merhaba akvaryum da mevcut bir balığım vardı geçenlerde akvaryuma yeni bir aslan baş japon balığı aldım ekledim bir süre sonra yeni gelen balık kovalanmaya başladı ilk balık tarafından nasıl önleye bilirim balık için bir sıkıntısı var mı ?
@CemCelikel2 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@yogurt31522 жыл бұрын
@@CemCelikel şuanki akvaryumum 2 balık için uygun boyda gibi ama acaba balık yeni olduğu için mi böyle davranıyor?
@CemCelikel2 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Eğer bundan küçükse, bu davranışı normal.
@mostus64 Жыл бұрын
Cem lepistesler yeni akvaryuma lac günde adapte olur
@CemCelikel Жыл бұрын
Normal şartlarda 2 günde adapte olur. Bu balık sayısına, akvaryum büyüklüğüne ve şu değerlerinin farklılığına göre değişir.
@musaakgun70645 жыл бұрын
selamın aleyküm abi sana bi konuda teşekkür etmek istedim youtubede akvaryumla ilgili bi dünya yayın yapan var ama ne bi soruya cevap veriyolar nede bi geri dönüş yapıyolar resmen kendilerini akvaryumlarını gösteriyolar petsop reklamı yapıyolar milletin akvaryum görmeye degil bilgiye ihtiyacı var bu konuya ozen gosterip soruları cevapladıgın için ve her konuyu ayrı ayrı detaylı anlattıgın için teşekkürler
@CemCelikel5 жыл бұрын
Bir video hazırlamak inan ki çok zor. Her bir video için onlarca saat hatta günler harcadığım oluyor. Amacım sadece bu güne yönelik değil, yıllar sonrası için de faydalanılabilecek videolar yapmak. Sağlığım el verdiğince bu videoları yapmaya devam edeceğim. Umarım faydasını da görürsünüz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
@mustafasakizcioglu91165 жыл бұрын
musa akgun Değerli Hobidaşım Özellikle Özel tür canlı doğuran ciklet türleri kanatlı hayvanlr hakkında Herşeyi eğlenerek kanalımda izleyebilirsin.Senide aramızda görmek isteriz, 2000 aboneye doğru🙏🏻
@schizophrenia38364 ай бұрын
Strese giren balık en başta renklerini sergileyemez derisi tuhaf doku ve renkler alır kararma veya solma gibi, saklanır durgunlaşır ağzını açıp kapayarak sık nefes alıp verir. Ancak bu stres işini bir türlü çözemedim bazen balığı kendi suyuyla başka bir akvaryuma kısa süreliğine aldığımda bile tuhaflaşıyorlar ve bu noktadan sonra bir türlü daha geri dönen balık görmedim illa ki ölüyorlar. Birde önemli bir not bir balık strese girip tuhaflaştığında diğer balıklar bunu hemen sezip o balığa vurmaya başlıyorlar ve balık dahada fazla strese girip yaralanıp ölüyor.
@bilgekeskin2051 Жыл бұрын
Su üstünde sabit duran balık için ne yapabilirim stres belirtisi mi ?
@CemCelikel Жыл бұрын
Nefes almakta zorlanıyor demektir. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyorlar. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@alikemal18322 жыл бұрын
Hocam benim akvaryumda çöpçü panda sürekli camda yukarı aşşa çıkıp iniyor 2 gündür neden olabilir lepistes yavruları var akvaryumda 10 tane 1 elma salyangozu bir de leopar vatoz var
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumda biriken nitrit ve amonyak zamanla akvaryumun dibine çöker ve bu da özellikle dip balıklarının nefes amasını zorlaştırır. Bu yüzden de akvaryum üzerine çıkıp, normal atmosferik oksijeni solumaya çalışır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Bir ya da 2 yem verme daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@alikemal18322 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam akvaryum 65 litre lepistesler 2 cm 10 adaet yani akvaryumda balık görmek için bile uğraşman gerekiyor kalabalık bir durum yok fakat çöpçü arkadaş stres içerisinde sürekli camda yukarı aşşağı dönüyor su üzerine çıkıp nefes almıyor su değişimlerini zaten o şekilde yapıyorum stresinin sebebeini anlayamadım 3-4 gündür böyle ama daha az yapmaya başladı bu hareketi akvaaryum değişimi yaptım 10 gün önce ondan olabilir diye düşündüm ama değişim sonrası 2 gün birşey yoktu sonra yapmaya başladı değişimi de 30 litre akvaryumdan yaptım ve 25 litresini 65 litrelik yeni akvaryuma döktüm eski 30 litreyi kaldırdım yani yüzde 5 0oranında bir aşılama yapmıştım zaten fakat yeni 65 litrede kum yok mosssları da çıkardım sanırım saklanmaya bir yer bulamadığından oluyor olabilir mi ?
@CemCelikel2 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@dubistfertigcool2 жыл бұрын
Öncelikle merhaba bir balık aldım hamile ve hem cama vuruyor fazla yemek yemiyor ne yapabilirim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Balığın türü nedir? Yeni akvaryuma gelen balıkla da yem yememe durumu görülür.
@dubistfertigcool2 жыл бұрын
@@CemCelikel Lepistes
@CemCelikel2 жыл бұрын
Sağlıklı lepistes balığı her zaman verilen yemi yiyecektir, eğer yemiyorsa bir sorun var demektir. Akvaryuma yeni gelen lepistes balığı, yeni yerine alışana kadar yem yemediği olur. Bu dönem içerisinde saklanacak ve çevresine alışıp, kendini güvende hissettiği an, yem yemeye başlayacaktır. Devamlı aynı yemi yerlerse, bazen bu yemi yemeyi reddebilir, yem bayatsa, yemeyebilir. Lepistes balığınız stres altındaysa, yem yemez. Bu stresin nedenleri, Akvaryum sıcaklığının çok soğuk ya da sıcak olması, akvaryuma gelen yeni akvaryum balıkları, akvaryum su değerlerinin bozuk olması, balığın hasta olması gibi sebeplerdir. Ayrıca aşırı yemlemek de balıkların yem yememesine neden olur. Unutmayın arkadaşlar, her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Verdiğiniz yem eğer 3 dk içerisinde bitmiyorsa fazladır.
@dubistfertigcool2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler ama kendi yemlerini yemiyorlar ve japon balığının yemini yiyiorlar
@CemCelikel2 жыл бұрын
Yeni aldıysan balıkları, ilk bir kaç gün yem yemeyebilirler. Daha sonra alışınca, yem yemeye tekrar başlayacaklardır.
@Ciklet_akvaryumu Жыл бұрын
Abi yeni aldığım ciklet balıklarım suyun yüzünde sürekli inmiyor aşağıya neden bilmiyorum ya sana ulaşabileceğim bi yer varmı bilgi almam lazım lütfen 🙏
@CemCelikel Жыл бұрын
Cepten ara 0532-443 16 92
@burakege10924 жыл бұрын
15 tane balığım var dün koydum akvaryuma sürekli camın köşesine gelip yukarı aşağı yapıyolar neden acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@ferruxhaciyev7475 жыл бұрын
👍👍👍👍vidyo güzel oldu
@CemCelikel5 жыл бұрын
Eyvallah :)
@atmaca_fan1936 Жыл бұрын
Abi balığım cama doğru yaklaşıyo sağ sol yapıyo stres varmı
@CemCelikel Жыл бұрын
Cama vuruyor mu? Yoksa sadece seni mi izliyor?
@atmaca_fan1936 Жыл бұрын
@@CemCelikel cama yüzüni dayıyor gibi abı
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç tane balık var?
@atmaca_fan1936 Жыл бұрын
@@CemCelikel 8 lt 2 yavru Japon balığı
@CemCelikel Жыл бұрын
8 litrede değil japon balığı, hiç bir balık beslenmez. Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek ki 2 japon balığı için en az 60 litre olmalı. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@jayrox87492 жыл бұрын
Merhaba abi benim akvaryumumda 2 tane koi balığı var 10cm civarı akvaryuma yaklaşınca aşırı stresleniyolar duvardan duvara vuruyorlar kendilerini sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum çok küçük.
@jayrox87492 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum 65 cm abi
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum Koi balığı için çok küçük. En az 200 litrelik bir akvaryumun olmalı.
@abcdef18212 жыл бұрын
Motorun arkasına saklanıyor sürekli neden olabilir bi şeyde yemiyor ne yapabilirim ki
@CemCelikel2 жыл бұрын
Balığı yeni mi aldın? Balığın türü nedir?
@mesutesengul91655 жыл бұрын
Abi merhaba sarı prenses ağzına yavru aldıktan ortalama kaç gün sonra kusturulur
@CemCelikel5 жыл бұрын
15-18 günde kusturulur. 21-25 gün arasında da kendi kusar.
@mesutesengul91655 жыл бұрын
@@CemCelikel peki abi 15inci gün kusturunca kuluçka makinesine almaya gerek var mı
@CemCelikel5 жыл бұрын
@@mesutesengul9165 15 günden sonra kuluçka makinesine gerek yok.
@halimkoza71523 жыл бұрын
selamünaleyküm hayırlı geceler 2 gün önce 10 adet 5e 5d lapistes aldım akvaryumum özel yapım 65 litre içinde 1 adet saatte 200 litre devirdaim yapan sünger filtrem var suyu ozmoz suyu kullandım 1 adet içinde yapay çiçek var ama baliklarim bugün 8 tanesi su üstünde birbirine çok yakın bi şekilde duruyor ikisi de dipde çok yavaş hareketlerle yatıyor yem atıyorum yiyorlar sebebi ve kurtuluşum ne olabilir fikirlerinize ihtiyacım var
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@therapistslibrary31803 жыл бұрын
abi selam balığım v şeklinde dipte yatıyor dünden beri ölecek diye ayırdım ama can çekişiyor gibi hala geç değilse ne yapmam lazım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@therapistslibrary31803 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@1PyhaaxSkywalker61662 жыл бұрын
abi benim vail tail betamın ısıtıcısı pipo filtresi vb var tek başına yaşıyor zaten 45 lt bir akvaryumda ve nedensizce tüylerini açıyor her gün en az 5 6 defa tüylerini açtığını görüyorum dişi etkilese diyin yanındaki akvaryumda beta türü yok başka bir balık mı var deseniz o da yok ama niyeyse gereksiz yere stres olup tüylerini açıyor. tüy erimesi vb filanda yok. Abi biliyorsan neden olduğunu ve çözümünü söyler misin. akvaryumun 2 sağı ve solundada aynaya benzer şeyler var onlardan kendisini mi görüyor diye sanıyorum ama en çokda oralarda duruyor.edit : biraz uzağında japon akvaryumum var ondanda olabilir mi diyorum ama henüz anlamış değilim ama direk olarak yanında akvaryum yok
@CemCelikel2 жыл бұрын
Beta balığı kendini aynada gördüğü zaman böyle kanat ve kuyruğunu açar. Bu normal. Ayrıca balık sürekli hareketsiz kalırsa da arada gerinmek için, böyle yapar. Sorun yok.
@1PyhaaxSkywalker61662 жыл бұрын
@@CemCelikel tamadır abi teşekkürler :)
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@adnanisler84838 ай бұрын
Hocam balığım tek yasiyor strese girermi balik alayimmi
@CemCelikel8 ай бұрын
Sen ilgilenirsen girmez. Hatta tek bakmak balığa ve sana daha iyi gelecektir. Arkaşı Sen olursun.
@adnanisler84838 ай бұрын
@@CemCelikel akvaryum küçük acaba stres mi oluyor en iyi yemlerden aldığım halde yemiyor hocam
@CemCelikel8 ай бұрын
Hangi balığa bakıyorsun?
@adnanisler84838 ай бұрын
@@CemCelikel bebek yüz denilen hocam orta boy kırmızı renk
@CemCelikel8 ай бұрын
Aslan Baş japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Aslan Baş japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 Aslan Baş japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@keremyolcu6392 Жыл бұрын
Abi benim baliklarim pipo filtreyi açtığımda direk strese giriyor kapattigimda bitiyor ve normal hale dönüyorlar yada ışığı açtığımda stresi giriyor kapattigimda yine strese giriyorlar bi süre sonra gidiyor bundan sonrada yemliyorum onda strese çok girmiyorlar bir balık zipliyor diğerleride strese giriyor sonra geçiyor yemlerinide yiyorlar onda bir sıkıntı yok baliklarim lepistes yavrusu iyi günler
@CemCelikel Жыл бұрын
Muhtemelen filtre, akvaryum için büyük.
@keremyolcu6392 Жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler filtreyi de yeni almıştım 2 gün oldu o günden beri strestelerdi şimdi düzeldiler tekrardan teşekkür ederim
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@betulbyt5 жыл бұрын
Merhaba balık beslemeye yeni başladim kucuk bir akvaryumum var icin de 2 tane japon baligim var akvaryum temizlensin ve hava versin diyr kucuk bir ic filtre aldim ancak sesten uyuyamiyorum geceleri filtreyi kapatirsam bir sorun olur mu?
@CemCelikel5 жыл бұрын
Sorun olur. Filtrenin havasını geceleri kısarsın. Böylece akvaryumda ki ses azalır.
@ferhatcengiz25175 жыл бұрын
Stres aşırı durgunluk yem yememe ve gözde kararmaya sebep olur mu?(balık lepistes)
@CemCelikel5 жыл бұрын
Stres balıkların ölmesine sebep, en etken durumlardandır. Strese giren balıkta her türlü tepkiyi görebilirsin. Bu saydıkların da dahil.
@muhammeterdogan10392 жыл бұрын
Selamın aleyküm abi bende 2.50 boyunda akvaryum var içinde 11 adet yavru Pirana var ve vahşi balıklarla yaşayan büyük birtane çöpçü balığı var vatozlar var sadece çöpçü köşelerde ısıtıcı gibi eşyaların arkasında duruyor sürekli hiç yüzmuyor neden bı yardımcı olabilirmisjn
@CemCelikel2 жыл бұрын
Çöpçü balıkları sosyal balıklardır. En az 5 adet olması gerekir. Eğer yanına 4 adet daha alırsan, hareketlenecektir.
@elifnisaarslan8422 жыл бұрын
Abi teleskop balığım normalden hızlı yüzmeye başladı bi yukarı bi aşağı akvaryumu uçtan uca geziyor sürekli bir sorun mu var acaba akvaryumdan dışarı çıkar gibi yapıyor
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Bu gibi hızlı yüzeme sebebinin başında, akvaryum suyunun bozulmasını söyleyebilirim. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@elifnisaarslan8422 жыл бұрын
@@CemCelikel cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 4 litrelik dikdörtgen akvaryumda 1 tane teleskop bakıyoruz satın su koyuyoruz suyunu da
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mynameismustafa37105 жыл бұрын
Öncelikle selamün aleyküm Abi benim 1 çift sarı prensesim var dişi olanın rengi beyazlaşmaya başladı ve suyun üstüne çıkıp kafasını yukarı kaldırıp bekliyor ne yapmam gerekiyor ve yanında lepistes var aynı akvaryumda lütfen yardım et abi
@CemCelikel5 жыл бұрын
Lepistes ile ciklet yan yana olmaz.
@mynameismustafa37105 жыл бұрын
@@CemCelikel sağol abi allah razı olsun Yani lepistesleri ayırsam olurmu
@CemCelikel5 жыл бұрын
Balık strese girmiş. Muhtemelen akvaryumda amonyak fazlalığı var.
@CemCelikel5 жыл бұрын
Ayırmanda fayda var.
@mynameismustafa37105 жыл бұрын
@@CemCelikel sağol abi allah razı olsun
@hayvanlaralembalikvekedi98074 жыл бұрын
Abi 2 tane pangsus köpekbaligim var 2 tanede 2 vatoz var kopekbaligim biri dekor arkasinda yüzüyor yeni basladi nadir cikiyor ama digeri yuzuyor neden olabilir
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum küçük geliyorsa, strese girmiş olabilir.
@hayvanlaralembalikvekedi98074 жыл бұрын
Ama sabah böyle birşwy yoktu ve aky 60 lt
@hayvanlaralembalikvekedi98074 жыл бұрын
Abi o zaman ne yapmam gerekir
@CemCelikel4 жыл бұрын
60 litre çok küçük bir akvaryum. Bu pengasus balıklarının boyu 100-130 cm olur ve 3000 (Üç Bin) litrede yaşar. Bu kadar küçük akvaryuma koyunca haliyle de bu gibi durumlar baş gösterir. Ayrıca bu balık ayda 2-3 cm boy atar.
@hayvanlaralembalikvekedi98074 жыл бұрын
Cem Abi o baligim artik öyle yapmiyor ama akynin ustune cikip yuzuyor ama nefes almaya calismiyor neden olabilr Filitre ic var hava motor var isitici var isik var hava tasi var ne olabilie
@chema87824 жыл бұрын
Merhaba benim balığımın ağzı 0 şeklinde açık ve 3 gündür bişey yemiyor. Boğazında ve solungacında herhangi bir nesne yok. Ne olmuş olabilir?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bazen japon balığı, akvaryumun dibinde yiyecek ararken ağzına bir parça çakıl takılabilir. Genelde japon balığı ağzına takılan bu taşı veya parçayı bir gün içinde kendi başına çalıştırabilir, ancak bu süre zarfında ağızları “dışarı” pozisyonunda yüzecek ve oldukça garip görünecektir. Herhangi bir iyileşme olmadan 24 saat geçtiyse, artık japon balığı için bu nesne çıkarılmalıdır. Japon balığı bir elde cımbızla hafifçe tutun. Çenenin altına hafifçe bastırın, daha sonra bu parçayı çok hassas bir şekilde çıkarmak için cımbız kullanın. Bazı durumlarda, japon balığı ağzı içinde çakıl olmadan açık kalabilir. Ağız kendi başına tekrar yerine takılabilir, daha sonra balık ağzını bir sonraki açışında sıkışmış pozisyonuna dönebilir. Bu daha nadir bir durumdur, ancak bu durum uzun süre devam ederse, japon balığı bodurluk ve orantısız büyüme ile karşı karşıya kalır.
@Erkanaslanturkd3 жыл бұрын
1 haftalık baliklarim sarı prenses 2.gununde dekorasyon düzeni yaptım ve 5 gündür korkarak yaşıyorlar ayağa kalktigimda bile taşlara saklanıyorlar ne yapmaliyim hepsine de uygun yer yaptım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yeni akvaryuma gelen balıklar ortama alışana kadar böyle davranmaları normal. Akvaryuma ve diğer balıklara alışınca, tekrar normale dönecektir.
@Crazygamespubg3 жыл бұрын
Benin balığım camda yukarı aşağı gidiyo neden
@CemCelikel3 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@Crazygamespubg3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama balıklarım bezelye yemiyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
Diğer yemleri verirken arada karışık halde ver.
@Car.eccentric10 ай бұрын
abim benim balığımın bir gözü siyah ve az yem yiyor ve çok az yukarı çıkıyor bu balıkın ölmemesi için ne yapmalıyım veya gözü geçermi lütfen yanıt ver balıkçıdan aldım bugün ilk günlerde böyle şeyler olurmu lütfen yanıt ver
@CemCelikel9 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Car.eccentric9 ай бұрын
@@CemCelikel abi akvaryumumda sadece 5 balık besliyorum hepside küçük japon
@CemCelikel9 ай бұрын
Balığın gözünü mantar önleyici antibiyotik temizlemen gerekir. ayrıca bilmelisin ki Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@Car.eccentric9 ай бұрын
@@CemCelikel abi benimkiler 3cm falan çok küçük
@CemCelikel9 ай бұрын
Buna rağmen balıklar hastalanıyor. Demek ki akvaryum yeterli gelmiyor. Sen dediğim gibi su değişimi yap, yemi ona göre ver ve asla akvaryum dibinde atık bırakma. En azından daha büyük bir akvaryuma geçene kadar.
@ahmetuzumcu85503 жыл бұрын
Merhaba Cem Bey size bir sorum olacak. Benim 250 lt akvaryumum var. İçinde Moss,elodea ve 2 çeşit daha bitkim var. Dış filtrem ve hava motorum mevcut ve sürekli çalışır. Haftada 50 lt dip çekimi yapmaktayım. Ama benim tankımda çöpçü balığı garrarufa ve vatoz balığı gibi dip balıklarım malesef yaşamıyor. Tankımda neon tetra, gün ışığı Terra, flame tetra, ve daniolar Var. Bir türlü çözemedim bu sorunu ve size sormak istedim. Saygılarımla
@CemCelikel3 жыл бұрын
Tuz atıyor musun akvaryuma?
@ahmetuzumcu85503 жыл бұрын
@@CemCelikel yok tuz atmıyorum.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Nitratdan da olabilir. Nitrat seviyesi çok hızlı artıyorsa, dibe çöker. Akvaryumda yeterli bakteriyel filtrasyon seviyesi de yoksa, bu nitrat dip balıklarını hasta edebilir. Su değişimi bile bunu engelleyemiyorsa, balık sayısı da fazla olabilir.
@ahmetuzumcu85503 жыл бұрын
Teşekkür ederim, tekrar kontrol edeyim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gurcankulaksz34225 жыл бұрын
Abi benim balıhım yaklaşık 3 yıl yasadı ve konazdaydı simdi büyük akvaryum aldım ve icine 2 tane balık koyacağım 3 yıl yasayan balıkların Baska balık gelince ölürlermi stres yaparlarmı
@CemCelikel5 жыл бұрын
Yanlarına koyacağın balığın türü ve büyüklüğüne göre değişir.
@dilrubayalcnoz58524 жыл бұрын
Sarı prensesim yem yemiyor tek başına fanusta bakıyorum 10 aydır. Yemi de ona uygun ama ağzına yemi alıp geri fırlatıyor ne yapmalıyım?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sağlıklı Sarı Prenses balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, Sarı Prenses balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir. Stresin büyük sebebi de fanusun artık balığa küçük gelmesi. Bu balığı en az 60 litrelik bir akvaryuma almalısın.
@melek23043 жыл бұрын
Abi selam . 4 aydır benimle olan bir japon balığım var . İki gündür yemek yemiyor , dipte duruyor , solgun biraz . Fanusta . En son şu degisimide fanhsun içinde tasalri vardı ama şimdi koymuyorum ondan olabilirmi ? Ve masamın ustunde duruyor ders calima lamabam var sürekli yanık duruyo o da neden olabilrimi . Yemini 4 aydır çok severek yiyor . Sadece iki gündür yemiyo
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@melek23043 жыл бұрын
@@CemCelikel bir tane balık var fanusta . Balığım kucsık zaten
@CemCelikel3 жыл бұрын
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@melek23043 жыл бұрын
@@CemCelikel şuan karşımda . Arasıra hızlıca yuzuyo sonra dibe gidoyo . Sabah yemek yemdedi dün akasmada yemedi . Baklamim bugün akşam yiycekmi . Yemesse zorliyimi . Yoksa meyve sebze mi veriyim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@deryataan4 жыл бұрын
Lepistes balığım dipte hareketsiz duruyor, arada bir hareket edip geri dibe iniyor. Yem attığımda yemi yiyor geri inip hareketsiz duruyor nedeni nedir? Yardımcı olabilir misiniz?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen lepistes balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı lepistes balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiştir ve düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Akvaryum suyunu 2 günde bir yüzde 30 kadar değiştir. Günde sadece 1 kere yem ver ve verdiğin yem 3 dk içerisinde bitecek kadar olsun. Yenmemiş yem ve atıkları akvaryumda bırakma. Akvaryumun da en az 40 litre olsun.
@deryataan4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok çok teşekkür ederim bir sorum daha var yanıtlarsanız çok sevinirim. Lepistes balıklarım solungaçlarını dekorasyonlara sürtüyor ve bir balığımın rengi soldu ama yem yiyorlar. Araştırdığım kadarıyla solungaç parazitleri var ve durumu akvaryumcuya anlattım metilen mavisi kullanmamı söyledi, akvaryuma metilen mavisi kullandım bugün ikinci gün ama bir değişiklik görmedim devam ediyorlar sürtünmeye suya tuz da attım başka ne yapabilirim iyileşmeleri için ölecekler diye korkuyorum
@CemCelikel4 жыл бұрын
Metilen mavisi ana akvaryumda kullanılmaz. Faydalı bakterileri öldürüsün. Faydalı bakteriler, akvaryum suyunu dengeler. Amonyak ve nitrit gibi zehirli maddeleri Nitrart gibi çok daha az zehirli bir maddeye dönüştürür. Bu nitratı da arada su değişimi ile atarsın. Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen kuma sürtünür. Balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@arslanbule4681 Жыл бұрын
@@CemCelikelİyileşmesi için ne yapmam gerekiyor şuan benim japonya öyle.
@furkanyavuz98304 жыл бұрын
Acaba stresten ölürmü kapının yanında akvaryumum var bide akıntıdan ölürmü acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu iki sebepten dolayı da balıklar ölür. Ama bazı balıklar pengasus gibi, akıntıyı severler. Ama japon balığı gibi balıklar sevmez.
Tabi ki verilmeli. Ama ana akvaryumda, başka balıklar da varsa, özellikle verilmesine gerek yok.
@jadolivefutbol17175 жыл бұрын
Abi bir japon birde teleskop balığım var ikisini ayırdım ilk japon çok durgunlaştı daha sonra sürekli yüzmeye başladı bi o yana bir bu yana gidiyor bir sıkıntı varmıdır?
@CemCelikel5 жыл бұрын
Yeni yerine alışmaya çalışıyordur.
@jadolivefutbol17175 жыл бұрын
@@CemCelikel saolun
@betul1782 жыл бұрын
Merhaba, 1 yıldır beslediğimiz japon balığı son iki haftadır kayasına saklanıyor. Yemek saatlerinde çıkıp yemek bekliyor ve bunun dışında da ara ara çıkıyor. Ancak günün geri kalan zamanında daima kayanın içinde saklanıyor. Sağlıklı görünüyor, iştahında sorun yok. Davranışının sebebini anlayamadım bir türlü :( Yardımcı olmanız mümkün müdür? Akvaryumda ısıtıcı, hava motoru mevcut. 20 lt kare akvaryumda 1 adet balık yaşıyor.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Balığın büyüyor ve artık 20 litre akvaryum ona yetmiyor, strese giriyor.
@mehmetzengin14384 жыл бұрын
Abi acill erkek lepistesler bir camda yukarı assa gidiyo
@CemCelikel4 жыл бұрын
Hangi camda yüzüyorlar?
@mehmetzengin14384 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryumun solunda ısıtıcı ve pipo filtrenin hemen yaninda
@mehmetzengin14384 жыл бұрын
@@CemCelikel yukarı assa surtuyolar
@mehmetzengin14384 жыл бұрын
ikisi de erkek ve yeni
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan lepistes balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@serifeerdil44583 жыл бұрын
Selamün aleyküm Birkaç gün önce japon balığı aldım. Alırken çok fazla bilgim olmadığı için 16 litrelik bir akvaryum aldım bir tanede japon balığı aldım. Balığım bir gündür hızlı hızlı yüzüyor ağzını sisirip duruyor.İnternette stres belirtileri bunlar olduğu yazıyor. Acaba yanliz olduğu için mi diye düşündüm ama akvaryumum küçük onu degistiremem ne yapmalıyım?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balık, amonyak patlaması sonucu strese giriyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen.. Eğer akvaryumu büyütemezsen, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@serifeerdil44583 жыл бұрын
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Akvaryumun filtrasyonu var ama sizin dediğinizden mi onu bilmiyorum. Dediğinizi yapicam şu an 1 gündür beklettigim musluk suyum var ama ağzı açık olarak bekletmemistim onu kullansam olur mu
@serifeerdil44583 жыл бұрын
Japon balığı yerine akvaryuma Beta balığı koysam durum değişir mi 16 litreye uygun olur mu? Bir de şunu merak ediyorum beta baliklari 2-3 sene yaşar diye okudum kaç sene yaşayabilirler?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ağzı geniş ve açık bir kapta bekletmen yeterli. 2 gün olması daha iyi olur ancak balıklar yerli üretim ise, bir gün de yeterli olacaktır.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Tropikal balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/nXW1i4aCm9Kefqc
@emreyuksek29903 жыл бұрын
abi sana bişey sorucam benim dişi moliğim doğum yaptı 3-4 gün sonra yanına yaklaştığı balığa ya kovalıyo vuruyor sürekli yapıyor bunun sebebi nedir?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Dişi balıklar, doğum sonrası böyle stresli bir hal alabilirler. Bir de doğum için yavruluğa aldıysan, burada beklediği süre içinde, akvaryum içerisinde ki statüsünü kaybettiği için agresif de davranıyor olabilir.
@ByMamiBey5 жыл бұрын
Abi 2 tane japon aldım küçük akvaryumun var hiçbirşeyi yok napabilirim
@CemCelikel4 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 95 litredir ve ayrıca, ısıtıcı, filtre ve hava motoru mutlaka olmalıdır.
@fatihxxxxxxx53625 жыл бұрын
sa kg beta nın sağlıklı olduğunu ve dişi erkek ayrımı nasıl yapılır
@CemCelikel5 жыл бұрын
Beta balığı ile ilgili bir video yapmıştım. Onu birizle, eğer hala sorun olursa sorarsın. kzbin.info/www/bejne/nHWthqV5gKyqpK8
@Bahadr-hh7pt4 жыл бұрын
Abi dişi lepistesim doğumdan sonra agresifleşmeye başladı yanına yaklaşan dişi erkek tüm balıklara saldırıyor.Ne yapmam lazım şimdiden allah razı olsun abi.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bir süre ayırabilirsen iyi olur. Sakinleşmesi için. Eğer verebilirsen, canlı yem de ver.
@yusufarasyilmaz91963 жыл бұрын
abi ben 3 ay önce bir betta splends aldım . ilk başlarda her şey iyiydi bir kaç hafta önce betta balığıma kurutulmuş tübifex aldım abi hiç tınmadı . ben aldırış etmedim şu an balığım granül yem bile yemiyor ağzına alıyor ve tükürüyor .hiç biyerde cevabı bulamadım bu arada akvaryum 2 lt dibinde deniz kabukları ve renkli taşlar var ,2 süs bitki bir adet te saklanmak için kabı var. günlük iki adet kırmızı yem veriyordum maalum artık yemiyor balık tek yaşıyor artık boluncuk üretmiyor ve uyuşuk ayrıca biraz soluk renkli 10 günde bir suyunu değişiyorum. AĞBİ LÜTFEN YARDIM ET BALIĞIM İÇİN ENDİŞELENİYORUM
@CemCelikel3 жыл бұрын
Stres, beta balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir. Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu en az 35-40 litreye kadar büyütmen. Eğer büyütemiyorsan, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@selahattinbilir32224 жыл бұрын
Selamlar Üstad. Sizi Severek ilgiyle izliyorum , benim bir sorum olacak. Benim erkek ciklet im var. 60 tane yavru cikletim var. (1,5 ve 2 aylık ) şeritler oluşmaya başladı bu onlardan büyük. Nerdeyse çiftleşme zamanı geldi gibi ona göre dişi yok ondan kaynaklanıyor olabilir mi yada sebebi ne olabilir teşekkür ediyorum.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Cikletin cinsi nedir?
@heinzzkettchup47483 жыл бұрын
Merhaba abi benim akvaryumumdaki motorun arkasına sürekli balıklar giriyor meleğim ve betamı az önce motoru camdan biraz kaldırıp kurtardım ama melek bildiğiniz akvaryumda boşlukta gibi süzülüyor, önceki meleğimde de aynı durum oldu ve öldü bu neden oluyor? bir de beta sürekli saklanıyor gemimin arkasına girip yere falan yatıyor süs bitkilere saklanıyor bunu neden yapıyor? az önce de lambanın arkasındaydı parmağımı getirince biraz uzaklaştı sürekli garip davranıyor normal mi?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Normal değil. Muhtemelen akvaryum küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Bence sık su değişimi yap. Su değişimi yaparken de suyu dipten çekerek ve akvaryumdan yenmemiş yemleri ve organik atıkları atarak yap. Suyu da en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Balıkları günde sadece bir kere yemle. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@heinzzkettchup47483 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim abi. Önerileri uygulayacağım dip temizliği için malzemeleri aldım. meleği dün kaybettim ama beta yaşıyor. Akvaryumun küçük olmadığını düşünüyorum çünkü 65 cm ve toplasan 10 balık falan var. (1 de midye) az önce başka bir melek de öldü ve bence organik atıklardan kaynaklanıyor en yakın zaman temizlik yapacağım öneriniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@heinzzkettchup47483 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi bu sabah uyandığımda betamın kuyruğu yoktu sanırım ölecek su kirliliğinden mi oluyor ki
@CemCelikel3 жыл бұрын
Kuyruk erimesi, su kirliliğinden olur.
@talhadutgun77275 жыл бұрын
Abi yeni yeni akvaryum ile ilgilenmeye başlıyorum senin kanalını gördüm birşeyi çok merak ediyorum amonyak nitrat nitrit ph gibi değerleri nasıl ölçebilirim he birde japon balığım kenara çekilip duruyor dibe de çökmüyor köşeye yapışıp kalıyor su filtresinin yanına yapışıp kalıyor yardımcı olursan sevinirim :)
@CemCelikel5 жыл бұрын
Akvaryumcularda veya internette "Test Kiti" satılır. Onlardan birini alıp, kullanabilirsin. Ben JBL Easy test kullanıyorum.
@talhadutgun77275 жыл бұрын
@@CemCelikel birşey daha yazmıştım çok merak ediyom ölücek diye korkuyorum lütfen cevap verirmisiniz.
@CemCelikel5 жыл бұрын
Ne yazmıştın? Bulamadım...
@talhadutgun77275 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım geçip su filtrseinin arkasına saklanıyor ve diğer balıklarla hiçbir etkileşimde bulunmuyor arada sırada çıkıyo.
@CemCelikel5 жыл бұрын
@@talhadutgun7727 bunun bir çok sebebi olabilir. Balığı gözlemle. Yem yeme durumunu da takip et.
@meralbasal29954 жыл бұрын
auratus dişi balığım rengi durduk yere koyu renk oldu siyah oldu sarılık falan yoktu neden o kadar araştırdım ama bir türlü bulamadım son bir kaç gün de oldu neden yardımcı olun bana lütfennnnnnnnnnn......
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bir balığın renkleri değiştirmesinin ne kadar sürdüğü, baskınlık, beslenme, su koşulları, tank arkadaşları ve en önemlisi başlı başına balığın kendisi de dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Yani öyle durduk yere balık renk değiştirmez. Çok küçük bir ihtimalde, balığın cinsiyet değiştirmesi olabilir ama o da milyonda bir.
@omerfarukisler34334 жыл бұрын
250 litrelik bir akvaryumumda 20 adet sarı prenses bakıyorum odamda yaklaşık 3 aydır odaya biri girince hemen kaçıyorlar kimse yokken güzel bi şekilde yüzüyorlar odada bir hareketlilik olunca hemen saklanıyorlar nedeni nedir nasıl çözebilirim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben 6 senedir besliyorum. Bazen bende bile yapıyorlar. Doğalarında bu var. Daha sık görün onlara. Yem verirken cama tıklat, seni tanısınlar.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu konu ile ilgili bir videom da var. İstersen onu da bir izle. kzbin.info/www/bejne/n6bQfY2wbrqUqMU
@omerfarukisler34334 жыл бұрын
@@CemCelikel tamamdır teşekkür ederim yavruda alamadım hiç bu saklanmalarından dolayı mi 20 adet var 3 ü erkek 17 si dişi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Benim bir tarçın videom var. Onu izledin mi? Üremeyi hızlandırmak için. İlk başta işe yaramıyor gibi ama sonra çok işe yarıyor. En azından bende öyle oldu. Biraz tehlikeli ama eğer tam dediklerimi yaparsan, sorun çıkmıyor. Ama çok dikkatli olmalısın.
@omerfarukisler34334 жыл бұрын
@@CemCelikel biraz önce kullandım abi 250 litre akvaryumum 3 çay kaşığı tarçını sıcak suyla karıştırdım 1 çay bardağı suyu çıktı süzdüm döktüm akvaryuma ekleyeyimmi daha 1 çay bardağı az mi olur
@oyundunyam84834 жыл бұрын
Abi benim japon balığımın üstünde beyazım sı leke veya nokta ya benzer şeyler var ve abi 3 balığım vardı üçünün de rengi soldu rengi azalır gibi oldu sonra 2 japon balığı daha aldım onların da renkleri solmaya başladı ne yapsam düzel te bilirim lütfen cevap ver abi balıklarım ölür diye çok korkuyom
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balıklarının neden renk değiştirdiği ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/hIKrpaCkqZiUeJI
@furkanyavuz98304 жыл бұрын
Peki kafalı yunus ciklet akıntıyı severmi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre? Küçük akvaryumlarda çok akıntı olmamalı.
@mustafaefendioglu10725 жыл бұрын
Selamun aleykum benim dışı lepistes 2 balığım baş aşağı duruyor neden acaba
@CemCelikel5 жыл бұрын
Uyuyor olabilirler. Akvaryum ışığı devamlı açık mı?
@mustafaefendioglu10725 жыл бұрын
@@CemCelikel hayır sadece gece yatana kadar açık duruyor. Balıklarım hamile ustelik
@CemCelikel5 жыл бұрын
Günde kaç defa yem veriyorsun? Çok yem yerse, bazen bağırsaklarında tıkanma olabiliyor. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver. Bağırsakları temizlesin.
@mustafaefendioglu10725 жыл бұрын
@@CemCelikel 3 defa
@CemCelikel5 жыл бұрын
Ben çocukken 300 litrelik Lepistes akvaryumumu arka karanlık balkona koymuştum. Direk güneş almıyordu ama yağmur yağdığı zaman apartman boşluğuna yağmur girerdi. Yağmur suyunun geleceği şekilde koymuştum. İçinde bitki de vardı. Ve 6 ay hiç bir şey yapmadan o akvaryum orada kaldı. Ne yem verdim ne su. İnanır mısın, 6 ay sonra baktığımda balıklar üremiş ve kendi kendine yeter bir haldeydiler. Yani demek istediğim. Bu balık çok dayanıklı, günde 3 defa beslemek çok iyi bir şey değil. Günde sadece gözleri kadar yem yese bu balıklar doyar. Bence yem vermeyi azalt.3 dk içinde yiyebilecekleri kadar yem versen yeter.
@muratzambaksoy98513 жыл бұрын
Abi bende 40 üzeri yavru Lepistes var ve sitrese girdi ama akvaryum büyük ve malesef 1 ayı geçkin akvaryumu temizlemedim çok fazla dışkılamışlar bu amonyak etkisi gösterimi bide akvaryumu temizledim ama birkaç gün dinlenmesi lazım bu sürede başka akvaryumda amonyaklı suda kalıyorlar 2 gün sonra akvaryuma ekliyecem bu sürede bişey olur mu abi lütfen yardımcı olurmusun şimdiden teşekkürler
@CemCelikel3 жыл бұрын
Dediklerinden hiç bir şey anlamadım. Tane tane yazar mısın?
@AzraYılmaz-z2x20 күн бұрын
Abi japon balıgı yemeğini yemiyo napabilirim 1gündür
@CemCelikel19 күн бұрын
Balıkları yeni mi aldın?
@sariprenses87404 жыл бұрын
Selamun aleyküm abi birşey soracaktım dün 4 adet satı prenses aldım benden çok korkuyorlar sürekli kaçıyorlar ne yapmam lazım nolur cevap ver abi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunun bir çok sebebi vardır. Ama yeni akvaryuma gelen balıklar genelde bu sorunu yaşarlar. Ama daha ayrıntılı olarak anlattığım bir video var. İstersen onu izle. kzbin.info/www/bejne/n6bQfY2wbrqUqMU
@emretzen19873 жыл бұрын
Abi S.a bu hobiye başladığımdan beri sizi ilgiyle takip ediyorum.Abi yaklaşık 1 senedir baktığım Japonum var.2 gün evvel yavru diyebileceğimiz boyutta 2 yeni Japon daha aldım.Bu ikisi geldikten sonra benim ilk japonum durgunlaştı.Sürekli kuytulara saklanıyor.Çözümü tedavisi nedir abi. İlk balığım 5~6 cm kadar, yeniler 2~3 cm kadar.Akvaryum 40 lt bu arada .İyi günler
@CemCelikel3 жыл бұрын
Öncelikle balık sana küsmüş olabilir. Çünkü bu balıklar sahibine çok alışır ve diğerlerini kıskanıyor da olabilir. Bu yüzden de böyle davranıyor da olabilir ancak 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 60 litre iken, 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 135 litre iken, sen bu balıkları 40 litrelik akvaryuma koyarsan, su değerlerinin çok daha hızlı bozulmasına neden oluyorsun. Bu yüzden de balıklar hastalanıp, akvaryum dibine de çöker. Bence ya akvaryumu büyüt ya da balıkları geri ver.
@emretzen19873 жыл бұрын
@@CemCelikel İlginiz için çok teşekkürler abi. 💙 Derhal gereğini yapıyorum..Saygılar
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@aysenaz10852 жыл бұрын
Abi japon balığım yalnız kalmasın diye yanına çilli bir japon balık aldik yeni gelen sürekli bizimkisini kovalıyor anlasiyorlar diye seviniyorduk, yeni gelen geldi geleli akvaryum çok feci pisleniyor ve canım eski balığımın derisinde lekelenmeler oluşmuş. Balığım streslenmiş ve en sonunda yeni gelene yem mi olacak, onları ayırmalı mıyım?😔
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@theantskingdom17583 жыл бұрын
Super 👍👍👍
@CemCelikel3 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@sevvaleminoglu10124 жыл бұрын
Vidyo nu bugün gördüm ve balıkları ım da dediğin problemleri çoğu var abi acil ulaş bana bi görüşelim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben hep buradayım..
@sevvaleminoglu10124 жыл бұрын
Adamsın instagram dan yazdım abi tolga.elc1
@CemCelikel4 жыл бұрын
Balığı genelde su değerlerinin bozulması strese sokar. Hangi balığı besliyorsun ve akvaryum kaç litre?
@abdullahyarguci61785 жыл бұрын
Sa abim öncelikle böyle videoları yaptığın için çok tşk ederim.Müsadenle bi sorum olucak tropehus maswa besliyorum karınları şu son bir hafta içinde çöktü bunu strese bağlı olarak düşünoyeum karınlarıno eski haline nasıl getirebilirim şimididen tşk ederim
@CemCelikel5 жыл бұрын
Açlık, yanlış beslenme, soğuk su veya akvaryumun taşınma stresleri veya akvaryumdaki sağlıksız koşullar balıkların hastalanmasına sebep olur. Bir balık hasta olduğunda, çok sayıda bakteri açığa çıkarır, akvaryumda ki diğer balıklar da kısa süre içinde bu hastalığa maruz bırakır. İlk belirtisi balık vücudundan büyük miktarda sıvı boşaltır, Balık genellikle su yüzeyinin hemen altında ileri geri sallanır ve kaçma refleksinden yoksun kalır veya başka bir şekilde onu çok sınırlı bir tepki gösterir. Anüs sık sık iltihaplanır. (....), bağırsak duvarları kabarır ve zamanla erir, bu nedenle şeffaf, camsı bir bağırsak duvarı ortaya çıkarır,böbrek iltihaplanır, karaciğer sarıdan açık kahverengiye döner ve hücreler pul pul dökülür. Karaciğer, safra kesesi, böbrek ve vücut boşluğunda birçok hareketli ve hareketsiz bakteri bulunur. Erken aşamada tedavi mümkündür. Etkilenen balıklar ve hastalıktan şüphelenilenler derhal akvaryumdan alınmalı ve karantina akvaryumunda gözlemlenmelidir. Her 100 litre için 1 gr Metronidazol'u ince bir toz elde etmek için parçalanır, ardından ılık suda eritilir ve karantina akvaryumuna atılır. Ayrıca daha yüksek oksijen seviyeleri için depoya bir hava taşı koymalıyız. Akvaryum, evinizin sakin bir yerinde olmalıdır. Bu işlem üç gün boyunca yapılmalı, daha sonra% 40 su değişimi yapacağız ve daha sonra başka bir tedaviye başlamak için üç veya dört gün daha bekleyeceğiz. ikinci tedavi de yapmalı, çünkü bu, bağırsakta kalabilecek kist olasılığını ortadan kaldıracaktır. Bu kistler tedaviye dirençlidir ve sadece aktif olduklarında yok edilebilirler. İki tedavi arasında mutlaka her gün su değişimlerini yapmalıyız. Son olarak tedavi bittikten sonra da yüzde 40 lık su değişimi yapmanızdır. Bu değişimi 2 gün daha devam edin. En azından bir ay boyunca balıkları karantina akvaryumunda tutabilir, hastalığın tekrar ortaya çıkmaması için her gün dikkatle bakmalısınız. Balık yemeyi reddettiğini görür görmez, tekrar tedaviye başlamalısınız. Tüm bu tedavi sırasında ve sonraki dört hafta boyunca balıkları sadece Spirulina ile besleyin. Ağır vakalarda, ciddi şekilde etkilenen bir balığımız olduğunda, daha güçlü bir tedavi deneyebiliriz: Her 100 litreye 2 gr. Metronidazol ilave edin. Her zaman akvaryumu çok iyi oksijenlendirin. Son olarak, iç organlar için çok tehlikeli olabileceği için Metronidazol kullanmak balıklara , karaciğer ve böbreklere, zarar vereceğinden. İkinci tedaviden sonra, tekrar başlamak için en az bir hafta beklemelisiniz.
@abdullahyarguci61785 жыл бұрын
@@CemCelikel abim Allah senden rwzı olsun rica etsem num paylaşırmıısnız yada beni ararmısınız lütfen gerçekten çok ihtiyavicım war 5438401324
Öncelikle selamünaleyküm abi. Probleme gelecek olursak balıgımiçin akvaryumu büyüttüm. Hava motoru da alıp mon te ettim. ufak fanusta gayet sağlıklı olan hayvan şimdi kocaman akvaryumda dipte duruyor nedeni hakkında bilgi verirsen çok sevinirim. Hayvanı öyle keyifsiz görünce üzülüyorum.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@CemCelikel3 жыл бұрын
Balığın dipte durmasının anlamı, aşırı amonyak birikimi sonucu, balığın şu anda stres yaşaması. Yapman gereken, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Filtre temizliği de kurallara uygun olmalı.
@placebo43932 жыл бұрын
benzer bir sorun yasiyorum akvaryumumu 25 litreden 50 litreye yükselttim japonum butun gün dipte durdu sadece basina gidip cama dokununca ortaya cikiyor yemini de yiyor sadece ilgilenmedigim zamanın tamamında dipte saklanıyor sizin baliginizin durumu ne oldu alışabildi mi
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@huseyinakballi89725 жыл бұрын
Abi aslan baş japon ile black ranchu birlikte yaşar mı Cvp verirsen sevinirim😊😊
@CemCelikel5 жыл бұрын
Yaşarlar.
@sdkctnky4 жыл бұрын
Abi mikrofonun çok kötü, senin gibi bilgili birisinin kayıtlarına stüdyo mikrofonu iyi gider 😊👍
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bilgisayarın kendi mikrofonu. Profesyonel mikrofon için biraz daha takipçi sayısına ihtiyacım var. :)
@sdkctnky4 жыл бұрын
@@CemCelikel Ben müzik tenolojileri ile ilgilendiğim için kötü gelmiş olabilir, tekrardan kusura bakma cem abicim 🙂 birde senin yardımına ihtiyaçım var dün 2 tane japon aldım filtre kum vs kendim ışıklandırma yapmaya çalıştım imkanlarım dahilin de diyeyim akvaryumum 20 litre ( yeni başladığım için çok bilgi sahibi değilim😔) akşamları yanlizca 4 saat ışıklari açıyorum kumlari en az 20 kere yikadım metalin mavisi birde su düzenleyicisi verdi akvaryumcu yaklaşık balıkları akvaryuma lamadan 4 saat beklettim daha once akvaryum suyunu 3 gün dinlerdirmistim akvaryum kuracagım için şimdi sorunum dun hiç sorun olmayan balıklarimda bugün camın kenarina geçip asağı yukarı hizli hareket ediyorlar muhtemelen strese gidirler nasıl kurtarmam gerekiyor bu durumdan ölmelerini istemiyorum.... lütfen yardım et Cem abi çok bilgili birisine benziyorsun...
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla.2 japon balığı için en az 100 litre akvaryum gerekir. Akvaryum küçük olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu strese giriyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğüne uygun bir cins balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Akvaryumunda mutlaka bir pipo filtre olsun. Ayrıca hava motoru ve hava taşı da olsun. Pipo filtrenin süngerlerini haftada bir akvaryumdan aldığın su ile yıkayıp, yerine tak. Süngerlerin çok temiz olmasına gerek yok. Sadece kabasını temizlesen de yeter. Eğer bir gün profesyonel bir mikrofona ihtiyacım olursa, sana danışırım :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Şunu da eklemem lazım. Akvaryumda metilen mavisi sakın kullanma. Eğer balık hastaysa, bu tarz ilaçlar akvaryumun suyunu kendi kendine temizleyen, akvaryumun her yerinde olan ve özellikle filtrelerde ki faydalı bakterileri öldürür. Zaten filtreleri akvaryum suyu ile temizlememizin amacı da bu. Bu bakteriler çünkü normal musluk suyu altında yıkanırsa, ölür.
@sdkctnky4 жыл бұрын
@@CemCelikel Tamam dir ustadım uyarılarını dikkate alacağım, yorumlarının her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. 😊🙏🙏🙏
@paulwalkerr4 жыл бұрын
Akvaryumumda 4 tane orondom var 1 tanesini alalı bir hafta oluyor en küçük balığım kafasını dış filtreye sokmuştu kafası parçalandığı için bakteri öldürücü attık(Babam çok fazla döktü) ve sonra akvaryumun sıcaklığı çok olduğunu farkettim(içine buz atarak 3 derece indirdim) sonra en büyük balığım garip garip şeyler yapmaya başladı akvaryumun sol üstüne giderek hareketsiz duruyordu ilk başta anlamdım sonra strese girdiğini farkettim balığımı stresten çıkartmak için ne yapmalıyım?Cevaplarsanız Sevinirim (akvaryumun ısısı hala 3 derece yüksek ve bakteri ilacını kestim )
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@huseyinakballi7025 жыл бұрын
Sarı prensesleri dışarıda plastik bir havuza japonların yanına koyabilir miyim
@CemCelikel5 жыл бұрын
Olmaz. Japon ile Çiklet bir arada yaşamaz. Çiklet akvaryumunun en az 22-23 derece sıcaklıkta olmalı. Japon balığı 1-2 dereceye kadar yaşar ama çiklet 22 derecenin altına indiği an ölmeye başlar.
@mustafasakizcioglu91165 жыл бұрын
HÜSEYİN AKBALLI Değerli Hobidaşım Özellikle Özel tür canlı doğuran ciklet türleri kanatlı hayvanlr hakkında Herşeyi eğlenerek kanalımda izleyebilirsin.Senide aramızda görmek isteriz, 2000 aboneye doğru🙏🏻
@ByMamiBey5 жыл бұрын
Abi benim 2 japonum var bir erkek bir dişi dişi olan taş yiyor
@CemCelikel5 жыл бұрын
Taş yemiyor. Taşların arasında yem arıyor.
@emineyldz92853 жыл бұрын
Balıklarım beyaz renkte ama arada vücutlarında kalın siyah benekleri oluşuyor yeni balıklar geldi aynı cins bu defa hiç beyaz renge dönmediler ne yapmalıyım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@furkanyavuz98304 жыл бұрын
1 parmak kadar kafalı yunusum var 9 tane akıntıyı severmi kafalı yunus
@CemCelikel4 жыл бұрын
Yunus balıkları büyük akvaryum balıklarıdır. 25-30 cm boya ulaşabilirler. Küçük akvaryumlarda yaşamaları pek olası değildir. Bir süre bakabilirsin ama balıklar büyüdüğü zaman mutlaka büyük bir akvaryuma geçmelisin.
@farukerdol65424 жыл бұрын
3 4 akşam oda da mecburiyetten ışık geceleri yanık kaldı baliklarim bugün durgunlaştı bi tane yunusum bugün öldü bu akşam akvaryumun üstünü çarşafla kapattim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Uykusuz kalınca, strese girmişlerdir.
@farukerdol65424 жыл бұрын
@@CemCelikel aynen dediğin gibi oldu bu akşam ustlerini kapattım inşallah duzelirler