Akvaryumda Bakteri Kültürü Oluşturma (Faydalı Bakteriler Akvaryum Bakteri Kültürü ve Azot Döngüsü)

  Рет қаралды 15,440

Cem Celikel

Cem Celikel

5 жыл бұрын

Balıksız biyolojik döngü nedir?
Bu yöntem, adından da anlaşılacağı üzere, balık olmadan akvaryumu muzun biyolojik filtreleme sisteminin, hazırlanması işlemidir. Bu işlemin oluşması için kimyasallardan faydalanılmaktadır.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Bilindiği gibi bakteriyel filtrenin oluşması, olgunlaşması veya döngünün başlaması sadece akvaryumda yararlı bakterilerin yetiştirilmesi ile oluşur. Klasik yöntemde bunu oluşturacak bakterilerin kullanacakları besin için bir amonyak kaynağı sağlamak gerekir ve daha sonra bu bakteri kolonisinin tam boyuta ulaşması için de, birkaç ay beklenmesi gerekir. Tüm bakteriler büyüdüklerinde, akvaryumdan amonyak ve nitrit arındırılmış olacak, nitrat birikmeye başlayacak, bu biriken nitratta, su değişimi ile giderilecek ve böylece, filtre dönüşümü tamamlanacaktır.
Aquarium için bir biyolojik filtreye neden ihtiyaç duyarız? Yeni filtreler, balıkların ve çürüyen yiyeceklerin ürettiği amonyağı yok etmek için gerekli olan bakterileri içermezler, bu nedenle de başlangıçta suyu kirlilikten koruyamazlar. Bu yüzdendir ki, biyolojik filtre, su değerlerinin düzgün çalışması ve kirlilikten kaçınılması için gereklidir.
Peki akvaryumu muza bir iki ay balık koymadan, sadece dış ve iç filtreleri çalıştırarak, bu biyolojik filtreyi kendiliğinden oluşturabilir miyiz? Tabi ki oluşturamayız arkadaşlar. Çünkü bu sistemin olgunlaşması için gereken sürece başlamadan önce, bakterilerin bir besin kaynağına ihtiyacı vardır. Boş bırakılan veya düzenli bir amonyak kaynağı olmayan bir akvaryum olgunlaşmaz aynı şekilde boş kalan olgun bir akvaryumda, uzun bir süre besinsiz ya da çok az besin maddesi alırsa, potansiyel olarak "olgunlaşamaz" olanı da kaybeder.
Balık suda biriken ve bakterilerin büyümesini teşvik eden amonyak üretir. Bununla birlikte, filtre yeni olduğundan ve akvaryumda çok az bakteri olduğundan, su kaçınılmaz olarak aşırı amonyağa maruz kalacaktır. Nitekim akvaryumda ilk amonyak oluşmaya başladığından itibaren, 2-3 gün yada 1 hafta sonra ( Bu süre, beslediğiniz balık miktarına ve verdiğiniz yem miktarına göre değişir) Nitrit seviyesi de zirveye çıkacak, daha fazla kirlilikle beraber, amonyak patlamasına uğrayan balıklarınız, zehirlenmeye ve ölmeye başlayacaktır.
Amonyak patlaması
• AMONYAK PATLAMASı NEDi...
Bu balıksız döngü sisteminin avantajı, balıklarımızın kirli suyla temas etmeden ve strese girmeden, biyolojik filtresi tamamlanmış bir akvaryum ile tanışmasıdır. Biyolojik filtre oluşturma bir sabır işidir ve bu süreçte birçok balık kaybetmeniz olasıdır. Bunu önlemek için biyolojik bir filtreye mutlaka sahip olmalıyız.
Son zamanlarda akvaristler yeni kuracakları akvaryumlarda, balık kullanmadan, balıksız döngü tekniğini tercih ediyorlar. Bu temelde bakteri oluşumuna besin kaynağı olarak, bakterilerin parçalanması için düzenli aralıklarla, akvaryuma amonyak gibi azotlu bir solüsyon eklemeyi içerir. Tartışmasız ki, doğal olan yöntem, birkaç balık ya da balık yemi gibi malzemeleri kullanmaktır, çünkü bu yöntem atıklarda bulunan amonyağı ayıran bakterilerin büyümesini de teşvik eder. Tabi ki, her doğal olmayan şey gibi, eğer bu döngüyü de doğal olmayan yollardan sağlamaya çalışırsanız, bu oluşacak bakterilerin sayısı da özellikleri de aynı olmayacaktır. Ama gene de bu sistem, yeni akvaryum sendromuna alternatif en etkili yöntemdir. Bunun için Sıvı veya kristal amonyak, balıksız döngüyü sürmek için en sık kullanılan kimyasallardır. Her gün akvaryumunuzun büyüklüğüne göre 1-5 damla yeterli olur. Tabi ki bu işlem bittikten ve balıkları koymadan önce, akvaryumunuzun mutlaka amonyak değerlerini ölçün ve bakteriyel azot döngüsünün oturduğuna emin olun. Akvaryumda bakteri başlatıcı ürünler de bulunmakta. Bir diğer yöntem de başka akvaryumlardan edineceğiniz bakteri mayasını, yeni akvaryuma ekleyebilirsiniz. Bu nasıl olur derseniz, eski akvaryumun filtre süngerleri, aksesuarları gibi materyaller, bu işi görecektir. Bakteriler, sıcak suları severler ve sıcak suda daha hızlı artarlar, bu yüzden su sıcaklığını da 26-28 derecelerde tutun. Akvaryum balıksız da olsa, döngü süresince akvaryumda sanki balık varmış gibi, yemleme mutlaka yapılmalıdır. Bekleme süreci içinde bitkili akvaryumda bir canlı da olsun diyorsanız, attığınız yemleri öğütecek birkaç salyangoz da koyabilirsiniz.
Kısa bir süre sonra akvaryumunuzda artan bakteri miktarı yüzünden, suyunuz bulanıklaşacak ve hafif de kokular gelmeye başlayacaktır. Bu iyiye işarettir, çünkü biyolojik filtreniz oluşmaya başladı demektir. Bu süreç Yaklaşık iki hafta sonra (sıcaklığa bağlı olarak) nitrit seviyesi tavan yapmaya ve amonyak seviyesi düşmeye başlayacaktır.Bu dönemde suda oluşacak olan nitriti, nitropirae bakterileri nitrata çevirecek, ve nitratlı sudan kurtulmak içinde haftalık su değişimleri yapılmalıdır.
Faydalı bakteriler ile balıksız döngü oluşturmayı bu videoda bulabilirsiniz.Ayrıca akvaryum azot döngüsü, akvaryum ve azot döngüsü ve akvaryumda azot döngüsü de bu videoda.

Пікірлер: 177
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Herkesin sağlıklı bir akvaryumu olabilir. Bunun için, beni youtube kanalımdan takip edin. Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 5 жыл бұрын
Abi sana video önerisi akvaryum ve canlılara göre filtre secimleri filtrede olması gerekmem malzemeler ile ilgili bir video yap bence ben biliyorum gerçi bilmeyen hobiye yeni başlayanlar için vede senin favorin ve seçme nedenini de anlat ☺
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bir kendime gelebilsem, neler yapacağım :)
@erdi24
@erdi24 3 жыл бұрын
Abi 2 gün beklettiğim suyun %50 sini değiştireyim ve ısıtıcı ile filtre takıp bekleyeyim mı?Yoksa suyu ellemeyeyim mi ?Biyolojik filtre her petshopta var mıdır?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Biyolojik filtreyi senin kendin oluşturman lazım.
@erdi24
@erdi24 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi peki diğer soru yanıtları ve nasıl oluşturacağım? Cevaplarsan sevinirim.
@ardentheraven1414
@ardentheraven1414 2 жыл бұрын
Cem abicim nasil bu kadar cok sey biliyorsun, helal olsun yeminle.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Türkiye'de balık hastalıkları ve bakımı üzerine veteriner yok denecek kadar az. Olanlar da zaten emin ol, benim kadar bilemiyor. Bende merak ettiğim için öğrendim. Bol bol okudum. Yabancı kaynakları da takip ettim. Uyguladım ve videolarını yaptım. Haliyle zamanla bilgi ve birikimim de arttı.
@ardentheraven1414
@ardentheraven1414 2 жыл бұрын
Bahsettiginiz biyolojik filtre kelimesini ilk duydugumda google da satin alabilecegim bir filtre turu mu diye arattigim geldi aklima.😊
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Aslında en sağlıklı filtre. Zamanla oluşur ve balıkların en sağlıklı şekilde yaşamasına olanak sağlar.
@mooandriv
@mooandriv 4 жыл бұрын
Merhabalar ben lepistes ve salyangoz besliyorum.Akvaryumun içinde ince beyaz saç gibi 1-2 tane kurt gördüm.Ayni zamanda akvaryumun camina yapişik bit kadar hareket eden beyaz noktalar farkettim(canlı bişeyler).Yavrular ölmeye başlayinca o varliklardan ölüyolardir diye düşundum ve ne olduğunu bilmedigim icin panik yaptim ve suda yavrular olmasina rağmen %100 su degisimi yaptim.Acaba yanlış mi yaptim?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumda 100 de 100 su değişimi yapılmaması gerekir. Ayrıca bu küçük kurtçuklara Planarya denir ve bu oluşan Planaryalar üretilerek canlı yem olarak da zaman zaman kullanılmaktadır, aşırıya kaçmadığı müddetçe yavru balıklara yem olarak verilir ve bu planarya yavru balıkların gelişmesi bakımından faydalıdır.
@fenerliilker
@fenerliilker 2 жыл бұрын
Hocam tebrikler, müthiş anlatım olmuş. Benim bir sorum olacak, ben su semenderi (axolotl) beslemek istiyorum da, aynı anlattığın şekilde bir ekosistem mi kurmak gerekir? farklı ve ekstra yapılması gereken durum olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
👍🙏 Teşekkür ederim. Axolotl soğuk su canlısıdır ve 18 ila 22 derecelerde yaşaması gerekir. Bu yüzden de kuracağın akvaryumu o şartlara uygun olarak hazırlamalısın. Kanalıma abone olmadıysan da ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@kubilayunsal5612
@kubilayunsal5612 2 жыл бұрын
merhaba video için çok teşekkürler. ben suyumu dinlendirdim 5 gün boyunca iç filtre dış filtre çalıştırdım sıcaklıgı 28 dereceye ayarladım akvaryum 250 litre. sera nitrivek ekledikten 24 saat sonra balık ekleyebilirsiniz diyor. ekledikten 24 saat sonra iki adet yetişkin ciklet eklesem bi sıkıntı yaşar mıyım sizce? birde sera nitrivek ekledikten sonra dış filtre çalışmaya devam etsin mi sizce? saygılar kolay gelsin :)
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@akvaryumdunyas_tr178
@akvaryumdunyas_tr178 5 жыл бұрын
Abim sana bisey sormam lazım ben frontozaya geçmeyi düşünüyorum ama hiç çiklet beklemedim sence koloni için kaç litre şart veyaşata bilir miyim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Frontoza ile ilgili bir videom var. Orada her şeyi anlatıyorum. kzbin.info/www/bejne/rZvZXp-mm7R-gtk
@aslpuskuller804
@aslpuskuller804 3 жыл бұрын
Merhaba 49 cm akvaryum var 2 tane yetişkin Japon 2 de teleskop var büyük akvaryum alıp balıkları çoğaltmak istiyorum, bende normal motor var büyük alacağım normal motorun alayım pipo filtre mi onerirsiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Şu anda anladığım kadarı ile 4 japon balığın var. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de üretmek için öncelikle nbalıklarının üremeye uygun bir ortamda yaşamaları lazım.
@Ali_sgt
@Ali_sgt 3 ай бұрын
Abi bu kültür için 1 adet vatoz ve 2 adet elma salyangizu atsam 2 haftada bu döngü saglanırmı ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Bakteri kültürü yavaş yavaş oluşan bir süreçtir. Uygun şartlar ve uygulamalar ile en az 3 ay süre gerekir ki akvaryum ne kadar büyükse, bu süre o kadar kısalır. Küçük akvaryumlarda bu süre daha da uzar. Bakteri oluşumu için akvaryumda bir amonyak kaynağı olmalıdır. Bu balık da olabilir salyangoz da. Eğer vatozun ve salyangozların varsa bu bakteri oluşturmana yardımcı olur. Yalnız şunu da unutma, vatozlar her zaman salyangozlar için tehlike oluşturur.
@enteresanveilgincbilgiler5531
@enteresanveilgincbilgiler5531 5 жыл бұрын
Abi, nitrit seviyesi ne zaman düşer? Yani amonyağın mı düşmesi lazım önce?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Evet, önce amonyak düşer, zaten amonyağı nitrite çevrilmesi lazım önce. O da bakteriler ile oluyor. Yani akvaryumda önce amonyak bakteriler sayesinde nitrite, sonra oluşacak yeni tür bakteriler ile de nitrata çevriliyor. Zaten zaman alan kısım da bu. Sonra Nitrat da, su değişimi ile akvaryumdan çıkıyor. Süreç böyle işliyor yani....
@sezeroklegoman
@sezeroklegoman Жыл бұрын
Karışık ama öğretici video olmuş ellerine sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@sezeroklegoman
@sezeroklegoman Жыл бұрын
@@CemCelikel aboneyim
@sezeroklegoman
@sezeroklegoman Жыл бұрын
@@CemCelikel sizde bana abone olursanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
KZbin görünürlük bilgilerin açık olmadığı için, abone olup olmadığını göremiyorum. Abone olduğun için teşekkür ederim. 👍🙏 Etrafında akvaryum ile ilgilenenler varsa ya da abone yapabileceğin kişiler, onları da bilgilendirirsen, minnettar olurum.
@jujuhendrix
@jujuhendrix 2 жыл бұрын
Merhabalar. Yeni bir 100 litrelik akvaryum kurdum. Neocaridina bakmayı planlıyorum. Canlıları kurulumdan 1 ay sonra eklemeyi planlıyorum. Hali hazırda 10-12 kadar salyangoz var tankın içinde. 1-2 tane japon balığı alıp geçici olarak koysam ve biraz sera'nın bakteri kültüründen eklesem, 1. ayın sonunda istediğimiz bakteri seviyelerini yakalamış olur muyuz sizce ? (karidesler geldiğinde japon balıklarını çıkaracağım tabii)
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakteri kültürü hemen oturmaz. En az 6 ay gibi bir süre alır ancak bir ay gibi bir sürede de bakteri oluşmaya başlar. Eğer düzenli su değişimi ve doğru filtre bakımı yaparsanız, bir ay sonunda da ilerleme kaydedersiniz. Eğer bir ay sonunda balıkları sağlıklı bir şekilde bakmayı başarırsanız, dediğiniz gibi karidese geçiş yaparsınız. Ancak gene de bir anda o kadar çok karidesi akvaryuma koymayın. Kadem kademe, yaşadıklarını gördükçe ayısını arttırırsınız.
@ismailuzuner1250
@ismailuzuner1250 4 жыл бұрын
Üstadım yeni japon akvaryum kurdum iki gün oldu 4mg bakteri kültür attım akvaryuma akvaryum 180lt başka bir sıvı kültür amonyak sıvı katmam gerekiyormu birde kaç kere daha kültür damlatıyım kaç gün arayla balıklarda ne zmn katıyım akvaryumu a teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her gün, içinde balık varmış gibi damlat. Bir hafta sonra damlatmayı bırakıp bir adet balık koy. Bu balığı da 2 ay kadar bak. Eğer ölmez ise 3 tane daha alırsın. Bu akvaryumda en fazla 4 balık beslenir.
@omersik7246
@omersik7246 3 жыл бұрын
Merhaba usta kolay gelsin. Ben 1 hafta once bi akvaryum kurdum 160 litrelik. Bu hobide yeniyim ve herseyi yavas yavaa ogreniyorum. Bu bakteri olayini ve su duzenleyicilerinide yeni ogrendim. Suan akvaryumumda 12 tane ciklet var. Sera bakteri kulturu ve su duzenleyicisini siparis ettim. Kullanimda balik yokken kullanin sonra baliklari yerlestirin deniliyo. Fakat suan oyle bi imkanim yok o yuzden sorum şu baliklar akvaryumun icindeyken hem bakteei kulturunu hemde su duzenleyicisini kullansam sorun olurmu. Ve her hafta suyun belli bi kismini degistirirken yeni suyada bakteei kulturu ve su duzenleyici ekliyecekmiyiz. Biraz uzun oldu kusuea bakmayin simdiden tesekkurler...
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklar akvaryumdayken, bakteri oluşturmak için ekstra bir katkı maddesine gerek yok. Bakteriler, akvaryumda oluşan amonyak ve nitrit ile beslenir, balıklar da bunu bol bol sağlar. Burada önemli olan, akvaryumda, bakterilerin tüketebileceğinden fazla amonyak ve nitritin oluşmasıdır. Bu da öncelikle akvaryum büyüklüğünden daha az balık beslemekle başlar. Eğer çiklit besleyecekseniz, akvaryumunuz en az 250 litre olmalı ki sizin akvaryumunuz buna göre küçük kalıyor. Bence bu tarz ilaç ya da katkı maddeleri almaktan çok, balık sayısını 3 veya 4 e indirin.
@omersik7246
@omersik7246 3 жыл бұрын
Cok tesekkur ederim 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@yusufgungor2221
@yusufgungor2221 4 жыл бұрын
Abi bugun bakıhım oldu yuzu kuru gibiydi ve sabah ters yüzmeye başlamıştı balık lepistes idi ne olmuş olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum suyunun bozulması gibi bir durum söz konusu. Onu mutlaka kontrol et.
@____ugr____3939
@____ugr____3939 2 жыл бұрын
Mrb anladığım kadarıyla akvaryum suyunu tamamlıycam balık varmış gibi yem atcam günlük o bilindik koku gelmeye başladığı vakit balıkları koyacağım doğrudur değil mi peki bu süreç yaklaşık kaç gün sürer
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu arada filtrede çalışmalı. Bir ay kadar böyle devam edebilirsin. Ya da sadece tek bir balık da koyup, öncelikle onu yaşatmaya çalışabilirsin.
@azakgayrimenkul9103
@azakgayrimenkul9103 2 жыл бұрын
Abi 4 aydır bu tepegozmu deniyo ne o cins japon balığına bakıyorum hediye geldi bi fanusta tek balık akvaryum yapmayi düşünüyorum fanusta yine bi 5 litre kadar su var komple değişmedim suyu hiç aldığımdan beri yüzde 30 unu degistim bu 5 litrelik 4 aylık suyu 100 litrelik akvaryuma balıkla beraber aktarsam yemlemesini yapsam 2-3 ay değilde 2-3 haftaya diğer baliklari koyabilirmiyim balık sağlıklı suda doğru sistem oluşmuş demekki muhtemelen sizin anlattıklariniza göre baktığımda ufak bir fanusta ve herhangi bir filtreleme olmamasına rağmen muhtemelen çok iyi baktım sizin diğer videolarınizda anlattığıniz sağlıklı balık tarifine yüzde yüz uyuyor çünkü
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Evet, anlattıklarına göre çok iyi bakmışsın ancak 100 litreye geçince işler değişebilir. Öncelikle bu akvaryumda özellikle filtrelerde bakteri oluşumunu sağlamalısın. Bu kavanozda ki 5 litrelik suyu kullanman, ilerisi için .çok iyi olacaktır ancak yetmeyebilir. Bu yüzden 2-3 hafta sonra ikinci bir balık alabilirsin fakat daha fazlasını alma. Eğer yaşatabilirsen, 3. balığı alırsın. Çünkü zaten 100 litrede en fazla 3 japon balığı besleyebilirsin.
@azakgayrimenkul9103
@azakgayrimenkul9103 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim abi o zaman ben 200litre yapayım en iyisi akvaryumu bu 5litre suyu kullanayım baligimida koyayım içine yemlemesini güzelce yapayım 1 ay sonunda 1 balık daha alıp sonra 1 ay daha bekleyeyim 2 tane onlarla uyum sağlayacak bır boy daha büyük cins atayım rahat rahat yaşarlar o şekilde akvaryumu çok doldurmayı düşünmüyorum balıklara bunaltı geliyor anlıyorum harekette etmiyorlar öyle en azından 4 balık rahat hareket eder hemde yaptığım akvaryumu izlemek zevk verir hareketli oldukları için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bence bu dediğin şekilde dene. Ancak başarılı olursun gibi geliyor bana. Kolay gelsin.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mustafalevent1239
@mustafalevent1239 Жыл бұрын
Cem bey merhaba; Anlattiklariniza uyarak devam ettiğimizde balikları artık koyabileceğmiz süreç ortalama ne kadar sürer?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Süreç çok yavaş ilerliyor. Bu yüzden de balık sayısı da yavaş yavaş arttırılmalıdır. Akvaryum büyüklüğü de önemli tabi. Büyük akvaryuma bir nebze olsun daha fazla balık koyabilirsin. Ancak bir anda çok balık koymak akvaryumda amonyak patlamasına neden olur.
@mustafalevent1239
@mustafalevent1239 Жыл бұрын
@@CemCelikel Cevabınız için teşekkür ederim Cem bey en son 90 li yıllarda akvaryumla ilgileniyordum 2001den beri birakmistim O zamanlar 4-5 yıl boyunca 60 cmlik bir akvaryumda 4 adet gri alacalı gurami bakmıştım türünü bilmiyorum yeşil GAP iç filtrem vardı o zamanlar hemen herkeste bundan vardı hatırlarsiniz :) halende duruyor kontrol ettim çalışıyor. akvaryumcum bu balıklar için ısıtıcı elzem değil dedi bende ısıtıcı hic kullanmadım kış aylarında su 19-20 derecenin üstüne cikmazdi iki adet düşük watli akkor ampul vardı yine biraz isitiyordu heralde, tek tür yemle besledim 2-3 ayda bir tam su değişimi yapardım tam derken eski suyundan 2-3 lt kadar ayirir yeni suya eklerdim akvaryumcumun tavsiyeleri neyse hep ona uydum lakin videolarinizdan anladinmiki bunlarin çoğu doğru degilmis ama guramilerim en az 4 yıl sağlıklı yaşadılar bir hastalıkla falan uğraşmadim dayanıklı olmalarından sanırım. Lakin askerliğimde yem atmaktan baska ilgilenen olmayınca hepsi mefta :) gerçi ömurleride zaten o kadarmış sanirim 20 küsür yıl aradan sonra sizden ogrendiklerimle daha bilinçli olarak niyetlendim. 1 metrelik bir tanka düşünüyorum balikta yassı cinsleri seviyorum bitkiler taşlar olmazsa olmazim guramiler gibi dayanıklı balıklar tercihim olur şuan videolarınızı tek tek inceliyor notlar alıyorum bir çok kanal gezdim ama sizin kadar detay veren yoktu sağolun varolun
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@bayramkocyigit6512
@bayramkocyigit6512 3 жыл бұрын
Yeni kurduğum akvaryuma az bi balık yemi atıp filtreyi çalıştırdım. İçinde balık yoktur, kendiliğinden bakteri kültürü oluşur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her gün balık varmış gibi yemlersen ve belli aralıklarla su değişimi yaparsan 15 günde 1 gibi zamanla oluşur. Ancak küçük bir balık atarsan içine, daha çabuk oluşturursun. Salyangoz da olur.
@ozh4430
@ozh4430 3 жыл бұрын
Merhaba Cem Bey videolar için teşekkürler. Ben bu hobide yeniyim. 20ltlik bir akvaryumum var. 2 adet japon balığım var. Su eklerken sera aquatan kullanıyorum. Ama bakteri kültürü oluşturmaj istiyorum. Akvaryumu boş bırakamam balıklar içindeyken bakteri kültürü oluşturabilir miyim elimde sera bionitrivec var. Yardımcı olursanız çoook sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@ozh4430
@ozh4430 3 жыл бұрын
Cevabınız için çok teşekkür ederim peki diyelim ki 95lt akvaryum var bir tane balıklar içindeyken bionitrivec ile azot döngüsünü başlatabilir miyim?
@ozh4430
@ozh4430 3 жыл бұрын
Bir de 95lt iki balık için çok değil mi? Balık başına 10lt diye okumuştum. Yanlış mıymış? Sizin akvaryumlarınız kaç litre ve kaç balık?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer bu balığa 10-15 sene bakacaksan, o kadar akvaryum büyük değil. Ancak biraz büyütüp, bunları değiştirip yerine tekrar küçük balıklar alacaksan o zaman başka. Bu tarz katkı maddeleri bir süre için etki ederken, bir süre sonra etkisini kaybedecektir. O yüzden, yapman gereken öncelikle kendi bakteriyel filtrasyon düzeneğini kurmaktır.
@sametkaraca4116
@sametkaraca4116 Жыл бұрын
Cem abi kanalına abone oldum .Çok güzel anlatmışsın görseller çok iyiydi. 720litrelik bir akvaryumunda biyolojik döndü için biyolojik döngüsünü tamamlamış bir akvaryumdan bir litre su alsam ve her gün 10 tane ciklet yemi atsam kaç güne tahmini biyolojik sistem oturur. Alttan sump sistemi var
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bunu söylemek zor. Çünkü su sıcaklığı, su pH değeri, su sertliği, akvaryumun durumu ve yeri gibi bir çok faktör var. Ancak aşılama sayesinde, daha çabuk olacağı kesin. Eğer biyolojik döngüsü tam bir akvaryum varsa, su yerine filtre süngerini içine sıksan, çok daha iyi olur.
@sametkaraca4116
@sametkaraca4116 Жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim ❤️
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@wille.coyote7634
@wille.coyote7634 3 жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla tetra türleri düşük PH değerlerinde yaşadığı için amonyak amonyuma dönüşüyor ve zararlı olmuyor asıl tetra türlerinde nitrite dikkat etmek gerekiyor doğru mudur?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tatlı su akvaryumlarının pH değeri genelde 7,0-7,8 arasında değişir. Suyun pH değeri yükseldikçe, sudaki amonyum (NH4) ve amonyak (NH3) ikilisinde amonyuma göre çok daha zehirli olan amonyağın payı yükselir. Sudaki amonyak konsantrasyonunun 0,01 mg/lt’nin üzerine çıkması, balıklar için ölümcüldür. Diğer bir deyişle, amonyak birikimi, pH değeri yüksek suda daha ciddiye alınması gereken bir tehdittir. Akvaryumda yaşayan balık, bitki ve diğer canlıların organik atıklarının parçalanması sonucu amonyum (NH4) ve amonyak (NH3) oluşur. Amonyak amonyuma göre çok daha zehirlidir. Sudaki amonyak konsantrasyonu 0,1 mg/lt’nin üzerine çıkarsa akvaryum canlıları için tehlike çanları çalmaya başlar. Suyun pH değeri yükseldikçe, yani su ve sıcaklık yükseldikçe amonyumun amonyağa göre oranı yükselir. Dolaysıyla akvaryumda pH ve sıcaklık yükseldikçe etkin bir biyolojik filtrasyon daha da önem kazanır. İkinci aşamada aerobik nitrosomonas bakterileri amonyum ve amonyağı nitrite (NO2) dönüştürürler. Üçüncü aşamada da yine oksijenli solunum yapan nitrobacter bakterileri nitriti nitrata (NO3) çevirirler. Fazla miktarları balık sağlığını ve gelişimini olumsuz etkilemekle birlikte, nitrat nitrite göre çok daha az zehirli bir bileşiktir. Ayrıca nitrat birçok akvaryum bitkisi tarafından besin maddesi olarak kullanılabilir. Yüksek nitrat konsantrasyonu balıklarda bağışıklık sisteminin durmasına neden olabilir. Bu yüzden özellikle genç balıkların yetiştirildiği akvaryumlarda nitrat konsantrasyonunu düşük tutmak için bitki, etkin anaerobik biyolojik filtrasyon ve düzenli su değişimleri önemlidir. Bazı biyolojik filtre malzemelerinin hem aerobik hem de anaerobik bakteri kolonilerini barındırabilme özellikleri vardır. Genelde filtre malzemeleri arasında su dolaşımının hızlı olduğu oksijence zengin bölgelerde aerobik, su dolaşımının yavaş olduğu oksijence fakir bölgelerde ise (Kum gibi) anaerobik bakteriler kolonileşirler. Bu anaerobik bakteri grupları nitratı da parçalayarak çoğu uçup havaya karışan azot gazına dönüştürürler. Sudaki amonyak konsantrasyonu 0,1 mg/lt’yi aşarsa balıklarda olumsuz etkileri görülmeye başlanır. Nitrit konsantrasyonu 0,5 mg/lt’nin üzerine çıkarsa balıklar için zehirlidir. Nitrat ise 25 mg/lt’yi aşmamalıdır.
@wille.coyote7634
@wille.coyote7634 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Üşenmemişsiniz yazmışsınız teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bilgileri tazeliyoruz. :)
@serdargunday8520
@serdargunday8520 2 жыл бұрын
Üstat ben akvaryumu 25 gün önce kurdum şuan çok kötü bir koku var sebebi ne dir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakteriyel filtrasyon döngüsünün olmaması sonucu, akvaryumda oluşan azot, zamanla koku yapar. Bu ancak düzenli su değişimi ve kuralına uygun akvaryum, özellikle filtre temizliği ile faydalı bakteriler oluşur. Ayrıca fazla yem vermek, bu kokunun artmasına da sebep verir. Bu konu ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@sinane1717
@sinane1717 Жыл бұрын
Hocam merhaba akvaryumu yeniden kurdum ve aşılama yaptım fakat şuan balık yok bakteriler kaç gün bu şekilde hayatta kalabilir
@sinane1717
@sinane1717 Жыл бұрын
Balık yemi bu aşamada mı kullanılması gerekli
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bakteriler, eğer gerekli besin ve oksijen bulamazsa 4 saat içinde ölmeye başlar. 24 saat ile 48 saat sonra da hepsi ölür. Bu aşamada yem ve amonyak koyabilirsin.
@evcil_kamera
@evcil_kamera 2 жыл бұрын
Akvaryum kısa süre önce 4.04 deki gibi oldu ne yaptıysam çözemedim sorunu ne öneriyorsunuz sorun çözümü için akvaryum bu arada yeni kurulmuş bir akvaryum değil
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Eski akvaryum sendromu da olabilir. Eğer akvaryum suyunu değiştirme sıklığın az ve akvaryum içerisinde ki organik yük fazla ise de böyle gen böyle amonyak patlaması yaşayabilirsin. Sorunu çözmek için, akvaryumda ki organik yükü azaltmalısın.
@evcil_kamera
@evcil_kamera 2 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryumda ki organik yükü nasıl azaltabilirim filtre olarak sumplu pipo normal pipo birde tepe filtre kullanıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Daha sık su değişimi yap.
@evcil_kamera
@evcil_kamera 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Tamam teşekkür ederim
@ortayakarsk4221
@ortayakarsk4221 2 жыл бұрын
S.a ustam. 1m akvaryumum var 110-120 litre lik. İç filtrem var 1300 litre 15w Luk ama şelale yaptım ve akvaryum köşesine ince çorap a lav kırık taşı koydum pipo ya ihtiyaç varmıdır.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
1300 litre, 120 litre için çok büyük bir filtre. Bu akvaryum için en fazla 720 litrelik bir filtre yeterli. Ayrıca pipo filtreye ihtiyacın yok.
@ortayakarsk4221
@ortayakarsk4221 2 жыл бұрын
Pipo bakteri tutsun diye çalışıyor. Pipo veya iç filtre. Birisinden birini kapatsam olur yani
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kapatabilirsin. Suyun temiz olmasını en iyi bakteriler sağlar. Sık su değişimi yapmana bile gerek kalmaz.
@tanayev_5302
@tanayev_5302 2 жыл бұрын
Abi bende iç filtre var 12 vat 700 litre yaziyo bu iç filtreyi kaç litre akwaryuma takmaliyim acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Filtre hacmi (700) / 5 = 140 litre akvaryuma takabilirsin.
@tanayev_5302
@tanayev_5302 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ibrahimibrahim4601
@ibrahimibrahim4601 3 жыл бұрын
Boştaki akvaryumuma minik ekmek kırıntıları atıyorum. Evde balık yemi yok çünkü. Olur mu sizce
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık beslemeyecek misin? Bence önceden alıp, kullanmaya başla.
@ibrahimibrahim4601
@ibrahimibrahim4601 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Besleyeceğim fakat yerim baya uzak olduğu için gitmişken hepsini bir almak istiyorum. Bu arada ekmek kırıntısı ile işlem hallolabilir mi acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bence olmaz. Ancak hiç denemediğim için de emin değilim.
@ibrahimibrahim4601
@ibrahimibrahim4601 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Bakteriyel olarak besin değeri olabilir mi acaba diye düşünmüştüm bir an çılgın projeler vol. 162617
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Projeler denenebilir. Ama sonuçları istediğin gibi olmayabilir. Ekmek, mayalı olduğu için sakıncası olabilir.
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
Abi elma saylangozu bulunan bir akvaryuma suda eritiğim kaya tuzlu suyu dökebilirmiyim bir zararı olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Tuz salyangoza iyi gelmez. Bence hiç koyma.
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi koymam sağol
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
@@CemCelikel abi bide ben zebra danio çöpçü balığı ve elma saylangozu beslemek istiyorum hepsinden kaç tane almaliyim 60 litre akvaryum var aslında 8 yada 10 tane zebra danio 4 tane çöpçü almayı düşünüyorum ama saylangoza karar veremedim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Zebra danio en az 6 adet. Elma salyangozu da her 20 litre için 1 ila 2 adet. Çöpçü de 3 ila 5 adet
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@shivadestiny4687
@shivadestiny4687 2 жыл бұрын
Abi bu 1 aylık süreçte 1 balıkla bu döngünün temelini atana kadar su değişimi yapmak sakıncalı mı mesela haftada 1 %30 su değişimi yapsak bu döngüyü etkiler mi yoksa suyu öylece bırakayım mı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Su değişimi yapmalısın. Ancak bir seferde en fazla 30 iyidir.
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
Hocam bombeli akvaryummu yoksa dikdörtgen akvaryummu iyi akrabanın verdiği bombeli akvaryumda ondan sordum
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Farketmez, önemli olan kaç litre alıyor. Bombeli akvaryum belki daha güzel görünür. Koyduğun yerde belki daha güzel durur.
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel 5 13 deki gibi akvaryuma su koyduktan 1 hafta sonra
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel bir de balıklarım ayda 1 cm büyüyor bazen 1.5 10 litrede olsa dahi bu hafta kesin geliyor akvaryum cok heyecanlıyım:)
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
iyi bir akvaryum. o akvaryum 250 litre falan. Ciklet besleyebilirsin o akvaryumda.
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel :) zaten bunlarda git gide büyüyorlar masallah onda ne olurlar kim bilir
@eminkeles590
@eminkeles590 Жыл бұрын
Başka bir akvaryumdan su eklesem olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Eğer o akvaryumda hastalık yoksa, olur.
@eminkeles590
@eminkeles590 Жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum da hastalık olup olmadığını nereden anlarım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Suyu aldığın akvaryumdaki balıklar, solgun, yem yemeyen, kuyruk ve yüzgeçleri eksik ya da vücutlarında yaralar varsa, o akvaryumdaki balıklar hastalıklıdır. O akvaryumdan su alma.
@canyldz3632
@canyldz3632 3 жыл бұрын
Hocam ben bişey anlamadım 😂 yeni akvaryum kurduk motorlar çalışık bir şekilde akvaryumun kapağı açık bişekilde 1 hafta bekledik sonra başık eklesek faydalı bakteri oluşmuyomu bu ilaçlar gereklimi yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum yeni başladım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her zaman her soruyu sorabilirsin. Sorun değil. Sadece akvaryum suyunu akvaryumda döndürürsen, bakteri oluşmaz. Bakteriyi besleyen amonyaktır ve bu balık ya da diğer canlıların atıkları ile olur. Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@canyldz3632
@canyldz3632 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bu ilaçlarla ilgili videon varmıdır hocam isimlerini ve nasıl kullanmak gerekir yazarsanız sevinirim abone oldum teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hangi ilaç?
@canyldz3632
@canyldz3632 3 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryuma damlattınızya amonyok falan yazıyodu su düzenleyici
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Amonyak, balıksız döngü için. Bakteri oluşturmak için kullanılıyor. Akvaryuma balık koymadan akvaryumu hazırlamak için.
@ziroasansor250
@ziroasansor250 5 жыл бұрын
Balıklı döngü kurmak zorunda isek eğer?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Balıkları teker teker koymalısın. Arada en az 1 hafta olsun. Koyacağın baıklarıda ucuz yollu olanlardan seç.
@md.3101
@md.3101 3 ай бұрын
Hocam iyi günler. Bakteri kültürü oturduğunda akvaryumda artık balık dışkısı göremezsiniz dedi petshop bu ne kadar doğru?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
O petshopa selamımı söyle. Her yemek yiyen şeyin sonuçta bunun bir kısmını çıkarması gerekir. Acaba bu yemi yiyen balık içine mi ..... anladın sen onu.
@md.3101
@md.3101 3 ай бұрын
@@CemCelikel cevapladığınız için teşekkür ederim hocam.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@md.3101
@md.3101 3 ай бұрын
@@CemCelikel oldum hocam iyi günler. 👋🤗
@emrahgencol8044
@emrahgencol8044 2 жыл бұрын
Merhaba 40cm ıthal akvaryumumda 10 adet lapıstes aldım kuyrukları erıdı ve 4 ayda hepsı oldu,akvaryumu komple bosalttım hepsını kaynak suyla yıkafım kum dahıl sıfırdan kurdum 3 gundur bosta calısısyor.sadece copcu balıgı yasıyor,ne zaman balık alıp atmalıyız tesekkurler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@emrahgencol8044
@emrahgencol8044 2 жыл бұрын
Üstadım komple yıkayıp temıxledım akvaryumu musluk suyu doldurdum,3 gun calıstı motoru ıle 1 adet copcuyle beraber,akvaryumcu 3 molu 3 platı verdı 3 gun yeter dedıdun yıne 1 balık öldu,vıdeolarını ızledım,en az 1 ay bosta calısması lazım bakterı olusması ıcın hazır bakterı kultueu alıp yenıden baslamalımıyım sızce,yoksa kalan 5 balık döngüyü saglar mı sızce
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Boş çalıştırmak hiç bir işe yaramaz. 5 balık ile döngü oluşur. Her gün sadece balıkların gözü kadar yem ver ve haftada bir veya iki kere akvaryum suyunun yüzde 30 ila 50 kadarını değiştir. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten yenmemiş yemleri de alarak yap.
@emrahgencol8044
@emrahgencol8044 2 жыл бұрын
Allah razı olsun hocam,vaktını alıyoruz cok tesekkur ederım.her balık ıcın gozu kadar atıcam.bu 5 balık var suan akvaryumda,olmeden kurtarırız ınsallah,ıyı gunler selamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Eğer su koşullarını düzgün tutarsan, ölmez. Geçmiş olsun. Fazla yem verme. Unutma hiç bir balık açlıktan kolay kolay ölmez ancak çok yerse de çok çabuk ölür.
@talhacetin9137
@talhacetin9137 Жыл бұрын
Abi ben lepistes almak istiyorum ama akvaryumumda bakteri döngüsü yok lepistes alsam yaşarmi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre yazmamışsın ancak 1 erkek 3 dişi şeklinde bakmaya başlayabilirsin. Arada su değişimi yapman gerekecektir. Bir de suyu bozan en önemli etken, fazla yemdir. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Bu yüzden de balıklara günde bir kere ve sadece gözü kadar yem versen yeterli olacaktır.
@talhacetin9137
@talhacetin9137 Жыл бұрын
Teşekkürler abi 30 litrelik akvaryum
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
30 litre balık bakmak için küçük bir akvaryum. Balık bakacaksan en az 40 litre olmalı. Eğer akvaryumu büyütme imkanın yoksa 1 erkek 3 dişi lepistes ile başla. Yaşatırsan devam et.
@talhacetin9137
@talhacetin9137 Жыл бұрын
Abi çok sağol 40 lt Akvaryum da en fazla lepistes kaç tane beslenebilir
@talhacetin9137
@talhacetin9137 Жыл бұрын
Abi akvaryumumu kurdum suyu dinlenmesini bekliyorum haftaya inşallah balik ları Alicam
@kemaltasdemir9883
@kemaltasdemir9883 2 жыл бұрын
Hocam. Meraba. Hangi. Marka. Bakteri. Kulturu. Kullammak. Lazim. Marka. Verirmisiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben marka önermiyorum. Ancak san yardımcı olabilecek bir sayfa buldum. Ona bakarak hangisinin fiyatı ve içeriği sana uygunsa, onu alabilirsin. bitkibalik.com/en-iyi-bakteri-kulturu-markalari/ Kolay gelsin.
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
Abi ben 1 hafta Dinlenmis sudaki akvaryuma koydum cok şükür ölen kalanım olmadi
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
ne zaman koydun?
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel balığı ilk aldığım zamanlar da simdi deil 2 buçuk 3 ay önce falan
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel bu arada dedigim bombeli akvaryum videodakinin aynisi kac litre o akvaryum
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
hangi akvaryum? en sonda ar o mu?
@omerfaruk4205
@omerfaruk4205 5 жыл бұрын
@@CemCelikel 1 hafta sonra
@fear1953
@fear1953 5 жыл бұрын
2 tane japon alıp onlarla dengeyi sağlayıp sonra lepistes koysam bi sorun olurmu lütfen cevap verr
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Denge sağlamak için canlı bir balık olması yeterli. Yalnız japon bitkileri yer. Lepistes için ise bitkili akvaryumlar daha iyi olur. Bence Lepistes ile başla ama az adetle.
@fear1953
@fear1953 5 жыл бұрын
Abi çöpçü almayı düşündüm ama o nasıl beslenicek benim attığım yemler yukarıda kalıyor
@fear1953
@fear1953 5 жыл бұрын
Ve ilk koyduğum balık ölebilirmi acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Ölecek diye bir şey yok ama dikkatli olman gerekir. Su değişimini ve dediğim konulara dikkat edersen sorun olmaz.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Granül tipi yemler alırsan, bu yemlerin bir kısmı dibe de çöker. Zaten çok yem atmamak gerek yok. Her balığın midesi, gözü kadardır.
@acemiakvaryum634
@acemiakvaryum634 2 жыл бұрын
Birkaç çöpçü Japon (yosun için) Salyangoz birsürü adi salyangoz elma salyangoz nerite falan Birkaç bitki tamamdır bu iş
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Düzenli su değişimi ve kurallara uygun filtre temizliği de olursa, neden olmasın?
Жайдарман | Туған күн 2024 | Алматы
2:22:55
Jaidarman OFFICIAL / JCI
Рет қаралды 1,6 МЛН
BULANIK SU SORUNU VE AZOT DÖNGÜSÜ
23:09
Karides Doktoru
Рет қаралды 32 М.
Akvaryumda Azot Döngüsü
6:46
ÇAPARİ
Рет қаралды 15 М.
BACTERIA HAS SOMETHING TO KNOW! Bacteria Culture in Aquarium
8:01
Akvaryum Kültürü
Рет қаралды 4,8 М.
Kaya Tuzu Yararlı mı ? Zararlı mı ?
10:04
ÇAPARİ
Рет қаралды 60 М.
SIFIRDAN AKVARYUM KURULUMU-BAKTERİ KÜLTÜRÜ & İLAÇ vs KULLANMAK
15:07
её ПРЕОБРАЖЕНИЕ вас ПОРАЗИТ!  💔❤️‍🩹 #животные #помощь #добро
0:25
МАЛЕНЬКИЙ МИЛЫЙ ЕНОТИК
0:35
БЛОПТОП
Рет қаралды 2,8 МЛН
Оказалось, это не птички... #помощьбездомнымживотным#непокупайприюти
1:00
Лана Помощь Бездомным животным
Рет қаралды 1,8 МЛН
Strawberry Cat?! 🙀 #cat #cute #catlover
0:42
Stocat
Рет қаралды 4,8 МЛН
Что Если ТЕБЯ Проглотит КИТ? #shorts
0:54
Bubble™
Рет қаралды 3,6 МЛН