Bart De Wever: 'Belgische status quo is ten koste van onze welvaart'

  Рет қаралды 38,514

N-VA

N-VA

Жыл бұрын

Partijvoorzitter Bart De Wever is te gast in De Afspraak Op Vrijdag op Canvas (3/2/2022) en heeft het o.a. over de opvangcrisis, extralegale hervormingen en de partijfinanciering.
(c) VRT

Пікірлер: 113
@ronylauwers8140
@ronylauwers8140 Жыл бұрын
Gezond verstand!!
@brigitteschoukens3935
@brigitteschoukens3935 Жыл бұрын
Goed gezegd bart
@frankyvanlerberghe5794
@frankyvanlerberghe5794 Жыл бұрын
😂😂😂😂
@bekeneel
@bekeneel 5 ай бұрын
Daar stopt het helaas ook, geen woorden maar daden.. Hij is vooral pessimistisch omdat hij zelf geen nodige oplossingen of bereidheid toont.
@robsteries
@robsteries Жыл бұрын
het gaat hier blijkbaar vooral over het politieke spelletje an sich, en bijna niet over van waar de vlaming wakker van ligt.
@martthvdb9701
@martthvdb9701 Жыл бұрын
Zou het tijd worden voor een extralegale 'Speciale militaire Operatie' vanuit Nederland? Just kidding.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
De Wever wil wel een confederalisme van de Lage Landen, denk ik, maar onze noorderburen zijn daar niet mee bezig.
@bekeneel
@bekeneel 5 ай бұрын
Zou machtig zijn, ik hou van de vrije "drugs"cultuur die Nederland rijk is :) maja hier komen ze in Vlaanderen zelfs nog niet overeen, laat staat in heel Belgie of samen met NL.
@robsteries
@robsteries Жыл бұрын
zie ik hier nu drie linkse gasten tegenover eentje van de licht andere kant? Want NVA wil zich uiten als iets extremer maar is het alles behalve als het er op aan komt. Iedere keer opnieuw
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
🌹❤🌹🤗
@brigitteschoukens3935
@brigitteschoukens3935 Жыл бұрын
Exit vivaldi zo vlug mogelijk
@anthonyg5939
@anthonyg5939 11 ай бұрын
Dit was nu eens een leuk gesprek, lang geleden dat ik nog zo heb meegesmuld van een uitzending van de afspraak
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Bart je bid niet voor bruine bonen .....alleen voor witte bonen ....die smaken een stuk lekkerder ...❤❤🌹🌹😚
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
Carl Devos zegt waar het op staat.
@MrRocking4ever
@MrRocking4ever Жыл бұрын
BDW heeft gelijk maar we moeten het niveau hoger ook durven verantwoordelijk stellen .... de EU !!!
@ovs4744
@ovs4744 Жыл бұрын
EU is een dure poppenkast
@MrRocking4ever
@MrRocking4ever Жыл бұрын
op federaal niveau twee ministers voor één departement (Vl /Wal) maar dan zie ik nog een probleem ... verdeling van het budget - Vlaanderen is bij iedere staatshervorming "gerold "
@tamarys89east38
@tamarys89east38 10 ай бұрын
Och jullie zijn in België net zo genaaid als bij ons in NL😂😂😂 denk dat jullie de overheid inmiddels ook wel kunnen vermoorden😤 hier in NL houden we ook van Bart❤ groetjes uit NL😘😘
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 9 ай бұрын
In Vlaanderen zijn er wel een aantal elementen die meespelen waardoor we toch aan pak harder genaaid zijn hoor, trust me.
@tamarys89east38
@tamarys89east38 9 ай бұрын
@@Mamba-Kush ohja😅 waarom dan?? Al van sharia wijken ofniet?? Dat hebben "nog" niet..
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 9 ай бұрын
@@tamarys89east38 We betalen elk jaar ook miljarden om het Waals blok aan ons been te onderhouden. Bovendien wordt de Vlaamse stem telkens buitenspel gezet, de rekening van een ander mogen we echter wel keer op keer betalen. Vele migranten spreken ook Frans, maar komen wel in Vlaanderen wonen omdat het geaccepteerd wordt als schijnbaar legaal. Dit is iets wat voor veel Vlamingen ENORM gevoelig ligt gezien ons verleden. Doe daar de kakafonie aan aanspoelerstalen er nog eens bij, en je weet wel hoe gezellig het hier is.
@bartkoek9654
@bartkoek9654 7 ай бұрын
bartje is een rat en word hier door WAKKERE mensen ook uitgekotst het is zoals BBB
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Yes 🌹🌹🌹👍👍❤❤
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Wever overdrijft niets echt fear clear mint...🌹
@jannsse
@jannsse Жыл бұрын
Bart De Wever kent zijn vaderlandse geschiedenis als geen ander en weet waar we naartoe moeten.
@SuperDirk1965
@SuperDirk1965 Жыл бұрын
BDW is een nul
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
Hij heeft wel de pech dat hij géén keizer is met 11 miljoen onderdanen...
@SuperDirk1965
@SuperDirk1965 Жыл бұрын
@@RobinCauwels Hoe meer zijn falend beleid door de mand valt, hoe draconischer de maatregels die hij voorstelt. De leugenaar weet zelf trouwens goed dat zijn ideeën totaal onhaalbaar zijn maar hij weet evengoed dat zijn kiesvee te dom is om dat te begrijpen.
@kareldekale4987
@kareldekale4987 Жыл бұрын
@@RobinCauwels Niet te hoog van de toren blazen.Denk aan de voorspelling van Nostradamus. Een Chinees spreekwoord zegt: Wat niet is , kan komen.
@patrickproost5707
@patrickproost5707 Жыл бұрын
@@kareldekale4987 ja idd, die sprak ook latijns, niet?? LOL
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Als u vrij bent gaan we trouwen schatl😚😅
@ronylauwers8140
@ronylauwers8140 Жыл бұрын
Bart De Wever een grote en wijze mens !
@dirkgonthier101
@dirkgonthier101 Жыл бұрын
Zo groot is hij nochthans niet. 🤣😂🤣
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Grapje
@Berserkerbaboen
@Berserkerbaboen Жыл бұрын
'In Nederland krijgen ze die centen niet' 1:00. Kijk eens goed in de Nederlandse kranten en youtubes? Wij krijgen hier rap 200.000 zwervers omdat onze tijdelijke asielopvangen sluiten over 2 weken!!
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
BART IS EEN VISIONER en een lievert ..🌹
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Vlaams belang is EU belang ..yeahhhh
@brigitteschoukens3935
@brigitteschoukens3935 Жыл бұрын
Waarom pvda samen met vl bel
@brigitteschoukens3935
@brigitteschoukens3935 Жыл бұрын
Inderdaad pvda is geen ideaal
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Wees maar gerust overal zal rechts gaan inhalen .. Ook in de EU ....😚👍🌹🌹🌹❤
@robsteries
@robsteries Жыл бұрын
tgoja, heel rechts vind ik NVA niet, eerlijk gezegd, en dat allemaal om extra stemmen, maar daar blijft het tegenwoordig ook maar bij. Met alle respect.
@H82107
@H82107 5 ай бұрын
Wijze man!
@dirkdaniels5746
@dirkdaniels5746 Жыл бұрын
Niet binnenlaten wat je niet kan huisvesten. Klaar.
@user-nu9wh4ez3v
@user-nu9wh4ez3v 11 ай бұрын
Wa macron 60 percent ?????
@heleenotto329
@heleenotto329 Жыл бұрын
Mmmmmm😚
@dirkgonthier101
@dirkgonthier101 Жыл бұрын
Waarom durft BDW dan geen oppositie te voeren tégen Belgie? Is het zitten in regeringen - en zodoende ministerpostjes kunnen uitdelen aan zijn vriendjes - dan werkelijk het enige wat belang heeft voor de NVA?
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
N-VA neemt bestuurlijke verantwoordelijkheid op én zoekt naar constructieve en realistische verbeteringen voor Vlaanderen, hé. De oplossing gaat van hen komen en niet van partijen die al decennia de zijlijn verkiezen, hoor.
@dirkgonthier101
@dirkgonthier101 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 Zoals Marc Elchardus al opmerkte, de NVA staat in het centrum van de Vlaamse politiek. M.a.w. de NVA neemt de rol over van de CD&V. De CD&V heeft NOOIT iets opgelost voor Vlaanderen. Net zoals de NVA tot hiertoe nog NOOIT iets heeft opgelost voor Vlaanderen. Het gevolg is dat de CD&V nu niets meer voorstelt op electoraal vlak. De geldhonger van de Franstaligen blijft onverminderd toenemen en drijven Belgie (en dus Vlaanderen) steeds dichter bij het faillissement (waarom ook niet? Vlaanderen betaalt toch; dat is zijn enige functie in dit land). Zij slagen er nog altijd in om Vlaanderen te laten betalen voor hun socialistisch paradijs. Kwestie van een ander volk te laten opdraaien voor hun maatschappelijke keuzes. Ik zie helemaal geen vooruitgang en dit ondanks dat de NVA al meer dan twintig jaar zijn broek verslijt in de verschillende regeringen van dit apenland. Maar niet getreurd. De leegloop van de NVA zal onverminderd voortgaan. Eén nadeel voor BDW: de verloren stemmen zal hij ditmaal niet meer kunnen recupereren. Want de vijvers die hij vroeger beviste zijn zo goed als leeg (de VLD en de CD&V). Dus moeten we nog een paar jaar wachten. Het probleem van de NVA zal zichzelf oplossen. Zoals het probleem van de CD&V zich heeft opgelost. Dat was ook een centrumpartij. Net zoals de NVA geworden is.
@sloeberdoet
@sloeberdoet Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 Die partijen kiezen wel niet voor die zijlijn hee. Ze krijgen gewoon geen kans om ne keer mee te besturen en de meesten onder ons weten al dat de echte regeltjes van Europa komen. Lokale regeringen kunnen enkel maar wat morrelen in de marge. Leve Europa dat bedoeld was als economische unie maar helaas langzaam evolueert naar een politieke unie met nul soevereiniteit voor de deelstaten ( landen).
@dirkgonthier101
@dirkgonthier101 Жыл бұрын
@@sloeberdoet Op welke planeet leef jij? Blijkbaar niet op de Aarde. Want je schijnt nog niet eens te beseffen dat EU-regeltjes enkel gelden voor EU-bevoegdheden. Zijn er EU-regeltjes voor onze sociale zekerheid? Nee. Zijn er EU-regeltjes voor onze defensie? Nee. Zijn er EU-regeltjes voor onze buitenlandse politiek? Nee. Zijn er EU-regeltjes voor onze migratiepolitiek? Nee. Zijn er EU-regeltjes voor onze binnenlandse politiek? Nee, de EU heeft niets te vertellen over hoe wij de politie hier organiseren. Zijn er EU-regeltjes voor onze justitie? Nee, de EU heeft niets te zeggen over onze gevangenissen, noch over onze strafbepalingen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van domeinen waar we in alle soevereiniteit over kunnen beslissen. Zijn er EU-regeltjes i.v.m. de ééngemaakte markt? Ja, maar daar heb jij niets op tegen want dat behoort tot de economische unie. Zijn er EU-regeltjes betreffende de monetaire unie? Ja, we hebben er gelukkig voor gezorgd dat wij de Euro als munt hebben. Ik heb nog geweten dat ik op een avond 7% van mijn koopkracht verloor omdat de Belgische Frank moet devalueren (niet moeilijk, met de Franstaligen). Zijn er EU-regeltjes i.v.m. onze begroting? Ja, gelukkig wel. Want anders waren we al lang failliet geweest. Het is trouwens niet alsof de Vivaldi onbenullen zich houden aan die regeltjes. En nog iets, die politieke unie zit vervat in de oprichting van de EGKS met 6 landen. En is aanwezig in elke oprichting van een vervolg op de EGKS (EEG, EU). Al van toen af zitten we met een streven naar politieke unie.
@frankyvanlerberghe5794
@frankyvanlerberghe5794 Жыл бұрын
Heel juist
@MrRocking4ever
@MrRocking4ever Жыл бұрын
confederalisme ........... wie gaat de huidige Belgische staatsschuld aflossen ???? Vlaanderen !
@jomoreels7324
@jomoreels7324 Жыл бұрын
Dat doen we nu ook al.
@MrRocking4ever
@MrRocking4ever Жыл бұрын
@@jomoreels7324 uiteraard maar' ik wil weten wat de NVA daar over te zeggen heeft
@NvaBeVlaanderen
@NvaBeVlaanderen Жыл бұрын
België is het enige hogeschuldenland van de EU dat zijn staatsschuld nog verder laat exploderen. Met het confederalisme roepen we dat een halt toe en halen we de broekriem aan op het confederale niveau. Daardoor kan België geen verdere schulden meer maken. De bestaande federale schuld lossen we af met de opbrengst van de btw en accijnzen in een tijdspanne van 25 jaar. Een euro kan maar een keer worden uitgegeven. Wanneer wij ze besteden aan de afbetaling van de federale schuld, kunnen de deelstaten er geen beleid mee voeren. De deelstaten kunnen autonoom beslissen of ze eigen schulden aangaan ter compensatie (en dus zelf schuld opbouwen) of dat vermijden door te besparen of hun inkomsten te verhogen. Vlaanderen heeft alvast alle capaciteiten om de rekeningen op orde te zetten. Wanneer de historische federale schuld is afgelost, komt bovendien de pot met btw en accijnzen weer vrij. Dat bedrag wordt doorgestort naar de deelstaten.
@ovs4744
@ovs4744 Жыл бұрын
Als Vlaams Belang een absolute meerderheid heeft is confederalisme automatisch bereikt, waar wacht nva nog op?
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Als ze gaan samenwerken
@Don_Dries
@Don_Dries Жыл бұрын
Enkel met vlaams belang is een rechtse oplossing zonder compromissen mogelijk. Volgens de laatste kiespeiling al halen jullie samen 47,5%. Bijna de helft van uw kiesvee is sinds 2014 naar VB overgelopen. Als dat geen duidelijk beeld schetst dat uw kiezers willen dat u met VB samenwerkt weet ik het ook niet...
@patrickproost5707
@patrickproost5707 Жыл бұрын
Als we in deze tijden een status quo kunnen bereiken is dat MEER dan we kunnen verlangen beste Bart! We offeren graag onze welvaart ten dele op voor het welzijn van onze medemensen!
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Dat doen we sowieso toch al, niet? We staan elke maand een aanzienlijk deel van ons loon af aan de minder gegoeden in de samenleving en voor andere overheidsvoorzieningen. Niemand zegt dat we moeten stoppen met belastingen betalen, he. Ik snap niet goed waar je het dan over hebt.
@michelrooms7005
@michelrooms7005 Жыл бұрын
En U staat dan vermoedelijk aan de ontvangende kant als ik zo mag raden ?
@patrickproost5707
@patrickproost5707 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 het is BDW die het stokken van de vooruitgang aankaart, niet ik! Zoals ik zei, ik ben reeds héél tevreden dat we in deze tijden een status qou kunnen behouden.
@patrickproost5707
@patrickproost5707 Жыл бұрын
@@michelrooms7005 helaas beste, ik bevindt me meestal aan de gevende kant !!
@Don_Dries
@Don_Dries Жыл бұрын
Spreekt voor ouzelf en moat, ik offer just niks van mijn welvaart en cultuur op om economische migrantjes hier een luxeleventje te laten leven
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
35:45 Idd Raoul Hedebouw 😂👍
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
Mensen discrimineren en na 2024 blijven discrimineren dat is 'zware agressie' NOG veel meer in de hand werken, Bart.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Wat bedoel je juist?
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 ...
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
PVDA én Vlaams Belang willen 'de partijfinanciering halveren'. 't Verschil is wel dat PVDA dit meent maar VB totaal niet.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Ah, eindelijk iemand die gedachten kan lezen en in het hoofd van politici kan kijken om te zeggen wie wat meent en wie niet. Doe je ook aan toekomst voorspellen en zit er een witte duif in je hoed?
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 lol 😂 Vrij duidelijk da ge er niks van begrijpt.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@RobinCauwels Leg het eens uit, dan.
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
​@@thewatchtower8330 Eerst het debat bekijken en dan proberen interpreteren... Maar daar moet ge natuurlijk wel een bepaald intellect voor hebben...
@RobinCauwels
@RobinCauwels Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 Luister eens naar wat Raoul Hedebouw zegt én de manier waarop... Hij zegt het grappig maar lacht het niet weg, hij meent het... Hoor jij het VB hier ergens iets over schreeuwen, als extreemrechtse partij...??? Natuurlijk doen zij hetzelfde als PVDA, LOUTER EN ALLEEN om de dwaze kiezer te lokken... Ze weten als geenander dat het er nooit doorkomt... Ronselen van stemmen op de kap van mensen die het moeilijk hebben. Daar houdt extreemrechts zich met bezig... PVDA komt net op voor mensen die moeten rondkomen met een habbekrats. Nog een goeie dag.
Pool time 😜🔥 #youtubeshorts #couplegoals
00:23
Maneesh Vishnu
Рет қаралды 40 МЛН
skibidi toilet 72 (part 2)
04:29
DaFuq!?Boom!
Рет қаралды 31 МЛН
Каха сел на диету
00:53
К-Media
Рет қаралды 9 МЛН
BDW-studententournee: "De valkuilen van woke"
1:46:50
N-VA
Рет қаралды 62 М.
Bart De Wever in debat over kernenergie
24:23
N-VA
Рет қаралды 65 М.
Bart De Wever: Weten politici wat burgers willen?
28:13
Boekvoorstelling Bart De Wever "Over woke"
55:15
N-VA
Рет қаралды 25 М.
Op tournee met BDW
1:43:03
N-VA
Рет қаралды 37 М.
how to make baby tutorial? 🤪
0:10
Candy Ken & Baby J
Рет қаралды 15 МЛН