Bună explicație , felicitări din Suceava Romania !
@raduovidiu29253 жыл бұрын
Super rezultate, chiar si luate separat!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos!
@radupaduraru63483 жыл бұрын
Foarte bine, felicitări!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim!
@tabyimpex36483 жыл бұрын
Au ieșit perfect măsurătorile.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Oooo daaaa )))
@andreigrigorescu98933 жыл бұрын
Deja serialul incepe sa semene cu Tanar si nelinistit ep 7364 :)) Glumesc, sunt sigur ca esti mandru de fiecare mica realizare din constructia casei si vrei sa o impartasesti cu noi. Felicitari pt devotament si realizari
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna gluma, insa asa e pe santier, si la etapa data nu avem nici 20% din toata constructia pana la cheie sau aproape de "cheie", deci mai avem ))) Cu placere!
@victoriliescu53563 жыл бұрын
Am fost optimist de la început cînd s-a trecut la realizarea prizei naturale, coroborată cu cea artificială. Felicitări. Așteptăm și viitoarea postare privind certificatul energetic al întrgii construcții. Bravo ! Succes în continuare Domnule Valentin Begu. !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Pana la acel certificat avem inca mult de munca. Multumim, deasemenea!
@mp4338 Жыл бұрын
Teoria si practica impamintarii (GND) este un capitol din electricitate care nu s-a finalizat inca. Inca se fac studii, masuratori, teste, descoperiri, etc. pt. ca aceasta operatie nu este simpla pre cum o cred multi specialisti si amatori. Teoria si practica impamintarii nu trebuie ignorata. In caz contrar aceasta poate produce distrugeri f. scumpe intr-un timp extrem de scurt. Standardele de impamintare impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. O alta teorie si practica impun eliminarea curentilor parazitari care se pot crea in circuitele de impamintare din cauza anumitor surse de voltaj la diferite potentiale. Impamintarea salveaza personalul de exploatare si aparatura electrica si electronica tot mai sofisticata. Electronica de astazi, la 5v, 3,3v, 1,8v, este asa de sensibila pe circuitele de interfatare ca se distrug f. rapid. In orice circuit electronic teoria si practica impun 0v si nu tensiuni reziduale de diferite valori care depasesc limita de 0V pt. fiecare valoare de tensiune continua din aparatura electronica. S-ar dori 0v dar f. greu de realizat. Deci se cere sa se obtina valoarea cea mai mica posibila pt. 0v al GND, vorbesc din nou de digital voltage. Referitor la alte genuri de circuite de impamintare sint cerinte de impamintare pt: circuitele electrice de forta, de telecomunicatii, de GND digital, GND analog, etc. Deci trebuie dat mare atentie la acest lucru. Instalatia de impamintare trebuie facuta in ideea sa devina stea, cu punctul central al stelei sa fie punctul comun de intilnire, de conectare al diferitelor impamintari. Paratraznetul sa fie impamintat separat. Este total interzis conectarea firului de GND in serie intre carcasele consumatorilor. Fiecare consumator trebuie sa aiba firul lui de GND care se va conecta la bereta de GND din panoul electric. Aparatura electronica de astazi se conecteaza la GND dupa studierea documentatiei insotitoare. Va doresc spor la lucru. Keep going.
@petcuvalentinmihai9106 Жыл бұрын
ZICI; impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. INSA Rpt
@petcuvalentinmihai9106 Жыл бұрын
IPA adica IPT (m am grabit in redactare) adica instalatia de paratrasnet
@sergiudascaliuc57483 жыл бұрын
Super ...cum s-ar zice o treaba bine făcută....imi pare rau ca eu cand m-am apucat de casa nu știam de impamantarea naturala si nimeni nu sa obosit sa imi spuna ( ma refer la proiectant sau constructor ) ....dar văzând la tine ca ,cu 3 tarsui se poate 1.7 ohm ,m-am liniștit....o zi bună sa spor la treaba .
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos! Si noi cand am vaazut 1.7 doar tarusii, ne-am linistit )))
@nicusormesaros90723 жыл бұрын
Bună ziua. Care e valoarea minimă pentru o împământare bună?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Fiecare tara are normativul sau, si depinde de ce instalatii legi de acea impamantare!
@hcfbhjj3 жыл бұрын
Multumim de informatii
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Cu multa placere!
@catalinnicolaeeftimie9183 жыл бұрын
Superbe valori cu un minim de investiție comparativ cu beneficiile oferite de realizarea unei împământări de calitate! Ce nu vrea “constructorul” din România să înțeleagă ,este faptul că realizarea unei împământări naturale este mult mai ușoară și mult mai trainică ( în beton platbanda nu se corodează) decât realizarea ulterior a unei împământări artificiale. Practic cea naturală v-a dura cât v-a exista casa. Dacă cea artificială va suferi în timp pe cea naturală ve-ți avea mereu siguranță. O împământare bine realizată va face “cât toate protecțiile din lume”!!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Aveti mare dreptate!
@marcoswatt24083 жыл бұрын
Domnu inginer se lasa un capat de platband afara langa cladire de unde va pleca firul cu papuc la tabloul din casa plt protectie ,si in acelasi timp va servi si ca punct de masura,verificare.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Platbanda tot in casa se duce, din fundatie.
@tehnicianenergetic60903 жыл бұрын
AM BĂGAT ȚEAVA PĂTRATĂ DE INOX ALIMENTAR 1,5*1,5 +2 mm 10 *2,5 m BUC Și țeava de inox sudata , între ei au distanță 3,5 m a costat 1600 lei și are la măsurare sub un Ohm !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Interesant, merci de info!
@mirceatodosi46022 жыл бұрын
Bună ,nu înțeleg de ce ați pus doza în pământ nu era mai simplu sa montați o piesă de separație pe temelia casei !
@crisangel333 жыл бұрын
perfect
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim!
@cazacumihail36713 жыл бұрын
Foarte frumos rezultat ! Ma gandesc ca , dupa cateva zeci de ani impamantarea artificiala se va degrada, si totusi ramane impamantarea naturala , foarte buna, care nu se va degrada. Daca bitumul din 'coconul' casei se va degrada oarecum asta duce la conductivitaii intre fundatie si solul inconjurator
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de comentariu, da, a iesit un rezultat excelent!
@hcfbhjj3 жыл бұрын
Domnul Valentin ar fi bine daca e posibil si aveti posibilitate sa procurati si lotul de pamint al vecinului de alaturi sa aveti mai mult teritoriu, daca doriti desigur
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de ideie, insa nu cred ca o sa facem acest lucru.
@dianaepure453 Жыл бұрын
Va salut Am pus 3 țăruși, zincati, i am bătut, m am legat de ei cu platbanda totul zincat, și din păcate, invertorul nu este mulțumit, primesc Abnormal Grounding, ca și eroare Ce ma sfătuiți sa fac în continuare, am pus și ceva sare, dar când apar consumatori mai mari de 5kw, inverttorul întra în eroarea de mai sus scrisa. Pe consumatori, de 2..3 KW, merge , cum ma duc spre 6..7kw, da eroare . Astept un răspuns, va multumesc
@tothbela2008 Жыл бұрын
Cati Ohmi are impamantarea? Daca nu a fost masurat sa incepeti de acolo.
@bubumic29713 жыл бұрын
As fi curios daca fulgera in zona impamantarii, nu preia sarcina electrica a fulgerului si o baga in casa si prajeste toate aparatele electrice ??
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Sa ne raspunda un electric.
@hritcuvalerian16013 жыл бұрын
Împământarea este obligatorie. Daca mai folosim, și un paratrăsnet, + Spd -uri tip 1&2 , + tip3 pt electrocasnice sensibile/f scumpe; o echipotențializare corect efectuata , atunci suntem foarte bine asigurați. Am toată încrederea, că dl Valentin, va folosi toate aceste echipamente.
@melali54723 жыл бұрын
Nu
@ionutpiglesan83483 жыл бұрын
Va salut. Rezultatul este bun . Pentru panouri fotovoltaice , invertor veti folosi aceeasi impamantare ? Sunt modele care cer impamantare separata fata de cea a casei.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salutari, multumim! Tot ce tine de instalatia fotovoltaica urmeaza sa ne decidem, nu avem un raspuns.
@caveman32013 жыл бұрын
În concluzie, la valorile rezultate pe măsurători, 3 țăruși sunt suficienți iar dispunerea lor în triunghi nu e obligatorie. Foarte tare, bravo! Un electrician din România are un video pe împământare cu 6 țăruși în linie iar valoarea a fost peste 2,6 (casa beneficiarului nedispunand de împământare naturală). 👍
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Totusi va rugam, nu facem reclama altor canale de constructii. Va rugam - editati comentariul dvs si stergeti denumirea altui canal, fie vom fi nevoiti sa stergem intreg comentariul dvs. Merci!
@caveman32013 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor rezolvat! 😁
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
merci!
@melali54723 жыл бұрын
Configuratia prizei de pamant se executa conform proiectului de executie, pentru astea sunt norme, proiecte tipice si calcule.
@dorran123 жыл бұрын
Salutare! Eu ma asteptam sa fie mai mare avand in vedere ca ai hidroizolat ,dar da este foarte buna! Felicitari!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salutare, e naturala + artificiala, a iesit super!
@InterStelarVoid3 жыл бұрын
Pentru ca ati atins 1 ohm va dau 1 like :) Si spor la treabã
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos!
@EdEart2 жыл бұрын
Cred că se exagerează cu împământare e suficient 4 electrozi in fiecare colț conectat la armatura
@sulcaelisabeta8384 Жыл бұрын
Cum ai tras concluzia asta, dacă numai ptr PE trebuie 4 Ohmi? I
@buzasdaniel3063 жыл бұрын
Impamantarea la sub 100ohm este mai mult de cat ok calculata la 500v in retea TN-c apa este izolata de teava bitumul nu isi are rostul pe partea electrica sa nu iti mai bati capu cu prea multe exagerari iti pot da cateva sfaturi PS lucrez pentru companiile de retea electrictica din Austria
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
100 Ohmi? E foarte mult! Poate sub 1 sau 10 Ohmi ati avut in vedere?
@buzasdaniel3063 жыл бұрын
Iti pot arata legea EU se calculeaza in functie de scurtcircuit intre faza si impamantare sau de ii vorba de o electrocutare RCD sau in germana FI nu stiu termeni in Romanasa poata decupla curentul sau sa se duca suficient curent sa se topeasca siguranta de 25A la casele normale R=V/I
@buzasdaniel3063 жыл бұрын
Iar de vorbin de trasnet 100 ohm iii mai mult ca suficient calculeaza doar la 50k V cati A pot merge in pamant la 100ohm no sa aiba trasnetul nici o data Amperajul alaa
@mihaivasilecalancea6373 жыл бұрын
@@buzasdaniel306 Ce tot vorbești tu omule de valori de 100 de omi ? Ceva ai înțeles greșit 1ohm pentru prizelade paratrăsnet montata împreuna cu priza de pămînt dedicată instalației electrice 4 ohmi pentru priza de pamint dedicată doar instalației electrice și 10 ohmi pentru priza de pamint dedicată doar paratrasnetului
@Mircea77OI3 жыл бұрын
Trebuie sa fie sub 4 ohm
@florineusebio3 жыл бұрын
nu trebuia sa pui sare. da e bun asa!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multi electrici, multi abonati, multe pareri. Merci!
@vladalexandru75173 жыл бұрын
sarea aceia este istorie la prima ploaie
@florineusebio3 жыл бұрын
@@vladalexandru7517 cum spui. Dar ramane totusi in sol.
@victoriliescu53563 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Sarea are un efect coroziv în timp. Deci nu are ce căuta aici. Va face ca valoarea initială a rezistenței de dispersie să fie mică, dar în timp...
@hondacbr77843 жыл бұрын
Ce pamant este asta ? Beton ? Înseamnă ca panza freatica este la adâncime mare ! La mine la 4-8 metrii este apa ! Nici un beci nu pot sa fac ca dau de apa !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
AM facut studiul geotehnic pana la 9 metri, nu am gasit apa. Pamantul e lutos.
@hondacbr77843 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Din cauza asta este asa tare ! Lutul se taseaza foarte puternic din cauza apei si nu permite apei sa treaca prin el ! CORECT din cauza asta nu intra tarusii !
@vladmocanu35983 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor daca pamantul este lutos ce o sa faci cu apa de la acoperis ca sa nu balteasca prin curte?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Drenaj de suprafata!
@hondacbr77843 жыл бұрын
@@vladmocanu3598 Eu am turnat beton cu panta sa plece apa de langa casa ! Pe toată lungimea casei ! Am turnat placa de 3,5 m Latime cu 15 cm grosime si apa se duce in strada !
@flufycat27482 жыл бұрын
Bani risipiți aiurea. De sute de ani lumea are case si nu a trebuit atâta fier ca la o fabrică. Blocul meu de beton de 4 etaje are asa TEMEMELIE. DOAMNE CATA RISIPA. Apoi mulți se vaita ca au dat sute de mii pe casa.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Constructia casei este realizata fix intocmai conform proiectului tehnic de rezistenta/structura, atat ce tine de armare, betonare, cat si alte momente, proiect semnat, stampilat, controlat, verificat, avizat, si nimeni din specialistii implicati in proiectare si constructii nu a avut nici o obiectie (arhitect, inginer, responsabil tehnic, diriginte de santier sau alti specialisti implicati in proces). Daca dvs aveti alta opinie, sa fi-ti sanatos!
@marianmihaila9210 Жыл бұрын
)): vezi ca ai piesa de cumparat rotunda de pus pe electrod. Bate si tu cu un baros de 10 kg cu coada lunga, barosul ala de 5 kg cu coada metalica e pentru domnisoare! Banda anticoroziva de pus pe eclise.
@ionelzamfirescu90653 жыл бұрын
Atentie exista și un factor de hazard
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da acesta a fost explicat, in conditii de seceta mai indelungata sau alti factori, acesti 1 Ohmi pot ajunge si la 3-4 Ohmi.