Teşekkür ederim. Genel olarak Türkiye'de bilinen bir kaç firma var. Eğer bu yola girdiyseniz internetten yaptığınız araştırmalarda zaten bu firmalar karşınıza çıkar. Bu firmaların hemen hemen hepsi güvenilir fakat bazen işleyişte aksaklık çıkabilir. İsterseniz teachercuneyt@gmail.com üzerinde bana mail atın, size daha detaylı bilgi göndereyim.
@baskentenduro3 ай бұрын
Süper olmuş teşekkürler
@ceylancuneyt3 ай бұрын
@@baskentenduro Ben teşekkür ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
@arche7128Ай бұрын
video için teşekür ederiz surecımı baslatıcam siz hanhi firmadan aldınız acaba
@ceylancuneyt10 күн бұрын
Merhabalar, bana e-mail atmış mıydınız? Atmadıysanız firma ile ilgili teachercuneyt@gmail.com'a mail atabilirsiniz.
@thomasshelby80845 күн бұрын
eb3 vizesi 4 yıl ile 5 yıla kadar sürüyor arkadaşlar o kadar para verip bir de o kadar süre beklemeyin sakın 5 yılda green card başvurusu yapsanız zaten kesin 1 inde çıkar
@ceylancuneyt2 минут бұрын
EB3 vizesi de istihdam bazlı bir green card başvurusudur. Bahsettiğiniz çekilişle green card almak ise, mutlaka her sene şansınızı deneyin derim. Kimine ilk yılda çıkıyor, kimine 5. yılda ama kimine de benim gibi 12. yılda bile çıkmıyor.
@HakanKaplann2 ай бұрын
Mükemmel açıklayanı bir video olmuş çok teşekkürler. Önereceğiniz bir şirket var mı peki ? Sizinle nasıl iletişime geçebilirim başvurduğunuz şirket vb bilgiler için rica etsem
@ceylancuneytАй бұрын
Hakan Bey, ben teşekkür ederim. teachercuneyt@gmail.com'a email atabilirseniz size dönüş sağlarım. Yoğunluktan hemen cevap veremeyebilrim ama mutlaka yazarım.
@Ozgurbaskaya618 күн бұрын
ağzına sağlık abi çok güzel anlatmışsın birşey soracağım bu ds 260 formu için 345 usd dedinya 12.24 dakikada onu kendimiz doldursak olmaz mı 345 usd cebimizde kalsa illede danışman firmamı doldruması lazım
@ceylancuneyt8 минут бұрын
Çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. DS-260 formunu zaten online olarak siz dolduruyorsunuz. Buradaki ücret danışman firmadan bağımsız olarak devlete ödeniyor.
@munveer104 күн бұрын
merhaba cüneyt bey sponsor firma bulma konusunda nasıl yol izleyebiliriz?
@umutcmk37083 ай бұрын
EB3 ve sonrası için de bilgilendirme yapabilirsiniz.
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Evet ben de öyle düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa.
@2772arslan3 ай бұрын
Çok aydınlatıcı ve oldukça profesyonel bir video. Çalıştığınız aracı kurum hangisi acaba?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. Bana e-posta atabilirseniz sizi bilgilendireyim. Reklam olmasın diye buraya yazmadım. E-posta adresim: teachercuneyt@gmail.com
@mevoyigit48533 ай бұрын
Çok başarılı açıklama emeğinize sağlık hangi aracı firma ile çalışıyosunuz
@ceylancuneyt2 ай бұрын
teachercuneyt@gmail.com'a mail atabilir misiniz? Reklam olmasın diye buradan yazmak istemedim.
@MuratDogan.Ай бұрын
Hocam merhaba, ben de sürecin içindeyim. Bir yorumunuzda bültenin 2 yıl geriden geldiğini yazmışsınız ama takip etmemiz gereken A tablosu Aralık 2020’de şu an. 4 yıl geriden gelmiyor mu şu an?
@ceylancuneytАй бұрын
Demek istediğim şu: Çalışma izni + Göçmenlik İdaresi onayından sonra ortalama 1-2 yıl beklenebilir. Bu iki aşamanın süresi 2 yılı aşıyor. Eğer işlemlere şimdi başlarsanız öncelik tarihiniz yaklaşık 1 ay içerisinde Çalışma Bakanlığından geliyor ve ilk iki aşama bitene kadar bir yandan da zaten vize bülteni ilerliyor.
@MuratDogan.Ай бұрын
@@ceylancuneyt anlıyorum ama, şu an bülten 4 yıl geride. bülteni her halükarda bekleyeceğimiz için şu an LC başvurusu yapılacak olanlar için bülten 4 yıl geride demek istiyorum
@EskiTasEskiHamam3 ай бұрын
Ağzınıza sağlık. Güzel olmuş. Hangi firma ile çalışıyorsunuz?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Reklam olmasın diye burada belirtmedim ama bana özelde ulaşırsanız size bilgileri veririm.
@denizmarmaris3 ай бұрын
Selam Cuneyt bey, aynı işe başvuru yapmisiz ama benim priority date March 13 2024. Ben Canada da yasiyorum..
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Deniz Bey/Hanım, harika. Bir aksilik çıkmaz ise ben sizden önce orada olacağım. Orada mutlaka görüşelim. Benim mail adresim teachercuneyt@gmail.com Instagram adresim videoda var zaten.
@socialsociopath4713Ай бұрын
selamlar, F1 ile gelip oradan bu sürece başvurmayı düşünüyorum, yani 2 farklı göçmenlik yolu takip etmiş olacağım ve bu back up olacak bir nevi, bunu yaparsam 4. aşamada olan konsolosluk sürecini atlıyorum galiba yani 12 ay kısaltıyorum, bu sürenin Türkiye’de azalacağını sanmıyorum. Bu yöntemi yapan duymuş muydunuz? Bana mantıklı geliyor, alacağım eğitimi de GC sonrası 1 yıllık çalışmadan sonra beyaz yaka hayatında kullanacağım, sizin duyumlarınıza veya bilginize dayanarak başka tavsiyeniz olur mu? Video için çok teşekkürler bu arada.
@ceylancuneyt10 күн бұрын
Evet, benzer şekilde ABD içerisindeyken başvuranları duydum. Zaman açısından daha avantajlı. Dediğiniz gibi son aşama olan konsolosluk aşamasını pas geçmiş oluyorsunuz ve bu size ortalama 1 yıl kazandırıyor.
@TmMmE_Ай бұрын
Cüneyt Abi bir sorum daha olacak. Amerika'nın işçi ihtiyacı ne kadar süre devam eder sence? Özellikle bu Trump'ın geçtiğimiz yıllarda "Açık iş sayısını ülke içerisinden halledeceğiz, dışarıdan işçi almayacağız" tarzında bir söylemi vardı diye hatırlıyorum. Böyle bir şeyi yapması ne kadar mümkün bilemiyorum, devasa bir ülke sonuçta ve büyümeye, dolaylı yoldan işçiye ihtiyacı giderek artıyor. Yani ileriki zamanlarda bu vizeyi kaldırabilirler mi? Bu vizeye başlamam için gereken zaman, yaptığım hesap kitap sonucu takribi bir sene sonrası falan mümkün olur gibi gözüküyor. ondan sonra sonuçlanmasj için 3 sene beklemekte var tabi. İstisnai bir şey olur da vize kaldırılır, işler zorlaşır diye bir tereddütüm varda.
@ceylancuneytАй бұрын
Bence bitmez. ABD'nin her zaman vasıfsız işçiye ihtiyacı olacak. Trump'ın bahsettiği "yasa dışı" göçmenlerle ilgili. Onun derdi iltica eden ve kaçak olarak kalanlarla. Ki bence doğrusu da bu. Keşke Trump bir önceki dönemde de yönetimde kalsaydı ve Meksika sınırındaki duvarı bitirebilseydi. ABD'de eb3 vizesini kaldırmak veya başvuru sayısını azaltmak gibi büyük kararlar bir gecede bir kişi tarafından alınamaz. Trump böylesi büyük bir kararı kongre onayı olmadan alamaz ama Meksika'ya duvar ördürebilir. Siz mümkün olan en kısa sürede yine işlemlerinize başvurun ama bunu ABD'den kaynaklı olarak değil malesef Türkiye'den kaynaklı olarak yapın. Yani şahsi fikrimce tereddütleriniz ABD ile ilgili değil Türkiye ilgili olmalı. Türkiye'de nereyse her gün yeni bir değişikliğe uyanıyoruz. Bu konulara çok girmek istemiyorum ama bir gecede her şey bir anda değişebilir. Çok garip şeyler oluyor son yıllarda.. Hepimiz için hayırlısı.
@anlsusar44633 ай бұрын
Değerli bilgiler için öncelikle teşekkürler. Ben de bu serüvene mart 2022 de başladım, perm başvurum ise 09.10.2023 tarihinde file edildi neredeyse 1 sene olcak ve hala bir cevap gelmedi, süreç çok uzun sürüyor birde üstüne vize bülteni var gerçekten umudumu yitirdim artık
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. Mart 2022'den PERM'in file edilmesine kadar arada 1 yıldan fazla zaman var. Mart 2023 mü demek istediniz? Benim PERM ve dolayısıyla çalışma iznimin onaylanması 13,5 ay sürdü. Bu süre zarfında ek denetim (LC Audit) geçirdim mi bilemiyorum. Belki sizde ek denetim denk gelmiştir.
@shamilhomagg93803 ай бұрын
@@ceylancuneytben avukatla konusdum,sponsor bulmagi soyledi,nasil sponsor bula bilirim,eb3 vizesi icin
@andacozturk143417 күн бұрын
Amerikadayken eb3 vizesi almak türkiyedekine göre daha mı zor turist vizesiyle kalırken bu süreci yönetebiliyormuyuz
@ceylancuneyt10 күн бұрын
Bu sürece, ister ABD'den ister Türkiye'den başvurun, zorluk-kolaylık açısından bir şey değişmez. Fakat sürecin son aşamasında ABD içerisindeyseniz konsolosluk aşamasını pas geçebilirsiniz, bu da size ortalama 1 yıl kazandırır. Turist vizesiyle kalırken başvuru yaparsanız büyük ihtimalle başvurunun ilk aşaması bitmeden ABD'ye geri dönmeniz gerekecektir. Turist vizesi size en fazla 6 ay ABD'de kalma imkanı verir. Bu süreç 4 yıla yakın sürüyor. Vize onayı aşaması esnasında turist vizesiyle ABD içerisinde bulunmayı denk getirmek zor olur diye tahmin ediyorum.
@8aydatoefl3 ай бұрын
Video için teşekkürler. LC Audit dedikleri ek denetim herkese mi uygulanıyor?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. Hayır, tamamen formalite icabı yapılan bir denetim. Herkese denk gelmeyebilir.
@denizkutlar82893 ай бұрын
Hocam siz hangi firma ile çalışıyorsunuz???
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Reklam olmasın diye buradan yazmak istemedim. Sizin e-posta adresinizi de bulamadım. Bana mail atabilir misiniz? teachercuneyt@gmail.com
@musfafa05092 ай бұрын
çok teşekkürler bilgileriniz için peki konsolosluk görüşmesi türkçe mi herhangi bir ingilizce şartı varmı
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Ne demek rica ederim. Son zamanlarda konsolosluk görüşmelerinde dil tercihi sorulmuyor diye duydum. İngilizce başlayıp eğer zorlanırsanız Türkçe'ye geçiş yapılıyor diye bir forumda okumuştum. Ama zaten bu sürece giren bir kişinin en azından kendini ifade edecek seviyede öğrenmeli diye düşünüyorum. Zaten süreç uzun, öğrenmek için vakit olur kanısındayım.
@musfafa05092 ай бұрын
@@ceylancuneyt yaşım 41 bu yaştan sonra acaba mı dedim ama sizin yaş itibariyle azminizi görünce bende varım diyebiliyorum artık:D
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@musfafa0509 50'sinden sonra giden var. Artık eskisi gibi değil. Şu an 44 yaşındayım ama 30'larda gibi hissediyorum. 90'lara kadar yolu var; bu da demek oluyorki daha yolun yarısındayız.
@eyuporgel54463 ай бұрын
türkiyeden danışman firma bulmak zorundamıyız , direkt amerikan konsolosluğundan almıyormuyuz , 20000 dolar danışmanlık için aşırı değilmi
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Yasal olarak bir danışman firma ile çalışmak zorunda değilsiniz ama bürakratik işlemler için bir avukat ile çalışmak zorundasınız diye biliyorum. Özellikle Türkiye'deyseniz avukat olmadan başvuruları buradan yapamazsınız. Bu başvurular konsolosluk ile de alakalı değil. Konsolosluk size sponsor firma bulmaz. Onlar bu süreçte sadece son aşamada sizinle (ve ailenizle) vize görüşmesi yaparlar. 20.000 dolar meselesinde ise; ABD'de avukatlar bu tarz süreçler için en az 10-12 bin dolar alırlar. Belki daha fazla. Danışman firma da tabiki kendi hizmetinin karşılığını alır. Danışman firma size çalışacağınız sponsor firmayı bulur, avukat sponsor firma bulmaz, o sadece sizin adınıza tüm yasal işlemleri yapar. Eğer siz bir şekilde Türkiye'den veya ABD içerisinden size sponsor olacak bir firma bulabilirseniz danışman firmayı aradan çıkarabilirsiniz ama bu çok zordur, özellikle Türkiye'deyseniz.
@tanerkaya64772 ай бұрын
Merhaba, bende aile üyemizin Amerika’da bulunan fabrikası için başvuruda bulunucam. Sizinle özel olarak sormam gereken bazı şeyler var. Destek olursanız sevinirim
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Tabiki, ilk etapta email atın isterseniz. teachercuneyt@gmail.com. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
@TmMmE_2 ай бұрын
cüneyt abi. bu soracağım biraz seninle alakalı özele giriyor fakat merak ettiğimden soruyorum. sakıncası yoksa cevaplarsan sevinirim. biz hadi genç olduğumuz için "bir şekilde gidelim de nasıl olursa olsun" kafasındayız. ama senin ailen var. bir önceki videolarında gördüğüm kadarıyla bmw bir araban ve bu videoda güzel bir evin var. tahminim 40 yaşlarındasındır. bu saatten sonra seni Abd'ye temelli göç etme yoluna atan ne oldu?
@ceylancuneytАй бұрын
Güzel soru, aslında ortalama bir hayatımız var. Kazancımız bize yetiyor, herhangi bir borcumuz vs. yok ama uzun vadede malesef gelecek kaygımız var. Özellikle de 11 yaşındaki oğlumuz için. Son 3-4 yıldır TL'nin aşırı değer kaybetmesi herkesi olduğu kadar bizi de etkiledi ve endişelendiriyor. Önceleri 2-3 yılda bir yurt dışına çıkabiliyorduk veya çıkma imkanımız vardı ama şimdi hayal oldu. Bazı şeylere artık ulaşamıyoruz. Ekonomik durum daha da kötüye gidiyor, en azından bizim için. Zamanında aldıklarımızdan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz ama ileriye dönük aynı imkanlara sahip olamayacağımız aşikar. Abim 20 yıldır New York'ta, vasıfsız bir işte çalışarak Brooklyn'de sıfır evini aldı + her 2-3 yılda bir arabasını yenileyebiliyor, yurt dışında tatile gidebiliyor vs. 1. elden karşılaştırma yapabiliyoruz. Ekonomi dışındaki diğer konulara da girmek istemiyorum.
@TmMmE_Ай бұрын
@@ceylancuneyt Umarım en kısa sürede istediğine ulaşır ve Amerika'da güzel bir yaşantınız olur abi. Gittikten sonrada videolarını bekleriz.
@ceylancuneytАй бұрын
@@TmMmE_ Teşekkür ederim. Selamlar.
@yelizkaraahmetogluozturk7353Ай бұрын
Merhaba sponsor firma bulan aracı firmanız öğrenebilir miyim sakıncası yoksa
@ceylancuneytАй бұрын
Bana e-posta atarsanız bilgileri paylaşayım. teachercuneyt@gmail.com
@tonytr2572 ай бұрын
Hocam ben sunu merak ediyorum surec cok uzun eger sirket bu surede vazgecerse nolur en cok korkutugum sey bu benim
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Güzel soru. Bu durumda hangi aşamadaysanız o aşamadaki başvuru yenileniyor. Maddi olarak kaybınız olmaz, çok özel bir durum olmadıkça, ama vakit kaybı yaşanır maalesef.
@pierkopollo87932 ай бұрын
Önemli konulara değindiniz. Emeğinize sağlık. Greencard çekilişi hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu çekilişi kazanan birinin resmi işlemleri az oluyor , değil mi ? Ayrıca vloglardan dinlediğim kadarıyla Türkiye'nin çekiliş kotası yüksekmiş, yani Türkiye'deki vatandaşların çekilişi kazanma ihtimali latin amerika ülkelerine göre çok daha yüksekmiş. Bu doğru olabilir mi?
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Teşekkür ederim. Ben green kart lotosuna yıllardır başvuruyorum. Henüz şansım yaver gitmedi. Çekiliş en kısa yol fakat yine garanti değil. Türkiye kotası ile ilgili pek bilgim yok, sizi yanlış yönlendirmeyim. Ha bu yıl, ha seneye derken bir bakmışsınız 10 yıl geçmiş. Niyetiniz varsa ve maddi imkanlarınız elveriyorsa en garantili yol EB3 vasıfsız vize türüdür.
@07etoo56Ай бұрын
Hocam süreç ortalarında GC çıkarsa ne olur?
@ceylancuneytАй бұрын
Bir tercih yapmanız gerekecektir. Zaten tüm amacımız green card almak ise ve sürecin başındaysanız EB3'ü iptal edip GC işlemlerine başlayabilirsiniz. Veya her ihtimale karşı EB3 bir yandan ilerlerken GC işlemlerine devam edip, GC kesinleşince de EB3'ü iptal edebilirsiniz. Ben de GC'ye başvurdum ama GC belli olunca zaten benim süreç de baya ilerlemiş olacak. EB3'ün bana sağladığı iş imkanı da gayet iyi, muhtemelen ben EB3 ile devam ederim.
@ardakipriye70162 ай бұрын
Merhabalar verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli öncelikle teşekkür ederim. Üniversiteden yeni mezun oldum, verdiğiniz bilgilere göre bu sürecin 3 yıl süreceğini anladım. Şuan için bu vizeye başvurmam sizce ne kadar mantıklı olur ? Güvenilir danışman firmalar hakkında hiçbir fikrim yok bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim🙏🏻
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Rica ederim. Burada sizin tercihleriniz önemli. Videoda bahsettiğim meblağları ödeyebilecek durumdaysanız neden olmasın? Her geçen gün şartlar değişiyor, niyetiniz varsa bence bir an önce başvurun. Bu sürece girdiyseniz illaki karşınıza çeşitli firmaların isimleri gelmiştir. Bunların çoğu güvenilir fakat aralarında ücret, eyalet, sundukları işler vs. gib farklar var. İsterseniz bana bir e-mail gönderin size daha detaylı bilgi vereyim. teachercuneyt@gmail.com
@ardakipriye70162 ай бұрын
@@ceylancuneyt merhaba, size mail gönderdim. Teşekkürler
@onurtasdemir47652 ай бұрын
Iyi gunler eb-3 vizesi almak isyiyorum bunun icin bdv solution diye bir site bir araci kurum var bu guvenilirmi acaba bilgisi olan varmi yardimci olursaniz sevinirim
@ceylancuneyt2 ай бұрын
BDV solutions ile ilgili son zamanlarda Çalışma Bakanlığı aşamasında, çalıştıkları sponsor firmaların batması veya süreçten vazgeçmesiden kaynaklı, ilk aşamanın iptal olması gibi sıkıntılar olduğunu duydum. İlk aşamanın reddedilmesi / iptal olması size para kaybettirmez çünkü BDV'den kaynaklı bir durum. Onlar tekrar başka bir sponsor firma ile sürece ek bir ücret olmadan başlatırlar AMA 12-13 ay süre kaybedersiniz. Bu linkten (www.dol.gov/agencies/eta/foreign-labor/performance) başvuracağınız firmanın PERM (Çalışma İzni) alma performansına bakabilirsiniz. Ben BDV'nin kaç başvurusunun reddedildiğine bakmadım. Yukarıda söylediğim sadece duyum ama yine de insanı tedirgin ediyor. Siz en iyisi gönderdiğim linkten danışman firmanın önceki senelerde kaç başvurusunun kabul edildiğine / reddedildiğine bakın, öyle karar verin.
@kovalakk2 ай бұрын
usta her videoda varsın ne yaptın?
@berkedemir4641Ай бұрын
Amerikadan başvuran birisinin süreci daha mı hızlı olur yoksa Türkiyeden başvuran birisi gibi uzun mu sürer
@ceylancuneytАй бұрын
ABD'den başvurduğunuzda ortalama 1 yıl kazancınız oluyor çünkü son aşama olan konsolosluk görüşmesi ABD içerisindeyseniz olmuyor ve vize bülteninde sıranız geldikten sonra geçici çalışma izni ile işinize daha erken başlayabiliyorsunuz.
@ErdemYücedağ3 ай бұрын
Toplamda harcanan vakit ortalama ne kadar sürüyor acaba bir bilgi verebilirmisiniz? Videoyu izledim ama işlem sürelerini kafamda oturtması biraz zor oldu. Birde mümkünse tek bir kişi için bu yolla gitmek istersek yine 20.000 $ ödemek mi gerekli olur ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim ❤️
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Toplamda Türkiye'den başvuracaksanız 4 - 4,5 yılı bulabilir. Bu sürede belirsin olan vize bülteni ile konsolosluk randevusu. Tek bir kişi için danışmanlık + avukat ücreti ve devlete ödencek ücretler 22-24 bin doları bulur. Çalışacağınız firmaya göre bu ücretler değişebilir. Ek olarak ABD'ye yerleşme ücretleri tek kişi için bence ortalama 12-15 bin doları bulur.
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Bir de benim sürecim ile ilgili bir tablo var. Yine size süre açısından fikir verir. kisa.link/eb3steps linkinden görebilirsiniz.
@ErdemYücedağ3 ай бұрын
@@ceylancuneyt cevaplarınız için teşekkürler, son bir sorum olacaktı bu süreç için hangi firma yada firmalar güvenilir? Siz hangi firma ile yola devam ediyorsunuz acaba? Güvenilir bir aracı bulmak gerçekten zor.
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@ErdemYücedağ Erdem Bey, size katılıyorum. Bu yola ilk çıktığımızda bizim de en kafamızda soru işareti olan şey güvenilirlikti. İsterseniz bana bir mail atın, size daha detaylı yazayım. teachercuneyt@gmail.com
@Karubbeann27 күн бұрын
Danışman formayla çalışmak zorunlu mu
@ceylancuneyt10 күн бұрын
Hayır, yasal olarak bir danışman firma ile çalışmak zorunda değilsiniz ama kendiniz bir sponsor firma ve avukat bulabilecek misiniz? Eğer kriterlere uygun bir sponsor firma bulduysanız, bir avukat ile anlaşıp işlemlerinizi yapabilirsiniz.
@ahmetsardag67433 ай бұрын
Merhaba abi sence ekskavatör operatörü bu vizeyi alıp gitse orda iyi iş yapabilirmi yani ekskavatör operatörü amerikada iyi bi meslekmi
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Merhaba Ahmet Bey. Ben bu vize türünde, yani EB3 "vasıfsız"da ekskavatör operatörü olarak bir ilan görmedim. ANCAK resmiyette EB3 "vasıflı" olarak iş yapabilirsiniz. Sizin mesleğiniz eğitim ve tecrübe gerektiren bir dal. EB3 vasıflı pozisyonlar genellikle halihazırda ABD'de bulunanların tercih ettiği bir vize türü çünkü genellikle sponsor firmalar bu tarz pozisyonlar için yüksek maaş teklif ettiği için, çalışan bulmakta zorlanmıyor olabililer. Sponsor firma, deneyim veya eğitim gerektirmeyen "vasıfsız" pozisyonlar için ABD'de çalışan bulamadığı için yurt dışına yöneliyor; "vasıflı" için ABD içerisinden kişiler bulma yöntemine gidiyorlar diye duydum. Daha detaylı bilgi için uzman bir avukat veya danışman firmaya sorabilirsiniz. Ben kendi vize türüm ile ilgili daha net bilgiye sahibim. Az bildiğim bir konu hakkında sizi yanlış yönlendirmek istemem.
@westernblew3 ай бұрын
Sizinle nasıl irtibata geçebiliriz Üstad,
@ceylancuneyt2 ай бұрын
teachercuneyt@gmail.com'a mail atabilirsiniz. Tüm maillere biraz geç de olsa geri dönüş sağlıyorum.
@MecidiyekoyCars3 ай бұрын
Öncelikle teşekkürler video için. Siz şu an hangi aşamadasınız?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Ben 2024 Temmuz itibari ile 2. ana aşamaya geçtim. Bu aşama en az 8 ay sürecek gibi. Sonrasında da vize bülteninde sıranın bana gelmesini bekleyeceğim.
@darklord18803 ай бұрын
@@ceylancuneytpremium process yapsaydınız o süreç 15 gün mü sürecekti doğru mu anladım
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@darklord1880 Evet, 8-12 ay yerine 15-30 gün sürecekti FAKAT yine de her şekilde vize bülteninde sıranın bana gelmesini bekleyeceğim. Şu an itibariyle Vize bülteni yaklaşık 2 yıl geriden geliyor, I-140 onayım geldiğinde ise belki de 1-1,5 sene bekleyeceğim. Yani ben PP ile işlemi hızlandırsam bile zaten vize bültenini bekleyeceğim. O yüzden bana saçma geliyor. PP olayı başka işlemler için mantıklı olabilir ama EB3 Vasıfsız için gereksiz.
@berkedemir4641Ай бұрын
@@ceylancuneytyani ben tam anlamadım süreç iki yıl mı sürüyor?
@ceylancuneytАй бұрын
@@berkedemir4641 Hayır, toplamda 4 yıl civarında sürüyor.
@Nameee-Ай бұрын
Eb3 vizesi firması nasıldır güvenilirmi
@ceylancuneyt10 күн бұрын
Ben eb3vize.com firması ile çalışmıyorum. O yüzden sizi yanıltmayım. Kendi çalıştığım firma ile ilgili bilgi almak isterseniz bana e-mail atabilirsiniz. (teachercuneyt@gmail.com)
@SelahattinK-s5k3 ай бұрын
Son aşamada başka bir ülkenin konsolosluğuna başvurabiliyor muyuz? Türkiye'de çok bekleniyormuş.
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Ben daha o aşamaya gelmediğim için henüz detaylı araştırma yapmadım. Bununla ilgili bir örnek de görmedim duymadım. Ama turist vizesini Katar'dan, Bulgaristan'dan alanlar var çok. kısa sürede. Bilgi edinirsem buradan yazarım. Veya bilen varsa yazın lütfen.
@secilerten15103 ай бұрын
@@SelahattinK-s5k dosya taşıma işlemi dv lottery gibi x bir ülkeden olmuyor diye biliyorum yani vize türünüz turist vizesi ise yeterli gelmiyor. Oturumunuz olmalı diye biliyorum ama çalıştığınız firma yada göçmen avukatınız daha doğru bilgiler verecektir. Yine de her halükarda current için bekleme süresi beni daha çok endişelendiriyor. Çünkü konsolosluk aşamasına gelinmesi, son aşama en kötü ihtimalle 1 sene içinde sonuçlanacaktır diye tahmin ediyorum, tabiki bu süre Avrupa'daki başka bir ülkeden başvuruyla çok kısa bir sürede sonuçlanacaktır.
@recepozlu71522 ай бұрын
Cüneyt bey B2 turist vizesi olan bir kişi nin başvuru yapmasındaki artıları ne olur 6 ay abd de çalışıp hem dil hem para kazanıp o firmada çalışsa sonra firmaya kendini kanıtlayıp eb3 yapsa kaç yıl sürüyor teşekkür ederim
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Ben de bu sorunun tam olarak cevabını arıyorum. Benim de B2 turist vizem var. ABD'ye B2 ile giriş yapıp, öğrenci vizesine geçilirse, ki bu şekilde sanırım öğrenci olduğunuz süre boyunca ABD'de kalabiliyorsunuz. Bu şekilde süreç orada tamamlanırsa benim bahsettiğim son aşama yani konsolosluk aşaması atlanabiliyor diye biliyorum. Çok detaylı bilmemekle birlikte, yasal olarak ABD içerisindeyseniz randevusuz bir şekilde vizenizi alabiliyorsunuz. Konsolosluk aşaması da tahminimce 1 yıl sürdüğü için 1 yıl kazancınız olabilir. Kendi sürecimde daha o aşamaya gelmediğim için çok detaylı olarak konuya hakim değilim. Benim sıkıntım şu; ben Ulusal Vize Merkezi yani vize alma aşamasında ABD'ye gidersem, konsolosluk aşamasına takılmadan daha erken vizemi alabilirim fakat ailem ne olacak? Onlar da aynı anda göçmen vizesi alabilecekler mi? Çünkü normalde son aşamaya kadar aileniz ile ilgili bir işlem yapılmıyor; konsolosluk görüşmesinde randevuya aileniz ile birlikte gidip onlara da o anda vize veriliyor ve bu vize ile ABD'ye girip green kartlarını alıyorlar. AOS aşamasında aile bireylerinin durumunu ne olur, bilemedim. Sizin yukarıda bahsettiğiniz durumda - yanlış anlamadıysam - B2 ile ABD'ye girip, bir firma ile EB3 konusunda anlaşabilirsiniz tabiki. Ama 6 ay sonra tekrar Türkiye'ye geri gelmeniz lazım. Bu durumda B2'yi daha kalıcı bir vize türüne (öğrenci vizesi mesela) çevirip orada kalmaya devam edebilirsiniz. Fakat çalışma izniniz olmadığı için kaçak çalışmış olacaksınız. Bu firma ile eğer şartlarınız uygun ise EB3 vasıflı olarak başvuru yapabilirseniz vize bülteni daha kısa sürecektir. Tanıdığınız bir firma varsa neden olmasın? Bu şekilde sanırım ortalama 3 yılda green kart alabilirsiniz.
@recepozlu71522 ай бұрын
@ceylancuneyt şöyle de olabilir turist vizesi ile gidip 6 ay çalışıp 6 ay Türkiye ye dönüp eb3 sermayesine yaratıp tekrar 6 ay ABD de çalışıp hem dil hem para kazanmaya devam edip turist vizesi nin bitme tarihine ayarlayıp eb3 geçebiliriz diye düşünüyorum örnek vermek gerekirse abd turist vizesinin son 4 yıl kala eb3 başvuru yapıpıp sonra eb3 geldiği zaman ABD gidilebilir diye düşünüyorum
@fatihkaratas413 ай бұрын
Sizin çalıştığınız firmayı öğrenebilir miyim
@ceylancuneyt3 ай бұрын
@@fatihkaratas41 Bana e-posta atarsanız, detayları size ileteyim. teachercuneyt@gmail.com
@ahmet-wb1ev2 ай бұрын
Bu yolla gitmiş biri eb3 vizesini almış fakat vize bulteni geriden geldiği için 3 senedir green card alamamış bununla ilgili bilgi verir misiniz
@ceylancuneyt2 ай бұрын
Vize bülteninde sırası veya vize numarası gelmemiş biri EB3 vizesini alamaz. Önce vize bülteni sonra EB3. Bahsettiğiniz kişi tam olarak nasıl bir pozisyonda bilemedim ama sıralama bu şekilde. Vize bülteninde sırası gelenler Ulusal Vize Merkezinde işleme alınıp EB3 vizesini alıp sonrasında ise ABD'ye girişte Green Kartını alıyor.
@ahmet-wb1ev2 ай бұрын
@ceylancuneyt bakanlık süreci bitince ssn vermişler geldikten sonra green card a ve travel dokumana başvurmuş şuan eb3 vize bülteni 2020'de hala 3 senedir aynı yerde çalışıyor ona aracı olanlar da öyle tavsiye vermiş
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@ahmet-wb1ev O halde vize bülteninde sırası gelince AOS (statü değişikliği) yapacak. ABD içerisinde başvurduğu için bu şekilde olmuş sanırım. İyi de olmuş bence. Bu arada Kasım vize bülteni Şubat 2021'de. Şu an vize bültenini beklemek zorunda.
@ahmet-wb1ev2 ай бұрын
@@ceylancuneyt evet ordayken başvurmuş vize bulteninin en son kontrol ettiğimde dec 2020 idi
@GaziELT20023 ай бұрын
Premium Processing baya pahalıymış. Tavsiye eder misiniz?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Ben gerek duymadım. Zaten vize bültenini bekleyeceğim. Çalışacağım şirkete de güveniyorum. Ama siz bilirsiniz. Herkesin durumu aynı değil.
@secilerten15103 ай бұрын
Diğer firmalardan BDV opsiyon sunuyor, eb3 vize premium proccesing hizmetini anlaşmanın içinde veriyor
@GaziELT20023 ай бұрын
@@secilerten1510 Teşekkürler cevabınız için.
@ArslanAlp-t5e3 ай бұрын
Valla çok uzun ve pahalı bir yolmuş. Başka yolu yok mu abi ya bunun?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
İllaki vardır, bana en uygun olan yöntem buydu. Loto, evlilik-aile, istihdam bazlı, yatırımcı vizesi ve bazı özel durumlar dışında başka bir yöntem yok. Ben zaten şu an Türkiye'deki normal hayatıma devam ediyorum. Vakti geldiğinde planlamamızı yapıp göç edeceğiz. ABD içerisinden de yapanlar var. Örneğin öğrenci statüsüyle orada bulunanlar da bence bu yolu düşünmeli. Çünkü ömür boyu öğrenci kalamayacaklar. Veya E2 ile iş kurup gidenler var. Onlar için de en mantıklı yol bu. Başka bir yöntem de evlenerek gitmek. En kestirme yol ama herkese uymayabiliyor.
@kubilayh.12302 ай бұрын
@@ceylancuneyt Çalışma vizeniz geldiğinde gitmek zorunda değil misiniz?
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@kubilayh.1230 Çalışma onayını kastediyorsanız bu daha ilk aşama. Sonrasında Göçmenlik onayı ve ardından da green card aşaması var. Green Card aşamasında konsoloslukla görüşmesinde onay alırsanız tabiki kısa bir süre içerisinde iş başı yapmanız gerekir. Resmi olarak ne kadar süre içerisinde işe başlamak lazım, bunu bilmiyorum ama etik olarak bence 1 ay içerisinde firma ile iletişime geçilmeli.
@kubilayh.12302 ай бұрын
@@ceylancuneyt Amerika'da ikamet edenler Green card gelmesini beklemeden calisabiliyormus. Sanırım Turkiyede yaşayanlar için geçerli değil. Biz mecbur Green cardin gelmesini beklemek zorundayız.
@ceylancuneyt2 ай бұрын
@@kubilayh.1230 ABD'de ikamet edenler için hayat zaten orada bir şekilde başamış ve devam ediyor. Sadece oradaki yaşamlarını resmiyete aktarmış oluyorlar. EB3 vasıfsız istihdam vizesi için de orada olmak bir avantaj. Konsolosluk randevu süreci olmadığı için ortalama 8-12 ay daha avantajlı oluyorlar.
@SincanDriver3 ай бұрын
Vize bülteni için ne kadar bekleniyor?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
2024 Ekim itibariyle vize bülteni EB3 vasıfsız kategorisi için Mayıs 2021'de. Kendimden örnek verecek olursak, ben ilk başvuruyu (Çalışma Bakanlığı) Nisan 2023'te yaptım. Yani önümde 2 yıl gibi bir bekleme süresi var. Fakat ben zaten şu an USCIS yani göçmenlik başvurumun sonucunu bekliyorum. Bu sonucun gelmesi 8-12 ay sürebiliyor. Dolayısıyla göçmenlik aşamasından sonra ortalama 1 yıl sıranın bana gelmesini bekleyeceğim.
@recepbagci3 ай бұрын
Cüneyt abi sen spiker kadrosundan mı başvurdun
@ceylancuneyt3 ай бұрын
😄😄 Teşekkür ederim. Elimden geldiğince anlaşılır, akıcı olmaya çalıştım. Video baya editlendi, emek harcandı. Editlenmemiş halinde susmalar, öksürükler, nefes alma sesi, hmm sesleri temizlendi... Ben Wisconsin'de bir tır dorse fabrikasındaki montaj çalışanı kadrosuna başvurdum. Diğer EB3 pozisyonlarına nazaran hem ücreti yüksek hem de daha çalışma şartları çok daha iyi. Normalde Türkiye'de araya adam sokarak girebileceğiniz bir pozisyon. Sağlık sigortası, yüksek fazla mesai ücreti, öğle ve sanırım akşam yemekleri, temiz çalışma ortamı olan köklü bir aile firması. Bakalım, göreceğiz..
@shamilhomagg93803 ай бұрын
Her sey yolunda gitse,sonda konsolos izin vermiye bilermi?
@secilerten15103 ай бұрын
Referansınız usa zincir şirketler ve usa çalışma bakanlığı olunca sizden kaynaklanan bir sorun olmadıkça ( adli sicil kaydı, bulaşıcı hastalık, terör faaliyeti vs soruşturma vs) kabul görüyor. Onay oranı %97. Onay alamayan %3lük dilim kişisel sebepler muhtemelen
@ceylancuneyt3 ай бұрын
Evet, aynen öyle. Resmi rakamlara göre konsolosluk onay oranı %97. Zaten gidiş amacınız oraya yerleşmek. Şahsın ciddi bir engeli, problemi yoksa veya görüşmede çok abuk sabuk bir cevap vermedikçe onay alınıyor.
@secilerten15103 ай бұрын
@@ceylancuneyt hocam bu arada çok açıklayıcı bir paylaşım, ben de süreçteyim lc aşaması ortaları ama premium prosses olduğu için 2.aşama hızlı sonuçlanacak. Yine de sizin de ifade ettiğiniz gibi cp yapanlar olarak hepimiz current bekleyeceğiz. Sakıncası yoksa hangi eyalet tercih ettiniz öğrenebilir miyim?
@ceylancuneyt3 ай бұрын
@@secilerten1510 Benim seçtiğim eyalet Wisconsin. Bir aksilik çıkmazsa Wisconsin Madison'a çok yakın bir kasaba olan Stoughton'a gideceğiz.
@shamilhomagg93803 ай бұрын
@@secilerten1510Ben avukatla konusdum,sponsur bulmagi soyledi bana,ben nasil sponsor bula bilirim?