AMONYAK PATLAMASı NEDiR SEBEPLERi (Akvaryumda Azot Döngüsü Yeni Nitrat Sendromu Bakteri Kültürü)

  Рет қаралды 16,931

Cem Celikel

Cem Celikel

6 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_c. .
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Öncelikle amonyak sorunu nedir? Nasıl başa çıkarız. Onu anlamamız lazım.
Amonyak balıklar için zehirdir ve uzun süredir kurulu olan akvaryumunuzda hala bu sorunu fazlası ile yaşıyorsanız, bu sizin bu sorunun kaynağına bakmanız gerektiği anlamına gelir.
Akvaryumun aşırı kalabalık olması, aşırı beslenme, filtrenizin düzgün çalışmayıp bir bakıma muhtaç olması tamamen sizin hatanızdır. Çünkü balıklara hangi ortamı sağlarsanız, o ortamlarda yaşarlar. Filtre tıkalıysa ve filtrede bulunan bakterilerin iyi su hareketine erişimi yoksa veya filtreniz amonyağı sudan boşaltamıyor ve atıklar çürümeye devam ediyorsa, artmış amonyak seviyeleri yaşarsınız. Fazla yem atarsanız, o yemlerde çürür, küflenir ve eriyip amonyak oluşturur.
Filtreniz akvaryumun biokütlesiyle dengeli tutulması, başka bir deyişle, doğru boyutta filtreleme sistemi için doğru miktarda balık bulundurmanız gerekir. Amonyak ve nitrit düzeylerinizi, yani azot döngüsü seviyenizi kontrol altında tutmanın anahtarı budur.
Fakat akvaryumunuzda herhangi bir sebepten dolayı amonyak patlaması varsa ve balıklarınız ölüyorsa, bu acil durumlar karşısında amonyak düşürücüler kullanabilirsiniz. Bunun ölçeği de aşağı yukarı her 100 lt için günlük 10 ml ye kadardır.
Şimdi Amonyağı nasıl akvaryumumuzdan uzak tutarız, bunları sırası ile anlatalım.
Birinci adım, derhal akvaryumumuzun suyunu yüzde 50 değiştirelim, değiştirirken suyu dipten çektiğimize emin olalım. Bu amonyağı tamamıyla akvaryumunuzdan çıkarmaz ama geride kalan suya eklediğiniz temiz su ile birlikte, amonyak moleküllerinin biyolojik sistemde yakalanma şansını arttırır.
İkinci adım, Su değişimi yaparken, yenmemiş yemleri ve balık dışkılarını su değişimi sırasında çekip, akvaryum dışına çıkartın.
Üçüncü adım, Su değişimi yaparken Kumun altını da vakumla çekin. Varsa bir çubuk yardımıyla kumunuzu da karıştırıp, çakıl içinde sıkışmış yem ve balık dışkılarının oluşturduğu amonyağı, filtreniz yoluyla akvaryum dışına taşınmasını sağlayın.
Dördüncü Adım. Ölü veya Çürüyen Bitkileri Çıkarın,
Tıpkı balık atığı gibi, çürümekte olan bitkiler de amonyak üretir, bu yüzden ölü ya da çürümekte olan bitkileri fark edince hemen çıkarın.
Beşinci adım. Ölü balıkları kaldırın. Eğer akvaryumda bir koloni besliyor ve nedense amonyak seviyesini düşüremiyorsanız, kayaların ve aksesuarların altına bir bakın, ne bulacağınızı asla bilemezsiniz.
Altıncı adım, Filtrenizi hep temiz ve açık tutun.
Filtreniz tankınızdaki en önemli donanım parçalarından biridir. Filtre yararlı bakterilerin oluşacağı ve yerleşeceği en önemli yerdir. Bu bakteriler amonyağı parçalar, böylece tankınız azot döngüsü içinde dönebilir.
Filtreniz tıkanmışsa ve su serbestçe akmıyorsa, amonyak daha az zararlı olan nitrata dönüşmeyecek ve bu da akvaryumunuzun amonyak zehirlenmesi yaşamasına sebep olacaktır.
Bu yüzden Filtre borularını, kartuşlarını, medya ve çarklarını kontrol edin, gerekirse filtrenizi biyolojik dengeyi bozmadan temizleyin.
Yedinci adım, Fazla yem ile beslemeyi kesin.
Balıklarınıza verdiğiniz yem tamamıyla 3 dk içinde tüketilmiyorsa, o yem fazladır. Akvaryumunuzda amonyak artışı varsa, balıklarınız uyuşuk hale gelebilir, su yüzeyine çıkıp hızı hızlı nefes almaya çalışabilir, dibe çöküp hareketsiz kalabilir ya da yan yatmış halde bir kayaya yaslanmış olabilir. Fazla yem vermeyi bırakın, şunu unutmayın, hiçbir balık bir hafta 10 gün hatta 15 gün yem yememekten ölmez. Düşünsenize cikletler en az 20 gün bir şey yemeden ağızlarında yavrularını taşıyorlar.
Sekizinci adım, Fazla balık. Özellikle akvaryuma yeni başlayanlar, çok hızlı şekilde akvaryumlarını balıkla dolduruyorlar. Oysaki fazla balığınız olduğunda, balıkların ürettiği amonyağı, akvaryumunuzda oluşan bakteriyel ortam parçalayamaz ve buda amonyak seviyesinin artmasına sebep verir.
O yüzden Akvaryumunuza Yavaşça balık ekleyin ve yararlı bakterilerin zaman içinde gelişmesine izin verin.
Dokuzuncu adım, Kimyasal ekleyin. Hala amonyak artışının sebebini bulamadınız mı? Artık son çare kimyasal kullanmaktır. Alacağınız bir amonyak düşürücü solüsyon ile fazla amonyağı düşürün. Ama şunu gene de unutmayın, kimyasallar geçici çözümlerdir bu yüzden her ne olursa olsun sorunun kökünü bulup kurutun.
Onuncu ve sonuncu adım, Daha sık su değişimi. Amonyak sorununun sebebini hala bulamadınız mı? O zaman yapmanız gereken tek şey var, her gün dip çekimli su değişimi. Yüzde 20 kadar değişim, akvaryum için yeterlidir.
Yeni akvaryumlarda da bu sendromu görmemiz kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden de yeni akvaryum sendromu adlı videomu da mutlak izleyin.
• YENi AKVARYUM SENDROMU...

Пікірлер: 113
5 жыл бұрын
Çok önemli bir konu olan bu video için teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kerimin Pet Dünyası Evet, yaptığım videoların en önemlisi. İzlediğiniz ve yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
KZbindeki en bilgili akvaryum kanalı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim..:)
@halilaktas9024
@halilaktas9024 5 жыл бұрын
Abi on numara yararlı bi video olmuş saygilar
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Umarım faydasını görürsünüz.
@muratgurleyen5367
@muratgurleyen5367 Жыл бұрын
Tesekkurler
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş. Ağzınıza sağlık. Yeni kurduğum ve balık olmayan, şimdilik bitki koyacağım akvaryumumda şu an biraz amonyak oluşturmam lazım ama nasıl yapabileceğimi araştırıyorum. :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@serdardogan1550
@serdardogan1550 3 жыл бұрын
titiz iş yapıyorsun üstad,eline sağlık.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Umarım herkes için faydalı olur.
@marleyelian6069
@marleyelian6069 2 жыл бұрын
I know it's kinda off topic but do anybody know a good site to stream new movies online?
@darwinidris4001
@darwinidris4001 2 жыл бұрын
@Marley Elian flixportal :)
@marleyelian6069
@marleyelian6069 2 жыл бұрын
@Darwin Idris Thanks, signed up and it seems to work :D Appreciate it !
@darwinidris4001
@darwinidris4001 2 жыл бұрын
@Marley Elian glad I could help xD
@kubi1923
@kubi1923 2 жыл бұрын
Merhabalar Cem Bey, sizce akvaryumda su değişimi yaparken çeşme suyunu herhangi bir işlem uygulamadan koymakta herhangi bir sakınca var mıdır? Teşekkürler...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yemeklerde ya da başka çiçek sulamada kullandığın musluk suyu ise sorun yok.
@karahan.karacuha
@karahan.karacuha 2 жыл бұрын
👍
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Beğendiğin için teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
HERKES İÇİN AKVARYUM VE ENTERESAN BİLGİLER BU VİDEOLARDA goo.gl/Zmrprv YANITLA
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@ahmetyagiz.
@ahmetyagiz. 3 жыл бұрын
merhabalar abi nasıl hızlıca bakteri kültürü oluşturulur ben şuan suyu dinlendiriyorum 5 gün oldu suyu beklettiğim kabın içine yem de atıyorum ne kadar beklemem gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@yusufgungor2221
@yusufgungor2221 4 жыл бұрын
Pipo filtre akvaryumun neresinde olmalı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum kumsuz ise, ortaya, kumlu ise cama yapışık olması lazım.
@bluebutterfly400
@bluebutterfly400 3 жыл бұрын
Abicim merhabalar benim akvaryumum orta boy ve benim 1 japon baliğım öldü neden acaba ve diğeride suda dönüo duruyor . Ve sürekli suyun yüzeyine cıkıyorlar neden acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@tayfunozyurt4747
@tayfunozyurt4747 3 жыл бұрын
Bu aç kalma piranalar da nasıl olur mesela 3gün kalsalar birbirini yerlermi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal ortamlarında 4 ay aç kalabiliyorlar ama akvaryumda 8 hafta. Tabi bu arada birbirlerinin yeme ihtimali her zaman var.
@ahmetyagiz.
@ahmetyagiz. 3 жыл бұрын
Abi benim filtrem yok balık akvaryumun dibinde ters vaziyette duruyor Bende Dip çekim aleti de yok balıkların suyunu kendim tamamını değiştiriyorum yüzde 30'unu nasıl değiştireceğim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Normal bir hortum kullanarak yapabilirsin.
@ahmataras9726
@ahmataras9726 2 жыл бұрын
Abi mrb bu saat lerde bu arada 4 tane japon 2 vatoz 2 copcu 25 tane lepistes 2 kristal kopek baligi vardi kristalleri kaybettim 2 tane de lepistes oldu baliklarin hepsi bir koseye birikmis oldum olecem havasindaydi hemen bir kovaya su koyup baliklari akvaryumdan tahliye ettim su an iyiler gibi gozukuyor ne yapmam lazim acil...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@recepyesilyurt4184
@recepyesilyurt4184 3 жыл бұрын
Bu balıkların cinsi nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu akvaryumda Afrika Çiklitleri (Sarı prenses, demasoni, Asai, Mavi prenses, Portakal, beyaz çiklit, Şeker pembe, Mpanga, paslı) , Zebra Çiklit, vatoz ve kırmızı kuyruklu köpek balığı var.
@yildizoptik63
@yildizoptik63 2 жыл бұрын
⭐⭐⭐
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@batuhanfisne3940
@batuhanfisne3940 6 жыл бұрын
Abicim ben akavryumu kurdum 1.5 ay oldu ama su hala bulanik ne yapmaliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Batuhan Fisne 15 günde bir, akvartum suyunun yuzde 40 ı nı değistir. Fazla yem atma. Akvaryda ki balıklar, attığın yemi 3 dk içerisinde bitirmeli, bitiremiyorsa, o yem fazladır. Her balık, gözü büyüklüğünde yem yer. Günde en fazla 2 defa yemlemelisin. Filtreleri bir kovanın icinde gene akvaryum suyu ile 3 kere sık ve öyle temizle. Kesinlikle çeşme altinda yıkama. Eğer bu dediklerimi yaparsan, akvaryumun 2-3 ay sonra cam gibi olur, bir saha da bulanmaz. Daha hızlı sonuc almak istersen, Purigen kullan.
@ceyhundogan3587
@ceyhundogan3587 4 жыл бұрын
Özellikle dıs filtre nin su döküs yerinde beyaz renkde köpükler olusuyor sebebi nedir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Suda yağ olabilir. Verdiğin yemlerden ya da elini sokuyorsan, elinden bu yağ suya bulaşmış olabilir.
@ceyhundogan3587
@ceyhundogan3587 4 жыл бұрын
@@CemCelikelbaliklara herhangibir zarari olur mu ne gibi bir yol izlemeliyiz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ne tür bir şey olduğuna bağlı. Dikkatle takip etmek gerekir.
@adilaytekin8992
@adilaytekin8992 6 жыл бұрын
Cem merhaba Sizi takip ediyorum Şimdi ben daha önce iletişime geçtim sizinle 257 litrelik ciklet tankı kuruyorum sizin videolarınızdan anladığım kadarıyla birdenbire tankı balıklı dondurma diyorsunuz Sizin tavsiyeniz 250 litrelik tanka başlangıç olarak ne kadar balık koymam gerek kaç koloni bu konuda bana yardım eder misiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
3 tane balık yeter şimdilik, her 2 hafta da bir 3 tane daha atarsın. 2 ay sonunda 30 civarı balık yeter. Sarı prenses,Yunus ve iceman sarı kuyruk çok ideal balıklar, hem çok iyi geçinirlr hemde dayanıklıdırlar. Bol bol da yavru alırsın bu balıklardan.
@ozgur1695
@ozgur1695 Жыл бұрын
Hobiye yeni başladım 3 haftalık akvaryum sürecimde çok balık kaybettim daha sonrasında daha büyük bir tank'a geçtim 3 gün sadece iç filtre çalıştırarak beklettim daha sonrasında yavaş yavaş balık eklemeye başladım önce elma salyangozu vatoz baliği ve daha sonrasında 4 adet lepistes koydum şuanlık balık sayımda bu yaklaşık 2 hafta oldu bir sıkıntı sorun yok umarım herşey böyle yolunda gider haftalık dip cekimi yapıyorum yüzde 50 su değişimi yapıyorum su düzenleyici ekliyorum ekstra yapmam gereken birşey varmı acaba Akvaryum hobi işinde yeni birisiyim hatam varsa hoş görün lütfen videolarınızı öğrenerek izlemeye devam ediyorum cem bey teşekkürler 😊
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sadece yem konusunda dikkatli olmanı öneririm. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem verme ve su değişimini yaparken de dipten ve yenmeyen yem, atık ne varsa, akvaryumdan atarak yap.
@thefrat4451
@thefrat4451 3 жыл бұрын
Mazeme nerden alinnie
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Petshoptan alabilirsin.
@mr.master1324
@mr.master1324 6 жыл бұрын
Cem abi merhaba ben 1 aydır bu işe merak saldım ve youtube ta senin videolarını buldum izledim suan ben 200 lt akvaryum kurdum 3 vatoz 2 yunus 17 tane de sarı prenses mavi prenses zebra snow ciklet türleri var sence balıklar yeterlimi yada fazlamı veya azmı?balıkların hepsi suan ortalama 2 3 cm uzunlugunda hepsi yavru cevap için simdiden tesekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Mr.Master Hayırlı olsun. Her balik için 15 litre diye hesaplanır. Yavru olduklari icin şimdilik yeterli ama daha fazla almana gerek yok. İnşaallah büyüdüklerinde, bu akvaryum yeterli olacaktır.
@mr.master1324
@mr.master1324 6 жыл бұрын
anladım abicim çok tesekkür ederim cevabın için seni takipteyim...bilgilendirici yeni videolarını bekliyorum :)
@shadowhunter9701
@shadowhunter9701 4 жыл бұрын
Cem Celikel abi selam 40 litre akvaryumum var ve içinde gayet büyük bir iç filtre var hava motoru almam gerekir mi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
40 litre için bir iç filtre, büyük gelir. Eğer tam kapasite çalıştırırsan, içinde ki balıklar, bu su girdabı içinde hasta olurlar. Bunu önlemenin yolu, iç filtreye hava girişi sağlayan yere bir hava musluğu takmaktır. Ayrıca bir Havva motoruna ihtiyaç olmaz.
@zulbiyasabri396
@zulbiyasabri396 4 жыл бұрын
Cem abi Selyam benim akvaryumda nitrat sorunu var iki hafta su deişimi yapıyorum düzelmiyor bana bi çare şöle abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Nitrat akvaryumdan ancak su değişimi ile gider. Bu hafta 2 günde bir yüzde 30 kadar su değişimi yap. Yaparken de akvaryumun dibinden çek suyu.
@zulbiyasabri396
@zulbiyasabri396 4 жыл бұрын
@@CemCelikel aynen yapıyorum düzelme yok abi ya kafa yedim balıkları deniştirdim zaten yedek akvaryuma test hep koyu kırmızı çıkıyor düzelmiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Nitrat başka şekilde gitmez. En azından ben bilmiyorum.
@erenthebassist
@erenthebassist 4 жыл бұрын
cem bi nasıl dipten su çekiyoruz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ya bunun için özel üretilmiş, akvaryumcularda da satılan araçlar var, onu kullan ya da bir hortum alıp, kendin suyu çek.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 жыл бұрын
Abi merhaba sanırım akvaryumumda amonyak patlaması var sarı prenseslerim sanki elektrik carpiyormus gibi haraket ediyor sence amonyak yüzünden midir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olabilir. Su değerlerini kontrol etmelisin. Bunun için bir test kiti kullanılsın.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 жыл бұрын
Abi 3-4 gün öncesine kadar isiticim takiliydi 20 adet sarı prenses balığım vardı ve iki gün içerisinde 20 balıktan 9 balık kaldı dereceye baktığımda 32 dereceysi su sıcaklığı şuan kapalı 28 derece 2-3 gündür ölüm yok fakat balıklarda normal yüzüyor bazen elektriğe çarpılır gibi kendini kuma surtuyir bir anda hızlı yüzüyor ters haraketler sergiliyor bakteri kültüründen olmaz sanırım bu durum akvaryumuda kuralı 4-5 ay falan olacak
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Suda bulunan amonyak, isi ile beraber etkisini arttırmış. Bu yüzden de balıklar böyle davranıyor. Bence ısının daha çok yükselmesine engel olmalısın.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yok ısı sabit abi ısıtıcınin fişini çektim abi 28 derecede iç filtreyi sürekli çalıştırıyorum sence bugün dip çekimi yapıp su ilavesi yapayım mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bence yapmanda fayda var. En az bir yüzde 30 40 kadarını değiştir.
@ahmetcelik-te9yh
@ahmetcelik-te9yh 5 жыл бұрын
Baliklarimin gözleri büyüyor ve ölüyor nedeni ne olabilir yardımcı olun bana.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bunu buldum... Bakteriyel hastalıklar Bir balıkta yavaş ama iki taraflı gözde şişme olursa (genellikle korneaya bulanıklık olmadan), bunun nedeni bakteriyel bir hastalık olabilir. Balık tüberkülozu, Mycobacterium marinum, buna neden olabilecek çok yaygın, kronik bir hastalıktır. Bu bakteri her yerde bulunur; yani, akvaryum suyunda, toprakta ve hatta çoğu donmuş balık yemlerinde bulunur. Bazı balık türleri, diğerlerinden daha fazla enfekte olma eğilimindedir ve bu hastalık için kanıtlanmış bir tedavi yoktur.Bu sorunun diğer belirtileri tükenme (balığın iyi yediği gerçeğine rağmen vücut ağırlığının kaybı) normal renkten daha koyu, hızlı solunum ve uyuşukluk olabilir. Harici bir bakteriyel hastalıktan şüpheleniliyorsa, gentamisin sülfat, bir aminoglikoz antibiyotiğin yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu antibiyotik topikal olarak uygulandığından ve suda çözünür olduğundan, oftalmik merhem kullanmak, hayvan suya döndüğünde hemen balığın gözlerini temizleyeceğinden, sulu çözeltiye karşılık olarak kullanmak daha iyidir. Bazı akvaryum hastaları, hafif ekzoftalmi ile birlikte dış bakteriyel göz enfeksiyonları durumunda dorzolamid hidroklorür (Trusopt) ile birlikte kullanıldığını bildirmiştir. Truspot, insanlarda oküler hipertansiyonu azaltmak için kullanılan bir karbonik anhidraz inhibitörüdür. Bu ilacın balıklarda göz şişmesi üzerinde benzer bir etkiye sahip olabileceği tahmin edilmektedir.
@EngBit2116
@EngBit2116 3 жыл бұрын
Abi okuyorsun değil mi bir yerden?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Önce hazırlanıyorum. Bir metin haline getiriyorum. Sonra da okuyorum. Sonra bu yazdıklarımı, alt yazı olarak videolara koyuyorum.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
Abim yanlış.i duydum balıklar 10 12 gün aç kalabiliyor mu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hatta daha fazla da kalabilir. Benim lepistesleri ben 1 ay beslemedim, kendi kendine ürediler bile.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel hay yasa abım yaa sen bende balık hobisine geçmek istiyorum ama işim gereği bazı dönemler ayda 1 8 9 gün evde duramıyorum bu canlılara kim bakacak diye düşünüp duruyordum bu şekilde 10 gün sonra balıklarım öldü mü kaldı mı diye düşünmem gerekmiyecek 😀
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@Evcil_hayvanlar. Hiç bir şey bulamazlarsa, kendi dışkılarını yerler. Akvaryumda yosun varsa, onları da yerler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@Evcil_hayvanlar. Balıkları asıl öldüren, az yem değil, çok yemdir.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ler abim
@kadiryldzdestukadoor6184
@kadiryldzdestukadoor6184 6 жыл бұрын
japon balıklarım puldöküyor ve su yüzeyine cıkıyorlar 2 tanesi yem yemiyor . ilaç kullandım ama sorun ne akvaryum 275 ltre ve 4 yetikin japon 14 6cm boyutlrında japon var 2 de çepçü 2 balıgım öldü damışlıkların ölmesine istemiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Kadir Yildiz Acil olarak havalandırmayi çoğalt, özellikle hava taşı ile olduğunca havalandır. Bu arada dip çekimi yapıp akvaryumda ki amonyağı dışarı at. Japonlar en çok amonyak üreten balıklardandır. Aman havalandırmayı ihmal etme, zamanla düzelir.
@kadiryldzdestukadoor6184
@kadiryldzdestukadoor6184 6 жыл бұрын
teşekurler peki bakteri oluşumu olmuşmudur dış filtreyi kapatım ve ilacldım dışfilitreyi dezenfekte etmem saglıklı olurmu gereklimi
@kadiryldzdestukadoor6184
@kadiryldzdestukadoor6184 6 жыл бұрын
teşekürler
@kadiryldzdestukadoor6184
@kadiryldzdestukadoor6184 6 жыл бұрын
havalandırmayı çogalttım bi bakteriel olay var bacto fish kullandım japonlar seri yüzüyor ve kasınıyorlar dı yaralar oluştu ama sımdı kumla hiç oynamıyolar bile iştahlarında sorun yok ama sadece su yüzeyinde yüzüyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Akvaryumda başka balık var mıydı? Eğer Dış filtreyi kapatıp ilaç attıysan, olan bakteriler de muhtemelen öldü. Ama şu var, bakteriler amonyak ile beslenir. Japonlar da en çok amonyak üreten balıklardan dır. Kısa zaman da tekrar bakteri oluşmaya başlar, yanlız ısıyı 21 derecenin üzerinde tutman lazım. Bence böyle durumlar için bir karantina akvaryumu hazırlaman lazım. Karantina akvaryumu ile ilgili videomu izleyebilirsin. Bu bakteriler ile ilgili de bir video çekeceğim, en geç yarın videoyu yayınlarım. Onuda mutlaka izle.
@MiniHobihanem
@MiniHobihanem 6 жыл бұрын
abi iyi anlatmışsın bende günlük tarzda cekiyorum abone olursan cok mutlu olurum :)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Abone oldum. Başarılar dilerim
@MiniHobihanem
@MiniHobihanem 6 жыл бұрын
tşk
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
diğer videolarımı da izle, mutlaka sana da esin kaynağı olacak şeyler bulursun.
1 or 2?🐄
00:12
Kan Andrey
Рет қаралды 36 МЛН
Wait for the last one! 👀
00:28
Josh Horton
Рет қаралды 129 МЛН
Heartwarming: Stranger Saves Puppy from Hot Car #shorts
00:22
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 15 МЛН
MEU IRMÃO FICOU FAMOSO
00:52
Matheus Kriwat
Рет қаралды 43 МЛН
Prehistoric Breakdown: Placerias
12:52
Raptor Rex
Рет қаралды 141
Altın Gerçeği: Siyanür, Doğayı Nasıl Zehirliyor?
21:06
Evrim Ağacı
Рет қаралды 833 М.
BULANIK SU SORUNU VE AZOT DÖNGÜSÜ
23:09
Karides Doktoru
Рет қаралды 32 М.
Canlı doğuran akvaryumu son durum 2
5:53
Özer Mısırlı
Рет қаралды 152
Balıkları Doğru Yemleme Yöntemi
13:53
ÇAPARİ
Рет қаралды 100 М.
How Does the Nitrogen Cycle Occur in the Aquarium? Ammonia Explosion
5:08
Amonyaklı Pasta
12:56
Hatice Hanımın Yemekleri
Рет қаралды 227 М.
Amonyak patlaması.#akvaryum #biga #akvaryumbalığı #akvaryumhobisi
12:28
Кот в теме хомяка🤪👍💪
0:13
Мишка ДАНИЛКА
Рет қаралды 1 МЛН
Кошки Боятся Воды 🤯
0:30
MovieLuvsky
Рет қаралды 2,4 МЛН
Monkey cry’s while being bitten by venomous snake
0:12
G-Bolo
Рет қаралды 8 МЛН
how I teleporter to Jurassic Park #KuaLoaRanch #behindthescene
0:30
Caleb Natale
Рет қаралды 13 МЛН