Balıklarda İç Parazit Tedavisi Nasıl Yapılır?!!' ( Kabak Çekirdeğinin İç Parazit Tedavisindeki yeri)

  Рет қаралды 21,995

Cem Celikel

Cem Celikel

6 жыл бұрын

Kabak Çekirdeğinin iç parazit tedavisinde ki yeri ve tarifi bu videoda.Balıklarda İç Parazit Tedavisi Peki bu Balıklar İç Parazitleri Nerede Bulur? Balıklar, Süs balığı toptancıları tarafından yakalandıklarında işler değişir çünkü yakalanmanın verdiği stres üzerine bir de paketlenmek ve sevk edilmek ve hatta varış yerinden tekrardan başka yere sevk edilmek ve burada akvaryumlara konulmak, en güçlü balığı bile parazitlerin tahribine daha duyarlı hale getirir. Ve tabi ki her akvaryumcunun merkezi bir filtrasyon sistemi bulunur bu da daha önce hiç parazite bulaşmayan balıkların da, bu yeni gelen balıklar sayesinde, parazite maruz kalabilecekleri anlamına gelmektedir.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Bu yüzden yeni aldığınız balıkları, direk akvaryuma değil, karantinaya almanızda fayda vardır, aksi taktirde, akvaryumunuzda ki balıklarınızda bundan kötü şekilde etkilenecektir. Bu hem akvaryumunuzu güven altına almanızı sağlar hem daha güvenlidir hem de daha ucuzdur.Dolayısıyla, Karantina akvaryumu, iç parazit ile mücadelede ve akvaryumunuzu bu hastalıktan korumada, mükemmel bir yerdir.
İç Parazitin Belirtileri
İnsanlarda da olduğu gibi çoğu balıkta herhangi bir dış belirti göstermeden bir parazit sıkıntısı vardır. Bununla birlikte, eğer parazitler çoğalmaya ve balığa rahatsızlık vermeye başlarsa, birazdan sayacağım belirtileri göstermeleri muhtemeldir.
Aşırı Zayıflama-----Sıklıkla ve kademeli olarak görülür.
Aşırı Yemek Yeme isteği Çok sık görülmez.
Dışkıda Beyaz veya Kırmızı solucanların olması.
İştah Kaybı.
İşaretleri yakalayıp, tedavi etmeye ne kadar erken başlanırsa, tam iyileşme şansı o kadar yüksek olur.Parazit miktarı, balıkların yemeyi bıraktığı bir noktaya kadar çoğalırsa paraziti yok etmek için balık sistemine doğru ilacı alması daha zor olur.
Tedavi ve önlem
Balıklarınızın iç parazitleri taşıdığından şüpheleniyorsanız veya sadece olabilecek bir iç parazit hastalığına önlem olması için önceden bir tedbir almak istiyorsanız, seçebileceğiniz birkaç yöntem vardır. Balık hala istekli bir şekilde yiyorsa, Sera firmasının Bakto tableti gibi ticari olarak hazırlanmış bir antiparazitik gıda ile besleyebilirsiniz.
Balığınız yemeden kesilmişse ve artık ümidinizde tükeniyorsa, yapmanız gereken bir pipet yada şırınga ile balığınızı beslemenizdir. Balığa özellikle B 12 viamini verilebilir, tercihen Sera Firmasının Fishtamin damla halinde, balığın mide büyüklüğü de düşünülerek, ağızdan yem iyice ezilip vitaminle karıştırılarak verilebilir. Bir balığın midesi, gözü kadardır bu yüzden mama verilirken bunu düşünerek verilmeli aksi taktirde balık kusacaktır.
Dikkat etmeniz gereken bir konu da eğer balığınızın parazit miktarı fazla ise kullandığınız ilaçları azaltmanızda fayda vardır, bunun yerine azar azar ama sık sık vermeniz daha faydalı olacaktır. İç parazitlerin büyük bir kısmının ölümü balıklar için çok travmatik olabilir. Bu gibi durumlarda, daha uzun bir karantina süresi ve çoklu, daha düşük dozajlar iyi bir önlemdir.
İşte size iç parazit için kullanabileceğiniz ilaçlar ve bitkiler.
Seachem 'in Metronidazol (tatlısu balıkları) ve Levamisole Hidroklorür (parazit için olan). Suda çözüneni bulmaya çalışın.
Kullanım Şekli, Bir çay kaşığı kadar akvaryumdan aldığınız suyu bir fincan tabağına koyun daha sonra bu ilaçlardan birer ölçek içine katıyoruz. Daha sonra başka bir tabakta gene akvaryum suyu ile ıslattığımız yemi 2-3 dk karıştırıyoruz ve balığa yediriyoruz.
Balık yemiyorsa o zaman her 40 litre karantina akvaryumu için çay kaşığının dörtte biri kadar suya eklenebilir.
Bir diğer ilaç ise, Microbe Lift'in Prazikuantelin ilacıdır. Ağızdan verilen ilaç her zaman daha etkili olacaktır, bu yüzden yem ile verilmesinde fayda vardır. Fakat bu ilaçlar ile yaptırdığınız banyolar biraz balık için stresli olsa da gene de balık için iyi birer alternatiftir.
Sarımsak
Tatlı su balıkları için iç parazitin kurutulmasına sarımsaklı balık yemi ile ilgili olarak çelişkili raporlar internette bol miktarda bulunur. Yalnız Bu aşamada, hiç kimsenin bilimsel olarak somut sonuçlar çıkarmadığını söylemek de gerekir. Eğer hasta balığınız varsa, bunun tedavisi için kendini daha iyi kanıtlamış bir ilacın peşinde olmak, daha iyidir diye düşünüyorum.
Kabak Çekirdeği
Son zamanlarda bir diğer dikkat çekici anti parazitsel doğal besin, Kabak çekirdeği olmuştur. Bazı başarılı sonuçlar da elde edilmiştir. Eğer Çevremizde bir ilaç yok ise, bunu denemekte fayda vardır. Umarım Kabak çekirdeği faydalı olur. Şimdi nasıl yapılacağına bir bakalım.
1-1 bardak yaklaşık 130 gr Kabak çekirdeğini kabuklarından ayırın
2- 1 litre su ile karıştırın.
3-Çok hafif bir sıcaklıkta 30 dk ısıtın ama kaynatmayın
4-30 dk soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
5-Bir bez ile bütün suyunu sıkın ve kurutun.
6-Balıklarınızın yiyeceği büyüklükte mikserden geçirin.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2

Пікірлер: 210
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
HERKESİN AKVARYUM İLE İLGİLİ ARADIĞI HERŞEY BURADA goo.gl/Zmrprv
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
balığımı kaybettim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Başın sağolsun.
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler elimden geleni yaptım ama malesef petşop tan aldığım balıkta bu sebepten ölmüş parazit varmış
@batuhantuzlali1684
@batuhantuzlali1684 3 жыл бұрын
Cem abi 30 cm akvaryum var 1 tane japon balığım var dışkısı baya uzun oluyor ve son günlerde dışkı kalınlığı arttı ve baya beyazlaştı kabız diye haftada 2 gün bezelye verdim ama düzelme yok ne yapmamı önerirsiniz ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Günde sadece 1 kere yem ver. Uzun dışkı olması sorun olmaz ama uzun beyaz dışkılama varsa bunun sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@ozdemirozdmir3847
@ozdemirozdmir3847 3 жыл бұрын
Hocam japon balıkları icin sera baktobur sıvı olan ilaç dan alsam parazit tedavisi icin fayda si olurmu acba tavsiye edermisin bu ilacı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben veteriner değilim. O yüzden de ilaç tedavisinde bulunmayacağım ancak bu ilacın iç parazit tedavisinde kullanıldığını biliyorum. Ayrıca doğal olarak, kabukları soyulmuş bezelye ve kabak çekirdeği içinin de iç parazite iyi geldiğini söyleyebilirim.
@35leadriosi42
@35leadriosi42 3 жыл бұрын
mrb cem hocam yaklaşık 6 aydır zebra danio üretiyorum buzamana kadar herhangi bir sorun yoktu son 1 ay içerisinde kendi büyüttüğüm damızlıklar toplu bir şekilde zayıflayıp ölmeye başladılar ne yapmalıyım herhangi bir ilaç kullanmadım.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kullandığın yemi değiştir.
@ogulcan9889
@ogulcan9889 4 жыл бұрын
Abi lütfen cevap ver benim bir sarı prenses imin karnı alt taraftan biraz içe çökük bi de gözleri ortaya çıkmış yani gözleri biraz büyük bu bazı balıklarda olabilirmi yoksa hastalıkmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balığı genellikle bu durumda akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, Balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
@ozdemirozdmir3847
@ozdemirozdmir3847 3 жыл бұрын
Hocam seachem metroplex diye ilaç var sizin dediginizden bulamadım bu ilacı sadece iç parazit tedavilerindemi kullanmalıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İlaç kullanacaksan, bunu ana akvaryumda değil, karantina akvaryumunda kullanmalısın.
@yasinilgun7354
@yasinilgun7354 5 жыл бұрын
Abi polgy serum şeklinde olan ilaç var çok rica etsem uygulama şeklini yazarmısın
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Enjektör ile balığın ağzından, midesine direk gönderebilirsin. Yalnı Eldiven kullanmak, mukozaya zarar vermemek ve enfeksiyon kaptırmamak için önemli. Balığı kepçeden çıkarmaya gerek yok, kepçe içinde kalabilir, Balığın yanağına hafifce bastırın ve ağzı açmasını sağlayın. Şırınganın Hortumunu dikkatlice ağız içinden ilaç taşmayacak ve akmayacak kadar ilerletin ve kullanın. Bu işlem balık için zor görünsede, eğer balığınız ölmek üzereyse, bunu yapmak zorundayız. Sağlıklı balıklar üzernde asla denememelisiniz.
@sece258.8
@sece258.8 2 жыл бұрын
Merhaba. Japon balığım 1 haftadır durgun gibiydi. Bu sabah neredeyse hiç hareket etmediğini fark ettim. Normalde parmağımı uzatınca hemen kaçardı şu an hiçbir tepki vermiyor. Ayrı bir kaba aldım hemen. Balığımı kurtarmak için yapabileceğim bir şey var mı sizce?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sedatunca2239
@sedatunca2239 3 жыл бұрын
Slm abi 10a yakın japon teleskop göz var bende bitanesi akvaryum dibine çöktü hareketsiz bikac gün cikmadi simdi digerleride öyle oldu onlarada bulaştı karanlik köşeleri tercihediyorlar yemde yememeye başladılar hareketsiz dipte oylece duruyorlar sebebi nedir iyilestirebilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 400 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@wremy4203
@wremy4203 3 жыл бұрын
abi merhaba küçük 2 tane japon balığım var 18 litrelik akvaryum kullanıyorum. Biri yemini geri tükürüyor ve yem yemiyor 3- 4 gündür böyle ve hareketleri gittikçe azaldığını gözlemledim. Hala yapabileceğim bir şey varsa yardım edebilir misin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@kadirdikmen367
@kadirdikmen367 3 жыл бұрын
Abi bende lepistes ile kılıçkuyruk var 2 gündür 1 balık ölüyo bugünde Bi balık degişik şekle girmiş hemen ayırdım ama akvaryumdaki balıklarda bulaşmış olabilir önlem amaçlı sarımsaklı yem ve günlük 100/30 suyunu tazelemeyi düşünüyorum iyi gelir demi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İç parazit mı var? İç parazit için sarımsaklı yem iyi gelir.
@imammehmetaliyazal3812
@imammehmetaliyazal3812 3 жыл бұрын
Abi cüce vatozumda örümcek ağı gibi saydam dışkı var ayırdım karnı kabız gibi şiş rengi koyu-normal arası değişiyor saklanmaya çalışıyor.Ana tankta lepistes moli kılıçkuyruk kribensis falan var onlara bulaşmış olabilir mi balıklar çok sağlıklı görünüyor ama bugün siyah dişi molide beyaz dışkı gördüm pet shopta sarmısaklı yem vardı aldım AHM marka balıklar alıyor geri tükürüyor karışık yemi atıyorum anında yiyorlar ne yapmam gerekiyor?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yetersiz beslenme belirtisi. Balıkları daha sağlıklı yemler ile beslemeni tavsiye ederim. Arada canlı yem de verebilirsin. Kabızlık için de kabukları soyulmuş bezelye yedir.
@ozh4430
@ozh4430 2 жыл бұрын
Cem abi selam. Benim balığım birkaç gündür daha önceden tek seferde yutabildiği yemi yutamıyor. Bir kaç kez yutup ağzından çıkardıktan sonra yiyebiliyor ve dışkısı beyaz. İç parazit olabilir mi acaba? Önceden yutabildiği lokmayı şimdi yutamaması iç parazit belirtisi mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıklar 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı balıklar, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@ozh4430
@ozh4430 2 жыл бұрын
Teşekkürler cem bey fakat sorunun hangisi olduğunu nasıl anlayacağım? İç parazitse ne önerirsiniz sarımsaklı yem tek başına yeterli olur mu? Flagyl kullanayım mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Eğer kullanmayı biliyorsan kullanabilirsin. İç parazit varsa, dışkısı şeffaf ve beyazımsı olur. Balık halsiz düşer, karın çökmesi olur. Sarımsaklı yem veya kabak çekirdeği içi de olabilir.
@berkcakr6132
@berkcakr6132 Жыл бұрын
Balığım birkac gündür yan yatıyor. Halsiz. Yemi yiyemiyor. Ic parazitmidir. Akvaryum içinde beyaz pamuk ipliği gibi şeyler gördüm. Napmam lazım?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen balıklar muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı balıklar neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balıklar, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Balıklar kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@ufuk85213
@ufuk85213 3 жыл бұрын
Abi benim green terror var disardan solcan atim öldürüdü ama yemedi o gün den belli uzun beyaz diski cikartiyor ve yem yemiyor bu parasit mi eger parasitse tam olarak ne yapmaliyim ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Parazit gibi duruyor. Bunun tedavisi için en bilinen yöntem, verdiğin yemi sarımsaklı su ile karıştırıp vermek. Bu konu ile ilgili bir videom var onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/j2icoqeXjcl2n6M
@kitttttt
@kitttttt 3 жыл бұрын
Merhaba sarı prensen balık yem yemiyor ve üzerinde bazı bölgelerde kahverengi lekeler var üç gündür durum bu nasıl cozebiliriz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@kitttttt
@kitttttt 3 жыл бұрын
@@CemCelikel cvp için tşkler aksine büyük bir akvaryumda bir tane balık var su değişimi yaptım %80 su değişimi yaptım birşey daha yaptım onu şimdi demiyim bakıp yapanlar olabilir baska balıkta sıkıntı olabilir Allah'a şükür balığı kurtardım şuan iyi masallahi var ilginiz için sağolun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kafana bir şey takılırsa, yazarsın.. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@cagataykaraman
@cagataykaraman 4 жыл бұрын
İpliksi uzun dışkılama var ve kuyruğunda ve sırt yüzgeci de birer tane olmak üzere toplam 2 tane beyaz , tuz tanesi büyüklüğünde leke var iç parazit olabilirmi ve ya bir deri hastalığı columnaris gibi bişey olabilirmi yardımcı olursanız memnun olurum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu ipliksi dışkı genelde zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. Balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz. Balıklar kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balığın yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya vücuduna yapışabilir.
@cagataykaraman
@cagataykaraman 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Allah razı olsun hocam ilginizden ve hızınızdan dolayı.iyi çalışmalar.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
@enesakbal3142
@enesakbal3142 3 жыл бұрын
Abi bana arkadaşım moli hediye etti metilen mavide 1 saat bekledi birşey olurmu acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Metilen mavisi yüzünden zehirlenebilir.
@ziyanagizade552
@ziyanagizade552 6 жыл бұрын
Selam Abi trapheuslara maden suyu verirsem zarar görürler mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Maden suyu gazı alınmak suretiyle, ph ı düşürür ve suyu sertleştirir. Benim bildiğim ikola lar ph ı yüksek sever. Bence koymamanda fayda var derim.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Bu su kimyasını oluşturmak Tropheus'ların sağlıklı bir şekilde yaşamasını ve üremelerini sağlayacaktır. Eğer pH değeri 7.5 nin altına iner ise Tropheus'larınızın hastalanması kolaylaşır, üremeleri imkansız hale gelir ve bir süre sonra stresse girerek bloat'a yakalanması söz konusu olur. pH 6.5 indiğinde ise kısa bir sürede ölmelerine yol açmaktadır. Suyunuz asidik bir yapıda ise değeri yavaş yavaş pH 8.0 ve üzerine çıkarmalısınız. Bunu yapmak için tuz kullanmanız gerekmektedir bu tuzlar sofra tuzu değildir, ekleyeceğiniz tuza basit bir örnek vermek gerekirse deniz akvaryumlarında kullanılan tuzlar bile kullananılabilir ama bunu yapar iken tuzu akvaryuma eklemeden önce eritip daha sonra akvaryuma eklemek. Ekleyeceğiniz tuz miktarı suyun iletkenliğne göre değişir. Deniz tuzu kullandığınızda pH'ın 8.3 çıkmasını sağlayacaktır bu da Tropheus'lar için yeterli olacaktır. Suyun çok tuzlu olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Suyunuz asidik ise sadece tuz ekleyin, yada suyunuz sert ama yeterli pH derecesinde değil ise Sodyum bikarbonat (Na/NaHCO) ekleyin. Sorun yaşamamak için pH'ı 9.5 üzerine çıkarmayın.
@aminmmmdli4146
@aminmmmdli4146 5 жыл бұрын
Selam abi flagly aldim nasil kulanicam akvaryum 160l karantina akvaryumu yok
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
eğer her hangi bir ilacı balıkların akvaryumunda kullanırsan, balıklarının hepsini riske atarsın. İlaç akvaryumunda ki bütün bakterileri öldürme ihtimalin çok yüksek. Eğer bakteriler ölürse, balıkların da çok kısa bir süresonra ölür. Eğer ilaç kullanacaksan, karantina akvaryumunda, sadece hasta olan balığın için kullan. Karantina akvaryumun yoksa, hasta olan balığı bir kavanoza koy, içine de hava taşı ile hava ver. Suyunu da30 derecede tut.
@selingurgur8458
@selingurgur8458 2 жыл бұрын
Merhaba, 8 litrede bir tane japonum var. İştahı ve hareketi gayet normal. Tuz ile tedavi etmeye çalıştım ancak bi pet shop çalışanı iç parazittir dedi. Tuz tedavisine devam etmeli miyim? Ne yapmam gerekir?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz. Tuz tedavisine gerek yok.
@analayan
@analayan 4 жыл бұрын
Benim balıklarında köyü lekeler var bilgisi ve nasıl iyileşeceğini bilen varsa söyleyebilirdi çok koyu benekler var
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yardımcı olacak arkadaşlar, buradan yazabilir.
@akvaristhobi1830
@akvaristhobi1830 2 жыл бұрын
Benimde leopar vatozumda uzun beyaz dışkılama var sebebi nedir hafif şeffaflık ta gözüküyor
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. Balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@nazlibakan118
@nazlibakan118 3 жыл бұрын
Mrb . Çok faydalı bir video olmuş. Benim 3 balığımda video nin basında görülen veya 2.13 de görülen balık gibi dışkısını yapıyor. Beyaz ama şeffaf değil. Uzun. Karantina ya aldim önleri acaba iç parazit mi. Yemek yiyorlar çok istahlılar. Sera bacs tab başladım. Yardımcı olabilir misiniz.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@nazlibakan118
@nazlibakan118 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@nazlibakan118
@nazlibakan118 3 жыл бұрын
@@CemCelikel aboneyim zaten 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler 👏🙏👍🏻
@kukreyenmotivasyon8042
@kukreyenmotivasyon8042 Жыл бұрын
Aycekirdegi verilir mi hocam
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ay çekirdeği olmaz. Ay çekirdeği yağlı olduğu için balıkların bağırsakları tıkanır.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
Sana zahmet yardımcı olurmusun
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Her zaman olmaya çalışırım tabi ki...
@adlazmdegil6644
@adlazmdegil6644 3 жыл бұрын
abi benim akvaryumda 8 tane balık var 4 tanesi birden ,arada dibe çöküyor hareket etmiyorlar hiç bir iki tane vurunca akvaryuma ,hareket ediyorlar bazen ama çoğunlukla baya sonrasında hareket ediyorlar .Bir de bazen filtrenin kapağının üstünde hareketsiz duruyorlar sadece yandaki yüzgeç solungaç her neyse o hareket ediyor neden acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen balıklar muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı balık neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@adlazmdegil6644
@adlazmdegil6644 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yardımcı olduğun için teşekkürlet abi :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ghostya1066
@ghostya1066 Жыл бұрын
Ic parazit yüzünden bütün ölen balıklar suda parazit sıkıntısı olur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
İç parazit, verdiğin çiğ et yüzünden oluşur ve bu parazitten etkilenen balığı, akvaryumda ki balıklar yemezse, diğer balıkları etkilemez.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
Abi kuralı 2 ile 3 ay arası oldu 1 adet vatoz var 12 adet red bemba yavrusu 2 adet te makrakanta var akvaryum 200 lt suyunu düzenli şekilde değiştiriyorum ama makrakantaları aldıktan sonra başladı balıklar ölmeye 3'çer gün arayla dün 20 lt dinlenmiş su ekledim 15 damla metilen mavisi damlattım ama bu gün 1 tane daha ölmüş sence makrakantalardan dolayı olabilirmi abi bu gün 10 damla daha metilen döktüm ne yapayım abi makrakantalarımı ayırayımmı ayırdıktan sonra ne yapmam gerikir akvaryuma 20 lt kadar su değişimi yapayımmı sana zahmet yardımcı olurmusun.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
Evet aldığım yeri arayıp söyledim geri vericem peki verdikten sonra ne işlem yapmalıyım akvaryumla ilgili abi sana zahmet
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
EN ÖNCE METİLEN MAVİSİ DÖKMEYİ BIRAKMALISIN. akvaryumu öldürüyorsun. balıklar hayli hayli ölür. 2 günde bir yüzde 20 su değişimine devam et. Akvaryumu sakın baştan aşağı temizlemeye kalkma, diğer balıklarında ölür. Anlaşılan makrakantalar hastalıklıymış. Onları başka bir akvaryum varsa oraya koy. akvaryumunda devamlı amonyak kontrolü yapman lazım. Amonyak sıfır yada en fazla 0.5 ppm olması gerekir. Yoksa balıkların ölmeye devam eder. Eğer metilen mavisi atmasaydın, işin daha kolaydı ama şimdi her 2 günde en fazla 3 günde bir su değişimi yapmak zorundasın.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Suyun pH değerlerini ve Su sertliğini de kontrol etmelisin . Tropheus pH : 8,5 - 9,4 Karbonat sertliği kH : 12 - 18 Genel su sertliği gH : 7 - 11 Sıcaklık: 25-28 derece olmalı.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
bunları mutlaka ayarlamalısın yoksa balıkların ölecektir. Sende en zor tür balıktan başlamışsın. Kim dedi sana bu balıkla başla diye. Bak sarı prenses e ,Yunus da olurdu. Bunlar çok daha kolay bakılan balıklar. Musluk suyu ile bakabileceğin balıklar.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
cemil abi çok sağolasın allah razı olsun abi amonyak nerde bulurum nasıl kullanılır su değişimini dediğin gibi yapıcam yarın 30 lt kadar değiştiricem makrakantaları çıkardıktan sonra değiştircem kaya tuzu kullanmam gerikirmi abi
@1guvercinsevdalisi93
@1guvercinsevdalisi93 6 жыл бұрын
Supersin abii
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Sinan yutuber Elimden geldiğince en iyisini vermeye çalışıyorum
@1guvercinsevdalisi93
@1guvercinsevdalisi93 6 жыл бұрын
Cem Celikel abi benim yunuslar ciflesdi ne zaman yavrulari olur bana bi bilgi verirsen sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Yunus yumurtayı zor tutan bi balık ağız yapısı yüzünden balığı mümkün oldukça rahatsız etmemelisin ve akvaryumda onu taciz eden balık varmı yokmu kontrol et 17 gün boyunca yem yemeyecek ve yemi onun önüne atmamaya çalış ki aklı yeme kaymasın ilk defa yumurta alınca dökmesi büyük ihtimaldir ama az bi yavruda alabilirsinm iyice emin ol yeme gelmezse ve ağzında bişeyleri çeviriyorsa almış demektir 17 gün sonra kusturacaksın.
@1guvercinsevdalisi93
@1guvercinsevdalisi93 6 жыл бұрын
Cem Celikel. Tamam abi saol
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Yunuslar ile ilgili bir video çekeceğim yakında, orada a dan z ye yunus balıklarını anlatacağım. İzlersin.
@gulerbahal6691
@gulerbahal6691 3 жыл бұрын
Direk sarımsak versek yerlemi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yemez. Sarımsağın suyunu sıkıp, yediği yemi bu su ile karıştır. Öyle ver.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
Abi akvaryum 200 lt başka 1 adet vatoz var ama makrakantaları aldıktan sonra ölmeye başladılar ne yapmam gerikir akvaryumu kuralı 2 ve 3 ay civarı oldu metilen mavisimi atayım
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Meilen mavisi senin akvaryumda şu ana kadar oluşturduğun az miktarda ki faydalı bakterileri de öldürür. Sakın atma
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Bakteri oluşumun tam oturmadan, çok hassas iki balığı akvaryumuna koymuşsun. Önce bakteri oluşumunu oluşturman gerekirdi. Bence makrakantaları geri verebiliyorsan geri ver, çünkü bemba akvaryumuna olmaz.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Akvaryumun da red bemba kolonisi oluşturman için de çok küçük aslında, en az 2 erkek 8 dişi için 300 litrelik akvaryum tavsiye ederim, 200 litre koloni oluşturmak için küçük.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Yem verirken özellikle Tropheus cikletler için satılan yemleri kullan. Bu balığın yanına gene otçul olan Demosoni olur. Eğer balıklarına et verirsen, Bloat hastalığına yakalanırlar ve tedavi etmen için bezelye vermen gerekir. Bloat hastalığı ile ilgili videomu izle kzbin.info/www/bejne/e6evqGWClpd3iNU orada nasıl vereceğini anlatıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Makrakanta balıklarında bir bakteri de olabilir ve bu bembalara da bulaşmış olabilir. Yeni bir balık almışsan, onu akvaryuma koymadan önce, en az 2 hafta karantina akvaryumuna koymalısın ki, eğer bir hastalık taşıyorlarsa, burada tedavi edebilesin. Bununla ilgili de videolarım var. Vaktin olursa izle. Öncelikle, akvaryumcunun el kitabı adlı bir oynatma listem var kzbin.info/aero/PLSjJ16RUw2CcLMcutSKBYbNK1sh2H8zFs o videoları izle
@FiatEgea1.3Multijet
@FiatEgea1.3Multijet 6 жыл бұрын
Abi benim sarı prensesim tatile gitmeden önce yem yiyordu tatile gittim tatil yemi attım geldiğimde karnı çökmüş yemi alıp geri atiyor ne yapmalıyım
@besanotomatikkapi
@besanotomatikkapi 4 жыл бұрын
Öldüler mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklar ne oldu?
@FiatEgea1.3Multijet
@FiatEgea1.3Multijet 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ne balık kaldıı ne akvaryum abi :D
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yenide başlayacak olursan, bana haber ver. Ona göre ne yapman gerektiğini söylerim. Kolay gelsin.
@ozh4430
@ozh4430 2 жыл бұрын
Benim de bu halde çözüm nedir Cem Bey??
@nhr2410
@nhr2410 2 жыл бұрын
Meraba Cem Abi benim balığım lepistes beyaz dışkısı oluyo son 2 gündür ve çok durgun neden olabilir acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
İki ihtimal var. Ya yetersiz beslenmis ya da iç parazit olmuş. Yetersiz beslendi ise yemi değiştir, canlı yem verebilirsen daha iyi. İç parazit varsa, yemi sarımsak suyu ile karıştırıp yedir.
@nhr2410
@nhr2410 2 жыл бұрын
@@CemCelikel peki normalde sarımsak verebilirmiyiz ayrıca sarımsak tozuda olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yemle karıştırıp verebilirsin.
@nhr2410
@nhr2410 2 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim abi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
Cem abı 350 lt akvaryum var 12 tane melek balığım vardı 7 tanesi öldü mantar hiçbir şey yok karnı şişiyor ölüyor sizce neden olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Eyvallah çok teşekkür ederim ..iç parazit olduğu zamanda karın şişiyor değil mi..... Çünkü balıklarımın hepsi iç parazit olduğunu düşünüyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkı çıkartıyor mu?
@Merakli_Adam
@Merakli_Adam 2 жыл бұрын
@@CemCelikel evet
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
O zaman iç parazit.
@secaflex158
@secaflex158 3 жыл бұрын
Bu kabak cekirdegi hangisi olacak. Bal kabagindaki cig halimi yoksa kuriyemiste satilan halimi ? Hangisini yapmamiz lazim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İkisi de olur. Ancak hazır satılana ulaşmak ve içini çıkarmak daha kolay.
@secaflex158
@secaflex158 3 жыл бұрын
@@CemCelikelcem hocam cevap icin tesekkur ederim . Cikletleriniz cok guzel masallah ,bir kac cesit almak istersem.bana verirmisniz guzel turler varmis .birde o tas falez mi bu kadar guzelini bulamadim bu tasin . Siz nereden aldiniz bunu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Şuanda fazla balık kalmadı elimde, pandemi var diye de üretim de yapmıyorum. Ben falez taşını Antalya'dan almıştım. Tesadüfen yol kenarında bir taş satan mağazadan almıştım. Peyzaj işleri ile uğraşan firmalarda olması lazım. Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@secaflex158
@secaflex158 3 жыл бұрын
@@CemCelikel su turuncu kuyruklu mpanga lardan veremezmisiniz cem. Bey peki onlar cok guzel.ozellikle ..
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Onlardan sadece erkek var. Onları verirsem, bende kalmaz.😔
@alitirozoglu3882
@alitirozoglu3882 3 жыл бұрын
Arkadaşlar dün balıkların suyunu değiştirdik. Bugün çok durgunlar yemek koydum yemediler bile. Bi tane balığımın yüzgeçleri hafif beyaz gibi geldi. Belki de suyun berraklığından olabilir net bişey söyleyemiyorum. Ama çok durgunlar ne yapacağım hiç bilmiyorum. Yardım edin. Önceden cama yaklaşınca kaçarlardı şimdi hiç bişey yapmıyorlar. yaklaşık 1 senedir benimle birlikteler çok korkuyorum onlara bişey olmasından. Kabızlıktan dolayı olabilir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklar, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@alitirozoglu3882
@alitirozoglu3882 3 жыл бұрын
@@CemCelikel kaya tuzunu nasıl koymalıyım bu arada balıklarım japon balığı. Benek gibi değil de saydam gibi böyle çok net betimleyemiyorum. Ilginç çünkü. Ama beyaz benek hastalığı değil önceden yakalanmıştı nasıl göründüğünü biliyorum. Iç parazit belirtileri nelerdir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
O zaman mukus birikmesi gibi bir durum söz konusu. Vücutta beyaz mukus birikmesi aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin. Su iyiyse, büyük olasılıkla bu balığınızda parazit var demektir. Cilt parazitleri, çapa solucanı, japon balığının cildi üzerinde mukus üretmesine sebep olur.
@alitirozoglu3882
@alitirozoglu3882 3 жыл бұрын
@@CemCelikel suyunu cumartesi günü babam değiştirmiş benden habersiz ve akvaryum suyunu full boşaltmış yeni su koymus ondan kaynakli olabilir mi bu hareketsizlikleri
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen ondandır. Çünkü akvaryum suyu bir seferde asla maksimum yüzde 50 den fazla değiştirilmez. Hele hele tamamı hiç değiştirilmez.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
İç parazit olmasa ama yinede sarımsak eklesek yemlerini olur mu? Şüpheleniyorum da. Bir zararı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olmaz. Her zaman verebilirsin. Hatta yeni aldığın yemleri de hemen sarımsaklı su ile karıştırıp, kurutabilir ve yemleri öyle verebilirsin.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel denedim yediremedim maalesef çıkarıyor baloncuklarla beraber. Adeta kusuyor gibi.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balığı bir hafta kadar önce eklemiştim dikatimden kaçmış olabilir kusması. Stres olduğunu varsayip zamana bırakacağım artık. Değişik yemlerle sık su degistirmesiyle idare edeceğiz. Çok üzüyor onu öyle kenarda görmek ama elimden şuanda gelen bu. Çok teşekkürler her zaman yardımlarınız için. Başkalarına da sizi önereceğim 👍👍☺️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
İç parazit olabilir mi bilmiyorum Cook uzun dışkılama var neredeyse balık boyu kadar ve durgunluk var öyle duruyor balık dışkıları beyaza yakın ama yemeleri yerinde camdan yem bile görseler balıklar deri gibi oluyor bu iç parazit olabilir mı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Çok sık besliyorsan, dışkı da uzun olur. İç parazit olabilmesi için çiğ ve sıcak kanlı hayvanların etini yemeleri lazım.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel ustam çok az yemliyorum baktım çok dışkı peş peşe uzun dışkı atıyorlar 1 gün yem vermedim ertesi akşam yem vericem hala bazılarında uzun dışkı var yeme ilgileri iyi en son geçen hafta canlı yem verdim bugün bı sarımsaklı yem yapıp vericem Çarşamba dip çekimi yaptım bugün de yapıcam başka yapacak birşey var mı dir ustam
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@Evcil_hayvanlar. Günde bir defa beslesen yeter. O yem de 3 dk içinde bitmeli. Sık sık su değişimi yap. Bakteriyel döngüyü oluşturmak çok önemli.a
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim ustam eğer iç parazit varsa sadece sarımsaklı yem ve su değişimi yeterli olur mu iyileşmeleri için
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@Evcil_hayvanlar. Video da anlatıyorum. Orada nasıl tedavi edil2ceğini ve doğal tedavi yöntemlerini de anlatıyorum. Videoyu izlerseniz, oradan öğrenebilirsiniz.
@hakansrc7678
@hakansrc7678 6 жыл бұрын
Abi seninle tlf la nasıl görüşürüm
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
buradan yaz, şu anda iş yerindeyim. ben cevap yazarıım sana
@wanqexedit1392
@wanqexedit1392 3 жыл бұрын
abi benim balıklar kabızdı 1 gün yem vermedim sonraki gün 10 dk ıspanak haşladım verdim beyaz bir balığım var karnındaki ıspanak gözüküyor bir pet Shopla ile iletişime geçtim deki " balığın hazımsız olabilir yada iç parazitde olabilir" dedi ne yapmam lazım bu arada 10 Litre Kavaryum 2 Japon Balığı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
@canoki89
@canoki89 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım bezelye yemiyor neden abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Haşla ve küçük parçalara ayırıp vermeyi denedin mi?
@canoki89
@canoki89 3 жыл бұрын
@@CemCelikel evet hocam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Arada vermeye devam et. Japon balığı ise yer.
@mehmetethemkuru4411
@mehmetethemkuru4411 6 жыл бұрын
Kullanmis oldugun taslardan yollama imkanin varmi.. Bulunmus oldugum yerde bulamiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Maalesef yok. Nerede oturuyorsun?
@1guvercinsevdalisi93
@1guvercinsevdalisi93 6 жыл бұрын
Cem Celikel ist kagıthane abi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Hemen Eyüp de var. Bak sana link atıyorum. www.tasdunyasi.com.tr/tr-TR/kirmizi-falez-tasi/3/33/728/866/0/0
@mehmetethemkuru4411
@mehmetethemkuru4411 6 жыл бұрын
Cem Celikel Artvindeyim ayni senin taslardan verdigin sitede bulabiliyomuyum.. Ayrica alicagim taslarin resmini gormem lazim
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Mehmet Ethem Kuru Artvin'de falezler yok mu? Git sahilden al. Her taraf falez kayası.
@samedkoc9237
@samedkoc9237 3 жыл бұрын
abi benim dişi lepistesimin tek gözü yanlardanderisi soyulup önüne gelmiş gibiduruyor 1 e 1 d bırakmıştım o yüzden diye düşünüp ayırdım sence nedendir (başka bi yerden geldim parazit yazıyodu)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@samedkoc9237
@samedkoc9237 3 жыл бұрын
@@CemCelikel su mu emin deilim ama doğal olmayan bir çıkıntı var. peki abi bende ahm nin lepistes yemi varo sence iyimidir bide sarımsak suyu ile yem i karıştırsam iyi gelirmi? cevap verip ilgilendiğin için çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yap.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@samedkoc9237
@samedkoc9237 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum abi oldum da vitamin ve yağ takviyesini nasıl yapabilirim ben biraz acemiyim
@aminmmmdli4146
@aminmmmdli4146 5 жыл бұрын
Amma baliklar sarimsakli yem yiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İç parazite iyi gelir.
@yasinakdemir
@yasinakdemir Жыл бұрын
Kabak çekirdeği çiğ olmalı diye biliyorum değil mi?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kavrulmuş da olur ancak kabak çekirdeği yerine kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye daha çok önerilir.
@yasinakdemir
@yasinakdemir Жыл бұрын
@@CemCelikel onu ilk defa duydum tşkler , ben Metraonidazole içerikli serum alıp yemlere sıkarak veriyorumum , 2 gün oldu bakalım işe yarayacak mı 🤔 yaramazsa doğal yöntem bezelye yada kabak çekirdeği deneyelim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Doğal olduğu için daha çok işe yarayacaktır. Kolay gelsin.
@rizaaydin9325
@rizaaydin9325 5 жыл бұрын
Yunus balıgımın dışkısı seffaf gibi ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Balıklarına son zamnlarda, kırmızı et yada tavuk verdin mi? Eğer verdiysen bundan olabilir, yok vermediysen, verdiğin yemi değiştir.
@rizaaydin9325
@rizaaydin9325 5 жыл бұрын
Tetra dıscus tetra algea pro kullanıyorum@@CemCelikel
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Discus yemi veriyorsun, discus amekan ciklettir ve yunus ile hiç alakası yok. Bence cikletlereözgü bir yem al.
@muhammeddeli6183
@muhammeddeli6183 3 жыл бұрын
Abi balım yem yemior ölecek die korkuyorummmm Nolur yardım ed Nasil tedavi uygulayimmm
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@muhammeddeli6183
@muhammeddeli6183 3 жыл бұрын
Abi hep yukarda yuzuor turuk gibi sıvılar saliyorrr😪
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@muhammeddeli6183
@muhammeddeli6183 3 жыл бұрын
Abi balığa baktim siyah dış ki yapmış ama hiç yem yemedi Kaya tuzu koydum 1 saat durdu ondan sonra temiz suya koydum siyah dışkılar vardii Sence iyi bisemi Iylesiolarmii
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumu büyütmen lazım. Yoksa hep bir şekilde balıklar hastalanacaktır.
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
balığım bu yüzden ölücek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Neden ölecek? Akvaryum kaç litre? kaç balık yaşıyor? Nesi var?
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
@@CemCelikel kurtardım çok üzülmüştüm
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Geçmiş olsun.
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hemen akvaryumdan çıkardım
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
@@CemCelikel suyunu değiştirdim haşlanmış bezelye vardim iyileştirdim
İç Parazit Hastalığı ve Tedavisi
17:30
Hobihanem
Рет қаралды 37 М.
İÇ PARAZİT TEDAVİSİ İÇİN SARIMSAKLI YEM YAPIMI
13:13
ÇAPARİ
Рет қаралды 140 М.
Tom & Jerry !! 😂😂
00:59
Tibo InShape
Рет қаралды 65 МЛН
когда повзрослела // EVA mash
00:40
EVA mash
Рет қаралды 4 МЛН
Became invisible for one day!  #funny #wednesday #memes
00:25
Watch Me
Рет қаралды 51 МЛН
BÜTÜN JAPON BALıK HASTALıKLARı VE TEDAViLERi (2.BÖLÜM)
10:09
Balık hastalıkları ve tedavisi iç parazit dış parazit
17:43
ÖZKA BALIK ÜRETİM
Рет қаралды 19 М.
Balıklarda İç Parazit Hastalığı ve Tedavisi
4:57
Akvaryum Kulübü
Рет қаралды 55 М.
SARIMSAKLI YEM HAZIRLAMA ( SARIMSAK YAĞI İLE HAZIRLAMA MUTLAKA İZLE)
3:06
sarı prenses ve ciklet türleri
Рет қаралды 658
Balıklarda İç Parazit Ve FLAGYL Uygulamasi
5:11
Evren Güngör
Рет қаралды 2,2 М.
parasite in the aquarium, aquarium cleaning
11:43
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 27 М.
Que se passe-t’il dans cette vidéo?
0:38
EQUITOM
Рет қаралды 4,4 МЛН
Chicks are our family. #aidog #aipuppy #cute
0:36
cuteaidog
Рет қаралды 1,8 МЛН
Мята любит мяту?😱
0:48
МЯТНЫЙ
Рет қаралды 476 М.
penyuntikan vitamin pada lembu galak
0:18
Mantri Hewan Togos
Рет қаралды 101 МЛН
У этой рыбы чешуя тверже стали
0:37
Фактифай
Рет қаралды 2,8 МЛН