Bekledinizden kat mı kat verimli olsun... Videoların devamını bekliyorum...
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, sizinde herşey gönlünüze göre olsun. Gelecek yeni videolarım.
@MehmetAkifSeylan2 жыл бұрын
Sizi yürekten kutluyorum. Gayet akılcı ve metodik ilerliyorsunuz. İyi sonuçları hep birlikte kutlamak dileğiyle.
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@ladre308 ай бұрын
merhaba, yeşil gübreleme için macar fiğini nasıl temin edebilirim, teşekkür ederim
@beyazyakalciftci22118 ай бұрын
Merhabalar, Niğde’ den bir ziraatçıdan almıştım.
@viyanayera2 жыл бұрын
Merhabalar bu detaylı paylaşımlarınız çok faydalı oluyor teşekkürler. Bu yeşil gübreleme fidan dikiminden önce yapılsa nasıl olurdu? toprağı hazırlama aşamasında yani. ben de önümüzdeki yıl bir ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum. yaz aylarında toprağı hazırlamaya başlayıp (derin sürme vs.) yılsonunda da fidan dikimi. yalnız sizin fidan dikiminden sonra bunu yapmanız biraz kafamı karıştırdı.
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Merhabalar, Benim size tavsiyem: 1- Toprağınızı tanıyın, içeriği nedir? Analize gönderin 2- ne cins dikeceksiniz, suyunuz var mı? 3- ilaç vs kullanmayı planlıyor musunuz? 4- kaç dönüm? 5- kazanç planlıyor musunuz? Planlıyorsanız, ağaçbaşına kaç kg? Vs ye giden bir çok soru var? Ama öncelik dostunuz, yoldaşınız toprağı tanımak olsun. Sonrasında eksiğinize göre önceden sonradan farketmez bu bişgiye göre uygulama yapıp toprağınızı zenginleştirirsiniz.
@muratvonal31292 жыл бұрын
Dekara ne kadar olacak şekilde bu karışımı attınız?
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Yeşil gübreyi dekara yaklaşık 10 kg gibi kullandık.
@itirazonline2 жыл бұрын
yeşil gübrenin toprağa karıştırılmasına anlam veremiyorum. kökler güneşte kuruyunca nasıl olur da faydalı olabilir. biçmek veya bitki örtüsü karışımları (buğdaygiller, baklagiller ve turpgiller) ekerek yıl boyu arazinin yeşil kalması sağlanmalı, vaye işgalci çok yıllik kısa boylu bitkiler de olabilir. böylelikle fotosentez alanı artmış, canlı bitkiler toprağa karbon salgılamış olur.
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Şöyle yeşil gübre ciddi bir Azot kaynağı bunu toprakla karıştırırsanız tabiki faydası olur. Bu videoda özellikle kitaptan aldığım bilgileri direk okudum. Kuruyan bir durum olsrak değerlendirmeyin farklı bir kompost gibi düşünün.
@itirazonline2 жыл бұрын
@@beyazyakalciftci2211 toprak işlemesiyle kaybedilen azotu ve karbonu geri getirecek kadar değil ama. mümkün olduğunca az işleme yapılmalı ve sıra aralarında bitki örtüsü yetişmeli. cevap için teşekkürler.
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
Bizim toprağımızda organik madde çok düşük, bu sebepten kaybedeceğimiz bir durum yok. Evet işlemeye hassasiyet gösterilmeli ama biz toprağın yapısını güçlendirmek zorundayız. Eğer yapısı azda olsa zengin olsa siz haklısınız. Ben teşekkür ederim. Sevgiler
@itirazonline2 жыл бұрын
@@beyazyakalciftci2211 organik maddesi az olan toprakta organik maddeyi artırmanın tek gerçek yolu o toprakta fotosentez yapan bitki yetişmesidir. bitki fotosentez yapıp köklerinden karbon temelli şeker, lipit, protein salgılamazsa toprak canlılığı ölür. güneş paneli döşemek gibi. bu teknik toprakta depolanan su muktarında, canlılıkta, ve organik maddede patlama yaşatacaktır. sadece bir tavsiye. kolaylıklar ve bereketler dilerim.
@beyazyakalciftci22112 жыл бұрын
@@itirazonline biz bağ tarafında güneşte kurutmayacağız, toprağın içine karıştıracağız. Çürüyecek. Ancak ceviz tarafında biçip toprakla karıştıracağız. Sonuç itibariyle her türlü bitki toprakla birleşecek. Süreç kısa değil her yıl artarak devam edecek. Yanmış gübre de eklenecek. Tabi bu arada toprağa sıvı gübrede verilecek ve azot desteklemesi yapılacak. Sizi anladım ve bende aynı şeyi düşünüyorum biçildiğinde nasıl desteklenecek toprak, karıştırmak şart oluyor. Yaşayıp göreceğiz.Ben bu işlemler sonrası analiz yaptıracağım. Bunu da paylaşırım. Teşekkürler.