Her zamanki gibi çok kaliteli bir yayın olmuş, Amerika'da uzmanlık süreci hkk sık sorulan sorularla ilgili soru-cevap şeklinde ilerleyen değerli bilgiler edinebileceğiniz bir 1 saat. Su gibi akıp geçti, ağzınıza sağlık :) Devamını merakla bekliyoruz.
@yemredemirelmd2 жыл бұрын
Selamlar hocam, siz radyolojinin hangi alanında görev yapıyorsunuz? Diagnostik, interventional veya normal radyolojinin farkları nelerdir? Radyolojinin detaylarıyla ilgili bir video çekerseniz çok mutlu olurum, sevgiler.
@NisaCemOren Жыл бұрын
Benim alanim diagnostic radiology abdomen subspeciality. Ilave olarak neuroradyoloji ve meme radyolojisi egitimi de aldim. Girisimsel turkiyedeki gibi burada da.
@soberman82392 жыл бұрын
Merhabalar sayın Hocam, Ben Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinin İngilizce Tıp bölümünde okumaya bu yıl başlayacağım. Newyork doğumluyum. Amerikadaki Tıp kariyerimi başlatmak için yapmam gerekenler nelerdir vatandaşlığımın katkısı nasıl olur bilgilendirirseniz çok müteşekkir olurum.
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Kanaldaki diger videolara bakmanizi oneririm
@muratcan6452 жыл бұрын
Merhaba hocam amerika da beyin cerrahisi için neler yapmalıyız ? çünkü insanlar amerikada cerrahiye alım çok az ve zor diyorlar beyin cerrahisine imkansız gözüyle bakıyorlar. bu sene tıp fakültesine yerleştim ve orta okuldan beri beyin cerrahı olmak istiyorum ve insanların imkansıza yakın olduğunu söylediklerinde açıkçası biraz üzüldüm ve çoğu kişinin amerika hayali vardır onlardan biride benim tıp fakültesinde neler yapmalıyız nasıl çalışmalıyız ? kaç kere amerika veya farklı ülkelere gidip staj, gözlemci, araştırmacı olarak çalışmalıyız ortalama kaç tane mektup almalıyız ? ve bunları kaçıncı sınıfta yapmalıyız ? detaylı olarak bu süreci anlatabilirmisiniz veya video çekebilirmisiniz ? Teşekkürler 🙏
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Kanalda surece ait cok video var. Istersen izleyebilirsin
@what29042 жыл бұрын
Merhaba hocam.Ben şimdi tıpp kollejinde okuyorum ebelik gibi bir şey ve orayı bitirdikten sonra tıpp uni'sine başlıyıcam. Sizce o ebeliği güzel puanla bitirirsem cv'ma pozitif bir yanı olur mu?
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Ileride oby-gyn olmak gibi bir dusunceniz varsa anlamli olabilir, onemli olan CV de sureklilik. Surekli bir gelisim halinin korunmasi.
Merhabalar, öncelikle yayın harika bilgiler içeriyor. Bu emeğinizden ve değerli vaktinizi bize ayırdığınızdan ötürü size çok teşekkür ediyorum. Mentorlük hizmeti verenler olduğunu söylemişti Cem abi aranızda. Acaba nasıl başvurabiliriz ismi çok anlaşılmadı akademinin yayında? Eğer kabul ederseniz ben başvurmak istiyorum bu nedenle bu soruyu yönelttim. Bilimle kalın.
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Ersin oren self learning academy eoselflearning.com
@athelas29 Жыл бұрын
🙏🙏🙏🤩
@merthacdertli85202 жыл бұрын
Hocam 6. sınıf öğrencisiyim, bu ocak veya şubatta step1i versem yaz için electivelere yetişebilir miyim
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Elective icin simdiden gorusmelere baslamaniz gerek bence
@merthacdertli85202 жыл бұрын
@@NisaCemOren ama hocam henuz step1i vermedim
@merthacdertli85202 жыл бұрын
Ve bu sorun olmayacaksa nereyle gorusmem gerek
@yaren8422 Жыл бұрын
hocam elective yaptınız mı ?
@tuba96522 жыл бұрын
Hocam hangi bölümde uzman olmak istediğim konusunda henüz karar vermiş değilim 5. Sınıfım şuan göz çekici gelmeye başladı ama duydum ki göz competitive bir bölüm bir de buna uygun cv geliştirmek gerekiyor bölüme karar vermeden cv geliştirmek çok zor geliyor ne yapacağımı şaşırıyorum ne önerirsiniz bunun için
@NisaCemOren2 жыл бұрын
Bence aklindaki branslarda birkac gun gecirerek, ortami gozlemlemek gibi mesela, fikirlerin netlesebilir. Yatan hasta ve poliklinik seklinde gozlem yapmani tavsiye ediyorum ben bu durumlarda. O sirada da sinavlari halledip ingilizce calisabilirsin
@shorts11972 жыл бұрын
Hocam koç gibi vakif uni ler avantajli olur mu amerika için yada tipi amerikada okumak mantikli olur mu
@bmd29592 жыл бұрын
Amerika’da tıp okumak çok makul durmuyor. Elbette biraz katkısı olur ama o kadar borca girmeye değmez. Aynı şekilde Amerika’da tıp fakültesine girmek Match kadar zorlu bir süreç.
@NisaCemOren2 жыл бұрын
En optimal olani Amerika da okumak ama bir international student icin loan almasi vs yani maddi durumlar cok kulfetli, tabi imkan varsa neden olmasin. Digeri vslo programi olan universiteler genellikle ozel olanlarin ABD deneyimi icin avantajlari diger okullara kiyasla oldukca fazla. Mantikli bir tercih olur
@shorts11972 жыл бұрын
@@NisaCemOren teşekkürler hocam aradaydim seçim konusunda