7 біблійних порад, як бути щасливим

  Рет қаралды 2,289

Сила молитви 🌿

Сила молитви 🌿

Күн бұрын

7 БІБЛІЙНИХ ПОРАД, ЯК БУТИ ЩАСЛИВИМ
1. Не довіряй собі більше, ніж Богу
Якщо хтось має гріх гордості, він не тільки отруйний для оточуючих, але й передусім для себе самого. Думки про самодостатність та безмежні можливості рано чи пізно закінчиться крахом.
Не варто чекати до тих пір, щоб переконатися, що покора приносить більше плодів ніж гордість. Бог противиться гордим, а покірним дає благодать. Замість того, щоб годувати своє его, краще інвестувати в довіру до Бога.
«Бо кожен, хто підноситься, буде принижений, а хто принижується, буде вивищений» (Луки 14:11).
2. Не зациклюйся на матеріальних благах.
Не ціни занадто жодної зовнішньої речі, навіть якщо вона здається тобі дуже дорогою. І завжди матимеш велику свободу духа, ніякі обставини чи випадки не зможуть його порушити.
Насправді ніхто з нас не прагне визнання, грошей, слави… всі ми прагнемо щастя, але більшість людей думає, що матеріальні надбання принесуть їм щастя.
Матеріальні блага не вирішать наших внутрішніх проблем. Потрібна зміна мислення. Якщо людина не віддає пріоритет Божим речам, вона ніколи не буде задоволена досягненим. Біблія говорить про це так: «Не хвилюйтесь і не кажіть: «Що ми будемо їсти? або: Що будемо пити? або: Що ми одягнемо? Бо всього цього погани шукають; бо знає Отець ваш Небесний, що всього цього потребуєте. Шукайте ж найперше Царства Божого й правди Його, а все інше вам додасться» (Матвія 6:31-33).
3. Не годуй своє серце дешевою їжею
Ми живемо в суспільстві, яке з кожним роком все більше бомбардує нас інформацією, яка має мало спільного з християнською вірою. Надлишок цієї інформації не може бути виправданням, тому що людину упоганює те, що виходить з неї. Адже зсередини людського серця виходять злі думки та блуд, грабіжництво, вбивство, перелюб, жадність, злоба, брехня, непристойність, заздрість, наклеп, пиха. Усе це зло йде зсередини й робить людину нечистою. (Марка 7:20-23)
Якщо у людини є пристрасті, які отруюють їй життя, то серцю потрібна особлива дієта. Людина повинна взяти на себе відповідальність, щоб не наповнювати своє нутро пустим вмістом, необхідно відкидати все непотрібне: непотрібні розмови, суперечки, гординю, заздрість, гнів, сварки, які виникають на рівному місці… це все нас заплямовує і не дає нам рухатись вперед. Змініть свою їжу, тому що серце, позбавлене Бога і Його Слова, голодує і шукає розради в гріховних пристрастях.
„Нехай жодне погане слово не виходить із ваших уст, а лише те, що допомагає людям духовно зростати згідно з їх потребами, щоб ви допомогли тим, хто слухає вас” (Ефесян 4:29).
4. Не порівнюйте себе з іншими
Скільки людей, не бачать своїх талантів. Тому що їхні очі зосереджені на інших людях, на знаменитостях, зірках, політиках, яким нібито живеться краще, але те з якими гріхами вони живуть, які випробовування переносять, чомусь не береться до уваги.
«Не заздри славі грішника, бо ти не знаєш, яким буде його падіння» (Сираха 9:11).
Ревнощі безпосередньо пов’язані з жадібністю, породите жадібність, не уникнете заздрості. І тоді ви завжди знайдете спосіб зробити своє життя нещасним, бо той хто живе краще, завжди буде вас пригнічувати.
5. Не погоджуйся на рабство
Здоровий сон людини, коли шлунок у неї в міру наповнений, вона встає рано, сама тримає над собою дисципліну і сама собі господар. Безсоння і болі в шлунку - у жадібної людини (Сираха 31:20).
Людина вважає, себе вільною, коли йде по широкій дорозі, і все собі дозволяє. Ні, це не так! Воля - це повна незалежність від всього, крім Бога.
Як говорив святий апостол Павло: «Все мені можна, та не все мені корисно. Все мені можна, та я не дам нічому заволодіти мною» (1 Коринтян 6:12).
6. Не перетворюйте емоції на образу
Життя без емоцій, було б безбарвним. Біблія вчить нас не прив’язуватися до своїх емоцій, не занурюватися в них, не замислюватись про заподіяну нам шкоду.
Гнівайтеся, та не грішіть, сонце нехай не заходить у вашому гніві, і місця дияволу не давайте! - каже апостол Павло. (Ефесян 4:26-28)
Кожен з нас може час від часу вибухнути, важливо не перетворювати цей гнів на образу. Помиріться якнайшвидше, щоб на підставі рани диявол не почав будувати фортецю зміцнену гріхом, яку потім роками не можна зруйнувати.
7. Не бійтеся втомитися
Відчуття, яке можна назвати «святою втомою»? Це задоволення після важкої роботи, коли ти втомлений, але посміхаєшся, бо бачиш плоди своєї праці. Як це відрізняється від оманливого відпочинку годин лежання на дивані з пультом чи з телефоном у руці!
Кожному з нас іноді потрібні дні відпочинку. Але коли вони стають повсякденністю, життя втрачає свій сенс і починається депресія.
Якщо особиста лінь впливає на інших членів сім'ї, то справа ще серйозніша. Біблія критикує таке ставлення дуже суворо:
«Коли хто про своїх не дбає, особливо про домашніх, той зрікся віри і гірший від невіруючого» (1 Тимофія 5:8).

Пікірлер: 11
@НаталяЗапотічна-й4з
@НаталяЗапотічна-й4з 10 ай бұрын
СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ! 🙏🙏🙏❣❣❣🙏🙏🙏
@СветланаПопова-э2ф
@СветланаПопова-э2ф 10 ай бұрын
Дякую за поради!!!❤
@ИринаК-э9у
@ИринаК-э9у 10 ай бұрын
Слава Ісусу Христу, Навіки Слава Богу. Амінь.🙏💙💛🙏🕊️💯
@ДмитроПак-ч5к
@ДмитроПак-ч5к 10 ай бұрын
СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ
@ТатьянаКузнецова-ж6г
@ТатьянаКузнецова-ж6г 10 ай бұрын
Слава Ісусу Христу навіки навічно. Амінь.
@ЧоловікАндрій-г2к
@ЧоловікАндрій-г2к 10 ай бұрын
✨❤❤❤ 🙏Хай буде нескінченна слава і подяка Отцю і Сину і Святому Духові за все що чинили чинять і будуть чинити на віки вічні !!! Амінь 🌹🌹🌹🌹🌹 Марія Матінко Спасіння Цариця Родини Цариця Неба і Землі молись за нас грішних!!!🌹🌹🌹🌹🌹✨
@mariakhomynets539
@mariakhomynets539 10 ай бұрын
СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ! ЩИРО ДЯКУЮ
@chistosovestnyy454
@chistosovestnyy454 9 ай бұрын
Дякую
@sashalisenok5439
@sashalisenok5439 8 ай бұрын
❤❤❤
@rzyva_voda
@rzyva_voda 10 ай бұрын
)))
From Small To Giant Pop Corn #katebrush #funny #shorts
00:17
Kate Brush
Рет қаралды 71 МЛН
Man Mocks Wife's Exercise Routine, Faces Embarrassment at Work #shorts
00:32
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 6 МЛН
Nastya and balloon challenge
00:23
Nastya
Рет қаралды 70 МЛН
Кого БОГ НЕ врятує?
20:19
Книга і Слово
Рет қаралды 943
«Як зупинити неспокій і почати жити» | Дейл Карнегі
18:35
From Small To Giant Pop Corn #katebrush #funny #shorts
00:17
Kate Brush
Рет қаралды 71 МЛН