AZ - TWENTE 4 OKTOBER 2015 DE HELE WEDSTRIJD

Рет қаралды 10,220

Nederlands Voetbal

8 жыл бұрын

Meer leuke video's zien? Abonneer je dan snel (kleine moeite toch?)! Oh ja en vergeet niet een duimpje omhoog te doen als je deze video leuk vind!
Na de prima zege op Athletic Bilbao in de Europa League, won AZ zondag overtuigend van het zo moeilijk presterende FC Twente. Spits Vincent Janssen was de grote man.
Het is AZ dit seizoen voor de eerste keer (van de mogelijke twee keer) gelukt om te winnen na een midweeks Europees duel. De Alkmaarders wonnen donderdag overtuigend van Athletic Bilbao en gaven de goede flow een prima vervolg tegen FC Twente. Aanvaller Janssen was de meestbesproken speler van de wedstrijd. Janssen had veel kansen nodig, maar scoorde wél twee keer.
Janssen
In de openingfase deden beide ploegen het rustig aan. Echte kansen werden er niet gecreëerd. Pas na twaalf minuten was het eerste gevaar daar van AZ. Dabney Dos Santos bediende Janssen. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal laag in. Twente-doelman Joel Drommel. Vier minuten later was het weer Janssen met de kans; wederom was Drommel hem de baas.
De kansen voor Janssen regen zich aaneen. Na een snelle uitbraak kon de spits de score na een half uur spelen openen. Zijn schot belandde net naast het doel van Twente. Weer zes minuten later ging Janssen voor eigen succes, daar teamgenoot Muamer Tankovic vrij voor het doel stond. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.
Na rust lukte het AZ wel om te scoren. Na 64 minuten spelen was het eindelijk raak. Na een prima voorzet van Joris van Overeem haalde Janssen eindelijk zijn gram: 1-0. Hij kwam goed naar de eerste paal en schoot de bal in de bovenhoek. Negen minuten later was het weer raak voor de van Almere City overgekomen aanvaller. Een voorzet van Thom Haye werd door Janssen met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt.
Eretreffer
De strijd was daarmee wel gestreden. Via Guus Hupperts werd het een kleine tien minuten voor tijd zelfs nog 3-0 voor AZ. Twente had weinig in de melk te brokkelen. Toch was het slotakkoord voor de Tukkers. Middenvelder Hakim Ziyech, de enige speler van Twente die zijn niveau met regelmaat bereikt, schoot op fantastische wijze de 3-1 binnen. Meer dan een fraaie eretreffer werd het alleen niet.
Welkom op het KZbin Kanaal van Alles Over Voetbal Inside.
Hier vind je alle afleveringen en meer van Voetbal Inside!
Like ons op Facebook: / allesovervoetbalinside