No video

Akademisyen olmak için Üniveriste Tercihi (y.lisans ve doktora seviyesinde)

  Рет қаралды 30,319

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

akademik kariyer isteyen arkadaşlar için yüksek lisans ve doktora seviyesinde üniversite tercihi yaparken dikkat edebilecekleri noktaları bilebildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
Hocam, ben lisans mezunu olduktan sonra akademisyenlik düşünüyorum. Akademisyenlik için üniversiteler arasında fark var mıdır? Özel sektörde önemli olduğu düşünüyorum fakat akademisyen olmak isteyen biri için fark eder mi? Lütfen yardım edin. Kafam çok karışık.

Пікірлер: 71
@rabiadogan182
@rabiadogan182 5 жыл бұрын
Hocam böyle videoların devamı gelsin lütfen. Ben üniversite tercihimi bu sene yapacağım en başından beri hayalim hangi bölümde okursam okuyum akademik ilerlemek böyle videolar beni çok heycanlandırıyor o yüzden. Sayenizde yeni şeyler de öğrendim. Çok teşekkürler 🙏
@kadir9765
@kadir9765 5 жыл бұрын
Hangi bölüm
@cagrsahin9358
@cagrsahin9358 7 жыл бұрын
Vallahi hocam, Türkiye'nin çok farklı lokasyonlarında çok farklı problemler altında akademisyen olmaya çalışıyoruz, yorulduğumuz yerde videolarınızı izleyip tekrar gayrete geliyoruz. Allah razı olsun.
@busrakeyfli1124
@busrakeyfli1124 8 жыл бұрын
Kesinlikle çok yararlı bir video olmuş bence hocam. Yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. :)
@gulsahgok3246
@gulsahgok3246 5 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim kendi adıma videolarınızı izleyerek kendime yol vermeye çalışıyorum hocam iyi ki varsınız 🙏🏻
@egitimdeveogrenmedezihinse8107
@egitimdeveogrenmedezihinse8107 5 жыл бұрын
Alanınız keşke felsefe olsaydı, örnekleri felsefe alanından verirdiniz :)
@sinanhortacli9825
@sinanhortacli9825 4 жыл бұрын
Hocam Merhabalar, ben lisans ve yl aynı üniversitede okudum. Doktoraya gireceğim fakat siz başka üniversitede yapın diyorsunuz. Usta çırak ilişkisi yeni üniversitede sıfırdan kurulabilir mi? Çekincem budur. (Köklü bir üniversiteden mezun olmadım fakat hocalarım lisanstan beri tanıyorlar). Bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum Teşekkürler.
@seydagulaydn6012
@seydagulaydn6012 3 жыл бұрын
1)hoca seçimi önemli (ingilizce bilmeli literature hakim olmali yayinlarina bak aktif olmalı) 2)calisma ekibi (is paylasimi yapabilecegin) 3) üniversite onemli yuksek siralamadakilerden seç 4) çalışacağın alani belirle mulakkatta soracaklar
@erdalisikdemir4847
@erdalisikdemir4847 6 жыл бұрын
çok teşekkür ederim hocam emeğinize sağlık
@holycore9867
@holycore9867 6 жыл бұрын
bir video en fazla bu kadar yararlı olabilir heralde
@izansengun
@izansengun 5 жыл бұрын
hocam harikasın. Çok yararlı oldu
@ceylanelis1513
@ceylanelis1513 7 жыл бұрын
merhaba hocam ben moleküler biyolog öğrencisiyim ve ilerde de araştırma görevlisi olmak istiyorum bunun için de sadece ales ve yds sınavına girp iyi bir puan aldıktan sonra üniversitelerde nasıl kalınır kı tercih mi yapılıyor yoksa hocalar mı bizi yanında tutarak üniversitenin kadro açmasıyla mı alınır??
@okanogan93
@okanogan93 3 жыл бұрын
Hocam harikasınız harika
@cevherdemooglu6208
@cevherdemooglu6208 6 жыл бұрын
Merhaba hocam faydalı videolar icin tesekurler yararlı bilgiler .. sormak istediğim bi sey var bu videoda bahsettiginiz , universiteleri secerken genel siralamaya degilde bolum bazinda siralamasina bakıp tercih edin diyorsunuz, acaba nerden bulabiliriz bu bolum bazli siralamalari, bildiginiz bi yer varmi? simdiden tesekkurler
@ismailkeremdemir2977
@ismailkeremdemir2977 6 жыл бұрын
hocam üniversitenin asıl etki ettiği yer üniversite demişsiniz ancak benim merak ettiğim işin maaş boyutu. tamam yüksek üniversitenin sağlayacağı bir prestij illa ki söz konusu olacaktır. her şey para da değil ama odtü mezunu bir adam niye gidip akademisyenlikle yetinsin ki. yetinsin derken yanlış anlaşılmasın bana göre en mühim meslektir ülkemiz ve geleceğimiz adına. fakat şu var ki fırat üniversitesine 200binle yerleşip az bir eforla( rakipleri odtüdekilere göre çok daha basit olacağından) çok yüksek ortalamalara sahip olup, çok daha kolay bir şekilde akademisyen olup aynı maaşı almayacak mı sonuçta ikisi de devlet memuru olacak. bilmediğimden soruyorum yoksa yargılamak falan haddime değil tabi ki. belki odtü deki akademisyenlik yapanın ekstra geliri vesaire vardır diye bilmediğimden soruyorum. ha odtüdeki adam kendini daha çok geliştireceğinden ek işler yapıp ekstra para kazanabilir de orası ayrı konu. ben devletten alacakları maaş konusundan bahsediyorum.
@lumisomi8835
@lumisomi8835 7 жыл бұрын
hocam, farklı bir bölümde okumuş birisi olarak çok değerli bilgiler vermişsiniz lakin sormak istedim; söyledikleriniz çok yerinde ancak yüksek lisansı yeditepede, doktorayı yıldızda yapmışsınız, linkedin'den gördüğüm kadarıyla ancak 2012'de yurtdışına çıkmışsınız. o kadar söylediğiniz ilerici bilginin ardından bunu cv'nizde gördüğümde şaşırdım ve görece hayal kırıklığına uğradım. daha önce yurtdışına çıkma imkanınız veya türkiye'de daha iyi bir okulda okuma imkanınız yok muydu? yıldız benim bulunduğum zamanda (2010) ingilizce eğitim nedir bilmezdi, hocaları ingilizce bilmezdi, dünya sıralamalarında ne subject ne de genel olarak sıralaması yok vs...
@recepdurmaz3767
@recepdurmaz3767 6 жыл бұрын
Merhaba hocam. Ben Gazi üniversitesinde Besyo okuyorum yüksek lisans için de not ortalamamı 3 ün üstünde tutuyorum Akdeniz' e geçiş yapmak da istiyorum sizce kariyerim için olumsuz mu olur?
@helincetin7876
@helincetin7876 5 жыл бұрын
Agziniza saglik hocam.
@mustafabedriyazar8476
@mustafabedriyazar8476 Жыл бұрын
Hocam merhaba, Yuksek Lisansi turkiye de hangi universite de tavsiye edersiniz, bolum ; felsefe, sosyoloji yada psikoloji.
@ilhamqedirov1523
@ilhamqedirov1523 6 жыл бұрын
Hocam doktora icin yds sinavi zorunlu mu? Bende dil yok turkce okumak olmuyormu?
@cevriyeisler8122
@cevriyeisler8122 5 жыл бұрын
Hocam merhabalar, iyi günler. Bir sorum olacaktı size. Akademisyenlik istiyorum fakat aklima bir soru takıldı. Akademisyenlikte mezun olunan bölümün önemi nedir? Bu yıl tercih yapacağım tarih ile türk dili ve edebiyatı arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim? Videolar için çok teşekkür ederiz hocam, mutluluk ve başarı her daim sizinle olsun. :) 🌸
@lovemeokey7427
@lovemeokey7427 4 жыл бұрын
Ne tercihi yaptın/yapıcaksın? Bende çok kararsızım:(
@kagancalk9188
@kagancalk9188 5 жыл бұрын
Hocam digelim ki biz bilgsyr muhendslgnden mezun olduk ve bi sure sonra akademisyen olduk o zaman bulundugumuz uninin herhangi bir bolumunde aynı zamanda okuyabilir myz
@nisamylmaz397
@nisamylmaz397 5 жыл бұрын
yeniden ayt-tyt ye girmek şartıyla evet, aynı anda lisans ve yükseklisans yapabilirsiniz. fakat 2 lisans aynı anda olmaz
@bilalacar3575
@bilalacar3575 3 жыл бұрын
@@nisamylmaz397 aöfte oluyor
@umutcanyener2447
@umutcanyener2447 8 жыл бұрын
Merhaba hocam. Ben makine mühendisliği okuyorum ve programlamaya da meraklıyım. Fakat bölümümün akademik kariyere fizik bölümü ya da bilgisayar bölümü kadar uygun olmadığını düşüncesine kapılıyorum. Aynı zamanda acaba benim bölümüme bakış açımda bir sorun mu var diye de düşünmekteyim. Bir yandan akademik kariyer isteyip diğer yandan hemen umutsuzluğa düşüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bakın akademide (üniversitede) bir bölüm varsa bu bölümün bilimsel alt yapısı mutlaka vardır ve her bölüm akademik kariyer için uygundur (aksi halde zaten böyle bir bölüm olmazdı, gerçi son dönemde neredeyse meslek bulma kurumuna dönüştüğü için üniversitelerde bu şekilde akademik derinliği olmayan ve bilimsel bağlantısı bulunmayan bölümler açılıyor ama makine mühendisliği bunlardan değil emin olabilirsiniz, hatta belki de bilimsel alt yapısı en köklü olan mühendislik alanlarından birisidir diyebilirim). Akademik kariyer konusunda tabi başka parametreler var, mesela bilgisayarın avantajı daha az rekabet olması (bunu basitçe kendi gittiğiniz üniversitedeki makine mühendisliğindeki hoca sayısı ile bilgisayar mühendisliğindeki hoca sayısını karşılaştırarak görebilirsiniz). Evet doğruları söylemek gerekirse bilgisayar mühendisliğinin uygulama alanı olan bilişim sektörü çok daha hareketli ve daha fazla iş imkanı var. Bu da akademideki rekabeti azaltıyordu (en azından uzun yıllar böyle oldu, şimdilerde işler değişiyor). Özetle makine mühendisliğinde akademik kariyer yapılabilir, ama sizin zevk alıp almamanız, konuyu sevip sevmemeniz ve ne kadar meraklı olduğunuz çok önemli. Şayet bunlardan eminseniz başka hiçbir şeye bakmayıp bölümünüze yüklenin. Zaten durum buysa, çok iyi bir not ortalaması ve sonrasında iyi imkanlarla akademik kariyer size açılacaktır. Ama sevmediğiniz bir bölüm veya ilginiz olmayan bir bölümse o zaman oturup konuşmak gerekir. Başarılar dilerim.
@umutcanyener2447
@umutcanyener2447 8 жыл бұрын
***** teşekkür ederim hocam
@ibrahimkurular9272
@ibrahimkurular9272 4 жыл бұрын
Hocam Adnan Menderes Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliği eğitim kalitesi sizce nasıl? Akademik kadrosu hakkında ne düşünüyorsunuz?
@osmancanuzunkaya6595
@osmancanuzunkaya6595 7 жыл бұрын
Merhaba hocam, Dokuz Eylül İşletme bölümünde okuyorum.Akademisyenlik düşünüyorum ve gerçekten çok istiyorum video da yüksek lisansı başka bir okulda okumayı tavsiye ettiniz.Sizce Dokuz Eylül'ün dışında nerede yüksek lisans ve doktora yapabilirim veya Dokuz Eylül de kalmalı mıyım cevaplarsanız sevinirim :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
yapacağınız en güzel şey, yurt dışına gitmek ve sıralamada yüksek yerlerde olan bir üniversitede kabul bulmak ve aynı zamanda da iş bulmak olurdu. tabi kimsiniz, şartlarınız nelerdir bilmeden genel olarak yazıyorum.
@osmancanuzunkaya6595
@osmancanuzunkaya6595 7 жыл бұрын
Cok tesekkurler
@gozdeselcuk4098
@gozdeselcuk4098 7 жыл бұрын
Merhaba, Onumuzdeki yil universiteyi bitirecegim ve puanim 3 uzerinde. Bildigim kadariyla 3 ve uzeri puanla mezun olanlar direkt doktora yapabiliyor, sorum su ki lisans bittikten sonra doktora yapip akademisyen olma sansim var mi ? Yuksek lisans yapmadan doktora yapmak akademik olarak is bulabilmem acisindan ne kadar riskli ? Sorumu cevaplarsaniz cok sevinirim. Tesekkurler.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
bütünleşik doktora programı her üniversitede yoktur, olanlarda da kontenjan açmayabilirler, ayrıca puan olarak genelde 3.5 minimum istenir. Akademisyenlik bir meslek, doktora ise bir eğitim. Evet akademik kadrolara (örneğin araştırma görevlisi veya uzman gibi) doktora yaparken başvurabilirsiniz. Açılan bu tip ilanlarda xxx bölümünde yüksek lisans yapmak veya xxx bölümünden mezun olmak veya xxx bölümünde doktora yapıyor olmak gibi şartlar konur. Siz doktora yapıyor olacaksınız ancak y.lisans mezunu olmayacaksınız. Bu durumda xxx bölümünden y.lisans mezunu olmak şartı taşıyan bir ilana başvuramazsınız (ancak hemen belirteyim genelde bir art niyet yoksa bu tip ilanlarda ikisi birden yazar, şöyle ki: xxx bölümünde y.lisans yapmış olmak veya xxx bölümünde doktora çalışmalarına devam ediyor olmak gibi, tabi art niyet varsa oraya gitmek de ne kadar doğru tartışılır). Özetle, kişisel görüşümü sorarsanız, benim zamanımda böyle bir imkan olsaydı, şimdiki bilgim ve tecrübeme dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, hiç düşünmeden bütünleşik doktora yapardım.
@gozdeselcuk4098
@gozdeselcuk4098 7 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari Cevabiniz icin tesekkur ederim. Peki yuksek lisans yaparken arastirma gorevlisi vb hangi konumlar icin is basvurusu yapabilirim yoksa yuksek lisansi bitirdikten sonra mi basvuru yapmaliyim. Ayrica universiteler tarafindan verilen ilanlardan bahsetmissiniz yanitinizda, ben Uluslararasi ticaret mezunuyum ve isletme uzerine yuksek lisans yapmak istiyorum cunku uluslararasi ticaret icin yuksek lisans programlari pek yok. Sizin lisans bolumume uygun hangi yuksek lisans programi tavsiyeniz ne olur ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
lisans bittikten sonra akademik iş ilanları başlar (aslında lisansta öğrenciyken de öğrenci asistanı gibi imkanlar olabiliyor ancak tam zamanlı akademik iş ilanları genelde lisanstan sonra başlar) Bu ilanlarda şartlar olabilir, o şartları sağlıyorsanız başvuru yaparsınız. şu videoda anlatmaya çalıştım biraz izlemenizde fayda olabilir: kzbin.info/www/bejne/qXjUgWebqNd_gNk uluslararası ticaret konusunda uzmanlığım yok ne yazık ki, bu konudaki uzman birilerine sormanızda fayda var. Aslında bütün soruları kendi hocalarınıza sormanızda çok daha fazla fayda var. Akademi sadece kurallardan oluşan bir sistem değildir, kendisine göre kültürü vardır bunları bir mesaj kutusu ile anlatmak ise neredeyse imkansızdır. Bizim kanalımız genelde bilişim, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya yönetim bilişim sistemleri gibi konularla ilgili, sizin sorunuzu da ilk başta bu şekilde kabul etmiştim.
@muhendisbaks7968
@muhendisbaks7968 5 жыл бұрын
hocam merhaba ben de şu an kocaeli üni elektrik mühendisliği ile kendi okulum olan selçuk üni teknoloji fakültesi arasında kaldım eğitim olarak aynı müfredatı göreceğiz ama başka imkanlar açısından kendi okulumda yapsam yüksek lisansı çok bir şey değişir mi? tabi önemli olan insanın kendini geliştirmesi
@kitf1sto
@kitf1sto 3 жыл бұрын
hocam ne kararı verdiniz merak ettim
@muhendisbaks7968
@muhendisbaks7968 3 жыл бұрын
@@kitf1sto şu an kendi okulumda yüksek lisan yapıyorum tez dönemindeyim ama halen başlayamadım tez yazmaya felan konum dahi belli değil
@muhendisbaks7968
@muhendisbaks7968 3 жыл бұрын
@@kitf1sto bizim zamanımızda okulun laboratuar imkanları kısıtlıydı şimdi biraz daha iyi ama sana tavsiyem eğer tekrardan sınava girip yerleşmeyi göze alıyorsan ankara ve istanbuldaki iyi üniversitelere gitmeye çalış tabi insanın kendi çalışma ve çabaları da insanı üst seviyelere taşıyabilir üniversite her şey değildir. itü mezunu birisi kendisine bir şey katamazsa oradan da mezun olsa sıkıntılı olur ama her daim daha iyi eğitim alabileceğin yerlere gitmeni isterim kocaeli istanbul sakarya buralar sanayinin en canlı olduğu yerler oralar da sana iş garantisi vermez ama imkanlarının artar ben kendi okulum diye tekrardan bu okulu seçtim ama sen gidebiliyrorsan git büyük üniversitelere
@alihanaydemir2169
@alihanaydemir2169 4 жыл бұрын
Yüksek lisans ile doktora arasındaki fark nedir ? Basit bir şekilde açıklayabilecek var mı ?
@atillahoca4421
@atillahoca4421 5 жыл бұрын
merhaba hocam ben biyoloji mezunuyum moleküler tıp alaninda yüksek lisans yapmak istiyorum iş garantisi nasil ?
@sandalmustafa9850
@sandalmustafa9850 7 жыл бұрын
Hocam, sorunca dalga geçtiğimi sanıyorlar ama ciddiyetle soruyorum. Sınıf öğretmeniyim. Kamu personeliyim. Lisansı 2.45 ile 7 yılda bitirebildim. Yüksek lisans aynı alanda farklı okulda 3.19 bitirdim tez yazıyorum şuan. ODTÜ, Boğaziçi doktorası düşünüyorum :) hayal mi?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
bakın özel olarak iki üniversite ismi verirseniz çok kesin bir şey söyleyemem, sonuçta bu ünviersitede sizinle mülakat yapan hocaların mülakat sırasındaki görevleri, alınabilecek en iyi adayları almak. Sizin başvurduğunuz dönemde kimler başvurur, sizin profiliniz ne kadar çekicidir (belki y.lisans sırasında çok iyi makale yayınlarsınız vs.) bunları bilemem. Ama soruyu şu şekilde sorarsanız, "çok iyi bir üniversitede doktora hayal mi?" kesinlikle hayır diyebilirim. Özellikle yurtdışında çok iyi alternatifleriniz olabilir, genel olarak Türkiye'de iyi bir üniversite için ales, yabancı dil, not ortalaması ve y.lisans sırasında çıkacak akademik yayınlar gibi çok fazla etken olacaktır, bunlar üzerinde iyi bir performans gösterirseniz ve tabi bir yandan hedeflediğiniz üniversitedeki hocalar ile bir bağ kurarsanız (konferanslara katılmak olabilir, henüz y.lisans sırasındayken beraber proje geliştirmek olabilir) yani özetle, başvuran adaylar arasından öne çıkacak özellikleriniz olursa mesajda saydığınız özelliklerin ötesinde sizi çekici kılacak şeyler olacağını söyleyebilirim.
@sandalmustafa9850
@sandalmustafa9850 7 жыл бұрын
Hocam daha önce bir üniversitenin bir yarışmasında Türkiye 1.si oldum ve %100 yüksek lisans bursu kazanmıştım fakat okulu tekrar uzattığım için bursu kullanmadım. Yararlanamadığım bir burs doktora mülakatlarında dikkate alınır mı?
@salihau2490
@salihau2490 2 жыл бұрын
türk dili ve edebiyatında akademisyenlik yapılabilir mi?
@davutellemez1136
@davutellemez1136 7 жыл бұрын
hocam ben maliye ögrencisiyim maliyeden yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.Maliye bölümunde çok az yüksek lisans yapan oluyormuş sizce bu avantaj mı?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
Bahsettiğiniz konu ile ilgili bir uzmanlığım yok, bu konuda uzmanlığı olan hocalarınıza sormanız çok daha doğru olacaktır. Başarılar dilerim.
@demirel16
@demirel16 8 жыл бұрын
Hocam Northwestern Polytechnic University ile ilgili bilginiz var mı?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
:) eh biraz biliyorum diyelim, hayırdır sorma sebebiniz nedir?
@demirel16
@demirel16 8 жыл бұрын
Bu okulda yüksek lisans yapmak istiyorum
@ozgularslan1594
@ozgularslan1594 5 жыл бұрын
Hocam ben sosyoloji alanında yüksek lisans istiyorum
@sorubankas582
@sorubankas582 4 жыл бұрын
Yaptın mı yüksek lisansını bende sırf yüksek lisan için bu bölüme gelmek istiyorum da kararsızım ama
@onerdemircan6780
@onerdemircan6780 7 жыл бұрын
tezli yüksek lisansı bitirip akamedik kariyerden vazgeçen biri için özel sektörde tezli yüksek lisansın bir artısı olur mu ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
olur tabi, özellikle de tez konusu, sektörde kullanılan bir alandaysa ve bu alanda iş hedefleri varsa faydası olacağı çok fazla örnek verilebilir.
@onerdemircan6780
@onerdemircan6780 7 жыл бұрын
teşekkürler hocam
@burchandemirer2124
@burchandemirer2124 7 жыл бұрын
yazılım veya bilgisayar mühendisliği okumayıp yazılımcı olabilir miyim?kendimi eğitebilmem mümkün mü?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
evet mümkün ve çoğu bilgisayar ve yazılım mühendisinden daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Ancak bunun neredeyse istisna sayılacak kadar az olduğunu bilin. Bunu deneyen belki binlerce kişiden 5 - 10 kişi ancak bu seviyeye çıkıyor ve onlar da diplomaları olmadığı gibi başka sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu şans, eskiden sektör daha boşken daha kolaydı ancak şu anda mesela bir lise mezunu olarak sektöre girmeniz ve bir bilgisayar mezunundan daha iyi yere gelmeniz neredeyse imkansız.
@burchandemirer2124
@burchandemirer2124 7 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari şu an başka lisans bölümünde okuyorum..Teşekkür ederim.
@georgiahayden4468
@georgiahayden4468 5 жыл бұрын
hocam bilkent sizce iyi mi tezli yüksek için?
@burakgundogdu6288
@burakgundogdu6288 4 жыл бұрын
Bilkent, muhtemelen en iyiler arasındadır.
@michaelbinvito
@michaelbinvito 6 жыл бұрын
Selam, ben felsefe profesörü olmayı düşünüyorum. Lise 2 öğrencisiyim. Tez ve doktora yaparken çok mu zorlanırım? Çok mu zordur? Ve profesör olmak için en az kaç yıl gerekir? Çok çalışmayla en az kaç sende profesör olabilirim?
@ahmetylmaz1345
@ahmetylmaz1345 Жыл бұрын
Hocama naptin bu amacına ne kadar yaklaşabildin?
@michaelbinvito
@michaelbinvito Жыл бұрын
@@ahmetylmaz1345 felsefe bölümüne gitmedim :)
@esataksan3956
@esataksan3956 6 жыл бұрын
Hocam yaş 30 dan sonra akademisyen olmaya karar vermek sizce doğru mu? her hangi bir engel var mı
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 6 жыл бұрын
hayır yok, yani en azından yaş bir engel değil.
@lagrengaming759
@lagrengaming759 8 жыл бұрын
KZbin'a 01101101 yazınca neden acayip videolar çıkıyor?
@TheAniMenga
@TheAniMenga 7 жыл бұрын
Next Photographer 4chan da bir zamanlar meme idi
@cihaneren5499
@cihaneren5499 6 жыл бұрын
yaa ben eşit ağırlık öğrencisiyim akademisyen nasıl olabilirem
@icanadvisory
@icanadvisory 7 жыл бұрын
Akademisyenlik için YÖK mevzuatı ve diğer ilişkili kanunlar esasınca yüksek lisans veya doktora yapma zorunluluğu her koşul için geçerli DEĞİLDİR! Uzman akademisyen olarak mevzuatta ifade edilen seçenek maalesef ki başta akademisyenler tarafından işletme körlüğüne maruz kalıyor ve bu ihtimal, seçenek dışarıda bırakıldığında ciddi bilgi kirliliği söz konusu oluyor. Öte yandan genel geçer tavsiyeler profesyonel ve bilimsel çalışmalar bütünü olana kariyer danışmanlığının evrensel disiplinine aykırıdır. Günün sonunda lisans, MBA, PhD, TOEFL, ALES, KPSS üzerine bir yere atanırsanız tamamdır bu iş şeklinde olaya bakmak son derece yanlıştır. Doç, Prof olan çok büyük bir kesimin başarı ve mutluluk üzerine ciddi kaygıları ve alternatif kariyer arayışları olduğu gerçeğini unutmamak ve kariyerin etimolojik anlamına odaklanarak konuyu profesyonel ve bilimsel çerçevede değerlendirmek gerekir. Aksi halde herkesin baktığı açıdan bakmak ve yürüdüğü yolda yürümek bizi farklı bir yere çıkarmayacaktır. Bunun için de tartışmaya zaten gerek yok sürü psikolojisi ile hareket etmek aynı yere çıkarıyor. Mesele fark yaratmak ise işin metodolojisi belirtildiği üzere olmalıdır. Saygı ve sevgilerimle.
Yurt Dışında Akademik İş Bulmak ve Hoca olarak Çalışmak
29:48
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 21 М.
Akademisyen oldum? Soru Cevap |Müşerref ARIK
18:33
MÜŞERREF ARIK
Рет қаралды 10 М.
Kötü Okul ve İyi Kariyer Mümkün mü?
13:48
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 67 М.
YBS ve Akademik Kariyer | #MezunSöyleşileri w/Mehmet Serdar GÜR
22:19
Akdeniz Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri
Рет қаралды 330
Nerede ve Hangi alanda Yüksek Lisans Yapalım? (Bilgisayar Mühendisliği)
36:22
Hangi Üniversite, Hangi Bölüm ve NEDEN ?
39:06
Prof. Dr. Özgür Demirtaş
Рет қаралды 568 М.
Bana Baştan Anlat - Ayşegül Çoruhlu
1:02:40
Özlem Gürses
Рет қаралды 109 М.