Priza de pământ naturală!

  Рет қаралды 19,811

Adrian Chelaru

Adrian Chelaru

Күн бұрын

In acest episod Adrian Chelaru va prezinta detalii din partea de executie a lucrarii de impamantare naturala.
Sper sa va placa!🙂
Pentru cei care vor sa lucreze alaturi de mine puteti sa trimiteti CV ul pe adresa alarmelectricsistem@gmail.com
Pagina mea de facebook:
/ adrianchelar. .
/ 18468. .
Membru fondator AREL (Asociatia Romana a Electricienilor)
Electrician autorizat gradul IIA
Electrician autorizat gradul IIB
Administrator Alarm Electric Srl
Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractei”
Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
www.alarmelectricsistem.ro
alarmelectricsistem@gmail.com

Пікірлер: 98
@mp4338
@mp4338 Жыл бұрын
Teoria si practica impamintarii (GND) este un capitol din electricitate care nu s-a finalizat inca. Inca se fac studii, masuratori, teste, descoperiri, etc. pt. ca aceasta operatie nu este simpla pre cum o cred multi specialisti si amatori. Teoria si practica impamintarii nu trebuie ignorata. In caz contrar aceasta poate produce distrugeri f. scumpe intr-un timp extrem de scurt. Standardele de impamintare impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. O alta teorie si practica impun eliminarea curentilor parazitari care se pot crea in circuitele de impamintare din cauza anumitor surse de voltaj la diferite potentiale. Impamintarea salveaza personalul de exploatare si aparatura electrica si electronica tot mai sofisticata. Electronica de astazi, la 5v, 3,3v, 1,8v, este asa de sensibila pe circuitele de interfatare ca se distrug f. rapid. In orice circuit electronic teoria si practica impun 0v si nu tensiuni reziduale de diferite valori care depasesc limita de 0V pt. fiecare valoare de tensiune continua din aparatura electronica. S-ar dori 0v dar f. greu de realizat. Deci se cere sa se obtina valoarea cea mai mica posibila pt. 0v al GND, vorbesc din nou de digital voltage. Referitor la alte genuri de circuite de impamintare sint cerinte de impamintare pt: circuitele electrice de forta, de telecomunicatii, de GND digital, GND analog, etc. Deci trebuie dat mare atentie la acest lucru. Instalatia de impamintare trebuie facuta in ideea sa devina stea, cu punctul central al stelei sa fie punctul comun de intilnire, de conectare al diferitelor impamintari. Paratraznetul sa fie impamintat separat. Este total interzis conectarea firului de GND in serie intre carcasele consumatorilor. Fiecare consumator trebuie sa aiba firul lui de GND care se va conecta la bereta de GND din panoul electric. Aparatura electronica de astazi se conecteaza la GND dupa studierea documentatiei insotitoare. Va doresc spor la lucru. Keep going.
@MrFlorinFixx
@MrFlorinFixx 2 жыл бұрын
Foarte frumos, unii tratează Pen de il doare capul.👍
@gheorghetudor4452
@gheorghetudor4452 2 жыл бұрын
Fara intentia de a supara avem in acest video de fapt o combinatie intre priza naturala si priza artificiala. Priza naturala a cladirilor este constituita din armatura metalica a fundatiei cladirii (care de obicei este subterana, in video pare a fi complet supraterana) si se cheama naturala intrucat scopul pentru care ea exista nu are legatura cu scopuri electrice ci scopuri care tin pur si simplu de constructia in sine (ea, armatura metalica doar este folosita si ca priza de pamant din motive care tin de reducerea costurilor cu priza artificiala). Cei patru electrozi de care pomeniti in video din exteriorul cladirii de fapt tin de ceea ce se cheama priza artificiala (adica priza care este construita doar pentru a fi folosita in scopuri de securitate spre deosebire de cea naturala care are o justificare care tine de rezistenta cladirii). Cele doua tipuri de prize se leaga intre ele pentru a putea obtine rezistenta de dispersie impusa de normativ. In mod normal intre cele doua tipuri de prize exista cel putin doua piese de separatie. Unul din scopul existentei acestora este asigurarea posibilitatii de a masura rezistenta de dispersie a prizei naturale. In ipoteza ca aceasta asigura valoare impusa de normativ atunci nu mai este necesara si priza artifiiala. In conditiile in care se dovedeste a fi necesara si o priza artificiala atunci se face un calcul din care rezulta lungimea electrozilor, verticali sau orizontali sau combinatia lor, distanta dintre ei si modul de asezare si in final valoarea calculata a rezistentei de dispersie a prizei artificiale. Ulterior se calculeaza rezisetnta de dispersie echivalenta a celor doua prize artificiala si naturala si daca nu se incadreaza in norme se mai completeaza cu electrozi. Rezultatul final al lucrarii se va consfinti prin masurarea rezistentei de dispersie a combinatiei dintre cele doua prize naturala si artificiala si daca nu corespunde se mai completeaza cea artificiala. De multe ori priza naturala, mai ales la cladiri mari, este suficienta ptr. a satiface normele. In general este bine sa transmitem informatii cat se poate de complete si exacte mai ales ca sunt multi care cred ca meseria se invata urmarind doar video-uri. Chiar daca scoala de azi lasa de dorit, ca si intreaga societate de altfel, este necesara instruirea teoretica indiferent pe ce cale se face. Sper ca deranjul nu este prea mare, oricum succes in popularizare.
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Dacă tot veniți cu un punct de vedere ar fi fost util sa și îl justificări cu ceva trimiteri către normativul I7 sau SR EN 60364 nu de alta dar una este sa aveți un punct de vedere personal și alta este sa fie ceva oficial. Va recomand sa mai studiați putin Normativul I7 (ca este mai la îndemâna fata de standard) incepand cu articolul 6.2.3.11 și va lămuriti că ceea ce s-a executat nu este tot aia cu ce ați explicat Dvs. Succes și Dvs…😏
@valipustiu3144
@valipustiu3144 2 жыл бұрын
Mulțumim pentru tot!, orice informație este binevenită,,,,,
@CristiCiuguzan
@CristiCiuguzan 2 жыл бұрын
Multumim pentru sfaturi domn profesor,respect pentru tot ce faci.
@radutmariuscatalin6097
@radutmariuscatalin6097 2 жыл бұрын
Multumim pentru detalii Adi , spor maxim !
@daviddavid9459
@daviddavid9459 2 жыл бұрын
mulțumim de video. spor la lucru 👏👏👏
@teofilcalin2847
@teofilcalin2847 2 жыл бұрын
Foarte Fain si bine Explicat👍👍👍
@ioanstelian192
@ioanstelian192 2 жыл бұрын
Mulțumesc mult
@victoriliescu5356
@victoriliescu5356 2 жыл бұрын
Interesantă această prezentare privind modul de realizare a unei prize de pămînt naturală de către Dl Adrian Chelaru-totul cu respectarea standardelor . Pentru cei interesați, merită de vizualizat și postările Dl. Valentin Begu-Academia de Construcții- R Moldova . Priza naturală realizată la o locuință de către Dl. Valentin Begu ,a prezentat o valoare de 1,2 ohmi, măsurată cu două aparate construite pe principii diferite , unul mai vechi din vremea URSS-ului și altul de ultimă generație
@curentarul
@curentarul 2 жыл бұрын
Foarte argumentate acele materiale. Plus ca prezinta o metoda care s-a folosit si la noi multa vreme.
@florinene989
@florinene989 2 жыл бұрын
Begu are priza hibrida!
@victoriliescu5356
@victoriliescu5356 2 жыл бұрын
@@florinene989 Dl. Răducu Ilie a punctat acest aspect. Important este că se obține o valoare foarte bună a reziztenței prizei care ar permite , în varianta mixtă, să se folosească și la paratrăznet
@ciprianleca9095
@ciprianleca9095 2 жыл бұрын
Buna seara! Fundatia de la casa mea nu este armata in proiect si este pana la nivelul solului. Armatura incepe din elevatie care porneste de la nivelul solului. Se poate face impamantare naturala? Cum fac o prind in elevație chiar dacă armătura o să fie deasupra pământului sau in fundație pur si simplu in beton neprinsa de armatura? Multumesc anticipat pentru raspuns!
@nicuiulian7323
@nicuiulian7323 2 жыл бұрын
Frumos!
@SMG819
@SMG819 2 жыл бұрын
E foarte bine ca ne raportam la normativ când vine vorba de instalații dar cum facem cu muncitorii de pe șantier .... nu văd nici o norma de protectia muncii acolo ( bocanci , casca etc )
@bogdancuciuch7063
@bogdancuciuch7063 2 ай бұрын
In beton ai voie sa mergi cu bara de armatura de 16mm-200mmp, montata continuu si eventual conectata pe alocuri de barele din grinzi? sau trebuie neaparat platbanda zincata? Intreb pt ca armaturile nu ruginesc in beton si personal cred ca ar fi mai eficient sa pui armatura si doar pe iesire sa folosesti zincat? Parca asa se faceau in urma cu 15 ani?
@gheorghepuscasu7790
@gheorghepuscasu7790 2 жыл бұрын
Va salut domnu Adrian, din explicațiile dumneavoastră inteleg că fotovoltaicele se impaminteaza tot la cea a casei ,stiu că sunteți pe felie ca sa zic așa, asta e obligatoriu sau poate fi împământare separată pentru fotovoltaice ca sint atitea opinii ca m-a bagat in ceață toți cei care postează pe această temă. Mulțumesc anticipat si spor la treabă!
@arhvladpopa
@arhvladpopa 2 ай бұрын
Salut. Pentru paratrasnet nu trebuie un al doilea perimetru in exteriorul casei?
@manu-it8304
@manu-it8304 26 күн бұрын
Am o intrebare. Dacă impamantarea este făcută in fundația în elevație fără sa aibă legatura cu armatura din fundația din pământ plus doi țăruși iese sub 4 ohm. (Fundatia este de 9m pe 16m)
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 25 күн бұрын
Ideea e ca trebuie ca platbanda sa faca contact cu armătura in cat mai multe puncte.
@vrajitorufanel8997
@vrajitorufanel8997 Жыл бұрын
Nu este mai eficient dacă platbanda vine montată în șanțul de fundare și nu deasupra betonului de egalizare?
@crazygamescc
@crazygamescc 2 ай бұрын
Se poate si asa, dar lucreazi mai usor cum a facut Adrian.
@minutzionel
@minutzionel 7 ай бұрын
poti sa trimiti si la electroprofesional video asta...el tot pe exterior pune..
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 7 ай бұрын
Pai dacă o pune pe exterior încalcă articolul 5.5.7.9 din Normativul I7….dar cine sa-l citească?
@minutzionel
@minutzionel 7 ай бұрын
@@alarmelectricsistem felicitari...asa este...
@crazygamescc
@crazygamescc 2 ай бұрын
@@alarmelectricsistem daca vedeai tot video-ul, la un moment dat electro profesional spune ca nu a avut incotro deoarece fundatia era deja facuta, mai mult casa era deja la rosu.
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U 2 жыл бұрын
👍👍👍
@andreitulba1484
@andreitulba1484 2 жыл бұрын
Salut ! In actele necesare pentru ANRE este necesar bacalaureatul ? Daca am experienta si scoala pentru electricieni este suficient ?
@homeoffice-cu4fu
@homeoffice-cu4fu Жыл бұрын
Pentru ce vă mai trebuie electrozi la colțuri dacă aveți priză naturală. Contactul cu pământul se face oricum prin stratul de beton, care are oricum secțiune foarte mare, deci rezistenta de contact foarte mică?
@catalin7897
@catalin7897 2 жыл бұрын
Va salut, multumim de informatii si de timpul alocat de a ni le transmite si noua. O intrebare, va rog. De ce e eficienta aceasta impamantare in locul celei artificiale? Mai ieftina nu cred ca este. Daca bat in pamant 4-5 electrozi de 2 ml intr-un sant cu 4 ml intre fiecare doi electrozi si imi da o valoare sub un ohm nu e mai ieftin si eficient? Multumesc.
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
In pământ cu timpul va rugini, in schimb in beton niciodată.
@catalin7897
@catalin7897 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Multumesc
@krissnikk2000
@krissnikk2000 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru explicații. Am făcut a 3 a casa pe câmp în Bragadiru și vad pentru prima data asa ceva. Eu am avut la casa electrician autorizat și a băgat 4 electrozi pe lungime de 3 metri cu platbanda sudata de mine ca ei nu aveau aparat și un cablu de 6 de cu dus în casă la tablou
@comanflorin5197
@comanflorin5197 2 жыл бұрын
Eu am dus 16 nu 6 și etc
@mbol4348
@mbol4348 2 жыл бұрын
Si ce rezistenta ohmica a ieșit?
@drdannegoita
@drdannegoita 5 ай бұрын
Nu ai voie să sudezi platbanda că îi strici stratul de zinc de ep suprafață. În loc de sudură există piese de legătură cu șuruburi. Dar dacă totuși o sudezi, măcar dă cu smoală peste sudura aia, cu toate că tot vor mai fi probleme. Și indiferent dacă ai sudat-o sau nu, o dată la câțiva ani fă măsurarea impedanței să vezi dacă mai iese sub 4 Ohmi.
@cornelichim4661
@cornelichim4661 Жыл бұрын
O întrebare as avea. Vreau sa ridic o casa langa o casa mai veche si sunt indecis cum sa fac impamantarea. Stalpul ii langa casa veche la aproximativ 15ml de cablu pana la tabloul general. De la tabloul general pana la viitorul tablou al casei noi sunt circa 25ml. Ce tip de impamantare sugerezi,natura in fundatia casei noi si dus cablu de impamantare pana la casa veche sau impamantare artificiala langa tabloul general?
@gheorgheciuciu6374
@gheorgheciuciu6374 Жыл бұрын
Salut,prin adaugarea apei de sticla in compozitia betonului fundatiei,mai obtinem o buna impamantare cu max. 4 ohmi ? multumesc.
@florincheche163
@florincheche163 2 жыл бұрын
👍
@opreacristian8408
@opreacristian8408 5 ай бұрын
Va salut! O intrebare legata de acele piese de legatura din otel zincat, nu intra in reactie chimica cu fier betonul si in timp apare coroziune, drept urmare afecteaza integritatea structurii? Urmeaza sa fac impamantarea si sunt nedumerit de acest aspect pentru ca nimeni nu-l discuta. Din acelasi motiv inteleg ca nu se leaga fier betonul cu sarma zincata. Multumesc anticipat!
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 ай бұрын
Nu are cum să apară nimic atât timp cat nu este oxigen și nici umiditate odată înglobată în beton.
@opreacristian8408
@opreacristian8408 5 ай бұрын
Am inteles, multumesc mult pentru raspuns. Mult succes!
@elbat5041
@elbat5041 Жыл бұрын
Dacă fundația are hidroizolație pe toate părțile, inclusiv pe talpă, atunci mai este eficientă tipul ăsta de inpamantare?
@sabing9029
@sabing9029 11 ай бұрын
Va salut, împământarea naturală își mai face treaba dacă izolez fundația?
@DC-vj3kp
@DC-vj3kp 2 жыл бұрын
Exista vreun risc dacă traversez cu platbanda de împământare prin șapa unei terase? E ok dacă mă leg de capătul celălalt al împământării la tabloul de distribuție care se afla undeva in centrul casei prin această platbandă? Mulțumesc!
@simicidoru9525
@simicidoru9525 2 жыл бұрын
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
@JohnSmith-pq9zo
@JohnSmith-pq9zo Жыл бұрын
Salut Dacă ai folosi o teava de cupru nu ar fii mai bine?
@denisdely
@denisdely 2 жыл бұрын
Salut La un sistem fotovoltaic conteaza la ce distanță e impamantarea fata de panouri?eu am posibilitatea sa o fac la 25-30 de metrii fata de panouri
@edyed6470
@edyed6470 2 жыл бұрын
👌👌👍👍👏👏🍻🍻
@emilmarin8387
@emilmarin8387 Жыл бұрын
salut Adrian O intrebare am la tine La priza de pamant este obligatoriu dus platbanda la blocul de masura sau pot duce un conductor cupru de min 16? multumesc
@otny3l
@otny3l 2 жыл бұрын
Din fundație până la blocul de măsură de ce nu puneți inox? In beton pui la 5cm sa nu rugineasca.... Dacă afara spre blocul de masura pui tot zincat o sa rugineasca candva... La fel si iesirile catre paratrăsnet. Tot ce iese din beton ar trebui inox pentru ca are contact cu apa si oxigenul. Eu fac pe altă variantă. După ce e săpat fundamentul inaiante de fier sau betoane pun inox si las mustăti in sus cu care leg fieru de la placă si paratraznet. ( aici nu se pune fier in fundament).. Ma gândesc ca nu e foarte ușor stilu asta de lucru sa bagi placbanda aia prin fundatie.
@ioanmuntean7798
@ioanmuntean7798 2 жыл бұрын
🤚👍👍👍❤️
@Stefania-qx6iy
@Stefania-qx6iy Жыл бұрын
Bună ziua, pe ce adresa de email vă pot scrie? Încep construcția casei(județ Ilfov) la sfârșit de Iunie și aș vrea vă ocupați de împământarea naturală, în măsura în care sunteți disponibil. Mulțumesc, Ștefania
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem Жыл бұрын
alarmelectricsistem@gmail.com
@Stefania-qx6iy
@Stefania-qx6iy Жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Multumesc, am trimis acum email.
@n55m6a7
@n55m6a7 2 жыл бұрын
Puteam sa lipsesc de la lecție....?... 👍👍⚡⚡
@tibiavram
@tibiavram 2 ай бұрын
In contextul caselor noi pasive sau nzeb priza de pământ naturala nu mai are rost
@vcernobai
@vcernobai 18 күн бұрын
De ce?
@claudiucojocea7866
@claudiucojocea7866 2 жыл бұрын
Platbanda către BMPT mai necesită electrozi ?Mulțumesc!
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Nu.
@sebastianadascalitei8128
@sebastianadascalitei8128 Жыл бұрын
Indiferent de distanta, de exemplu 30-40 metri dinstanta dintre casa si BMPT nu necesita electrozi pe aceasta distanta? Multumesc
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem Жыл бұрын
Nu sunt necesari, dar dacă se pun nu strica. Și platbanda este considerată electrod pe orizontala.
@sebastianadascalitei8128
@sebastianadascalitei8128 Жыл бұрын
@@alarmelectricsistem multumesc, toate cele bune!
@serpisor83
@serpisor83 2 жыл бұрын
Salut, daca betonul este hidroizolat in masa sau va fi hidroizolat ulterior, va mai avea descarcare priza astfel realizata, sau va trebuii una artificiala?
@crazygamescc
@crazygamescc 2 ай бұрын
de ce sa izolezi betonul?, se izoleaza zidurile de fundatie, iar daca izolezi betonul il izolezi de la nivelul pamantului in sus.
@cristianborda4134
@cristianborda4134 2 жыл бұрын
👍👍👍👋⚡🌑⚡🌑
@valeriumorosan8885
@valeriumorosan8885 2 жыл бұрын
In Germania nu mai e la norma sa se lege inpamantarea cu paratrasnetul impreuna !
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Conform cărui standard? Eu știu ca EN 60364 zice altceva…😏
@valeriumorosan8885
@valeriumorosan8885 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem nu știu sati zic care standard dar am refăcut vero 50 de paratrăsnete “ biserici și edifici publice “in care șeful meu Neamț specifica sa deconectăm paratrasnetul de împământare ,și asta începând din 2017!
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Nu este greșit nici cele doua prize de pământ separate însă fiecare alege in felul lui…😏
@florinene989
@florinene989 2 жыл бұрын
probabil ca se refera doar la cele la care rezistenta de dispersie este mai mare de 1 ohm
@gabrielgherman2562
@gabrielgherman2562 2 жыл бұрын
La colțuri are rădăcini... Ce s-a întâmplat cu cei 1,8 m adâncime la care se bat electrozii ?
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
😂 sa mai punem apa sa crească 😂 Electrozii ajuta la contactul cu solul și vor fi înglobați in umplutura de lângă.
@gabrielgherman2562
@gabrielgherman2562 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Ce fac dacă am intersectări de șanțuri ? De ex. un cablu cu o conductă de apă ?
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Nu înțeleg întrebarea? Dacă te referi la intersecția între diverse Instalatii se tine cont de recomandările normativului atât de distanța cat și de utilitatea lor.
@gabrielgherman2562
@gabrielgherman2562 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Mă pui să citesc normativul acum... 🙄
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Mai bine bei o bere ca nu arde sa sti acum aceste informații…🙃 Poate am sa fac eu un video cu astea…😏
@loghinconstantin1103
@loghinconstantin1103 2 жыл бұрын
Salut , Adrian ! Se pare că ,aceste indicații sunt adresate doar celor care ; - " urmează să -și construiască ..! " În mediul rural , în proporție de 80"% din construcțiile vechi ,n-au împământare și nici BMPM ! .Am pus această întrebare de mai multe ori , ( inclusiv pe grup ) , și n-am primit un răspuns concret!.. Lângă casa veche , am construit o extindere , în care am făcut o împământare naturală . Branșament aerian , la stâp PEN , nu este pus la pământ . Nu există Bmpm , doar o nișă în casă unde este protejat doar L ,printr-o siguranță de 25 A . Pen , merge direct în contor ( care este tot în casă ) , de unde mi-au scos ; L , N , și un așa zis PE. Am dus Pe-ul casei , din platbandă, care se află la o distanță de 5m , direct în busbar, alături de Pe-ul dat de OD . În nișă nu se poate intervenii , deoarece este sigilată . Am procedat corect ! Îmi poți spune , ce sistem era ( până să fac împământare ) , și-n ce l-am transformat ? Mulțumesc !
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Pana in casa ai sistem TN-C deci Nulul este comun cu PE ul, apoi se face separarea PEN ului iar acolo trebuie sa conectezi împământarea locală. Conectarea acestora încearcă sa le faci printr-o clema de Derivație cu 2 raduri de șuruburi sa fi sigur ca nu se desface. Si sa nu uiti de protectia DDR care trebuie utilizată obligatoriu. Succes!
@loghinconstantin1103
@loghinconstantin1103 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Mulțumesc mult pt răspuns , însă n-am înțeles .. care sunt riscurile ; -aici , la țară , nimeni nu are făcută separația PEN , toate împământările , acolo unde există , merg direct la prize ( așa înțeleg ..unii electricieni ) ,în toamna anului trecut , s-au rupt firele de pe stâlpul din fața porții , mi-a dat afară 25A ( din nișă ) . Acum , nu știu dacă am procedat corect , legând Pe -ul natural la PEN ! Practic , eu , cu împământarea naturală , în cazul că ,se întrerupe accidental PEN ( la stâlp ) , toți vecinii au PEN , din împământarea mea . Eu n-am protecție diferențială în tablou ( decât mcb-uri , și separator ) . Întrebarea ,era; dacă am pocedat corect atunci când am dus Pe-ul natural în busbar ! Să înțeleg că , fără protecție diferențială în tablou , separația Pen, nu are nici-o valoare ?
@ALEXANDRU-u7d
@ALEXANDRU-u7d 2 жыл бұрын
@@loghinconstantin1103 daca se intrerupe de la stalp , de un de sa aiba aia PEN?????????...fiindca tu ai impamantarea conectata la PEN tu o sa ai lumina , iar vecinii nu
@loghinconstantin1103
@loghinconstantin1103 2 жыл бұрын
@@ALEXANDRU-u7d Mă refeream la cazul în care , se întrerupe la unu' dintre stâlpi , în amonte de stâlpul de unde pleacă branșamentu' către casă , în acestă situație , cei branșați în aval de locuința mea , beneficiază ..de Pen-ul meu. Dacă greșesc , te rog să mă corectezi... , nu-i nici-o problemă ..( nu s-a născut... nimeni , învățat..)
@Sim_Tiby
@Sim_Tiby 2 жыл бұрын
@@loghinconstantin1103 nu gresesti, asa este. Cei din aval o sa aiba N din impamantarea ta. Din cauza asta e bine sa fie conexiunile intre PEN si platbanda facute foarte bine si conductori grosi si scurti, pentru a rezista in asemenea cazuri. Ideal e sa aiba fiecare casa tratarea PEN-ului si atunci nu se incarca doar a ta, insa cum nu au, mai departe nu stiu nici eu cum e mai bine sau care e solutia pentru a fi si tu protejat de un consum in exces pe impamantarea ta, la o intrerupere de PEN pe stalpi...
@cosminb6661
@cosminb6661 2 жыл бұрын
de ce ati ales sa bateti tarusii suplimentari in afara fundatiei, si nu in santul de fundare, daca tot era sapat si betonul nu era turnat?
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Era betonul de egalizare turnat.
@otny3l
@otny3l 2 жыл бұрын
Nui corect ce zic? 😂
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 2 жыл бұрын
Întodeauna…😏
@otny3l
@otny3l 2 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem 😂 La ce am scris mai jos ma refeream.... Ziceam doar asa după logica... No spun numa sa ma aflu in seamă... Discutam si cautam sa facem lucru bun si usor de executat....
@alexal5889
@alexal5889 Жыл бұрын
Salut, am o intrebare. Electricianul nu a respectat culorile si in priza de la masina de spalat am verde galben pentru PE si alt verde galben pentru NUL. Daca desfac surubul de la platbanda prizei de pamant ar trebui sa am (masurat) aproximativ 0 Volti intre faza si PE si astfel aflu care este PEul. Am dreptate sau gresesc?
#Electrician - IMPAMANTARE CASA -  Priză de pământ artificială.
20:53
Самое неинтересное видео
00:32
Miracle
Рет қаралды 1,3 МЛН
Priza de pamant naturala episodul 5000 ca in Santa Barbara:)
10:38
Proiectediversediy
Рет қаралды 45 М.
Împământare verticală
4:33
Matelectric
Рет қаралды 18 М.
Cum am facut impamantarea casei ⚡️⚡️⚡️
13:16
Sa Invatam Impreuna
Рет қаралды 75 М.
#27 Trasarea axelor viitoarei constructii. Am avut probleme! #casapasiva #passivehouse
13:57
Instalatia de Paratrasnet - tipuri, norme, utilizare
13:13
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 22 М.
Fundație casă (toate etapele)
8:16
Constructii in Detaliu
Рет қаралды 43 М.
Priza de pamant de adancime!
7:11
Adrian Chelaru
Рет қаралды 21 М.