Avrupa'nın çevre dostu takıntısından değil, petrole bağımlılığı azaltmak; yani politik!
@suleymansinacelik2 ай бұрын
Avrupa sömürdü sömüreceğini. İklim krizinden kaynaklanıyor bu önlemler. Erken önlem alamazlarsa iyice çözüm üretilemez hâle gelecek.
@aquadap2192 ай бұрын
+
@mahmudiyekalyonu57342 ай бұрын
Önemli olan sonuç
@salihonurzorlu2 ай бұрын
@@mahmudiyekalyonu5734 Almanlar gençlik iksiri olarak radyasyon maskesi seansları duzenliyordu. Daha yakına dönersek süt yerine süt tozunu teşvik ettiler. Bu kadar karbonsuzlastirmadan bahseden Almanya otoyollarina hız limiti getirmiyor. Hâlbuki süper otomobiller hiçbir amacı olmayan yüksek karbon salınımina sebep oluyor. Kaldı ki bu politika Adolf Hitler'in bir propaganda politikası idi ve hala izinden gidiyorlar. Kapitalizmin doğa ile işi olmaz. Alman otomobil firmaları istemedikçe ne 2030, ne de 2040 da elektrikli araçlara geçilir. Bunların ışığında neticeye bakmak ne kadar mantıklı soru işareti.
@Evcilpalamut2 ай бұрын
Teknoloji editörünün klasik araba tanımı kadran, motor, göstergeler, benzin göstergeleri vb. Kendi kullandığı qashqai de de dijital…
@ahmetcan85852 ай бұрын
Birgün herkes elektirikli otomobile geçecek.
@gokhancatalciАй бұрын
ab çinli otolara vergiyi yükseltemez çünkü çinde birçok avrupalı firmanın çok büyük fabrikaları var riske aramaz satışlarını
@13muho19992 ай бұрын
A noktasından B noktasına gitmek için kullanılan hiç bir otomobil artık içten yanmalı üretilmemeli kimsenin derdi bindiği sıradan otomobilde motor sesi falan değil makul rahatlıkta, güvenlikte ve maliyette ulaşım. İlk başta çok farklı gelsede şehir içinde ağarlıklı otomobil kullanan biri elektrikli otomobilden tekrar içten yanmalıya dönmesi pek olası değil.
@gandalf94013Ай бұрын
Arabaya sadece ulaşım aracaı olarak baksaydık, araba yarışları hiç oluşmazdı. Bazılarımız arabalardan zevk alıyor, sadece ulaşım için görmüyor. Yarışlar sadece pistlerde olsun dersen o yarışan insanlar aynı zamanda trafikte de araba kullanıyorlar. Arabaların tasarımlarından, seslerinden, güçlerinden ve hızlı gitmekten zevk alıyoruz.
@13muho1999Ай бұрын
@@gandalf94013 Selamlar, itiraz ettiğiniz konu tam olarak hangi kısım anlayamadım, yarış izlemekten ben de keyif alıyorum ama trafikte kimseyle yarış içinde değiliz. Ayrıca ufak bir mantık hatası da yarışanların trafiğe çıktığı ile ilgili olan kısım, yarış pilotları da trafik kurallarına tâbi ve onlar da trafikte sizinle yada başkasıyla yarışmıyorlar bir noktadan diğerine gidiyorlar yani burada temel dert ulaşım.
@DenizOzturk-i9o2 ай бұрын
siz konuşurken giren görüntüler çok iyi baya profesonel duruyor.
@homerdomer2 ай бұрын
italyanlar hali hazırdaki bazı motosiklet markalarını çoktan çinlilerle canlandırdı bile, pazar birden çeşitlendi.
@EmrahTokalak2 ай бұрын
Çok güzel içerik üretiyorsunuz, iyi ikili oldunuz başarılar diliyorum. Togg sahibi olarak, motor sesi vs zerre umrumda değil artık. Elektrikli araçları çok sevdim, sessiz, titreşimsiz. Birçok elektriklide olduğu gibi Togg'da da, elektrikli motorun kendine has sesi ve regenerasyon durumunda çıkardığı seste beni olumlu olarak çok etkiliyor :) Ben çoğunluğun artık motor sesi filan aramayacağını düşünüyorum.
@ahmetburakgoktas79962 ай бұрын
Bu seriye devam. Emeğinize sağlık
@zuschauer26732 ай бұрын
Arabalar için yedek bulamamak gibi bir şey yok neredeyse tüm araba üreticileri zorunlu en az 15 senelik stok yapar ve tüm dünyaya stoklamaya dağıtılır. Bu sıkıntı 25 yıl sonra başlar ona rağmen gene de yedek parça bulunur özlelikle yakıtlı motorlar için .
@emrEHusmen2 ай бұрын
Ozan ile bu otomobil seriniz çok iyi oldu Mesut Bey.. gündemle ilgili gerçekten doyurucu ve keyifli sohbetleriniz oluyor.. her hafta devamını bekliyoruz.. başarılar dilerim 👏😊
@Salihmanisali2 ай бұрын
Robotlar geliştiği zaman ulaşıma ihtiyaç kalmayabilir. Bizim yerimize işe giderler, gezerler. Biz de robot kiralarız.
@Aymazoglu2 ай бұрын
Plugn hybrid garip geldi bana seat taracco mesela 50km gidiyor elektrik tarafi ve hizli sarj da yok.
@malicelik0182 ай бұрын
Emeğinize sağlık.
@hulusih2 ай бұрын
Sınırlı/sayılı üretimi yapılmış klasik arabaları bir sanat eseri olarak görüyorum ve bunlarda elektrik bir opsiyon olmayacaktır. Öte yandan VW kaplumbağa gibi milyonlarca üretilmiş araçlar bence elektrikli olması gayet güzel olur.
@WarDragonsTRDEMIRCAN2 ай бұрын
Şu an elektrikliklilerin tek problemi var o da bataryadan dolayı menzil, bataryadan dolayı hız. Altyapı teknik destek ücretler vesaire halledilir. Bataryaların kapasite ve teknolojilerinin gelişmesi lazım
@volkankemalsen37712 ай бұрын
Togg'un her tarafı yerli olsa ne yazar yabancılardan daha pahalıya satıldıktan sonra
@yuzemir2 ай бұрын
Yerli araç üretilince diğer araç fiyatlarının düşmesini sağlayacak diye ballandıra ballandıra anlatıyorlardı. Yalanlarını seviyim...
@ryanloni21522 ай бұрын
türklerin başına ne geliyorsa ırkçılıklarından geliyor
@Mdxceed2 ай бұрын
100 yıllık firmalarla daha 1 senedir araç üreten bir firma nasıl yarışacak hemen? Yılda milyonlarca araç satıyorlar. Togg aynı seviyeye geldiğinde tabi daha uygun fiyata gelecek biraz sabır etmeniz lazım. Türk markasına düşman olan vatan hainidir! 🎉
@eyyupcancelik96492 ай бұрын
Hocam aslında kredi hakkı adeta arabayı 0a veriyorlar 20 dk önce bir banka kredi teklifi için aradı 50k 12 ay taksitle kredi istedim aylık 50k ödemesi var diyorlar
@irfandavarci28192 ай бұрын
Togg ithal arabalar ucuz zaten.
@huseyingaziakbas2 ай бұрын
Çok teşekkür ederiz...
@cerginho222 ай бұрын
Seriye devam Ozan Bey renk kattı
@bbirkna2 ай бұрын
Otonom Sürüş hakkinda detaylı bilgi bekliyoruzzzzzz
@sertcom2 ай бұрын
Program ismi Garaj olsun bence🎉
@Hakan.K2 ай бұрын
Avrupa markalarını Nokia'nın akıbeti bekliyor!
@EmirhanYILMAZ-p9l2 ай бұрын
Yayinlarin devamini bekliyoruz
@melihcantoker20322 ай бұрын
Ben şöyle düşünüyorum fosil yakıtlı arabalara donanım değişikliği yapılması gerekiyor yani araçdaki motor ve gerekli parçalar elektrikli hale dönüştürülmeli bu tarz kitler yapılması gerekiyor. otomobil firmalarına da ek bir kulvar açılacak gibi duruyor.
@forlancavani2 ай бұрын
Elektrikli bir eski model dönüşümü kiti olsa dediğim otomobiller var ama yeni ve retro olarak bazı modellere markalar dönecek bence
@fatihkeskin42942 ай бұрын
Kasa olarak hoşuma giden ama sırf motor masrafın ve gücünden dolayı tercih edemediğim klasikleri (Murat 124 gibi) elektrik dönüşümü çok iyi olur
@bulentkus782 ай бұрын
İkonlaşmış klasikler değil.Hala parçası bulunan günlük hayatta kullanılan araçları , ucuz bir şekilde elektrikliye çevirmek mantıklı olur bence. Baştan kaporta şasi koltuk üretmeye gerek kalmaz. Ekolojiye çok faydası olur. Sadece motor, şanzıman ve gösterge panelinin değişmesi yeterli.
@murathaki2 ай бұрын
En sevdiğim seri haline geldi
@umutucr2 ай бұрын
klasik otomobilleri elektirikliye çevirenler yargılanmalı :)
@kaportacikudrettin2 ай бұрын
İçten yanmalıların elektrikli dönüşümleri büyük bir sektör olacak. 2012 de Türkiyede bu işe giren bir firma vardı. Ama henüz bu olay olgunlaşmadığı için fazla erken yapılmış bir atılım. Maalesef tutunamadılar. Ancak gelecek burada. Bu arada klasik muscle araçları elektrikliye dönüştürmek çok güzel bir fikir bence. Sürekli yakıtla uğraşmaktansa sessiz daha atik yüksek kabiliyetli ama gerçekten şık görünen bir klasik arabaya binmek çok mantıklı.
@BilgeBaykusTOL2 ай бұрын
O yıl ulaştırma bakanlığı(yanlış hatırlamıyorsam) tek bir yasa ile dönüşüm işinin içine etmişti. Otomobillerde, fabrikadan çıktıkları motorların değişimi yasaklanmıştı. Cidden böyle bir şey gerçekleşti bu ülkede. Özellikle o şirketin taksilere dönüşüm yaptğını ve çoğu kişinin de sıraya girdiğini hatırlıyorum ama bu yasa sonrası batmıştırlar diye düşünüyorum. Birilerinin işine gelmedi yani dönüşüm. Ayrıca o yıllarda Renault şirketi Laguna gibi bir kaç modelini fabrikada elektrikli olacak şekilde tasarladıklarını belirtmişti. Yani motorlarını değiştirerek kullanıma hazır şekilde tasarlandılar ama beklenen değişim gerçekleşmemişti.
@CAN.N.2 ай бұрын
Abi seste bir cızırtı var düzeltirsen senin için iyi olur .
@froknowsphoto63062 ай бұрын
10cu dakikadaki gorsel hangi ulkeye ait? 1000den fazla arac var acik arazide
@useronly2 ай бұрын
Tesla nın otonom giden robotaksisi büyük şehirler için en uygun ulaşım aracı olacak.
Yorumu okudum sesi duyar oldum ne güzel haberim yoktu sesten suanda çok rahatsız ediyor , senin yüzünden 😢
@horus15532 ай бұрын
@@Muratticn😢
@hadielgus720Ай бұрын
Kafamız saten karışıktı, iyice karistirdınız🙃
@aquadap2192 ай бұрын
Bence klasik otomobillerin içindeki o eski motor, ibreler, vites ve direksiyon, arabanın ruhunun bir parçası. Bu unsurlardan birini bile çıkarmak, o klasik otomobilin ruhunu tamamen zedeler. Bana göre, klasik otomobil alan biri, sadece dış görünüşü için değil, içine oturduğunda yaşadığı o 'vintage' hissiyatı, motorun sesi ve arabanın titreşiminden aldığı zevk için tercih ediyor. Bu yüzden, klasik otomobillerin elektrikli versiyonlarının piyasaya sunulması pek mantıklı gelmiyor.
@murathaki2 ай бұрын
Programın ismi Oto Çalıştır olabilir bence.Tak Çalıştır gibi Oto Çalıştır.Uzun yıllar devam eder umarım
@AlirAlbayrak2 ай бұрын
Çok güzel duruyor omoda, geri bildirimler de çok ağırlıkla iyi yönde gönlüm kaymıyor değil valla oraya doğru
@QuetzalCOADL2 ай бұрын
çok kötü bir dip ses var
@Drivetime_TV2 ай бұрын
❤
@anilcanefil2 ай бұрын
Bir elektrikli otomobil alacaksınız fiyat bandınız 1-1.5m tl hangisini alırdınız acaba
@Mdxceed2 ай бұрын
Kia Ev3
@demirhandincergursoy36372 ай бұрын
elektrikli, yüksek teknoloji içermeyen spor veya lüks araç çin pazarında işi zor. çin pazarı olmazsa sadece sınırlı avrupalı tüketici için araba yapan markalar küçülecek veya kaybolacak.
@aktugantika2 ай бұрын
Abi bi de "ruhu kalmadı" bakış açısını çok yanlış buluyorum o zaman gidelim hepimiz MSDos'lu yatay beyaz kasa kullanalım abi o dit dit sesi gelcek diye 52k modem takalım ruhu var diye böyle bakış açısı olabilir mi? Teknoloji oldu mu konu ben hiçbir duygusal bakış açısını anlayamıyorum en temelinde bu teknolojiler bizim hayatımıza yardımcı olarak var bence çok anlam yüklememek lazım ya
@qwenn482 ай бұрын
Araba meselesi telefona dönecek gibi herkesin elinde gayet yeterli iş görecek telefon var marka bazlı ufak ayrıntılar için değiştiriyor yeniliyor arabada öyle olacak muhtemelen hepsi yeterince hız yeterli miktarda konfor verecek çok uçmaya kaçmaya gerek kalmayacak ama bu biraz zaman alacak bi ara hatırlarsınız samsung s3 s4 zamanında telefonlar neredese 1-2 yıl içinde teknolojinin hızlı gelişmesiyle çöp oluyordu 3-5 senede teknoloji oturdu arabada şuan bu durumda.
@investoridea2 ай бұрын
Avrupa otomobil ve kimya endüstrisi olmasa Türkiye'ye benzer. Zaten ortadoğulu göçü ile benzemeye başladı bile
@oguzkaanklc2014Ай бұрын
Avrupalılar gittikçe muhafazakârlaşıyor muhafazakârların çok çocuk yapması ve göçmenlerin gelmesiyle. Artık yeni bir döneme geçiyoruz dünyaya artık Asyalılar yön verecek devir yine değişti herzaman ki gibi.
@ergindemir73662 ай бұрын
Eski model arabaların parçası zaten bulunmuyor. Ayrıca ayda bir kullanılacak araba için her sene bakım yaptırmak da çok masraflı. Elektirikli arabaya geçiş şu anda mantıksız ama klasik arabayı elektrikliye dönüştürmek çok mantıklı.
@investoridea2 ай бұрын
Çinli markaların arkasında çin devleti var ama avrupalılar şirket imkanı ile yapmaya çalışıyor.
@Erenimo-pp2jx2 ай бұрын
Ayy gerçekten mi? Bak şimdi çok üzüldüm gidip 1 milyon fazla para verip hurda Avrupai aracı alacağım
@investoridea2 ай бұрын
@@Erenimo-pp2jx türkiyenin en büyük müşterisi avrupadır. İhracatta payı %50ye yakın. Avrupa batarsa arkasında türkiyeyide çeker. Çinliler türkiyeye 40 milyar dolarlık ma sattılar ama 3 milyar dolarlık ürün aldılar.
@bahadirtokmak51352 ай бұрын
Ya Çinli arabalar çok çok daha fazla özelliklerle geliyor. Adamlar yapıyor ve 3 te 2 fiyatına satıyor. Avrupalıların alışmış bom boş arabalara milyonlar istemeye
@13muho19992 ай бұрын
Avrupalı üreticilerin tamamı defalarca karşılıksız destekler aldılar hatta Fransa Hükümeti direkt %15 Renault hissedarı yani bu kadar büyük bir organizasyonun kendi kendine ilerlemesi mümkün değil.
@coskungulec77392 ай бұрын
Mesut yola devam kardeşim doğruları konusuyon
@lutfiozdemir20972 ай бұрын
Elektrikli otomobil teknolojisinin doğasına uygun olmayan eski modellerin emekliye ayrılmasının başlıca sebebi, bu araçların tasarımlarının doğuştan elektrikli olmaması. Bu eski şaseler, batarya yerleşimi ve aerodinamik açıdan yetersiz; ayrıca, bataryaların ağırlık dağılımı nedeniyle araç dengesinde sorunlar yaşatıypr. Tüm bu faktörler, elektrikli araçların asıl doğasına ters düşer. Gerçekten elektrikli bir araç sahibi olmak isteyenler, akıllı cihazlar gibi sensörlerle donatılmış, yüksek aerodinamik değerlere sahip, ağırlık dengesi doğru ayarlanmış ve hafif şaselerle birleştirilmiş bir araç tercih etmelidir. Aynı şaseye elektrikli motor ve batarya yerleştirmek, ne yazık ki mantıklı ve verimli bir elektrikli araç ortaya çıkarmamaktadır. Ford'un aldığı karar, gelecekteki elektrikli araçlar için daha doğru bir adım olacak.
@Mdxceed2 ай бұрын
8:26 Ya çok güzel cevap vermişsin. Maalesef Mesut bunu anlayamıyor, her şaseye elektrikli motor takalım diyor acaba uygun mu diye bakmıyor. Üzücü bir durum...
@tackuyumcu26262 ай бұрын
Anadol markasını verebiliriz bizde.....
@coskungulec77392 ай бұрын
Elektrikli konuşalım
@coskungulec77392 ай бұрын
Elektrikli araba alana Maltada 12 bin euro devlet para veriyo arabayı aldıktan 7 ay sonra para iade veriyo bazı sarz istasyonlarida 11 22 kw bedava
@sedatakcay99812 ай бұрын
Bizim togg yalan oldu galiba....
@funkie072 ай бұрын
Fosil yakıt ile büyümüş biri olarak elektrikli otomobilleri de deneyim etme fırsatım oldu ancak hiçbiri bir içten yanmalı motor gibi keyif vermiyor. Ailem ile kullanmak adına bir Toyota hybrid güzel ancak diğer taraftan o motorun çalışma mantığı ile bana verdiği haz paha biçilemez bir Alfa Romeo örneğin elektrikli düşünemiyorum hiç hoş değil benim açımdan :)
@aktugantika2 ай бұрын
Ben benzinciyim diyen fosildir hocam yeniliklere kapalıdır benzinli araçlar aşırı ilkel ve gereksiz parçalara sahip giriş seviye ulaşım araçlarıdır. Bu şu anki elektrikli araçları mükemmel yapmıyor ama maksimum bundan 100 yıl sonra zamanında benzinli araçlar vardı diye geçmişimizle dalga geçicez
@ruffplus2 ай бұрын
elektrikli araçlar a noktasından b noktasına gitmek için üretilen karakteri olmayan araçlar benim açımdan, sesi soluğu olmayan tek bir amaç için üretilmiş şeyler. Benimle aynı düşüncede olan milyonlarca insan var, sırf hissiyat, keyfi vs sebeplerle içten yanmalı motorlar tercih eden insanlara fosil demek komik olur ki Türkiye için bahsedilen sürede adaptasyon sağlanması imkansıza yakın, örneğin şu an 400/600k arasında araçlar dışında piyasada satış namına hareket yok, en ucuz elektrikli araçların bile Türkiye açısından ulaşılabilir olmaması bizim açımızdan bu sürecin geleceğini çok net bi şekilde gösteriyor...
@AlirAlbayrak2 ай бұрын
Sen kaç tane elektrikli araç kullandın kardeş bugüne dek? Fosil sana derler. 200-300km araçlarda, 50-100km menzil motosikletlerde menzil şu anda. Altyapısı, şarj istasyonları, şarj süreleri hiç bir şeyi henüz yerleşik hale gelmemiş, gelişmemiş, verim oranı acayip derecede düşük düzeyde bir teknoloji. Benzinlinin yarısını bile vadetmiyor şu anda. Ne demek benzinci fosildir? Kıt beyinliler fosildir şu iki teknolojiyi kıyaslamak için. Elektrikli için 10 yıl var adam akıllı yerleşik sisteme geçmesine. Boş konuşmayın orda burda. Şu an benzin tektir.
@Mdxceed2 ай бұрын
@@AlirAlbayrakPetrol kuyun var sanırım senin rahat konuşuyorsun. 🎉
@AlirAlbayrak2 ай бұрын
@@Mdxceed Alakası yok. Senle aynı paraya alıyorum benzini. Daha elektrikli hayali yokken insanların ben 1.5 sene elektrikli motor kullanıyordum. Acayip derecede kısıtlayıcı bir şey. Yani iyidir şudur budur konuşulur neyse de, benzinden iyidir diyecek adamla zaten konuşacak bir şey yok.
@aeterno51292 ай бұрын
Quardz krizi tüm dünyadaki saatçiliği kökten değiştirmişti. Tüm swiss made saat üreticileri batmanın eşiğine gelmişti. Hatta birçoğu eski mekanik saat üretim şablonlarını bile çöpe atmıştı. Sonradan anlaşıldı ki gelip geçici bir trendmiş. Şu an pilli saatler ucuz ve tercih edilmeyen saatlerdir. Sadece ekonomik durumu kötü insanlar pilli saatlere yönelir. Fakat mekanik saatler, gün geçtikçe satışları artan ve değerlenen saatlerdir. Ben bu dönüşümü de buna benzetiyorum. Üretim hatları illaki bir gün geri dönecek, marka tüm üretimini elektirikleye kaydırsa bile.
@oguzkaanklc2014Ай бұрын
Kaç tane saat takan insan var ki de mekanik saatler olmedi falan diyorsun saatler akıllıya döndü pilli saatler ucuzmuş kötüymüş aynen knk
@aeterno5129Ай бұрын
@@oguzkaanklc2014 Beni yanlış anlama ama senin sosyo ekonomik durumunla alakalı bir konu saat konusu.
@YASINADIN2 ай бұрын
Önce yanma patlama problemini çözsünler , menzil , şarj süresi , pil örmü vs vs bunlara girmiyorum bile . Koskoca elektirikli mercedes bile durduğu yerde alev aldı .
@fitchungus68032 ай бұрын
Renault'a tebrikler. Ya zaten vergiler sayesinde bir mal sahibi olamıyoruz, şimdi otomobil de kiralık olsun. Hiçbir şeyinizi olmasın kiralık evde oturun kiralık arabaya binin, tatile gitmek için kredi çekin. 357 gün eşek gibi çalışıp 7 gün krallar gibi tatil storylerinizi de instaya döşersiniz. Distopya gibi. Bahane de hazır. Trafik. Bakın bakalım Singapurda neden öyle bir sorun yok.
@hiziraliyilmaz2 ай бұрын
.
@CemBurakEngin2 ай бұрын
İlk yorum
@sertcom2 ай бұрын
Mesut bey Hype diye bir özellik gelmiş ne işe yarıyor?
@alperkaya76832 ай бұрын
Şimdi kızacaksınız ama elektrikli araçlar hakkında bilgi ve tartışma açısından bi dolu batarya değil şu an kıyas olabilecek tek örnek olduğu için söylüyorum , fakat genel ve yüzeysel olarak hoş bi sohbet ve bilgi içeren program olmuş , ama lütfen bi tık daha derinlemesine bilgi olursa daha faydalı olacak diye düşünüyorum alınan bilgiler hep haber başlıkları kıvamında olmuş çok yüzeysel kalıyor teşşekkürler bu program için ayrıca.
@MesutCevik2 ай бұрын
Biz dolu batarya ile aynı şeyi yapmıyoruz. Bu programın amacı pil nasıl çalışır veya içinde ne var anlatmak değil. Sektörel etkileri konuşmak, dünya nereye gidiyor ne konuşuyor aktarmak. Kıyas yapmanız bence anlamsız.