Amerika ve Kanada'da doktora

  Рет қаралды 8,663

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

Пікірлер: 19
@NS-pf9ff
@NS-pf9ff 8 жыл бұрын
Hocam videolarina dun denk geldim. iyiki varsiniz bu isi yapiyorsunuz, çok faydali oldugunuzu dusunuyorum saygilar
@eneso8657
@eneso8657 4 жыл бұрын
Hocam size bir şey sormak istiyorum ben 27 yaşımda Bilkent’ten mezun olmuş olacağım (bilgisayar mühendisliği ) 2 yıl daha yüksek lisans yapmak istiyorum yine Bilkent bilgisayar mühendisliğinde o süre zarfında CV’mde tecrübesizliğinin olmasın diye işte çalışacağım . 29 yaşımda ABD’de MIT’e gidebilir miyim doktora için 3-6 yıl arası bir süresi var doktoranın okurken çalışabiliyor muyuz ABD’de ve çalışabiliyorsak işe alımda sıkıntı olur mu bilgisayar mühendisi olarak ?
@mustafabereket6108
@mustafabereket6108 5 жыл бұрын
Tşkler hocam
@mustafasiginak9180
@mustafasiginak9180 6 жыл бұрын
Merhabalar hocam. Az önce videonuzu izledim. Çok memnun oldum bu tür konularda bizleri aydınlattığınız için. Ben aile baskısı nedeniyle eğitim fakültesi okudum. Fakat siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve güvenlik bilimleri alanlarına çok ilgi duyan birisiyim. Okul bitince mesleğe başlamadan Kamu yönetiminde yüksek lisans yaptım. Yurt dışında doktora eğitimime ve akademik kariyerime devam etmek istiyorum. Yüksek lisans diplomamla Kanada, ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde siyaset bilimi ya da uluslararası ilişkiler doktora programına kabul almam mümkün mü acaba ?
@mustafabereket6108
@mustafabereket6108 5 жыл бұрын
Canada da doktora için master ders notları mı üniversite notlarımı Yoksa son iki yılda alınan notlarmı Geçerli,?
@behlulbabiloglu2625
@behlulbabiloglu2625 8 жыл бұрын
hocam iyi günler ; bildiğiniz üzere bilgisayar mühendisliği ögrencileri için yönelebilecek çok fazla alan var bu alanlar hakkında bilgilendirme videosu çekmeyi düşünür müsünüz
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
dersler konusunda şöyle bir video çekmiştim kzbin.info/www/bejne/gIvJc4CaZcd8qdU mezuniyet sonrası çalışma alanları ile ilgilide şöyle bir video serisi hazırlamaya çalışıyorum, vakit buldukça uzmanların da görüşlerini aldığımız kzbin.info/aero/PLh9ECzBB8tJMe1RZxYZKvWFDv3eShzAcd Başarılar dilerim.
@behlulbabiloglu2625
@behlulbabiloglu2625 8 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari teşekkür ederim hocam
@kadirkaracadag8384
@kadirkaracadag8384 7 жыл бұрын
hocam öncelikle bu ciddiyetiniz ve iyi niyetiniz için teşekkürler. ben ilâhiyat okuyorum ve kanada'da master yapmayı düşünüyorum. önerebileceğiniz farklı üniversite veya ülke varmı theology olarak ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
ne yazık ki benim uzmanlığım olan bir konu değil, bu konudaki uzmanlara sormanız çok daha doğru olacaktır.
@gok7605
@gok7605 6 жыл бұрын
Hocam öncelikle zamanınızı ayırıp bu gibi faydalı videolar hazırladığınız için size teşekkür ederek başlamak istiyorum.Çok merak ettiğim ve hayalini kurduğum bir konu var eğer zamanınızı ayırırsanız çok memnun olurum .yüksek lisans da makale yazmaktan bahsettiniz. Şuan ülkemiz de orta düzey iyi arası diyebileceğim bir üniversitese de ingilizce iktisat okumaktayım. Hatırı sayılır bir ortalamam var diyebilirim sınıfımda 1. ve bölümde yüzde 10 içerisindeyim. Genel anlamda ingilizcemin iyi olduğunu söyleyebilirim ve en yakın zamanda YDS İELS gibi sınavlara girmeyi düşünüyorum.Hayalim yurtdışında Yüksek lisans-Doktora yapmak.Bunun için de daha lisans öğrencisiyken (2. sınıftayım) makale çalışmalarına başlama şansım var mı ve bu ne kadar mantıklı olur.Amerika ve Kanada gibi ülkeleri düşünmüyorum yüksek lisans için.Çek cumhuriyeti,Polonya ve İskandinav ülkelerinde yüksek lisans doktora için kabul almak Amerika ve Kanada gibi ülkelere göre çok daha kolay diyebilirmiyiz? Lisans öğrencisinin makale yazmış olması ileri de benim yüksek lisans ve doktora kabulu almam da kolaylık sağlar mı ? .Şimdiden çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 6 жыл бұрын
Elbette çok büyük avantaj sağlar ancak lisans seviyesinde iken genelde hocalar sizinle çok fazla ilgilenemez şayet okulunuzda bu konularda iyi olan bir hocanız varsa mesela çok sayıda citation indexed yayın yapmış bir hocayı araştırabilirsiniz bu hocanın çalışmalarına dahil olmak araştırma gruplarına dahil olmak araştırma merkezlerinde görev almak gibi roller zaten makale ile sonuçlanabilir ve tek başına da zaten değerlidir
@adnancirak6999
@adnancirak6999 7 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Yurtdisinda doktora programi kazanirsam sayet yanimda esimi de goturebilir miyim? Ya da goturebilmem icin esimin ne tur yeterliliklere sahip olmasi lazim? Mesela ingilizce bilmesine gerek var mi? Surec nasil isliyor?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
genelde götürebilirsiniz, sizin vize şartlarınız eşiniz için de imkan oluşturur. Örneğin amerika için F1 vizesi alırsınız ve eşiniz ve çocuklarınız F2 vizesi alır (Size bağlı oldukları için). Ama ülkelere göre istisnalar olabiliyor, mesela kuveytte çalışırken bir hanım arkadaşın başına gelen bir durum, kendi müslüman olup eşi müslüman olmadığı için vize alamamıştı eşine. Yani yurtdışı ile ifade ettiğiniz coğrafya emin olun çok büyük bir coğrafya her yerde farklı uygulamalar olabilir ama genel olarak sorduğunuz için, genel olarak eşinizi de götürmeniz mümkün (herhangi özel bir durum çoğu zaman gerekmiyor, eş durumu yeterli oluyor).
@adnancirak6999
@adnancirak6999 7 жыл бұрын
Yani mesele ben burslu olarak Amerika'da ya da Avrupa'da doktora programi kazandim. Bir problem olmaz es durumundan dolayi goturebilirim? Dogru anladim galiba. Ama ayni zamanda degisik istisnalar da olabilir. Valla cok sagolun hocam ya. Yuregime su serptiniz yemin ederim. 😂
@tuncaysen1072
@tuncaysen1072 6 жыл бұрын
Öncelikle teşekkürler. Anlattıklarınızdan gerçekten kabaca bir yol haritası çizebildim kafamda.Yüksek Lisans mezunuyumn Sizce 35 yaş Kanada da doktoraya başlamak için çok mu geç ? teşekkürler.
@ufukunal9523
@ufukunal9523 5 жыл бұрын
Hayaller için hiçbir zaman geç değildir
@bendarkom
@bendarkom 8 жыл бұрын
Merhaba hocam, Ben şuan 12. sınıf öğrencisiyim. Fakat çoğu zaman şevk kırıcı yorumlar görüyorum ve tabiri caizse inek gibi çalışmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Türkiye'deki bilişim sektöründe üniversitenin bir kriter olduğunu ama önceliğinin olmadığını anladım. Çünkü sektördeki insanlar deneyimlerini ve yaşadıklarıni paylaşırken bunlardan bahsediyor. Torpiller, 2-3 ay "deneme" amaçlı insanları çalıştırıp maaş vermeyenler falan. Hatta birisi, "üniversitenin hiç önemi yok. Ne kadar az maaş istersen, başvurduğun şirket seni o kadar çok işe almak isteyecektir" demişti. Bunlar gerçekten doğru mu? İstanbul, İzmir veya Ankara gibi şehirlerde okumadığımız sürece üniversitenin pek bir anlamı yok mu? Özellikle sizin gibi birisine sormak istedim bu soruları. Bu arada neredeyse bütün soru cevap videolarınızı izledim. Çoğu sorumun cevabını aldım, bunun için sağolun. :)
@berksartas1862
@berksartas1862 3 жыл бұрын
Şuan durum ne?
Amerika’da Yüksek lisans ve doktora - YLSY
24:56
Ylsy SoruCevap
Рет қаралды 2 М.
Amerika'da Doktora Başvuruları için Bilmeniz Gereken Her Şey
36:49
Une nouvelle voiture pour Noël 🥹
00:28
Nicocapone
Рет қаралды 9 МЛН
My scorpion was taken away from me 😢
00:55
TyphoonFast 5
Рет қаралды 2,7 МЛН
Akademisyen olmak için Üniveriste Tercihi (y.lisans ve doktora seviyesinde)
30:26
Doktorayı neden bıraktım? 🤔
5:26
memoriess
Рет қаралды 2,1 М.
Kariyer Seçimi, Yapay Zeka ve Sosyal Medya Hesapları
19:35
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 4,6 М.
Amerikada Yüksek Lisansa Kabul almak ve İş bulmak
25:14
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 45 М.
Doktora Başvuruları
15:04
Furkan Öztürk
Рет қаралды 12 М.
Kanada'da Doktora Yapmak İçin Ne Gerekli?
15:14
Eren
Рет қаралды 4,3 М.
Une nouvelle voiture pour Noël 🥹
00:28
Nicocapone
Рет қаралды 9 МЛН