onmiddellijk eruit kan worden gegooid, i.p.v. jaren profiteren van fondsen en subsidies uit Brussel en inkomsten uit arbeid hier en misbruik toelaten van uitkeringen en geen asielzoekers willen. Ze zien wat hier in West Europa is ontstaan in 50 jaar en nog onverminderd doorgaat. Vind je het gek dat zij al die problemen daar niet willen? Sorry voor de lengte, maar er is teveel vastgelopen of aan het vastlopen, om optimistisch te zijn.
@wimvanbeek6413
@wimvanbeek6413 3 жыл бұрын
Goed verhaal Derk. Ja lang verhaal , Ik heb buiten ADD met H-tje ook nog eens dyslexie, maar je reactie met belangstelling gelezen. Enthousiasme en optimisme is de rode draad in mijn leven. Daarom hier een paar oplossingen : De "leer "van Pim Fortuyn als verplicht vak in het onderwijs, meer vaardigheid dan kennis in het onderwijs, de LTS terug in het onderwijs, het "China virus"en het"Merkel virus" met alle mogelijke middelen bestrijden, toelatingseis voor Ministers en leden eerst/tweede kamer NA 20 jaar praktijk ervaring.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
​@@wimvanbeek6413 Yes, eens! Vakmanschap is meesterschap. In uw geval is AD(H)D met ook nog dyslexie niet als een beperking uitgepakt, door uw specifieke overige aanleg en omstandigheden. Rekenblindheid komt ook voor. Binnen ADD lijkt het meer voor te komen dan bij ADHD. En ik ervaar bij hen uitleg tot zich nemen, ongeveer hetzelfde als een koe doet die gras eet, maar later het gras in zijn systeem verwerkt wordt. Je ziet die 2 groepen veel in de creatieve sectoren en entertaining business, maar schoolsystemen werken niet mee. Pas geleden bij Ad Verbrugge gehoord met 2 deskundigen dat in een van de Scandinavische landen daar in het hele onderwijs leerkrachten zijn met een universitaire studie. Nou is een academische studie aankunnen geen garantie voor goed gevoel voor een bepaald vak. We zien zoveel falen op die beslissing makende stoelen. Dus bij toelatingseisen m.b.t. onderwijs, de aanleg voor dat vak meenemen. Verder vind ik de overgang van 12 jarigen naar het middelbaar onderwijs erg groot in deze veel risicovollere tijden voor wat minder weerbare kinderen. Wat mij betreft veiliger omgeving van primair onderwijs tot 14 of 15 jaar. Niet 3 brugklassen op middelbaar waar men mee bezig is. Die leerkrachten van middelbare scholen komen maar lesgeven bij het primair onderwijs in groep 9, 10 en eventueel 11 en zien dat maar als brugklassen en zodanig dat dit niveau groepen zijn en die bij een behaald niveau, zo doorstromen kunnen naar het verschillend aanbod van middelbaar onderwijs. Die middelbare school leerkrachten zien hun pappenheimers uit het primaire onderwijs terug op de middelbare school in omgeving. De groep die meer gebaat is bij praktijk onderwijs gaan naar een LTS/ ambachtsschool. Voor meisje een update van de vroegere huishoudschool naar beroepen in de Zorg. Wellicht een en ander in deel van de week, tot de individuele, theoretische capaciteit op is in het primair onderwijs. Uiteraard moet de salariëring passend zijn van die beroepen en doe snel in Hemelsnaam wat aan die onmogelijke vormen van toeslagen zoals nu. Ambacht zou veel meer waardering moeten hebben vanwege de prachtige aanduiding en mooie resultaten bij goed vakmanschap. Als we geen troep meer importeren als weggooi product, komt er meer aandacht in eigen land en regio voor productie van duurzame, herbruikbare en mooie producten. Op rotzooi veel hogere BTW gooien vanwege de vervuilende factoren en die uitfaseren, op basis van milieueisen en werkomstandigheden en door wie. Goed herkenbaar goedkeuring label erop. Wie die duurdere producten goed betalen kan en toch veel wisselt, kan dat van de hand doen zoals nu de duurdere tweedehandskleding e.a. online wordt gezet en dan beschikbaar komt voor lagere inkomens, of biedt die gratis aan lokale stichtingen, die dat doorgeven tegen een klein prijsje aan lage inkomens. Met enig hersenkraken zijn er nog wel oplossingen te bedenken hoe je de lage- of gewone inkomens toegang kan geven aan herbruikbare kwaliteitsproducten, zonder dat dit naar misbruik leidt. Credo in onderwijs moet zijn: ga zo vroeg mogelijk de talenten spotten bij individuele leerlingen en voedt wat hen boeit en zij talent voor hebben en help dat tot wasdom te komen. Zo gedaan vormen die allemaal de vele nodige ingrediënten van een goede- en smakelijke soep (lees natie). Dat uit leerlingen halen was altijd de aantrekkingskracht van het beroep leerkracht (onderwijs&vorming) voor de mensen met die roeping. Fortuyn was in zijn diepste wezen zo een leraar.
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
Gebrek aan historisch besef is niet alleen voorbehouden aan de jongere generaties, de 55-plussers kunnen hier en daar ook wel een opfriscursus gebruiken.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
​@@Tubemanjac Babyboomers zijn een overgangsgeneratie, die toch wel in hun jeugd de wat schrale naoorlogse tijd hebben meegemaakt en via grootouders ook die heel arme vooroorlogse tijd, zonder sociale voorzieningen en enkel caritas. Met de AOW werden ouderen niet afhankelijk van Caritas of van familie. Met de Bijstand de hele volwassen generatie en dat viel samen met de culturele vrijheid/blijheid revolutie korte tijd ervoor. Dus enorme ontzuiling en ontkerkelijking en welvaart bood tal van andere afleidingen en verleidingen. Met 55 jaar ben je geboren in 1966. Je maakt de wereld een jaar of 10 later bewuster mee en dan is het 1976. Dan ben je opgegroeid in opgaande tijden en veel schoolexperimenten. Dan kan ik mij voorstellen dat 55 t/m 60 jarigen opfriscursussen nodig hebben, als men toch al niet zo geïnteresseerd was in eigen recente geschiedenis.
@wilmaverzijlbergen9343
@wilmaverzijlbergen9343 3 жыл бұрын
Wow sorry, dat was te lang 😘
@bartbrands5691
@bartbrands5691 3 жыл бұрын
Schitterende aflevering!
@henkvanderkooij8848
@henkvanderkooij8848 3 жыл бұрын
Goed gesprek, begrijpelijke analyse, maarrr,….waarom niet gewoon doorpraten over hoe verder. Dit kanaal heeft openheid en tijd heb ik begrepen van Aad. Dus, neem de tijd, jammer, ik heb het gevoel, dat ik abrupt ben afgesloten. Maar goed het boek is er ook nog.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
Hoe verder? Niet te voorspellen, maar beslist geen gunstige opties. Het is op hoop van zegen voor de verantwoordelijken, die zelf de etalage zo aantrekkelijk mogelijk houden. Niemand van verantwoordelijken wil aanleiding zijn voor een acceleratie naar de dieperik. Hoe langer zaken spelen en uiteindelijk nu zich vastgereden hebben, en/of bijna zo ver zijn, maakt de onoplosbaarheid des te groter. De analyse een stuk gemakkelijker. Wie heeft de sleutels in handen om al die gordiaanse knopen te ontwarren in een versnipperd landschap van verantwoordelijkheden, zowel binnen als buiten de politiek. Fortuyn hoopte ik op als die voldoende mandaat zou krijgen en een goede partij opbouw ook onder Jan Nagel, hoewel de heer Nagels trackrecord nadien ook bepaald niet goed was. Met Fortuyn de laan uitsturen heeft die als voorzitter van LN met diens bestuursleden een gouden kans gemist door ego's binnen het bestuur van LN naar mijn mening. Fortuyn wilde al naar een grand design, een herstructurering binnen Nederland en binnen EU. Hij had het al over kotereien en incestueuze verbanden binnen een toplaag in dit land en erbuiten. Wist toen al dat het razend lastig zou worden en gaf ook geen garanties. Hoezo dus populist? Als je de gevestigde orde aanvalt en slechts handjevol intelligentsia steunt hem en de rest houdt de mond, of valt op valselijke wijze Fortuyn aan, dan is de handschoen oppakken tegen een dergelijke gevestigde orde, bijkans een verloren zaak, in complex gemaakte systemen ook nog eens. Maar Fortuyn had als oppositie in de Kamer de boel wel opgezweept en heel adequaat gaten in de window dressing geschoten en het onder het tapijt vegen van falend beleid, bloot blijven leggen. De man was socioloog econoom en heel communatief en overtuigend.
@Needlestitch
@Needlestitch 3 жыл бұрын
Het is nog niet helemaal geweldig voor mij met deze econoom, maar eindelijk eens een redelijker gecorrigeerde benadering van geld, welvaart en welzijn
@bigbadwolf6256
@bigbadwolf6256 3 жыл бұрын
Met deze climate change uitgaven en covid uitgaven en dan ook nog de grote uitgave aan de Europese unie komt het nooit goed .Als je meer uitgeeft dan je hebt met dit beleid gaat dat natuurlijk fout .BBB is wat ze willen en dat is onze ondergang .
@hennavanopstal1979
@hennavanopstal1979 3 жыл бұрын
Covis19 hoort niet op lijst A van dodelijke ziektes, er wordt door niemand over gedebatteerd. Het is als 9-11 towers om wetgeving door te voeren en onze vrijheid in te perken. Deze duivels houden niet van mensen met licht
@ecos-ft4cz
@ecos-ft4cz 3 жыл бұрын
Bravo Edine👏👏👏
@michelvandepol1485
@michelvandepol1485 3 жыл бұрын
Het is heel jammer dat de nieuwe wereld maar heel af en toe sprekers heeft van dit niveau
@fons4
@fons4 3 жыл бұрын
Heel fijn interview. Wel jammer dat Paul van Liempt zo vaak onderbreekt en een eigen uitleg wil geven.
@ChristiaanWesterbeek
@ChristiaanWesterbeek 3 жыл бұрын
Wat mij betreft een geniaal interviewer die door deze/zijn manier van vragen en soms wat invullen de nuance in de vraagstelling aanbrengt en gunfactor van geinterviewde verkrijgt en zo een waardevol stuk neerzet.
@alanmrsic893
@alanmrsic893 3 жыл бұрын
Hoe zit het eigenlijk met het scenario van een crack-up boom (is an economic crisis of that involves a recession in the real economy and a collapse of the monetary system due to continual credit expansion and resulting unsustainable, rapid price increases. This concept of a crack-up boom was developed by Austrian economist Ludwig von Mises as a part of Austrian business cycle theory (ABCT)). Is hier zo ja ja zo nee nee het geval? Hoe zit het eigenlijk met Yield curve control (YCC) (involves targeting a longer-term interest rate by a central bank, then buying or selling as many bonds as necessary to hit that rate target). Is dit alleen op Japan van toepassing?
@pieterspaans
@pieterspaans 3 жыл бұрын
Het vliegwiel van de inflatie is reeds in gang gezet met de private geldschepping van de FED sinds 1913 en het afschaffen van de gouden standaard in de jaren dertig. Zwitserland en Nederland gingen als laatsten door de bocht. Dus niet pas na 1971, wel een inflatoire acceleratie in de lonen met verhogingen van meer dan 10 % puur om prijssijgingen te compenseren.
@Baard2000
@Baard2000 3 жыл бұрын
Na 40 sec al geliket.
@alanmrsic893
@alanmrsic893 3 жыл бұрын
Hoe zit het eigenlijk met Eurobonds/stability bonds/corona bonds, is deze constructie een onderdeel van de oplossing of het probleem?
@Pfirtzer
@Pfirtzer 3 жыл бұрын
Die zijn gewoon waardeloos, we denderen af op een ravijn in volle vaart, waarin pensioenfondsen eigenlijk leeg zijn, waar de staten failliet zijn.Niemand durft dat te vertellen aan het volk, dat overbelast is en tot over de oren in de schulden zit.We zullen heel veel bedrijven over de kop zien gaan, werkloosheid en onrust, koop aandelen in big pharma, voedings industrie en wapens.
@alanmrsic893
@alanmrsic893 3 жыл бұрын
@@Pfirtzer inderdaad, wat ik ook graag zou willen weten of deze constructie een tijdelijke maatregel is, zoals het loslaten van de goudstandaard is geweest of is deze constructie een permanente maatregel geworden zoals het geval met het loslaten van de goudstandaard. Met andere woorden, bestaan er überhaupt tijdelijke absurde maatregelen of is iedereen elkaar voortdurend voor de gek aan het houden, wellicht mogelijk, graag aandacht hiervoor!
@Gentsgolf
@Gentsgolf 3 жыл бұрын
Mss kijken naar KZbin kanaal goudkoorts met Arno Wellens, rond min 4.30 (dit is deel 2) van zijn gesprek daar... deel 1 is ook leerzaam m.i. kzbin.info/www/bejne/iKGan4WsZ9BpoLM
@kmmeer7706
@kmmeer7706 3 жыл бұрын
waarom komen deze hoog begaafde personen niet een keer op tv inplaats al de onzin reden volk wil het niet horen brood en spelen
@rikmarx107
@rikmarx107 3 жыл бұрын
Vriendenkliekje n.o.s. hebben hun eigen agenda , nepotisme heet dat .
@drsprof6295
@drsprof6295 3 жыл бұрын
bijzonder interressant. Andere dan staatsmunten zijn er altijd al geweest maar mochten/mogen niet 'groot' worden. Zelfs albert hein bonnetjes en vliegmiles is een vorm van een alternatieve munt.
@ArnoldvanKampen
@ArnoldvanKampen 3 жыл бұрын
Er was ooit de Glass-Steagall Act die het banken verbood om voor eigen rekening te handelen. Die wet is onder Thatcher/Reagan afgeschaft..
@pieterspaans
@pieterspaans 3 жыл бұрын
Denk eerder door Bill Clinton eind jaren negentig.
@wachter5622
@wachter5622 3 жыл бұрын
En dit zien wij Nu komen!
@alanmrsic893
@alanmrsic893 3 жыл бұрын
Edin is een unieke denker, heb zijn boek Het Inflatiespook uit 2010 inmiddels alweer een tijdje geleden gelezen. De vraag blijft waarom hebben we met z'n allen niet zo'n mega probleem met het fenomeen van geldontwaarding? Mijn analyse van de geldontwaarding is gebaseerd op "cheap money" (is a loan or credit with a low interest rate) iedereen vindt het heerlijk om een hypotheek met een ontzettend lage rente af te sluiten. Zijn we met z'n allen geen hoogmoedige moraalridders met een ontzettende klont boter op het hoofd aan het worden? The bottom line is dat er in Nederland meer mensen zijn die schulden maken dan geld sparen, waardoor het systeem prima werkt. Het is een tijdperk waarin men hoge risico's durft te nemen, enige voorzichtigheid lijkt enigszins op zijn plaats.
@wilmaverzijlbergen9343
@wilmaverzijlbergen9343 3 жыл бұрын
Ha Alan, ik snap het wel waarom de mensen het niet zien, ik hoor absoluut bij die groep, pas sinds vorig jaar ben ik me gaan verdiepen in de wereld waarin ik leef,( nadat ik me bewust werd dat er ook nog een niet zichtbare wereld waar te nemen valt). Dankzij de alternatieve kanalen verneem ik zoveel interessant nieuws dat ik tijd te kort kom om het allemaal te bevatten. Ik ontmoet maar weinig mensen die er zijn in hebben zich ik te informeren. Het is bijna niet in te halen, ik ben 63, vroeger Mavo gedaan, daar leer je niet veel. Ik hoor van deze econoom daar het allemaal wél goed gaat komen, het grappige is dat er uit de spirituele wereld hetzelfde geluid komt, ook dat we het nog even zwaar gaan krijgen. Liefs Wilma
@hoidoei941
@hoidoei941 Жыл бұрын
@@wilmaverzijlbergen9343 De ''spirituele'' wereld -_-
@wilmaverzijlbergen9343
@wilmaverzijlbergen9343 Жыл бұрын
Inmiddels héél wat bijgeleerd! Liefs
@vpnconsult
@vpnconsult 3 жыл бұрын
Een harde Bitcoin of een gecentraliseerd pretro-dollar-euro systeem vol schuld. Iedereen heeft de vrije keuze van afhankelijkheid.
@JohannaCTjia
@JohannaCTjia 3 жыл бұрын
Helder!
@inezkarkabe2454
@inezkarkabe2454 3 жыл бұрын
2 dingen snap ik niet; Waarom Nixon de dollar afkoppelde van goud En waarom / of.. hoe de ECB inflatie heeft aangejaagd. T neo liberale samenspannen van overheid met roofkaitalisme( op mens EN natuur) is funest geweest.
@sdv8554
@sdv8554 3 жыл бұрын
Ja, waarom deed Nixon dat? Erg benieuwd naar.
@gandhigo1859
@gandhigo1859 2 жыл бұрын
De wereldhandel werd steeds groter en groter. Hierdoor meer dollar was het nodig. Aangezien dollar was gekoppeld met goud meer goud was ook nodig. En dit was de grote crux..... niet genoeg goud.
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
38:39 Over milieuschade gesproken, ik heb niet het idee dat Bitcoin met z'n 1,544 kWh (fossiele) energieverbruik per transactie momenteel de ecologische footprint incorporeert, dus wat dat betreft is het vooralsnog oude wijn in nieuwe zakken.
@TB-tv2zf
@TB-tv2zf 3 жыл бұрын
Het valt in het niets bij het totale wereldwijde verbruik. Bovendien wordt minen vanzelf duurzamer, en hangt het energieverbruik niet af van het aantal transacties. Dus het is maar net welke waarde je hecht aan Bitcoin zelf.
@ChristiaanWesterbeek
@ChristiaanWesterbeek 3 жыл бұрын
Meneer Edin, start een politieke partij alstublieft en u heeft mijn stem.
@martinsjardijn
@martinsjardijn 3 жыл бұрын
Is er dan niet wel degelijk sprake van verelendung ten opzichte van Sillicon Valley
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
De heren zullen toch met mij eens zijn dat Bitcoin e.a. in de huidige vorm ongeschikt zijn om het huidige systeem te vervangen.
@MrTroydeboy
@MrTroydeboy 3 жыл бұрын
Dat komt omdat het nog heel vroeg is. Massa-adoptie van een nieuw geld systeem duurt jaren en verloopt normaal zo. Store of Value > Medium of Exchange > Unit of Account. Bitcoin is nog steeds bezig om zich te bewijzen als long-term Store of Value. Tegelijkertijd is het niet gek dat hij volatiel is aangezien het de grootste vrije markt is die we momenteel hebben. Of heb je een andere klacht over Bitcoin?
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
@@MrTroydeboy Eens, mijn opmerking was met name bedoeld om de hip shooters in het publieke debat, Van Liempt incluis, uit de droom te helpen om overnight van systeem te kunnen wisselen
@louisfriend9323
@louisfriend9323 3 жыл бұрын
Paul Volcker, voor zij die hem nog niet kennen.
@YTRopp
@YTRopp 3 жыл бұрын
(1) Ik mis The Great Reset. Het gaat allerlei logica tarten. (2) Om een economie te laten functioneren heb je een stabiel geldstelsel nodig. Met decentrale crypto's lijkt me dat erg lastig, met name zolang er nog whales en mega-speculanten zijn. Het ligt voor de hand dat er iets nodig is als een goudstandaard-achtig iets of een SDR-achtig valutamandje, in combinatie met een regulerend orgaan. (3) Als de elite het voor elkaar krijgt om iedereen te laten vaccineren dan zal het verbieden van crypto's ook wel lukken. Best kans dat het vooralsnog wordt getolereerd om de aandacht af te leiden van de echte problemen (en van goud/zilver).
@salihbegovic
@salihbegovic 3 жыл бұрын
Het is niet de elite dat lukt om mensen te vaccineren maar het zijn mensen zelf die diep geïndoctrineerd zijn door de media en zo bang gemaakt dat ze als makke schapen in de rij staan om gevaccineerd te worden. Ze kunnen niet helder en logisch denken . Het is heel simpel ; De regering die mijn door hardwerkende verdiende pensioen rooft en laat verdampen en dit doet met miljoenen andere mensen heeft voor mij 0% vertrouwen. Als ze dit met hun handlangers in staat zijn hoe kan je dan de regering vertrouwen dat ze goede bedoelingen hebben en zich bekommeren met mensen welzijn. Ik zou eerder geloven dat ze met vaccineren mensen gezondheid schaden dan baten.
@wachter5622
@wachter5622 3 жыл бұрын
5 En toen Het het derde zegel geopend had, hoorde ik het derde dier zeggen: Kom en zie! En ik zag, en ziet, een zwart paard, en die daarop zat, had een weegschaal in zijn hand. 6 En ik hoorde een stem in het midden van de vier dieren, die zeide: Een maatje tarwe voor een penning, en drie maatjes gerst voor een penning; en beschadig de olie en den wijn niet. 7 En toen Het het vierde zegel geopend had, hoorde ik een stem van het vierde dier, die zeide: Kom en zie! schilderij van Gustave Doré: De Dood op het vale paard 8 En ik zag, en ziet, een vaal paard, en die daarop zat, zijn naam was de dood; en de hel volgde hem na. En hun werd macht gegeven om te doden tot het vierde deel der aarde, met zwaard, en met honger, en met den dood, en door de wilde beesten der aarde. 9 En toen Het het vijfde zegel geopend had, zag ik onder het altaar de zielen dergenen, die gedood waren om het Woord Gods, en om de getuigenis, die zij hadden.
@wachter5622
@wachter5622 3 жыл бұрын
3 Want wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen, gelijk de barensnood een bevruchte vrouw; en zij zullen het geenszins ontvlieden; 4 Maar gij, broeders, gij zijt niet in duisternis, dat u die dag als een dief zou bevangen.
@ArnoldvanKampen
@ArnoldvanKampen 3 жыл бұрын
Volgens mij zijn er verschillende landen waar de bitcoin verboden is. India, Vietnam, Singapore ?
@paulv7769
@paulv7769 3 жыл бұрын
Singapore is super pro btc, wordt de btc haven van Asia.
@rikmarx107
@rikmarx107 3 жыл бұрын
Bijna goed
@tinekedehaan4449
@tinekedehaan4449 3 жыл бұрын
Het leven is net als een SPROOKJE!….na regen komt altijd weer ZONNESCHIJN…en andersom natuurlijk.
@anonjan82
@anonjan82 3 жыл бұрын
Ik ben echt al na 5 minuten afgehaakt. Wat een onzin. Op basis van de geschiedenis de toekomst voorspellen. Als je dat geloofd heb je de geschiedenis nooit goed bestudeerd.
@sdv8554
@sdv8554 3 жыл бұрын
Afhaken na 5m, maar wel dit commentaar. Bijzonder,.
@anonjan82
@anonjan82 3 жыл бұрын
@@sdv8554 op basis van deze vijf minuten kon ik de toekomst voorspellen ja.
@wachter5622
@wachter5622 3 жыл бұрын
2 Ik zal tot den HEERE zeggen: Mijn Toevlucht en mijn Burg! mijn God, op Welken ik vertrouw! 3 Want Hij zal u redden van den strik des vogelvangers, van de zeer verderfelijke pestilentie. 4 Hij zal u dekken met Zijn vlerken, en onder Zijn vleugelen zult gij betrouwen; Zijn waarheid is een rondas en beukelaar. 5 Gij zult niet vrezen voor den schrik des nachts, voor den pijl, die des daags vliegt; 6 Voor de pestilentie, die in de donkerheid wandelt; voor het verderf, dat op den middag verwoest. 7 Aan uw zijden zullen er duizend vallen, en tien duizend aan uw rechterhand; tot u zal het niet genaken. 8 Alleenlijk zult gij het met uw ogen aanschouwen; en gij zult de vergelding der goddelozen zien. 9 Want Gij, HEERE! zijt mijn Toevlucht! Den Allerhoogste hebt gij gesteld tot uw Vertrek; 10 U zal geen kwaad wedervaren, en geen plage zal uw tent naderen.
@ceesvb
@ceesvb 3 жыл бұрын
Waarom valt PvL zijn gast voortdurend in de rede??
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
@H. Teunissen Helemaal eens, ook tenenkrommend dat irritante bevestigende "ja"-stemmetje bij elke uitspraak en het uitvergroten van hem welgevallige uitspraken.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 3 жыл бұрын
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. In de beschikbare tijd wil wellicht de gastheer/journalist er zoveel mogelijk wetenswaardigheden eruit slepen. Negeren wat stoort. Anders krijg je het effect, in een heel oude conference van Toon Hermans verwoordt: het lijkt wel of het vlekje (op de schouder van een vrouw) steeds groter wordt...
@Tubemanjac
@Tubemanjac 3 жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Mooi verwoord en ik kan er ook een eind in meegaan maar een gepokt en gemazeld journalist weet precies hoe de balans in het gesprek te bewaren, zonder suggestieve of insinuerende sturing.
@kurtscheid1277
@kurtscheid1277 3 жыл бұрын
Beste kerel groen oke niet co2 lullen.
@mtjoeng
@mtjoeng 3 жыл бұрын
pfff
@MrAlianza42
@MrAlianza42 2 жыл бұрын
Hahaha reclame voor de piramide Bitcoin. Waar kan je met die munt wat kopen?
France, Zone Euro, Épargne : Comment éviter le chaos ?
35:17
Marc Touati
Рет қаралды 132 М.
这三姐弟太会藏了!#小丑#天使#路飞#家庭#搞笑
00:24
家庭搞笑日记
Рет қаралды 123 МЛН
Шок. Никокадо Авокадо похудел на 110 кг
00:44
NU SPRICKER den GRÖNA BUBBLAN
26:01
Henrik Jönsson
Рет қаралды 88 М.
#1032: Tirade tegen een rentesamenleving | Een gesprek met Anthony Migchels
52:22
Changement de Civilisation ? Marc Luyckx Ghisi [EN DIRECT]
1:31:55
Thinkerview
Рет қаралды 2,7 МЛН
De Jonge komt hier niet mee weg! Van Houwelingen over financiële PUINHOOP VWS
36:46
Will bitcoin become the new building block of our financial system?
1:20:41
Nog eens vier eeuwen (als je durft)
55:17
SURF ict-coöperatie
Рет қаралды 15 М.
Peter Thiel | All-In Summit 2024
45:33
All-In Podcast
Рет қаралды 322 М.