Bir yazılım geliştiricisi olarak Gnu/Linux ve Fedora işletim sistemi kullanıyorum ve gayet memnunum. Gnome masaüstünü de arkadaşlara tavsiye ederim. Gayet stabil ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Güvenlik kısmında ise GNU/Linux ekosistemi iyi bir iş çıkarıyor tabi bilinçli bir kullanıcı olmakta her zaman fayda var.
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
Gnome çok sistem tüketmese gözüm kapalı seçerdim ama güzel öneri fedora. Güncellik takıntısı olanlara Fedoradan sonra endeavour os öneririm.
@FreddieBeercury Жыл бұрын
@TurkOyuncuTO Hocam ben stabil olmasından dolayı kullanıyorum. Birçok masaüstü ve işletim sistemi kullandım en rahat ettiğim Fedora ve Gnome veryasyonu oldu diyebilirim. Fedora'nın KDE spini de gayet güzel zaten bir komutla direkt KDE masaüstüne de geçiş yapılabiliyor. Endavaur Os'u da Ventoy ile birlikte deneyeceğim, teşekkürler.
@thoth.ae0 Жыл бұрын
Ben Arch ve KDE kullanıyorum eskiden bende Fedora kullanırdım ancak Arch'ın Aur paketleri efsane.
@havallan443 Жыл бұрын
Ya arch ve kde plasma 2 lisi efsane bide wayland gelirse tamam uff agzımın suyu aktı gidip archı silip tekrar sıfırdan kurasım geldi 😂
@justnatsuki3888 Жыл бұрын
@@thoth.ae0fedorada da aur paketlerine erişebiliyorsun
@efekaralamaci Жыл бұрын
Hepsinin söylediği tek bir şey var. Windows'ta her şeyi yaparsın !
@erakan-j7nАй бұрын
çok doğru aynısını ben diyecektim ama farklı şekilde windows özgürlüktür bütün yazılım ve donanım firmalarıyla tam entegre uyumlu çalışıyoır windows özgürlüktür istediğin yazılımı rahatça kulanmana izin veriyor apple şirketi öyle değil tekelcilik yanı var istediğin herşeyi yapmana izin vermiyor herşeyi kafana göre kulanamıyon zaten oyun oynuyacaksan yünzde yüz windows
@kenan_11002 күн бұрын
linux özgürlük
@erakan-j7nКүн бұрын
@@kenan_1100 windows özgürlüktür
@ertugrul7898 Жыл бұрын
podcast tarzında muazzam bi video olmuş gerçekten, bu şekilde bilgi içeren tartışma videolarının devamını bekliyoruz
@surudenayri. Жыл бұрын
Abi ilk defa fanatiklik olmadan, hiçbir sisteme sövülmeyen artıları eksileri söyleyip geçen, bu budur diyen bir sistem kıyaslaması dinledim 🤙
@tarikkirat Жыл бұрын
06:00 ‘ da ki sorun harici diskle rahatça çözülüyor. Mac güncelleme konusunda çok rahat güvenlik accessibility kısmı alışınca kolay oluyor. Bir yere giremiyorsan kesin bu izin vermiyor deyip elin güvenlik duvarına gidiyor. Mac’ te M işlemci serisi çıkınca rekabet malesef sona erdi ve birde üstüne batarya performansı eklenince fark daha da açıldı. Eski mac ya da windows makinaları ise linux’ a çevirmek daha mantıklı. Linux eski makinalar için candır.
@bariszencir13724 ай бұрын
Uzun yıllar windows kullanan birisi olarak mac'e biraz önyargılı bakıyordum. Fakat ilk elime aldığımda 2 gün içerisinde alıştım. Bir konfor alanı var. Sessiz, sakin ve kolay geldi. Beğendim. Windows laptop eziyet gibi geliyor şu an. Masaüstü için bir şey diyemem. İlk izlenimim bu şekilde ki bence bu büyük bir başarı. Not: versiyon ve program uyumluluğunda bir tık sıkıntı yaşadım. Xcode yerine vscode kurdum onla yazıyorum. Microsoft'u bu konuda tebrik ederim.
@titan4678 Жыл бұрын
elinize emeğinize sağlık, hayatta en sevdiğim konsept kesinlikle bu. daha fazla bu tür içerikler gelsin :)
@SAMETUGUZ-f8s Жыл бұрын
SENE 2005 TRAİHİNE BAKIN BAKALIM APPLE DİYE MİCROSOFT DİYE BİR ŞİRKET SÖZLEşme İMZALATIP ONMİLYONLARIN ÜZERİNDEN PARA ALDI SİZ BENCE GERÇEKTEN AMONYAK FELAN KULLANIYORSUNUZ AMERİKAYA GİDİP 1 DVD ALMAK BUKADAR ZORMU MAC OS X neyi vardı ?
@uralmutlu432010 ай бұрын
Bir zamanlar Mac kullanıcısı ev arkadaşım vardır, bir güncelleme sonucu bütün ayarları gitmişti. Güncel durum hakkında yorum yapamam ama Mac'in de güncellemesinin problemli olduğu yerler vardı. Benim de Win mesela güncellemede problem olmaz. Bu arada youtube neden bu videoyu bana izlettiriyor pek anlamadım ama en azından klasik bir Mac övme seansı yapmadığınız için de takdir ettim. Bende iPad ve eşimde de iPhone var, ben Mac eko sistemine alışamıyorum, beceremiyorum. iPad'den yada iPhone'dan bir dosya almak o kadar zor olmamalı.
@Erebs Жыл бұрын
AtlasOs, ReviOs gibi daha düşük sistemli cihazların rahatlıkla kullanılabilmesi için Windows'un dosyaları değiştirilmiş sistemlerle ilgili bir video yapabilir misin?
@tulpar2852 Жыл бұрын
+1
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
İçine ne gömüldüğünü bilmediğiniz Windows dağıtımlarına nasıl güvenebiliyorsunuz aklım almıyor.
@Kullanilmiyorrr950 Жыл бұрын
1 Haftadır AtlasOs kullanıyorum daha önce geçmediğim için kendime küfür ediyorum.
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
@@Kullanilmiyorrr950 1 hafta yeterli bir süre değil. Uzun vadede ne yapacağınız önemli. @tchaikovsky8529 Açıkçası nedir ne değildir diye bakmak için kurulum yapmaya çalıştım. Bana hiç güven vermedi. Sıfır windows kurulumu yaptırıyor, üstüne aracı programın çalışabilmesi için tüm güvenlik duvarı sistemlerini kapattırıyor, sistem üzerinde ayar değişiklikleri yaptıryor bu da yetmez gibi driver güncellemelerini ön ayar olarak kapattırıyor. Kusura bakmayın ama deneyip memnun kalmak için bir adım atacaktım ki karşılaştığım kurulum süreci bile buz gibi yaptı beni. Siz mutluysanız ve sizin için kullanışlıysa ancak saygı duyabilirim. İyi günler dilerim hocam.
@walsy1.683 Жыл бұрын
@@MustafaTunahanTuna Kanka istersen windows defender acabilirsin hatta reviosta felan var zaten defender illa defender olsun diorsan revios geç derim
@HARUN-AKSU Жыл бұрын
Güzel açıklanmış her şeyiyle. Üçünüze de teşekkür ederiz
@SAMETUGUZ-f8s Жыл бұрын
SENE 2005 TRAİHİNE BAKIN BAKALIM APPLE DİYE MİCROSOFT DİYE BİR ŞİRKET SÖZLEşme İMZALATIP ONMİLYONLARIN ÜZERİNDEN PARA ALDI SİZ BENCE GERÇEKTEN AMONYAK FELAN KULLANIYORSUNUZ AMERİKAYA GİDİP 1 DVD ALMAK BUKADAR ZORMU MAC OS X neyi vardı ?
@SemaAkgun3 Жыл бұрын
Emeğine sağlık canım abimm başarın daim olsun ✨👑
@happyorsadd5614 Жыл бұрын
Kojiro abinin windows'u övmeye çalışırken ki masumluğu xdxdxd
@KaptanUfuk Жыл бұрын
11:39 i3 2120 win11 + arch dualboot var. Oyun oynamıyorum. Exe ile çalışan programları windowsta kullanıyorum linux gerektiren programlar linuxta. Windows kullanırken KZbin kasıyor ama sorun var.
@emirhanc108 ай бұрын
5:00 yanlış önerme. 4080, 4090 lar ile bir mac e göre çok daha iyi renderlar alırsınız.
@Kirliyse Жыл бұрын
Video aktı valla çok iyi
@alimahirdibo4356 Жыл бұрын
Can Abi Cevap Verisen Sevinirim Senin Microsoft Videonda Bahsettiğin Dubaideki Ekibin Başındaki Türkün ismi Cem mi (idrisoğlu)
@edwrdcullen225610 ай бұрын
Her türlü Windows Daha iyi hem oyunlar için hemde rendr için Windows her türlü candır❤ Video için Teşekkürler Abim Cansınız❤
@passengertr870911 ай бұрын
Düz kullanıcı yani içerik tüketici için de macbook air öne çıkmıyor mu? Uzun şarj süresi ve sessizlik. Üstüne de bir de mouse kullanmadan rahat bir deneyim?
@suprafanioyunda3111 ай бұрын
Yok linux daha iyi.
@tenebrismustdie Жыл бұрын
Abi linux distroları hakkında bir video yapabilir misin? Bu tarz sohbet tarzında videolar çok iyi oluyor ayrıca ❤
@IstanbulNotalar Жыл бұрын
Yusuf Ipek diye kanal var kanka
@tenebrismustdie Жыл бұрын
@@IstanbulNotalar bu videoyu izledikten sonra Yusuf ipeği buldum kxjfkf yine de çok teşekkür ederim kankam
@kadiryesil4976 Жыл бұрын
Yapay zeka ile özellikle 3D render konusunda Nvidia büyük atak yaptı. Ben Windows ile geldim, Windows ile giderim. Bana da dediler "O paraya Macbook alsaydın." diye ama ben makineci adamım aga, katı model tasarım dışında bir şey yaptığım yok. E hem onu rahatça yapabiliyorum hem de zaman buldukça oyunumu da oynatıyor; daha ne isteyeyim?
@OktaySinanoglu_9 ай бұрын
Şarja bağımlısın
@Chad-Fatih Жыл бұрын
11:15 ben linux > mac > windows, AMA derdim o da aslında biraz balıklama dalan biri ise derdim
@alperacun8169 Жыл бұрын
4:50 3090 ti ile gpu render alıyorum. En baba mac halt yer yanında. Her şey para değil, hız daha önemli.
@utkugenli01 Жыл бұрын
Maclerin Performansına yetişebilecek bitek intel işlemciler var onlarda zor yetişiyor şuan m2 m2 max m2 ultra işlemciler okadar güçlü ki akıl işi değil hadi m1 i vs geçtim çünkü m1 ile m2 bir değil arasında performans farkı baya var ama bizim insanımız m1 alınca m2 ile fark yok diye kendini avutuyor bu olaylar windowsdada macosdada macbookdada pc dede oluyor
@odesza94 Жыл бұрын
Hangi işletim sistemi işinizi görüyorsa o sizin için en iyisi olur. Yıllardır forumlarda linux vs windows tartışmalarına katıldım hiç sonuç alamazsın. Linux dağıtımlarının arkasında kocaman bir community var diğerlerinin arkasındada milyarlık şirketler var. Her birinin birbirine göre artısı eksisi var.
@kron1k880 Жыл бұрын
Windows günlük kullanımda daha rahat lunix profesyonelin elinde daha rahat fark bu
@odesza94 Жыл бұрын
@@kron1k880 Yaptığın işe göre değişir. Ben yazılımcıyım kendimi windowsda daha rahat hissediyorum linux dağıtımlarında değil.
@shyuhei Жыл бұрын
her hafta böyle bir video olursa çok güzel olur teşekkürler
@burakkostekli5692 Жыл бұрын
mesele taşınabilir bir çalışmam ortamı olduğunda Mac'in bir rakibi kalmıyor. Ağırlık, şarja takmadan tam performans kullanabilme, pil, sessizlik, ekran gibi meselelerde Mac çok önde. Ayrıca şu disk boyutu mevzusu hakkında bir şey belirtmek istiyorum. Ben m2air 16gb ram alırken yabancı kanallardan windows pclerle (intel ve and işlemcili en iyileriyle) yapılan kıyaslama videolarına bakıyodum ve objektif bakış açıları bulabiliyordum. Öncelikle izlediğim bir karşılaştırma videsounda m2 1tb 16gb ram ile intel ve amd li aynı fiyatta olan bilgisayarları karşılaştırıyorlardı ve windows bilgisayarlar o fiyattaki en iyi intel ve amd li bilgisayarlardı. Videoyu izledikten sonra windows2u almayı düşündüm ve aslında başa başlardı birçok konuda mac'te alınabilirdi. ardından o bilgisayarlara bir baktım ki ne göreyim. fiyatlar felaket, uçuk. benim bütçem yetmiyor. çünkü Mac'in 1tb versiyonu çok pahalıydı ve diğer windows pc'lerde de 1tb vardı ama bu öyle bir fiyat farkı koymuyor windowsta. sonuç olarak ben gidip 256gb depolama alanına sahip Mac m2 aldım ve bu fiyata benim ihtiyaçlarım doğrultusunda bu bilgisayardan daha iyi bir bilgisayar yok. ha 256 nasıl yetiyor denirse eğer, taşınabilir ssd gayette iş görüyor. 3 tane alsam bile pc pin toplam ağırlığı bir windowsu geçmiyor ve taşıması aşırı rahat zaten. burada fanboyluk yapmak değil amacım ancak bu minvalde konuşmamın nedeni milletin Mac kullanmadan, bilmeden bomboş konuşması. videoda sağdaki abi gibi sadece eksileri sayması. can abinin de dediği gibi silicon mimarisiyle farklı bir olay var artık, önceden bu fiyata bu performans yoktu. yani intel kullanırken bu anlattıklarım olmuyordu. bunlar silicon mimarisiyle başladı. yani gelin görünki çok pahalı denen Mac'ler bazı durumlarda en f-p seçenek olabiliyor. ihtiyaçlarınız sadece oyun değilse gayet güzel br seçenek olabiliyor bu bilgisayarlarda. @CanDeger
@RCompanyOne Жыл бұрын
Katılıyorum
@kyrieirving6301 Жыл бұрын
olayın özeti kesinlikle bu ama gel gör ki oyun oynayan ben ne yapmam gerektıgını tam çözemedim.Yazılımla ugrasıyorum
@burakkostekli5692 Жыл бұрын
@@kyrieirving6301 bütçen ne kadar
@burakkostekli5692 Жыл бұрын
@@kyrieirving6301 önemli olan şey şartların. Yazılımcıla için konu destekleme meselesi olduğunda tabikide windows avantajlı, ayrıca ekran boyutu da bence önemli ama taşınabilir, uzun ömürlü, kalite istiyorsan da mac çok rahat. Ben ünide öğrenci olup oradan oraya gidip çalıştığım için mac ten memnunum
@RCompanyOne Жыл бұрын
@@kyrieirving6301 eğer bütçen varsa, oyun için evde masaüstü sistem toplayıp yazılımla uğraşmak istediğinde de dışarıda olduğun zaman çok da pahalı olmayan bir laptop alabilirsin. Tabi evde gaming kasa topladığın zaman dışarısı için mac almak imkansız olacak maddiyat olarak. Oyun için laptop alınmaz
@profecias9500 Жыл бұрын
mac-os/win de atladığınız ve bence önemli bir konu da sistem stabilliği windows da mavi ekran ve programların crash yeme olayı var ama mac de ben bunu hiç yaşamadım :) mac ne verirsen tamam abi yaparım diyor ve yapıyor da :D
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
Win 11 kullandığım 12. nesil i5 işlemcili rtx 3050ti'li laptop'ımda bir kere bile crash yemedim. En güncel driverları ve son güncellemeleri yaptıktan sonra mavi ekran gibi bir derdiniz olmuyor, oluyorsa da olmaması gereken işlere girişen kullanıcının kendisidir. 6 ay kadar m1 mac kullandım, bahsettiğiniz kadar stabil bir deneyim elde edemedim. Ekran paylaşımı her zaman bir çile oldu, Ekran video kaydına bile yaka silktim resmen. Docker kullanmam gerektiğinde sistemin neyi ne kadar kullanacağını bilememesi, buna bağlı olarak işlemcinin cayır cayır yanması ve pili su içer gibi çekmesini söylemiyorum bile. Yeni nesil mac cihazları spesifik işler için gerçekten çok ideal olduğunu düşünüyorum. Adamlar buna göre optimize etmişler bütün yapıyı ama gerçekten saf güç kullanmak istediğinizde orada tıkanıyor işte. Stabilite elbette önemli günlük kullanıcı için ama saf güce ihtiyacım olan bir işle meşgulsem (Örneğin: Yapay zeka model eğitimleri, 3 Boyutlu grafik işleme) Mac biraz hafif kalıyor.
@altnmikrofon2910 Жыл бұрын
Dostum en son 2022 temmuz da bluestacks kullanırken yemiştim onun dışında bir kez bile yemedim, farklı olacağım diye abartılı gömmeleri bırakın bence yetti çünkü.
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
@@altnmikrofon2910 bluestackta yeme sebebiniz de muhtemelen sanallaştırma için kaynakları kullanırken kendi işletim sisteminize kaynak kalmamasıdır. Doğrudan windowsla alakası yok kısacası.
@@esatefeozkan yok ondan değil, debian kullanıyorum. Fakat birisi ısrarla gentoo ya geç diyor. O yüzden sordum.
@FreddieBeercury Жыл бұрын
@@serdargungor4731Fedora iyidir, tavsiye ederim.
@zaurmoussaieff11 ай бұрын
Hız = Linux Özgürlük = Windows Stabilite = MacOS (Hepsini kullandım)
@ghostshell2601 Жыл бұрын
windows tamam işketim sistemi de macbook işletim sistemi değil ki macos olmayacak mı
@omrebedel2405 Жыл бұрын
Arkadaşlar Dokuz Eylül bilgisayar bilimleri hakkında bir bilginiz var mı tercih edilebilir bir bölüm mü
@kaanalpbektas Жыл бұрын
Bir arkadaşım için baktım programı çok hoşumuza gitti modern geldi gözümüze bence mutlaka listede yer alabilir 1 e yazmasan da yer vermelisin
@anekdot9754 Жыл бұрын
tavsiye ederim
@melihnehir7339 Жыл бұрын
Ofis işi yapıyorum. Evrak çevirimi, Adobe Acrobat ve türevleri, sayısız word dosyası. Bu konularda her türlü Windows kullanan cihazı 10’a katlar. İnanılmaz rahat.
@maintring3 ай бұрын
şahane sohbet thx
@mcetax Жыл бұрын
Hocam mac işletim sistemine geçmeyi düşünüyorum. Merak ettiğim bişey var windovs tabanlı proğramları bi şekilde indirip ücretsiz crackleyebiliyoruz. Mac e çok yabancıyım bundada böyle seçeneklerimiz oluyo mu. Yoksa uygulamaları hep ücretli kullanmak zorundamıyız?
@suprafanioyunda3111 ай бұрын
Bilmem ama sana tavsiyem linux kullan.
@zgngor Жыл бұрын
M1 macbook pro bir sanat eseri. 1,5 senedir kullaniyorum daha fan sesi duymadim. Alet isinmiyor.
@arenkycn Жыл бұрын
Abi bu sorunun cevabı bazı insanlar için çok net. Swift veya Flutter ile mobile app geliştiriyorsan mac alıcaksın.
@kendineasistan2685 Жыл бұрын
flutter geliştiricileri için neden mac?
@kendineasistan2685 Жыл бұрын
flutter zaten cross platform bir dil
@donsuzfikola Жыл бұрын
Bilgisayarcilarin muhabbetide cok tuhaf oluyor
@guvensagdic7200 Жыл бұрын
Güzel içerik için teşekkürler
@knanbabayev4211 Жыл бұрын
abune sayısı 500k ya az kaldı 😁
@YunusEmre00016 ай бұрын
Güvenlik konusunda sıfır gün açıklarını kapatma hızında yasal sorumlulukların etkisine değinebilirdiniz. Linux ücretsiz olduğu için yasal sorumluluk yükümlenmesi windows ve macos kıyasla farklıdır. Şirketler güvenlik konusunda daha hızlı davranabilir.
@SemaAkgun3 Жыл бұрын
Bu videonun Android mi ? iOS mu versiyonu da gelirmi 🎉
@Aztecc1o1 Жыл бұрын
özgürlük konusunda Android özellik açısından iOS
@tark4307 Жыл бұрын
@@Aztecc1o1 bence özellik konusunda da android ancak hız stabilite güvenlik ve ömür olarak ios. Genel olarak bi rekabet yok bence ios 3 4 sene önde
@jummybears666 Жыл бұрын
@@tark4307 ios android diye bi savaş yok ios önde
@alpereniskender7330 Жыл бұрын
Mac lerde update geldimi yeni sürüm çoğu programları da çalıştırmıyor mesela
@HARUN-AKSU Жыл бұрын
Linux mü, Mac mi? Konulu bir video beklerdim. Tabii ki tercih meselesi. Gün içerisinde 3 işletim sistemini de deneyimleyebiliyorum. Kesinlikle Mac cihazlar grafik tasarım - video kurgu ve yazılım işleri için nimet. Windows kullanmayı gerçekten sevmiyorum. Oyun oynamadığım sürece linuxte kalıyorum. Mac sadece okulda kullanabiliyorum. İmkanım olsa Mac alırım.
@HARUN-AKSU Жыл бұрын
Windows bir cihazı övecekseniz hangi Mac ile karşılaştırdığınızı ve özdüğünüz Windows sistemli cihazın güncel fiyatını da söylerseniz sevinirim
@HARUN-AKSU Жыл бұрын
Videoda Mac ve linux için söylenilen eksilere katılıyorum.
@termoumut9022 Жыл бұрын
can abi sanki taşı taşa vurup kıvılçım çıkartıyoruz diyor 13:53 mimarızımızın hayranlıkla bakıyor 😂
@MehmetCanKaya354 ай бұрын
Kurgucu olarak yeni başladığım yerde 1 aydır M2 Max Macbook Pro kullanıyorum. Bu kadar kullanışsız bir sistem olamaz inanılmaz kısıtlanıyorum, iş çıkarma hızım 2-3 kat düştü. Yıllardır Windows kullanan için çok zor gibi yani ben inanılmaz bir nefret içerisindeyim cihaza karşı özellikle Finder sistemi beni çok kötü yapıyor.
@KronX06 Жыл бұрын
abi bilgisayarımı açınca mavi ekran veriyor bunu nası çözebilirim
@lilwolf3593 Жыл бұрын
mac'i nereye kaldırdırysa bana verebilir sorun yok 4:00
@rtalhaustun Жыл бұрын
Macbook Air'i 2 sene kullandım ama yapamadım. Thinkpad Carbon'a döndüm. Dünya varmış!
@byPoros Жыл бұрын
neden dostum, kısaca anlatabilir misin deneyimlerini
@rtalhaustun Жыл бұрын
@@byPoros 6 yaşımdan beri Windows kullanıyordum. 26 yaşımda MacOS'e geçtim. Yani senelerce Microsoft alışkanlığım var. Apple ekosistemine tamamen cihazlar arası iletişim, 'stabilite' ve maddi değer koruması olarak geçtim. Samsung Note 8 telefonum ve Windows uyumsuzluğu en büyük sebepti geçtiğim zaman, yani 2 sene önce. Apple telefon, laptop, kulaklık ve saat aldım. Kullanırken MacOS'in tamamıyla farklı yapısı zamanla yormaya başladı. Ayrıca, MacBook fiziksel kırılganlığı kaygı yaratıyordu. Aman şuraya değmesin, ekranı yeterince açılmadığından aman ekrana zarar gelmesin, aman yağmur suyu bile değmesin derken bilgilerimi depoladığım cihaz eziyet olmaya başladı. Ayrıca parlak ekranı da gözlerimi yoruyordu. Tüm bunlardan sonra basit bir CAD tasarımı yapmam gerekti. Fusion360'ı kurdum ve kullanmaya başladım. Daha render safhasına bile gelmemişken kasılmalar başladı ve üzdü. Oysa ki Steve Jobs ekosistemi MacBook merkezli kurmuştu. MacBook da bu kadar kırılgan olmamalıydı bence. Telefona gelince de.. Bu 'mükemmel' ekosistemin stabilitesinin aslında işlemleri kısıtlayarak yaptığını keşfetmemle iyice sıkıntıya düştüm ve bu beceriksiz ekosisteme neden dayanmak zorundayım diye kendime sordum. İlk gedik Sony LinkBuds ile açıldı. Silikondan ve dışarıyla iletişimimi kesen kulaklıklardan nefret ettiğimden, ortası delik LinkBuds'ları kullanmaya başladım. Dünya varmış! Bir ekosistem uğruna bana dayatılan şeyler yetersizmiş dedim. Bu sebeplerin bütünüyle araştırmalara koyuldum. Öncelikle fark ettim ki, Windows ve Samsung One UI arasındaki iletişim Apple'ın dandik ekosistemini aratmıyordu. Buradan itibaren bir sevinç kapladı ve cihazları araştırmaya koyuldum. Önce telefonu değiştirmekle başladım ve yine ekosistem önemli olduğundan Samsung'un Microsoft iş birliğinden dolayı Samsung'a yöneldim. Daha önce de Note 8 kullandığımdan kalemli bir şey almak istiyordum. Garantili ancak iç ekranında kalkma yaşayan bir Fold buldum ve çok uygun fiyata aldım. Sonrasında garantiye götürdüm ve cihazın her şeyini ücretsiz yenilediler. Böylece yarı fiyatına sıfır bir Z Fold 3'üm olmuş oldu. Kullandıkça Samsung'un kullanmadığım zaman boyunca kat ettiği yola hayranlık duydum. Artık tam istediğim işletim sistemi olmuştu. Sıra gelmişti laptopa. Kırılgan olmayan bir laptop'a ihtiyacım vardı ve ThinkPad'i daha önce de kullanmıştım. Direkt rotayı oraya döndürdüm ve Carbon serisinin 9. nesil bilgisayarlarından birisini çok uygun fiyata sarı siteden aldım. Bu sefer de Windows 11 ve telefon bağlantısıyla büyülendim. Artık tamamen hayalimdeki ekosisteme kavuştum. Xbox, oyuncu bilgisayarı, salonumdaki TV, her marka işimi gören kulaklık gibi bir çok cihaz artık birbiriyle konuşabilecek. Apple bana göre sadece müzik ve milletin 6 inç ekranlardan gördüğü 'mükemmel' görselleri hazırlayabilen bir cihaz. İlerisi değil. Kurtuldum.
@hasanhuseyinkaratas63109 ай бұрын
abi anlattığınız şeylerden gram bişey anlamadım ama keyif aldım
@ahmetybb Жыл бұрын
Linux
@serdargungor4731 Жыл бұрын
Hangi linux?
@yalnzkurt2078 Жыл бұрын
@@serdargungor4731 kali
@serdargungor4731 Жыл бұрын
@@yalnzkurt2078 hackerlar için
@mediatech7085 Жыл бұрын
@@yalnzkurt2078 ben kullanıyom sanal makinede hayvan gibi çalışıyor :D
@yalnzkurt2078 Жыл бұрын
@katonish günlük kullanım için tabiki mac os veya win ama linuz dağıtımlarında günlük kullanım için uygun işletim sistemi bulunuyor
@MustafaAli-kj4xp Жыл бұрын
12:11 hangi linux distributionu bu?
@nerdema9333 Жыл бұрын
LinkedIn güvenli mi kimlik bilgileri istoyor da
@mehmetyigit7787 Жыл бұрын
Olay biraz yatkınlıkla da ilgili. Yıllardır windows kullandım hiç mac elime geçmedi. Arkadaşlar fln denetti abi yok öyle bir işletim sistemi. Uygulamaya tıklıyorsun açılmıyor çarpıya tıklarsın kapamıyor. Windwos çok daha basit kullanım için .
@gird4p Жыл бұрын
Ahahah çok eğlenceli program olmuş. Ağır Mimar çok sempatik bir adam.
@yusufalimucay011 ай бұрын
Şimdi ben yazılım için mac mi Windows mu almalıyım mesela 30k ya 512gb m2 Mac Pro mu yoksa Windows bi cihaz mı?
@9797-d3v10 ай бұрын
Windowsta şu özellik yok, Macos da var mı? *Masaüstü simgelerinin bir kısmını küçük tutarken bir kısmını orta boy, bir kısmını büyük yapmak istiyorum.* Windows'ta topluca büyüyüp topluca küçülüyor😢 ve yil olmuş 2024 bill gates hala kağnı gibi windows üretiyor.
@nilistatic Жыл бұрын
12:33 Artık Microsoft da sunucuda Linux’u tek geçiyor :) 13:03 Videoda bahsedilmiş :)
@Foreshadowing_5291 Жыл бұрын
muhabbet baldan tatlıydı abiler
@xQwQx3 ай бұрын
Reis laptop kullanıyorum pilde güç yönetiminden nihai performans yüksek performans kayboldu geri gelmiyor cmd ye yotubeden arattığım kodları yazsamda geri gelmiyor yardımcı olurmusun
@furkandemir292711 ай бұрын
yazılım için windows veya macbook kullanma farkedermi
@GTX-ei6ei Жыл бұрын
12:45 teki linux dağıtımının adı nedir ?
@ToroNero Жыл бұрын
Deepin
@omererdem8211Ай бұрын
Siber güvenlik için hangisi iyi olur (linux windows macOs )birde 40 45 liraya kadar hangi laptop alınabilir .
@zennurebedir1638Ай бұрын
Siber güvenlik için en iyi Linux olur knk. Ayrıca 40 bin tl'yede "Acer Nitro 16 AN16-41-R08S" diye bir laptop var onu alabilirsin baya iyi
@omererdem8211Ай бұрын
@zennurebedir1638 çok saol
@zennurebedir1638Ай бұрын
@@omererdem8211 bişey değil
@SalimCall Жыл бұрын
Windowsla doğup büyüdüm ama 10 yıl önce bırakıp macos a geçtim. Hiçbir pc yi 3-5 yıldan fazla kullanmadım. Macbook proyu daha yeni değiştirdim 10 yıl sonra. Sorunsuz bilgisayar nasıl olurmuş macos ile anladım. Pc sadece oyun için alınmalı. Onun dışındaki her kullanım senaryosunda macos rakipsiz şu an.
@Pcman80-k1i Жыл бұрын
16 yıldır aynı PC'yi kullanıyorum
@Faso_Aga29 күн бұрын
8 yıldır casper nirvana kullanıyorum bataryası hariç bi sorunu yok (bi kere de ssd değiştirdik o kadar). Debianla canavar gibi çalışıyor oyun da oynuyorum yazılım da çalışıyorum.
@SalimCall29 күн бұрын
@@Faso_Aga ne güzel. Adınıza sevindim. Microsoft da iyi işler yapar ve şanına yakışan seviyeye gelir umarım.
@gamzeyilmazkeles Жыл бұрын
Mac pro aldık, ilk iphone cihaza geçiş cihazımız. Ben alsam windows tercih ederdim tabiki ama eşim hediye olarak aldığı için ses çıkaramadım. Yalnız şunu soracağım mac de Windows'dakj office programları için hangi programı kullanmalıyım? Ve bir de mac de oyun için kullanabilir mi eşim? Deneyimleyenleriniz varsa cevaplarsanz sevinirim OS hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim 😂
@potffin11 ай бұрын
compatibility layer programı olarak crossover var galiba. Ama ücretli. Ücreti wine projesine bağış olarak gidiyor.
@obiesoteric Жыл бұрын
Niye herkes bu iki iletim sistemine eğiliyor? Linux dağıtımlarının oyun dışında neyi eksik? Hem geliştiriciler için hem ses video fotoğraf işleyenler için bütün araçlara sahip, diğer yanda penetrasyon zaten linux işi, güvenliğinden bahsetmiyorum bile, bir gün şöyle iyi bir linux dağıtımının karşılaştırmasını yapsanız güzel olmaz mı?
@burakdemir3630 Жыл бұрын
İlk 500 süper bilgisayarın tamamına yakını linux kullanıyor.Çok bir söze gerek yok bence.
@akustikruyaofficial Жыл бұрын
👍
@MustafaTunahanTuna Жыл бұрын
Linux ile oyun oynayabilirsiniz. Steam kütüphanesindeki binlerce oyun protondb ile oynanabilir halde.
@akustikruyaofficial Жыл бұрын
@@MustafaTunahanTuna sadece Steam değil epik games itch vs oyunları da oynayabilirsiniz. Oyunları exe olarak ta kurabilirsiniz.
@nmltn Жыл бұрын
Grafik tasarımcı için GIMP veya Krita ne kadar iyi olabilir?
Abi Mac vs windows da videonun yarısında linuxu övmuşsün ??
@haticekirsehir88318 ай бұрын
hp omen 17-ck2006nt core i9-13900hx alayımmı , tavsiye edermisiniz?
@ahmetcolak18834 ай бұрын
Merhabalar ben siber güvenlik alanında ilerlemeyi düşünüyorumda MacBook Air m3 çipli 16 GB yeterli olur mu sizce çok fazla ısınır mı
@kafamjupiter3 ай бұрын
Macler ısınmaz yıllar sonra zar zor
@ahmadosmanov8767 Жыл бұрын
Programci tayfa sohbet ortami lazim, kisisel gelisim icin.
@safetyandpeaceAltair Жыл бұрын
i7-4702mq işlemcim var. pardus xfce kullanıyorum. tıkır tıkır çalışıyor. fan sesini unuttum. (not: windowsta boştayken rahatsız edici şekilde fan sesi geliyordu) (fedora, garuda, ubuntu, pop os, mint gibi bir çok linux dağıtımı denedim, bunlarda da benzer şekilde fan sesi vardı özellikle fedora da çok rahatsız ediciydi. Görsel olarak daha tatmin edici olsalar da stabilite ve performans için pardus/xfce)
@FurkanKarta Жыл бұрын
Teşekkürler Windows tv yansıttıgın uygulama adı ne abi
Жыл бұрын
Tam 1.5 yıldır Mac ile yüzlerce (çift kameralı, çift ses kartlı vs vs) yayın açtım abi. Nedir OBS problemi anlat :D
@SelimKaradeniz-sd8nc Жыл бұрын
Uzun zamandir arastirma yapiyorum web icin ozellikle front end icin css html js ve pyhton da var.Phyton icin arastirma yaptigimda front end ve back end icin de kullanildigini gordum ama videolardan vs baktigimda genellikle css html js var.Sorum su yeni baslicak biri hic bise bilmeden bu konuya nereden giris yapmali back end den mi front end den mi. abi yaptigimiz isi gorunce motive olan insanlariniz acikcasi once hangisine girmek daha mantikli bu cerceve de bununla ilgili bi video gelirse cok sevinirim simdiden tesekkurler
@arven6659 ай бұрын
HTML, CSS ve Javascript front-end tarafında kullanılan programlama ve işaretleme dilleridir. Eğer front-end tarafını daha çok seviyorsan bunları öğrenmen daha mantıklı olacaktır. Ancak back-end tarafını daha çok seviyorsan python, nodejs, golang, php vb. programlama dilleri, SQL ya da NoSQL yapısına sahip veritabanı yönetim sistemlerini öğrenmen daha mantıklı olacaktır. Anladığım kadarıyla bu ikisi arasındaki farkları tam kavramamışsın. İlk önce web geliştirme alanı nedir?, internet ve web siteleri nasıl çalışır?, front-end ve back-end neler yapar? bunları kavrayıp daha sonra tercih ettiğin bir alanda tercih ettiğin bir programlama dilini öğrenerek başlayabilirsin. Programlama dilinin mantığını kavradıktan sonra basit projeler yaparak ve proje yapım videolarını izleyerek kendini geliştirmeye devam edebilirsin.
@georgeweasley3803 Жыл бұрын
Benim İşlemcim Amd ryzen 5 1600. Windows 11 yükleyebiliypr muyum?
@Onepunchman31 Жыл бұрын
Abi bunla alakalı değilde Google play hizmetleri hesabı nasıl açılır araştırdım bulamadım.
@aysenurPower985 Жыл бұрын
Merhaba hangi banka daha güvenilir / Para kart olarak hangisi ni tavsiye edersiniz Kredi kart olarak hangisi tavsiye edersiniz ? / Hangi banka 15 20 bin verir / Hangi kredi diye bir siteye denk geldim (Google tarayıcıya " 20 bin TL banka verirmi" gibi bir yazı yazdım) 18 bin bir banka 20 bin diğer banka Vs ihtiyaç kredisi adı altında Sayılar ve sıralanmış bir liste
@kaanbaş-i6y Жыл бұрын
abi veri bilimcisinin önümüzdeki 10 yıllık sürecinde yapay zeka veribilimci işini bitirirmi cevap verirsen çok mutlu olurum
@abdullahgun Жыл бұрын
3d ile uğraşan bir mühendis ve artist olarak windows harici bir seçenek mümkün değil maalesef
@THEKMaHass2 ай бұрын
4080 ve 4090 dan daha iyi bir render performansı mı alır dedi o ? Siz 4080 video encoder performansının mac pro ve diğer uygulamalarda göründüğü üzere tam olarak %1345 performans farkı olduğunu biliyor musunuz? Ve o mac pro 90bin tl iken 4080li bir sistem 60-70 bin tl farkı var. Şaka gibi dediğiniz mac pro istediği kadar güçlü olsun bir encode sırasında hiç bir Windows sistemini (eşit oranda sistemler) geçemez zaten hali hazırda sistem karşılaştırmaları var ne alırsan al.
@mertgenc9890 Жыл бұрын
Valla bence en güzel yöntem mac bilgisayara linux kurmak 😂 Linux’un yazarı bile o şekilde kullanıyordu donanım olarak macbook yazılım olarak ise linux
@kerembaba1210 Жыл бұрын
windows 11 çıkış cihazı bulunamadı sorununu bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen
@omerozata6667 Жыл бұрын
Şu an Android geliştirme yapıyorum. İleride IOS yapma düşüncem de var. Benim için kararı bu düşünce veriyor. Ayrıca Android geliştirme bile yapıyor olsan Mac olmayan developer çok farklı geliyor. Yazılımın yazılı olmayan kuralı sanırım Apple kullanmak.
@bilmiyoruminan Жыл бұрын
üniversite için alıcam hemen hemen fiyat olarak artık macbooklarla yakın fiyattalar windowslarda ama öğrenciyken alınmalı mı yani öğrenme sürecinde mac okulda falan sıkıntı olur mu windowsa ihtiyaç duyarsak falan bilmiyorum pek kodlama için almak istiyorum vivobooklara baktım ama ekran kartı sıkıntısı var, ağır bilgisayar istemiyorum ondan oyun pclerine bakmıyorum. ama böylede bulamadım bir şey 10-15 sekme açıkken kasmasın ağır olmasın uzun süre götürsün malum öğrenciyiz. tavsiyeniz varsa çok sevinirim zam gelmeden almak istiyorum 😢
@imdyskolos Жыл бұрын
@@bilmiyoruminanne aldın
@bilmiyoruminan Жыл бұрын
@@imdyskolos almadım hala😅😅 valla vergi indirimi falan diye bekliyordum ama şimdi alcam bi tane mecbur macten vazgeçtim huawei falan alcam herhalde bilmiyorum
@uchihanaruto5019 ай бұрын
@@bilmiyoruminanaldın mı hocaam
@HüseyinGüneş-h3r10 ай бұрын
abi ben 7'ye lenovo aldım 476 gb ama insan alışınca 1 yıl o kullanılan alan 200 gb'lerden eksilmiyo
@ehtiramehtiram2935 Жыл бұрын
Abi siber güvenlik alanına başlıyorum ikinci el intel macbookmu,m işlemcili macbookmu yoksa windovsmu?
@suprafanioyunda3111 ай бұрын
Windows (normalde linux ama windows dedim)
@cristalito1130 Жыл бұрын
Erişilebilir bi bilgisayarım var daha yüksek fps için linux kullanmalımıyım ?
@ahwetenes Жыл бұрын
Abi kullandığın ekipmanları bulmaya çalıştım ama bulamadım ne bu kanalda ne de twitch kanalında belirtmemişsin ya da ben göremedim kullandığın ekipmanlara nasıl ulaşabilirim
@sudenazodemis6886 Жыл бұрын
Bilgisayar mühendisliği için hangisi iyi
@altanbaydar875 Жыл бұрын
soluksuz izledim eski günlere gittim...
@samael4797 Жыл бұрын
vidioda kullandığın leptopun adı nedir
@denizalvanoglu3102 Жыл бұрын
Alınıyıbul 😂 11:47
@mustafasevindi856111 ай бұрын
ben linux bilmiyorum olarak değiştirilmesi gerekiyor
@MuratYILMAZSOY-bg9xt Жыл бұрын
Can abi sen hangi ülkede yaşıyorsun?
@Oxleda. Жыл бұрын
Çok iyi bu konsept
@khaos3442 Жыл бұрын
laptop a win 11 den mac os a geçiş yaptım. steam deck e steam os dan win 11 e geçiş yaptım. masaüstünde de win 11 den steam os a geçiş yaptım. yani hepsini kullanan biri olarak. iş için mac os , oyun için win11 , genel deneyim ve çoğu oyun için steam os ideal diyebilirim benim için.
@puffin_000 Жыл бұрын
Linux abi Linux, adamdan sayıp başlığa ekleseydiniz bari :D.
@Joseph-qz8qo Жыл бұрын
Çok komut gerektiriyor, bu dönemde biliyorsan kullanılır da, komutları bilmiyorsan öğrenecek adam sayısı az. Ben uğraşamadım geri geçtim Windowsa
@puffin_000 Жыл бұрын
@@Joseph-qz8qo Vallahi son dönemlerde komut bilme gerekliliği çok azaldı, ihtiyaç duymuyorsun neredeyse.
@uchihanaruto5019 ай бұрын
Usta windows pcye windows 11 ya da 10 kuracaktım ancak bu işletim sistemleri kafamda yer edinince haliyle merak ettim. Linux mu windows mu daha iyi, Linux bilgisayarı daha mı az yorar?
@puffin_0009 ай бұрын
@@uchihanaruto501 Kişiden kişiye değişecek bir cevap, Linux işin sonu da farklı bir işletim sistemi. Bir süre uyum sağlayıp kullanımına alışmanız lazım. Bilgisayarınız biraz eski ise Linux kurmanız kaynak kullanımı azalttığı için daha iyi performans alabilirsiniz. Ben bu işletim sistemini biraz da felsefi kaygılardan dolayı kullanıyorum, her türlü durumda pragmatik açıdan iyi olduğunu da söyleyemem. Bazı kişiler profesyonel işlerinden dolayı Adobe kullanmak durumundalar, onlar için Windows'tan vazgeçilmesi mümkün değil. Ama şahsen sade vatandaşın (Tarayıcı kullanan ve bir iki oyun oynayan adam için) Linux kullanırsa Windows'u özleyeceğini düşünmüyorum. Elbette her şeyin Windows'ta alıştığınız gibi olmayacağını ve yeniliklere açık olmanız gerektiği de bir gerçek. Bu yüzden işin sonunda karar size kalmış.
Ай бұрын
@@uchihanaruto501 Oyun yada ticari programlarla işin varsa windows tabiki, bunlarla işim olmaz diyorsan linux fazlasıyla işini görür
@behramistanbullu8766 Жыл бұрын
Aman tanrım, bu içeriklerin bir sınırı yok mu?!
@oyunkaltagi Жыл бұрын
Arkadaşlar app storedaki kolaj uygulamaları fotolarımızı kayıt mı ediyoe bilen var mı fotolar onlarda mı kalıyor
Жыл бұрын
13 yildir MacOS kulanan biri olarak , Lion surumlerinden bu yana her sene uzerinde ekleyerek OS stabilitesi ve guvenligi surekli yukseldi. Bu arada 100+ bin musterisi olan bir hosting firmasinda system administrator olarak calisiyorum windows sunucular bile 2022 ‘ye kadar guvenligi cok zayif. Paranizi cope atmayin bir Macbook Pro alin 10 sene arkaniza bakmayin. 2012 de aldigim cihazi suan personelim kullaniyor, 4-5 saat şarji gidiyormus.
@veysikubat77908 ай бұрын
Hocam ilk kez bilgisayar alacağız da. Windows mı alsak MacBook mu alsak bilemedik. İkisinin arasındaki farklar ne. MacBook her programı çalıştırır mı.
@blackpinkdaisyvayu52638 ай бұрын
@@veysikubat7790ben de düşünüyorum karar verdin mi?
@salomehisterik3978 ай бұрын
Bende macbook pro almayı düşünüyorum, ilk defa mac kullanacağım, merak ediyorum.
@mar25067 ай бұрын
bir macbook pro kaç para ama. 16 inch m3 max 163 bin lira biraz config etsen 200 bini geçiyor. , zaten en ucuz macbook pro 68 bin lira. kaldı ki windowsta lazım uygulamaların, oyunlarrın cogu mac de olmayabiliyor.
@beastthesecond2 ай бұрын
@@veysikubat7790uzunsure mac kullanan biri olarak tavsiyem mac alman ,M3 budcen yoksa M2 de götürür ama ram 16/512 olmasina dikkat etmelisin