#27 Trasarea axelor viitoarei constructii. Am avut probleme!

  Рет қаралды 18,680

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Пікірлер
@alinmorea
@alinmorea 3 жыл бұрын
Foarte util filmul dumneavoastra! Va felicit si va multumesc ca l-ati realizat. Anul asta trebui sa lucrez si eu la casa mea si ma uit cu multa, multa atentie la filmele dumneavoastra care sunt extrem de utile.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Cu mare placere! Speram sa va fie de folos.
@IvanGarage7
@IvanGarage7 3 жыл бұрын
Mersi pentru informatie,practic sintem tot la aceeasi etapa de constructie.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Cu placere!
@LUMEALUHAU
@LUMEALUHAU 3 жыл бұрын
Super sfaturi! Este o operațiune foarte importanta! Te salut Prietene 👍🙂🇷🇴
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut si merci!
@victorcebotari109
@victorcebotari109 3 жыл бұрын
foarte bun video, vreau sa va intreb, transpunerea punctelor de cotitură a hotarului cadastral în teren a fost insotit si de intocmirea actului de transpunere a hotarelor coordonat cu specialistul in reglementarea regimului proprietătii funciare a primăriei și cu vecinii sau doar trasarea bornelor de hotar (tarusi) ?
@tatianatataru6580
@tatianatataru6580 3 жыл бұрын
Succese in continuare
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@madalinamovila6817
@madalinamovila6817 3 жыл бұрын
Foarte utile postarile, ma puteti ajuta cu niste indrumari pentru ventiloconvectoare de podea pt o casa cu 120mp utili?
@agacheclement1668
@agacheclement1668 3 жыл бұрын
Cum faceti cu stalpul care e in interiorul proprietatii dumneavoastra ...acolo in colt?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu stiu, in proiectare nu iesea chiar atat de evidentiat in teren, parea mai nesemnificativ. Daca o sa am timp ulterior o sa incerc prin modalitati legale sa le cer mutarea acestuia, daca nu va fi posibil, atunci ma voi adapta situatiei.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor In Romania se poate cere chirie pt terenul indisponibilizat de stalp sau mutarea . In Republica nu e tot asa?Zici ca esti om al legii ,poti afla usor asta ,pe de alta parte eu cam greu pot afla sigur .
@victorini5854
@victorini5854 3 жыл бұрын
@@PopaAlexandru. nu cred ca se poate cere chirie daca a stalpul era deja acolo.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@victorini5854 Situatia juridica si legislatia din Republica nu o cunosc dar la noi se poate cere mutarea stalpului in afara proprietatii (daca e posibil) pe cheltuiala proprietarului stalpului sau (in caz de refuz) o noua intelegere cu plata unei chirii - terenul de sub stalp e proprietatea detinatorului terenului ,plateste impozit pe el ,a platit cand l-a cumparat dar de folosit il foloseste altcineva . Acum depinde si de forma de proprietate dar detinatorul terenului are o maserie care tocmai de aspecte legale se ocupa .
@kalkary9867
@kalkary9867 3 жыл бұрын
Super👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@alingolea3197
@alingolea3197 3 жыл бұрын
Am avut probleme cu doi vecini, care desi era gardul lor acolo de zeci de ani au contestat marginile, asa ca am chemat un arhitect si un expert topograf, au ridicat 23 de puncte de masura, terenul avea suprafata neregulata, m-a costat foarte mult, dar am scapat de contestatii si am evitat procesele in instanta, ca as fi mutat granitele, ba chiar mai mult, vecinii intrasera pe terenul meu, asa ca am pierdut vreo 25 metri patrati, asta este, nu imi place scandalul si judecata, nu se merita. Acum este liniste, nimeni nu are ce spune, ca am totul cu ridicare topografica inregistrata la cartea funciara.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
Ásta cu topo e buna ,chiar te scuteste de procese acum si peste ani - oameni se mai razgandesc ,vecinii si chiar si tu au urmasi/mostenitori sau pot vinde la un moment dat si nu sti ce vor viitori proprietari . De ex am un teren cu un duplex pe el , constructia s-a vandut dar terenul nu iar acum celalalt proprietat vrea iesirea din indiviziune - pt aceasta terenul trebuie impartit in 5 si vor fi 5 carti funciare !
@ionuttapu8389
@ionuttapu8389 3 жыл бұрын
De obicei se retrage gardul, ca sa fie drumul mai lat si sa incapa utilitatile si sa l asfaltezd primaria. Asa e in Romania
@agacheclement1668
@agacheclement1668 3 жыл бұрын
Noi gresim ca retragem gardul! Nu e legal ,iar primaria trebuia sa aiba un plan bine pus la punct NU SA FURE DIN PROPRIETATEA CETATENILOR. Cand faci un plan trebuie gandit ...strada de latimea x ,canalizare utilitati trotuar si dupa proprietatea omului cu x metri cum e pe proiect
@ionuttapu8389
@ionuttapu8389 3 жыл бұрын
@@agacheclement1668 recent am cumparat și eu de la cineva care stia ca are 2x1000 metri si la măsurători, mie mi a dat 1000 si el a ramas cu 948 ca a pierdut tocmai ca a retras gardul sa fie in rand cu vecinii. Daca si ar fi facut toti gardul ca in acte, ramanea un drum de ziceai ca esti in tunel
@andreitosea
@andreitosea 3 жыл бұрын
Intrebare: La trasarea axelor pentru pozitionarea casei, cotele reprezinta limitele casei finalizata, cu tot cu izolatie?
@livia-mt5yw
@livia-mt5yw 3 жыл бұрын
Pai in plan se poate observa cu usurinta in ce fel sunt date cotele, la rosu (la nivel structura sau zidarie) sau la tot pachetul cu finisaj (termosistem, etc). In Romania, dupa Legea 50/1991 reactualizata, pentru autorizare (DTAC) este voie sa intindem cote la placa, ceea ce inseamna la rosu, aceasta ajuta atunci cand sunt terenuri restranse si cei 3 sau 5 m retrageri de la limitele de proprietate ne cam stranguleaza suprafetele construite. La faza de executie, se folosesc plansele PTh care obligatoriu contin cote in detaliu, nu doar la rosu ci si la finit.
@andreitosea
@andreitosea 3 жыл бұрын
@@livia-mt5yw Multumesc de informatii.
@liviuc4915
@liviuc4915 3 жыл бұрын
@@livia-mt5yw Eu elevația o fac cu polistiren de 5 și are 70 cm înălțime iar peretele în sus va fi cu 10, întreb unde o să-mi facă măsurătoarea.
@livia-mt5yw
@livia-mt5yw 3 жыл бұрын
@@liviuc4915 Cum am spus, exact asa cum ai în proiect în planul de situație care va fi baza pt planul de trasare. Normal, arhitectul trebuia sa îți deseneze amprenta la sol la rosu, conturul plăcii pardoseala, care de regula se aliniază cu soclului care e cel mai adesea din beton. Nu trasează raportat la polistiren decât dacă arhitectul a desenat în planul de situatie amprenta la sol cu tot cu polistirenul de 5 cm, atunci nu ai ce face, ca este plan cu stampila de la primărie. Dacă a pus amprenta cu polistirenul de 10, rămâne regula de mai sus.
@livia-mt5yw
@livia-mt5yw 3 жыл бұрын
@Laurențiu Labudico comentariul este pentru dl Andrei ? Evident ca se traseaza axele, dar d-lui Andrei nu ii este clar daca cotele generale sunt date la rosu sau cu tot cu termosistem, eu asta incercam sa lamuresc pentru ca preocuparea este sa verifice daca este asigurata sa zicem o retragere de 3 m a constructiei de la limita de proprietate si prin urmare linia de ax care se va trasa va fi mai aproape sau mai departe cu acei 10-15 cm (grosimea termosistemului) fata de linia in plan a delimitarii proprietatii. Eu asta am inteles ca intreaba din moment ce pune problema grosimilor de termosistem. Si da, inca o data confirm ca se traseaza liniile de ax ale stalpilor :) Dl Andrei probabil ca nu a vazut planul de trasare inca si se uita pe proiectul arhitectului care nu este plan de trasare cu axe ci o hasura cu amprenta la sol a casei cotata si poate linii punctate/intrerupte care reprezinta proiectiile in plan ale etajelor sau in alte situatii mai are marcat si edificabilul si daca legenda nu este explicita beneficiarul proiectului devine confuz pe buna dreptate.
@nc_mamara2230
@nc_mamara2230 3 жыл бұрын
Foarte scumpa trasarea. Se numesc coordonate Stereografice 1970, NU geografice .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de precizare.
@nc_mamara2230
@nc_mamara2230 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Trebuie să-mi cer scuze , deoarece am făcut o confuzie. Eu fiind din România am confundat cei 2000 lei moldovenești, cu lei românești. Însă în Euro , ( 95 E ) este cam aceași sumă , cu ceea ce se practică și în România. Scuze încă o dată. Spor la muncă .
@liviuc4915
@liviuc4915 3 жыл бұрын
La mine îi bai, cred că, dacă chemam pe vecinu cu capra de măsurat mai bine ieșa, după ce am hotărât 5 m de la gardu l vecinului măsurat tot gata strâns scule au plecat mă apuc să verific cu metrul aveam 5,40 îi sun măi flăcăi haidați mă căi bai, au venit ne-am trudit, ne-am căznit nu Lea ieșit nici cum până la urmă cu metrul am făcut modificara, am mutat holșurubul pe baliză (capre) 40 cm. Și mai am o problemă pe care eu o văd foarte serioasa terenul pe are construiesc safăcut dezmembrarea sa încadastrat toate bune și faine, acum când a venit să îmi traseze pentru casă mia dat punctul cu 20 cm diferență față de primul topometrist care mila încadastrat terenul la fel și în celălalt capăt acum nu știu unde să fac gardul cu vecinu fiindcă am 2 puncte sigur iam întrebat măi băieți cum se poate așa ceva. Iar răspunsul a fost stația din Cluj a fost dereglată nu știu cât timp, am întrebat și alți topometriști același răspuns mi l-au dat, a fost dereglată stația.
@cezarvancea
@cezarvancea 3 жыл бұрын
Studiul Geo cum s-a desfasurat pana la urma? Ati chemat vreo firma sa vi-l faca? (nu ma refer la incercarea personala de acum cateva luni :) .. )
@marintamas6317
@marintamas6317 3 жыл бұрын
Ar fi trebuit sa urmărești postările unde a arătat acest lucru.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Da am chemat o companie si s-a facut studiul geotehnic profesional, a fost un video separat despre acest lucru.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
De data asta trebuie sa las un comentariu negativ. Cum sa te apuci de o casa daca nu sti ce trebuie si pe unde trebuie sa faci ? Probabil este sivarianta sa incepi cu constructia si finalizarea acoperisului iar amprenta la sol a lui ajustata sa fie urmele pt fundatie
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Noi ne-am apucat stiind din start pe unde si ce trebuie sa facem, doar ca pe teren, ceea ce era pe hartie si in documente, arata o mica diferenta, care a si fost corectata foarte rapid. Nimic neobisnuit sau straniu, se mai intampla )))
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Ma refer la sublinierea faptului ca trebuie marcate axele la o casa/costructie importanta .
@harrytanase1587
@harrytanase1587 3 жыл бұрын
Trasarea a fost pasul cel mai greu. De acum este usor. Putina zidarie, putina tencuiala si casa este gata. 🤣🤣🤣🤣🤣 Am o intrebare: Unde sunt iezii? Aveti patru capre, fiecare capra are trei iezi deci ar trebui sa aveti si doisprezece iezi. 😋😋😋😋😋 Sa va ajute Dumnezeu sa terminati casa cu bine.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Sa Dea Dumnezeu, multumim! Nu stiu unde sunt iezii )))
@bubumic2971
@bubumic2971 3 жыл бұрын
Slabesti tot mai mult de cand te-ai apucat de casa asta :D
@cezarvancea
@cezarvancea 3 жыл бұрын
:))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Daa... si de 2 zile am slabit deja inca 3 kg ))) Am realizat deja si excavarea, e jale... insa ma voi ingrasa la loc dupa )))
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Oameni sunt precum caini la capitolul asta : tine un caine in tarc cu aceasi portie de mancare si se va ingrasa ,lasa-l sa alerge toata ziua prin gradina si sa vezi ce suplu e. Spre deosebire de caini ,oameni au si griji . Te tulburi prea mult pt casa aia ,stiu ca vrei sa iasa perfecta dar practica ...
#26 Cum scapi de puntile termice? Exemplu la o casa pasiva #casapasiva #passivehouse
14:32
Nu cumpara armatura pana nu vezi acest video!
14:12
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 35 М.
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН
Мясо вегана? 🧐 @Whatthefshow
01:01
История одного вокалиста
Рет қаралды 7 МЛН
When you have a very capricious child 😂😘👍
00:16
Like Asiya
Рет қаралды 18 МЛН
#42 Am facut impamantarea naturala a casei pasive #casapasiva #passivehouse
16:19
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 37 М.
Autorepara fisuri 0.4mm-Penetron
0:46
PENETRON® ROMANIA - Sisteme avansate de hidroizolare - impermeabilizare & protectie
Рет қаралды 1,1 М.
#24 Economie de 15.000 euro schimband acoperisul #casapasiva #passivehouse
17:54
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 49 М.
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН