Oriana Fallaci ,yıllar önce " Doğmamış Çocuğa Mektup " isimli kitabıyla, bu konuya dikkat çeken ilk yazardı sanırım. O zaman için, özellikle, Katolik İtalya çevrelerinde ve genel olarak tüm Avrupa'da, büyük tepki almıştı. Bende ilk okudugumda cok " uçuk " bulmuştum. Ama dünyanın, bugünkü halini ,gördükçe bu fikir, çok doğal geliyor. Hem kadın hemde erkek tarafindan düşünülmesi ve tartışılması gereken " çağdaş felsefi " bir konu. Bunu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.
@bedirbozkurt29996 ай бұрын
Muhteşem bir yayındı. Benatar'ın Keşke Hiç Olmasaydık kitabını okudum, diğer kitapları ile devam edeceğim. Taner Bey'in moderatörlüğü konuyu çok güzel serimledi, Cansu Hoca bambaşka yerlere bakmamı sağladı. Teşekkürler bu güzel yayın için.
@esrasaglam91226 ай бұрын
Cansu hocaya bayildim, aklimdaki bircok soruya cevap verdi. Yayin için tesekkur ederim❤
@bruhbug664 ай бұрын
Çok teşekkürler inanılmaz yararlı bir videoydu,önerileri bi kenara not aldım.En kısa sürede bakacağım.
@yldzevren15836 ай бұрын
belki 100 yıl, belki de 300 yıl sonra hayvanları kesip yemek diye bir şeyin kalacağını sanmıyorum. Bu aşama insanlığın aşması gereken bir aşama. Tıpkı köle pazarlarında kafeslerde insanların alınıp satıldığı dönemlerin aşıldığı gibi.
@kazmahmet28485 ай бұрын
Peki ya medeniyet çökerse ve sanayi öncesi döneme, yani köleleğin olduğu döneme dönersek?
@ahmetcansun35615 ай бұрын
İnsanın giydiği ayakkabının kendi kendine var olacağına inanmayan, insanın ayağının tesadüf eseri, kendi kendine var olduğuna inanması ne kadar akıllıca...
@sahinsengul13444 ай бұрын
Tesadüf, kendiliğinden, olası... kavramlarinin tam olarak ne anlama geldiğine hakim değilsin yoksa bu acınası bi örnekten diğerine gitme hastalığına düşmezsin. Teistlerin hastalığı bu pilot kalemden saatten yaratıcısına gitmek. Bunların cevaplari verildi. Az karşı argümanlarinizi okusanız.
@DeathDoesNotScareMe6 ай бұрын
What language is this
@Gavlavyus_Rumi6 ай бұрын
It is in Turkish, wonder how this video dropped in your recommendations however
@DeathDoesNotScareMe6 ай бұрын
@@Gavlavyus_Rumi i searched for it . Thanks for telling that this is Turkish 🙌🏼👍🏼
@Gavlavyus_Rumi6 ай бұрын
@@DeathDoesNotScareMe you are welcome :)
@muhammedgecgel2556 ай бұрын
Efilism hakkında da video isterûk
@kazmahmet28485 ай бұрын
Değer yargılarında matematik gibi kesin doğru ve yanlışlar yok ki veganizmin argümanın yanlış ya da doğru olduğu bir gün kanıtlansın. Size göre en büyük değer acı çekmemek ise doğru olan odur. Birisi gelip bunu kanıtlayamaz ya da çürütemez. Değer yargıları meşrebinizle, kişiliğiniz ile, psikolojiniz ile ilgili bir şey.
@ignormausBaker27 күн бұрын
Bunu bize değil, nijeryaya, pakistana falan anlatın . Üremesi gerekenler üremiyor. Ürememesi gerekenler üremeye devam ediyor.
@antinatalizm13 күн бұрын
Antinatalistler ayrım yapmadan kimse üremesin diyor zaten :)
@tugbacolak67465 ай бұрын
Mizantropik Antinalistlere neden katılmadığınızı anlayamadım açıkçası insan bence doğasında kötüdür eğer iyi olsaydı bu kadar çeşitli ve fazla kötülük olmazdı hangi acının altını kaldırsam altından insan çıkıyor
@waltzonearth5 ай бұрын
Insan sınırlı da olsa apriori olarak iyiliği kötülükten, güzelliği çirkinlikten ayırt edebilecek ve iradi olarak iyiyi ve güzel olanı tercih edebilecek; üzerine tüm bunlara anlam verebilecek yetilerle doğar. Mizantropinin içsel çelişkisi de tam burada ortaya çıkıyor: 1. Insan doğası gereği kötüdür; 2. Ben de bir insanım; 3. Dolayısıyla ben de doğam gereği tüm diğer insanlar gibi kötüyüm; 4. Ancak sebebi belli olmayan bir şekilde ve tüm diğer insanlardan farklı olarak iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyorum. Bu akıl yürütmenin sonucunda kendi doğamla ters düştüğüm ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ya ben doğal olmayan bir anomaliyim ya da mizantropi kendi içinde çelişkilidir.