Arkadaşlar web sitemde beta balığı diğer türlerle ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz. www.keriminpetdunyasi.com
@sessiztepe33504 жыл бұрын
Abi senin akvaryumlar harikaya Amazon ormanları gibi olmuş
@muhammetulker57544 жыл бұрын
Yosunun en büyük nedeni bence besin rekabeti değil. Co2 ve aydınlatma arasında ki ilişkidir. Eğer çok güçlü bir aydınlatmanız varsa mutlaka o düzeyde co2 vermeniz gerekir. Eğer co2 düzensiz olursa mutlaka yosun ortaya çıkacaktır. Eğer aydınlatmanız düşük bir aydınlatma ise zaten bitki gelişimi çok yavaş olacağı için o düzeyde bi co2 vermek gerekir hiç verilmese bile su dalgalı olduğu zaman suda belli bir co2 vardır. Diğer en büyük nedeni çeşme suyunda bulanan yosunun mükemmel olarak beslendiği ve en sevdiği silikatlardır. Her çeşme suyunda aynı düzeyde olmasa bile silikat vardır. Bu silikatları önlediğiniz zaman sonuca inanamazsınız. Hiçbir kimyasala excele falan gerek yoktur. Çünkü bu kimyasallar muhakkak sudaki yararlı bakterileri öldürür. Gübre konusuna gelince bitkilerde yosun olduğu zaman hemen gübrelemeyi keselim karartma yapalım demek yanlış bir yöntemdir çünkü bitkileriniz besinsiz kaldığı zaman acı çekmeye başlar bir nevi bitkileri küstürürsünüz. Yıllardır bu hobinin içindeyim naçizane kendi tecrübelerimi görüşlerimi aktardım tabiki benden daha iyi bilenler vardır. Bilmeyenler için yeni kuranlar için yosunla savaşma ana nedenini bul ve onu yok et. Çünkü sen savaştıkça o tekrar çıkacak 👍
@sezgindurdu1428 Жыл бұрын
Evet size katılıyorum.co2 dengesizligi başlıca nedeni bunu bende yaşadım.cesme sularında bulunan siyah alg Co dengesizligi de hemen patlıyor
@melankolikdusler14954 жыл бұрын
:))))))) sabııır :))) ilgin için minnettarım kerimcim biliyorum tabikide bir çok akvaryum kurulumu var!!!!!!!!!!! ama Kerimin Pet Dünyasından izlemek istedim çünkü senin kanalını takip etmeyi ve izlemeyi tercih ettim ve edeceğim tecrube paylaştıkça güzeldir bilirsinki onu para ile satın alamıyosun senin tecrubelerini duymak istedim güneyden sana çoook selamlar unutma SABIIIR!!!
@barknaydn14714 жыл бұрын
Kolay gelsin videoları severek takip ediyorum bir sorum olacak micraları zemin bitkisi olarak nasıl kullanabiliriz ? Bitkinin üst tarafını toprağa tekrar gömersek bir problem olur mu(köklerin bağlantısını kesmeden)
4 жыл бұрын
Micra uzayan bir bitki bildiğin gibi. Zemin bitkisi olarak kullanmak için sürekli budamak gerekir. Dalları yatay şekilde kuma ekersen budak yerlerinden yeni dallar çıkarır.
@barknaydn14714 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim yanıt için ,videolar tam gaz devam inşallah her türlü içeriği izliyoruz
@akvaristugur94794 жыл бұрын
👌👍
@TEKRAL.4 жыл бұрын
akvaryum da cıkan yosunları normal balıklar yemez mi , doga da taşların uzerindeki yosunları balıklar yemiyor mu oradaki yosun ile akvaryumdaki yosun farklı mı ?
@emircanmestanoglu29194 жыл бұрын
Abi bende yosundan kurtulmak istiyordum kurtulamayınca bıraktım kendi haline doğal bir akvaryum olduu.Takmıyorum yosunları.Hem lepisteslerde severek yiyor yosunları.
@diyarbakirli34 жыл бұрын
Faydalı oldu bana
@kgai34 жыл бұрын
Abi Cansu hmpk yavrularını gösterir misin ve sorunun ne olduğunu nasıl çözdüğünü de anlatır msın
@sadikuzgor91904 жыл бұрын
Silkattan bıktım diyotom sürecini nasıl geçerim 2 aydır uğraşıyorum luften bir video
4 жыл бұрын
Diatom uzun süre kalıyorsa ya eklediğiniz su da çok fazla silikat var ya da nitrifikasyon bakterilerinin çoğalacak ortamı yoktur
@batuhanugras48754 жыл бұрын
Abi senin vidyolarını takipteyim ilk izliyenlerdenim like atanlardanım ♡
4 жыл бұрын
Teşekürler ederim kardeşim
@batuhanugras48754 жыл бұрын
Abi beta fiyatı sorucaktım liste halinde atarmısın teşekkürler