86 Uitslag warmtepomp onderzoek! Deel 1

  Рет қаралды 30,914

In stappen van het gas af.

In stappen van het gas af.

Күн бұрын

Kijk op: www.energie-tr... voor een warmtepomp of airco installateur met ons keurmerk 'Goed en betrouwbaar'
Link naar het onderzoek: forms.gle/oaGm...
Link naar site over verbruik warmtepomp: warmtepomp-pan...
• Voor meer informatie over de thuisaccu: www.energie-tr...
• Check onze nieuwsbrief over thuisaccu's: www.energie-tr...
• Meer informatie over BTW terugvordering: www.energie-tr...
Kijk op www.energie-tr... voor diverse rekentools.
• Kijk voor de door ons geteste Infraroodpanelen op:
webshop.energi...
• Kijk voor infraroodpanelen voor grote ruimtes op: webshop.energi...
• Infrarood speksteenkachel: www.energie-tr...
• Download de 'tips verwarmen met infrarood' op: www.energie-tr...
• Voor plafondventilatoren: ga naar webshop.energi...
Ondersteun de vlogs met een donatie:
www.energie-tr...
In deze vlog deel ik de uitslag van het onderzoek naar warmtepompen.
Wanneer ik ga kijken naar het type woning dan valt op dat er veel kijkers vrijstaand wonen of in een hoekhuis of in een twee onder een kap woning wonen. En dat bij het merendeel de isolatie van de woning best op orde is.
Bij de oppervlakte van de woning die structureel verwarmd wordt zien we dat het gemiddelde oppervlakte ligt rond de 119 m2.
Hier had een vraag over de gezinssamenstelling een goede toevoeging geweest.
Dan de vraag over het type warmtepomp valt duidelijk op dat de lucht-lucht warmtepomp bijna 50% betreft. En dat een ander groot deel de lucht-water warmtepomp is. Hier vinden we natuurlijk de mensen met vloerverwarming.
Wanneer we het gemiddelde gasverbruik uitrekenen van de periode voor de warmtepomp dan komen we op een gemiddelde uit van 1313 m3
Het aantal kW van de warmtepompen is eigenlijk best wel breed verdeeld valt mij op. Maar daar in de volgende vlog meer over.
Wanneer we het gemiddelde gasverbruik uitrekenen met de warmtepomp dan komen we op een gemiddelde uit van 321 m3
Bij deze vraag had natuurlijk ook de optie 0 moeten zitten.
Gemiddeld genomen is dat een besparing van een kleine duizend m3aan gas per huishouden.
Wanneer we het gemiddelde verbruik van de wp gaan berekenen dan komen we uit op een 2500 kWh aan stroom.
Eigenlijk zijn dit cijfers die behoorlijk overeenkomen met ons eigen situatie.
Uitgaande van de tarieven van het prijsplafond van 2023 komen we op een besparing uit van gemiddeld 436 euro per jaar. Een vraag die hier zeker gesteld had moeten worden is of het extra stroomverbruik gecompenseerd kan worden met zonnepanelen. Want dan is de besparing natuurlijk veel hoger.
Een vraag die ik later nog heb toegevoegd is de vraag of men al geheel van het gas af is. Dat blijkt bij 36,6% al het geval.
Bij de vraag of mensen hun huis goed warm krijgen antwoordde 90 % voldoende, voldoende of uitstekend. Dat is dus positief.
Ook opvallend is dat maar zo'n 10 % van de mensen met een warmtepomp last heeft van storingen. Dat is minder dan dat de berichten in de media soms doet vermoeden.
Wel geeft de overgrote meerderheid aan dat de buitenunit wel eens in de ontdooistand gaat. Dat is bij de lucht-lucht warmtepompen natuurlijk wel vervelender dan de lucht-water warmtepompen.
Wat me ook opvalt in de antwoorden is dat de overlast van het geluid van de buitenunit beperkt is. Ook prettig om te zien.
De overgrote meerderheid gebruikt de warmtepomp voor het verwarmen. Hierin zie je ook weer een zelfde verhouding terug zoals bij de verhouding lucht-lucht en de lucht-water warmtepomp. Deze laatste groep zal ook het warm water hiermee realiseren.
Wat mij ook positief verraste was het feit dat de overgrote meerderheid tevreden is het met systeem wat ze hebben en dat maar een kleine groep ontevreden is. Daar ga ik volgende keer iets dieper op in want daar zaten wel wat overeenkomsten in.
Bij de prijs van het systeem ontstaat ineens een zeer gemêleerd beeld.
De gemiddelde prijs kom zo'n beetje uit op 4374 euro. Maar de prijzen lopen enorm uiteen afhankelijk van het systeem waarvoor gekozen is. Ook opvallend is de enorme diversiteit in de verschillende merken.
Volgende keer ga ik op zoek welke mensen nu zeer tevreden zijn over hun systeem en wat ze dan hebben. Zowel duur als goedkoop. Maar ook welke mensen nou niet tevreden zijn over hun systeem en waarom en wat daar de mogelijk oorzaak van zou kunnen zijn.

Пікірлер: 56
@joszoet4003
@joszoet4003 10 ай бұрын
Mis een gedegen en vooral onpartijdig onderzoek over pro en contras van HR ketel versus warmtepomp....
@CharlieMirakel
@CharlieMirakel 10 ай бұрын
Een generieke vergelijking bestaat niet, Elke situatie is anders. Om dat te snappen moet je meerdere opleidingen gaan volgen zodat je er per situatie aan kunt gaan rekenen.
@timommering7645
@timommering7645 11 ай бұрын
Ik heb in 2021 een Elga Ace laten installeren en ben van 1200M³ naar 100M³ gegaan (SWW). Verbruik is gemiddeld iets minder dan 1500kWh. Officieel is het een hybride warmtepomp maar ik heb hem stand alone draaien. Wat mensen vaak ook vergeten is dat een gas gestookte cv ketel ook best wat stroom kan gebruiken. De waterpomp van de cv en de vloerverwarming samen gebruikten bij mij 90W, m'n warmtepomp gebruikt meestal rond de 290W. De 2e week in Januari gaf mij bij -8 een piek verbruik van 930W met een gemiddeld verbruik van 15kWh per dag.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 11 ай бұрын
Dank je voor je input
@CharlieMirakel
@CharlieMirakel 10 ай бұрын
Mooie resultaten! Concreet met cijfers, daar hou ik van👍
@jansmit4690
@jansmit4690 9 ай бұрын
​@@CharlieMirakelAls straks genoeg mensen zo'n ding hebben veranderen ze de regels en gaat je kop er af . Vertrouw linkse Rob Easy Jetten aanhangers nooit!!!
@ftc-nl1041
@ftc-nl1041 11 ай бұрын
Heb vloerverarming, zat er helaas al in in onze nieuwbouw woning maar komen gewoon weer radiatoren aan de muur, echt verschrikkelijk die vloer verwarming in alle opzichten, vlot weer over naar straling warmte door radiatoren. Heb ik nog een vraagje, hoe gaat dat werken met een hybride warmtepomp als men (volgens Hugo idee) iedereen na 2026 geen gasketel meer mag/kan aanschaffen als je GEEN hybride warmtepomp wilt. Moet men dan een ketel uit het buitenland halen? (persoonlijk heb ik het idee dat dit plannetje van onze Hugo nooit inwerking gaat treden en geschrapt gaat worden (ook gezien het overvolle stroomnet en wat allemaal nog meer).
@timkors1346
@timkors1346 11 ай бұрын
Je kan ook gewoon verwarmen met radiatoren icm een warmtepomp. Je zult alleen de radiatoren moet overdimensioneren of lage temperatuurs radiatoren nemen.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 11 ай бұрын
@@timkors1346Hij heeft het over stralingswarmte van radiatoren, dan heb je geen lage temperatuur-radiatoren nodig, maar juist kleine radiatoren en een verwarmingsapparaat wat met een bedenkelijk rendement ouderwets 60 tot 80 °C maakt. Dan heb je inderdaad ook geen warmtepomp nodig, maar de zo begeerde gas-ketel. Persoonlijk zou ik eerder uit (laten) zoeken waarom de vloerverwarming niet goed werkt, lijkt me de voordeligere optie. Maar ja, dat is nog steeds geen stralingswarmte en niet iedereen vindt een lage energierekening belangrijk.
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 11 ай бұрын
Daar heeft de regering uiteraard nog niet over nagedacht, want daar doen ze niet aan. Maar inderdaad, als je een losse hybride warmtepomp koopt, moet je ook in 2030 nog een nieuwe cv-ketel kunnen laten installeren. Anders krijg je je huis niet meer warm.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 11 ай бұрын
@@andrevanrossum8408Als dit beleid inderdaad het daglicht ziet, dan is het aan de installateur om dit beleid uit te voeren, er komt geen warmptepomppolitie. Dat is althans de insteek op dit moment.
@ftc-nl1041
@ftc-nl1041 10 ай бұрын
@@timkors1346 Hoi, ja ik bedoel ook gewoon radiatoren (voor aan de muur) maar denk dat je die warmte niet met een warmtepomp kunt krijgen. (waar je lekker even tegenaan kunt zitten (als ze niet te heet zijn op dat moment) en na paar minuten weer op temperatuur bent en verder kunt en dan uit de radiator(en))
@cheryseone
@cheryseone 6 ай бұрын
Ik heb een vraag en weet niet waar die te stellen dus probeer het hier onder de lezers en vluggers. Ik ben op dit moment een woning aan het renoveren en nu is mijn keus gevallen op een haard cv zonnepanelen warmtepomp. Waarom kan ik mijn haard cv gebruiken voor warm water vloerverwarming etc maar produceert deze nog geen energie terwijl warmte energie oplevert dus in mijn idee zou dat een mooie aanvulling oplossing zijn. Ik kon nergens vinden waarom dat niet gebeurd terwijl thermo energie juist heel rendabel kan zijn. Je kan zelfs met de warmte een molen laten draaien dus dat zou ook nog een toepassing kunnen zijn. Waarom doen wij dat niet ?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 6 ай бұрын
Ik ben dergelijke video's wel eens tegengekomen op KZbin van mensen die dit als DIY project doen. Blijkbaar is dit nog niet interessant genoeg voor commerciële partijen.
@clipsonplextorfield3230
@clipsonplextorfield3230 10 ай бұрын
Prijs laten maken net geen 10K dus wij zijn buitenbeentjes. Met ons gasverbruik is dat totaal niet haalbaar. de terug verdientijd is te lang zelfs zonder onderhoudskosten. Zoals altijd wel informatief je videos
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Dank je voor je input
@Gerrit-JanvandenBerg
@Gerrit-JanvandenBerg 10 ай бұрын
Ik denk dat het aantal respondenten echt omhoog kan. Als je nog eens zoiets doet dan via facebook of insta gas geven en vragen om te delen. Ik weet dat onze dochter zeer ontevreden is met hun systeem wat ook nog eens erg duur was. Ik had haar dan kunnen wijzen op dit onderzoek (en misschien heb ik dat zelf wel over het hoofd gezien hoor) In vond in elk geval de cijfers leuk.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Dank je voor de tip. Wellicht iets voor volgend jaar
@AciDCooL1985
@AciDCooL1985 11 ай бұрын
Oef een terug verdien tijd van pak weg 40 jaar met die gemiddelde besparing, en ze gaan maar 20 jaar mee. Ik wacht nog een paar jaar tot ze minimaal de helft goedkoper zijn. Plus het is nogal fijn om te kunnen verwarmen als het net eruit ligt. Terinfo met de gashaard uiteraard cv zou ook niet werken ^^
@timommering7645
@timommering7645 11 ай бұрын
Als het net eruit ligt dan doet een gas gestookte cv ketel ook niet heel veel meer.
@rdehaan5223
@rdehaan5223 11 ай бұрын
De factor zonnepanelen is de grote game changer. Als je die niet hebt zou ik ook terughoudend zijn, maar met eigen opbrengst is het goed te doen zelfs in de winter. En tenzij je hout gestookt huis hebt is dat laatste onzin
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Je moet het even iets anders bekijken. Wanneer jij een nieuwe CV ketel moet aanschaffen dan heeft niemand het erover wanneer je die terugverdient. Bij een warmtepomp kan je dat wel want deze bespaart op gas. Wanneer je vervolgens de extra elektriciteit qua verbruik kan wegstrepen doordat je zelf je eigen stroom opwekt is de besparing nog eens vele malen hoger. Dan zit je in totaal al snel op een besparing van 1400 euro per jaar.
@AciDCooL1985
@AciDCooL1985 10 ай бұрын
@@instappenvanhetgasaf.4374 Ik denk dat dit erg rooskleurig is. Ik heb even zitten rekenen. Om het onderbuik gevoel weg te nemen. Gas verbruik: 1500kub x 1.20euro = 1800 1,800 x 20jaar = 36000 + (nieuwe cv 15kw 1500) = =- 37500 Warmtepomp: 16000 aanschaf 15kw (Bij een jaarverbruik van 1500 m3 heb je een jaarenergie van 9 x 1500 = 13500 kWh.) 13500 x 0.35cent = 4725 x 20jaar = 94500 Zonnepanelen: 15000Wp zeg voor het gemak 15000 euro Gas = 37500 voor 20jaar WP = 110500 voor 20jaar zonder panelen WP = 31000 voor 20jaar met panelen En zolang saldering blijft!! Besparing van 6500 euro op 20jaar op Gas vs WP met panelen mits de prijzen van gas en stroom hetzelfde blijven. Wat ik met niet kan voorstellen gezien stroom flinke cashcow gaat worden hoe meer mensen van gas af gaan. ie -25% komen we op 4875euro op 20jaar Dus effectief op 20jaar zou je 2.7jaar gunstiger uit zijn met een warmtepomp en met voldoende! panelen. En dit terug gerekend naar besparing per jaar zit je ergens op 245 euro.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 10 ай бұрын
@@AciDCooL1985Die 15kW waar je in je schatting van uit gaat, die klopt wel als je de CV ketel voor doorstroom warmwater gebruikt. Dat doe je met een warmtepomp niet, je gebruikt een boiler of een gasketel voor warm water. Mijn 28kW CV-ketel is voor CV-water teruggeregeld naar 5kW, ruimschoots voldoende voor het verwarmen van de woning. De warmtepomp is dus ook een expemplaar van 5kW. Ik heb er voor gekozen om warm water uit de CV-ketel te halen en (nog) niet uit een boiler. De warmtepomp heeft mij 5000€ gekost en hij heeft 3000kWh elektriciteit gebruikt afgelopen winter. Wanneer ik om ga naar vloerverwarming verwacht ik op max 2000kWh uit te komen, maar dat is voor over een paar jaar samen met de keuken. Omdat de temperatuur van het water veel lager kan zijn om te verwarmen, gaat het rendement van de warmtepomp omhoog. Bij mij blijkt 3000kWh elektrisch vermogen ongeveer 11000kWh warmte, dat is de lol van de warmtepomp. Je gebruikt de elektriciteit die je in een warmtepomp stopt niet om warmte te maken (zoals bij een elektrische radiator), maar om warmte te verplaatsen en op te waarderen van buiten naar binnen. Vandaar "pomp". Je schatting is dus fout, maar volstrekt begrijpelijk. Ik denk dat veel mensen die denkfout maken, ik zelf incluis enkele jaren terug.
@teamlimbra6289
@teamlimbra6289 11 ай бұрын
Interessante resultaten. Was is het responsaantal van de enquête?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 11 ай бұрын
Het stijgt nog steeds. Gaat nu richting de 400
@hansbratwurst666
@hansbratwurst666 10 ай бұрын
Wij van WC Eend adviseren WC Eend .
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Volgens mij is dit een uitslag van een enquête...
@landmanp
@landmanp 11 ай бұрын
Is er bij de prijs van het systeem uitgegaan van het brutobedrag of van het bedrag na aftrek subsidie? Of is dit niet zodanig gevraagd en is dit een gemengde prijs en zijn daarom de verschillen zo groot?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Dat is een heel goed punt. Ik ga er zelf even vanuit dat iedereen de prijs doorgeeft die is betaald. Maar dat is inderdaad een aanname.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 10 ай бұрын
@@instappenvanhetgasaf.4374Mijn factuur was 7500€, ik heb 2500€ subsidie gekregen en dat was voor mij een belangrijke factor om enigszins met vertrouwen een haalbaar break-even-point te verkrijgen. Mijn bankrekening zegt dat de installatie 5000€ gekost heeft. Had ik de 7500 niet geïnvesteerd, dan had ik die 2500 ook niet terug gekregen, de bedragen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Over een tijdje stopt de subsidie en ik verwacht dat dan het factuurbedrag ook lager zal zijn, daar is de subsidie natuurlijk ook om begonnen, een kritische massa verkrijgen opdat het voor meer mensen bereikbaar wordt. Maar goed, het is een volstrekt terecht punt, want je moet wel appels met appels vergelijken en dus denk ik dat de juiste vraag tweeledig is: factuurbedrag en subsidie als aparte posten.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 11 ай бұрын
Waarom is de ontdooistand van een lucht-lucht-warmtepomp vervelender dan die van de lucht-water-warmtepomp? Ik ga richting 750€ besparing voor 4/2023 t/m 3/2024, met een investering van 5000€ voor de warmtepomp. En dat met radiatoren uit 1989. Als ik over een tijdje vloerverwarming laat installeren verwacht ik dat het plaatje gunstiger wordt.Daarbij heb ik de opbrengst van de zonnepanelen niet meegerekend. Ik vermoed dat mijn huis toch beter geïsoleerd is dan ik weet èn met een tweepersoonshuishouden, stoken we natuurlijk ook lang niet overal (woonkamer en badkamer eigenlijk). Mijn hybrideinstallatie heeft afgelopen winter geen gas verbruikt voor verwarming, afgezien van één nacht 5m³ toen ik een storing had (die achteraf eenvoudig op te lossen bleek) Zonnepanelen voor de warmtepomp werken alleen goed met saldering (of met een accu wanneer terugleveren duurder wordt), want de koude dagen wanneer de warmtepomp hard moet werken is er ook onevenredig weinig zon. De zonnige dagen in de winter, warmt de zon het huis ook al goeddeels op. Dat verschil is echt heel groot. Het gros van de dagen dat er meer dan 2kWh elektriciteit opgewekt werd door de panelen, leverde ik ook elektriciteit (al minimaal) terug.
@rhyme2192
@rhyme2192 11 ай бұрын
Warmtepomp zelf geïnstalleerd ? 5k is niet veel voor een warmtepomp
@timommering7645
@timommering7645 11 ай бұрын
Lucht-lucht warmtepomp stopt met verwarmen en dan wordt het heel snel koud omdat lucht niet veel energie kan opslaan. Bij lucht-water merk je er veel minder van omdat bij vloerverwarming de hele vloer een buffer is, deze bevat heel veel energie.
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 11 ай бұрын
Die koude januari week stond bij mij de warmtepomp 24h/d op vol vermogen. De slechtste dag heb ik 47kWh verbruikt, wat opvallend dicht in de buurt van 2kW (=max) en 24 uur zit. Maar wel grotendeels radiatoren hier, dus er is nog ruimte voor toekomstige verbetering). Van 1200 m³ naar ongeveer 160m³ per jaar voor koken en warm water. Serieus veel elektriciteit verbruikt, maar onder de streep over het hele jaar toch nog een nette besparing behaald.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 11 ай бұрын
Dank je voor je input
@RocketRiderToTheMoon
@RocketRiderToTheMoon 11 ай бұрын
Je zou wellicht kunnen overwegen om ventilatoren onder de radiatoren te plaatsen. Op Markplaats even neuzen.
@streamer6646
@streamer6646 11 ай бұрын
Leve de warmtepomp.
@jansmit4690
@jansmit4690 9 ай бұрын
Rob Easy Jetten ga naar je nest!!!!
@pretmark
@pretmark 11 ай бұрын
Wat is het nut van meten m2 ipv m3?
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 11 ай бұрын
Goede vraag. Persoonlijk vind ik m3 belangrijker maar installateurs gaan vaak uit van m2. De meeste mensen weten de m2 ook wel van hun woning.
@vdzprojecten
@vdzprojecten 10 ай бұрын
ENERPHIT kwaliteit renovatie 25kwh/m2 dat is de oplossing
@andresohier5228
@andresohier5228 11 ай бұрын
Top, ik zie graag je volgende flog
@marceljansen3812
@marceljansen3812 10 ай бұрын
Dus 400 besparing van een 4000 kosten systeem (ex onderhoud) dat meestal geen 10 jaar meegaat, maar zich naar 10 jaar terugbetaald. Buiten de storingen die je met gas niet hebt.. Makkelijke keuze toch?
@j.p.hendrix4389
@j.p.hendrix4389 10 ай бұрын
Een gasketel heeft ook onderhoud nodig en ik kan voorlopig alleen maar gissen naar welk onderhoud duurder is. Ik weet niet of je de media in de gaten gehouden hebt afgelopen winter, maar de installateurs hebben het razend druk gehad met gasketels die met de koude dagen met bosjes de geest gaven. Zoals elke vorstperiode overigens. Als mijn warmtepomp vóór of kort na break even point vervangen moet worden, dan zal ik de eerste zijn die het een mislukt experiment noemt, immers ik (en velen met mij) nemen wel het risico door in het diepe te springen en te kijken hoe het avontuur loopt. Dat niet iedereen budget vrij kan maken om dat risico te nemen, hoort er bij. Het blijft koffiedik kijken en er blijven mensen nodig die ervaring opdoen en delen om het op die manier voor toekomstige kopers makkelijker te maken. Aan de andere kant heb ik mezelf wel enkele jaren actief verdiept in warmtepompen, energieverbruik, isolatie, voor- en nadelen, en ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Maar dat geldt voor MIJN woning, mijn installatie, mijn energietarieven, mijn gezinssamenstelling, ... etc. En na heel veel informatie inwinnen, met mensen praten, experimenteren met de oude CV en een thermometer, heb ik de stap gewaagd. De eerste winter was spannend, maar nu heb ik er alle vertrouwen in. In elk geval heb ik een plan voor als het overheidsbeleid bewaarheid wordt, in die zin zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet, al zal ook ik nog wat stappen moeten maken.
@instappenvanhetgasaf.4374
@instappenvanhetgasaf.4374 10 ай бұрын
Je moet het even iets anders bekijken. Wanneer jij een nieuwe CV ketel moet aanschaffen dan heeft niemand het erover wanneer je die terugverdient. Bij een warmtepomp kan je dat wel want deze bespaart op gas. Wanneer je vervolgens de extra elektriciteit qua verbruik kan wegstrepen doordat je zelf je eigen stroom opwekt is de besparing nog eens vele malen hoger. Dan zit je in totaal al snel op een besparing van 1400 euro per jaar.
Deel 89 airco als verwarming Mijn ervaring na 3 jaar
4:55
In stappen van het gas af.
Рет қаралды 122 М.
88 Deel 2 uitslag warmtepomp airco onderzoek
4:53
In stappen van het gas af.
Рет қаралды 20 М.
It works #beatbox #tiktok
00:34
BeatboxJCOP
Рет қаралды 41 МЛН
Secret TRICK to reduce your gas consumption by up to 20% within 10 seconds!
5:41
Loodgieter Den Haag Stad
Рет қаралды 1,7 МЛН
27. Wat is het verbruik van een warmtepomp?
6:07
In stappen van het gas af.
Рет қаралды 212 М.
These New Heat Pumps Will Make a Real Difference
9:56
Sabine Hossenfelder
Рет қаралды 522 М.
SolarEdge: Zonnepanelen uitschakelen bij negatieve stroomprijs
13:45
Warmtepomp eindelijk goedkoop??
5:39
Ketel Klets
Рет қаралды 47 М.
Nekupujte tepelné čerpadlo pokiaľ nevidíte toto video.
15:03
HORVÁT servis
Рет қаралды 119 М.
This is how salt will warm up your house
12:42
Universiteit van Nederland
Рет қаралды 257 М.
The Truth about Geothermal Heat Pumps 2024🔥🤔
13:59
The HVAC Dope Show
Рет қаралды 54 М.
How This New Heat Pump is Genius
18:03
Undecided with Matt Ferrell
Рет қаралды 1 МЛН
5. Je huis verwarmen met een airco is de beste tip om je gasverbruik te verminderen!!
6:52