Apartament in bloc nou sau vechi - Partea I - plusuri si minusuri

  Рет қаралды 9,187

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

4 жыл бұрын

Doresti sa procuri un apartament? Bloc nou sau vechi? In acest video va ofer argumentele pro si contra privind alegerea unui apartament intr-un bloc nou.
Deja plusurile si minusurile privind alegerea unui apartament intr-un bloc vechi le gasiti in video viitor: • Apartament in bloc nou...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Facebook: / enciclopediaconstructi...

Пікірлер: 63
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@mastergames1217
@mastergames1217 4 жыл бұрын
Eu sunt de parerea ca mai bine incepi sa construesti o casa pe alaturi de Chisinau de egzemplu de ce sa cumperi un apartamen sa te sfadesti mereu cu vecinii ,mai bine construesti o construesti casa tot cu aceiasi bani cit dai pe apartament ,in apartament minusul e ca stai ca in cusca ca cinele,plusul e ca nai mult de reparat de ingrijit ca la o casa pe pamint ,dar la casa esti mai liber mai calm mai comod ,fa si un gratar,si un bal,fa ce vrei,eu mam nascut si am trait in chisinau la casa pe pamint am zis ca nam sa schimb orasul niciodata in viata ,acum nu vreau sal vad in ochi de galagie si de murdar ce este , sunt plecat din tara sper in viitor daca si ma intorc sami construesc o casa pin suburbie.am stat la fratele meu o luna vara cind am fost in vacanta la apartament ,am zis ca imi es din minti ,o caldura nesuportabila un miros urit pe scari stau la fumat galagie si in curte si de la vecini de alaturia si de jos si de sus.daca sa iai in credit mai bine construeste casa si daca nai bani sa o termini nime nu te suna si nu te deranjeaza sa achiti vun credit sau ceva de genu ista poti sa o termini si dupa citiva ani dupa ce strungi niste bani.dar pentru video mersi ,a suta oara ma conving ca apartamentul e mai rau ca casa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Multumesc pentru comentariul dvs. In mare parte, va inteleg si sunt deacord cu dvs.
@Flautul-Dulce
@Flautul-Dulce 4 жыл бұрын
Bv. Felicitări sunt de acord cu tot ce ai Master Games este foarte adevarat casa este casa punct.
@denischiosa4496
@denischiosa4496 2 жыл бұрын
nu stiu ce dovezi ai ca casa e mai ieftin sa o intretii, dar am trait si in apartament si in casa asa ca pot spune la sigur ca casa o faci daca si o poti intretine caci e mai scumpa intretinerea. Si linistea la casa nu e chiar asa de liniste cand ai vecini care nu mai contenesc din baluri, gratare si muzica gen "vladimirskii tzentral"
@andiandrei5589
@andiandrei5589 4 жыл бұрын
Felicitări pentru video.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Multumesc.
@Zoltan1996
@Zoltan1996 4 жыл бұрын
Teoretic... practic....
@adinegru3049
@adinegru3049 4 жыл бұрын
Un mare dezavantaj la cartierele de blocuri noi ,este lipsa vegetatiei ,inghesuiala excesiva ,lipsește cu desăvârșire standardul de metru patrat verde pe cap de locuitor ,sunt apartamente la etajele inferioare unde nu vezi soarele ,parcari subdimensionate ,lipsă asfalt ,trotuare etc etc ! Nu stiu cum este in Basarabia dar in Romania situația nu este chiar roz (cel puțin in Brașov ) dezvoltatorii imobiliari au un singur scop : profit cat mai mare !!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Va multumesc pentru comentariul dvs. Si la noi, cel putin in Chisinau sunt extrem de multe cazuri cand blocurile noi se construiesc in locul terenurilor de joaca intre mai mutle case, in zone verzi, creand o inghesuiala mult prea neconfortabila si adeseori chiar periculoasa, iar dezavantajele ca: lipsa vegetatiei, inghesuiala excesiva, lipsa luminii solare deja devine aspect comun si pentru blocul nou, si pentru blocurile vechi din preajma - iata de ce nu am specificat acest aspect, deoarece e comun ambelor tipuri de blocuri, insa in fond ce ati mentionat dvs este perfect adevarat, si nici eu nu cred ca e normal!
@Flautul-Dulce
@Flautul-Dulce 4 жыл бұрын
Credeti-ma aceasta problema ce a spus Adi Negru estein toata tara din pacate .
@mikemaniack83
@mikemaniack83 3 жыл бұрын
mai e aici un avantaj/dezavantaj- bloc vechi : zona este cu vegetatie au crescut pomi in atatia ani si nu mai ai praf. La blocul nou nu exista vegetatie. Eu am un apartament dat in chirie in zona dristor si acolo exista vegetatie blocuri, pomi si nu exista prea mult praf. Unde stau la marginea orasului e ditamai campul si e plin de praf. PRAFUL CAUZEAZA!
@petrisoravram1342
@petrisoravram1342 Жыл бұрын
Felicitări pentru toată munca pe care o faceți! Stau in Oradea într-un bloc nou unde sunt terorizat de izolarea fonică inexistentă. Aud vecinii și ce vorbesc la telefon. Exista metode serioase de izolare fonică? Constructorul mi-a izolat un perete cu vecinul cu vata și rigips. Dar nu s-a îmbunătățit mult situația.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim! Da exista materiale fonoizolante. Ar trebui sa fonoizoleze si vata, cu toate ca daca e prea subtire sau a fost montata gresit, efectul e slab.
@emypopa6400
@emypopa6400 4 жыл бұрын
POLITIA ROMANA va susține ca de fiecare data! Doamne ajuta, spor la treaba!
@emypopa6400
@emypopa6400 4 жыл бұрын
Eu stau la casa cu 3 etaje
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Multumesc, Da Doamne!
@giovannibecali4306
@giovannibecali4306 4 жыл бұрын
Un alt mare minus ce nu l-ai mentionat este faptul ca in 90 % dintre cazuri , blocurile noi se fac la marginea oraselor sau chiar in comunele invecinate unde infrastructura nu este prea dezvoltata sau reteaua de curent / gaz nu este prevazuta pt noul volum
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Posibil e si acesta un minus, insa eu nu l-am mentionat deoarece nu este caracteristic tuturor cazurilor. La noi in Republica Moldova cam foarte rar vezi blocuri noi fara sa fie conectate la serviciile comunale.
@Flautul-Dulce
@Flautul-Dulce 4 жыл бұрын
Bv buna mentionare.
@Flautul-Dulce
@Flautul-Dulce 4 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Salut este posibil sa ai dreptate cea ce ai spus in Moldova. Insa cand faci un videoclip banuiesc ca nul faci doar pt. Tara care aparti si pt. Toata lumea.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
@@Flautul-Dulce Pe glob sunt peste 200 tari, daca as face un video international, credeti-ma luand in calcul toti factorii, ar reiesi un video de minim 10 ore, ori, asa cum fiecare persoana are o origine / cetatenie / bastina, astfel si anumite proiecte, cum e cazul acesta isi are originea / bastina in Republica Moldova. Inteleg ca sunt urmarit si de alte tari, in special Romania, fapt pentru care foarte des in multe video-uri ofer informatii segmentate mult mai mult pentru Romania decat Moldova (norme, standarde, surse, cazuri), insa la fel inteleg ca nu pot impaca toata lumea. Anyway, multumesc pentru comentariu.
@constantinzaporojan6829
@constantinzaporojan6829 4 жыл бұрын
Apreciez ce faceti. Vreau sa va intreb, cind procuram un apartament intr-un bloc nou cum putem testa izolarea fonica intre apartamente, la ce sa atragem atentia sau ce parametri tehnici trebuie analizati? Ce trebuie intrebat vinzatorul ca sa fim siguri ca n-am sa aud vecinii? Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Multumesc de apreciere. Cel mai simplu, sa rugati vecinul de peste parete sa vorbeasca sau sa faca ceva zgomot pentru a intelege un nivel aproximativ de izolare fonica. Pe hartie deja puteti consulta proiectul de executie sau in general proiectul casei sa vedeti ce material s-a folosit, ce grosime etc. Mai sunt cateva metode cum de-sine-statator prin careva batai in perete de analizat un nivel de izolare, insa nu va pot explica online, e vorba de a sti ce anume sa auziti, sa aveti urechea ascutita si antrenata in acest sens (poate sunt video-uri pe youtube in alte limbi pe aceasta tema, nu stiu).
@constantinzaporojan6829
@constantinzaporojan6829 4 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru receptivitatea dvs.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Cu placere.
@iuliaralucadanila4919
@iuliaralucadanila4919 4 жыл бұрын
Ma intreb la o sratificatie de perete ? Panou de paie presat + 200mm multipor (sd 3) !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
E o conexiune intre un material fibro-lemnos, si altul de piatra, teoretic ar merge dpdv al difuziei vaporilor, insa practic, lemnul mai bine il combinam cu lemn sau materiale mai asemanatoare.
@iuliaralucadanila4919
@iuliaralucadanila4919 4 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc pentru raspuns! Am ales solutia cu multipor datorita pretului mai accesibil fata de fibra lemnoasa(rumegus presat made germany vs pfl made republica socialista romania. 15 euro m patrat)
@iuliaralucadanila4919
@iuliaralucadanila4919 4 жыл бұрын
Te salut ,si te am urmarit cam toate videourile
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Va multumesc, sper sa va fie utile.
@mihaifeldrihan4440
@mihaifeldrihan4440 4 жыл бұрын
Va salut. Blocurile noi au o calitate foarte slabă la beton pereți despărțitori etc. am o cunoștință la care i-a crăpat un perete la vreo 20cm de tavan din capăt în capăt la o camera.ce sa mai zici?😁
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Salut, da exista multe blocuri noi cu aceasta problema.
@valy3se
@valy3se 3 жыл бұрын
tu ce ai alege? bloc nou sau vechi?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nou.
@valy3se
@valy3se 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor chiar daca exista lacune in executarea constructiei?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@valy3se Daca exista lacune nu as cumpara. Am realizat un video in trecut despre cum se analizeaza o companie de constructie ce face blocuri si apartamente, sper sa va fie de folos kzbin.info/www/bejne/qJiTqKOVm7Cgp5I .
@AKAIGXF71
@AKAIGXF71 4 жыл бұрын
Mi-ar place o garsoniera - studio, in bloc interbelic, in Centru.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Ok.
@Flautul-Dulce
@Flautul-Dulce 4 жыл бұрын
Salut eu nu ti-as recomanda din punct de vedere al sigurantei , sfatul meu este sa ti iei notite suplimentare inainte de achizitie c apoi sa nu plangi o zi buna.
@AKAIGXF71
@AKAIGXF71 4 жыл бұрын
@@Flautul-Dulce Asa este, am fost nevoit anul trecut sa iau in bloc nou. Dar sufletul tot la interbelice mi-este! :)
@cioliciolo303
@cioliciolo303 4 жыл бұрын
Mi-ar placea se spune corect....
@mari037
@mari037 4 жыл бұрын
Ce zidărie are casa în care locuiți?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Nu vreau sa orientez busola abonatilor la anume un anumit tip de material, insa va pot spune ca am experienta in a locui stabil in: blocuri prefabricate din beton-armat, BCA si caramida.
@mari037
@mari037 4 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Prin caramida va referiti la caramida traditionala plina, adica nu la bloc ceramic, corect?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
@@mari037 Corect.
@sebi891
@sebi891 3 жыл бұрын
Putem lua legătura?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Scrieti-mi un mesaj pe pagina de facebook, link-ul e in descriere.
@temen6223
@temen6223 4 жыл бұрын
Cum adică 50-60 de ani ? Pai și cele din 36 ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Pai si cele din 36, au bulina rosie, care stiti ce inseamna? Pericol!
@mikemaniack83
@mikemaniack83 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor daca sunt P+2E nu au nici o bulina. Am lucrat 4 ani intr-o cladire P+3E si nu avea bulina si blocul era ok. Blocul era din 40
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@mikemaniack83 In video se vorbeste de blocuri de locuit, nu de case cu regim mic de inaltime.
@alexandrumadalin9427
@alexandrumadalin9427 3 жыл бұрын
Sub nicio forma bloc nou. In trecut, blocurile erau făcute de oameni cu experienta , absolventi ai unor scoli cu profil Construcții . In zilele de azi blocurile sunt făcute de grupuri de oameni fără experienta , oameni care lucrează cu ziua , chiar unii cu handicap , și care sunt conduși de un maestru . Aici adăugăm și faptul ca : se fura enorm din materialele de lucru, calitatea acestora e cea mai slaba, compartimentare aiurita , se aude tot ce vorbesc vecinii in casele lor ;)) , fără parcuri și spații verzi in apropiere etc . Horror Nu recomand .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Partial sunt deacord cu dvs privind calificarea muncitorilor, furtul de pe santiere, pereti interiori prin care se aud si soaptele, lipsa spatiilor verzi etc. Totusi exista si exceptii.
@Telecolor-in3cl
@Telecolor-in3cl Жыл бұрын
Depinde ce blocuri.
@raduvasilestan1908
@raduvasilestan1908 4 жыл бұрын
Nu prea înțeleg ultimul punct?De ce considerați că la blocurile noi ,după ce se muta proprietarii au de modificat și reparat 5-10 ani?Asta e valabil mai degrabă la cele vechi,zic eu.Daca e vorba de șantierele de langa bloc,că sunt producătoare de zgomot asta e altceva:)
@CAlin-ro8dy
@CAlin-ro8dy 4 жыл бұрын
De obicei la blocurile noi apartamentele se vand la stadiu semifinisat, si nu se vand toate deodata, deci cum vine un nou proprietar se apuca sa isi finiseze apartamentul, si pana se vand toate apartamentele vei auzi tot cate o bormasina sau masina de taiat gresie, etc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Dvs v-ati mutat vreodata la un apartament intr-un bloc nou abia dat in exploatare? Va zic eu, primii ani fiecare isi face reparatie, deoarece marea majoritate se dau la gri (chiar la rosu), nu la cheie. Plus nu toti isi fac reparatie o data, unul isi face anul acesta, altul peste 3 ani dupa ce a achitat integral apartamentul, altul peste 5 ani dupa ce a venit de peste hotare s.a.m.d. PS: si C. Alin are dreptate.
@mikemaniack83
@mikemaniack83 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor sunteti informat gresit!!!!!! Cu programul prima casa (se cumpara apartamente noi finisate !! nu se aproba dosarul daca apartamentul nu e finisat! Vine evaluatorul de la banca si daca nu gaseste finisajele nu se aproba nimic..! Intr-un bloc nou sunt vandute peste 3 sferturi de apartamente cu programul prima casa. Sa fim seriosi cine dispune de 50-80.000 de euro sa il ia cu banii si jos. Si apropo prima casa exista si pentru blocurile vechi nu numai cele noi. Conditia este ca blocul sa fie mai nou de 77 sa nu fii prins cutremurul.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@mikemaniack83 Dvs despre ce tara vorbiti? Precis nu de Republica Moldova si cred ca nici de Romania. Programul Prima Casa I, II si altele care mai sunt pot include si apartamente la cheie (sau case individuale), insa cel mai des sunt la gri, ca proprietarul sa isi faca design-ul si sa il mobileze asa cum doreste. Stiti diferenta intre la rosu, la gri si la cheie? Sper sa stiti ca la gri un imobil se da deja in exploatare avand comunicatiile deja instalate. PS: Inainte sa afirmati ca gresesc, mai bine ganditi-va cum va formulati mesajul, daca aveti o alta opinie/informatie, aceasta nu inseamna ca altii gresesc. Merci.
@TheLostBoy01
@TheLostBoy01 Жыл бұрын
locuiesc in bloc nou de 2 ani, achizitie la pret nici cel mai ieftin nici cel mai scump. pot spune ca nu voi mai face asa alegere vreodata. intimitate 0, se aude prin pereti atata ca nu sunt fata n fata cu persoanele, fie ca si-o trag sau se bat. recomandare pentru cei care viseaza codri la blocuri noi...verificati grosimea peretilor dintre apartamente, orizontala si verticala. daca este un singur rand de caramida, FUGI!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim de comentariu. Daca nu e secret, in ce oras sau regiune se afla blocul?
@TheLostBoy01
@TheLostBoy01 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Sanpetru, Brasov.
Apartament in bloc nou sau vechi - Partea II - plusuri si minusuri
11:24
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 3 М.
Жайдарман | Туған күн 2024 | Алматы
2:22:55
Jaidarman OFFICIAL / JCI
Рет қаралды 1,6 МЛН
Неприятная Встреча На Мосту - Полярная звезда #shorts
00:59
Полярная звезда - Kuzey Yıldızı
Рет қаралды 7 МЛН
Did you believe it was real? #tiktok
00:25
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 46 МЛН
Instalatia de Paratrasnet - tipuri, norme, utilizare
13:13
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 21 М.
Viciile descoperite de români după ce se mută în casă nouă
6:23
Observator News
Рет қаралды 43 М.
#casestrâmbe - 5 sfaturi când cumperi un apartament - ep.5
11:15
Marius Soflete
Рет қаралды 26 М.
Cum poți termoizola un apartament la interior?
31:30
Marius Soflete
Рет қаралды 58 М.
Dezavantajele acoperiselor din tabla prefaltuita si tabla click
13:16
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 2,6 М.
Жайдарман | Туған күн 2024 | Алматы
2:22:55
Jaidarman OFFICIAL / JCI
Рет қаралды 1,6 МЛН