hayatımda ilk kez bu teoriyi türkçe izlemeyi denedim ve güzel bir iş başarmışsınız eline emeğinize sağlık bilgiler tatmin edici fakat daha fazlasını türkçe dinlemek istiyorum ağzınıza sağlık.
@metindanaci3 күн бұрын
Tebrikler!!!!
@Nehirtanrisi27 күн бұрын
Tebrikler ve teşekkürler
@deinterlace2 ай бұрын
Bilimsel araştırma ve çalışmalarınız için teşekkür ederim.
@kortarih2 ай бұрын
Çok teşekkürler
@leventgorgun46872 ай бұрын
🎉 simülasyon teorisi ile ilgili bir video yaparmisiniz sagilarimla
@kortarih2 ай бұрын
Bunun üzerine çalışıyorum ancak Evrim Ağacı çok yakın zamanda yaptığı için biraz daha öteledim maalesef.
@jdeepp0717 күн бұрын
@@kortarihertelemeyin herzaman izlenir
@Ipek19-192 ай бұрын
Hocam Keops piramidinin kuzey noktasının koordinatlarının ışık hızıyla aynı olmasını nasıl yorumlarsınız?
@kortarih2 ай бұрын
Büyük Giza Piramidinin “Derece, Dakika, Saniye” olarak adlandırılan DMS sisteminde koordinatları “29°58’45.03¨ kuzey ve 31°08’03.69¨ doğu”dur. Bu koordinatların DD sistemindeki koordinatları ise “29.9785279 ve 31.1332648,16” olarak belirtilmektedir. Işık hızının boşlukta 1 saniyede kat ettiği mesafe 299.792.458 metredir. Yani, ışık hızı 299.792.458 metre/saniyedir. Bu sistem 18. Yüzyılda geliştirilmiştir. Yalanlara inanmayın.
@Ipek19-192 ай бұрын
@@kortarih Keops Piramidi'nin enlem koordinatı (29.9792° N), ışık hızının saniyedeki metre cinsinden değeri olan yaklaşık 299,792,458 m/s ile dikkat çekici bir benzerlik göstermektedir. Bu benzerlik bazen çeşitli teoriler ve spekülasyonlar için bir temel olarak kullanılır, ancak bu durumun bilinçli bir tasarım mı yoksa tamamen rastlantısal mı olduğu konusunda bilimsel bir kanıt yoktur. Işık hızı: - 299,792,458 metre/saniye Keops Piramidi'nin enlem koordinatı: - 29.9792° N ChatGPT böyle söylüyor. Rastlantı olabilir ama yine de dikkat çekici gelmişti bana.
@kortarih2 ай бұрын
DD koordinatlarını da zaten yazmıştım. Yakın gibi gelse de aslında hiç öyle değil. Pi'yi 3 alalım hatası bizim okullarımızda çok yapılır oysa hiçbir matematik ve fizik alanında Pi'yi 3 alamazsınız. Benzer uydurmalar Fibonacci sayıları içinde vardır. Rakamsal olarak yakın gözükmesi maalesef bir anlam taşımaz. Uzun mesafeleri anlatan rakamlarda çok çok küçük sapmalar çok büyük hatalara sebebiyet verir. Dip Not: ChatGPT tıpkı Wikipedia ve Google gibi her zaman doğru cevabı vermez. Yine de iddiayı sorduğunuzda bilimsel olarak hiçbir temeli olmadığını da söyleyecektir.
@Ipek19-192 ай бұрын
@@kortarih tamamdır teşekkür ederim açıklama için
@zardanadamm24 күн бұрын
Annunaki masalını bilimsel argümanlarla anlatan youtuber var. Baya mürit topladı 😂
@kortarih24 күн бұрын
Umarım aradıklarını bulurlar 😊
@mrttrmmurat4708Күн бұрын
Kim? Gerçeği bul mu?
@hasan.93932 ай бұрын
Hocam sizin inancınız nedir?
@kortarih2 ай бұрын
Bu soru instagram'da da çok fazla geliyor. Bir soru cevap videosu yapacağım ve anlatacağım.
@GalipTaspnar-sr3wt2 ай бұрын
Uzaydanmi gelmiş bizim atalarimiz
@kortarih2 ай бұрын
Yok öyle bir şey 😊
@Kova_Burcu_Erkegi2 ай бұрын
Belki de bir (veya birkaç)üst form tarafından oluşturulmuş simülasyon içerisinde debelenip duruyoruz. Belki de mutlak yaratıcı var ama biz onu bilmeye veya tanımaya layık değiliz. Bilemiyorum ❤
@kortarih2 ай бұрын
Bu konu ile ilgili Evrim Ağacı'nın çok güzel videosu var. İzlemenizi tavsiye ederim.
@Kova_Burcu_Erkegi2 ай бұрын
@@kortarih teşekkür ederim 🖐️ bakacağım ama sizden de bekleriz *simülasyon teorisi* içeriği. Çok kapsamlı ve çokça irdelenmiş bir konu bu, sizden de bir katkı veya özgün bir yorum bekleriz bu teori için.
@kortarih2 ай бұрын
Notlarıma ekliyorum 🙏
@PlungerCamEdits44Ай бұрын
abi o tanrının oğuları enok kitabımda geçio
@kortarihАй бұрын
Kitab-ı Mukaddes, Yaratılış Kitabı 6:1-4
@hakandemirbas86342 ай бұрын
💯💯💯💯💢💫💥
@oktayerdogdu53872 ай бұрын
❤
@zaferatasoy30952 ай бұрын
çok konuşma becerisi, bir şeyi ne çürütür ne de ispat eder.. bir yerlerde şüphe çeken olgular varsa, onları araştırmak ve farklı fikirler üretmek yanlış değildir. bu, bilime de aykırı değildir..
@kortarih2 ай бұрын
Farklı fikirler üretmek mevcut verileri çarpıtmak demek değildir. Bilim ve etik her fikre saygı duymaz. Bu günümüzün "sen, herkes, her birey çok önemlidir" yalanıdır. Ortaya atılan fikirler çarpıtılmış, yanlış yorumlanmış safsatalardan ibarettir. Nitekim iddianın savunucuları bile roportajlarında yıllar sonra bazılarını dile getirmişlerdir. Videonun sonunda görebilirsiniz iki örneği.