No video

Basur Hastası Nasıl Beslenmeli? | Hangi Yiyecekler Hemoroide İyi Gelmektedir?

  Рет қаралды 18,055

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

2 жыл бұрын

Dışkının rahat ve kolay çıkması, bizlerin liften zengin ve bol su tüketmemiz ile meydana gelmektedir. 80 kilo bir insanın gün içerisinde ortalama 3 litre kadar su içmesi gerekmektedir. Bakla, bezelye, kinoa ve sebzelerin bol bol tüketilmesi gerekmektedir. Acı, ekşi ve baharatlı gıdalar, makat bölgesini tetiklediği için uzak durmakta fayda vardır.
📌 Prof. Dr. Korhan Taviloğlu KZbin kanalına abone olmak için:
bit.ly/ProfDrKo...
Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sosyal medya hesapları:
👉 Instagram: / tavilogluproktoloji
👉 Web Sitesi: www.taviloglu.com
👉 Facebook: / drtaviloglu
👉 Linkedin: / drtaviloglu
👉 Twitter: / drtaviloglu
Hemoroid (basur) ile ilgili diğer videolarımıza göz atabilirsiniz:
👉 bit.ly/hemoroi...
#korhantaviloğlu #hemoroid #basur
''Basur Hastası Nasıl Beslenmeli? | Hangi Yiyecekler Hemoroide İyi Gelmektedir?'' videomu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın.
Videomuzda ele aldığımız konu başlıkları:
🔹 Basur hastaları nasıl beslenmelidir?
🔹 Hangi yiyecekler basura iyi gelir?
🔹 Basuru tetikleyen yiyecekler nelerdir?
🔹 Hemoroidi tetikleyen yiyecekler nelerdir?
🔹 Basuru önlemek için gerekli önlemler nelerdir?
🔹 Hemoroidi önleyen besinler nelerdir?
🔹 Basur ve hemoroid problemleri .
.Merhaba ben Prof. Dr. Korhan Taviloğlu. Kanalımda; kabızlık, dışkılama zorluğu ve makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi konularında videolar bulacaksınız. Bu alandaki soru ve konu önerilerinizi iletebilirsiniz. İstanbul’da, Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nde hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Bize (0530) 326 06 96 no’lu telefondan veya aynı numaradan Whatsapp yolu ile ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Пікірлер: 11
@idrisgurbuz3401
@idrisgurbuz3401 Жыл бұрын
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM BİLGİLER İÇİN
@DrTaviloglu
@DrTaviloglu Жыл бұрын
Değerli desteğiniz için Allah sizden razı olsun. Sağlıklı günler dileriz.
@alkanistan
@alkanistan Жыл бұрын
Hocam faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Benim bir sorum olacak. Genellikle acıdan ve baharatlı gıdalardan uzak durulmalı deniyor fakat acı olmayan baharatlar da zararlı mıdır? Örneğin kimyon, tatlı kırmızı toz biber vs. gibi.
@DrTaviloglu
@DrTaviloglu Жыл бұрын
Hemoroid (basur) hastalığında, hem hastalıktan korunmak ve hem de hastalığın alevlenme dönemlerinde rahat etmeleri açısından uygun bir diyetle beslenmeleri çok önemlidir. Hemoroid hastalarının yoğun şekilde dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandıkları gözlemlenmektedir. Dışkılama eyleminin rahat olabilmesi için, dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanmak yerine; günde 2 Lt civarında (günde kilo başına 30-35 ml) su tüketmek, bol lifli ve doğal bir beslenme şekli tercih edilmelidir. 20-50 yaş grubundaki kişilerin diyetlerindeki günlük lif miktarı, erkeklerde ortalama 40 gram ve kadınlarda 25 gram olmalıdır. Bazı besin düzensizliklerine neden olmamak için, diyetteki lif miktarının günde 50 gramı aşması önerilmez. Tahıl, bakliyat, soya fasulyesi, zeytinyağı, arpa, pirinç ve buğday, vitaminler, sebze ve meyvelerin dengeli şekilde alınması bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlık ile mücadelede çok yararlıdır. Acı, ekşi (turunçgiller) ve baharatlı gıdalardan ve mayalı alkollü içkilerden (bira, şarap, vb.) kaçınmak yararlı olur. Ancak, ideal olan hemoroid ile yaşamaya alışmak değil, aksine bu sorunu çözmektir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
@muratcankurt8363
@muratcankurt8363 10 ай бұрын
Hocam bizleri bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim bende bu basurdan muzdalipim bazen dayanilmaz oluyor kaşıntı yanma şiddetli agri büyük abdestimi yaparken kanamali ve acili oluyor çok zorlanıyorum yaptiktan sonra ayakta duramiyorum oturamiyorum anlatilmaz bir acı veriyor 86 kiloyum ne önerirsiniz bana
@DrTaviloglu
@DrTaviloglu 10 ай бұрын
Geçmiş olsun. Makatta kaşıntı, yanma, ağrı ve kanama yakınmalarınız: basur, makat çatlağı, makat fistülü, proktit, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, Paget hastalığı, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları vb. nedenlerle olabilir. Bu tür bir durumda, öncelikle detaylı bir makat muayenesini takiben, bazı tetkikler yapmak gerekebilir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
@muratcankurt8363
@muratcankurt8363 10 ай бұрын
@@DrTaviloglu Teşekkürler hocam
@emreates9985
@emreates9985 Жыл бұрын
Hocam ekmegi cok tuketen biriyim sanirsam etkisini artiriyor
@DrTaviloglu
@DrTaviloglu Жыл бұрын
Hemoroid (basur) hastalığında, hem hastalıktan korunmak ve hem de hastalığın alevlenme dönemlerinde rahat etmeleri açısından uygun bir diyetle beslenmeleri çok önemlidir. Hemoroid hastalarının yoğun şekilde dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandıkları gözlemlenmektedir. Dışkılama eyleminin rahat olabilmesi için, dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanmak yerine; günde 2 Lt civarında (günde kilo başına 30-35 ml) su tüketmek, bol lifli ve doğal bir beslenme şekli tercih edilmelidir. 20-50 yaş grubundaki kişilerin diyetlerindeki günlük lif miktarı, erkeklerde ortalama 40 gram ve kadınlarda 25 gram olmalıdır. Bazı besin düzensizliklerine neden olmamak için, diyetteki lif miktarının günde 50 gramı aşması önerilmez. Tahıl, bakliyat, soya fasulyesi, zeytinyağı, arpa, pirinç ve buğday, vitaminler, sebze ve meyvelerin dengeli şekilde alınması bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlık ile mücadelede çok yararlıdır. Acı, ekşi (turunçgiller) ve baharatlı gıdalardan ve mayalı alkollü içkilerden (bira, şarap, vb.) kaçınmak yararlı olur. Ayrıca, glüten içeren gıdalar (ekmek, makarna, bulgur, kuskus, irmik, pasta, kek, buğday unu, şekerlemeler, vb.) ve laktoz içeren gıdalar (inekten elde edilen süt, peynir, yoğurt, işlenmiş gıdalar, sucuk, sosis, patates cipsi, vb.) bağırsakta tahammülsüzlük (intolerans) yaparak yakınmaları arttırabilirler. Ancak, ideal olan hemoroid ile yaşamaya alışmak değil, aksine bu sorunu çözmektir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
@feyzahakl1598
@feyzahakl1598 Жыл бұрын
58 kilo ne kadar içecek?
@DrTaviloglu
@DrTaviloglu Жыл бұрын
Hemoroid (basur) hastalığında, hem hastalıktan korunmak ve hem de hastalığın alevlenme dönemlerinde rahat etmeleri açısından uygun bir diyetle beslenmeleri çok önemlidir. Hemoroid hastalarının yoğun şekilde dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandıkları gözlemlenmektedir. Dışkılama eyleminin rahat olabilmesi için, dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanmak yerine; günde 2 Lt civarında (günde kilo başına 30-35 ml) su tüketmek, bol lifli ve doğal bir beslenme şekli tercih edilmelidir. 20-50 yaş grubundaki kişilerin diyetlerindeki günlük lif miktarı, erkeklerde ortalama 40 gram ve kadınlarda 25 gram olmalıdır. Bazı besin düzensizliklerine neden olmamak için, diyetteki lif miktarının günde 50 gramı aşması önerilmez. Tahıl, bakliyat, soya fasulyesi, zeytinyağı, arpa, pirinç ve buğday, vitaminler, sebze ve meyvelerin dengeli şekilde alınması bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlık ile mücadelede çok yararlıdır. Acı, ekşi (turunçgiller) ve baharatlı gıdalardan ve mayalı alkollü içkilerden (bira, şarap, vb.) kaçınmak yararlı olur. Ancak, ideal olan hemoroid ile yaşamaya alışmak değil, aksine bu sorunu çözmektir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
Basur İçin Hangi Gıdalar Yenmeli Ya Da Yenmemelidir? - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
5:20
No empty
00:35
Mamasoboliha
Рет қаралды 12 МЛН
ROLLING DOWN
00:20
Natan por Aí
Рет қаралды 7 МЛН
小宇宙竟然尿裤子!#小丑#家庭#搞笑
00:26
家庭搞笑日记
Рет қаралды 32 МЛН
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 97 МЛН
HEMOROİDE KARŞI DOĞAL İPUÇLARI! #drendersaraç
11:15
Dr. Ender Saraç
Рет қаралды 167 М.
ALLERJİ'DEN KURTULDUM! DEMEK İSTER MİSİNİZ?
6:00
Eczacı Veysel
Рет қаралды 704 М.
Hemoroid (Basur) Belirtileri, Tedavisi, Korunma Yöntemleri | Doktor Geldi
25:54
Prof.Dr. Adem Dervişoğlu
Рет қаралды 209 М.
Basur Hastasıyım ve Kabız Oluyorum | Çözümü İçin Ne Yapmalıyım?
1:44
Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Рет қаралды 2 М.
No empty
00:35
Mamasoboliha
Рет қаралды 12 МЛН