Over welk aspect van de Eerste of Tweede Wereldoorlog wilt u meer weten?
@hellobeen7 ай бұрын
Het T4 programma en het begin ervan. Waarbij gehandicapten een spuitje kregen. Was het nu zo dat ze 100 mensen hadden en dat er voor slechts 80 te eten was? Dat ze toen gedacht hebben van nou doe die gehandicapten eerst maar? Krijgen de uit huis geplaatste kinderen van toeslagenouders nu ook een spuitje? Of is dat pas volgend jaar? Ik bedoel; daar zijn ook ouders die niet meer weten waar hun kinderen gebleven zijn. Alle pers is in handen van één belgische familie, men wil natuurlijk die cencuur "nepnieuws" kunnen toepassen om het volgende T4 programma te kunnen stilhouden... Als het in de krant komt te staan dat willen ze natuurlijk niet. Ze willen Twitter ook onder controle krijgen daarom. Kun je met oog op de gaskamers en T4 programma's ht belang van een vrije pers en goede onderzoeksjournalistiek benadrukken?
@hvxcolors3967 ай бұрын
Een fundamentele vraag aan Maarten is: wat moeten we in de nabije toekomst met de Russische federatie? Moet de EU zich in die richting uitbreiden of is Rusland beter af in een federatie met China? Zelfs als Ukraine de oorlog wint is er niets veranderd in de toekomst van de Russische federatie. We kunnen ook terug naar een eeuwig maar stabiel vijandschap zoals in de koude oorlog. We hebben sinds WO1 en WO2 wel grotendeels het Europese machtslandschap gestabiliseerd sinds de Duitse staten zich eenmaakten maar Rusland lijkt nog de onrusitige factor.
@djvincekline73387 ай бұрын
Over de deal van NL en de Britten als de Duitsers NL zouden aanvallen en de deal die NL had met Nazi-Duitsland als de Britten NL zouden hebben gebruikt als bruggenhoofd. Iets waar weinig (tot niets) over bekend is bij de gemiddelde Nederlander....
@srinagarpakistan36275 ай бұрын
@@hellobeenZe moeten jou een spuitje geven joh.
@dex8962Ай бұрын
Heeft mij ontzettend geholpen tijdens mijn toetsen dit, super!
@2mrRB6 ай бұрын
Staat de geschiedenis les van de dag erop ook op youtube?
@robbos26117 ай бұрын
Economie. In zijn bio over Speer schrijft Brechtken dat Dld eind 1944 de hoogste productiecijfers haalde. Hoe kwamen ze aan al die grondstoffen, leed men geen honger?
@Arieproduction7 ай бұрын
Auto van Frans Ferdinand, staat in museum in Wenen.
@Michel-r6m5 ай бұрын
De 20e eeuw was gezegend met Michail Gorbatsjov. Het had heel anders kunnen aflopen.
@Bengastar7 ай бұрын
book tip over dit tema: Churchill, Hitler and the unnecessary war
@djvincekline73387 ай бұрын
Hm, Maarten. Je hebt het fout. AH was geen kletsmajoor. Hij was een normale soldaat in WWI. Veel lager dan de rang van majoor ;-)
@LinksFascisme7 ай бұрын
De drugshandel en productie van de Nederlandse staat en het monopolie en de betrokkenheid van het koningshuis. Toch wel een bijzonder verleden dat zelfs grote afzet had bij defensie.