No video

BÜTÜN JAPON BALıK HASTALıKLARı VE TEDAViLERi (1.BÖLÜM)

  Рет қаралды 34,179

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: ttps:// remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
Japon Balık Hastalıkları ve tedavileri nelerdir?
Japon balığı neden su yüzeyine çıkıp, hızlı hızlı nefes alır : Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu suda bozulmayı işaret eder.
Uyuşuk davranmak: Japon balığı sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği vardır.
Akvaryumun dışına atlamak: Japon balığınız düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda bozulma vardır. Eğer akvaryum dışında bulduysanız, solungaçlarını kontrol ederek, akvaryuma geri koyun. Ama neden akvaryumun dışına atladığını da bilin.
Akvaryumun dibine oturmak: Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir, eğer değilse sorun su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Kuma sürtünmek: Balığınız alt tabakaya sürtünür. Bu bir sivrisinek ısırığı gibidir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
Kasılmalar / sarsıntılar: Japon balığınız ciddi derecede tahriş olduğunda, balığınız ciddi derecede sarsılır. Parazit olabilir. Her parazit tedavisinde uyguladığımız, tuz tedavisini bu durumda uygulayabilirsiniz.
Kenetlenmiş yüzgeçler: Su kalitesi bozukluğu, parazit sorunu, japon balıklarının yüzgeçlerinin kenetlenmesine neden olabilir. Olası nedenleri, suda ki amonyak veya nitrittir, ufak bir ihtimal de olsa parazit. Unutmayın, bir hastalığı tedavi etmeye başlamadan önce daima suyu test edin.
Hızlı ya da zor nefes alma: Eğer balık hızlı nefes alıp veriyorsa, oksijen almakta zorlanıyor demektir. Bu genelde, balığınızın bulunduğu akvaryumda havalandırma ya da filtre veya her ikisinin de olmaması sonucu olur. Kötü su koşulları veya hastalıktan da kaynaklanır, su kalitesini kontrol edin. Solungaç parazitleri de bunun nedeni olabilir.
Yukarı aşağı ya da ters döner yüzer: Bu şekilde yüzmesine, balığımızın hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye verin. Yüksek nitritler veya akvaryum suyunda ki amonyak, İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemeyen balıklar yüzemez.
Bir tarafa devrilmek: Japon balığınız bir tarafa devrilirse, sırt yüzgecinin olmaması buna sebep olacaktır. Akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.
Yem yememe, Yemi tükürme: Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Stres, solungaçlarda parazit, ağız çürüğü, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar. Yem yemez.
Gözlerin Şişmesi: Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir.
Bulutlu, beyazlaşmış gözler: Balıklar yiyecekleri görmekte zorlanabilir veya nesnelere çarpabilir. Bu bakteriyel bir enfeksiyon, amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanır. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın.
Eksik veya hasarlı gözler: Japon balığı akvaryumda ki dekorlar yüzünden, diğer akvaryum balıklarının saldırısı sonucu, enfeksiyon sebebiyle ya da su değerlerinin bozuk olması nedeniyle, gözlerini kaybedebilir.
Kırmızı solungaçlar: Japon balığı solungaçları şişmiş veya yapışmışsa, solungaç parazitleri veya bakteriyel enfeksiyonu buna neden olabilir. Solungaç parazitleri, tuzla tedavi edilebilir.
Soluk solungaçlar: Hastalık belirtisidir. Solungaç parazitleri gibi enfeksiyonlar solungaçların mikroskobik kanamasına neden olarak renk kaybına neden olabilir. Tuzla tedavi edilir.
Solungaç kapaklarındaki delikler: Bu, ciddi bir bakteriyel enfeksiyonun işaretidir. Antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. Ancak tedaviden sonra bile delikler kapanmaz.
Japon balığı neden kuma sürtünür, akvaryum balık hastalıkları, akvaryum balık hastalıkları ve tedavileri, japon balığı neden ters yüzer?

Пікірлер: 832
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: ttps://instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
@Dasyurekaa
@Dasyurekaa 4 жыл бұрын
benden gelsin bu güzel paylasıma emeyinize saglık saygılar hayırlı pazarlar dileri
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürederim.
@yasinakdemir
@yasinakdemir Жыл бұрын
Cem bey suyu nasıl test edeceğiz ? Bir cihaz veya kit varsa önerebilir misiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben kullandım, memnun kaldım. JBL Easy Test 6 in 1 veya 7 in 1 olabilir. Ancak daha iyileri de var. Size uygun olanı seçersiniz.
@fatmaakdemir4851
@fatmaakdemir4851 2 ай бұрын
Baligimin basinda yara var ve bugun sabah kalktigimda gordum ki baligin solungac kismi kararmis onun iyilesmesi nasil olur ne hastaligidir onceki baligimda bundan öldu çünkü
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yasinakdemir
@yasinakdemir Жыл бұрын
Teleskop Japonda tek taraflı göz şişmesi var videonuzu izledim antibiyotik kullanımı dediniz de hangisi ve ne oranda kullanmalıyız? Flagy olur mu ? Yada alternatif?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben veteriner olmadığım için her hangi bir ilaç öneremiyorum ancak piyasada balıklar için kullanılan ilaçlar mevcut. Bunu en iyi balıklarınızı aldığınız petshop bilir. Ya da internetten bir araştırma yaparsınız.
@osmanylmaz1033
@osmanylmaz1033 4 жыл бұрын
Öncelikle emegine agzına saglık abi bütün videolarını tekrar tekrar izliyorum birsey sormak istiyorum oranda japon balıkları kaç derece suya kadar dayanır sogukluk olarak en dip sogukluk derecesi nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balıkları çok dayanıklıdır, çünkü derilerinin hemen altında soğuktan korunmak için alkollü mukus üreterek, buz altında aylarca yaşar. Ama oranda balığı bir laboratuvr balığıdır ve en düşük 16 derecede yaşar. En fazla yaşayabileceği sıcaklık ise japon balıklarında 30 derece iken Orndalar en fazla 27 de yaşar. Uzun süre sıcak ya da soğuk sular bu balığın strese girip, hastalanmasına sebep olur. Akvaryum nasıl soğutulur ile ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/raHVqYSEmrmtgdk Kanalıma da abone olursan, sevinirim.
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
Başımız saolsun ne yatıysam olmadı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Geçmiş olsun.
@azveoz4105
@azveoz4105 3 жыл бұрын
Dün baliklarim oksijensiz kalmis surekli suyun ustune cikip baloncuk cikariyolardi ve cok hizli soluk alip veriyolardi sizindr baliklariniz bu sekilde olursa kalici bir çözüm degil biliyorum ama belli bir sure idare ediyor ilk müdahale olarak suyunun bir kismini dokup ( ben üçte birini doktum) doktugunuz su kadar yeni su koyabilirsiniz hazir su veya artima suyu olabilir bu sekilde baliklari o an icin az da olsa zaman kazanabilirsiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bilgi için teşekkür ederiz.
@KadirBeys
@KadirBeys 3 жыл бұрын
BİZİM BALIĞIMIZIN PULLARI GÜN GEÇTİKÇE BEYAZLAŞIYOR HASTA MI HASTAYSA NASIL İYİLEŞTİREBİLİRİM 😫🙁😩 BALIĞIMIZ ESKİ GÜZEL PULLARINA GERİ DÖNSÜN LÜTFEN GERİ DÖNÜŞ😥😟😖☹
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@KadirBeys
@KadirBeys 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama maalesef bizim suya test yaptırma imkanımız yok ne yapacağız şimdi🙁🙁😟😥
@KadirBeys
@KadirBeys 3 жыл бұрын
@@CemCelikel test yaptırmadan dediğiniz bu tedavi tekniklerini kullanabilir miyiz yani test yaptırmazsak bir şey olmaz değil mi?🙁
@KadirBeys
@KadirBeys 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hangi marka yem kullanmalıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ayselyorukul3031
@ayselyorukul3031 3 жыл бұрын
Balığım baş aşağı bazen ise hareketsiz duruyor ne yapacağım acil
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@herhayvandanvar4379
@herhayvandanvar4379 3 жыл бұрын
Ölmüş
@starlord321
@starlord321 Ай бұрын
baligimin suyun içinde ters donuyor o kadar ki yem yiyemiyr ( kendim yediriyorum) yuzgecinde az bise kizariklik var duzgun durabilmesi için ne yapmam lazım
@OktayOzdemir-mq4ls
@OktayOzdemir-mq4ls 2 ай бұрын
Baligim diote hareketsiz duruyor ne yapmalıyım lutfen cevap verin
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@zeynepermis1250
@zeynepermis1250 2 жыл бұрын
Abi merhaba benim 25 litrelik bir akvaryumda 5 tane japon balığım var ve bir buçuk haftadan beri bazen suyun üzerinde ölü gibi yan duruyorlar. Videonuzda bezelye vermemiz gerektiğini söylemişsiniz günde ne kadar bezelye vermeliyiz ve bezelyeyle birlikte balık yemide vermeli miyiz ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de bezelye de versen, bu kadar küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@TekAskKpop
@TekAskKpop 3 жыл бұрын
Abi balıgım öylece duruyor bazen yem yemiyor ölecek diye çok korkuyorum lütfen cevap verin zaten öbür balıklardan da kaçıyor hasta olmasından şüpheleniyorum ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç japon balığın var? Başka balık da var mı?
@TekAskKpop
@TekAskKpop 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 9 balıgım var
@TekAskKpop
@TekAskKpop 3 жыл бұрын
Kaç litre koyduğumu unuttum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer hepsi japon balığı ise, 9 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 340 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@TekAskKpop
@TekAskKpop 3 жыл бұрын
@@CemCelikel benim balıgım İn 2 si japon
@buketcapas5514
@buketcapas5514 Жыл бұрын
Balığım akvaryumda dibe oturdu sabah verdiğim yemi bile yememiş sanki yukarı çıkamıyor gibi ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@SeydanurSahin2
@SeydanurSahin2 Жыл бұрын
Merhaba balığım çok sağlıklı olduğunu düşünüyordum iştahı ya da idrarında bir sorun yok bugün vücudunda sivilce büyüklüğünde bir şişlik çıktı sebebi nedir acaba ve ne yapmami önerirsiniz. Bulaşıcı bir hastalik mıdır ayırmam gerekir mi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Linowsxyu_fan
@Linowsxyu_fan 2 жыл бұрын
Abi lütfen vevapla. Ağzında beyza bişey var anlamadım 2tane var 2 sindede var fanusta besliyorum akvaryum alcam ölürmü?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Fanus küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@arzuorhan6193
@arzuorhan6193 3 жыл бұрын
Merhaba Japon balığım bazen duruyor bazen yavaş yüzüyor ne yapmalıyım? Çok teşekkür ederim şimdiden.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@omerdinc210
@omerdinc210 4 жыл бұрын
Merhabalar. Biz 3 gün önce 3 tane japon balığı aldık ve biri maalesef öldü. Dediğiniz gibi suyun dibinde yana yatıyordu. Yem boyutu 1.5 mm idi. Yemleri sanki yiyemiyordu. Yeni aldığımız için su filitresi yok. Diğerleri de şuan sürekli su yüzeyine çıkıyor. Acaba ölüm sebebi açlık mıdır ya da suyun kirliliği midir? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@furkanknal4168
@furkanknal4168 4 жыл бұрын
Abi sera aquatan ve sera nitriveci peş peşe kullanabilirmiyim veya birini kullandıkdan sonra nekadar zaman sonra diğerini kullanmalıyım bilgilendirirmisin lütfen ilk once hangisini kullanmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben su düzenleyicisi olarak, diğer akvaryumdan aldığım filtreyi temizlediğim suyu kullanıyorum. Bunlara para vermiyorum.
@x_sweens1562
@x_sweens1562 3 жыл бұрын
Abi balığimin heryeri kırmızı oldu resmen neden böyle oldu ne yapmamız lazım? Lütfen cevap ver abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@x_sweens1562
@x_sweens1562 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Tamam abi teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@fetiahmetates5624
@fetiahmetates5624 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi kaya tuzu banyosumu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Parazit varsa, tuz banyosu yapılmalı.
@gojosatoru3937
@gojosatoru3937 Жыл бұрын
merhabalar hastalıklarla ilgili olan bu 2 videonuzu da izledim. Balığımda gördüğüm şeyi bulamadım o yüzden size sormak istiyorum. Yaklaşık 4 gün önce 3 japon balığımın kafasında da şekiller desenler oluşmuş çatlak gibiler. Anladığım kadarıyla derisinin içinde. acaba nasıl geçer ya da sebebini biliyor musunuz?
@taesthxtic5504
@taesthxtic5504 Жыл бұрын
Merhaba cevap verirseniz sevinirim küçük japon balığım hem akvaryumun dibine çöküyor hem de üzerinde beyaz benekler oluştu ölmesinden çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ummugulsumcakmak4482
@ummugulsumcakmak4482 2 жыл бұрын
Merhabalar. Balığımın üzerinde toz gibi şeyler var ve elime aldığımda kaygansı bir dokusu var. Suyun yüzeyinde kalıyor ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@rumeyzatimuroglu3848
@rumeyzatimuroglu3848 3 жыл бұрын
Cem bey balığımın başında kuyruğunda kanlanma meydana geldi ne yapmalıyım. Birde su değişim videonuzu bulamadım link atabilir misiniz rica etsem
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm. Su değişimi nasıl yapılacağı ile ilgili mi? Bu video da su değişimi nasıl yapılacağını anlatıyorum. Umarım aradığın budur. kzbin.info/www/bejne/pnOWmYuKirx6jbc
@selcukmercan8267
@selcukmercan8267 2 жыл бұрын
Merhaba cem bey. Videonun 2dakika 3 saniyesinde başlayan rahatsızlık benim balığımla birebir uyuyor tedavi için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun. Belirtiler karnı içine çökük durgun ilgisiz durumda
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
@selcukmercan8267
@selcukmercan8267 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim cem bey
@yamanvuslat6895
@yamanvuslat6895 2 жыл бұрын
hocam beyaz renkli japon balığım kanatlari vücudu kırmızı olamaya başladı sebebi ne olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@hilal5802
@hilal5802 2 жыл бұрын
abi bi yorumuna cevap vermissin o balıklardan pembe olanin baş kismi kip kirmizi ve akvaryumda sivri hic birsey yok ne yapabilirim abi lutfen yardim et
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@emrekurum9910
@emrekurum9910 3 жыл бұрын
Abi benim japon balıgım mantar oldu. su degişimi yaparsam düzelirmi bide mantar ilacım var onuda kulanimi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yüzgeç çürüğü, mantar tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi veya mantar için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@ayhanmulayim4373
@ayhanmulayim4373 4 жыл бұрын
Abi hatırlatiyim dedim özel tür cikketlerin videosunu çekicektin senden ricam ilk Afra coube yada albino red cheek den başlaman :))
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamam, bakacağım bu balıklara ama sırada çok balık var. :)
@saimeoncu6438
@saimeoncu6438 4 жыл бұрын
Size bir soru daha soracağım :) 20 Lt bir akvaryuma hangi balıklar koyulabilir? Umarım sizi yormadım.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Lepistes, cüce gromi, çöpçü balığı, zebra danio, plati, moli, beta, neon tetra....Bu balıklar yaşar. Beta hariç, diğerlerini 5-6 adet koyabilirsin. Ama akvaryumda en fazla 6 balık olsun.
@saimeoncu6438
@saimeoncu6438 4 жыл бұрын
çok teşekkürler .
@canozdemir2668
@canozdemir2668 Жыл бұрын
@@CemCelikel japon balığı yaşamaz mi abi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Yaşamaz. Japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı.
@sevdaaerol
@sevdaaerol Жыл бұрын
Merhaba abi 1 hafta kadar oldu 4 japon baligi aldik 2 buyuk 2 kucuk 2 gunde bir yem veriyorduk bugun birisi ölmüstü ve goz altlari şiş ve kipkirmiziydi acaba fazla yem yedigindenmi yoksa farkli bi nedendenmi öldü bilgi verirsen sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@iamvery5205
@iamvery5205 2 жыл бұрын
Merhaba,balıklarım çok fazla şekilde yüzeyde duruyorlar dipte yüzmüyorlar sizce ilaçlara mı ihtiyaçları var?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, gulup gulup ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@iamvery5205
@iamvery5205 2 жыл бұрын
@@CemCelikelbu olayı nasıl düzeltebiliriz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@fnafedits6171
@fnafedits6171 4 ай бұрын
balıklarım nefes almakda zorlanıyor aslında filitre çalışıyor niye böyle
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@nurukoyt
@nurukoyt 2 жыл бұрын
Merhabalar. Balığımı alalı 2 3 gün oldu ve akvaryumun 2 3 gündür değiştirmedim üzerinde kırmızı lekeler oluşmaya başladı onunla bir alakası var mı eğer yoksa ne yapmalıyım (kan birikmiş gibi duruyor)
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@selmaozdemir4211
@selmaozdemir4211 2 жыл бұрын
Abi balığım dönüş yaparken tamamen yan yatarak dönüyor manevraları yapamıyor artık yem attım onu yakalıycam diye tamamen ters döndü falan yan yatarak dönüyo niye böyle oldu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@musacanguymen1322
@musacanguymen1322 3 жыл бұрын
Abi benim balıkta gözlerinin arasında lila şeklinde bir şey var ne yapmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
Hocam akvaryumum suyunda kötü bakterileri öldürmek için su düzenleyici almalı mıyım veya balık vitamini gibi bir şey var mıdır öneriniz nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bakteriyel filtrasyonu sağlarsan, başka hiç bir şeye ihtiyaç duymazsın.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
@@CemCelikel @Cem Celikel baktiriyel filtrasyonu tam gerçekleştiremiyorum sanırım ayrıca vitamin ya da su düzenleyici almak istiyorum ne önerirsiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bakteriyel filtrasyon azot döngüsünden geçer. Azot canlılar için çok önemli bir maddedir. Canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için oksijen ve karbondioksite ihtiyaç duydukları gibi, büyüyebilmek için de azota (N2) ihtiyaç duyarlar. Azot, proteinlerin ve DNA'nın önemli bir bileşenidir. Bitkiler aminoasiti protein ile sentezleyebilmek için azota ihtiyaç duyarlar. Yani azotun belli bir oranda akvaryumumuzda olması, balıklarımıza ve bitkilerimize faydalıdır. Evet arkadaşlar, Bu döngüye, nitrifikasyon denitrifikasyon, biyolojik döngü, başlatma döngüsü, kırılma döngüsü veya azot döngüsü de dahil, ne döngüsü dersek diyelim. Hangi adı kullanırsak kullanalım, her yeni kurulan akvaryum, faydalı bakteri kolonileri kurma sürecine girer. Daha eski akvaryumlarsa, bakteri kolonilerinin dalgalanma ve yenileme dönemleri içindedirler. Bu süreci anlamaktaki başarısızlık, balık kayıplarının en büyük ve temel faktördür. Amonyak veya azot döngüsü, akvaryum balıklarını canlı tutar. Bu döngü için öncelikle bakteri kolonilerinin akvaryumumuzda kurulması gerekir çünkü bu oluşum amonyayı önce daha az zehirli olan nitrite ve daha sonra da balıklarımızın soluyabileceği nitrata dönüştürür. Geleneksel döngü yöntemini başlatmak için ise birkaç sağlam akvaryum balığının kullanılması ve daha sonra akvaryum bakteri ile tamamen stoklanıncaya kadar yavaş yavaş balık eklemeliyiz. Şimdi size balıklarımızın yaşama şansını nasıl arttıracağız ve azot çevrimi sırasında kritik dönemlerle nasıl başa çıkacağız, bu videoda onlardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle tankımızın su alma kapasitesini hesaplamalıyız. Tipik olarak, Bir tankın bakteriyel olarak oturmasına ilişkin esaslar, balıkların büyüklüğüne ve akvaryumunuzun hacmine bağlıdır. Tropikal tatlısu akvaryumlar için her üç santimlik balık için beş litredir. Şimdi ilk balığınızı ekleyin, yalnız bu çok önemli, ilk balıklarımızı koyarken kapasitemizin yarısını geçmemelidir. Mesela 300 lt lik bir akvaryumumuz var ise, içinde ki aksesuarların hacmini çıkardıktan sonra kalan 250 litre ise, ona göre hesaplamalıyız. Bu 250 lt nin yarısı 125 lt eder ve içine koyacağımız balıkların toplam uzunluğu 42 cm yi geçmemelidir. Buda ortalama bir balığın yedi cm olduğunu düşünürsek akvaryumda beslenen balıklar toplam altı adet malawi gölü cikleti eder. Atık Sorunu Doğadan farklı olarak, bir akvaryum kapalı bir çevredir. Balıktan atılan tüm atıklar, yenilmemiş yiyecekler ve çürüyen bitkiler tankın içinde kalır. Bu atıkları elimine eden bir şey yoksa o güzel akvaryumunuz kısa bir süre sonra bir felaket havuzuna dönüşecek ve bu atıklar zehirli bir fosseptik haline gelecektir. Su berrak görünebilir ama bu sizi kandırmasın. Zehirli maddeler her yerde olabilir ve bu atıkları daha güvenli hale dönüştürebilen bakteriler daha oluşmamıştır. Iyi haber balık eklendiği andan itibaren akvaryumda bakteri yetişmeye başlar. Maalesef, hemen tüm toksinleri yok etmek için yeterli bakteri yoktur, ancak üç dört ay içinde bakteriyel ortam (eğer dış müdahale olmaz ise) akvaryumda oturur ama ilk birkaç haftadan başlayarak bir aya veya daha fazla bir süre için balıklarınız risk altındadır. Size tavsiyem bir test malzemesi edinmenizdir. Her gün amonyak ve nitriti ölçün. Amonyak yükselişini, ardından tepe noktasını ve düşüşünü göreceksiniz. Amonyak azaldıkça, nitrit de benzer bir yol izleyecektir. Birkaç hafta içinde hem amonyak hem de nitrit tespit edilemeyen seviyelere ulaşmalıdır. “Bence piyasada ki en iyi test markası ve ürünü “Jbl Easy Test 6” bu ürün ile günlük olarak suda ki her olayı takip edebilir”. Amonyak ve nitrit seviyelerinin ikisi de sıfıra ulaştığında yüzde 25'lik bir su değişikliği yapabilirsiniz. Sonra diğer balıkları da ekleyebilirsiniz. Tabi ki Akvaryumunuzu kapasitesi ne kadarsa, o kadar balık koymalısınız. Fazla amonyak oluşturabilecek oluşum ve kaynaklardan kaçının. Aşırı beslemeyi bırakın, ölü balıkları ve bitkileri derhal çıkarın, uygun akvaryum sıcaklığını koruyun ve yeterli su hareketi sağlayın. Dönüşümde ki bakteriler yirmi beş ila otuz derece arasında ve pH 7,5 ila 8 arasında en rahat şekilde yaşar. Bu arada önemli bir not, Eğer elektrikler 4 saatten fazla kesilir ve akvaryuma hava gitmez, su devir daim olmaz ise, o aman bakteriler hızla ölmeye başlarlar. O yüzden ufak bir jeneratörü akvaryumunuza bağlamanızda fayda vardır. Azot Çevriminin Aşamaları Azot döngüsünün üç aşaması vardır ve bunların her biri farklı zorluklara sahiptir. Birinci aşama: Balık akvaryuma getirildiğinde döngü başlar. (Osmoz sebebiyle) Dışkıları, idrarları ve yenilmemiş gıdalar, iyonlaşmış veya biriktirilmemiş amonyağa kolayca ayrılır. İyonize olmuş şekilde Amonyum (NH4), pH değeri 7'nin altındaysa bulunur ve balık için zehirli değildir. Amonyak (NH3) iyonize olmamış şekilde ve pH değeri 7 veya daha fazla olması durumunda bulunur ve balıklar için oldukça zehirlidir. Herhangi bir miktarda birleşik amonyak (NH3) tehlikelidir, ancak seviyeler bir kez 2 ppm'e ulaştığında, balıklar ciddi tehlike altındadır. Amonyak genellikle balık tanka girdikten sonraki üçüncü günden sonra yükselmeye başlar. İkinci aşama: Bu aşamada Nitrosomonas bakterileri amonyağı oksitleyerek ortadan kaldırırlar. Bununla birlikte, amonyak oksidasyonunun yan ürünü de balık için oldukça zehirli olan nitrittir. 1 mg / l kadar düşük nitrit seviyeleri bazı balıklar için ölümcül olabilir. Nitrit genellikle balık akvaryuma girdikten sonraki ilk haftanın sonunda ortaya çıkmaya başlar. Üçüncü aşama: Döngünün son aşamasında Nitrobacter bakteri, nitritleri nitratlara dönüştürür. Nitratlar, düşük ise orta seviyelerde balıklar için zehirli değildir. Rutin kısmi su değişimleri, nitrat seviyelerini güvenli aralıkta tutacaktır. Kurulu akvaryumlarda, seviyelerin aşırı yüksek olmamasını sağlamak için birkaç ayda bir nitrat test edilmelidir. Şimdi neler olduğunu ve neler yapılması gerektiğini biliyorsunuz. Su testi ve suyun değiştirilmesi gibi basit adımlar, balıklarınızı kaybetmeden azot döngüsünü yönetmenize yardımcı olacaktır.
@saneckadir7296
@saneckadir7296 3 жыл бұрын
Yaa abi acil cevap atarsan çok sevinirim iki hafta once baligima buyuk sivri sinek verdim cok buyuktu sinek onu yeyince yem yemez oldu hareketleri azaldi bugun baktim karninin bir tarafi sismis ve kan toplamis gibi olmus karninin dier tarafindan sinegin aya cikmis karninin biz cekip cikarsak bagirsagina zarar verirmiyiz nolur cevap etin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hiç bilemiyorum. Daha önce bir şey ile karşılaşmadım ancak eğer gerçekten böyle bir şey varsa, çıkartman iyi olur.
@hilal5802
@hilal5802 2 жыл бұрын
abi 1:41 deki gibi pembe balığım var japon agzi ve kuyruk kismi sararmış neden bide ayni fanusta turuncu japon balığım var o da öyle nedenini yazar misin abi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Fanus muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ezgigaziogullar1806
@ezgigaziogullar1806 Жыл бұрын
cem abi merhaba benim oranda japonum var geldiğinde beyaz ve turuncuydu. dipte oturuyordu. bir süre sonra diğer japonum saldırmaya başladı. vücudunda kırmızı yaralar çıktı tedavi ettim düzeldi. ama zaman geçtikçe siyahlaşıyor balığım. yaraların dışındaki yerler de siyah oldu. suyu test ediyorum tüm parametreler iyi görünüyor. balığım şu an hareketli yem de yiyor sizce bir sorun var mı neden hala siyahlaşmaya devam ediyor?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@semihcicek87
@semihcicek87 3 жыл бұрын
Bizim baligin rengi giderek kirmizliyasiyor suyun dibinde haraketsiz ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücudu mu kızarıyor yoksa kuyrukları mı? Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@semihcicek87
@semihcicek87 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi bi kere yem verirken fark ettim su lari pis kokuyodu normal diye dusundum ve bir hafta sonra ilk once halsizlik sonra suya cokme ondan sonra solungaclarindan yavas yavas kirmizilasmaya basladi ama kizariklik degil galiba ic kanama bi kere hasta olmuslardi ama kirmizilik yoktu suya cokmustu ezilmis sarimsak attim zorla yedirdim sabah sanki 10 kutu enerji icecegi icmisti cok iyi di simdi olmadi suyu degistirdim ama digerine DE bulasti off tam olarak iylesmesi icin ne yapmam gerek acil bakarsan seminaries abi yani dedigini yaptim onceden iylesmiyo benim sorunum ikinci kisim parazit yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@hiranurkisacik8
@hiranurkisacik8 2 жыл бұрын
Abi balığımın kafasının üstünde küçük beyaz delik acıldı nasıl düzeltebilirim lütfen cevap verin😭
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu, ciddi bir bakteriyel enfeksiyonun işaretidir. Antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. Ancak tedaviden sonra bile delikler kapanmaz. Petshopun tavsiye ettiği antibiyotikleri kullan.
@ayse9268
@ayse9268 3 жыл бұрын
Abicim benim japon bir balığım var ve kuyruğunun içinde küküçük bir delik var ne yapmalıyım acaba bu arada videolorınız çok güzelmiş😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@isakrca8454
@isakrca8454 3 жыл бұрын
Japon balığım dibe çökmüş kuyrukları siyahlaşmıştı ve yem yemiyordu akvaryumdan ayırıp başka yere koydum bezelye atıyorum yemiyor sürekli dipte hiç hareket etmiyor, yandan bakınca bir şey yok ama alttan bakınca karın ile baş kısmının ortasından içine göçmüş gibi geliyor dışkısını yaptığı yer (anüs) de siyahlaşmış sebebi ve tedavisi nedir acaba bilginiz var mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karnı çökmüş Japon balığı genellikle bu durumda akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, japon balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@SelinCiftci-fm8fl
@SelinCiftci-fm8fl Жыл бұрын
Merhaba japon balığım başında siyah bir nokta var ve ters yüzüyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığınız düzensiz yüzüyor ve bir tarafa devriliyorsa, sırt yüzgecinin olmaması buna sebep olacaktır. Ayıca bu tarz bir sıkıntı yaşayan balıklar genelde çok zayıf olan balıklardır. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@nazguler4169
@nazguler4169 4 жыл бұрын
Bizim balığımız hareket etmiyor ve yemek yemiyor kuyruğu aşşağıya eğrilmiş duruyor
@nazguler4169
@nazguler4169 4 жыл бұрын
ACİL YARDIM İSTİYORUM
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@eniyiarkadasm6229
@eniyiarkadasm6229 4 жыл бұрын
Benim balığım da aynı durumda. Sizin balığınız şuan nasıl iyi mi
@mxsstakens1083
@mxsstakens1083 4 жыл бұрын
@@eniyiarkadasm6229 benimkide ayni durumda
@uzgunaraba8272
@uzgunaraba8272 3 жыл бұрын
Abi balığım yediği yemleri kusuyor ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@ahmetcb
@ahmetcb 9 ай бұрын
Cem bey merhaba aslanbas japon baligimin alt karin kisminda yara var, bir santimden kucuk. koyu renkte, pullarin altinda hareketleri, yemesi duzenli. lakin tedavisi nedir bilmiyorum tavsiyeniz var midir? Tesekkurler ahmet cem
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Vücuttaki kırmızı- siyah- pembe lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetcb
@ahmetcb 9 ай бұрын
buyuk bir aslanbas arti 3 tane de kucuk japon baligi var. 20 litrelik tank. filtre siklikla temizlerim, suyu da degistiririm 30-40% haftada bir. kirmizi bir yara, yara cibani gibi. ayri bir kapta crystalpro nitrozone banyosu yaptirip 5dakika sonra geri ana tanka koyayim mi aslanbasi? bilgilerinizi rica ederim Tesekkurler ✨️
@ahmetcb
@ahmetcb 9 ай бұрын
​@@CemCelikel, mail gondersem yardimci olur musunuz Cem bey? Tesekkurler ✨️
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu en kısa zamanda büyütmek, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@placebo4393
@placebo4393 Жыл бұрын
2 tane japonum vardi 3.yü attim ve akvaryumda baska degisiklikler de yaptim bitki vesaire. Eski japonlarimdan biri dibe oturuyor gün içinde az yuzuyor. Yem yemesinde ve dışkısında sorun göremedim yalnızca bu balık karnı hafif içeri cokmus, kuyruğu düşük bi sekilde gunun cogunu dekorlarin gölgelerinde geçiriyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@kagansungur869
@kagansungur869 3 жыл бұрын
Abi baligimda kirmizi lekeler var oldu zannettik suyla yikadim baygin gibi oldu,en sonhnda suyun en ust katmaninda yavas yavas belli berlisiz hareket ediyor,yardimci olurmusun...
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu zehirleniyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@tuba.semetoglu36
@tuba.semetoglu36 4 жыл бұрын
Baligim hastalanm8s kuyrugu erimis ne yapa bilirim japon baligi siyahlik var vucudunda zayiflamis nasil kurtara bilirim yardimci olurmusunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kuyruk erimesi, balığın kuyruğunda oluşan mantar sonucu oluşur. Bu mantar da kötü su koşulları sonucu olur. Su değerleri düzelince, kendi kendine iyileşir. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Karın çökmesi yaşayan japon balığı genellikle bu durumu akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerinden dolayı yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, japon balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir.
@tuba.semetoglu36
@tuba.semetoglu36 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tskkurler hemen dondugunuz icin bisey daha sora bilirmiyim akvaryumuma dinlenmis cesme su koyuyorum dogrumu yapiyorum acaba yardimci olurmusunuz simdiden tssekkurler cok iyisiniz 👏👏👍👌
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum için en iyi su kaynağı, dinlenmiş musluk suyudur. Akvaryum suyunun yüzde 30 kadarını değiştir. Asla akvarum suyunun tamamı değiştirme. Akvaryum suyunu akvaryumdan çekerken dipten çek yenmemiş yemleri ve atıkları da akvaryumdan atarsın.
@rumeysaarslan4022
@rumeysaarslan4022 3 жыл бұрын
Merhaba 🙋🏻‍♀️ Balığımın solungaclarinda parazit var ve suyun yüzeyinde ölü gibi duruyor. Ben elimi yaklastirinca yüzüyor sonra geri su yüzeyinde duruyor. Ölecek diye korkuyorum bir şey yapabilir miyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tuzlu suya koy. Her 5 litre için 1 çay kaşığı kaya tuzu at. İçinde öyle kalsın. Ancak parazitleri öyle dönersin.
@zeynep469
@zeynep469 2 жыл бұрын
Benim bakışımda da bir şeyler var ama ne olduğunu anlayamadım. Sanki oksijensiz kalmış gibi devamlı yüzeyde ağzı suyun üstünde oluyor. Ama böyle yan dönme falan yok. Canlı ama suyun üstünde. Oksijen az desem başka balıklar da var onlar gayet iyi. Sizde de mi böyleydi. Ve nasıl kurtuldunuz.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@zeynep469
@zeynep469 2 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. Ben yazdığım günden sonra suyun büyük kısmını ara ara değiştirdim ve balık şuan daha iyi. Büyük ihtimalle çok yem verdim. Tekrardan çok teşekkür ederim 😊 bu arada diğer yorumda da söylediğim gibi akvaryum 58 litre. 3 japon 3 çöpçü var. Bu litreye göre balık sayısı sizce nasıl. Daha büyük bir akvaryum mu alayım yoksa bu iyi midir?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bundan küçük akvaryumlarda japon balıkların zorlaşacaktır. Sık su değişimi ve günde bir kez yem vermen şimdilik yeterli olacaktır.
@youtubeicin6485
@youtubeicin6485 3 жыл бұрын
Abi benim bir balığımın kafasında şişlik var ne yapmamız lazim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@FatmaZehraF.E
@FatmaZehraF.E 6 ай бұрын
Merhaba yardımcı olur musunuz japon baligim dip temizliginde hortuma takildi sanirim goremedimde ilk kez yaptim hortumla tüm zlik yeni daha akvaryumum derisinde soyulmalar var asiri halsiz suanda duzelir mi acabq ne yapmaliyim cok üzgünüm
@CemCelikel
@CemCelikel 6 ай бұрын
Bu japon balığını hortum ile yaralamadınız. Bu durum yani derisi dökülüyor gibi görünmesinin sebebi, balığın kendisini dış etkilere karşı koruma amacı ile ürettiği mukustur. Mukus üretmesinin sebebi de akvaryum suyunun, balığın yaşayacağı ortamı sağlamaması. Sanırım akvaryum, japon balığı için küçük ya da akvaryumda olması gerekenden fazla balık var.
@FatmaZehraF.E
@FatmaZehraF.E 6 ай бұрын
@@CemCelikel 25 litre 3 balik var akvaryum 10 günlük yaklasik bakteri kültürü olusmadi belki bilmiyorum yapabilecegim bir sey var mi suan icin peki cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 ай бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 ай бұрын
Akvaryumun hem küçük hem de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek, şu anda kısa sürede yapacağın ise, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@FatmaZehraF.E
@FatmaZehraF.E 5 ай бұрын
@@CemCelikel peki teşekkür ederim
@Rosegen
@Rosegen 3 жыл бұрын
Baligim suyun ustunde ters donmus sabit duruyor nefes aliyor dokununca kipirdiyo 2 saniye yuzup tekrar geri ters donup suyun ustunde duruyo ne yapmaliyim lutfen yardim edin 🙏🏻
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@Rosegen
@Rosegen 3 жыл бұрын
@@CemCelikel cok tesekkur ederim bezelyeyi denicem yalniz hic hareket etmiyor suyun ustunde ters donmus nasil yedirebilirim ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Suyun yüzde 30 kadar değiştir, suyu dipten çekerek yap ve yenmeyen yemleri ve atıkları da bu su ile beraber at.
@Rosegen
@Rosegen 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Coook Tesekkurler 🤗🙏🏻🎊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@salakcemile
@salakcemile 2 жыл бұрын
Balığımin agzina akgaryum tasi kacti napabilirim nolur cevap yazin
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bir cımbızla alabilirsin. Eğer balığı tutmaktan korkuyorsan, balığı karanfil yağı ile bayıltıp, öyle al.
@salakcemile
@salakcemile 2 жыл бұрын
Zarar veririm diye korkuyorum ya ağzı yırtilirsa cikmazda kötü bişey olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Normalde bu balık 15 gün yem yemese de bir şey olmaz Eğer elleyemiyorsan 2-3 gün bekle, kendiliğind3n de çıkabilir. Eğer çıkartamazsa, o zaman mecburen sen almak zorundasın.
@ramazandemir561
@ramazandemir561 2 жыл бұрын
cem bey merhaba 1 adet ufak japon balığım var 3 gündür geri geri yüzeyde devamlı hava baloncuk yapıyor yemde yemiyor birde beyaz şeffaf kakası var uzunca birazda şişme var vücudunda balığımda ne yapmalıyım 2 senedir bakıyorum akvaryumum ufak doğal mürekkep damlatıyorum akvaryum için olan her su değiştirmemde zararı olurmu yardım ederseniz sevinirim balığım ölmesin istiyorum teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ramazandemir561
@ramazandemir561 2 жыл бұрын
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için sağolun
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@fatmasimsek3375
@fatmasimsek3375 2 жыл бұрын
Abi tuz banyosu balıklara nasıl yapabiliriz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Tuz banyosu çok riskli bir tedavi yöntemidir ve balıkları aşırı şoka sokabilir. Çünkü her hastalığın kendine göre bir tuz oranı vardır. Ayrıca Tatlı su balıkları nefesi alırken, vücutlarından çektikleri su ile yaparlar, tuzlu suda ise, su ağızdan girer ve vücuttan çıkar. Bu yüzden eğer balığı tuzlu suda fazla tutarsan balık nefes alamaz ve ölür. Tuz banyosu yapacağın balığın parazit, mantar, beyaz benek gibi sorunu olması gerekir. Bu tuz da bildiğimiz sofra tuzu değil, Epsom tuzu ya da kaya tuzudur. Akvaryum tuzu buharlaşmaz veya filtrelenmez. Su buharlaştıkça geriye tuz kalır. Bu nedenle, su değişimlerini yaparken sadece (orantılı miktarda) tuz ekleyin.
@fatmasimsek3375
@fatmasimsek3375 2 жыл бұрын
@@CemCelikel abi saol ama öldü yani zaten bize hasta gelmişti yoksa biz çok iyi bakıyoduk ilk aldığımızda karnı şiş ti sonra 3. haftasından sonra GÜNEŞ öldü 😫😭😔
@fatmasimsek3375
@fatmasimsek3375 2 жыл бұрын
@@CemCelikel ve abi 3. Haftasından sonra boğazı kan olmaya başlamıştı ve bi büyük bir küçük vardı küçük olan öldü 😫😭😔
@fatmasimsek3375
@fatmasimsek3375 2 жыл бұрын
@@CemCelikel yani onu ısırmışta olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Geçmiş olsun. 😔
@troodontv8471
@troodontv8471 3 жыл бұрын
Abi japon balığım aşırı şişti ve pulları kalktı bide zor yüzüyor ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklar da dropsy yani şişme hastalığı var. Bu Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Ama su koşullarında ki kötü durum devam ederse, diğer balıklarda da bu durum görülebilir.
@Yrtn2777
@Yrtn2777 4 жыл бұрын
Merhaba benim 40 lt akvaryumumda 4 tane 5 cm japon balığım var, normalde çok hareketli ve iştahlılar. 5 gündür bir tanesi dibe çöküyor suyu değiştirdim bakteri kültürü koydum iki gün bezelye verdim iştahla yiyor ama genelde dipte. Birde dışkısı uzun jel gibi şeffaf çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim.
@ramiz_zybk
@ramiz_zybk 4 жыл бұрын
Şeffaf ve uzunsa iç parazit olmuştur çözümü sarımsaklı yemdir sarımsak suyunu yeme sıkarak balıklara verebilirsiniz
@Yrtn2777
@Yrtn2777 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Sarımsak suyuna yemi koyup vereceğim. 👍
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balıklar yaşıyor mu?
@userdiyebiri729
@userdiyebiri729 2 жыл бұрын
Merhaba, Balığımın kafasında beyaz ve kırmızı bir yara çıktı ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@userdiyebiri729
@userdiyebiri729 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@yigitkaan947
@yigitkaan947 3 жыл бұрын
Abi benim japonun bi yerinde ufak kirmizilik var diger tarafida 2 tane gri leke var suyunu yeni degistirdik babamin fileyle zarar verdigini dusunuyorum ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücut da kırmızılık geçerse, sorun yok. Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@Eliff558
@Eliff558 2 жыл бұрын
Abi japon balığının yanında beyaz bir leke oluştu ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Pul dökülmesi gibi mi yoksa mantar gibi mi?
@Eliff558
@Eliff558 2 жыл бұрын
Mantar gibi hafif bir şişlik var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Abi beta akvaryumu en az kaç litre olmalı cevap verirseniz beni mutlu edersiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
En az 20 litre olmalı.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
20x17x10=4590 4590/1000= 45.9 Litre. Yani yaklaşık 46 litre. Bu akvaryum beta için çok uygun.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Sizi çok yordum üzgünüm
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Olur mu, ne demek. Ben zaten videolarım da adres veriyorum ki, bana soru sorabilesiniz diye. Her zaman sorabilirsiniz. Vakit bulduğumda (Zaten şu anda en çok olan şey) en kısa sürede size geri dönüş yaparım. Yeter ki faydalı olsun.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
Merhaba 60 lt de bir japon var. Akvaryumun dibinde oturuyordu, usengecti. Size sormustum test kiti ile test edip şu değerleri normale dönene kadar iki güne bir %30 su değişimi yap demiştiniz. Bu işlemi üç kere yaptım. Balık normale döndü sonra suyu test ettim. Değerleri normal çıktı. Şu değişimine sık gerek yok artık diye bıraktım. Dört beş gün su değişimi yapmadım. Şu an suyun dibine oturmuyor ama hep uyuşuk ve önceki kadar ilgili davranmıyor. Ne yapmalıyım? Ayrıca bir yorum da birisine akvaryumda filtre dışında ek havalandırma sistemleri de olmalı demişsiniz. Ben de sadece dış filtre var. Ek bir şey koymam gerekiyor mu?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Su değişimine devam et ancak sıklığını düşür. Hava motoru olsun. Hava taşı ile akvaryuma hava vermelisin.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
@@CemCelikel Anladım. Hava taşı için hangilerini önerirsiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Normal, akvaryum malzemelerinde satılan yerden alabilirsin.
@shithappens816
@shithappens816 4 жыл бұрын
iyi günler 2 günden beri balığımın kuyruğu sağa kıvrıldı ve yan yatıyor yem de yemiyor hocam , sıkıntısı ne olabilir ve tedavisi nedir?( arıtma suyu, 9lt akvaryum)
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum çok küçük ve nitrit fazlası olması yüzünden balık şu anda zehirleniyor. Akvaryumu büyütmen lazım
@shithappens816
@shithappens816 4 жыл бұрын
@@CemCelikel cok tesekkur ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@jaysean1989
@jaysean1989 4 жыл бұрын
Cem abi benim balıklarda her hafta bi sorun çıkıyor 🤦🏻‍♂️bu haftaki ilk defa gördüm google dan arastırdım ufak pire gibi kene gibi yengec sekilli bi böcek gördüm dün 1 taneydi bugun 2 olmuşlar Kanca kurdu yada Balık biti adı 😤bu bitleri balığın kuyrugundan nasıl çıkarırız ve tedavi sekli nasi olmalı ve tekrar bu hastaliga yakalanmamak icin neler gereklidir...okudum baligi karantinaya alin 10 lt suya 1 corba kasigi tuz koyun yada megavon adli ilac dökün ve ana tankı komple boşaltıp dezenfekte edin bol sıcak suyla yıkayın diyor yav aylardır ben bakteri dengesini oturtmak icin ugrastim simdi ana tankı komple bosaltip dezenfekte edip tekrar dinlenmis su mu koyalım ??? Isiticiyi kac dereceye cikarayim ? Kafam cok karisti.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/qZ_Ko4yNdteAgck
@alperenyildiz1603
@alperenyildiz1603 3 жыл бұрын
Nolur yardım edin 37 litre akvaryumumda 5-6 japon vardı 2 tane daha aldım bu 2 balıkta da burnunda beyaz bir şey var hastalık olabilir mi diğer balıklarım ölürmü ne yapmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
37 litre akvaryumda japon beslenmez.
@sonoyun3153
@sonoyun3153 3 жыл бұрын
Japon balığımda yaralar çıktı ilk gün geçer dedim ama gün geçtikçe dahada yaralanıyor her yerinde kırmızı kırmızı kanlı yaralar çıkıyor ve sanırım canı yandığı için akvaryum camlarına vuruyor sanki akvaryumdan kacmaya çalışıyor ve son günlerde çok hızlı yüzmeye başladı ne yapmalıyım acil?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@betulkutuk1802
@betulkutuk1802 2 жыл бұрын
Japon balığımın yüzgeç ve solungacinda ip gibi beyaz ag gibi seyler çıkıyor neden olabilir???
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu mukustur yani balık, kendi kendini korumak için bu mukusu salgılar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@muhammetelli
@muhammetelli 3 жыл бұрын
abi bezelyeleri dediğin gibi yaptım fanusun icine küçük küçük bıraktım çok az yedi havada yakaladigiydi oda, yemesi için ne yapmam gerek cevaplarsan sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı fanusta bakılmaz. Çok küçük olur ve fanusta ki su da çok çabuk bozulur. O yüzden de balık devamlı stres altında. Bu yüzden de balığı en kısa zamanda en az 60 litrelik bir akvaryuma almalısın.
@muhammetelli
@muhammetelli 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@hazalkaratas5514
@hazalkaratas5514 3 жыл бұрын
Balığımın kafasında ufak bi kırmızılık vardı gitgide arttı ne yapmalıyım yardım edin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@hazalkaratas5514
@hazalkaratas5514 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bilgi için teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@iremm8768
@iremm8768 2 жыл бұрын
Benim Japon balığım gündüz çok hareketli ama geceleri dibe çöküyor ilk başta fanusta beslemiştim ama sonra akvaryuma geçtim bunun bi etkisi olmuş olabilir mi? Bi de aynı balığın kafasından tahriş oluşumu gibi kırmızılık belirdi düne kadar yoktu gözünün yanında ve altında da kırmızı benek var nedeni ve tedavisi ne olabilir? Onun haricinde Hasta gibi görünmüyor çok haraketli hatta asabi gibi de ve ben bazen ıspanak bezelye veriyorum iki hafta da bir falan onun da zararı olmuş olabilir mi? En kısa zamanda cevap verebilirseniz çok sevinirim daha da kötüleşmesini istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
@iremm8768
@iremm8768 2 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryumum 5 lt den fazla ve içinde sadece 3 tane balık var. Yeni aldığım bi balığım hastaymış aldıktan sonra öldü. Akvaryumda yarım saat bile durmadan balığı diğer balıklardan ayırdım ama galiba onun da etkisi olmuş olabilir. Teşekkür ederim yanıtınız için.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@hakanzullam7929
@hakanzullam7929 2 жыл бұрын
Abi selamlar benim orando Japonlar dan birinin sadece ufak bir iki noktasında siyah kara leke var bir tanesinde ise neredeyse karası simsiyah oldu iki gün içinde ne yapmam gerekli kara benek oldular yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Japon balığı neden renk değiştirir ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/hIKrpaCkqZiUeJI
@hakanzullam7929
@hakanzullam7929 2 жыл бұрын
@@CemCelikel evet ama bu kara benek dediğimiz olay bu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@kubranurisbeceren983
@kubranurisbeceren983 2 жыл бұрын
Aylardır var olan balığımız birkaç gündür sürekli dipte yüzüyordu şimdi de dikkat ettim pullarında dökülme fark ettim ve yan yatıyordu bu yüzden karantina akvaryumuna aldım acrifish drop döktüm artı olarak bir ilaç kulanmam gerekir mi yapabileceğim başka bir şey var mı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@kubranurisbeceren983
@kubranurisbeceren983 2 жыл бұрын
@@CemCelikel balığı kurtaramadık ne yazık ki bilgilendirme için teşekkür ederim diğer balığım için daha dikkat edeceğim 20 lt akvaryumda 2 tane oranda vardı aslında minik yuvarlak yemlerden balık başı 2 tane veriyorum suyunu musluktan aldığım ılık suyu dinlendirdikten sonra değiştiriyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Oranda Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarındandır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Bu balığın hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için akvaryum büyüklüğü en az 60 litre, 2 japon balığı için ise en az 95 litre olmalı. Bu Oranda japon balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir Oranda japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@kubranurisbeceren983
@kubranurisbeceren983 2 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkürler dikkate alacağım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@fanhesap2891
@fanhesap2891 3 жыл бұрын
Abi benim balıklarımın hebsı aynaya sürtünüyor ama hasta değiller
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Japon balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak japon balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@himmetcaneroglu8821
@himmetcaneroglu8821 4 жыл бұрын
Abi akvaryum suyunu değiştirme aşamasında balıkları cıkarırken japon balığım cırpındı tekrar akvaryuma koyduğumda fark ettim kuyrukta yırtılma ayrılma olmuş sağlığında herhangi bir sorun yok ama bu kuyruk yırtılması için tavsiyeniz öneriniz nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Eğer su kalitesinden dolayı böyle bir deformasyon olmamışsa, iyi su şartlarında çok kısa bir süre sonra kendiliğinden düzelir.
@himmetcaneroglu8821
@himmetcaneroglu8821 4 жыл бұрын
@@CemCelikel su kalitesini düzenleyecek ilac tavsiyeleriniz nedir hocam (bu arada tebrik ederim cok faydalı bir kanalınız var başarılarınızın devamını dilerim)
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@gorkemileri
@gorkemileri Жыл бұрын
Abi merhaba japon balığımın kuyruğu koptu yeniden kuyruğu olusurmu neden oldu bilmiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kuyruk erimesi ve tedavisi: Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.
@EfsaneGamer14
@EfsaneGamer14 3 жыл бұрын
Abi yardımcı olurmusun, baliklara bakmak icin odaya geldim ışığı açtım normalde karanliktalar akşamlari ve iç filtrenin havasını kısmıştım biraz ses yapiyo diye odaya gelince komple actim ve japon balığım aşırı hızlı bi şekilde akvaryumu turladi deli gibiydi ve hızlıca 2 kez kuma sürtündü sonra hic sürtünmedi şuan normal
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilir. Işıkları aniden açınca da ürkmüş olabilir.
@EfsaneGamer14
@EfsaneGamer14 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan da olabilirsin.
@Koi_85-76
@Koi_85-76 8 ай бұрын
Abi benim alacağım japonum kuruğu ters ve bükük sizce hastamı?
@Koi_85-76
@Koi_85-76 8 ай бұрын
Size fotosunu atarım
@CemCelikel
@CemCelikel 8 ай бұрын
Kuyruk orunu doğuştan da olabilir, bir hastalık sonucu da olabilir.
@necipdjxjxjxj616
@necipdjxjxjxj616 4 жыл бұрын
Balığım yan yüzüyor ne yapmalıyım onu ayrı bir fanusa aldım 3 gündür böyle
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum içinde yan yatan, dibine oturan japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Akvaryum küçük ve buna göre de balık sayısı fazla ise, balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@melisayldz9693
@melisayldz9693 4 жыл бұрын
Abi japon balığım sanırım ülser olmuş önerdiğiniz ilaçlar var mı acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben veteriner olmadığım için ilaç öneremiyorum. Maalesef.
@yokabi12
@yokabi12 3 жыл бұрын
Merhaba! Ben Pıtırcık. Yeni bir aile edindim.Yaklaşık 2 hafrta oldu bu aileye katılalı. Beni fanusta besliyorlar. Ama her gün suyumu değiştirirler.Dinlenmiş su kullanırlar.Hasta olduğumu düşündükleri için fanusumda kum, çakıl taşı veya süs yok. Bir kersesinde tam ölecektim ki bana sarımsaklı yem verip beni hayata döndürdüler. Ama şimdi üstümde kara lekeler oluşmaya başladı. Rengim hergün soluyor. Eğer bir tedavisi varsa lütfen söyleyen ölmek istemiyorum:(
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Selam Pıtırcık. Ailene söyle, bir an önce seni büyük bir akvaryuma alsınlar. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@yokabi12
@yokabi12 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Yorumuma döndüğünüz için çok teşekkür ederim.Ailemle konuştum kısa zaman içersinde beni akvaryuma almayı düşünyorlar:) Ama dediğim gibi parazit hastalığım var bundan dolayı iyileşince büyük bir akvaryumum olacakmış. İçine güzel bitkiler, Parlak ve renkli çakıl taşları, son model filitre alacaklarmış çok mutlu oldum :D
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@banuakca282
@banuakca282 9 ай бұрын
Japon baliklarimin agzi kirmizi kirmizi olmus neden olur aceba cevap verirmisiniz lutfen
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Muhtemelen Pamuk ağız mantarı olmuşlar. Ağızda kızarıklık ve iltihap şeklinde başlar, ağız çevresi oyuk oyuk olmaya ve hatta çürümeye başlar. Balık ağzını akvaryumun camlarına veya dekorasyonuna sürtünerek daha fazla tahrişe eder. Kabarcıklar da oluşabilir. Japon balıklarında ağız çürümesi çok hızlı çok kötü olabilir, bu yüzden acil önlem gerekir. Bu bir mantar hastalığıdır ve her mantar tedavisinde olduğu gibi antibiyotikler kullanılmalı, ayrıca epsom tuzu ve sık su değişimi de bu hastalığın önüne geçebilir
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@siirsever3105
@siirsever3105 3 жыл бұрын
Abi merhaba, bizim yaklaşık 30 tane japon balığımız vardı 6 tanesi maalesef öldü kalan balıklarımızın başında kırmızılıklar oluşmuş, çok üzülüyoruz. İlaçta kullandık ama hepsi çok durgun bir öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Birde akvaryumumuz 200 litre dış filtre kullanıyoruz (eheim classic 250) maalesef su hala çok bulanık ve her hafta suyu tamamen değiştiriyoruz bu durum normal mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
200 litre akvaryumda en fazla besleyebileceğin japon balığı miktarı 5 - 6 adettir. Bundan fazla beslersen, balıkların hastallanır ve ölür. Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Ayrıca 200 litrelik akvaryuma en az saatte 1000 litre devir daim yapan bir dış filtren olmalı. 250 lik filtre çok küçük.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Abi betalara canlı yem gerekirmi gerekirse ne tür canlı yem verilmeli
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Genelde canlı yem verilir. Kuru yem de yer ama arada da haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye de vermelisin.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Peki canlı yem nasıl olmalı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kan kurdu olur, un kurdu olur. Donmuş karides de verebilirsin. Küçük parçalar halinde. Beta günde kendi gözü büyüklünde yem yese doyar.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Peki ışıklandırması nasıl olacak yada gerek varmı
@merveozdemir9217
@merveozdemir9217 2 жыл бұрын
Japon balığının besleme sonrasında aradan bı 10 15 dk gectikten sonra ağzında şişme oldu ve ağzının rengi koyulasti herhangi bi hastaliktan mi kaynaklanıyor acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Arada farklı yemler vermen gerekir. Özellikle kabukları soyulmuş bezelye vermen iyi gelir. Ancak bu renk değişimi geçmez ise veya yayılmaya başlarsa, su değerlerini kontrol et.
@merveozdemir9217
@merveozdemir9217 2 жыл бұрын
Teşekkürler bilgilendirme için bu gün balıkları aldığımız yere de sordum sanırım dinlendirilmemis su icerisine koyduğum için ağız mantarı olmuş
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@merveozdemir9217
@merveozdemir9217 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Akvaryumda değil fanus içinder
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@furkanhalil8533
@furkanhalil8533 4 жыл бұрын
Merhaba japon balığımızın solungaca yakın kısmı ödem şeklinde şişti yemek yemesinde kumla oynamasında her hangi bir sorun yok neden olabilir yumuşak bir doku midesi yada karnı değil hemen sağ tarafı kulağıngibi yani
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@az_ctk-defence339
@az_ctk-defence339 4 жыл бұрын
abi beta akvaryumu ıcın aldıgım ıkı adet vatozum vardı tam turlerını bılmıyorum bugun bır tanesının su yüzeyine yakın yüzdügünü ve karnının altında deri rengi ile uyuşmayan bir siyahlık oldugunu fark ettim nitrat zehirlenmesinden süphenendim ama emin degilim nasıl müdahale etmem gerek ve sence hastalıgı ne olabilir ACİL cevap verirsen sevinirim cünkü vatozum suda asılı duruyor ve akvaryumun camına yapışamıyor aclıktan olmesınden korkuyorum arkaryum 15 lıtre ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu zehirleniyor.. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@az_ctk-defence339
@az_ctk-defence339 4 жыл бұрын
Cem Celikel peki balığın hastalığı için ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yazdıklarımı yaparsan, iyileşir.
@az_ctk-defence339
@az_ctk-defence339 4 жыл бұрын
Cem Celikel vatozlardan biri az önce öldü maalesef ama su değişimini yaptım diğeri iyi şimdilik
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Geçmiş olsun. Umarım bu son kaybın olur.
@yildiznurcicek6124
@yildiznurcicek6124 2 жыл бұрын
Japon balığım neden baş aşağı yüzüyor sebebi ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@bilgesu5899
@bilgesu5899 3 жыл бұрын
Balığım hep ters dönüyor sürekli suyun yüzeyine çıkıp yan yatıyor daha sonra yanına gidince suyun dibine yüzüp yüzeye geri dönüyor düzgünce yüzemiyor dışkısı hangi renk daha göremedim bir de balığım beyaz ama sağ kısmında turuncu kırmızı rengi gibi büyük bir benek tarzı bir şey oluştu internetten okuduğum kadarıyla kabız olabilir gibi düşündüm ıspanağı haşlayıp verdim şuan biraz yedi hava keseciği problemi mi var kabız mı başka bir şey mi çözemedim ilk defa karşılaşıyorum lütfen ne yapmam gerekiyo bilgi verir misiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@unzilesepetci4711
@unzilesepetci4711 3 жыл бұрын
3 tane japon balığım var 1 tanesi yüzlerinin önünde kocaman kanlama sanki derisi yüzülmüş gibi bir şey oldu 2. Baktığımda ise aynı şey olmaya başlıyor kızarma var aynı yerinde 3. Balığımda henüz bir şey yok ama onda da yavaş yavaş oluyor bunun nedeni veya tedavisi ne abi lütfen yardımcı ol çok korkuyorum birşeylerin olmasından 🥺🙏🏼
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@MehmetOzdil-ws2nn
@MehmetOzdil-ws2nn 8 ай бұрын
Japon balığı pul dökülmesi var ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 8 ай бұрын
Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan sonra o balıklar pullarını döküyorsa, suyu oksijen açısından zengin bir akvaryuma koyarsan ya da su değerlerini düzeltirsen, o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.
@mert.atay7211
@mert.atay7211 3 жыл бұрын
Benim japon balığımın kafasında bir şiş çıktı ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@esrasolak5719
@esrasolak5719 3 жыл бұрын
Merhabalar, benim kırmızı beyaz japon balığımin kırmızı kafasının üzerinde beyaz su topladi. Dün baktığım zaman sadece beyaz mor renkte bir leke vardı bugün de şişti orası. Lütfen cevapsız bırakmayın beni. Sorunun ne olduğunu anlayamadım.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@esrasolak5719
@esrasolak5719 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Veteriner hekime danişmam iyi olacak. Bilgilerinizi de dikkate alacağım 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@bayansimsek9715
@bayansimsek9715 2 жыл бұрын
Balığım yemini yemiyor ve beyaz tüyleri çıktı kırmızılaştı kan gibi ne yapabilirim onun için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kötü su koşullarından etkilenen Japon balığı genellikle pamuk benzeri oluşumlara, beyaz tüylü bir tabakaya veya ciltte beyaz urlara ve yumrulara sahiptir. Suyu düzenli olarak değiştirerek ve dip çekimi yaparak önlenebilir. Antibiyotikler de balık mantarını iyileştirebilir. Yeterince erken tedavi edilmezse hastalık ölümcül olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balığın yem yememesi de tamamen balığı stres altında olmasından kaynaklıdır. Bu stresin sebebi de su değerlerinin bozuk olmasıdır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@bayansimsek9715
@bayansimsek9715 2 жыл бұрын
@@CemCelikel suyu tek değiştirmem yeterli olur mu 1 tane balık var yeri geniş yani
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Muhtemelen, kurallara uyarak değişim yaparsanız, yeterli olacaktır.
@kizilelmakzlelma7165
@kizilelmakzlelma7165 3 жыл бұрын
Abi benim japon suyun üzerinde Aşağı yüzemiyor neyapmam gerekiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@wakoo_melikov
@wakoo_melikov 2 жыл бұрын
tamamda . ph deismisse ne yapalim???
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Daha az asidik her zaman daha iyi su anlamına gelmez. Her şey balığınızın tercih edilen pH'ına ve tankınızın mevcut pH seviyesine bağlıdır. PH seviyenizi düşürmeniz veya yükseltmeniz gerekip gerekmediğine karar vermeden önce mevcut pH değerini bilmek için suyunuzu test etmeniz gerekir. Sık sık değiştirilmeyen suyun musluk suyundan daha düşük pH değeri olacaktır. Balıklarınız normal musluk suyunun pH'ından memnunsa, pH'ı musluk suyu seviyesine yükseltmek için akvaryumunuzun suyunu sık sık değiştirmeniz gerekir. Sürekli olarak düşürmek yerine dalgalanan veya sapan bir pH görürseniz, akvaryumunuzda tam değişiklik yerine% 30-40 oranında kısmi su değişimi yapabilirsiniz. Bu sadece pH seviyesini yükseltmekle kalmaz, aynı zamanda tutarlılığını da korur. Tanktaki yenmemiş yiyecekleri ve atıkları çıkarmak da zaman içinde pH düşüşüne yardımcı olabilir. Tankın temizlik seviyesi suyun pH seviyesine katkıda bulunur. Bu, pH seviyesini yükseltmek için sihirli bir kolay yoldur. Akvaryumunuza biraz kayalar eklemeniz yeterlidir. Bazı kayaların eklenmesi, tank suyunun pH seviyesini artırma etkisine sahip olacaktır.
@sukriyesusamc525
@sukriyesusamc525 3 жыл бұрын
Merhaba benim japon balığımın başının üzerinde siyah bir balonduk olustu ve kuyruğunun üzerinde de siyah bir çizgi oluştu acaba bunun için ne yapmam gerekiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
: Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sukriyesusamc525
@sukriyesusamc525 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok tşk ederim mavi ilaç aldım onun faydası olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Mavi ilaç, sadece bakterileri öldürür. Bu öldürdüğü bakteriler arasında, faydalı olan bakteriler de olduğu için eğer ana akvaryumda kullanırsan da balıklar için çok zararlıdır. Sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
Dış Parazit Hastalığı ve Tedavisi
10:34
ÇAPARİ
Рет қаралды 17 М.
BÜTÜN JAPON BALıK HASTALıKLARı VE TEDAViLERi (2.BÖLÜM)
10:09
I Took a LUNCHBAR OFF A Poster 🤯 #shorts
00:17
Wian
Рет қаралды 7 МЛН
拉了好大一坨#斗罗大陆#唐三小舞#小丑
00:11
超凡蜘蛛
Рет қаралды 14 МЛН
The Joker kisses Harley Quinn underwater!#Harley Quinn #joker
00:49
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 18 МЛН
Hasta Balık Nasıl Anlaşılır ? Part 2
13:59
ÇAPARİ
Рет қаралды 12 М.
Balık Hastalandığında Yapılan Uygulamaların Nedenleri
13:21
BEYAZ BENEK HASTALIĞI KESİN ÇÖZÜM ‼️(UYGULAMALI)
8:51
Akvarist Kaan
Рет қаралды 8 М.
Beyaz Benek Hastalığına Son! (Balıklarda Beyaz Benek Tedavisi)
9:55
Akvaryumda Mantar Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri
13:32
ÇAPARİ
Рет қаралды 94 М.
BALIK NEDEN HASTA OLUR VE TEDAVİSİ, akvaryum balıkları
10:05
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 27 М.
I Took a LUNCHBAR OFF A Poster 🤯 #shorts
00:17
Wian
Рет қаралды 7 МЛН