BÜTÜN JAPON BALıK HASTALıKLARı VE TEDAViLERi (2.BÖLÜM)

  Рет қаралды 39,262

Cem Celikel

Cem Celikel

4 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: ttps:// remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
Japon (Goldfish) Balık Hastalıkları nasıl ve tedavi edilir?
Üçüncü kısım ağzı.
Ağız kitlenmesi: Bazen japon balığı, akvaryumun dibinde yiyecek ararken ağzına bir parça çakıl takılabilir. Japon balığı bir elde cımbızla hafifçe tutun. Çenenin altına hafifçe bastırın, daha sonra bu parçayı çok hassas bir şekilde çıkarmak için cımbız kullanın.
Pamuk ağız mantarı: Ağızda kızarıklık ve iltihap şeklinde başlar, ağız çevresi oyuk oyuk olmaya ve hatta çürümeye başlar. Bu bir mantar hastalığıdır ve her mantar tedavilerinde olduğu gibi antibiyotikler kullanılmalı, ayrıca epsom tuzu ve sık su değişimi de bu hastalığın önüne geçebilir.
Dördüncü kısım japon balığının cildi.
Siyah leke sorunu: Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Beyaz leke sorunu: Japon balıklarının bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir.
Büyük Yumrular: japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Vücuttaki kırmızı lekeler: Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
Vücutta beyaz mukus birikmesi: Bu aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin.
Soluk renk: Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin.
Yaralar: Japon balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
Beşinci kısım japon balığının beli.
Şişmiş karın: Japon balığının karnı doğal olmayan bir şekilde şişiyorsa, yumurtlama yakın olabilir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir japon balığı midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, balıklarınızı aşırı beslemeyin.
Japon balığı karın çökmesi: Japon balığının midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, japon balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
Eğilmiş, bükülmüş kuyruk: Genetikte bir problem olmasının yanında doğum esnasında da olabilir. Balığın hayatı normal şekilde devam edebilir ama tedavisi yoktur.
Kuyruk ve yüzgeçlerin kanlanması: Akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
Kuyruk veya yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar: Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir.
Hava kabarcıkları: Japon balığı devamlı aynı kuru yemi yerlerse, hava kabarcıkları balığın sindirim kanalında birikir ve hava ile beraber atılır. Japon balığı dışkısı hemen dibe batar. Arada farklı yemler verin. Yemi ıslatıp verin ya da kabukları soyulmuş bezelye verin.
Uzun beyaz dışkı: Zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
Japon balığı akvaryumu, japon balığı dış parazit tedavisi, japon balığı iç parazit belirtileri, akvaryum balık hastalıkları.

Пікірлер: 1 100
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: ttps://instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
@ferwullferwull7339
@ferwullferwull7339 4 жыл бұрын
Cem Celikel kanalına aboneyim ama ben size nasıl ulaşabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yukarıda ki bütün adresler ve telefon numarası benim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@Trabcity61
@Trabcity61 3 жыл бұрын
Abı benim balığının kafası kıpkırmızı oldu ölecek miii
@serdaraltundal1773
@serdaraltundal1773 4 жыл бұрын
Öncelikle emeğinize sağlık diliyorum, balık besleme yeni başladım 2 ay önce 4 adet daha yetişkin olmayan Japon aldım ilk aldığımda balıklar dışkılarını beyaz ve uzun yapıyordu sonra kahverengiye döndü , Bu anlatmış olduğunuz video da biraz doğru yolda olduğumu anladım :) Ama içlerinden en küçük olanında sırt bölge sinde kara lekeler vardı hayla geçmedi , hareketlerine baktığımda ise en hareketlisi o ve yemi gayet iyi yiyor , hasta olup olmadığını anlayamadım , birde 4 tane petshop cu gezdim herkez balık satıyor fakat kimse Tam olarak bu işi bilmiyor, Güzel iyi bir kaç adet daha farklı türlerde Japon almak istiyorum Anadolu yakasında özellikle (Kartal,Pendik,Maltepe) çevresinde bu işi yapan ve satan var mı yardımcı olur iseniz sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Videoda da anlattım ama birde buradan yazayım. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
@Cem Celikel sanırım baktiriyel filtrasyonu tam gerçekleştiremiyorum ayrıca vitamin ya da su düzenleyici almak istiyorum ne önerirsiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ne yapıp edip, bakteriyel filtrasyonu sağlamalısın. Yoksa bir ömür boyu bu gibi katkılara ihtiyacın olacak. Biyolojik filtre nasıl oluşturulur ile ilgili yaklaşık 15 tane videom var. Bunları bir playlist olarak ayarladım. İstersen bir göz at. kzbin.info/aero/PLSjJ16RUw2CeoOWEl9WOTlbCWEKW_sDE7
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
@@CemCelikel göz atacağım cem bey yine de siz öneri yapar mısınız? Şuanlık bulunduğum durumdan dolayı tam dikkat icinde değilim ondan dolayı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumda azot döngüsünü başlatmak için bakterilerin besini olan amonyağın oluşması gerekir buda ancak akvaryuma koyacağınız balık ile olur. Sadece bir çift dayanıklı balık, yeni akvaryumda yararlı bakteri kültürünün zaman içinde oluşması için yeterlidir. Yalnız burada çok dikkat etmeniz gereken bir konu vardır. Buda ilk koyduğunuz balıklar dışında, herhangi bir canlıyı akvaryumunuza, yararlı bakteriler yerleşene kadar ve amonyağı daha güvenli bileşiklere dönüştürene kadar, koymamamızdır. Vahşi doğada, balıklardan ve diğer sucul hayvanlardan gelen atıklar parçalanarak oldukça zehirli amonyak oluşturur.Yinede doğal göl ve nehirlerin balık yoğunluğu düşük olduğu için amonyak seviyeleri de düşük kalmaktadır. Akvaryumlar, aksine, doğal yaşam alanlarından daha yüksek balık yoğunluklarına sahiptirler ve amonyak seviyeleri hızla ölümcül olabilir. Sudaki amonyak, başta Nitrosomonas türü bakteriler olmak üzere birçok çeşit bakteri nitrit denilen ve daha az zararlı olan bir kimyasala dönüştürülmeye başlar. Bu noktada, birkaç Nitrobacter türü de dahil olmak üzere diğer bakteriler, nitritleri, balıklar için daha da güvenli nitratlara dönüştürürler. Yeni kurulan akvaryumunuzun filtresinde bir bakteri kolonisi oluşana dek, bu yararlı bakterilerle biyolojik filtrasyona ulaşamayız. Ama zamanla ve iyi bir bakımla, bu biyolojik ortam oluşacaktır. Neyse ki, bu zaman yıllar sürmeyecektir çünkü, nitrifikasyon döngüsünü başlatmak için gerekli olan bakteriler her yerde bulunabilir - havada, balık tankınızın yüzeylerinde ve amonyak akvaryumda olduğu için, tabi ki tank suyunda bulunurlar. Bununla birlikte, öncelikle tanka amonyak koymanız gerekir. Balık yiyeceklerini yiyip, sindirdiğinde atıkları atık suyun amonyak seviyesini yükselterek bakterilere bir gıda kaynağı sağlar. İşte burada insan faktörü işin içine girer, eğer ki balıklarınızı aşırı beslerseniz, akvaryumda amonyak seviyesi çok hızlı bir şekilde yükselir. Şunu unutmayalım, balıklara verdiğimiz yem, eğer 3 dk içinde tüketilmiyor ve atık olarak kalıyorsa, o verdiğimiz yem fazladır. Şimdi şu dayanıklı ve ucuz yollu balıklardan bahsetmek istiyorum çünkü bu balıklar bizim biyolojik filtremizi oluşturmaya başlayacakları döngü için çok dayanıklı olmaları gerekir ayrıca bu ilk oluşan koşullarda uzun süreli yaşamaları da gerekecektir. Örneğin soğuk suda yaşayan balıklara örnek olarak, Japon balığını verebiliriz. Bildiğiniz gibi bu balık en fazla amonyak üreten balıklardandır ve bir çifti koca bir akvaryuma yetecek amonyağı üretebilir. Zebra Danio yani kısaca zebra. Lepistes, Türkiye’de de Burdur gölünde yaşayan dişli sazan ve son olarak Tetrazon familyasında ki balıklar daha sıcak sularda iyi sonuç verirler. İlk balığınızı akvaryuma ekledikten sonra, suyu sık sık denetlemeye başlayın. Başlangıçta, tankta bulunan amonyak seviyesi balıklar atıklarını atarken yükselir. Birkaç gün veya hafta sonra, amonyak seviyesi hızla düşerken, amonyakla beslenen bakteriler nitrit seviyeleri çarpıcı bir şekilde arttıracaktır. Bundan kısa bir süre sonra, nitrit seviyeleri düşecek ve balıklara zararı olmayan nitrat seviyeleri yükselecektir. Nitrit ve amonyak seviyeleri sıfıra ulaştığında nitratlar mevcut olduğunda, tank suyunuz devirdaim süresini tamamlamış demektir ve akvaryumunuz daha fazla balık için hazırdır. Bu dönüşümün tamamlanması altı haftaya kadar sürebilir; eğer tank suyu 21 santigratın altındaysa, bu süreç daha uzun sürebilir. Bazı akvaryumcular bakteriyel gelişimi daha da hızlandırmak için tanklarına genel maksatlı amonyak eklemeyi tercih eder. Farklı amonyak ürünleri farklı seyreltmelerde karıştırıldığından, bu yöntem amonyak seviyelerini düzeltmek için kapsamlı denemeler gerektirir. Tanka çok az miktarda amonyak ekleyerek başlayın. Depo suyuna iyice karışması için birkaç saat bekleyin, ardından suyu test edin. Milyonda 5 parçaya kadar 4 kısım amonyak seviyelerine ulaşmak için gayret edin. Böylece çok daha kısa sürede, bu biyolojik döngüye sahip olabilirsiniz.
@HuseyinnYT
@HuseyinnYT 3 жыл бұрын
Abi lütfen cevap ver balığımın altında sanki birleşmiş gibi bir siyahlık var ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@HuseyinnYT
@HuseyinnYT 3 жыл бұрын
@@CemCelikel saol abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gulsumaydogan8346
@gulsumaydogan8346 2 жыл бұрын
merhabalar japon balığımın sadece karnı değil bütün vücudu şişti gözleri de dahil pulları da şişlikten dolayı kalktı kendisinin iki katı büyüklüğüne geldi kendini taşıyamaz halde ve yüzmüyor akvaryumun dibinde yatıyor yem yemiyor ne yapmam gerek veterinerler ilgilenir mi gerçekten yardıma ihtiyacım var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır. Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir. Hastalanmış balığın iç sıvısının birikmesi sonucu karını şişmesi ile oluşur. Diğer belirtileri ise şunlardır; dışa doğru kabaran balık pulları ve çökük gözler. Genellikle kalabalık ve kötü su koşullarından dolayı, strese girmiş balıkları etkiler. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Şişme hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak hasta balıkları karantinaya almakta fayda vardır. Şişme hastalığından mustarip çoğu balık hayatta kalamaz.
@gulsumaydogan8346
@gulsumaydogan8346 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler balığım dün öldü zaten
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Öncelikle geçmiş olsun. Ayrıca ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@fanhesap2891
@fanhesap2891 3 жыл бұрын
Bizim balıklar aynaya ağzını sürtüyor ama çürüme yok daha çok akvaryumun camında oynuyor gibiler sorunmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sürtünme yoksa, sorun da yoktur. Yalnız dikkat et, aşınma falan başlarsa, sorun var demektir.
@ozlemdursun958
@ozlemdursun958 3 жыл бұрын
Balığım da siyah benekler olustu videoda bahsettiniz ancak tedavisinden bahsetmediniz tedavisi nedir acaba (lütfen cevap verin 🥺)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bunun önce sebebini bilmek lazım. Yaşlılıktan mı, su değerlerinden mi, neden oluyor ki? Akvaryum kaç litre ve kaç balık var? Balıklar ne kadardır sizde?
@cranberryantipathy803
@cranberryantipathy803 3 жыл бұрын
Cem abi gerçekten ne kadar mutlu oldum kanalınızı görünce anlatamam. Birkaç gün içinde japon balığım eridi resmen Büyük siyah lekeler çıktı kuyruğu şekilsizleşti ve hareketsiz dipte durmaya başladı. Veterinerle götürüyorum ama bakmıyorlar Hemen yapabileceğim bir öneriniz var mıdır?? Çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çoğu veteriner, balıklarla ilgilenmiyor maalesef. Beni bulduğuna ben de sevindim. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@yusufislam433
@yusufislam433 3 жыл бұрын
Bizim 2 tane japon balığımız var birinin kafasında aralıklarla kırmızı büyük bir yara çıkıyor bunun sebebi nedir ve nasıl geçer cevap verirseniz sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@murattv2528
@murattv2528 3 жыл бұрын
Abi benim balığın başı kırmızı oldu lütfen yardim et
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@sebahatbayraktar5612
@sebahatbayraktar5612 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam teşekkür ederim yanıtladığınız için
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@burakberkay1044
@burakberkay1044 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ee nasıl güzelinden burunları
@imok5455
@imok5455 3 жыл бұрын
Merhaba, 8-9 aydır baktığım Japon balığım bir anda siyahlasmaya başladı. Önce yüzgeçleri öyle oldu ve 3 gün içinde iyice karardı. Hareketlerinde bir değişiklik yok yemini yiyor, enerjik bir hali var. Ama gittikçe kararıyor. Kendi rengi mi böyle yoksa hastalık mı anlamadım. Su değerleri ve su miktarında sıkıntı yok zaten tek balık. Böyle giderse turuncu olan balık kara balık olacak lütfen cevap yazarsanız sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@bayramkara548
@bayramkara548 3 жыл бұрын
8.21 de bahsettiğiniz hastalık tedavisi için tuz kullanılabilirmi eğer kullanılabilirse ne kadar atmalıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu hastalık, suyun amonyak, nitrit veya klorlu olması sonucu olur. Bu hastalığın giderilmesi için, akvaryum suyunun temiz ve bol oksijenlenmesi gerekir. Tuz genelde balıklarda mantar oluşmasını önlemek için kullanılır. Her 5 litre için 1 çay kaşığı iyotsuz, kaya tuzu kullanabilirsin.
@nuraycelik9735
@nuraycelik9735 4 жыл бұрын
Merhaba ben bişiy soracaktım bundan 2 ay önce 10tane japon balığı aldım 2 tane vardı zaten büyüktü iki tane 8 tanede küçük boy aldım miniklerinden 2 ay sorunsuz baktım sularını değiştim motorlarını yıkadım.Dün akşam ise motorlarını yıkayıp takmıştım fakat aradan bi gün geçti bugün gördüm küçük japonum ölmüştü diğer japonlarımın ne garip davranışı ne hastalıkları nede büyüklerin küçüklere saldırdıklarını gördüm neden ölmüş olabilirki çok canım sıkılıyo ölünce(akvaryumum 120 litre civarı,ısıtıcı yok,dekor hiç yok sadece siyah kum var ince kum çok dökmedim)Bu arada birde bundan 2 hafta önce pet shopa küçüklerin hızlı büyümesi için protein ağırlıklı yem almıştım o yemlerden bişey olmuş olabilir mi? (Yem olarak ara sıra bezelyede veriyodum)(ve 2 aydır akşam 9 da olmak üzere günde bi kez hafif fazla atıyodum yemlerini
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumun çok küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Motoru nasıl yıkıyorsun? Motor dediğin iç filtre mi? Yıkarken musluk suyu mu kullanıyorsun?
@nuraycelik9735
@nuraycelik9735 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Cem Celikel 3 hafta beklemiş 40 litre (2 damacana) suyum var. İç filtre kullanıyorum ve musluk suyunda yıkıyodum bu zamana kadar hep . Garip olan bana göre bi sebep yokken ölmesi dip çekimi yapıyodum sularını değişiyodum (cevapladığınız için teşekkürler)(Birde sizce günde bir kere mi iki kere mi yem vermeliyim?)
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Musluk suyu kullanmak balıklarını öldürüyor. Yani filtreleri temizlerken, sadece akvaryumdan alacağın su ile temizliğini yapmalısın. Musluk suyu ile temizlik yaparsan, akvaryum suyunu devamlı senin için temizleyen bakterileri de yok etmiş olursun. Bakteriyel döngü ölürse, balıklar da ölür. Bu konu ile ilgili videolarım var. Onları izlemeni tavsiye ederim. Her balık günde 1 kere, o da kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Fazlası zarar verir. Ayrıca suyu damacana da değil, ağzı geniş bir kapta beklet. Kova ya da leğen gibi.
@nuraycelik9735
@nuraycelik9735 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim suyunu yarın sabah değişsem sıkıntı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balıkların durumunu bilemiyorum. O yüzden bir şey diyemiyorum.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Merhaba mikofish ile metilen mavisi aynı anda kullanılır mı? Baktığımda yüzgeç erimesi var ve katantinada şuan. Tuzlu su ve metilen mavisini uyguluyorum üç gündür pek etkk etmedi arka yüzgeci bayağı azaldı. Mikofish denemeyi düşünüyorum aynı suya eklesem bir sıkıntı olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu ilaçları kim verdi? Bu tedavi yöntemini sana kim uygula dedi?
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel beş altı internet sitesine baktım hepsi metilen mavisi ve tuzlu su diyordu. Birkaç videoda da öyle rast geldim Mikofish ilacını da iki tane videoda akvaristler tavsiye etti. Sizin videonizdaki ilacın fiyatı yüksek gelmişti bana ona yönleneyim diye düşünmüştüm. Elimden geldiğince uğraşıyorum kaç site okudum bilmiyorum.. birkaç kişide internetten yardımcı olmaya çalıştı ama sanırım yanlış bir şey var böyle dediğinize göre.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balıkta aynı zamanda beyaz benekte ortaya çıkmıştı. Onun tedavsi içinde olabilir bu. İkisini bir uygulamaya çalışıyordum . Beyaz bebeği çok azaldı ama kuyruk erimesi devam ediyor .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karantina akvaryumunda ısıtıcı var mı?
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel maalesef japon ve Antalya diye almamıştım. Sıcaklıktan değilde akvaryuma yeni balık eklemiştim karantinaya almama rağmen hastalıkli olduğunu düşünüyorum. O ölünce aldım hemen ama sapasağlam balıklar rahatsızlandı birden😔 son birkaç gündür stres oldum. Dip çekimi yapıyorum hergun ,dinlenmiş su ekliyorum,bolca oksijen veriyorum ,şu değerlerinin düzgün olduğunu düşünüyorum. Ama bir tek isisticim yok. Onuda alacak durumum yok şuanda maalesef...
@has1356
@has1356 4 жыл бұрын
Merhaba, ranchu bakışım yüzmeyi bırakınca direk suyun üzerine doğru yükseliyor. Suyun altına girmek için yüzmesi gerekiyor. Yem yemesinde sorun yok. Sebebi nedir? Diğer sorumda Japon başlığımın bir tanesinde arka kuyruğunun bir tanesi bir miktar büzük/koşuk bunun sebebi ve tedavisi nedir? Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
: Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@hesapyok9301
@hesapyok9301 3 жыл бұрын
Balığım bir kaç gündür mutsuz gibiydi. Bu sabah kuyruğunda beyaz benekler ve hafif de bir kanlanma gördüm, rengi de hafif kaçıkti. Akvaryumunu iyice temizledim ( beyaz benek hastalığı olduğunu tespit ettikten sonra ) ve başka bir kaba az miktarda tuzlu su koyarak balıkları 5 dk beklettim. Sonra temizlenmiş akvaryuma koydum. Başka bir şey yapmam gerekli mi yoksa tuzlu suya çıkarıp tedaviye devam etmem yeterli olacak midir ? Dipnot: balık bu işlemleri uyguladıktan sonra tekrar mutlu oldu ve beneklerde azalma olacak gibi.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Bir de akvaryumu baştan aşağı temizlediğin için, akvaryumda oluşan bütün faydalı bakterileri de yok ettin. Bu yüzden amonyak ve nitrit miktarı fazlalaşacaktır. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Merhaba. İki japonum.iki aydır sagliklikli ve mutlular yalnız son birkaç günde gövde ile yüzgeçleri arasında kırmızılıklar meydana geldi.biri daha çok uyumaya başladıonun givdesindede hafif bir kirmizilik var.Damar damar belki oluyorlar. Onun dışında sağlıkları yerinde elimde metilen mavisi var onla tedavi edilebilir bir şey mi? Birde daha önce hiç akvaryumda tuz kullanmadım onun eksikliğinden dedi biri doğru mudur?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@burakyildirim6322
@burakyildirim6322 3 жыл бұрын
Abi kuyruğunda siyah bi nokta vardı şimdi kist gibi büyüdü üç boyutlu oldu...dikkatli bakınca kırmızı bi damara bağlı gibi ne yapmam lazım teşekkürler..
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@metehanturkylmaz1341
@metehanturkylmaz1341 3 жыл бұрын
Merhaba, 4 Adet japon balığım vardı ama 2si belirsiz sebepten hastalıklı olmadan öldüler. Şuanda 2 tane var turuncu ve beyaz. Beyaz balık ve turuncu balıkların burnunda kanlanma oldu ve ertesi gün geçti. Sularını haftada bir dinlenmiş suyla değişiyorum. Sularına tuz katıyorum. Şuanda beyaz balığımın üzerinde kanlar çıktı (kırmızı lekeler) sizce ne yapmalıyız? @Cem Celikel
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
4 japon balığı için 165, 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@metehanturkylmaz1341
@metehanturkylmaz1341 2 жыл бұрын
Tekrardan Merhaba, tek balığım kaldı bir fanus içinde yaşıyor ama hep aşağılarda nefes alıyor solungaçları orta seviyede hareket ediyor yani iyi nefes alıyor arada bi yukarı doğru çıkıp hızlı yüzüğ geri düşüyor ne yapmalıyım? @Cem Celikel
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@mailehan9102
@mailehan9102 2 жыл бұрын
@Metehan Türkyılmaz Balığınız şimdi nasıl oldu? Benimde aynı şekilde bir balığım var onda da sizin şikayetlerinizi gözlemedim kaç gündür. Ayrıca 3 gündür yem de hiç yemiyor. Ne yapmalıyım? ölmesinden de çok korkuyorum 😟 @Cem Celikel
@meltemsakcak3766
@meltemsakcak3766 3 жыл бұрын
Merhaba 4 balığım dışkısı onlara yapışık kalmış yani atığın yarısı dışarda diğer bir yarısı içerde. Napmaliyim yada bu bi sorun mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklar kabız olmuş. Balık normal dışkılayana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın.
@meltemsakcak3766
@meltemsakcak3766 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏
@rnaasuu.
@rnaasuu. 2 ай бұрын
merhaba size sormak istedigim bazi sorularim var benim 3 haftadir fanusta besledigim bir japon baligim var ama baligimin bir solungacinin digerine gore kirmiziliginin daha belli oldugunu farkettim solungaci kirmiziginin ustune geliyor ama digerinde o solungacinin altindaki kirmizilik acikta bunun nedenini bilmiyorum ilk aldigimdami oyleydi farketmedim bir digeride baligimin gozlerinin ortasinda yani kafasimi denir halka seklinde kirmizilik var ilk aldigimizda yoktu son gunlerde oldugunu dusunuyorum nedenini biliyormusunuz acaba yardimci olursaniz cok sevinirim🥺
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Bir kere fanusta japon balığı bakılmaz. Çünkü bu balık çok çabuk akvaryum suyunu kirletir ve balığın hemen hastalanmasına sebep olur. Su bozulası sonucu da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Solungaçların kızarması, deri üzerinde kızarıklıklar hep bunun sonucu. Yapman gereken, en kısa zamanda akvaryumu büyütmek. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yarenpolat372
@yarenpolat372 3 жыл бұрын
Merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim ama 3 tane japon balığına sahibim ve üçünün de başında yara benzeri kırmızı lekeler var . Bu lekelerin tedavisi için de terramycin önerenler falan olmuş. Sizce balıklara ne yapılabilir? Yanıtlarsanız çok sevinirim .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@yarenpolat372
@yarenpolat372 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
@nykks_2249
@nykks_2249 11 ай бұрын
Merhaba bizim beyaz japon baligimizda burnunun ucunda turuncu bir leke var ve bazı pulları böyle kalkık gibi acaba nedendir ve nasıl tedabi edebiliriz yardımcı olursanız çok seviniriz.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Biraz geç oldu ancak sanırım akvaryum küçük ve balık sayısı fazla. Böyle olunca da akvaryum suyunda ki amonyak ve nitrit miktarı çabuk artıyor ve balıkları hasta ediyor. Sana tavsiyem ya balık sayısına uygun akvaryum kurmak. Kurarken de baliklari koymadan önce, öncelikle bakteriyel filtrason dönüşünü oluştur.
@DjAraz94
@DjAraz94 3 жыл бұрын
3 dakika 50ci saniyedeki hastalığın tedavisini söyler misiniz? Beyaz leke sorununun. Balıklarımın kuyruk yüzgeçlerinde böyle beyaz lekeler oluyor sonra balıklarım ölüyorlar
@DjAraz94
@DjAraz94 3 жыл бұрын
Abi hastalığı daha detaylı anlatayım. Beyaz beneğe benzemiyor. Japon Balığımın kuyruk yüzgeçlerinde farklı yerlerde 2-3 mm boyutlarında beyaz lekeler oluştu. Eskiden yoktu. Yem falan yiyor ama diğer balıklarıma göre daha az hareketli. Sonra yavaş yavaş renkleri matlaşıyor sanki derilerinin üstü beyazlaşmaya doğru gidiyor tüm vücut boyunca. bu da renkleri parlak olan balıklarımın rengini mata dönüştürüyor. Birkaç gün sonra da balık ölüyor.. aynı bu şekilde birkaç tane balığım öldü. Akvaryumum 200 litre. 9 tane japon balığım var 5-6 santim boyutlarında. Şuan bu balıklardan 2si dediğim şekilde beyaz lekeler var vücutlarında. 1 tanesinde hiçbir şey yok ama oda öldü ölecek.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@DjAraz94
@DjAraz94 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam bugün diğer bir japon balığımın kuyruk yüzgeçlerinin bedenine birleştiği kısımdan kuyruk yüzgeç uçlarına doğru kızardığını farkettim. Diğer bir japon balığımın da kuyruk yüzgecinin sağ tarafında şekil bozukluğu var beyazlamış kuyruk erimesine benziyor. Bunların tedavisi için ne yapmam gerek peki?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm. Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@DjAraz94
@DjAraz94 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 200 litre akvaryuma ne kadar kaya tuzu atmam gerekiyor toplam?. Kaç çay kaşığı?
@merveozgeylmaz5893
@merveozgeylmaz5893 3 жыл бұрын
Merhabalar, japon balığımı alalı 2 gün oldu ve fanusta besliyorum.Suyunu içtiğimiz damacana suyundan koydum.Balığım biz onun yanındayken dibe çöküyor ve çok az hareket ediyor.Biz yanında olmadığımızda suyun yüzeyine çıkıp orda nefes alıp kabarcık oluşturuyor.Yardım ederseniz sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Fanusta japon balığı bakılmaz. Çünkü japon balığı en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@atakanacaroglu9026
@atakanacaroglu9026 2 жыл бұрын
Merhaba, balığımın sırtında bir mantar başlangıcı var sırtı pamuksu beyaz bir renk almaya başladı... Biyo nitrufur kullanıyorum ancak hala geçmiyor ne yapabilirim mantar hastalığından tamamen kurtilabilmek için ? Balıkta hiçbir sıkıntı yok yem yiyiyor yüzüyor gayet herşeyi normal...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların direncinin düştüğüne işaret eder. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, ilk başta ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Daha sonra su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Nitrofur ilacının yanı sıra epsom tuzu da kullan. Tabi ki bunların hepsini karantina akvaryumunda kullanmalısın yoksa sağlam olan balıklarında hasta olabilir.
@ozgemakeupartist
@ozgemakeupartist 2 жыл бұрын
Yardımcı olursanız sevinirim turuncu balığım ters yüzmeye ve ters dipte durmaya başladı ters olduğu İÇİN baktım ve sol alt beyaz kısımda kanlanma gördüm sanki deri altında kanama olmuş ne yapabilirim kurtulur mu 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@gozdeayrlmaz8457
@gozdeayrlmaz8457 3 жыл бұрын
Merhaba balığımın kuyruğunda kırmızı lekeler var çok az hareket ediyor ve dipte duruyo suyunu akvaryumunu tamamen temizledik filtre ve ısıtıcı da var ne yapabilirim başka???
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryum asla tamamen temizlenmez, bu akvaryum suyunu kendi kendine temizleyen ve balıkların sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayan faydalı bakterileri de bu şekilde yok edersin. Balık sayısı da akvaryuma göre fazla ise, böyle olunca da akvaryum suyu çabuk bozulur. Birde balıklara yem günde sadece bir kere verilir ve her balık için kendi gözü kadar yem yemesi, o balığın doymasını sağlar.
@gozdeayrlmaz8457
@gozdeayrlmaz8457 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim karantina akvaryumuna alıp tuz banyosu yaptım ama umarım düzelir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karantina akvaryumuna her 5 litreye 1 çay kaşığı tuz olacak şekilde koy. Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gulyeteryldrm4250
@gulyeteryldrm4250 3 жыл бұрын
Abi bizimkinin yüzgeçlerinde kırmızı benekler var ve gidgide yayılıyor renk mı değiştiriyor yoksa hasta mı olmuş?bide biz pazartesi günü balık almıştık ve salı günü öldü sonra annem 1 tane daha balık aldı ölenden mikrop kapmış olabilir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@gulyeteryldrm4250
@gulyeteryldrm4250 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Akvaryumun kaç litre olduğunu bilmiyorum galiba 7 , 8 olabilir 2 tane balık var.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@gulyeteryldrm4250
@gulyeteryldrm4250 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 7. Yılına girmişti bu sene ama malesef öldü diğer başka bir balıkta ondan sonra ölüyordu başka bir kaba koyduk ve canlandı sonra ona arkadaşlık etmesi için 2 tane daha balık aldık 1'i öldü sonra diğerinde öldü sonuncuda öldü ama ilerleyen zamanlarda daha büyük motorlu bir akvaryum alacağız ve daha fazla balık alacağız.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Alacağın adete göre bana sorarsan, sana ne kadar büyüklükte bir akvaryum alman gerektiğini söylerim. Tekrardan geçmiş olsun.👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@alitirozoglu3882
@alitirozoglu3882 3 жыл бұрын
Abi merhaba. Benim 2 tane 1.5 yasında japonlarım var. 2 sininde gözlerinde beyazımsı tabaka gibi bir şey oluştu ve ikisinknde vücudunda hava kabarcıkları var. Hareketleri durgunlaştı ikisininde. Ne yapabilirim?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetakpinar3076
@ahmetakpinar3076 3 жыл бұрын
Merhaba ben bir şey soracağım; İlk olarak japon balığımın karnında yara var neden acaba ne yapabilirim? 2. Olarak japon balığımın kuyruğu kirildi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir. Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@Nur-tx2ql
@Nur-tx2ql 3 жыл бұрын
Benim balığım da sürekli suyun dibinde duruyo yüzmüyor ama ağzı sürekli hareket halinde ve yüzgecinde biraz kan var sorunu ne olabilir acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@wooper1057
@wooper1057 2 жыл бұрын
Abi kolay gelsin bi sorum olucakdı Bugün bir tane japon balığı aldım kuyruğunun yarısı şeffaf yarısı vücuduyla aynı renk, şeffaf olmasının nedeni hastalık filanmıdır acaba yoksa balığın desenimi öyledir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Deseni olma ihtimali var. Ancak gözlemlemen gerekir. Eğer bu şefaflık büyürse, o zaman su kalitesi ile alakalıdır.
@hulusierenaltnbas1187
@hulusierenaltnbas1187 3 жыл бұрын
İyi günler abi bir şey sormak istiyorum benim japon balığımın sol tarafında karın bölgesine yakın bir kısımda beyaz sivilce gibi bir yara çıktı neden kaynaklanıyor olabilir nasıl tedavi edebilirim fanusta yaşıyor ve tek balık yardımcı olabilir misiniz lütfen
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır. Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@hulusierenaltnbas1187
@hulusierenaltnbas1187 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim abi bu bilgileri aklımın bir köşesine yazdım uygulayacağım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@efemurad6464
@efemurad6464 4 ай бұрын
Hocam bende oranda var kafasındaki kırmızısı baya erir gibi oldu fanusa aldım metalin mavi siyle tedavi ediyorum başka nasıl önlem almalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@EfsaneGamer14
@EfsaneGamer14 3 жыл бұрын
Abi yardımcı olurmusu lütfen baliklarim 3 günlük ve pulları dökülmüş gibi böyle kahverengi nokta gibi ne yapmaliyim sence açıklarsan sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı rengini ve pullarını kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın pullarını ve renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@haticealtntop1205
@haticealtntop1205 Жыл бұрын
Merhaba cevap verirseniz çok mutlu olurum, yaklaşık 1 ay önce aldığım japon balığım vardı geçen hafta yanına bir tane de dişi aldım, boyut farkları çok yok sadece yeni aldığım birazcık daha büyük.Bugün sabah önce aldığım balığımın tepe kısmında hafif kızarıklık kanlanma gördüm.Sularını Haftada bir kez dinlenmiş su ile değiştiriyorum.Kanlanma birden oluştu geçirmek için neler yapabilirim?
@haticealtntop1205
@haticealtntop1205 Жыл бұрын
Balıklarım birbirlerini sürekli kovalıyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ebrarbasarr3583
@ebrarbasarr3583 3 жыл бұрын
Öncelikle merhaba, balıklarımın birinin karın bölgesinde içten olması kuvvetle muhtemel kanlanma ya da kızarıklık oluştu diğerinde ise arka yüzgecinin hemen üzerinde yine içeriden olması yüksek ihtimal yukarıya doğru bir kızarıklık ya da kanlanma oldu bunun sebebi nedir, yardımcı olabilir misiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@ebrarbasarr3583
@ebrarbasarr3583 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim 🙏😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@SG-ox8pc
@SG-ox8pc 3 жыл бұрын
Merhaba abi. Cok akıcı anlatmanıza rağmen anlamadımda. Tekrar sormak istedim. Balıklarım var. 3 tane yalnız biri videodaki 9:12 deki gibi. Ne yapmalıyım balıgım ölürmü lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim şimdiden🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu Japon balığının yediği yemler ile alakalıdır. Devamlı aynı kuru yemi yerlerse, hava kabarcıkları balığın sindirim kanalında birikir ve hava ile beraber atılır. Sağlıklı japon balığı dışkısı, genellikle koyu kahverengi olur. Japon balığı dışkısı hemen dibe batar. Arada farklı yemler verin. Yemi ıslatıp verin ya da kabukları soyulmuş bezelye verin.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bı meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@SG-ox8pc
@SG-ox8pc 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balığın göz büyüklüğü kadar yani 😊çok çok teşekkür ederim. Balık ölecek diye korkmuştum 🙏🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@SG-ox8pc
@SG-ox8pc 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Tabiki 👍😀
@hilalkaya2030
@hilalkaya2030 Ай бұрын
Merhaba japon balığımın kuyruğunda kanlanmalar var suyunu 2 günde bir değiştiriyorum ve bu olay dün akşam yoktu sabah uyandigimda gördüm bu bir hastalıkmıdır acaba ne yapmam lazım?
@CemCelikel
@CemCelikel Ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@furkanefeozturk
@furkanefeozturk 2 жыл бұрын
2 tane japon balığımız var biri beyaz biri turuncu alalı 2 gün oldu ikisinin ağzındanda kir çıkıyor gunlük akvaryum kirleniyor her gün mü temizleyeceğiz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ScottMcCall07
@ScottMcCall07 3 жыл бұрын
Abi Merhaba Biz Yeni Bir Balık Aldık Yüzgeçlerinde Falan Kara Benek Var Ama Az Diğer Baligimin Yanina Alayimmi Ne Yaparsam iyileşir ilaç Yok Ama Evde Nasil Tedavi Olur Noluur Gor Fanusta
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@eylulbelek4320
@eylulbelek4320 4 жыл бұрын
Öncelikle merhaba benim 2 tane japon balığım var akvaryum yaklaşık 60 lt civarında sizce yeterli midir? Ve her gün 2 kere yem veriyorum bunu teke indirirsem bir şey olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
2 Japon balığına normal şartlarda küçük bir akvaryum çünkü bu balıklar 25-30 cm boya gelebiliyor. Günde 1 kere beslemen bence çok iyi olur çünkü her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Japon balığı karbonhidrat ağırlıklı yem yer. Yem verirken buna dikkat etmelisin. Ayrıca haftada en az 1 kere haşlanmış sebze verebilirsin. Özellikle kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelyeyi vermeni tavsiye ederim.
@eylulbelek4320
@eylulbelek4320 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim yanıtladığınız için. Ama bir sorum daha olacak balıklarım yaklaşık 3 senedir bende ve ortalama 1 senedir kum koymuyorum akvaryumun tabanı tamamen boş yani. Bugün sizin akvaryum için kum seçimi videonuzu izleyip tekrar kum aldım ve koydum ama balığım ağzına alıp atmıyor alışık olmadığı için yem sanıyor olabilir mi? Tekrar teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu balıkların doğasında olan bir şeydir bu. Sağlıklı balık bunu hep yapar. Eğer ağzına takılırsa, bunu 24 saat içinde atar. Atmazsa balığın ağzından cımbızla çekip alabilirsin. Çok akıllı balıklardır, hemen öğrenirler.
@eylulbelek4320
@eylulbelek4320 4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim yaklaşık 1 yıl önce bana bir öneride bulunmuştunuz ve balığım sizin öneriniz sayesinde yaşıyor ve çok sağlıklı. Size ne kadar teşekkür etsem az.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Başka sorunuz olursa, g ne sorarsınız. Sizin adınıza çok sevindim..
@bilgekeskin2051
@bilgekeskin2051 Жыл бұрын
Merhaba cem bey .Dışi japon balığımın arka kısmında siyah ve mavi renkli bir şey gördüm hareketleri yemek yemesi normal.Bu durum nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
İzlemeye devam et. Eğer siyahlık artarsa, suyun amonyak ve nitrit seviyelerini kontrol et.
@Slmbenirem1
@Slmbenirem1 Жыл бұрын
Selam japon balıgımın kafasında kan toplanması gibi bi durum oldu. Dısarıdan bakınca sanki kılcal damarlardaki kanmış hibi duruyor. Neden olur ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@KKTC.1988
@KKTC.1988 Жыл бұрын
Merhaba abi 4 yaşlarında bir Japon balığım var ve sırt yüzgecinde zamanla yavaş yavaş büyüyen bit tümör benzeri şişlik oluştu. Bunun sebebi ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@aleynabuluc2020
@aleynabuluc2020 3 жыл бұрын
Abi parazit veya yara gözükmüyo sadece burnunun üstünde kırmızı benekler var suyunu fln zamanında değiştirmeye devam edersek kendi geçer mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Büyük ihtimalle geçecektir. Burada dikkat etmen gereken, bu kırmızılıkların büyümemesi.
@28atom28
@28atom28 3 жыл бұрын
Abi merhaba. Benim de bir sorum olacaktı. 55 litrelik bir akvaryumum var ve yarım parmak büyüklüğünde iki adet japon balığım var. İki yıldır bakıyorum fakat bunlardan bir tanesinin derisi son zamanlarda kanlanıyor ve bazen şişiyor vücudunun yan tarafı. Antibiyotik ilacı yerine sarımsaklı yem versem olur mu, veya doğal bir şekilde nasıl iyileşir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Artık akvaryum küçük geliyor. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Küçük akvaryumlar, japon balığı tarafından çok çabuk kirletilir ve bu da balıkların hastalanmasına neden olur.
@gezmeler8007
@gezmeler8007 2 жыл бұрын
Benim japon balillarimda özellikle kuyruklarında toz gibi bişeyler var tedavisi nedir çözümü nedir hastalık neden oluşmuştur bilgi verebilirmisiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@emirberke7493
@emirberke7493 3 жыл бұрын
Hocam yardımınıza ihtiyacım var. Japon balığımın gövdesinde bir çıkıntı oluştu ve içinde kırmızı - bordo renk bir şeyler var napabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim.. ( balık 6 aylık)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. en veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@emirberke7493
@emirberke7493 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim hocam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gokcenbozkurt5532
@gokcenbozkurt5532 3 жыл бұрын
Merhaba iki tane balığım var akvaryumda besliyorum yeni aldim suyunu değistirdiğimde çok yavaşlıyolar ve en sonki suyuna az birşey tuz attim ve solungaçlari kızardı ne yapmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@kral-zr8pb
@kral-zr8pb 3 жыл бұрын
Gri, kahverengimsi gibi bir parlak renkte olan balığımın başında ve üst kısmın siyah uzunca bir leke oluştu ne olduğunu anlayamadım bu bir hastalık olabilir mi yoksa büyüdüğü için renk mi değiştiriyor yardımcı olur musunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu sadece renk olarak mı yoksa ur gibi bir kütle mi? Eğer sadece renk değişimi ise, Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@kral-zr8pb
@kral-zr8pb 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hayır ur gibi bir şey yok sadece renk değişimi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@kral-zr8pb
@kral-zr8pb 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tam olarak kaç litre bilmiyorum ama ortalama bir fanus ve 2 balık var
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@vsphelpie487
@vsphelpie487 2 жыл бұрын
Merhabalar.Benim japon balığım var.Kuyruk kısmından kırmızı renk birşey sarkıyor..Kan olabilir mi?Ve ne yapmam gerekiyor.Yardımcı olabilir misiniz..
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır. Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@salihakoc6062
@salihakoc6062 Жыл бұрын
Merhaba ,öncelikle çok bilgilendirici bi video olmuş ellerinize sağlık benim balığım gayet normal bi şekilde yemini yiyo , yüzüyo ama başı tamamen kırmızı oldu ne olduğunu çözemedim ve kötü koku yayiyo etrafa ve kafasını cama vuruyor ses çıkartıyor, yardimcı olabilir misiniz ?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@byhalil204
@byhalil204 3 жыл бұрын
Merhaba balığımın kuyruğunun ucu siyah olmuş iyileştirmek için ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@damlatezgor4444
@damlatezgor4444 Жыл бұрын
Merhaba. Benim bir Japon ve bir teleskop balığım var. 1 haftayı geçti yem yemiyorlar. Hareketlerinde falan bir sıkıntı yok sürekli yüzüyorlar fakat dikkatli incelediğimde şekillerinde renklerinde bir bozukluk olduğunu fark ettim. İnternetten araştırdığımda iç parazit olduklarını anladım. Flagyl adında bir antibiyotiğe başladım 4 gündür ağızlarından şırıngayla veriyorum suyla karıştırıp. Bugün itibariyle japon balığımın iki gözünün arasında kırmızı leke fark ettim kan gibi görünen ve hala ikisinde de düzelme yok yem yemiyorlar. Lütfen yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@berivanaydn5972
@berivanaydn5972 Жыл бұрын
3 japon balığımın üzerinde kırmızı kan gibi lekeler var hemde çok fazla üçünü diğerlerinden ayırıp sularını tekrar temizledim. üçünü ayrı yerde tutuyorum. bu kırmızı lekeler nasıl geçer. lüften yardımcı olur musunuz)
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@gulinbilen2587
@gulinbilen2587 3 жыл бұрын
Merhaba. Bu gün japon balıklarımdan bir tanesini ölmüş buldum akvaryumun içinde. Dün akşam hiçbirşeyi yoktu. Bulduğumda karnı morarmış ve şişmişti. Şöyle bir bastırdım karnına hemen açıldı karnı ve pis bir sıvı aktı. Hayatımda duyduğum en kötü kokuya sahip ve neredeyse ev koktu. Burnumdan gitmiyor, elimden de çıkmıyor öyle bir koku. Neden olmuş olabilir. Diğerlerine bulaşacak bir hastalık olabilir mi? Suyu tamamen değiştirmeli miyiz acaba? Teşekkürler 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balıkların aşırı beslenmesi sonucu böbrek veya karaciğerinin bozulup, çürüdüğünü gösterir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir japon balığı midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, bu nedenle balıklarınızı aşırı beslemeyin.
@serraoflaz7394
@serraoflaz7394 3 жыл бұрын
Hocam merhaba balığımın kenarında kuyruk kısmına yakın kanlanmaya benzer bi yara oluşmuş ve bu diğer balığa da sıçramış çok olan balıkta yavaşlama yüzme bozukluğu vs da başladı nasıl müdahale edebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol et. Muhtemelen akvarum küçük olduğu için akvarum amonyak patlatması yaşıyor. Balıklar zehirlenmiş. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@serraoflaz7394
@serraoflaz7394 3 жыл бұрын
Cem Celikel çok sağolun Allah razı olsun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalım abone olmayı unutma..
@emirhansonmez1693
@emirhansonmez1693 2 ай бұрын
Merhabalar japon balığımın başının üst kısmında beyaz bir leke var ve yavaş yavaş büyüyor "vücuttaki mukus birikmesi" Adlı başlıktaki gibi sorunu cözmek için ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Mukus birikmesi, akvaryum suyunun aşırı kirli veya amonyak seviyesi çok yksek olduğu durumlarda, balığın kendini korumak için ürettiği bir sıvıdır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@emirhansonmez1693
@emirhansonmez1693 2 ай бұрын
Teşekkürederim yardımınız için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Profdumpledorvvbhhjf4577
@Profdumpledorvvbhhjf4577 2 жыл бұрын
Merhabalar benim japon balığım var geçen hafta kardeşim akvaryumu devirmiş balık yere düşmüş onu bulmaya çalışırken 7-8 dk karada kaldı bulunca hemen suya attık ama bir sıkıntı var balığın bir gözü kırmızı yani kanlı hocam önemli bir şeymi yaşarmı?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Yere vurmadan dolayı şişmiş olabilir. Eğer akvaryum şartları uygunsa, zamanla geçer.
@benimhobidunyam5924
@benimhobidunyam5924 3 жыл бұрын
Benim akvaryumum 35 cm yüksek bir akvaryum balıklarımın kuyruğunda kanlanma var 5 tanede balığım var köpek balığı 1 tane 2 çöpçü 2 tanede japon kanlanmanon çözümü nedir acil ölmek üzereler dip çekim lerini eksiksiz yapıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum çok küçük ve kalabalık. Akvaryum suyu da çok çabuk kirleniyor. Yaptığın dip çekimi ve su değişimi yeterli gelmiyor.
@buketozguler7140
@buketozguler7140 2 жыл бұрын
Merhaba, balığımızın derisinde sanki akvaryumdaki minik bir taş batmış gibi bir görüntü var ve kızarıklık oluşmuş, neden kaynaklabilir yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@buketozguler7140
@buketozguler7140 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ardahstrk9982
@ardahstrk9982 3 жыл бұрын
Abi Japon balığımın üst yüzgecinde kanlanmış gibi kıpkırmızı birşey var onun üstünde bembeyaz bir şey var. Bir çay kaşığı tuzlu suya koyduk dökülmedi üstündeki parazit acaba biraz daha mı bekletmemiz gerekiyordu? Şimdiden teşekkürler :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@ardahstrk9982
@ardahstrk9982 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Galiba akvaryumumuzu büyütmemiz lazım abi çok teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@ardahstrk9982
@ardahstrk9982 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Oldum abi çoktaaan
@ardahstrk9982
@ardahstrk9982 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Anlatış tarzını falan çok sevdim abi ve her yoruma cevap vermen :)
@user-mn4zf3xf7g
@user-mn4zf3xf7g 3 ай бұрын
Merhaba jopan balıgım üzerinde kanlanma var bugün gördüm suyu biraz kirlenmişti hemen degiştirdim akvaryum icinde süs vardı süs kesmiş olabilir diye süsü attım hastalık olmus olabilir mi baya hareketli ama size sormak istedim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@user-mn4zf3xf7g
@user-mn4zf3xf7g 3 ай бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim dediğinizi yapıcam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@tuanasucu3929
@tuanasucu3929 4 жыл бұрын
Merhabalar fanusta Japon balığı besliyorum aldığımız günden bir gün sonra balıklar hep üstte durmaya başladı ağızlarınız suyun yüzeyine çıkarıp öyle nefes alıyorlar ve bide bir tanesinin burnunda kırmızı bir şey çıktı içi kanlı gibi gözüküyor .o burnunda çıkan kırmıza şeyi nasıl geçirebilirim umarım cevaplarsınız
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu kırmızı şey aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin. Su iyiyse, büyük olasılıkla bu balığınızda parazit var demektir. Cilt parazitleri, çapa solucanı, japon balığının cildi üzerinde mukus üretmesine sebep olur.
@yesimklnc1371
@yesimklnc1371 3 жыл бұрын
Turuncu renk jopan balıgımın burnunun üzerinde beyaz leke ve şişlik var bunun için ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@ardaerarslan5677
@ardaerarslan5677 4 жыл бұрын
Merhaba abi, balığımın kuyruğu kanlandı, sanırım suyun amonyak ve nitrit miktarından; ama sık su değişimi yapınca balığın kontrolsüz davranışlar sergiliyor elektrik çarpıyormuş gibi. Fanusta bakıyorum ve hazır suyla suyunu değiştiriyorum. Fanusta nasıl bakılması gerektiğiyle ilgili bir video çekerseniz çok memnun olurum..
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Buna benzer bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/o3XJaJV4mKlpkLM
@gokceguzel5061
@gokceguzel5061 3 жыл бұрын
Benim balığımın kuyruğundaki bir damar kırmızı bir şekilde belirginleşti. Ne yapmalıyım ? Görürseniz nolur cevap verin🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı vücudunda ve kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kuyruklarında, karında ve kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@gokceguzel5061
@gokceguzel5061 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏
@achernar4901
@achernar4901 3 жыл бұрын
Abi yardım edersen sevinirim 6-7 aydır baktığım 2 balığım var bugün bi anda farkettim turuncu balığım hafif siyahlamaya başlamış ve hareketleri çok yavaşladı cama hafifi tıklattığımda bile çok az tepki veriyo ne yapmalıyım sorunu nedir lütfen yardım edin🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük veya akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar çabuk hastalanıyor. Yapman gereken akvaryumu büyütmek veya akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek. Diğer yapacağın şey, akvaryum suyunu haftada en az iki kez en fazla yüzde 30 -40 kadarını değiştirmek. Suyu dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Yenmemiş yemleri ve organik atıkları da akvaryumdan bu su ile beraber atmalısın. Balıkları günde sadece bir kere yemle. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, akvaryum suyunun bozulmasına neden olur.
@aysekorkmaz9881
@aysekorkmaz9881 3 жыл бұрын
Merhaba, üç tane minik Japon balığım var, yeni sahiplendim. Bugün bir tanesinin solungaçlarının arasının bayağı kırmızılaştığını fark ettim, kanamış gibi duruyor. Ne yapabilirim? Çok sağ olun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı solungaçları şişmiş veya yapışmışsa, solungaç parazitleri veya bakteriyel enfeksiyonu buna neden olabilir. Solungaç parazitleri, hemen hemen her parazit gibi, tuzla tedavi edilebilir. Solungaçların ayrıca kırmızı olması da genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@aysekorkmaz9881
@aysekorkmaz9881 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
Merhaba 60 litre de bir japon besliyorum bir dış filtrem var. Kuru yem ve haftada iki kere bezelye veriyorum. Arada değişik sebze ve meyveler verdiğimde oluyor. Dışkısı bayadir beyazimsi ve uzun. Bir haftadir uyuşuk ve usengec davranıyordu. Dört günde bir suyunu yüzde 30 oranında değiştiriyorum. Bu sabah karnının sol tarafında belirgin bir şişlik var sizin videoda bahsettiğiniz tümör oluşumuna goruntusu uyuyor. Ne yapabilirim? Nasıl tedavi edebilirim? Instagram'dan size videosunu attım.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
Belirttiğim şişlik derisi ile aynı renkte bir renk farklılığı yok sadece sol tarafında var. Balığa bakıldığında yan tarafı şişmiş ve yamuk duruyor
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
Sabah akşam dışkı yapıyor. Önceki zamanlardan daha fazla yapıyor.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Öncelikle su değerlerini düzenli olarak kontrol et. Her ne kadar düzgün baksan da akvaryum suyunda, senin görmediğin bir durum olabilir. Bu süreç antibiyotik tedavisi ile geçebilir. Ancak ben veteriner olmadığım için her hangi bir ilaç öneremiyorum.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
@@CemCelikel Anladım. Teşekkür ederim. Beni yonlendirebileceginiz bir veteriner var mı? Balıklarla ilgilenen bir veteriner bulmakta zorlanıyorum.Bu öldürücü bir durum mu? Gittikçe şişlik büyür mü?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Balığı aldığın arkadaşa ya da Google'a sorsan iyi olur. Eğer erken müdahale etmezsen, balık için geç olabilir.
@sudenazyavuz8168
@sudenazyavuz8168 3 жыл бұрын
Abi lütfen cevap ver balığımın kafasının üzerinde su toplamış gibi bir şişlik oluştu nasıl tedavi edilir lütfen cevap ver
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@sudenazyavuz8168
@sudenazyavuz8168 3 жыл бұрын
@@CemCelikel peki evde tedavi edilebilirmi abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sudenazyavuz8168
@sudenazyavuz8168 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 3 gün yem vermezsem ölmezmi abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı kolay kolay açlıktan ölmez. En az 15 gün yem yemese de yaşar ki ben 4 ay yem yemeden yaşayan japon balığı biliyorum.
@zeynepbektas7449
@zeynepbektas7449 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlaik benim japon balığım turuncuydu sonra karin bölgesi beyazlaşmaya başladı cevap verirseniz sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bunun bir çok sebebi olabilir. Ancak beyazlaşma genelde iyi aydınlatmanın olmaması sonucu oluşur. Bu konu ile ilgili bir videom var. Orada olabilecek sebepleri ve varsa çözümlerini anlatıyorum. kzbin.info/www/bejne/hIKrpaCkqZiUeJI
@ebrukeskinkilic
@ebrukeskinkilic 3 жыл бұрын
Merhabalar japon balığımın suyun dibinde hareketsiz durduğunu fark ettim ve baktığımında karnının altında kırmızı kanlı noktalar gördüm. Hemen suyunu değiştirdim. Balığım nefes alıyor ama yukarı çıkamıyor yorgun gibi akvaryumun tabanında öylece duruyor sadece, ne yapmalıyım onu iyileştirmek için?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
: Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
@stu1424
@stu1424 2 жыл бұрын
Balığımın ön yüzgeçleri tertemiz şeffafken şimdi kanlanmaya başladı önce sadece yüzgeçin en dibi kanlı gibiydi şimdi baktım uçlara doğru gelmiş ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz bi de şey suyunu değiştim hemen ve hep hazır su kullanıyorum ama suyunu değşirken eski suyundan da koyuyorum ondan dolayı mı acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@stu1424
@stu1424 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Tamamdır teşekkür ederim dediğiniz gibi yaparım. İlaç felsn gerekiyor mu yoksa dediklerinizi yaparsam kendiliğinden geçer mi bu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıkların iyileşmesi için su değerlerini düzeltmen gerekir. Su değerleri düzelirse, balık da iyileşir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@stu1424
@stu1424 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Tabikide abone oldum çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın
@cagkantasyurek2987
@cagkantasyurek2987 Жыл бұрын
Lütfen yardimci olun 2 japon baligi besliyorum ayni akvaryumdalar uzun yillardir birinin KARIN ÇÖKMESI BASLADI 2 GÜNDUR NE YAPMAM LAZIMM ACABA sabit bir sekilde duruyor yemde yemiyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı genellikle bu durumda akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, japon balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@smokesprite.
@smokesprite. Жыл бұрын
oncelikle merhabalar ben bir sey soracaktim. iki tane japon baligi aldim, birinin tek gozu sis ve bayagi kanli eve geldigi andan beri. gozune ne olmus, iyilesmesi icin ne yapacagim bilmiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@smokesprite.
@smokesprite. Жыл бұрын
@@CemCelikel daha bugun almis kucuk kardesim su anlik akvaryum yok aksama dogru getirdikleri icin alma sansim olmadi maalesef bir kavanozda duruyor ancak geldiginde gozu o sekildeydi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı akvaryumda ki dekorlar yüzünden, diğer akvaryum balıklarının saldırısı sonucu, enfeksiyon sebebiyle ya da su değerlerinin bozuk olması nedeniyle, gözleri kızarabilir. Muhtemelen yaralanmadan sonra ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın.
@smokesprite.
@smokesprite. Жыл бұрын
@@CemCelikel cok tesekkurler sagolun
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@alihaydarkaya4992
@alihaydarkaya4992 4 жыл бұрын
Abi iyi akşamlar rahatsız ediyorum kusura bakma, benim bir baligim var yuzgeclerinde siyahlaşma var ama hareketli yüzüyor yem yiyor neden öyle olmuş olabilir ne yapmam gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@alihaydarkaya4992
@alihaydarkaya4992 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim büyük ihtimalle akvaryumla ilgili olabilir çünkü bazen oluyo suyunu değiştirip gözlemlemeye devam edeceğim iyi günler :)
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Size de iyi günler. Kanalıma bone olmayı unutmayın :)
@NmtYzkrmz
@NmtYzkrmz 3 жыл бұрын
merhabalar 1 haftalık tatile çıkacağım için japon balığımı komşuya bıraktım bugün geri aldığımda balığımın ağzının kenarında kırmızılık vardı ve olduğundan daha sakin hareket ediyordu (normalde balığım çok hareketlidir attığım yemleri çabucak yer ama şu an yemiyor) komşum sabah acıktığında ağzıyla fanusa vuruyor demişti bu kırmızılıklar ondan mı kaynaklı acaba?
@NmtYzkrmz
@NmtYzkrmz 3 жыл бұрын
suyunu bugün değiştirdim 1 haftadır değiştirilmedi suyu aldığımda çok kötü kokuyordu normalde kirlendiği zaman bu kadar kötü koktuğunu hiç görmedim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ağızda yara çıkması, akvaryum suyunu da büyük bir problem olduğunu gösterir. Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır. Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@NmtYzkrmz
@NmtYzkrmz 3 жыл бұрын
anladım çok teşekkür ederim sağ olun🤗
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 🙏👏👍🏻
@enesuchoyuk2378
@enesuchoyuk2378 3 жыл бұрын
Abi bir balığımın çenesi ve yüzgeçleri kırmızılastı ne yapmam lazım bir balıgımda daha vardı 1 gun sonra gectı ama bu sefer digeri oldu.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@aleynasipal6924
@aleynasipal6924 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar ne olur bana yardımcı olun balığımın başının üstünde kan gibi bir şey oluştu ne yapabilirim neden olur bu gibi sorunlar ne olur bana yardımcı olur ??????
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
@aleynasipal6924
@aleynasipal6924 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam çok teşekkür ederim 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin..
@meltemsakcak3766
@meltemsakcak3766 3 жыл бұрын
Tekrardan merhaba:-) balikarin suyu temiz olduğu halde kafalarindaki yaralar hala gitmedi ölücekler diye cok korkuyorum.lütfen yardimci olurmusun?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su içinde ki amonyak ve nitrit, göz ile görülebilen zararlı maddeler değildir. Bu yüzden de ne kadar temiz görünse de eğer elinde bir su test kiti yoksa, suyun ne kadar temiz ya da kirli olduğunu kesin olarak anlayamazsın. Eğer balığın yaraları iyileşmeye başlamadıysa da suyun hala kirli olduğunun gösterir. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@meltemsakcak3766
@meltemsakcak3766 3 жыл бұрын
@@CemCelikel cok teşekkür ederim:)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim..
@sibelyurtalan5330
@sibelyurtalan5330 2 жыл бұрын
Benim 2 japon balığım vardı ama biri öldü japon balıklarından diğeri balık öldukten 2-2,5 ay sonra suyun dibinde durmaya başladı,karnı şişti ve karın bölgesindeki pullar şişmeden kahnakli kabardı,attıhım yemleri eskisi kadar yemiyor bu neden kaynaklı???Yardımci olursanız çok mutlu olurum...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sibelyurtalan5330
@sibelyurtalan5330 2 жыл бұрын
@@CemCelikel ayrıca bu dediklerimin yanında balığımın gözleri de büyüdü...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@kubra1881
@kubra1881 3 жыл бұрын
Merhaba, balığım suyun dibine çöktü ve gerçekten çok az hareket ediyor bir kaç gündür ölü gibi. Ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@kubra1881
@kubra1881 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok sağolun deneyeceğim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@muratgurleyen5367
@muratgurleyen5367 Жыл бұрын
Tesekkurler
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mahmut5377
@mahmut5377 2 жыл бұрын
Cem Bey merhabalar ben de yeni bir japon aldım ve ana tanka eklemeden karantinaya aldım iyi ki de almışım diyorum balık kendini boş akvaryumda ( kum vs yok ) sürtmeye çalışıyor , bugun ise fark ettiğim ani hareketler yapıyor birden hızlanıp yüzmeye başlıyor aniden sağa sola dönüyor bu kısa bir süreliğine oluyor. Balık yem yiyor derisinde renginde bie problem yok acaba bu hastalık nedir ve nasıp tedavi edebilirim yanıtlarsanız sevinirim. Tuz banyosu işe yarar mı ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Japon balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak japon balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@mahmut5377
@mahmut5377 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Merhaba çok teşekkür ederim hızlı yanıtınız için ben de araştırdıktan sonra beyaz benek olduğunu doğruladım beyaz taneler kuyrukta mevcut akvaryum sıcaklığı 25-26 derecede sabit şimdi 30 dereceye çıkaracağım kaya tuzu da ekleyeceğim ama birden sıcaklıktaki artış problem yaratır mı ? Bir de kaya tuzunu ne zaman eklemeliyim parazitler tahmini 8 10 saatte sanırsam dökülmekteymiş kaya tuzunu hemen eklemeli miyim ? Teşekkürler...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Karantina akvaryumuna aldıktan sonra ekleyebilirsin.
@mahmut5377
@mahmut5377 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Zaten şu an karantinada
@wrehapss
@wrehapss Жыл бұрын
son günlerde japonumum çenesinde ve kuyruğunda kırmızı nokta olustuğunu farkettim daha once de oluyordu sebebi nedir acaba
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@VipDomasn
@VipDomasn 3 жыл бұрын
Selamlar japon balığımın kuyruğu kıvrılmış bir şekilde duruyor ve yüzemiyor acaba bu neden olur 4 5 saattir böyle ve ne ilaç kullanmamız gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su kalitesi bozukluğu, parazit sorunu, japon balıklarının yüzgeçlerinin kenetlenmesine neden olabilir. Bu balıkların kalıp gibi yüzmesine neden olur; tüm yüzgeçler hareket ettikçe bedenlerine çok yakın bir şekilde katlanır. Kuma sürtünme şeklinde reaksiyon gösterir. Olası nedenleri, suda ki amonyak veya nitrittir, ufak bir ihtimal de olsa parazit de bu enfeksiyona neden olur. Unutmayın, bir hastalığı tedavi etmeye başlamadan önce daima suyu test edin.
@VipDomasn
@VipDomasn 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, olabilirsin.
@rumeysademirel8102
@rumeysademirel8102 10 ай бұрын
Merhaba siyah teleskop japon balığım var kuyruğunda kırmızı renkte kanlanma var ve sanki derisi kalkmış gibi 2 yıldır bakıyorum ilk defa böyle bişey yaşadım ne yapmalıyım veya ne alıp verebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 10 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@rumeysademirel8102
@rumeysademirel8102 10 ай бұрын
@@CemCelikel balığım öldü 🥺🥺
@CemCelikel
@CemCelikel 10 ай бұрын
Geçmiş olsun. Umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz.
@fatihtuncay2111
@fatihtuncay2111 4 жыл бұрын
Merhaba benim 1 tane beyaz prenses ve portakal ciklet ve kenyi ciklet var melek balıklarıyla bakılabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler ederim iyi akşamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Melek balığı, bu saydığın cikletler ile beraber yaşamaz. Ben teşekkür ederim.
@fatihtuncay2111
@fatihtuncay2111 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki aynı akvaryumda ne gibi balıklar bakabilirim otçul bir Pirana yaşayabilir mi? Yanıtlarsanız çok sevinirim iyi akşamlar sağlıklı günler dilerim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Otçul Pirana 50 cm boya ulaşır. Bu balıklarla yaşamaz.
@fatihtuncay2111
@fatihtuncay2111 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki cikletin yanında ne gibi balık bakabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@eylulyoruk410
@eylulyoruk410 Жыл бұрын
Merhaba 2 tane yeni japon balığı aldım fanusta besliyorum sürekli su üstüne çıkıp azını açıyorlar ve baloncuklar çıkarıyorlar napmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.
@serifeceylan3250
@serifeceylan3250 3 жыл бұрын
Merhaba teleskop gözlü japon balığım siyah. Bugün gözünün birinin tamamen kanlandığını farkettim, o şeffaf dışardaki tabakanın içi tamamen kan toplamış. Ayrıca dikkatlı bakmak için avcuma aldığımda çürümüş balık gibi kokuyordu elimden asla çıkmadı kokusu. Diğer balıklardan ayırdım tek başına şuan ne sorunu olabilir acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@yarenzcn
@yarenzcn 3 жыл бұрын
3 japon balığım var ikisi turuncu 1 i beyaz, beyaz ile 1 tane turuncumun kafası kıp kırmızı kan gibi olmuş nedenini nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük veya akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar çabuk hastalanıyor. Yapman gereken akvaryumu büyütmek veya akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek. Diğer yapacağın şey, akvaryum suyunu haftada en az iki kez en fazla yüzde 30 -40 kadarını değiştirmek. Suyu dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Yenmemiş yemleri ve organik atıkları da akvaryumdan bu su ile beraber atmalısın. Balıkları günde sadece bir kere yemle. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, akvaryum suyunun bozulmasına neden olur.
@ahmetsametkilic1084
@ahmetsametkilic1084 2 жыл бұрын
Merhabalar abi, bende 3 tane japon balığı var abi 2 tanesinde kafalarında kirmizilik oluştu neden olmuş olabilir abi, bu 3.baligi alalı 1 hafta falan oluyor acaba kavga falan etmiş olabilirler mi abi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetsametkilic1084
@ahmetsametkilic1084 2 жыл бұрын
Anladım çok teşekkür ederim,peki bu şey için metilen mavisi kullanımı doğru olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Metilen mavisi, eğer karantina akvaryumun varsa kullanılır. Ana akvaryumda kullanılmaz.
@ahmetsametkilic1084
@ahmetsametkilic1084 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Anladım abi ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim
@selbiselbi8697
@selbiselbi8697 3 жыл бұрын
Merhaba benim japon teleskop balığımın agzının altındaki deri kanlı birde tam ağzının kenarında kanlı kabarcık var nedeni nedir bide nasıl tedavi ediliyor cevap verirmisiniz lütfen
@selbiselbi8697
@selbiselbi8697 3 жыл бұрын
Şuanda bir tanesi ters yüzmeye başladı
@selbiselbi8697
@selbiselbi8697 3 жыл бұрын
Ve yüzmezse sürekli suyun üzerine çıkıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
: Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@dogaseverhatcik
@dogaseverhatcik 11 ай бұрын
Merhaba sizden yardim isitiyorum lutfen cevaplarsaniz cok mutlu olurum bir haftadir evde degildim fanusum var icinde de iki tane japon baligim var abime yem atmasi icin tembihledim geldigimde baliklarimin birinin kafasinda kirmizi kan lekesi vardi diğerinin ise ust yuzgecinin minik bir kisminda ben ise bu gece bir gecelik dinlenmis su ile sularını değiştirdim simdi uyandigimda birini ölmüş digerinin ise kuyrugunda kipkirmizi leke ile buldum ne yapmam lazim acil yardim eder misiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 11 ай бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@jantugdogu849
@jantugdogu849 3 жыл бұрын
abi balığımı bugün aldım ve dışkısı pek uzun değil ama orda kaldı rengi normal ve iyi yüzüyor düzgün davranıyor kabız mıdır ve bezelye vermeli miyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığına haftada en az bir kere vermekte fayda var. Bence versen iyi gelecektir balığa.
@jantugdogu849
@jantugdogu849 3 жыл бұрын
@@CemCelikel sağol abi 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@burcinbolat7434
@burcinbolat7434 3 жыл бұрын
Mrb japon balıgımda ıkı tane sıyah nokta var leke gıbı degıl sankı bırsey yapısmıs gıbı kucuk sıyah nokta bırı kuyrugunun baslangıc yerınde bırıde on yuzgecınde 1 haftadır var acaba ne olabılır cok kucuk noktalar leke degıl sankı bırsey tutunmus
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığı karanfil yağı ile bayıltın. (Nasıl bayıltırım derseniz, bu videoda anlattım ( kzbin.info/www/bejne/ZmiqaqhngduNjKc ) Balık kepçe yardımı ile su dışına alınır. Eğer büyük bir balıksa ıslak havluya sarılır. Cımbız veya pens yardımı ile bit balıktan ayrılır. Yaralı bölge pamuğa sürülen saf metilen veya buna uygun bir ilaç ile pansuman edilir. Bitlerden arınmış balıkta pansuman işlemi 2-3 gün boyunca devam eder. Bunun nedeni açık yara mantar gibi ikincil hastalıklara açık hale gelmiştir ve önlem amaçlıdır. Üretim havuzlarında parazitten kurtulmak için ilaç kullanımı şarttır. Bu amaçla trichlorfon, pyrethrum, masoten, atebrine gibi kimyasallar kullanılır. Akvaryum vakalarında bitleri ayırmak kolay olmuyorsa; En ideal madde potasyum permanganattır. Litre başına 10 mg, 30 dakika boyunca uygulanır. Ya da litre başına 20 gr tuz atılır, tuz banyosu yaptırılır. Uygulamalar sonrası, bitler ya balıktan ayrılacak ya da daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Bu ilaç kullanımı direk olarak sadece üretim havuzlarına yapılan tedavide geçerlidir yoksa, Balıklarımız iyileştirmek için kullanacağımız ilaç, tuz ve buna benzer maddeleri kesinlikle ve kesinlikle ana akvaryumda kullanmıyoruz. Eğer bir balığı veya bitkiyi tedavi edeceksek, mutlaka ilaçları veya diğer maddeleri karantina akvaryumunda kullanmalıyız. Eğer bu ilaç ve diğer maddeleri ana akvaryumda kullanırsak, faydalı bakterileri de öldürmüş oluruz. Eğer faydalı bakteriler ölürse, akvaryumumuz da ölür. Ayrıca dış parazit tedavisi nasıl yapılır ile ilgili de bir videom var. Onu da izlemeni tavsiye ederim. ( kzbin.info/www/bejne/qZ_Ko4yNdteAgck )
BÜTÜN JAPON BALıK HASTALıKLARı VE TEDAViLERi (1.BÖLÜM)
11:12
Bloat Hastalığı Hakkında Her Şey
11:27
ÇAPARİ
Рет қаралды 10 М.
Scary Teacher 3D Nick Troll Squid Game in Brush Teeth White or Black Challenge #shorts
00:47
마시멜로우로 체감되는 요즘 물가
00:20
진영민yeongmin
Рет қаралды 29 МЛН
Hasta balıklar nasıl tedavi edilir?
1:14
Onbi Tv
Рет қаралды 65 М.
Balıklarda Kabızlık ve Bezelyenin Gücü
15:34
ÇAPARİ
Рет қаралды 67 М.
Nika wants to learn to sing #cat #cats
0:24
Princess Nika cat
Рет қаралды 12 МЛН
Puppy 🐶 stuck @globalpetsclinic
0:15
Global pets clinic 🐶
Рет қаралды 22 МЛН
OMG!😱 Rescuing A Fallen Scared Bird🦜🤲 #catvideos #catmemes #trending
0:21
Betapa sulitnya menjadi Ayah Kucing?! 🙀 #kucing #anakkucing #imut
0:28
Gigazoom Indonesian
Рет қаралды 9 МЛН